Ruokahuollon varmistaminen

Tällä hetkellä moni maanviljelijä miettii, josko laittaisi pellonsa nyt kesannolle koskapa työvoimasta ehkä tulee pulaa. Jos nyt valtiovalta ymmärtäisi, että tärkeintä ei ole terveydenhuollon probleemat vaan elintarvikehuolto, niin hyvin olisi. Pohjoismaissa kuolee päivittäin 27 ihmistä miljoonasta, eikä tämä nykyinen pandemia juurikaan lisää tätä määrää, eli eläkäämme realiteeteissa.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikki maanviljelijät miettivät miten kupata maksimaaliset tuet , MTK:n avustajat kiertävät neuvomassa heikkolahjaisimpia.

      • Puhut silkkaa sontaa. Ilman ruokaa kukaan ei pärjää. Siihen verraten kaikki muu on toissijaista.


    • Anonyymi

      Koska maatalous alkaa kantamaan omillaan?

      • Siinä vaiheissa viimeisään, kun kehittyneissä maissakin ymmärretään se tosiasia, että ruokahuolto on nyt ja aina keskeisin olemassaoleman edellytys.


      • Anonyymi

        Hyvinhän tuo ohrakalja näyttää menevän kaupaksi, vaikka ahneina perkeleinä taas valehtelevat 'kannattavuuskriisistä' tienestien toivossa.


      • Anonyymi

        Sitten, kun maailmanmarkkinahinnoissa tuottajahinta on suurempi kuin satokauden viljelykustannukset.


    • Anonyymi

      Eli maataloustuotteet on vapautettava maailmanmarkkinoille ilman kuormittavaa tukiviidakkoa.

    • Anonyymi

      Tuntuisi, että meidän tulee kasvattaa maatalouttta jopa paljonkin, että saadaan oma ruoka pääosin omasta maasta. Tulee ajat vääjäämättä, että ruoka tulee ja tullut paikoin kortille, eli rajoituksia on on päällä. Vilja ym varastoja on kasvatettava, johon valtion rahaa kaivataan -varmuusvarastointiin lisää. Väki kasvaa maailmalla huimaa vauhtia, jokaisen on syötävä joka asiana ykkösenä. Syömättä ei elä monia päiviä, vaikka täälläkin tämä yksi tollero että älä syö, ei tarvita maanviljelystä, kukahan hänenkin kelkkaansa lähtee. Palsta valvontakin niin heikko ettei osaa asiota ja poista ihan itsemurha kirjoituksiaan.

      Lainaan eräästä kirjoituksesta, miten heillä asiat:
      "Itä-Afrikassa miljoonien ruokaturva vaarassa

      Itäisessä Afrikassa valtavat heinäsirkkaparvet ovat aiheuttaneet hävitystä viime vuoden joulukuusta lähtien. Sirkkaparvia on nähty myös Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa (siirryt toiseen palveluun).

      YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO (siirryt toiseen palveluun):n mukaan tilanne on hälyttävä Afrikan sarven alueella, erityisesti Keniassa, Etiopiassa ja Somaliassa. Niiden alueilla muodostuu parhaillaan uusia heinäsirkkasukupolvia ja -parvia.
      – Parvet tulevat tuhoamaan versovan kasvillisuuden. Maanviljelijöille ei jää satoa korjattavaksi ja paimenyhteisöt tulevat löytämään vain vähän syötävää eläimilleen, sanoo ruokaturva-asiantuntija-

      Kyse on suurista hyönteisparvista. Jo nyt liikkeellä olleet parvet sisältävät 40–80 miljoonaa heinäsirkkaa neliökilometrissä.
      FAO:n mukaan esimerkiksi Pariisin kokoinen parvi voi syödä päivässä saman verran ruokaa kuin puolet Ranskan asukkaista."

    • Höpsistä. Kirjoituksesi on perin ristiriitainen. Toisaalta siinä povataan pulaa ruuasta, ainakin rivien välissä, kun annat ymmärtää, ettei valtiovalta käsitä ruokahuollon tarpeellisuutta. Toisaalta sitä eivät käsitä kirjoituksesi perusteella varsinkaan maanviljelijät, jotka harkitsevat peltojensa laittamista kesannolle. Työvoimapula ei kosketa maatiloista kuin marja- ja kasvihuonetiloja. Perusmaatalous eli viljanviljely- ja tuotantoeläintalous hoituvat pääosin konevoimalla ja seinästä tulevalla sähköllä. Mansikat ja kotimaiset tomaatiti eivät suomalaisen ruokahuollon kovinta ydintä.

      Jos jussit kerran tajuavat, että ruuasta tulee pulaa, he menevät kyllä rahan kiilto silmissä vaikka koko yöksi pelloilleen ja ottavat sinne emännän, muksut, serkut ja serkkujen kummin kaimatkin mukaan.

      • Anonyymi

        Sinähän ole aikaisemmin sanonut, että ei suomessa maataloutta kannata harjoittaa muuta kuin aivan eteläisimmässä suomessa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinähän ole aikaisemmin sanonut, että ei suomessa maataloutta kannata harjoittaa muuta kuin aivan eteläisimmässä suomessa?

        En ole sanonut näin. Sen sijaan olen sanonut, ettei tukipolitiikalla ole mitään järkeä suosia pohjoista maataloutta.Otetaan vain Ruotsista mallia ja annetaan maatalouden sijoittua sinne, missä sillä on luontaisesti parhaat edellytkset. Suomessahan suositaan arktista maatloutta, mikä on täyttä hulluutta. Eli maataloutta saa harjoittaa missä vaan, jos se on kannattavaa. En vaan usko, että se on kannattavaa esim. ikiroudan ja jääriköiden alueilla missään päin maailmaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe