Lenin oli marxilainen fanaatikko, ei älykkö

Anonyymi

Lenin kuoli 53-vuotiaana. Kuollessaan hän oli pahasti dementoitunut. Neuvostoliitossa ajateltiin kuitenkin, että Lenin oli nero ja että Leninin huikea älykkyys näkyy hänen aivoissaan. Moskovaan kutsuttiin maailman parhaat aivotutkijat tutkimaan Lenin aivoja ja niissä ilmeneviä älykkyyteen viittavia erityispiirteitä. Tutkijat tekivät perusteellista työtä, mutta eivät löytäneet muuta kuin ennenakkaisesti kalkkeutuneet aivot.

Lenin ei ollut erityisen älykäs. Hän oli poliittinen fanaatikko, joka uhrasi koko elämänsä kommunistisen diktatuurin luomiseen. Siinä häntä suosi sattuma. Ilman ensimmäistä maailmansotaa ja sen Venäjälle aiheuttamia ongelmia Venäjän kommunistinen vallankumous ei olisi toteutunut koskaan.

42

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lenin ei tehnyt mitään, missä tarvittaisiin erityistä älykkyyttä. Ahkeruutta kylläkin ja fanaattista pyrkyryyttä.

      • Anonyymi

        Lenin ei uskonut marxilaiseen teoriaan, vaan halusi päivittää sen oman näköisekseen. Leninismi on yhtä kaukana Marxista kuin khlystit ortodoksiudesta.


    • Anonyymi

      Lenin oli erittäin taitava strategi. Hän oli mm. perehtynyt preussilaisen Carl von Clausewitzin ajatuksiin.
      Hän osasi sitkeä,kun oli tilaisuus ja vetäytyä,kun oli vaikeaa. Eli hän oli joustava.
      Ilman Leniniä ei olisi bolsevikkien voittoa eikä NL:a. Trotskin ja Stalinin kaltaiset kuumapäät olisivat ajaneet bolsevikit tuhoon.
      Lenin sairastui pahasti jo1922 ja oli pari viimeistä vuottaan pois tolaltaan.

    • Anonyymi

      Lenin viitoitti 1900-luvun diktaatorien tien keskitysleireihin ja kansanmurhiin.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Kaikki myöhemmät kommunistidiktaattorit ovat Leninin perillisiä. Ihmiskunnan kannalta olisi hyvä, jos Lenin ei olisi koskaan syntynyt.


    • Vladimir Iljitš Uljanov, "Lenin", oli nörtti joka sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, jos ajatellaan hänen sairaalloisten tavoitteidensa toteutumista. Tsaarin-Venäjä sortui älyttömään sotaan ja hyvin organisoitunut terroristiklikki kaappasi vallan (Lenin oli silloin vielä Sveitsissä) joka oli kenen tahansa poimittavissa.

      Kuppaan hän kuoli, ja Faina Kaplanin häneen sijoittamiin Naganinluoteihin. Ei saanut edes lasta aikaan sen paremmin Krupskajan kuin Inessa Armandinkaan kanssa. Krupskajan tapausta en ihmettele, mutta Inessa näyttää olleen nuorempana varsin näpsäkän oloinen. Impotentti taisi olla alun alkaen.

      "Kommunismi on tuskallisin tie kapitalismiin."
      - Radio Jerevan

      • Anonyymi

        Bolsevikkien vallankaappauksen aikaan Lenin piileskeli Pietarissa.

        Toimintaa johti Antonov-Ovsejenko. Roskaväen tunkeuduttua Talvipalatsiin ja vangittua hallituksen, Lenin heitti peruukin nurkkaan ja tuli esiin johtamaan "vallankumousta".


    • Anonyymi

      Jo varhaiset marxilaiset ajattelijat päätyivät oletukseen,että sosialismin saavuttamiseksi jopa kansan enemmistö tulisi likvidoida,koska he henkisen rakenteensa puutteiden takia olivat kyvyttömiä käsittelemään luovasti marxilaisen dialektiikan kysymyksiä.Tämä näkökulma ei tuottanut Leninille ja myöhemmin Stalinille pienintäkään ongelmaa terrori-menetelmää käytettäessä.
      Stalin totesikin kerran;"Meidät bolsevikit,meidät on tehty erikoisesta aineesta".
      Leninistä väitetään Stalinin kerran todenneen,että vain hän(Stalin) tietää,miten Lenin todella kuoli.Söikö siis vallankumous valovoimaisimman lapsensakin?

    • Anonyymi

      Ajan saatossa Rappeutunut, läpi pervo, ylimielinen tasarin hovi, ja tärkeilevät rikkaat, ja vastassa oliVenäjän suuri köyhä alistettu kansa, maaorja-luokka.... -Niinpä se järjestelmä sortui 1. maailmansodan aikana... nälkä ja eriarvoisuus johti muutokseen... !
      ( vrt suomi, nälkäkapina 1917-18, mutta suomessa valkoiset joukko tuhosivat kapinoijat...).
      Venäjän Rappeutunut valta ei osannut pitää valtaa ja vain ahnehti. venäjän valkoiset hävisivät, eivät saaneet yhteisvoimaa aikaan, vaan rikkaat pakenivat ulkomaille karkuun... !!
      Rikas rappio luokka oli siis kädetön ja osaamaton, ahne ja kyvytön puolustamaan itseään ja perittyä omaisuuttaan !! - Näin se tie muutokseen oli itse rakennettu ! Ahneus ja kyvyttömyys vallanpitoon oli se syy.

      Kommunistit otti vallan, suuri kansa halusi ahneen rappio-joukon pois vallasta !! ja kommunistit myös jatkoi tsaarin aikaista hallintoa, poliisi, väkivalta systeemiä, vankila- ja leiri- järjestelmää,. Kommunistitkin siirsi vaikeat ongelma-tapaukset siperiaan, -kuten oli tehty aiemmin jo vuosisatoja!! Koko suuri toimiva leiri- ja vankila-systeemi oli tsaarin aikojen luomusta.
      Kommunistit toimi samoin!!!
      Ja kun vallankumous hieman ei edennyt, ja pelättiin vasta vallankumousta, valkoisia, ja ulkovaltoja,, niin otettiin raaka väkivalta käyttöön, ja sen avulla saatiin valta pidettyä 1917-1990.
      Lenin oli ilmeisesti hyvä puhuja, ja kai kehno tekijä,,,( vert. obama), ja kumouksen alussa toimelias, tosin sitten muut voimat otti vallan. Ja lenin jäi sairaana sivuun. ja rakennettiin myytti,, tms... Vallanbkumouksen jatko oli väkivaltaa, pelkoa, ja sitten myös tarjottiin dialektiikkaa ja unelmaa myös.
      ----Ja, jopa itse opiskellessani 1970L helsingissä, tapasin paljon NL kouluttamia opiskelija kaadereita, jotka oli kai pohjimmiltaan "tyhmiä" tai aivopestyjä, tms... mutta kuitenkin se henkinen tila oli NL suuntautunut ja maailman vallankumous suuntautunut... NL ja DDr kouluttia ja innosti ja propagoi.
      Ja nykyäänkin on edelleen esim..demareissa vihreissä, sosialistisen maailman vallankumouksen ja ihmeellisen pakko-monikultturi-seka systeemin ja vallankumouksen kannattajia, - Siis Yhteiskunnan hajoitus- oppi on voimakas... edelleen. - idealistinen uskonto tyyppinen rakennelma... se kulttuurimarxismi..
      - ja toisaalta on olemassa samanlainen super naivi idealistinen ukonnollinen markkina Liberalismi oppi...

      • Anonyymi

        Nykyään Vaarallinen ahneus vallankumous oppi on tuo Markkina-Liberlsimi uskonto.
        Se rakentaa eriarvoisuutta.
        Samoin en minäkään usko naiviin kultturimarxismi ideaan.
        Sehän tuhoaa mailmaa ja vetoaa yksinkertaisiin.

        Kommunismi ja muut eri uskomukset on uskontojen tavoin laajoja suuria selitysketjuja. ja on tietysti hyvääkkin niissä. Mutta noi esimerkit niiden käytöstä hallintoon ovat olleet huonoja. Kuten on ollut marrkina-liberslimi ja kulttuurimarxismi opit. Ja myös monet varsinaiset uskonto-uskonnot. Kun ne politiikaksi muuttuvat.

        Lenin kautta rakennettiin jotain henkistä ja arvo-kommunismia. tms lumetta.... Jopa uskonnon tavoin palvottiin... ja todellinen valta oli sitten noilla väkivalta-sedillä. Melko pieni piiri ohjasi...Niinpä se sitten kesti vain 1990 asti.


      • Olisi mielenkiintoista tietää missä laitoksessa opiskelit ja mitä. Sirola-opistossa sorvaripohjalta? Etkä suomenkieltä ainakaan.


