Usko perustuu pelkoon!

Anonyymi

Usko perustuu helvetinpelkoon. Jos et usko, niin joudut helvettiin. Nekin pelkäävät "kadotusta", jotka eivät usko helvettiin, mutta uskovat Jumalaan. He pelkäävät menettävänsä iankaikkisen elämän, jos eivät usko. Sekin usko perustuu pelkoon.

Ateismi perustuu älykkääseen järkeilyyn ja on todettava samalla, että ateistit ovat keskimäärin rohkeampia kuin teistit, koska eivät pelkää mitään kuoleman jälkeen tapahtuvaa, koska tietävät, että sen jälkeen ei ole tietoisuutta ja olevaisuutta, joka kokisi jotakin.

52

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ketkut uskontokauppiaat luovat ensin ongelman kuten synnintunto ja sitten alkavat kaupata siihen ratkaisua määräämättömällä toimitusajalla.

      • Anonyymi

        Tuttu kuvio herätyssaarnasta. Ensin puhutaan niistä "synneistä", joita suurin osa kuulijoista on tehnyt ja sitten yritetään saada heidät tuntemaan huonoa omaatuntoa sen vuoksi, ja sitten tarjotaan ratkaisuksi rauhaan sitä, että Jumala antaa kyllä anteeksi Jeesuksen tähden jne.

        Pyrkimys on saada ihmiset tekemään tunteisiin perustuva ratkaisu, jonka jälkeen pyritään psykologisin keinoin hallitsemaan heitä: pelottelemalla tottelemattomia ja lupaamalla hyvää tottelevaisille. Tyypillinen kusetus siis...


      • Anonyymi

        Kyllä ihmiset tuntevat ihan itse itsessään sen, mitä kutsutaan synniksi. Vaikka eivät sitä useimmiten myönnä.

        Se on tietysti toinen asia, jos tätä käytetään väärin tavoin hyväksi. Silloin kyse on epäterveestä uskonnollisuudesta. Aivan kuten muita katsomuksia mustamaalaava ateismikin on epätervettä katsomuksellisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ihmiset tuntevat ihan itse itsessään sen, mitä kutsutaan synniksi. Vaikka eivät sitä useimmiten myönnä.

        Se on tietysti toinen asia, jos tätä käytetään väärin tavoin hyväksi. Silloin kyse on epäterveestä uskonnollisuudesta. Aivan kuten muita katsomuksia mustamaalaava ateismikin on epätervettä katsomuksellisuutta.

        Synti on joutava käsite, ihmisten alistamiseksi kehitetty.
        Lakia ja hyviä tapoja sen sijaan tulee noudattaa pilkulleen.


    • Anonyymi

      Ei - uudestisyntyneen usko perustuu rakkauteen Jeesusta kohtaan, kun tulee ymmärrys siitä mitä Jumala teki Jeesuksen sovitustyössä Golgatalla vuoksemme ❤️

      • ”...uudestisyntyneen usko perustuu rakkauteen Jeesusta kohtaan...”

        Hyvä viesti, ajattelin viitata Bertrand Russelin kirjoutukseen ’Miksi en ole kristitty’. Russelin analyysin mukaan kristinusko perustuu pelkoon ja aivan erityisen kova helvetillä pelottelija oli Jeesus. Siksi Russell ei pidä Jeesusta kovin hyvänä ja viisaana esikuvana.

        Yhteenvetona siis missasit aloituksen pointin etkä edes tunne Jeesusta.


      • Anonyymi
        Kampelatutkija kirjoitti:

        ”...uudestisyntyneen usko perustuu rakkauteen Jeesusta kohtaan...”

        Hyvä viesti, ajattelin viitata Bertrand Russelin kirjoutukseen ’Miksi en ole kristitty’. Russelin analyysin mukaan kristinusko perustuu pelkoon ja aivan erityisen kova helvetillä pelottelija oli Jeesus. Siksi Russell ei pidä Jeesusta kovin hyvänä ja viisaana esikuvana.

        Yhteenvetona siis missasit aloituksen pointin etkä edes tunne Jeesusta.

        Ettei aloitus olisi jonkinlaista kuoleman pelon poistamista? Usko voi toki perustua helvetinpelkoon, mutta silloin se ei ehkä kauan kestä. Voi jopa olla, että ihminen pettyy koko "uskoon" ja päätyy ateistiksi.
        Uskon tulee ankkuroitua rakastavaan Jlaan. Järkeilykään ei ole ollenkaan huono juttu.

        Aloittaja taisikin jo viitata Russelliin, joka tosin ei ole järin hyvä esikuva.
        "Luullakseni uskonto perustuu etusijassa ja pääasiallisesti pelkoon. Se on osittain pelkoa tuntematonta kohtaan, osittain sitä, että ihminen toivoo, että hänellä olisi eräänlainen isoveli seisomassa rinnallaan jokaisen vaikeuden ja kiistan kohdatessa. Pelko on koko jutun perusta – salaperäisyyden pelko, häviämisen pelko, kuoleman pelko. Pelko on julmuuden alku, eikä sen vuoksi olekaan ihme, että julmuus ja uskonto ovat kulkeneet käsi kädessä."


      • Anonyymi

        Jos noin, niin kiittäkäämme pelastuksestamme myös niitä, jotka hakkasivat naulat Jeesuksen raajojen läpi. Ilman heitä meidän pelastus olisi jäänyt saamatta. Ajatelkaapa, mikä kauheus olisi tapahtunut, jos Jeesus olisikin päästetty vapaaksi! Miljardit kristityt eläisivät vieläkin synneissään eikä Jumala armahtaisi heitä!


      • Anonyymi

        Uudestisyntyneen usko perustuu siihen, että hän koki syyllisyyttä tekemistään pahoista teoista ja laiminlyönneistä, mikä sai hänet turvautumaan hänelle tarjottuun anteeksiantoon.

        Jos "kutsuttu" uskoi, niin hän sai rauhan sydämeensä ja alkoi uskoa Jeesukseen, johon ei sitä ennen uskonut.

        Jos "usko" syveni, niin alkoi rakastaa Jeesusta, jota ei sitä ennen tuntenut lainkaan ja oli kenties vain kuullut huhupuheita hänestä.

        Uskoontulo ja kristinusko perustuu tunteisiin ja henkilökohtaiseen kokemukseen "olevaisesta", joka antaa anteeksi synnit ja mahdollisuuden uuteen elämään, vaikka olisi mokannut miten pahasti tahansa.

        Lapsena käännytettyjen on sitten vaikeampi uskoa, koska heiltä puuttuu vastaava voimakas kääntyminen Jumalan tykö ja Jeesukseen uskovaksi. Suuri osa uskovien lapsista ei sen vuoksi usko, mikä on yllätys syvältä synnistä kääntyneelle ihmiselle, kun näkee sen tapahtuvan käytännössä (saarnaajan lapsista aniharva uskoo aikuisena).


    • Anonyymi

      Elämää täytyy elää sen aikaa kun se kestää, sitä ei kannata kuluttaa mihinkään pelkoon.
      Täällä ollaan nyt ja jossain vaiheessa enää ei olla. Pidemmälle en ikinä ajattele.

    • Minä en ole nähnyt mainitsemastasi asiasta minkäänlaista tutkimusta.
      Vaikuttaa siltä, että sinulla on voimakas tarve tuoda tuollainen halveksiva kirjoituksesi esiin.

      Kun minä tulin uskoon, minä en pelännyt. Minun uskoontuloni ei ollut pelottelun tulosta. Mikään ihmisten painostus ei minuun tehoa. Minä tunsin sydämessäni että minulta puuttuu jotain yliluonnollisen tärkeää iloa, rauhaa, rakkautta ym hyviä syviä sisäisiä omakohtaisia asioita, Tein itsenäisen vapaaehtoisen päätöksen. Menin ja pyysin uskovaa rukoilemaan puolestani ja sanoin haluavani antaa elämäni Jeesukselle.. Jonkin ajan kuluttua huomasin itselleni yllätyksenä, että minun tunteeni ja ajatukseni olivat muuttuneen. Ymmärsin myöhemmin että olin uudestisyntynyt, olin sisäisesti niin erilainen, kuin ennen. Kukaan ei mitenkään pakottanut minua.

      • Anonyymi

        Kyllä se on usko,toivo ja rakkaus. Ne ovat tärkeimmät.


    • 1.Kor.1:
      18. Sanoma rististä on hullutusta niille, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
      19. Onhan kirjoitettu:
      "Minä hävitän viisaitten viisauden ja teen tyhjäksi ymmärtäväisten ymmärryksen."
      20. Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailmanajan älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hulluudeksi?
      21. Koska Jumalan viisaudesta maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat.
      22. Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
      23. mutta me saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta. Hän on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
      24. mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus.

      • Anonyymi

        Jaa.


    • Anonyymi

      Ihmisen tyhmyydellä ei ole mitään rajaa. Hänet saadaan pelkäämään olematonta asiaa, ja toisella olemattomalla asialla tämä pelko poistuu.

    • Anonyymi

      Totta kyllä, että raamattu on viisastelua jälkikäteen. Kun vahinko on jo tapahtunut. Raamattu perustuu viisauteen ja viisaus on pahan pelkäämistä. Raamattu siis perustuu pelkuruuteen. Viisas lapsi on vaiti kun näkee isän hakkaavan äitiä, mutta jälkikäteen hän pohtii useita vuosia olisiko ollut mitään tehtävissä isän väkivaltaisuuden estämiseksi. Ja kirjoittaa oppikirjan - eli raamatun - siitä kuinka on olemassa LÖRÖTTI enkeli, joka kostaa kaiken äidin kärsimän pahan ja tekee isästä selvää. Niin ei kuitenkaan koskaan tapahdu. Vaan paha jatkaa vallassa ikuisesti ja viisas raamatullinen pelkuri on vaiti pahuuden edessä ikuisesti.

      Joka noudattaa raamattua myöhästyy aina. Joka noudattaa raamattua on 20-200 vuotta muita jäljessä aina.

    • Anonyymi

      Juuri toisinpäin, pelko estää uskomasta.
      Tietenkin lähtökohta aina Jumalan hyvyys, vai rukoilisitko itse jotakuta hirveää hahmoa?

      • Anonyymi

        Entä kun ei rukoile ollenkaan.
        Kun en pahemmin mitään pelkää niin mun ei tarvitse tukeutua mihinkään, ei olemattomaan eikä olemassa olevaan.
        Ja jos joskus joku pelko herää niin itsehän sen kanssa on pärjättävä, ei sitä pysty kenellekään siirtämään. Itse on omat mörkönsä kohdattava että niistä pääsee eroon.


    • Anonyymi

      Jos et syö aamupuuroasi niin Jone tulee ja lyö.

    • Toise pelkäävät toise eivät,kukaan ihmisistä ei tiedä helvetin todellsita paikkaa,ketkä sinne joutuvat,tai menevät todelinen asia on Jumalan vihan alla oleminen.
      Heidän rangaistuksenaan on ikuinen kadotus, ero Herrasta ja hänen voimansa kirkkaudesta.

      Mutta minä sanon teille: jokainen, joka on vihoissaan veljelleen, on ansainnut oikeuden tuomion. Samoin jokainen, joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.Matt5:22

      • Anonyymi

        Eli taas ihmisten tuomitsemista. Muutenhan et olisi tuota kirjoittanut. Minkäpä teille mahtaa: kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla jakaa.


    • Anonyymi

      kyllä minä näkisin sen näin että usko perustuu toivoon ei pelkoon jos uskon samalla toivon.luotan.otan vastaan ja toivon.

    • Anonyymi

      Usko perustuu rakkauteen, ei pelkoihin.

      Saattaisiko olla niin, että ateistit "pelkäävät" uskonnollsia kysymyksiä ja ulottuvuuksia, kun niitä pitää niin vimmaisesti kieltää ja väheksyä?

      • Anonyymi

        Jos uskolla tarkoitetaan kristinuskoa, niin mihin muuhun kuin pelkoon se perustuu?
        On perisyntiset ja Jumala joka vie kaikki lähtökohtaisesti helvettiin.
        On Jumalalla poika jonka Jumala uhraa ihmisille tapettavaksi.
        Jumala leppyy tästä jos tuohon tarinaan uskoo. (?!?) Ja sitten uskovan helvettireissu peruuntuu.
        Mihin muuhun kuin pelkoon tuo uskominen perustuu?

        On se kristinusko muuten kummallinen monine jumalineen joka on kuitenkin yksi jumala.
        Se johtaa siihen että Jumala tappoi itsensä itseään lepytelläksseen mutta ei sitten kuollutkaan.
        Voisi kuullostaa metkalta ulkopuolisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos uskolla tarkoitetaan kristinuskoa, niin mihin muuhun kuin pelkoon se perustuu?
        On perisyntiset ja Jumala joka vie kaikki lähtökohtaisesti helvettiin.
        On Jumalalla poika jonka Jumala uhraa ihmisille tapettavaksi.
        Jumala leppyy tästä jos tuohon tarinaan uskoo. (?!?) Ja sitten uskovan helvettireissu peruuntuu.
        Mihin muuhun kuin pelkoon tuo uskominen perustuu?

        On se kristinusko muuten kummallinen monine jumalineen joka on kuitenkin yksi jumala.
        Se johtaa siihen että Jumala tappoi itsensä itseään lepytelläksseen mutta ei sitten kuollutkaan.
        Voisi kuullostaa metkalta ulkopuolisesta.

        Elämä arvoistuksineen voisi myös "kuulostaa metkalta ulkopuolisesta", vai mitä?

        Siksi sitä onkin parempi ymmärtää sisältä käsin. Vaikka ei siitä silloinkaan kovin palikkajärjellistä saa, muuten kuin ehkä rankasti yksinkertaistamalla ja vääristämällä.

        Kuten sanottu, usko paradokseineen perustuu rakkauteen. Rakkaus (armo) on ensin, sitten tulee muu. Jo luominen ja luotuna oleminen on rakkautta. Elämään täällä kuuluu toisaalta myös synti, pahuus, kuolema... Joihin taas liittyy sovitus. Jne.

        Kolmiyhteinen Jumala on tosiaan ihmeellinen. Montaa jumalaa siinä ei kuitenkaan ole. Ja vähemmän ihmeelliset jumalat taas tuskin tekisivät oikeuttakaan elämän käsittämättömyydelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elämä arvoistuksineen voisi myös "kuulostaa metkalta ulkopuolisesta", vai mitä?

        Siksi sitä onkin parempi ymmärtää sisältä käsin. Vaikka ei siitä silloinkaan kovin palikkajärjellistä saa, muuten kuin ehkä rankasti yksinkertaistamalla ja vääristämällä.

        Kuten sanottu, usko paradokseineen perustuu rakkauteen. Rakkaus (armo) on ensin, sitten tulee muu. Jo luominen ja luotuna oleminen on rakkautta. Elämään täällä kuuluu toisaalta myös synti, pahuus, kuolema... Joihin taas liittyy sovitus. Jne.

        Kolmiyhteinen Jumala on tosiaan ihmeellinen. Montaa jumalaa siinä ei kuitenkaan ole. Ja vähemmän ihmeelliset jumalat taas tuskin tekisivät oikeuttakaan elämän käsittämättömyydelle.

        ...*"Elämä arvoistuksineen" po. "arvoituksineen".


