Laumasuojastrategian kannattajat: HUS Asko Järvinen, THL Mika Salminen ja STM Kirsi Varhiala

Anonyymi

HUSin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006479646.html ja THL:n professori Mika Salminen https://www.uusisuomi.fi/uutiset/thl-pomo-varoittaa-koronan-toisesta-aallosta-ruotsalaislehdessa-epidemia-voi-palata-voimalla-jos-suomi-jatkaa-rajoituksia-liian-pitkaan/85c6fe42-b9f0-475e-9018-3fd853775f83
Molemmat näyttävät kannattavan Ruotsin laumaimmuniteettistrategiaa, jossa koko kansa sairastutetaan koronaan ja mieluummin kohtuu nopeasti, ettei talous kärsi liikaa.

Myös STM:n Kirsi Varhiala ajaa samaa tartuntalinjaa https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006474792.html , koska ei suosittele kangasmaskien käyttöä koronavirusepidemian tukahduttamiseksi.

Koska koronavirusepidemian tukahduttaminen tulee vaatimaan myöhemmin vapaan liikkumisen rajoituksia useiksi vuosiksi, ulkomailta maahan tulevien 2-3 viikon valvotun pakkokaranteenin muodossa, jottei koronavirusepidemia leviä uudelleen, nämä " asiantuntijat" ovat ilmeisesti valmiita Suomen tartuntatautilain vastaisesti tartuttamaan kaikki suomalaiset laumasuojan saamiseksi. Tämä vaatii 70-100%:n suomalaisista koronavirushengitystieinfektioon sairastamista. Sairasta.
Osa THL:n, STM:n ja HUS:in johtajista toimii Suomen lain (tartuntatautilaki) vastaisesti.

Suomen tartuntatautilaki vaatii kuolemanvaarallisen helposti tarttuvan tartuntataudin ja biouhan pikaista tukahduttamista, kuten myös WHO.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä nopeammin koronavirusepidemia tukahdutetaan, sitä nopeammin kaikki muut alat toipuvat, paitsi henkilölentoliikenne, laivahenkilöliikenne, matkailu ja turismi, jotka on uhrattava useiksi vuosiksi pandemian ja sen paikallisen epidemian poissapysymiseksi. Tämä vaatii kaikille Suomeen tuleville 2-3 viikon valvotun pakkokaranteenin tulijan omaan laskuun. Tavaraliikenne maahan toimii myös tämän karanteenin ajan.

      • Anonyymi

        Iltalehti: Tutkijoilta raadollinen arvio: Uudellamaalla kuolee 600 tai 6000 ihmistä koronavirukseen – Ruotsin malli olisi tappanut yli 16 000 - 18.4.2020 -
        https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/d1d8fc76-cf0d-4f13-89d2-5d4bf7ec3543
        "Suomalaistutkijoiden mukaan koronavirusepidemiaa vastaan voi taistella hidastamalla tai pysäyttämällä. Lähipäivät määräävät, kummalle tielle Suomi lähtee.

        Lähipäivät määräävät

        Italian katastrofi voisi siis tapahtua Suomessakin. Tuomiston ja hänen tutkijaryhmänsä mukaan jopa pahempana versiona. Luvut ovat synkkiä. Nykyisillä rajoitteilla koronavirus tappaisi Uudellamaalla 172 ihmistä. Se kuitenkin edellyttäisi, että niitä jatketaan kuukausikaupalla, mitä ei ole tällä hetkellä näköpiirissä.

        Jos rajoitteita höllennetään toukokuun puolivälin jälkeen, kuolleiden määrä olisi 11 314. Jos Suomi olisi lähtenyt alusta lähtien Ruotsin viitoittamalle tielle, malli olisi koitunut jopa 16 521 ihmisen kohtaloksi.

        Minkälaisia temppuja Suomessa sitten voi tehdä, että kuolleisuusluku pysyisi matalana? Jouni Tuomiston mukaan vaihtoehtoja on kaksi; pitkäaikainen hidastaminen tai nopea pysäyttäminen ja nopea palautuminen. Lähipäivät määräävät, kumpaan suuntaan Suomi lähtee. Kumpikin strategia on vielä mahdollinen, mutta päätöksiä pitää tehdä nyt."


        Joko hidastetaan (laumasuojastrategia ja Ruotsin tie) tai pysäytetään (tukahduttamisstrategia ja Aasian tie).


      • Anonyymi

        Tavaraliikenteen kuljettajien ei tarvitse päästä maahan muita tartuttamaan. Konttien vienti satamaan tai rajan tulliasemaan, josta kotimaan kuljetus hakee ne Käytä ajatusta!


      • Anonyymi

        Kukapa karanteenilandiaan matkustaisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukapa karanteenilandiaan matkustaisi?

        Ei tarvitse ilman 2-3 viikon vartioitua koronakaranteenia tullakaan.


      • Anonyymi

        Tuo 16000 on varmasti alakanttiin, eihän Ruotsissa vielä täysin ole kapasiteetti loppunut eikä hoitajat kuolleina tai kipeinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tavaraliikenteen kuljettajien ei tarvitse päästä maahan muita tartuttamaan. Konttien vienti satamaan tai rajan tulliasemaan, josta kotimaan kuljetus hakee ne Käytä ajatusta!

        Osa rekkaliikenteestä on kappaletavaraa tai vaikkapa kukkia auton lavalla. Vain silloin kuski kulkee suomalaisen auton mukana koko matkan. Kontit kulkee laivoissa rajojen yli, eikä silloin ole vetoautot mukana. Myös irtoperiä (pelkästään rekan perävaunu) kuljetataan runsaasti. Vetoauto jää kuljettajineen lähtömaahan ja täällä tulee suomalainen nuppi viemään kuorman perille.


      • Anonyymi

        Jalkapanta pakko tulee.


    • Anonyymi

      Italia ja Espanjahan ovat pisimmillä, jokos niissä lomarannat ovat taas täyttymässä?

      • Anonyymi

        Kunhan rajat aukeaa ja lentoliikenne käynnistyy sekä hotellit avautuu, rannat täyttyy taas.


    • Anonyymi

      Tuo Varhila (Sdp) on pelottavan näköinen nainen.

      • Anonyymi

        Onneksi Usassa aletaan jo löysätä koronatoimia. Saa Trump ilmaista jatkoa sitten kun vaaleja ei pystytä järjestämään.


    • Anonyymi

      Natsihenkisyydellä ja koronalla ei kai ole mitään yhteistä.

    • Anonyymi

      Joko se alkaa täälläkin menemään Ruotsin malliin?

      Molemmilla on rahat finito maahanmuuton myötä.

      • Anonyymi

        Ruotsilla ei tod ole rahat finito.


    • Anonyymi

      Hyvä tiivistys tämänhetkisestä tilanteesta.

      Lisäisin että WHO on juuri kertonut, ettei ole löytänyt minkäänlaisia merkkejä laumaimmuniteetin synnystä edes pahimmilla epidemia-alueilla kuten Wuhanissa, Italiassa ja Espanjassa.

      • Anonyymi

        Se taas tarkoittaa, että laumaimmuniteetti-strategia ei tule missään tapauksessa toimimaan. Vaikka kestävä immuniteetti voisi syntyä, mistä WHO siis ei ole löytänyt mitään todisteita tähän mennessä että niin olisi, silloinkin sen syntyminen kestäisi aivan liian kauan.

        Sen lisäksi, että noiden aloituksessa mainittujen henkilöiden kannattama strategia on julma ja epäinhimillinen, se ei tule edes toimimaan.

        Jos vielä lisätään se ilmeinen mahdollisuus, että koronavirus jää pysyvästi elimistöön ja sairastuttaa kroonisesti, odottaen tilaisuuttaan tehdä tuhoja eri sisäelimiin vastustuskyvyn jossakin vaiheessa heikentyessä riittävästi, laumaimmuniteettistrategian seurauksena on hitaasti parantumattomaan sairauteen menehtyvä kroonisesti sairas kansakunta.


      • Anonyymi

        Hämmentävää, että THL ym ns asiantuntijat eivät ota skenaarioissaan huomioon tuota että vieläkään ei ole varmuutta siitä, mistä virus on alunperin kehittynyt ja WHOn tutkielmia ettei laumaimmuniteettiä välttämättä synny. Itsepintaisesti käsitellään asiaa kuin aikaisempia flunssaepidemioita, vaikka virus on vieläkin tuntemattomampi tekijä mitä haluavat käsitellä.

        Ristiriitaa näyttää olevan siinäkin että epidemian huippu tulee milloin? Ilmeisesti viruksen n kahden vkon itämisaika(leviämisvaara hlöltä toiselle) ei pidä paikkaansa, koska nyt ensimmäisistä sairastumisista on jo kuukausi Suomessakin ja oireellisia pitäisi olla enempi ja tehokkaan eristäytymisen pysäyttää virus yhteen ihmiseen ja siihen loppua tartuntaketju? Ilmeisesti muhii kuitenkin ihmisissä pitempää koska mallinnuksissa ei ole vaihtoehtoa että tartuntaketjuja pysähtyy kokonaan?

        Jolloin laumaimmuniteetti puheet ko valossa ovat arveluttavia ja pitäisi sisältää varoituksen, etteivät voi varmuudella tietää (ja siten altistaa ihmisiä riskeille vaan tulisi painottaa ihmisten omavastuuta altistumisvaaran osalta).

        Nuo pahimmat mallinnukset perustuvat siihen että suomalaiset olisivat yhtä tiiviissä kontakteissa kuin italialaiset haleineen, yhteisiltamineen tai metropoli elämä tiiviissä paketissa omisi saman laista kuin new yorkissa.

        Ei taida niin samanlaista elämänmeno Suomessa kuitenkaan olla.

        Mallinnuksissa pitäisi ottaa huomioon että suomalaiset ovat keskimäärin muutenkin metrin päässä toisistaan tämä ylimääräinen puolimetriä etäisyydessä ei varmaan paljoa ole tuntunut.

        Kaikki perustuu alkuasetelma mallinnuksiin, missään maassa ei ole tapahtunut sellaista missä ei voisi huomioida tiiveyttä missä joutuvat olemaan keskenään tekemisissä. Suomessa on väljempää, mutta jos pakotetaan tiiveyteen eikä salli hajaantumista (new yorkin köyhälistö, eivät pääse pakoon tai italialaiset joutuivat alueen vangiksi ilman että osa ruskivyöhylkeillä olisi suojeltu ja hajaannettu, muuta kuin jätetty oman onnensa varaan mitä nyt olemme saaneet lukea) luonnollisesti ko alue voi ryöpsähtää liekkeihin, mitä varmaan haettiin Uudenmaan osalta, onneksi osasivat varoa ja hakea sekä etäisyyttä että hajaannusta.

        Koska varmaa tietoa ei ole, kaikki päätökset perustuvat havainnointiin mitä muualla tapahtuu ja niistä voidaan tehdä olettamusmallinnuksia tukemaan jotain näkökulmia.

        Hyvä olisi kuitenkin tehdä toimenpiteitä (konkreettisia) niiden osalta joita väittävät suojelevansa, parannuksia olosuhteisiin, väljyyttä ja hyvinvointia, ja muiden osalta etäisyyttä, väljyyttä, jotta toiminnat voidaan pitää 70-80% kapasiteetissa yllä, ilman koko talouden romahtamista.

        Toimenpiteet kunkin skenaariomallin varalta on tärkeimpiä pohtia kuin , ei vain omituisia sukeltakaa piiloon kaikki seis! Tai menkää ihmiskylpyyn ottamaan tauti ja "laumaimmuniteetti" väliltä plus tietysti hybridimalli kaikki välillä seis nyt ulos eiku sisään.

        Porrastetut selkeät toimintamallit, mitä tehdään missäkin vaiheessa kenenkin hyvinvoinnin, hengen ja terveyden hyväksi, ne ovat tärkeimpiä asioita miettiä kuin yrittää pohtia vain mallinnuksia ja niistä johtaa vedenpitäviä perusteita jos toimintasuunnitelmia hyvinvoinnin eteen ei esitetä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hämmentävää, että THL ym ns asiantuntijat eivät ota skenaarioissaan huomioon tuota että vieläkään ei ole varmuutta siitä, mistä virus on alunperin kehittynyt ja WHOn tutkielmia ettei laumaimmuniteettiä välttämättä synny. Itsepintaisesti käsitellään asiaa kuin aikaisempia flunssaepidemioita, vaikka virus on vieläkin tuntemattomampi tekijä mitä haluavat käsitellä.

        Ristiriitaa näyttää olevan siinäkin että epidemian huippu tulee milloin? Ilmeisesti viruksen n kahden vkon itämisaika(leviämisvaara hlöltä toiselle) ei pidä paikkaansa, koska nyt ensimmäisistä sairastumisista on jo kuukausi Suomessakin ja oireellisia pitäisi olla enempi ja tehokkaan eristäytymisen pysäyttää virus yhteen ihmiseen ja siihen loppua tartuntaketju? Ilmeisesti muhii kuitenkin ihmisissä pitempää koska mallinnuksissa ei ole vaihtoehtoa että tartuntaketjuja pysähtyy kokonaan?

        Jolloin laumaimmuniteetti puheet ko valossa ovat arveluttavia ja pitäisi sisältää varoituksen, etteivät voi varmuudella tietää (ja siten altistaa ihmisiä riskeille vaan tulisi painottaa ihmisten omavastuuta altistumisvaaran osalta).

        Nuo pahimmat mallinnukset perustuvat siihen että suomalaiset olisivat yhtä tiiviissä kontakteissa kuin italialaiset haleineen, yhteisiltamineen tai metropoli elämä tiiviissä paketissa omisi saman laista kuin new yorkissa.

        Ei taida niin samanlaista elämänmeno Suomessa kuitenkaan olla.

        Mallinnuksissa pitäisi ottaa huomioon että suomalaiset ovat keskimäärin muutenkin metrin päässä toisistaan tämä ylimääräinen puolimetriä etäisyydessä ei varmaan paljoa ole tuntunut.

        Kaikki perustuu alkuasetelma mallinnuksiin, missään maassa ei ole tapahtunut sellaista missä ei voisi huomioida tiiveyttä missä joutuvat olemaan keskenään tekemisissä. Suomessa on väljempää, mutta jos pakotetaan tiiveyteen eikä salli hajaantumista (new yorkin köyhälistö, eivät pääse pakoon tai italialaiset joutuivat alueen vangiksi ilman että osa ruskivyöhylkeillä olisi suojeltu ja hajaannettu, muuta kuin jätetty oman onnensa varaan mitä nyt olemme saaneet lukea) luonnollisesti ko alue voi ryöpsähtää liekkeihin, mitä varmaan haettiin Uudenmaan osalta, onneksi osasivat varoa ja hakea sekä etäisyyttä että hajaannusta.

        Koska varmaa tietoa ei ole, kaikki päätökset perustuvat havainnointiin mitä muualla tapahtuu ja niistä voidaan tehdä olettamusmallinnuksia tukemaan jotain näkökulmia.

        Hyvä olisi kuitenkin tehdä toimenpiteitä (konkreettisia) niiden osalta joita väittävät suojelevansa, parannuksia olosuhteisiin, väljyyttä ja hyvinvointia, ja muiden osalta etäisyyttä, väljyyttä, jotta toiminnat voidaan pitää 70-80% kapasiteetissa yllä, ilman koko talouden romahtamista.

        Toimenpiteet kunkin skenaariomallin varalta on tärkeimpiä pohtia kuin , ei vain omituisia sukeltakaa piiloon kaikki seis! Tai menkää ihmiskylpyyn ottamaan tauti ja "laumaimmuniteetti" väliltä plus tietysti hybridimalli kaikki välillä seis nyt ulos eiku sisään.

        Porrastetut selkeät toimintamallit, mitä tehdään missäkin vaiheessa kenenkin hyvinvoinnin, hengen ja terveyden hyväksi, ne ovat tärkeimpiä asioita miettiä kuin yrittää pohtia vain mallinnuksia ja niistä johtaa vedenpitäviä perusteita jos toimintasuunnitelmia hyvinvoinnin eteen ei esitetä.

        Paljon lukijoita ja kannatusta saanut Soinivaara rationaalisella ajatus kuvioillaan, missä ehtoopuolen jengiä ei kannattaisi suojella yli äyräiden koska huoltosuhde keikahtaa tulevien sukupolvien vahingoksi, ei sellaisenaan ole riittävää pohdintaa asian suhteen.

        Sama flunssaepidemia oletus myös hänellä laumaimmuniyeetti ajatteluineen taustalla. Mistä siis ei ole tämän viruksen osalta vielä varmuutta että immuniteettiä syntyisi, niin silloin ei pitäisi niihin tekijöihin vedota, jos ei edes ole toimenpiteitä tarjota miten turvata hyvinvointia riskiryhmien osalta ja ihmiskylpyyn syöksyvien osalta, jotka loisivat "laumaimmuniteettiä".

        Jonkinlaisia näkemyksiä hyvistä toteutuksista tulisi olla, mihin kannattaisi seis tilan takia hukkaantuvat varat tehokkaasti kohdistaa eri vaihtoehdoissa, eikä raadollisesti todeta 1% kuolee kuitenkin.

        Mutta se miten arvokkaasti asiat pyritään hoitamaan on hyvin tärkeätä, ettei jouduta roskapusseiksi joukkohautaan. Hyvinvointi, saattohoito tulee ajatella ajoissa ja kohdentaa toimenpiteitä eikä ajautua umpikujaan missä on kaikissa toimissa vain joko tai (tehohoito joko pelastaa tai kuolet roskasäkkiin).

        Ruotsissakin osa pelästynyt havainnoista että ihmisiä alkaa kuolemaan massoittain eikä arvokkaasta saattohoito tapaisesta kuolemasta olekaan kyse, tosin ovat siellä yrittäneet lisätä ensin hoitokapasiteettia jotta se edes näyttäisi saattohoitokuolemalta (hyväksyttävissä paremmin). Jos menee sen yli ei Ruotsissakaan sen jälkeen hyväksytä antaa tapahtua vaan mallia, mitä heidän viroepilogian asiantuntija päätöksillään hakee.

        Mikä vaan todentaa sen ettei maita pitäisi päästä sivusta johtamaan erityisasiantuntijat, joilla vain yksi agenda, saanut käsittämättömästi valtaa ja pohjaa näkemyksilleen.

        Kuitenkin kuten suomi, ruotsalaiset elävät keskenään väljemmin kuin etelän esimerkit, ja noudattaneet kehotuksia hyvin, samanlaista ryöpsähtämistä ilmiliekkeihin ei pitäisi tulla (plus hyvä valmistautuminen hoitamaan tapauksia, mitä ei pitäisi unohtaa, mikä näyttää osalta suomen hoivakodeista ja päätöksistä unohtuneen).

        Jollemme halua hoitaa, huolehtia hyvinvoinnista, eristää tarvittavilta osin, katsoa omavastuuta, yhteisvastuuta , todellakin olemme ääritoimintojen takia sekä syvällä että pitkään.

        Mallinnukset, oletukset datasta, populaatio näytteet kertovat vain sen mitä voi tapahtua, se ei päätä toimenpiteitä automaattisesti ja vaihtoehtoisia toimenpiteiden tekemistä eri mutaatioiden ilmetessä, niiden järkevyyttä, maan tavoitteiden ja toiveiden täyttämistä kokonaisuudet huomioon ottaen. Ettei tule vedetyksi ns erityisasiantuntijpiden pohjalta vaikuttaen asioihin yhdeltä kantilta ja pelästyneet havainnoivat toiselta kantilta joko komppaamaan vain pelästyksissään tai raadollisuuttaan.

        Kumpikaan ei ole kestävältä pohjalta. Kun yritetään pitää jatkuvuus mielessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljon lukijoita ja kannatusta saanut Soinivaara rationaalisella ajatus kuvioillaan, missä ehtoopuolen jengiä ei kannattaisi suojella yli äyräiden koska huoltosuhde keikahtaa tulevien sukupolvien vahingoksi, ei sellaisenaan ole riittävää pohdintaa asian suhteen.

        Sama flunssaepidemia oletus myös hänellä laumaimmuniyeetti ajatteluineen taustalla. Mistä siis ei ole tämän viruksen osalta vielä varmuutta että immuniteettiä syntyisi, niin silloin ei pitäisi niihin tekijöihin vedota, jos ei edes ole toimenpiteitä tarjota miten turvata hyvinvointia riskiryhmien osalta ja ihmiskylpyyn syöksyvien osalta, jotka loisivat "laumaimmuniteettiä".

        Jonkinlaisia näkemyksiä hyvistä toteutuksista tulisi olla, mihin kannattaisi seis tilan takia hukkaantuvat varat tehokkaasti kohdistaa eri vaihtoehdoissa, eikä raadollisesti todeta 1% kuolee kuitenkin.

        Mutta se miten arvokkaasti asiat pyritään hoitamaan on hyvin tärkeätä, ettei jouduta roskapusseiksi joukkohautaan. Hyvinvointi, saattohoito tulee ajatella ajoissa ja kohdentaa toimenpiteitä eikä ajautua umpikujaan missä on kaikissa toimissa vain joko tai (tehohoito joko pelastaa tai kuolet roskasäkkiin).

        Ruotsissakin osa pelästynyt havainnoista että ihmisiä alkaa kuolemaan massoittain eikä arvokkaasta saattohoito tapaisesta kuolemasta olekaan kyse, tosin ovat siellä yrittäneet lisätä ensin hoitokapasiteettia jotta se edes näyttäisi saattohoitokuolemalta (hyväksyttävissä paremmin). Jos menee sen yli ei Ruotsissakaan sen jälkeen hyväksytä antaa tapahtua vaan mallia, mitä heidän viroepilogian asiantuntija päätöksillään hakee.

        Mikä vaan todentaa sen ettei maita pitäisi päästä sivusta johtamaan erityisasiantuntijat, joilla vain yksi agenda, saanut käsittämättömästi valtaa ja pohjaa näkemyksilleen.

        Kuitenkin kuten suomi, ruotsalaiset elävät keskenään väljemmin kuin etelän esimerkit, ja noudattaneet kehotuksia hyvin, samanlaista ryöpsähtämistä ilmiliekkeihin ei pitäisi tulla (plus hyvä valmistautuminen hoitamaan tapauksia, mitä ei pitäisi unohtaa, mikä näyttää osalta suomen hoivakodeista ja päätöksistä unohtuneen).

        Jollemme halua hoitaa, huolehtia hyvinvoinnista, eristää tarvittavilta osin, katsoa omavastuuta, yhteisvastuuta , todellakin olemme ääritoimintojen takia sekä syvällä että pitkään.

        Mallinnukset, oletukset datasta, populaatio näytteet kertovat vain sen mitä voi tapahtua, se ei päätä toimenpiteitä automaattisesti ja vaihtoehtoisia toimenpiteiden tekemistä eri mutaatioiden ilmetessä, niiden järkevyyttä, maan tavoitteiden ja toiveiden täyttämistä kokonaisuudet huomioon ottaen. Ettei tule vedetyksi ns erityisasiantuntijpiden pohjalta vaikuttaen asioihin yhdeltä kantilta ja pelästyneet havainnoivat toiselta kantilta joko komppaamaan vain pelästyksissään tai raadollisuuttaan.

        Kumpikaan ei ole kestävältä pohjalta. Kun yritetään pitää jatkuvuus mielessä.

        HUS ym pitäisi jos haluavat ylläpitää näkemystä että taudin tulee antaa levitä, muuttaa viestintästrategiaa sellaiseksi, että maailmalta kopioitu "stay home" kyltti muuttuu tule piipahtamaan, väliajalla kahvia ja pullaa, teemme olosi mukavaksi, tunnet hyvää oloa laske 1,2,3 nukahdat..

        Ja tauti hoidettu ihmiskylpyläisten osalta.

        Kyllä! Hoidamme teidät! Kyltit jakoon. Yes we can!

        Hämmentävä tilanne että ylimmät terveysasiantuntijat ovat pettyneitä liian vähäisestä sairastelusta, tartunnoista. Jos suomalaiset ovat korpikuusenkannon alla, luulisi tartuntaketjujen katkeavan siihen?

        No noin täydellistä eristäytymistä tuskin on saatu aikaan, teoriassa kaiketi sekin mahdollista? Muttei mallinnuksissa huomioitu.

        Pitäisi siis esittää niitä hallittuja toimenpiteitä, mitä tehdään oikeasti hyvinvointien eteen eikä odottaa joko tai malleja (kaikki kiinni/auki, mikä on hölmöä haaveilla samantien paluuta entisiin yhteisviettoihin) tai antaa mennä vaan ihmiskylpyyn laumaimm. hakemaan sopivasti terveydenhuoltokap. rasittaen kuin se vain olisi koko ajan ollut ykkösasia., huolehtimatta panostuksista yleisen hyvinvoinnin ja terveyden eteen, mahdollistaen ajoitettujen, porrastettujen toimintojen käynnistämiset, samalla arvokkaasti ajatellen ihmisistä kaikilla tasoilla ja ikäluokissa. Ettei hurskastellen nosteta esiin sitä kuitenkaan tekemättä konkreettisesti mitään hyvinvoinnin mutta välillisesti tietysti jonkun verran tartuntojen estämiseksi mutta ei luonteeltaan lopulta kestävällä tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HUS ym pitäisi jos haluavat ylläpitää näkemystä että taudin tulee antaa levitä, muuttaa viestintästrategiaa sellaiseksi, että maailmalta kopioitu "stay home" kyltti muuttuu tule piipahtamaan, väliajalla kahvia ja pullaa, teemme olosi mukavaksi, tunnet hyvää oloa laske 1,2,3 nukahdat..

        Ja tauti hoidettu ihmiskylpyläisten osalta.

        Kyllä! Hoidamme teidät! Kyltit jakoon. Yes we can!

        Hämmentävä tilanne että ylimmät terveysasiantuntijat ovat pettyneitä liian vähäisestä sairastelusta, tartunnoista. Jos suomalaiset ovat korpikuusenkannon alla, luulisi tartuntaketjujen katkeavan siihen?

        No noin täydellistä eristäytymistä tuskin on saatu aikaan, teoriassa kaiketi sekin mahdollista? Muttei mallinnuksissa huomioitu.

        Pitäisi siis esittää niitä hallittuja toimenpiteitä, mitä tehdään oikeasti hyvinvointien eteen eikä odottaa joko tai malleja (kaikki kiinni/auki, mikä on hölmöä haaveilla samantien paluuta entisiin yhteisviettoihin) tai antaa mennä vaan ihmiskylpyyn laumaimm. hakemaan sopivasti terveydenhuoltokap. rasittaen kuin se vain olisi koko ajan ollut ykkösasia., huolehtimatta panostuksista yleisen hyvinvoinnin ja terveyden eteen, mahdollistaen ajoitettujen, porrastettujen toimintojen käynnistämiset, samalla arvokkaasti ajatellen ihmisistä kaikilla tasoilla ja ikäluokissa. Ettei hurskastellen nosteta esiin sitä kuitenkaan tekemättä konkreettisesti mitään hyvinvoinnin mutta välillisesti tietysti jonkun verran tartuntojen estämiseksi mutta ei luonteeltaan lopulta kestävällä tavalla.

        Ruotsissakaan yritykset pyöri 100%kapasiteetilla, sillä ihmiset noudattavat etäisyyttä ja väljyyttä, vähentäneet toimintoja, varmaan mitä tahansa alueesta riippuen 20-75% tasolla, muut 99%, Suomessa ravintolat ym vastaavat 0-20%, muut 95% onhan siinä eroa.

        Ja se pitäisi ensiksi miettiä miten väljyys ja etäisyys asiat huomioidaan, jotta sekä oikea ihmisten hyvinvointi että terv.hoidon kapasiteetti ei mene yli eikä ali (sick), ehdollisia toimenpiteitä.

        Kuulostaa väliltä siltä että kun joku esittää mallinnuksen, näin tulee tapahtumaan ihmisten keskuudessa, kuin siihen olisi automaattisesti vain yksi ratkaisu, toimenpiteet tehtävissä. Niinhän ei ole tai ei pitäisi olla, vaikka kuinka niin painostetaan, kuka minkin pelästyneisyytensä tai raadollisuutensa myötä. Kun niinhän voi painotuksilla vaikuttaa, kyllä voi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se taas tarkoittaa, että laumaimmuniteetti-strategia ei tule missään tapauksessa toimimaan. Vaikka kestävä immuniteetti voisi syntyä, mistä WHO siis ei ole löytänyt mitään todisteita tähän mennessä että niin olisi, silloinkin sen syntyminen kestäisi aivan liian kauan.

        Sen lisäksi, että noiden aloituksessa mainittujen henkilöiden kannattama strategia on julma ja epäinhimillinen, se ei tule edes toimimaan.

        Jos vielä lisätään se ilmeinen mahdollisuus, että koronavirus jää pysyvästi elimistöön ja sairastuttaa kroonisesti, odottaen tilaisuuttaan tehdä tuhoja eri sisäelimiin vastustuskyvyn jossakin vaiheessa heikentyessä riittävästi, laumaimmuniteettistrategian seurauksena on hitaasti parantumattomaan sairauteen menehtyvä kroonisesti sairas kansakunta.

        Espanjantauti joka oli lintuinfluenssaa vaati useamman vuoden kiertämisen maailmassa ennen kuin laumaimmuniteetti syntyi luonnostaan ilman rokotuksia. Nyt pelataan aikaa että saataisiin kehitettyä rokote koronalle. Jos hyvin käy, se on valmiina syksyllä ja ensi kevään koronakausi on lievempi.


