Vangit eivät valehtele?

Anonyymi

Uskonnon harjoittaminen vankiloissa

Selvitys uskonnonharjoittamiseen vankiloissa liittyvistä kysymyksistä Työryhmän raportti 30.4.2015

Suomen ev.-lut. kirkon julkaisuja

https://www.kirkotvankiloissa.fi/wp-content/uploads/2019/11/Uskonnonharjoittaminen-vankiloissa.pdf

Mitä tästä näemme? Jos ihminen aivastaa, on hänellä flunssa? Jos joku niistää, on hänellä covid19 virus? Jos joku yskii, on hän tarttuvan influenssan levittäjä?

Analogia ei tietenkään ole täydellinen, mutta suurin piirtein tässä on sama kyseessä kuin mafiosojen mainostaminen esimerkillisinä uskovina kristittyinä. Sellaisina heidät osittain fiktiivisissä kertomuksissa esitetään, vaikka niissä toisaalta annetaan myös ymmärtää se, että mafiosot eivät usko edes Jumalan olemassa oloon puhumattakaan siitä, että uskoisivat Jeesuksen Kristuksen evankeliumiin, mutta he ovat silti katolisen kirkon jäseniä.

Voimme todeta heti alkuun sen, että Suomessa suurin osa vangeista on luterilaisen kirkon jäsen, mutta vain harvat heistä pitävät totena Raamatun kirjoitukset tai edes kirkon tulkinnan niistä puhumattakaan siitä, että vangit olisivat totelleet Jeesuksen ja apostolien käskyjä tehdessään rikoksia tai olleet uskoaan tunnustavia kristittyjä siihen aikaan. Tästä huolimatta nämä rikoksia ateisteina ja uskonnottomina tehneet vangit käyvät hyvänä todisteena ateisteille uskoaan tunnustavista tosi kristityistä!

30

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uskonnon harjoittaminen vankiloissa hirvittää, koska vangithan voivat silloin rukoilla lukkojen aukeavan. Hehän pääsevät siinä tapauksessa pakoon.

      • Anonyymi

        Joo, on se kumma, että kristityt eivät nykyään rukoile kahleiden kirpoamista ja ovien avautumista, vaikka sellaista on Raamatun mukaan tapahtunut ja Jumala voi tehdä mitä tahansa (tahtoo)!

        Eivätkö uskovaiset kristityt uskokaan Jumalan tekemiin ihmeisiin, kun eivät niitä pyydä eikä niitä tapahdu?

        Vai onko kristittyjen Jumala olematon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, on se kumma, että kristityt eivät nykyään rukoile kahleiden kirpoamista ja ovien avautumista, vaikka sellaista on Raamatun mukaan tapahtunut ja Jumala voi tehdä mitä tahansa (tahtoo)!

        Eivätkö uskovaiset kristityt uskokaan Jumalan tekemiin ihmeisiin, kun eivät niitä pyydä eikä niitä tapahdu?

        Vai onko kristittyjen Jumala olematon?

        "Vai onko kristittyjen Jumala olematon?"

        Kysytääs siltä. Jumala! Oletko olematon? Jos et ole, voisitko ystävällisesti vastata.


    • Anonyymi

      Ateistit käyttävät mm. tätä tutkimusta väitteidensä tukena, joiden mukaan uskovaiset kristityt tekevät suhteessa enemmän rikoksia kuin uskonnottomat ja ateistit. He eivät ota lainkaan huomioon sitä, että tällaisissa tutkimuksissa ei ole tutkittu sitä, mikä on ollut rikollisten uskonnollinen vakaumus rikosten tekemisen hetkellä ja mikä se on tutkimuksen tekemisen hetkellä. Tutkimuksessa ei ole kysytty sitä, mikä on vankien uskonnollinen vakaumus.

      Siinä on tutkittu sitä, mihin uskonnolliseen yhteisöön vangit kuuluvat ja millainen on heidän uskonnollinen käyttäytymisensä tai sen tarve vankilassa olemisen aikana. Vapautumisen jälkeistä uskonnollista käyttäytymistä ja sen tarvetta ei ole tutkittu lainkaan. Niinpä ei ole tiedossa, onko vangeilla ollut tarvetta uskonnolliselle etsinnälle tai uskonnon harjoittamiselle vankeuden päättymisen jälkeen vai ei. Jos vangit olisivat tosi uskovia, niin tarve ei olisi vähentynyt vapauden myötä, mutta tällaista tarpeen säilymistä ei ole voitu osoittaa.

      Vankien keskuudessa evankeliointia harrastavat vapaan kristillisyyden edustajat tietävät sen, että rikoksia jatkaneet vangit eivät ole erityisen uskonnollisia eivätkä pidä totena evankeliumin sanomaa vankilasta vapautumisen jälkeen. Heidät luetaan silti uskovien kristittyjen joukkoon ateistien mielipiteissä, koska he ovat osallistuneet uskonnolliseen toimintaan vankilassa ollessaan.

      Huomaamme tästä sen, miten ateistit vääristelevät totuutta tulkitessaan tällaista tutkimusmateriaalia. He unohtavat mm. sen, mitä jo alussa sanotaan:

      "Työryhmä on käyttänyt aineistoja rajatusti niin, että raporttiin on sisällytetty vain työryhmän tehtävän kannalta merkittäväksi arvioitua aineistoa."

      Kyse ei siis ole mistään tieteellisen tutkimuksen kriteerit täyttävästä tutkimuksesta vaan kirkon omiin tarpeisiin liittyvästä tutkimuksesta ja kyselystä vankien keskuudessa. Niinpä tällaiset tutkimukset eivät kerro vankien todellista uskonnollista vakaumusta vaan tuovat esille ainoastaan valittujen vankien kuvitellun tarpeen harjoittaa oman uskontokuntansa mukaista uskontoa tai saada sielunhoitoa sen uskontokunnan pastorilta vankilassa olon aikana – ei sen jälkeen tai rikosten teon aikana. Niinpä tällaiset "tutkimukset" eivät kerro mitään siitä, olivatko vangit syvästi uskovia tosi kristittyjä rikosten tekemisen hetkellä vai eivät.

      Vapaiden suuntien vankilatyötä tekevät evankelistat ja pastorit tietävät kokemuksesta sen, minkä myös vangit tunnustavat: rikoksia tekevät ihmiset eivät yleensä ole rikosten tekemisen hetkellä uskoaan tunnustavia tosi kristittyjä. He ovat sen sijaan uskonnottomia tai ateisteja ja heitä myös valtaosa Suomen vankiloiden vangeista yhä edelleen on, vaikka suurin osa kuuluu edelleen jäsenenä Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon. On siis fakta, että ateistit vääristelevät tilastoja ja tutkimusten tuloksia, kun väittävät tosi uskovien kristittyjen syyllistyvän ateisteja useammin rikoksiin Suomessa ja yleensä maailmalla.

      • Anonyymi

        On rikollista uskoa olemattomiin.


      • Anonyymi

        Kristityt ovat tottuneet elämään valheessa ja mielikuvitusmaailmassa.
        Kreationismi on siitä todiste.
        Kristityn mielestä Raamattu on totta, mutta ei noudata sen määräyksiä.


      • Anonyymi

        << Vankien keskuudessa evankeliointia harrastavat vapaan kristillisyyden edustajat tietävät sen, että rikoksia jatkaneet vangit eivät ole erityisen uskonnollisia eivätkä pidä totena evankeliumin sanomaa vankilasta vapautumisen jälkeen. >>

        Mutta koko homma perustuu vain "mutku mä niin ku luulen näin" -huhuihin - jos niihinkään ?

        [Toki se uskonnollisuus saattaa unohtuakin impulsiivisilta tyypeiltä.]


    • Anonyymi

      "Tutkimuksen" tarkoitus ei ollut selvittää rikollisten uskonnollista vakaumusta rikosten tekemisen hetkellä tai vankilassa olon aikana. Sen sijaan:

      "Selvityksen toimeksiantoon sisältyi vankien uskontokuntiin kuulumisen, vankien uskonnollisten tarpeiden sekä vankien sielunhoidon tarpeiden selvittäminen. Kirkkokuntiin ja uskontokuntiin kuulumisen lisäksi huomioitiin vankien halu yhteyteen kirkkokuntien ja uskontokuntien kanssa. Vankien uskonnollisuuden tarkastelu tuli osaksi uskonnollisten tarpeiden selvittämistä. Selvitettävänä oli: vankien tarve osallistua uskonnolliseen toimintaan ja vankien näkemys uskonnollisen toiminnan mahdollisuuden järjestämisen tarpeellisuudesta; vankien tarve uskontokunnan edustajan tapaamiseen ja näkemys uskontokunnan edustajan saatavilla olon tarpeellisuudesta; vankien odotukset hengellisen työn sisällöistä; vankien sielunhoidon käyttö ja odotukset sielunhoidon sisällöistä sekä vankien näkemys hengellisen toiminnan ja sielunhoidon tarpeellisuudesta." (s. 20)

      Tutkimuksessa ei siis otettu selvää siitä, mikä on vankien uskonnollinen vakaumus tai mikä se oli rikosten tekemisen hetkellä. Siinä pyrittiin selvittämään vain se, mikä oli vankien tarve ja oikeus oman uskontonsa mukaiseen sielunhoitoon tai uskonnolliseen toimintaan vankilassa olemisen aikana. Tällä ei ole välttämättä mitään tekemistä sen kanssa, onko vanki ollut tosi uskovainen kristitty rikosten tekemisen hetkellä tai sen jälkeen istuessaan tuomiotaan vankilassa. Ateistien mielestä tällaiset tutkimukset kuitenkin todistavat vankien olleen tosi uskovia kristittyjä sekä rikosten tekemisen hetkellä että myös sen jälkeen kärsiessään rangaistusta vankiloissa. Totuus on se, että ateistit vääristelevät tilastoja ja tutkimuksen sisältöä sekä tuloksia, mikä on tyypillistä ateistien keskuudessa heidän pyrkiessään osoittamaan ateistien moraalista paremmuutta verrattuna kristittyihin tosi uskoviin (herätyskristittyihin).

    • Anonyymi

      Vankiloissa oli ennen vanhaan vain raamattu luettavana, tapa siinä sitten aikaa.
      Voiko typerämpää olla.

    • Anonyymi

      Tutkimus perustui vangeille tehtyyn kirjalliseen kyselyyn. Vastausprosentti oli vain hieman yli 50, joten otos ei ole kattava. On oletettavaa, että uskonnollisesta toiminnasta kiinnostuneet vangit ovat vastanneet kyselyyn aktiivisesti, mutta välinpitämättömät ja syvästi uskontoon kielteisesti suhtautuneet vangit ovat jättäneet muita useammin vastaamatta kyselyyn. Niinpä kysely ei anna luotettavaa tietoa edes siitä, mikä on vankien todellinen tarve uskonnon harjoittamiseen ja sielunhoitoon vankilassa! Vielä vähemmän se kertoo vankien todellisesta uskonnollisesta vakaumuksesta, kuinka ollakaan: ateistien mielestä se kertoo juuri siitä! Vaikka ateistien valheet ja totuuden vääristely on ilmiselvää tässä asiassa, niin yksikään ateisti ei tähän mennessä ole sitä vääristelyä ja valehtelua tunnustanut! Sen sijaan samat valheet jatkuvat vuodesta toiseen...

      Kyselyn tekijät tunnustavat sen, että heillä ei ole tietoa siitä, miten kyselyyn vastanneiden kiinnostus uskonnon harjoittamista kohtaan on vaikuttanut vastaamisen aktiviteettiin. Maalaisjärjellä ajateltuna on luonnollista olettaa, että vähiten uskonnosta kiinnostuneet eivät ole viitsineet vaivautua vastaamaan, mutta siitä kiinnostuneet ovat vastanneet muita aktiivisemmin. Niinpä kysely vääristää sitä, mikä on vankien keskimääräinen kiinnostus uskonnon harjoittamista ja sielunhoitoa kohtaan vankeuden aikana. Kysely ei kerro mitään siitä, mikä vastanneiden vankien uskonnollien vakaumus oli rikosten tekemisen hetkellä, mutta vankilassa työtä tekevät vapaiden suuntien evankelistat tietävät sen, että lähes kaikki rikolliset olivat uskonnottomia tai ateisteja tehdessään rikoksia!