      • Anonyymi
        vuosisadanmatkustaja kirjoitti:

        Olisi mielenkiintoista tietää missä laitoksessa opiskelit ja mitä. Sirola-opistossa sorvaripohjalta? Etkä suomenkieltä ainakaan.

        -se on käyny kokoomus agitaatio paasikivi-opiston, katainen-tuppi osaston markkinatalous-kaaderi linjan, kun puhuu noin hurmoksellisesti, fantastista, fantastista, fantastista ! linjan


    • Anonyymi

      Yksi vastenmielinen despootti vastenmielisten venäläisten despoottien pitkässä sarjassa.

    • Anonyymi

      Leninin aivot tuhoutuivat epätavallisen nuorena. Nykyisin ollaan yleisesti sitä mieltä, että kuppa söi Leninin aivot. Kuten tunnettua pitkälle edenneeseen kuppaan liittyy usein myös mielenterveydellisiä ongelmia.

      • Anonyymi

        olet sen itsestäsikin huomannut?


    • Anonyymi

      Ainakin punaiset sai tasa-arvoa. Kaikille painittiin Lenin-sedän aikana yhtä paljon rahaa hyperinflaatiossa, ongelma oli ettei arvottomalla ruplanpaskapaperilla saanut yhtään mitään. Leipä saattoi parhaimpina Leninin vuosina maksaa kymmenen miljoonaa ruplaa.

      • Anonyymi

        nälkää näli venäjän kansa, herrat söi kaviaaria, tsaarin ja nl aikaan..... aivan oli kuin suomessa, rikkailla oli muilla ei...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nälkää näli venäjän kansa, herrat söi kaviaaria, tsaarin ja nl aikaan..... aivan oli kuin suomessa, rikkailla oli muilla ei...

        Suomessa nälkää näkevätkin on hyväkuntoisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nälkää näli venäjän kansa, herrat söi kaviaaria, tsaarin ja nl aikaan..... aivan oli kuin suomessa, rikkailla oli muilla ei...

        Miksi ne sitten palasi takaisin sieltä tänne? Arvo Poika Tuominen pääsi Venäjän raitilla käyneistä ehkä kaikista pisimmälle, harvalla suomalaisella oli Poika Tuomisen aikona kesämökki Ruotsissa.


    • Anonyymi

      Se oli pelkkä tapattaja.

      • Anonyymi

        mannerheimistako puhut?


    • Anonyymi

      Suomessa Laurilan suku Lapualta oli körttiläisiä fanaatikkoja ja Karl Wilkama oli lestadiolainen. Suomen erilaisille uskontoa syvästi tunnustaneille köyhillekin valkoisille sisällissota oli 'pyhä sota'.

      • Anonyymi

        syvästi harhautettua väkeä noi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        syvästi harhautettua väkeä noi

        Pahemmin harhautettuja olivat punikit!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pahemmin harhautettuja olivat punikit!

        kyl nää valko bandiitit oli samaa roskajoukkoa kaikki...


    • Anonyymi

      No entäs Kaarlo Kares sitten, tyyppi totesi Vihtori Kosolan olevan Jumalan voitelema johtaja Suomen kansalle. Israelin ja muslimien johtajien tyyllisiä fanaatikkoja löytyi myös toiselta puolelta.

      • Anonyymi

        Lapualaisuudessa mitottii vain toveri kosolan rötiskön lattiapinta-aloja lapualla.


    • Anonyymi

      Lenin piti itseään merkittävänä filosofina, mutta kirjoitti kuin mikäkin pöhveli, eli haukkui muita ja eritoten Plehanovia, joka oli sentään Venäjän merkittävin demari.

      • Anonyymi

        Plehanov sanoi jo 1900-luvun alussa, että "vallankumouksen etujoukosta" syntyisi vai uusi autoritaarinen diktatuuri.

        Ukko tiesi, mutta Lenin tukki viisaamman suun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Plehanov sanoi jo 1900-luvun alussa, että "vallankumouksen etujoukosta" syntyisi vai uusi autoritaarinen diktatuuri.

        Ukko tiesi, mutta Lenin tukki viisaamman suun.

        Millä tavalla venäläiset massat oltaisi saatu mukaan politiikkaan Suomen malliin? Enemmistöä kiinnosti nykyiseen tapaan vain oma perseensä Venäjän ankeissa oloissa.