    • Anonyymi

      Mä oon ateisti mutta ei mulla ole tarvetta muilta uskoa kieltää eikä väheksyä mitään.
      Pidän asiaa loppujen lopuksi aika henkilökohtaisena.

      En myöskään uskoa pelkää, mutta en siitä tahdo sen takia keskustella koska en osaa ajatella asioita joita en pysty näkemään, koskemaan, kuulemaan, konkreettisesti kokemaan.

      Mua ei edes pelota kertoa täällä omaa mielipidettä koska se on vain ja ainoastaan mun oma mielipide. Sanokoon kuka muu mitä tahansa.

      • Anonyymi

        Oletpa kovin rohkea henkilö.
        Et mikään hiiri.😂


      • Anonyymi

        Näitä keskusteluja lukiessa tulee usein vain vähän sellainen vaikutelma, että olet kunnioittavine ja avarine suhtautumisinesi ehkä jopa melko lailla vähemmistössä tavallasi katsovien (=ateistien) joukoissa...

        Itse olen uskonnollinen, ja minustakin aiheet ovat hyvin henkilökohtaisia - juuri tämä on oikeastaan erittäin tärkeää ja olennaista niissä. Tarkoittaa toisin sanoen myös sitä, että tuota henkilökohtaisuutta on syytä kunnioittaa. Uskonnollisella kielellä ilmaistuna sen voisi sanoa olevan "pyhää".

        Uskonnolliset kokemukset taas - jos ja kenellä sellaisia on - voivat olla kyllä myös eri tavoin hyvinkin "konkreettisia". Joku voisi väittää niitä "enemmän kuin konkreettisiksi", "näkyvämmiksi kuin näkyvä", jne.

        Tarkoittaakohan se, ettet "osaa ajatella" muuta kuin konkreettisesti koettavia, sitä ettet osaa ajatella esimerkiksi tuon konkreettisen koettavuuden edellytyksiä? Itse taas ehkä ajattelisin, että konkreettisesti koettava ja sen ylittävä eivät ole niinkään vastakohtia vaan ennemminkin jonkin "saman" eri puolia, tai siinä kohtaavia ulottuvuuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näitä keskusteluja lukiessa tulee usein vain vähän sellainen vaikutelma, että olet kunnioittavine ja avarine suhtautumisinesi ehkä jopa melko lailla vähemmistössä tavallasi katsovien (=ateistien) joukoissa...

        Itse olen uskonnollinen, ja minustakin aiheet ovat hyvin henkilökohtaisia - juuri tämä on oikeastaan erittäin tärkeää ja olennaista niissä. Tarkoittaa toisin sanoen myös sitä, että tuota henkilökohtaisuutta on syytä kunnioittaa. Uskonnollisella kielellä ilmaistuna sen voisi sanoa olevan "pyhää".

        Uskonnolliset kokemukset taas - jos ja kenellä sellaisia on - voivat olla kyllä myös eri tavoin hyvinkin "konkreettisia". Joku voisi väittää niitä "enemmän kuin konkreettisiksi", "näkyvämmiksi kuin näkyvä", jne.

        Tarkoittaakohan se, ettet "osaa ajatella" muuta kuin konkreettisesti koettavia, sitä ettet osaa ajatella esimerkiksi tuon konkreettisen koettavuuden edellytyksiä? Itse taas ehkä ajattelisin, että konkreettisesti koettava ja sen ylittävä eivät ole niinkään vastakohtia vaan ennemminkin jonkin "saman" eri puolia, tai siinä kohtaavia ulottuvuuksia.

        "Näitä keskusteluja lukiessa tulee usein vain vähän sellainen vaikutelma, että olet kunnioittavine ja avarine suhtautumisinesi ehkä jopa melko lailla vähemmistössä tavallasi katsovien (=ateistien) joukoissa..."

        Sama pätee teisteihin, mutta se johtuu lähinnä muutamasta aktiivisesta kirjoittajasta. He eivät pysty kirjoittamaan mitään ilman että valittaisivat siitä mitä ateistit heidän mielestään ovat.


    • Anonyymi

      > Usko perustuu helvetinpelkoon.

      Surkeaa, jos niin, koska "helvetti" on varattu pelkureille ja ikuinen elämä vanhurskaille.

      Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."
      Ilm. 21:8

      "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      Mat. 25:46

      " Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
      Room. 6:23

      Itselläni usko perustuu Raamatun ilmoitukseen.

    • Anonyymi

      Jos kiellät Jumalan ja helvetin olemassa olon, niin eivät ne sinun kiellostasi mihinkään häviä.Helvetti on totta.Se on ikuinen ero Jumalan rakkaudesta. Miksi sinulla on niin kova hinku helvettiin?.Jeesus tuli tänne luoksemme ja sovitti syntimme.Ota vastaan tämä ilosanoma,niin elät loppu elämäsi siunattuna Jumalan lapsena. Kun loppusi lähestyy voit tyynesti odottaa Jeesuksen kutsua kotiinsa.

    • Anonyymi

      Ei perustu!

    • Anonyymi

      Kuten olen aikaisemmin todennut: Ihminen on ainoa eläin joka tietää kuolevansa ennenkuin se lähdön hetki tulee?
      Siksi ihminen keksi jumalat.

      Kaikki jumala uskomukset liittyvät kuoleman pelkoon?!!
      Kuka järjissään oleva ihminen haluaa ikuisen elämän?
      Ei kukaan!

      Ajattele sinä ikuisesta elämästä haaveileva ihminen että pääset
      taivaaseen ja menet sinne taivaan sisään.
      Siellä on sellainen vastaanottokeskus: ilmoitat sinne että "haluaisin tavata
      Äitini"?
      " No jaa kirjoitin pyyntösi tänne ylös mutta meillä on täällä vähän ruuhkaa
      joten palataan 500n miljoonan vuoden päästä asiaan".

      Joten kuka siis haluaa ikuisen elämän?
      Pyyhin kasvoni teidän ns uskovien hiellä.

      • Anonyymi

        Uskon pitää puhutella, sitten opiskelun kautta uusi ovi aukeaa. Itse harjoitan näkemystäni omissa oloissani, etsikkoaika kestää aikansa.


    • Anonyymi

      Usko perustuu Jumalan Sanaan ja Kristukseen.
      Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut..ja se uskokin on lahja Jumalalta.

    • Tuo pitää paikkansa mutta myös ateismi voi perustua pelkoon. Kasvoin ateistisessa kodissa jossa opetettiin varomaan uskontoa koska se aiheuttaa mielisairautta. Kuuluimme kuitenkin kirkkoon johon siihen aikaan melkein kaikki kuuluivat joten kävin rippikoulunkin, ennen ripille pääsyä vanhempani olivat huolissaan mitä se tekisi mielenterveydelleni, ohjeeksi sain älä sitten ota tosissaan kirkon opetuksia. Pysyin sitten erossa uskovaisista enkä kyllä ole kärsinyt mt ongelmista, olen jo 76-vuotias.

    • Anonyymi

      Fräntinpä. Kun fräntillä on omaongelma mielensä kanssa muihin.

    • Anonyymi

      Aloittajalle:
      Usko perustuu Kristukseen, Raamattu kehottaa pitämään katseen hänessä..Apu tulee Herralta..

    • Anonyymi

      Usko ei perustu helvetinpelkoon, vaan helvetti on uskontoon pakottamista pelkoa lietsomalla.

      Uskonto ja usko on kaksi eri asiaa.

      Uskonto ei luo uskoa, vaan sääntöjä ja mielikuvia, joita luo ihmisistä muodostuva valtajärjestelmä. Näin valtajärjestelmä sanelee ihmiselle, sinulle, mitä usko "on", mitä sen täytyy olla, miten sinun täytyy uskoa, ja mihin sinun täytyy uskoa. Uskonnon säännöt, opit, sen luomat jumalat yms. on ulkoapäin tulleita ehdottomuuksia. "Toimi näin, tai muuten...!"

      Usko puhtaimmillaan on vain henkinen tunne, luottamus, lämpö, rakkaus, turvallisuudentunne jne., sillä aito, puhdas, usko rakentuu aina sisältäpäin. Ei sanellen ja määritellen. On siis kaksi tapaa rakentaa itseäsi. Havaita ulkopuolelta asioita ja antaa niiden luoda todellisuutesi, tai sitten havaita asioita, jotka tulevat sisäpuolelta ja luottaa niihin. Se on uskoa. Kaikki muu on maallista elämää iloineen suruineen ja sudenkuoppineen. Tähän maallisuuteen kuuluu siis kaikki uskontobrändit aina New Age -uskontoihin asti. Elä sokeana tai näe maailma uusin silmin. Jos uusi maailma ei miellytä, voit aina palata takaisin maallisiin oppeihin ja uskotella, että se kaikki mitä tarvitset.

      • Anonyymi

        Missä vaiheessa pääsee puhumaan pahaa tieteestä, muslimeista, ateisteista ja homoista? Se tuntuu kuuluvan tuohon uuteen näkökykyyn.


    • Anonyymi

      Ei se uskominen perustu mihinkään helvetin pelkoon, vaan Jumalan pelkoon, koska Jumala on se, joka tulee tuomitsemaan ihmisen viimeisenä, mikäli tuomitsee. Eikä Jeesukseen uskovan kuuluisi pelätä mitään, maanpäällisessä elämässä.

    • Heittäisin tuohon pari kysymystä ja niihin vastaukset:

      Mitä pitää tehdä, että pelastuisi Helvetiltä?

      "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi"
      (Apostolien teot 16:31)

      Mitää pitää tehdä että joutuisi Helvettiin?

      Ei mitään. Jatkaa vain elämää entiseen jumalattomaan tyyliin.
      Kyllä se Helvetti tulee sieltä vastaan.


      ---
      Helvetin pelko ei pelasta ketään - Jumalan pelko sensijaan on tervettä pelkoa.

      Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pasi Turunen kirjoittaa:

      -"-
       JUMALAN PELKO ON TERVETTÄ
       
      Joku jossain on sanonut, että kun pelkäämme Jumalaa meidän ei tarvitse pelätä mitään muuta.

      Katekismuksessa 10 käskyn selitys puolestaan alkaa kunkin käskyn osalta puhuttelevin sanoin ”Meidän tulee peljätä ja rakastaa Jumalaa, niin…”
       
       
      Jumalan pelko on siis rakkautta Häntä kohtaan. Ei neuroottista pelkoa. Me emme ole saaneet ”orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan … lapseuden hengen, jossa me huudamme: ’Abba, Isä!’” (Room. 8:15).

      Eräs maanantaikirjeeni lukijoista lähetti minulle upean koosteen siitä, mitä Raamattu sanoo Jumalan pelosta. Sain luvan jakaa tämän koosteen sinun kanssasi.
       
       
      •1. Moos. 22:12 Herran enkeli sanoi: "Älä koske poikaan äläkä tee hänelle mitään. Nyt minä tiedän, että sinä pelkäät ja rakastat Jumalaa, kun et kieltäytynyt uhraamasta edes ainoaa poikaasi."
       
      •1. Moos. 42:18 Kolmantena päivänä Joosef sanoi heille: "Tehkää kuten sanon, niin saatte pitää henkenne, sillä minä olen Jumalaa pelkäävä mies. 2. Moos. 1:17
       
      •2. Moos. 1:17 Mutta kätilöt pelkäsivät Jumalaa eivätkä tehneet niin kuin Egyptin kuningas oli käskenyt, vaan jättivät poikalapsetkin eloon.
       
      •2. Moos. 14:31 Ja kun israelilaiset näkivät, miten Herran käsi oli lyönyt Egyptin, he pelkäsivät Herraa ja uskoivat häneen ja hänen palvelijaansa Moosekseen.
       
      •Ps. 25:12 ”Se, joka Herraa pelkää, oppii valitsemaan oikean tien.”
       
       •Luuk. 1:50 polvesta polveen hän osoittaa laupeutensa niille, jotka häntä pelkäävät.
       
      •Ap. t. 10:35 Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa.
       
      •2. Kor. 5:11 Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, me koetamme saavuttaa ihmisten luottamuksen. Jumala kyllä näkee, millaisia me olemme, ja toivon teidänkin sisimmässänne näkevän sen.
       
      •Ilm. 15:4 Kuka ei sinua pelkäisi, Herra, kuka ei ylistäisi nimeäsi? Sinä yksin olet pyhä. Kaikki kansat tulevat eteesi ja kumartavat sinua, sillä sinun oikeat tuomiosi ovat tulleet julki.
       
      •Ilm. 19:5 Ja valtaistuimelta kuului ääni: -- Ylistäkää meidän Jumalaamme, kaikki te hänen palvelijansa, te, jotka häntä pelkäätte, pienet ja suuret!
       
       Jumalan pelko on kunnioitusta ja rakkautta Taivaallista Isää kohtaan, jonka tahdon toteutumista kaipaamme ja rukoilemme ”maan päällä niin kuin taivaassa.” Jumalan pelko on positiivinen asia, joka varjelee ja ohjaa meitä. Turhaan ei sanassa sanota, että ”Herran pelko on viisauden alku” (Psalmi 111:10).

      -"-

    • Anonyymi

      NO ei perustu. Usko on toivo Rakkaudesta ja hyvästä!

      • Anonyymi

        Juutalaisten Jumala rakastaa kristittyjä?
        Hulluja juttuja.
        😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juutalaisten Jumala rakastaa kristittyjä?
        Hulluja juttuja.
        😁

        Se rasisti mitään rakasta kuin omaisuuskansaansa ja sillä sipuli!
        😁


    • Anonyymi

      Espanjalaiset valloittajat polttivat elävältä intiaanipäällikkö Hatuyen. Ennen surmaa he kysyivät haluaisiko tämä ottaa vastaan Kristuksen ja päästä taivaaseen. Hatuye kysyi onko taivaassa espanjalaisia. Kyllä on. No siinä tapauksessa hän haluaa mennä helvettiin koska ei halua samaan paikkaan niin julmien ihmisten kanssa.

    • Myös tämä on minun vanha avaukseni, sillä olen kirjoittanut ateistina jo monta vuotta, mutta jostakin syystä Strong-atheist pitää minua hihhulina kristittynä, joka uskoo, että Jeesus Kristus on Herra ja Jumalan Poika, Isän Poika.

      Kuka muuten mahtaa olla se Raamatun henkilö, jota Ilmestyskirja kuvaa, ja jolla on nimi, jonka vain sen antaja ja hän itse tietää?

    • No ei varmaan perustu pelkoon! Vaaditaan rohkeutta uskaltaa tunnustaa yhteinen kristillinen usko kirkon tilaisuuksissa. Kyllä presidenttipari tämän tietää - ja ateisti myös. Ei pelkoa erottua joukosta, kun päästää suustaan ulos älämölöä isiltä perityn tradition mukaan. Sen jälkeen onkin mukavaa vetää perseet olalle ja nauraa hihhulien typerälle uskolle. Suviseuroissa. ;)

      • Anonyymi

        Eliitti pelleilee tyhmemmän rahvasuskovaisluokan kustannuksella.
        Eivät ne aitouskovaisia useimmiten ole!
        😁


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eliitti pelleilee tyhmemmän rahvasuskovaisluokan kustannuksella.
        Eivät ne aitouskovaisia useimmiten ole!
        😁

        Miksi plagioit runkkuani, nikki ?


      • Anonyymi
        Kustaaan kirjoitti:

        Miksi plagioit runkkuani, nikki ?

        Muisteletko teiniajan kusirinkejä kavereiden kanssa?
        😁


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      243
      2233
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe