Raamatussako ei ole ristiriitaisuuksia?

Marksilais-leniläisessä ideologiassa oli oppi "demokraattisesta sentralismista". Se opetti, että kommunistisen puolueen johdon (itse asiassa yhden johtajan) tahto, oli myös koko puolueen tahto.

Tämähän ei ollenkaan pitänyt paikkaans. Diktatuuri ei ole selitettävissä demokratiaksi. Mutta jokainen täysijärkinen näki viisaimmaksi olla uskovinaan siihen. Opilla selitettiin eriävät mielipiteet pois.

Eräissä piireissä selitetään, että Raamatussa ei ole ristiriitoja. Jokainen noissa piireissä käyvä uskoo tai on uskovinaan opin, tai tulee lähtö piireistä. Vapaa-ajettelijoilla ei mene nykyisin kovin hyvin, mutta heidän julkaisemansa ristiriitojen esimerkistö onkin puhdasta Raamatun sanaa.

http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu/raam1.html

Loogisesti ajatteleva ja normaalikieltä käyttävä voi havaita huutavan ristiriidan, jota ei voi selittää pois, ei vaikka päällään seisoisi.

Kun aikoinaan olin vapautunut alkoholista, kävin muutaman vuoden helluntaiherätyksen raamattupiirissä. Metodi oli keskustelu luetusta luvusta. Sisaret ja veljet ratkaisivat ristiriidan siten, että mitä oli luettu, oli totta sinä päivänä, toinen taas totta muuna päivänä. Ristiriitaa ei sopinut mainita. En lopultakaan tiedä, muistivatko, mikä eilen oli ollut totta.

Luterilainen menetelmä on toinen. Samasta asiasta puhuvia kohtia vertaillaan. Pyritään myös ohittamaan ajan kuvitelmat. Varsinkin tieteellisissä asioissa nykyinen tieto on parempi kuin entinen. Luodaan koko kristinuskosta looginen kokonaisuus.

Vastakkaiset totuudet eivät sovi samaan systeemiin. Logiikkaa opiskelleet ymmärtävät, että jos systeemissä on yksikin ylimääräinen premissi, KAIKKI lauseet ovat siinä systeemissä tosia, myös vastakkaiset.

Totuuskysymystä ei enää ratkaista loogisin päättelyin, vaan ratkaisu on sosiaalinen, mitä siinä ryhmässä on lupa päätellä, mitä ei.

Vielä UT:n kirjoittajien suosima helvettioppi ei ole yhtäaikaa mahdollinen, jos Jumala ajatellaan hyväksi. Ei vaikka helvettiopin kannattajat kuvittelevat saavansa loogisen johdonmukaisuuden puhumalla ihmisen vapaasta tahdosta.

Luterilaisuus ei hyväksy oppia vapaasta tahdosta, ei myöskään luonnontieteet. Se on vain ihmisen luoma käsite ilman reaalisisältöä.

7

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen aloitus kieltämättä.

      • Anonyymi

        En ymmärtänyt mitään, anteex.


    • Anonyymi

      "Kun aikoinaan olin vapautunut alkoholista, kävin muutaman vuoden helluntaiherätyksen raamattupiirissä. Metodi oli keskustelu luetusta luvusta. Sisaret ja veljet ratkaisivat ristiriidan siten, että mitä oli luettu, oli totta sinä päivänä, toinen taas totta muuna päivänä. Ristiriitaa ei sopinut mainita. En lopultakaan tiedä, muistivatko, mikä eilen oli ollut totta."

      Tuo hellareiden ajattelu perustuu siihen, että sama jae puhuu HENGELLISESSÄ MIELESSÄ eri ihmisille eri tavalla riippuen henkilön kristillisen kasvun vaiheesta ja elämäntilanteesta mitä Jumala haluaa hänelle TÄNÄÄN julkituoda. Huomenna voi tilanne olla jo toinen ja uskova tarvitsee uutta syvyyttä samasta jakeesta. Jumala puhuu Sanansa kautta eri tavoin eri tilanteisiin. Näistä ei kuitenkaan tule tehdä mitään oppeja, vaan se on Jumalan YKSITYISOPETUSTA kullekin uskovalle TÄNÄÄN. Raamattu on kolmiulotteinen kirja eli yksittäinen jae tarkoittaa eri tilanteissa eri asiaa kullekin YHDELLE uskovalle siinä ajankohdassa. Raamattu on siis jonkinlaista hypertekstiä. Näin siis kunkin uskovan kohdalla - tämä on tärkeä asia tiedostaa tässä kohdin.

      • Erittäin hyvä selitys ristiriitaisuudelle, mutta täytyy silloin hylätä ajatus Raamatun kirjoituksen yksiselitteisyydestä. Veikkaan, että useimmat uskovat eivät ole siihen valmiit, koska se avaa mahdollisuuden melkein kaikille tulkinnoille.