    • Anonyymi

      Lenin oli Nietzcheen, Kantiin, Sartreen ym. verrattava ajattelija ja älykkö. Tämä myös palstan nuoremmalle lukijakunnalle tiedoksi.

      • Anonyymi

        Tämän vuoksi Stalin pelkäsi sairastakin Leniniä niin kovasti, että sulki tämän käytännössä vankeuteen Gorkin-huvilalleen.


      • Anonyymi

        Millä tavalla? Maassaan sai aikaan nälänhädän ja hyperinflaation.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä tavalla? Maassaan sai aikaan nälänhädän ja hyperinflaation.

        Ne sai NEPIN aikana hyvin maatalouden toimimaan neukuissa. Täällä puskettiin ohrakaljaa Leninin aikana käsipelillä niiden ajaessa jo 'Jontikalla' ja monesti 'Massikilla', koska Masey-Fergusson pisti pääomaa myös neukkuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne sai NEPIN aikana hyvin maatalouden toimimaan neukuissa. Täällä puskettiin ohrakaljaa Leninin aikana käsipelillä niiden ajaessa jo 'Jontikalla' ja monesti 'Massikilla', koska Masey-Fergusson pisti pääomaa myös neukkuun.

        Neuvostoliitto joutui tuomaan viljaa Yhdysvalloista vielä 1980-luvullakin. Neuvostoliitosta ei toisin sanoen tullut koskaan maataloudessa omavaraista, vaikka sikäläiset pellot soveltuvat erinomaisesti maanviljelyyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neuvostoliitto joutui tuomaan viljaa Yhdysvalloista vielä 1980-luvullakin. Neuvostoliitosta ei toisin sanoen tullut koskaan maataloudessa omavaraista, vaikka sikäläiset pellot soveltuvat erinomaisesti maanviljelyyn.

        Lykkäät sontaa syistä. Toivat viljaa, koska paljon kotimaista viljaa meni ulkomaille. Neuvostoliitto esti monta nälänhätää Afrikassa.


      • Anonyymi

        Ettäkö Lenin oli Nietzcheen, Kantiin, Sartreen ym. verrattava ajattelija ja älykkö.?
        On hän saattanut ajatellakin, kuten useimmat meistä niin tekevät, että ajattelemme.
        Mutta Leninin ajatuksista ajatus, että valtio kuolee pois kommunismin toteutuessa, ei edusta älykkyyttä. Se on suurta tyhmyyttä.
        Ei valtio kuole.


    • Anonyymi

      Lenin ei jää historiaan älykkönä tai filosofina. Lenin jää historiaan verenhimoisena pyövelinä. Lenin painii samassa sarjassa kuin Adof Hitler.

      • Anonyymi

        Lenin loi sentään NL:on sortojärjestelmän,joka kesti vuoteen 1991.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lenin loi sentään NL:on sortojärjestelmän,joka kesti vuoteen 1991.

        ei tarvinnu luoda uutta systeemiä, kun se oli siellä jo tsaarien aikaan, ja enne tsaareja
        - pitkä historia.
        Punaiset jatkoi perinnettä, vain osa kohteista muuttui .


    • Anonyymi

      Oli se siinä mielessä hyvä, että rakensi pohjan nykyiselle Turkin ja Venäjän väliselle yhteistyölle. Venäjähän on käytännössä jo ilmoittanut Assadille ja Iranille, että yksin soditti Turkkia vastaan. Wagner Libyassa ei toimi Venäjän valtion suorassa komennossa Turkin tukemia joukkoja vastaan. On se sinänsä kyllä melko ihmeellinen maa. Sorvari Voroshilov ja pervo-Budjonnyi olivat vielä tsaarin armeijassa 1914 menossa Istanbuliin. Lenin pakotti taitavasti nuolemaan turkkilaisten perseitä, Putin jatkaa samalla linjalla.

      • Anonyymi

        Toinen millä Lenin-setä auttoi muuten Turkkia oli Balkanin kommunistipuolueiden propagandatyö. Kreikan kommunistit tuomitsivat Kemalia vastaan käydyn sodan imperialistisina ja vaativat ettei vielä muutamia vuosia aiemmin sotapsykoosia uhkuneet Kreikan talonpojat ja työläiset lähde sotaan Kemalia vastaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      144
      3044
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      50
      903
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      216
      841
    4. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      804
    5. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      800
    6. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      36
      793
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      61
      722
    8. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      237
      705
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      36
      666
    10. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      42
      628
    Aihe