      Vain pientä osaa kyselyyn kirjallisesti vastanneista haastateltiin suullisesti. Tämä vääristää entisestään "tutkimuksen" tuloksia, sillä haastatteluun suostuneet ovat tyypillisesti enemmän uskonnosta kiinnostuneita kuin siitä ja kirjallisesta kyselystä kieltäytyneet vangit. Jo pelkästään tämän perusteella voidaan varmuudella todeta myös kyselyn perusteella se, että suurin osa vangeista ei ole uskonnon harjoittamisesta tai sielun hoidosta kiinnostuneita puhumattakaan siitä, että he olisivat uskoaan tunnustavia kristittyjä vankina ollessaan tai sitä ennen rikoksia tehdessään. Tästä huolimatta ateistit tulkitsevat dataa tyypillisesti siten, että valtaosa vangeista oli uskoaan tunnustavia rikollisia tehdessään rikoksia ja vielä vankilassa ollessaan. Valehtelu ja vääristely ovat kiinteä osa ateistien propagandaa heidän levittäessään ilosanomaa siitä, miten hyviä ateistit ovat ja miten pahaa herätyskristillisyys heidän mielestään on!

    • Anonyymi

      Ei liene mikään yllätys, että vankien kuuluminen eri kirkkokuntiin vastaa muiden ihmisten vastaavaa jakautumista? (s. 25) Ateisteilla on tapana kerskua sillä, miten suuri(n) osa kirkkoon kuuluvista ei usko oman kirkkokuntansa mukaiseen opetukseen eivätkä he käyttäydy sen käskyjen ja ohjeiden mukaan, niin että ovat käytännössä uskonnottomia tai ateisteja, mutta kun samoista henkilöistä puhutaan vankien yhteydessä, niin he kelpaavatkin malliesimerkkeinä tosi uskovista kristityistä! Samat henkilöt ovat siten ateistien "tilastoissa" tosi kristittyjä ja uskonnottomia tai ateisteja ihan sen mukaan, mikä sopii parhaiten ateistien agendaan eli uskontojen vastaiseen taisteluun ja oman maailmankuvansa levittämiseen! Tällaiset ateistit paljastavat olevansa epärehellisiä valehtelijoita, joita totuus ei kiinnosta pätkääkään!

      Ateistit käyttävät vankien syvästä uskonnollisuudesta ja rikoksia tekevien kristillisestä vakaumuksesta todisteena mm. tätä kyselyyn vastanneiden harvojen vankien vastaukseen liittyvää kyselyn tehneiden "tutkijoiden" johtopäätöstä:

      "Kristinuskon uskonnolliseksi taustakseen ilmoittaa n. 80 % miesvastaajista ja n. 90 % naisista. Muiden uskontojen osuus vastanneiden uskonnollisena taustana on 3 %. Vastanneista miehistä 12 % ja naisista 7 % ilmoittaa, ettei heillä ole mitään uskonnollista taustaa"

      "Uskonnollinen tausta" tarkoittaa tässä kyselyssä ateistien mielestä samaa kuin "syvä uskonnollinen vakaumus" ja "tosi uskovaisuus", kun se todellisuudessa tarkoittaa vain sitä, mihin uskonnolliseen yhteisöön kyselyyn vastanneet vangit kuuluivat kyselyn tekemisen hetkellä. Vastaukset eivät kerro mitään siitä, mikä oli vankien uskonnollinen vakaumus rikosten tekemisen hetkellä tai mikä se oli kyselyyn vastaamisen hetkellä. Kyselyn tulokset vastaavat vain siihen, mihin kirkkokuntaan tai uskonnolliseen yhteisöön siihen vastanneet vangit kyselyn tekemisen hetkellä kuuluivat. Niinpä on harhaanjohtavaa väittää, että noin 90 % vangeista olisi uskovia teistejä, mutta niin ateistit silti väittävät. Huomattakoon vielä se, että saman kyselyn perusteella suoraan uskonnottomia oli noin 10 % väestöstä, mikä on moninkertainen määrä ateistien määrästä väestössä keskimäärin. Ja kun lukuun lisätään ne uskonnollisiin yhteisöihin kuuluvat uskonnottomat ja ateistit, niin päästään noin 90 prosenttiin vangeista, mikä on vankilatyötä tekevien evankelistojen vangeilta itseltään kuulema totuus uskonnottomien vankien osuudesta Suomen vankiloissa!

      Suomen vangeista noin puolet ei tahdo olla yhteydessä uskontokuntien edustajiin: he eivät todennäköisesti ole kovin uskonnollisia ihmisiä. Lopuista suuri osa ei tahdo osallistua pelkästään oman uskontokuntansa edustajiin vaan heille kelpaavat myös muiden kirkkokuntien ja uskonsuuntien edustajat. (ss. 25-26) Tästä käy ilmi se, että "uskonnollinen vakaumus" ei tarkoita vangin omaa uskonnollista vakaumusta vaan pelkästään sen, että hän kuuluu nimellisesti johonkin kristittyyn yhteisöön ja tahtoo osallistua ylipäätään johonkin kristilliseen toimintaan vankilassa olon aikana.

      Kysely ei kerro mitään vankien todellisesta uskosta tai sen puutteesta, mutta vankilassa työtä tekevät vapaiden suuntien evankelistat tietävät uskovien vankien kertoman perusteella sen, että yli 90 % vangeista ei usko kristinuskon Jumalaan eikä harjoita kristinuskoa vankilassa ollessaan ja vielä harvempi on ollut uskovainen kristitty rikoksia tehdessään, sillä osa vangeista tulee uskoon vankilassa ja lopettaa rikollisen elämän samalla! Ateistien väitteet tosi uskovien kristittyjen tekemistä rikoksista suhteessa ateisteihin ja uskonnottomiin ovat siten pelkkä suuri VALHE, jota ateistit pitävät yllä propagandassaan ja aivopestessään kristinuskosta kiinnostumattomia ihmisiä.

      • Anonyymi

        Kyselyssä tutkittiin myös vankien uskonnollisuutta heidän omien vastausten perusteella. (s. 28ss.) Mitään muuta merkittävää tulosta ei saatu kuin se, että uskonnollisuuden merkitys korostui vankeuden aikana, mutta evankelistojen kokemuksen mukaan se vähenee vankilasta vapautumisen jälkeen, ellei vanki ole kokenut uskonnollista heräämistä vankeuden aikana. Tämä näkyy myös rikosten uusimisen tilastoissa. Uskonnollisen heräämisen kokeneet vangit uusivat rikoksia paljon harvemmin kuin ne vangit, jotka jatkavat elämäänsä uskonnottomina ja ateisteina riippumatta siitä ovatko jonkin uskonnollisen yhteisön jäseniä vai eivät. Vain muslimit tekevät tässä poikkeuksen.

        Kolmannes naisista ja viidennes miehistä (33 % ja 20 %) vastanneista ilmoittivat uskonnon olevan hyvin tärkeää itselle. (s. 29) Jostakin syystä ateistit eivät koskaan mainitse tätä kohtaa kyselystä ja tutkimuksesta, koska se kertoo suoraan, että korkeintaan noin 30 % vastanneista vangeista on syvästi uskonnollisia ja pitävät totena kristinuskon tai islamin sanoman! Kun tiedetään se, että tosi uskovainen kristitty ei voi tehdä rikoksia, niin heidän osuutensa vangeista on nolla prosenttia! Jos joku ei noudata Jeesuksen ja apostolien ohjeita, niin hän ei ole tosi kristitty, vaikka sanoisi olevansa tai kuuluisi johonkin kristilliseen yhteisöön sen nimellisenä jäsenenä!

        Koska kyselyn tekijät ovat kirkon jäseniä ja tahtovat mainostaa oman kirkkonsa tai uskontonsa erinomaisuutta, niin ei liene yllätys, että vankien vastauksissa "melko tärkeä" on merkittävä paalu määriteltäessä uskonnollisuutta yleensä. (s. 30) Vaikka tämä "todistaisi" noin 50 % vangeista olevan "uskovaisia", niin se todistaisi samalla sen, että noin 50 % ei olisi uskovaisia! Kun puhutaan ateistien osuudesta vankien keskuudessa, niin ateistit sanovat ateistien määrän olevan kaikesta väestöstä Suomessa vain muutaman prosentin luokkaa korkeimmillaan ja uskonnottomien kanssa jäädään noin kolmannekseen. Miten siis on selitettävissä se, että vangeista tämänkin kyselyn mukaan noin puolet olisi uskonnottomia ja se ei todistaisi siitä, että uskonnottomien tekemien rikosten määrä on paljon suurempi kuin vakaiden kristittyjen?!

        Huomattakoon vielä se, että kyselyssä ateisteiksi tunnustautui noin 10 % ja Jumalaan uskoviksi noin puolet vastanneista! (s. 30) Eikö tämän perusteella pitäisi väittää, että noin puolet vangeista on vakaumukseltaan uskonnottomia tai ateisteja sen sijaan, että sanotaan suurimman osan olevan tosi uskovia kristittyjä niin kuin ateistit tekevät?! Ja kun Jumalaan uskovista lasketaan kristityiksi vain ne, jotka uskovat kristinuskon Jumalaan ja tottelevat oman uskontonsa käskyjä, niin vangeista vain prosentin murto-osa on tosi kristittyjä ja rikoksia tekevistä vielä harvempi! On siis perusteltua väittää, että rikoksia tekevistä suomalaisista yli 90 % on uskonnottomia ja ateisteja tai muslimeja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyselyssä tutkittiin myös vankien uskonnollisuutta heidän omien vastausten perusteella. (s. 28ss.) Mitään muuta merkittävää tulosta ei saatu kuin se, että uskonnollisuuden merkitys korostui vankeuden aikana, mutta evankelistojen kokemuksen mukaan se vähenee vankilasta vapautumisen jälkeen, ellei vanki ole kokenut uskonnollista heräämistä vankeuden aikana. Tämä näkyy myös rikosten uusimisen tilastoissa. Uskonnollisen heräämisen kokeneet vangit uusivat rikoksia paljon harvemmin kuin ne vangit, jotka jatkavat elämäänsä uskonnottomina ja ateisteina riippumatta siitä ovatko jonkin uskonnollisen yhteisön jäseniä vai eivät. Vain muslimit tekevät tässä poikkeuksen.

        Kolmannes naisista ja viidennes miehistä (33 % ja 20 %) vastanneista ilmoittivat uskonnon olevan hyvin tärkeää itselle. (s. 29) Jostakin syystä ateistit eivät koskaan mainitse tätä kohtaa kyselystä ja tutkimuksesta, koska se kertoo suoraan, että korkeintaan noin 30 % vastanneista vangeista on syvästi uskonnollisia ja pitävät totena kristinuskon tai islamin sanoman! Kun tiedetään se, että tosi uskovainen kristitty ei voi tehdä rikoksia, niin heidän osuutensa vangeista on nolla prosenttia! Jos joku ei noudata Jeesuksen ja apostolien ohjeita, niin hän ei ole tosi kristitty, vaikka sanoisi olevansa tai kuuluisi johonkin kristilliseen yhteisöön sen nimellisenä jäsenenä!

        Koska kyselyn tekijät ovat kirkon jäseniä ja tahtovat mainostaa oman kirkkonsa tai uskontonsa erinomaisuutta, niin ei liene yllätys, että vankien vastauksissa "melko tärkeä" on merkittävä paalu määriteltäessä uskonnollisuutta yleensä. (s. 30) Vaikka tämä "todistaisi" noin 50 % vangeista olevan "uskovaisia", niin se todistaisi samalla sen, että noin 50 % ei olisi uskovaisia! Kun puhutaan ateistien osuudesta vankien keskuudessa, niin ateistit sanovat ateistien määrän olevan kaikesta väestöstä Suomessa vain muutaman prosentin luokkaa korkeimmillaan ja uskonnottomien kanssa jäädään noin kolmannekseen. Miten siis on selitettävissä se, että vangeista tämänkin kyselyn mukaan noin puolet olisi uskonnottomia ja se ei todistaisi siitä, että uskonnottomien tekemien rikosten määrä on paljon suurempi kuin vakaiden kristittyjen?!

        Huomattakoon vielä se, että kyselyssä ateisteiksi tunnustautui noin 10 % ja Jumalaan uskoviksi noin puolet vastanneista! (s. 30) Eikö tämän perusteella pitäisi väittää, että noin puolet vangeista on vakaumukseltaan uskonnottomia tai ateisteja sen sijaan, että sanotaan suurimman osan olevan tosi uskovia kristittyjä niin kuin ateistit tekevät?! Ja kun Jumalaan uskovista lasketaan kristityiksi vain ne, jotka uskovat kristinuskon Jumalaan ja tottelevat oman uskontonsa käskyjä, niin vangeista vain prosentin murto-osa on tosi kristittyjä ja rikoksia tekevistä vielä harvempi! On siis perusteltua väittää, että rikoksia tekevistä suomalaisista yli 90 % on uskonnottomia ja ateisteja tai muslimeja!

        << Kolmannes naisista ja viidennes miehistä (33 % ja 20 %) vastanneista ilmoittivat uskonnon olevan hyvin tärkeää itselle. (s. 29) Jostakin syystä ateistit eivät koskaan mainitse tätä kohtaa kyselystä ja tutkimuksesta, koska se kertoo suoraan, että korkeintaan noin 30 % vastanneista vangeista on syvästi uskonnollisia ja pitävät totena kristinuskon tai islamin sanoman! >>

        Nii-in, ja samoilla kriteereillä mitaten valtaväestössä tuo sama "syvästi uskonnollisten" osuus on pienempi eli vankien "syvä uskonnollisuus" on jopa yleisempää kuin keskimäärin kansalaisten keskuudessa. "Syvä uskonnollisuus" on siten yliedeustettuna vankien keskuudessa.

        Siinä mielessä tuo on hyvin yhdenmukainen muiden määritelmien kanssa:
        - vangit kuuluvat enemmän kirkkoon kuin väestö yleensä: vangit ovat yliedustettu kirkkoon kuulumisen suhteen
        - vangit käyvät enemmän kirkossa
        - vangeille uskonto merkitsee elämässä enemmän
        jne
        jne

        Vaikka tosiaan noita jokaista vastaan pystyy kiemurtelemaan, niin tuo yhdensuuntainen näyttö on aika musertavaa. Tosiaan, on varmasti niin, ettei jokainen kirkkoon kuuluva ole kovin uskonnollinen, mutta jos joku osa heistä on, ei ole mitenkään perusteltua, miksei nimenomaan vankilassa olevista kirkkoon kuuluvista ihan samalla tavalla osa ole (ja koska tuo kirkkoonkuuluvuuden osuus on suurempi, uskovaisuuden osuus kaikista on myös suurempi; mikä vahvistuu muista mittareista). Ja tosiaan, vaikka Suomessa otos on pienehkö, niin kun kuitenkin samansuuntainen tulos tulee vaikka kuinka monesta muustakin maasta, niin aika vähän on vastaväitteille sijaa - vaikka se ripulivajakkiamme kovasti näköjään nyt kirvelee.

        << Kun tiedetään se, että tosi uskovainen kristitty ei voi tehdä rikoksia >>

        Miksei tosiuskovainen voi tehdä syntiä ?

        Minä kun luulin, että kaikki tosiuskovat myöntävät, että he nimenomaan ovat syntisiä ja tekevät syntiä (mm. rikoksia), mutta pyytävät niitä sitten anteeksi Jumalalta/Allahilta/tms.

        << Huomattakoon vielä se, että kyselyssä ateisteiksi tunnustautui noin 10 % ja Jumalaan uskoviksi noin puolet vastanneista! (s. 30) Eikö tämän perusteella pitäisi väittää, että noin puolet vangeista on vakaumukseltaan uskonnottomia tai ateisteja sen sijaan, että sanotaan suurimman osan olevan tosi uskovia kristittyjä niin kuin ateistit tekevät? >>

        Tuossa todella on yksi mittari, missä jälleen kerran vangeilla näyttää olevan yliedustus: väestöstä ateisteiksi tunnustautuu suurempi osuus ja Jumalaan uskoviksi pienempi osuus. Eihän tässä muusta ole puhuttu kuin yliedustuksesta, joka todella näyttäisi käytännössä jokaisella mittarilla olevan totta.

        Sinänsähän tässä ei nyt kristittyjä syytetä rikollisiksi, koska kuitenkin hyvin pieni osa syyllistyy tuomittavaan rikokseen, mutta näyttäisi siltä, ettei uskovaisuus mitenkään ainakaan suojele rikollisuudelta tai vähennä rikollista käyttäytymistä. Ja tosiaan, tuolle uskovaisuuden ja rikollisuuden välille löytyy selittävä tekijä: uskonnollisuus on yleisempää alhaisemman koulutustason ja alhaisemman älykkyyden omaavassa ryhmässä, jossa yleisempää on myös sosiaaliset ongelmat, joista rikollisuus on yksi.

        Näyttäisi siis enemmän siltä, että koulutus vähentää ihmisten rikollisuutta - ja päinvastoin kuin hihhulit uskottelevat uskonnollisuus korreloisi rikollisuuden kanssa. Huomaa: tässäkään en väitä, että uskovaisuus aiheuttaisi rikollisuutta. Se vaan korreloi rikollisuuden kanssa, koska samat henkilökohtaiset ominaisuudet aiheuttavat rikollisuutta, jotka aiheuttavat myös uskonnollisuutta.


    • Anonyymi

      Tämä on niin totta kuin olla voi!

      Kristityt vankilatyötä tekevät evankelistat ja kristityt vangit todistavat yhdessä tuumin, että yli 90 % vangeista eivät ole olleet uskoaan tunnustavia ja uskonyhteisönsä käskyjä noudattavia kristittyjä rikosten tekemisen hetkellä tai silloin, kun kyselyjä vankien uskonnosta (lähinnä kirkkoon kuulumisesta tai uskonnolliseen toimintaan osallistumisesta) on tehty.

      Vankilassa on tarkka hierarkia ja uskovaiset kristityt vangit kuuluvat omaan osastoonsa ei-uskovien vankien joukossa. Vaikka näille uskoville nauretaan, heitä pilkataan ja raiskataan, heitä pahoinpidellään, niin silti muut vangit pitävät arvossa näitä kristittyjä uskovia vankeja ja erottavat itsensä heistä, vaikka olisivat kirkon tai jonkin uskonnollisen yhteisön jäseniä. Vangit siis itsekin osaavat erottaa tosi uskovaiset pelkästään nimeltään uskovaisista keskuudessaan, mutta ateistit eivät sitä "osaa" tehdä tai jos osaavat, niin tekevät sen tieten tahtoen väärin - totuuden vastaisella tavalla!

      Sama tilanne vallitsee kaikkialla yhteiskunnalla päiväkodista ja koulusta alkaen! Lapsetkin tietävät sen, kettle ovat tosi uskovia ja ketkä pelkästään kuuluvat kirkkoon, mutta eivät itse usko Jumalaan tai Jeesukseen! Vain ateistit ovat niin saatanan tyhmiä, että lukevat kaikki kirkkoon tai eri uskontokuntiin kuuluvat "tilastoissaan" ja "tutkimuksissaan" tosi uskoviksi tai teisteiksi ja kristityiksi, koska heillä ei ole mitään muuta kuin valheita esitettävänä oman vakaumuksensa puolesta!

    • Anonyymi

      Kysymys palstan ateisteille:

      Vähentääkö herätyskristillissä piireissä tapahtuva kristityksi kääntyminen vankien rikollista toimintaa ja yleensä huonoa käytöstä, olipa kyseessä vanki tai vapaana elävä ihminen?

      Jos olet sitä mieltä, että herätyskristillinen kääntymys lisää rikollisuutta ja huonoa käytöstä, niin onko sinulla todisteita väitteidesi tueksi? Viitteenä oleva tutkimus ja sen kaltaiset muut tilastot eivät kerro mitään tosiuskovaisuudesta ja sen suhteesta rikosten tekemiseen tai käytökseen.

      Sorry vaan, mutta hakkaatte olkiukkoja, te ateistit KAIKKI! :)

      Vai löytyykö yksi itsensä uhraava ateisti, joka tunnustaa sen, että herätyskristillisyyden parissa ihmiset tekevät muita vähemmän rikoksia ja käyttäytyvät keskimäärin paremmin kuin muut ihmiset (ml. ateistit ja uskonnottomat, joita ateistien ja uskonnottomien itsensä mukaan on noin puolet Suomen väestöstä)?

    • Anonyymi

      Vastaan kysymykseen ja avausviestiin sekä sen jälkeiseen jaaritukseen näin:

      Tieteellinen tutkimus on osoittanut teistien ja erityisesti kristittyjen tekevän suhteessa paljon enemmän rikoksia kuin ateistit tekevät ja tämä on paljastunut siten, että on kysytty vankien uskonnollista vakaumusta ja käyttäytymistä vankiloissa.

      Tutkimukset ovat osoittaneet kiistatta sen, että uskovaisten vankien osuus väestöstä on sama kuin uskovaisten ihmisten osuus väestöstä keskimäärin ja jopa ylittää sen!

      Tutkimukset johtavat myös väistämättä siihen johtopäätökseen, että teistit ovat moraalin kannalta pahempia ihmisiä kuin ateistit ja tekevät ateisteja enemmän rikoksia!

      • Anonyymi

        No mutta kun ne samat tilastot ja "tutkimukset" osoittavat ateistien ja uskonnottomien tekevän kymmeniä kertoja enemmän rikoksia kuin tunnustavat kristityt tekevät!

        Mites suu nyt pannaan?

        Valehdellaan vain lisää ja... :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mutta kun ne samat tilastot ja "tutkimukset" osoittavat ateistien ja uskonnottomien tekevän kymmeniä kertoja enemmän rikoksia kuin tunnustavat kristityt tekevät!

        Mites suu nyt pannaan?

        Valehdellaan vain lisää ja... :)

        Ei ole mitään sellaisia tilastoja, jotka todistaisivat ateisteja vastaan.

        On vain tilastoja, jotka todistavat, että

        1. ateistit eivät tee rikoksia
        2. ateistit eivät juopottele
        3. ateistit puhuvat vain totta eivätkä koskaan valehtele

        Mitään muuta ei ole todisteena kuin nämä viralliset tieteelliset tilastot ja kaikki muu on pahansuopaista mutu-puhetta, jota palstan ateistihörhöt suoltavat peräaukostaan!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään sellaisia tilastoja, jotka todistaisivat ateisteja vastaan.

        On vain tilastoja, jotka todistavat, että

        1. ateistit eivät tee rikoksia
        2. ateistit eivät juopottele
        3. ateistit puhuvat vain totta eivätkä koskaan valehtele

        Mitään muuta ei ole todisteena kuin nämä viralliset tieteelliset tilastot ja kaikki muu on pahansuopaista mutu-puhetta, jota palstan ateistihörhöt suoltavat peräaukostaan!

        No ei nyt ihan noinkaan rakas trollaajani, mutta kehotan lyömään tutkimukset pöytään, niin voimme puhua niistä.

        Kaikki tutkimukset, jotka olen aiheesta nähneet osoittavat, että rikoksia tehdään niin teistien ja ateistien osalta aika yhtälaisesti. Amerikassa köyhät ovat keskimäärin uskonnollisempia ja köyhien keskuudessa rikollisuus on tuplasti yleisempää. Näkisinkin, että köyhyys aiheuttaa uskonnollisuutta ja rikollisuutta pikemminkin kuin, että syynä olisi uskonnollisuus.

        https://whyy.org/articles/breaking-poverty-crime-poverty-often-linked/
        https://www.cbc.ca/news/world/do-countries-lose-religion-as-they-gain-wealth-1.1310451


    • En ymmärrä, miksi joillekin on vaikea hyväksyä, että myös ”tosi uskovat” eivät ole täydellisiä ihmisia ja tekevät rikoksia siinä missä muutkin ihmisryhmät. Tämäkin ketju on täynnä ”no true scotchman” argumentaatiovirhettä. Kukaan tosi skottihan ei ole alkoholisti, koska jos on, niin silloin hän ei ole tosi skotti.

      Tässä tutkimuksesta:
      "Kristinuskon uskonnolliseksi taustakseen ilmoittaa n. 80 % miesvastaajista ja n.
      90 % naisista. Muiden uskontojen osuus vastanneiden uskonnollisena taustana
      on 3 %. Vastanneista miehistä 12 % ja naisista 7 % ilmoittaa, ettei heillä ole
      mitään uskonnollista taustaa."

      Tämä ei tarkoita, että uskovaiset tekisivät suhteellisesti enemmän rikoksia. Suurella osalla suomalaisista on uskonnollinen lapsuus eli tausta.

      "Kristinuskoon yhteydenpitoa vankeusaikana haluavien vankien määrä on kuitenkin huomattavan korkea, kaksi kolmannesta naisista ja yli puolet miehistä"

      Tästä päättelen, että vangeissa on paljon myös ihan aitoja uskovia kristittyjä. Suomalaisista noin puolet uskoo Jumalaan. Tässä otoksessa tuo ylitettiin, mutta kuten edellä sanottu, jos vastausprosentti oli vain noin puolet ja useat ei-uskonnolliset eivät vastanneet kyselyyn, niin ei tämä poikkea kovin paljoa suomalaisten yleisestä uskonnollisuudesta.

      • Anonyymi

        Ei liene yllätys kenellekään, että idiootti ateisti ei suostu ymmärtämään sitä, mitä tutkimuksessa on todellisuudessa sanottu ja sen sijaan vääntää vinoon tutkimuksen tuloksia.

        Tutkimus osoittaa sen, että suurin osa rikoksia tehneistä ja sen vuoksi vankiloissa istuvista suomalaista vangeista eivät ole uskoaan tunnustavia kristittyjä, joten he ovat ateisteja ja uskonnottomia.

        Kun tätä verrataan väestön jakaumaan, niin miten tämä tulisi tulkita? Onko ateisteja ja uskonnottomia yli puolet väestöstä vai vähemmän?

        No, se riippuu siitä, miten ateisti tahtoo tulkita eri tilastoja ja tutkimuksia...

        Kaikki käy, mikä edistää ateistien valheita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei liene yllätys kenellekään, että idiootti ateisti ei suostu ymmärtämään sitä, mitä tutkimuksessa on todellisuudessa sanottu ja sen sijaan vääntää vinoon tutkimuksen tuloksia.

        Tutkimus osoittaa sen, että suurin osa rikoksia tehneistä ja sen vuoksi vankiloissa istuvista suomalaista vangeista eivät ole uskoaan tunnustavia kristittyjä, joten he ovat ateisteja ja uskonnottomia.

        Kun tätä verrataan väestön jakaumaan, niin miten tämä tulisi tulkita? Onko ateisteja ja uskonnottomia yli puolet väestöstä vai vähemmän?

        No, se riippuu siitä, miten ateisti tahtoo tulkita eri tilastoja ja tutkimuksia...

        Kaikki käy, mikä edistää ateistien valheita.

        Tässä faktat pöytään. Halusit tai et, niin vankilassa olevat rikolliset ovat ihan tyyppijakauma suomalaisista. Tilastoista ei näy, että hartaasti uskontoaan harjoittavat kristityt olisivat mitenkään aliedustettuina.

        Jos katsomme ihmisiä, jotka harrastivat uskontoaan ennen vankilaan menoa vähintään kerran kuukaudessa, niin tämä oli tutkimuksen vangeista 12% (1). Keskimäärin suomalaisista noin 8% (2) osallistuu näin usein jumalanpalveluksiin tai muihin uskonnollisiin toimituksiin.

        Tässä faktaa kehiin:

        "aikuisena ennen vankeutta osallistuminen uskonnolliseen toimintaan "

        En koskaan - 29%
        Kerran tai pari vuodessa - 38%
        Useita kertoja vuodessa - 33%


        Kun samaa kysyttiin suomalaisilta yleensä on tilanne seuraava:
        Ei koskaan - 28%
        Kerran tai pari vuodessa - 45%
        Useita kertoja vuodessa - 27%

        Lähteet:
        (1)
        https://www.kirkotvankiloissa.fi/wp-content/uploads/2019/11/Uskonnonharjoittaminen-vankiloissa.pdf
        (2)
        https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/65683/uskonto_suomalaisten_elamassa_2011.pdf?sequence=1


      • Järkisyitä kirjoitti:

        Tässä faktat pöytään. Halusit tai et, niin vankilassa olevat rikolliset ovat ihan tyyppijakauma suomalaisista. Tilastoista ei näy, että hartaasti uskontoaan harjoittavat kristityt olisivat mitenkään aliedustettuina.

        Jos katsomme ihmisiä, jotka harrastivat uskontoaan ennen vankilaan menoa vähintään kerran kuukaudessa, niin tämä oli tutkimuksen vangeista 12% (1). Keskimäärin suomalaisista noin 8% (2) osallistuu näin usein jumalanpalveluksiin tai muihin uskonnollisiin toimituksiin.

        Tässä faktaa kehiin:

        "aikuisena ennen vankeutta osallistuminen uskonnolliseen toimintaan "

        En koskaan - 29%
        Kerran tai pari vuodessa - 38%
        Useita kertoja vuodessa - 33%


        Kun samaa kysyttiin suomalaisilta yleensä on tilanne seuraava:
        Ei koskaan - 28%
        Kerran tai pari vuodessa - 45%
        Useita kertoja vuodessa - 27%

        Lähteet:
        (1)
        https://www.kirkotvankiloissa.fi/wp-content/uploads/2019/11/Uskonnonharjoittaminen-vankiloissa.pdf
        (2)
        https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/65683/uskonto_suomalaisten_elamassa_2011.pdf?sequence=1

        Johan tuossa edellä todettiin luterilaisen kirkon tekemän tutkimuksen mukaan, että vähintään puolet vangeista eivät ole tosi uskovaisia ja käytännössä tosi uskovia kristittyjä on vain muutama prosentti vangeista, mikä on sama tilanne koko väestöstä Suomessa (6-7 % on tosi uskovia).


    • Anonyymi

      Jos minä olisin rikollinen ja vankilassa, tulisin uskoon jo pelkästään itsekkäästä syystä, on niin helppo näytellä parannuksen tehnyttä ihmistä. Eikä kukaan voi sanoa, että se ei ole oikeata uskoa, koska mitään ei edelleenkään voi todistaa, koska usko on vain uskoa.

      • Siis luulet, että ateistit joutuvat istumaan vankilassa pidempää kuin uskoa vankilassa tunnustavat. Löytyykö sinulta mitään faktaa tuon tueksi? Jos näin on, niin kyseessä on pahemman luokan uskonnollinen syrjiminen.


      • Anonyymi
        Järkisyitä kirjoitti:

        Siis luulet, että ateistit joutuvat istumaan vankilassa pidempää kuin uskoa vankilassa tunnustavat. Löytyykö sinulta mitään faktaa tuon tueksi? Jos näin on, niin kyseessä on pahemman luokan uskonnollinen syrjiminen.

        USAssa osallistuminen uskonnolliseen toimintaan luetaan eduksi ja sen vuoksi monet ateistit (100 %heistä) eivät uskalla tunnustaa olevansa ateisteja, kun asiaa heiltä kysytään.

        Suomessa ateismista palkitaan vankiloissa, niin että ateistit saavat parempaa ruokaa, paremmat sellit ja paremmat työpalvelustehtävät, joten ateistit kilvan huutavat olevansa kristittyjä, muslimeja tai muiden uskontojen edustajia.

        Ainoat sorsittavat henkilöt Suomen vankiloissa ovat kristityt judokat, jotka joutuvat vanginvartijoina tappeluun vankien kanssa joa 170 kertaa useammin kuin ne vanginvartijat, jotka eivät ole judoa harrastaneet (eivät ainakaan huipputasolla).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        USAssa osallistuminen uskonnolliseen toimintaan luetaan eduksi ja sen vuoksi monet ateistit (100 %heistä) eivät uskalla tunnustaa olevansa ateisteja, kun asiaa heiltä kysytään.

        Suomessa ateismista palkitaan vankiloissa, niin että ateistit saavat parempaa ruokaa, paremmat sellit ja paremmat työpalvelustehtävät, joten ateistit kilvan huutavat olevansa kristittyjä, muslimeja tai muiden uskontojen edustajia.

        Ainoat sorsittavat henkilöt Suomen vankiloissa ovat kristityt judokat, jotka joutuvat vanginvartijoina tappeluun vankien kanssa joa 170 kertaa useammin kuin ne vanginvartijat, jotka eivät ole judoa harrastaneet (eivät ainakaan huipputasolla).

        Niin että miten se nyt menikään?

        Palkitaanko vankiloissa ateisteja siitä, että esiintyvät kristittyinä, vai siitä, että tunnustavat olevansa ateisteja?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin että miten se nyt menikään?

        Palkitaanko vankiloissa ateisteja siitä, että esiintyvät kristittyinä, vai siitä, että tunnustavat olevansa ateisteja?

        Vankeja palkitaan siitä, että tunnustavat olevansa teistejä ja sen vuoksi ateistien osuus voi näyttää pienemmältä tutkimuksissa kuin mitä se todellisuudessa on. Käytännön työssä on havaittu jopa niin suuria lukuja, että 99,9999999999999999999999 % vangeista on ateisteja tai on ollut ateisteja rikosten tekemisen hetkellä! Tämä on 999999999999999999999999999999 kertaa enemmän kuin ateisteja on väestöstä!


      • Anonyymi
        G5G kirjoitti:

        Vankeja palkitaan siitä, että tunnustavat olevansa teistejä ja sen vuoksi ateistien osuus voi näyttää pienemmältä tutkimuksissa kuin mitä se todellisuudessa on. Käytännön työssä on havaittu jopa niin suuria lukuja, että 99,9999999999999999999999 % vangeista on ateisteja tai on ollut ateisteja rikosten tekemisen hetkellä! Tämä on 999999999999999999999999999999 kertaa enemmän kuin ateisteja on väestöstä!

        Tämä pitää yhtä vankilassa työtä tekevien evankelistojen toteaman kanssa. Heille puhuneet kristityt vangit ovat kertoneet, että reilusti alle 10 prosenttia vangeista on uskoaan tunnustavia kristittyjä vankeuden aikana ja vielä harvempi oli rikosten tekemisen hetkellä, sillä osa vangeista tulee uskoon vankilassa, mutta yksikään vanki ei tutkimusten valossa ole luopunut uskostaan vankilaan jouduttuaan (syy vankilaan joutumiseen on ollut tyypillisesti kristittyjen kohtaama vaino eri maissa, mutta Suomessa ei ole ollut tosi uskovaa kristittyä vankilassa yli sataan vuoteen!)!


      • Anonyymi
        G5G kirjoitti:

        Vankeja palkitaan siitä, että tunnustavat olevansa teistejä ja sen vuoksi ateistien osuus voi näyttää pienemmältä tutkimuksissa kuin mitä se todellisuudessa on. Käytännön työssä on havaittu jopa niin suuria lukuja, että 99,9999999999999999999999 % vangeista on ateisteja tai on ollut ateisteja rikosten tekemisen hetkellä! Tämä on 999999999999999999999999999999 kertaa enemmän kuin ateisteja on väestöstä!

        Mistä sinut palkitaan, kun valehtelet ateisteista kymmenien viestien verran täällä päivässä? Kuuluuko valehtelu sinusta uskoosi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      93
      1855
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1512
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      110
      1025
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      976
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      46
      874
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      758
    7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      721
    8. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      701
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      32
      696
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      633
    Aihe