    • Anonyymi

      Valitettavasti talous menee vihervasemmisto hallituksella ihmisten edelle?

    • Anonyymi

      Jos korona olisi kohtuullisessa ajassa pysäytettävissä niin kai se tehtäisiin. Rokotus on tulossa ehkä syksyllä 2021. Siihen asti pitää jotenkin kärvistellä.

      Jotenkin tautia pitäisi hidastaa tekemättä kansantaloudellista itsemurhaa. Kannattaa historiasta lukea mitä 1990-luvun lama teki itsemurhille, syrjäytymiselle ja kansanterveydelle. Ei pidä unelmahöttöillä etteikö lamakin tappaisi. Ja lama tappaa pitkään sen jälkeenkin kun lama on loppu.

      Eikä kukaan tiedä koska on seuraava kriisi. Ehkä paljon pahempi kuin tämä. On iso riski laskea sen varaan että koronan jälkeen meillä on 20 vuotta aikaa laittaa valtiontalous kuntoon ja valmistautua seuraavaan kriisiin. Jo ennen koronaa esimerkiksi EU:n hajottamisesta unelmoivat populistit ovat nostaneet päätään ympäri Eurooppaa. Jos koronalaskua maksettaessa nämä saavat lisää kannatusta ja onnistuvat tavoitteessaan, niin edessä voi olla kriisi, jonka aikana korona-aikoja muistellaan nostalgisella kaiholla.

    • Anonyymi

      Tää on kato bisnestä, nääs. 600 miljoonaa euroa maskeihin ja suojavarusteisiin, eikä tunnu missään, löylyä lissää. Pääasia että saadaan siinä sivussa sukupuolineutraali henkilötunnushapatus - mikä tulee maksamaan miljardeja - junailtua läpi sateenkaarioppien ja tavoitteiden mukaisesti. Ja tietenkin ne terroristien ankkurilapsikersat tuotatettua maahan, jotta myöhemmin voi ne isis-terroristi iskät ja koko muu sukukunta tulla hakemaan jouten oleskelua tänne perheiden yhdistämis soopan varjolla, uusia terroritekoja kyhäilemään.

      On näet ne kansainväliset sopimukset joihin on sitouduttu, mitään ei voi tehdä - tai ainakin tämän tietyn ryhmän oppeihin kuuluu uskotella väestölle näin. Silence of the lambs, mukautukaa ja alistukaa kohtaloonne, se on anustappi osaston aikakausi nyt.

      Otetaan 10 miljardia euroa vuodessa lisää valtionvelkaa, ei tunnu missään. Erityisasiantuntijat ja muu ruskea rantu osasto tukilauma taustalta nykäistään sopivasti valeuutisiin toitottamaan minkä takia nyt pitää tehdä näin ja näin.

      Toimintamalli aivan sama, kuin näitä terroristeja maahan rahdatessa. Nyt on nämä kansainväliset sopimukset ja suositukset, ei voi mitään muuta kuin totella ja tehdä niin kuin jotkut mielenvikaantuneet esittää tehtäväksi.

      Tämä mielenvikaantunut todellisten hullujen lauma tulee ajamaan tämänkin maan näillä opeillaan täydelliseen konkurssiin.

      Maan johtoon valitaan henkilöitä, joilta puuttuu oma kokemus ja osaaminen, kunhan on vaan oman ääliölauman jäsen ja oppien julistaja, se riittää. Sitten tämä aivokirurgin palkoilla kuvioissa mukana hengaileva satapäinen kirjava avustajajoukkio - idiotismia äärimmilleen vietynä. Tässä jos missä porukassa tyhmyys tiivistyy, sanonta pitää 100% paikkansa.

      Täydellisesti vastuun kiertäen ja siitä paeten.

    • Anonyymi

      STM: n varhiala ymmärtää tartunta taudeista samanverran kuin sika tinalusikasta vaikka leikkiin "asiantuntijaa". Lopettaisi jo omituiset höpinät, kun kaikki tietävät että se on poliittinen broilerin. Hänestä ei koidu kenenkään mitään hyvää. Tiedon jako ja vastuu toiminnasta niille jotka jotain ymmärtää , ja se ei ole kukaan STM:stä

    • Anonyymi

      Laumasuoja kertoo vathialle vain ja ainoastaan, että lauma lehmiä on laitumella. Historia kyllä muistaa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe