Elät juuri niin, millä tavoin syöt.

Anonyymi

Kyse ei olekaan siitä, mitä syöt, vaan kuinka paljon syöt aterioillasi. Vaikka söisit pelkästään kasviksia, jotka vaativat myös elimistöltä paljon työtä sulaakseen, niin se ei merkitse sitä, että eläisit pitkään. Monet kasvikset ovat huonosti ja hitaasti sulavia ja ne rasittavat ruuansulatuskanavia.

Elinikään vaikuttaa nimittäin syödyn ruuan määrä, ei niinkään se, mitä syöt.
Pitkäikäiset japanilaiset syövät hyvin vähän kerralla. Heille jää aina pieni nälän tunne aterian jälkeen. Japanissa suositaan paljon keittoja, jotka sisältävät hyvin vähän mitään kiinteää, eikä niissä "liemissä" ole sellaista, joka vaatii ruuansulatukselta suuria ponnistuksia.

Ne, jotka syövät aterioidessaan paljon, elävät lyhyemmän elämän, koska he rasittavat ja kuormittavat elimistöään enemmän.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ossaa sanua, miten pitkäikänen lienen, mutta näläkääni syyä märsysin just äsken kasvispataa joka oli höystetty possun jauhelihalla, ja lisukkeeksi kalapuikkoja, papuja, kukkakaalia. Jäläkiruuaksi juua horasin mustaa kahvia ison fajanssimukillisen. Ja sen perään käyn takapihan terassilla vetämässä camelista ruokasavut. Tai puolikkaan, niin aski kestää pari-kolme vuorokautta..

    • Anonyymi

      No sinäpä se toistelet vain toisten juoruja. Opettelisin itsekin jotain, niin sinulla olisi aidosti jotakin sanottavaa. Lauserakenteiden opettelukaan ei tekisi sinulle pahaa kun tuota tekstiäsi katselee.

      Kasvisruokaa syövien suolistoja on tutkittu. Hitaampi sulavuus kompensoituu sillä, että suolisto kasvaa pituutta niillä, jotka syövät vain kasvisruokaa. Tutkimukset alkoivat kanoista, joiden ruokavalio muutettiin liharuokavaliosta täysin kasvisruokavalioksi. Testiajan jälkeen kanat tapettiin ja niiden suolisto tutkittiin. Kävi ilmi, että pelkkää kasviruokaa syövien kanojen suolisto oli pidentynyt noin puoli metriä.

      Siinä sulle ihmeteltävää...

    • Anonyymi

      Mulla mennöö kaks toppaa päivässä tupakkia.
      Ikääkin on jo rapiat 75.
      Keuhkot on huolella tervattu ja ne antaa suojaa koronaa vastaan. Niissä keuhkoloissa kun ei korona pysyisi hengissä pitkään.

    • Anonyymi

      Jeesus saattoi opettaa, että ihmistä ei saastuta se mikä menee suusta sisään, vaan se mikä tulee ulos. Ja se on niin totta tänäkin päivänä. Me vain höpötyksissämme unohdamme Jeesuksen opetukset ja kuvittelemme olevamme jopa Jumalaa suurempia viisastellessamme.

    • Anonyymi

      Onko aloittaja tutustunut Mea Salon Hellattoman kokin Elävä raakaravinto kirjaan.

      kysynpävaan.

      • Anonyymi

        En syö kypsentämätöntä ruokaa lainkaan. Raamatussakin kaikki ruoka kypsennettiin. Kaikki ruoka ohjeet VT:ssä ovat kypsennetylle ruualle. Mitään ei syöty raakana, varsinkaan vihanneksia, koska niitä ei koskaan syöty raakana. Sille on perustellut syyt ja se on pöpöt, joita raaoissa vihanneksissa on aina, vaikka niitä kuinka pesisi.
        Itse en syö mitään raakaa, koska vatsani voi silloin erttäin huonosti.


    • Anonyymi

      Vatsan voi totuttaa, alkaa pienillä annoksilla ja voi vaikka soseuttaa jos on huonot hampaat. Kirjastosta voi lainata kirjan. Liisa Ervamaa Elävä ravinto tai Marjatta Svennevigin Minun valintani. Ravitsemusasiantuntijat ovat kymmeniä vuosia yrittäneet saada ihmisiä syömään enemmän kasviksia, varsinkin tuoreena.

    • Anonyymi

      Kyllähän ihmisen pitää syödä raakaravintoa. Evoluutio ei ole kuin sattumalta opettanut ihmisen 10 miljoona vuotta sitten tekemään nuotion missä käristää ruokansa. Jos me silti olemme eläneet jokin sata vuotta sitten aika alkeellisesti pitkin metsiä, joten meidän kohdalla ei tarvitse tuijotella 10 miljoonien vuosien taa ruokatottumuksia etsin. Me olemme nopean evoluutiohyppäyksen tulosta siinä mitä syömme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      78
      3825
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3022
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2950
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2798
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2744
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2495
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      274
      2293
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      214
      1981
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1947
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1897
    Aihe