    • Anonyymi

      Tuo helluntailaisten raamatunselitysten ristiriitaisuus on ahdistanut monia näiden uskonnonuhreja, kuten esim. itseäni. Yksi selittää asian yhdellä tavalla ja seurakunta taputtaa ja kiljuu aamenta ja halelyyjaata. Seuraava puhuja kumoaa edellisen ja taas seurakunta riehaantuu. Varsinaisesta "opista" ei helluntailaisuuden kohdalla voi puhua vaan "opetuksista", sillä järkeenkäyvää oppia ei hellareilla ole. Heidän rakentelemansa "oppimääritykset" ovat aivan selkeästi vain yritetty saada muistuttamaan esim. luterilaisen kirkon oppia. Jota vastaan he sitten - anabaptistien 500-vuotisia perinteitä noudattaen - käyvät (yhdessä eräiden muiden uskomme vihollisten kanssa), esim. tällä foorumilla solvaamassa ja luterilaista uskoa ja evankeliumia tunnustavia jopa peräti uhkailemassa. Josta on näyttöä.

      Luterilaisuudesta ja Martti Lutherin omista saarnoista, etenkin hartauskirja "Mannasta", sain itselleni sielunrauhan. Hänen julistamansa oppi oli / on looginen: 1 1 on aina 2 ja 3-2=1.

      Toisin kuin helluntailaisuudessa, jossa ei ole järjen ja matematiikan hiventäkään ja ainoastaan sisäisesti rikkoo vielä herkkäuskoisen uhrinsa, joka yrittää mielessään ymmärtää mistä oikein on puhe, eli kysymys. Tämä on anteeksiantamaton, hengellinen rikos ihmissieluja vastaan.

    • Anonyymi

      > ....Vapaa-ajettelijoilla ei mene nykyisin kovin hyvin, mutta heidän julkaisemansa ristiriitojen esimerkistö onkin puhdasta Raamatun sanaa...

      Raamatussa ei ole ristiriitaoja tai virheitä. Ristiriitoja on esim. "vapaa-ajattelijoiden" tulkinnoissa.

      > Vielä UT:n kirjoittajien suosima helvettioppi ei ole yhtäaikaa mahdollinen, jos Jumala ajatellaan hyväksi.

      Raamatun mukaan ikuinen elämä on vanhurskaille ja muille kuolema. Se on hyvä, jos epävanhurskaat eläisivät ikuisesti, tekisivät he elämästä ikuisen kärsimyksen kaikille.

      > Luterilaisuus ei hyväksy oppia vapaasta tahdosta, ei myöskään luonnontieteet.

      No, ainakin minulla on vapaa tahto. Jos "luonnontieteet" ei sitä hyväksy, luonnontieteet ovat idioottimaisempia kuin luulin.

    • Anonyymi

      Nuo vapaa-ajattelijoiden "ristiriitaisuudet" on ammuttu alas tässä:

      https://raapustus.net/?id=111

      – Suomeksi: ”Mitä me siis tähän sanomme?” (Room. 8:31)

      Minkä tahansa tarkastelun päätteeksi on hyvä muodostaa yhteenveto, joka pyrkii välittämään lukijalle täsmällisen kokonaiskuvan asioista. Kuinka ystävämme T. Mannfred Carlsson on raamattukritiikissään onnistunut?

      Ensimmäisessä osassa, joka käsittää 212 kohtaa, hän
      - tekee runsaasti perusteettomia oletuksia ja osoittaa omaavansa vakavasti puutteelliset tiedot asioista, joita kritisoi – noin 130 kertaa
      - vääristelee tekstiä tai kääntää jakeet aiottua merkitystä vastaan irrottamalla ne asiayhteydestään – noin 70 kertaa
      - vertaa virheellisesti kahta tai useampaa eri asiaa keskenään – noin 45 kertaa
      - ei kykene sovittamaan useampia todistajanlausuntoja yhteen näkökulmaerojen vuoksi – noin 45 kertaa
      - hämmentyy ajan kulumisesta ja tapahtumien etenemisestä – noin 20 kertaa

      Joten Raamatun ristiriitaisuus jää todistamatta. Mainitut puutteet on ensin korjattava.

      Toisessa osassa kirjoittajan argumentit Jumalan moraalittomuudesta jäävät vaille pohjaa, koska ainoa tarjottu vertailukohta on hänen oma käsityksensä hyvästä ja oikeasta. Carlsson ei ole perehtynyt Raamatun kulttuurikontekstiin eikä näytä ymmärtävän, mitä hänen luettelemansa kohdat todellisuudessa sanovat esimerkiksi naisen asemasta tai orjuudesta. Siirtyessään moraalista tieteen tutkimiseen hän jatkaa tekstin vääristelyä ja jakeiden repimistä irti kontekstista, joka antaisi niille aiotun merkityksen.

      Kolmannessa osassa saamme uuden määritelmän "objektiiviselle" ja "rationaalisen mielen omaavalle" henkilölle. Tutkittavaa tekstiä väännellään sinne tänne, sitä pilkotaan mielivaltaisesti ja sen kustannuksella viisastellaan. Kyse ei todellakaan ole Raamatun omituisuuksista. –
      ttps://raapustus.net/?id=116

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2253
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1468
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1039
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      943
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      670
    Aihe