Voiko kutsua?

Anonyymi

Voiki niin tehdä, vai onko luvatonta kutsua enkeleitä? Mistä tietää, onko kyseessä enkeli?

5

<50

  Vastaukset

  • Kristittynä vastaan, että enkeleitä ei tarvitse kutsua. Kerta kysyt sitä juuri tuossa muodossa, että onko se luvallista, niin se on kiellettyä. Miksi?

   Enkelit ovat Jumalaa palvelevia henkiolentoja ja he toimivat Jumalan käskystä eivätkä ihmisten toiveista. Ihmisillä ei ole mitään osaa tai arpaa enkeleiden toimintaan tai liikkumiseen. Vain Jumala heitä käskee.

   Enkelit ovat sanansaattajia, joten kristitty voi ottaa "yhteyttä" enkeliin vain yhdessä asiassa - pyytää viemään rukousviesti Jumalalle, ei muuta. Mutta sekin aika vahvasti tarpeeton, koska viesti menee Jumalalle kyllä ihan muutenkin. Enkelit ovat joka tapauksessa esirukoilijoita Jumalan edessä, joten sitä voi heitä pyytää tekemään, juuri rukoilemaan puolestaan. Mutta heitä ei pidä eikä voi kutsua vierailulle. He eivät palvele ihmistä. Jumalalta voi kyllä pyytää enkeliä suojelemaan, mutta eipä sen enempiä.

   Jos ottaa yhteyttä enkeliin tai pyytää vierailulle, silloin ei kylään kyllä tule enkeliä. Enkeli toimii vain Jumalan kautta, ei omasta tahdostaan tai ihmisen pyynnöstä. Kylään tulija on riivaajahenki, oikeammin siis paha henki, joka näyttelee Jumalan enkeliä. Paha henkiolento saattaa kyllä tarjota ihmiselle mitä hän kaipaa, vaikka läheisyyden, rakkauden tai valon tunteen tms mitä onkaan. Mutta siinä on se kierous, että ihmisen huomio menee silloin enkeliin ja tuon kaiken lähde mitä paha henkiolento tarjoaa, tulee hänestä. Jumalan enkeli välittää sen, mitä Jumala antaa, paha henki antaa itseltään. Ja kun ihmisen huomio on pahassa henkiolennossa, Jumala jää sivuun.

   Eli voiko ihminen ottaa yhteyttä enkeliin? Ei voi eikä pidä, eikä saa ottaa yhteyttä. Kristityllä on jo suora yhteys Jumalaan, siis kaikkein suurimpaan. Eikö se riitä? Välikäsiä siihen ei tarvita.

  • Ok. On hyvä tietää, Ettäei tee niin.

  • > Voiki niin tehdä, vai onko luvatonta kutsua enkeleitä? Mistä tietää, onko kyseessä enkeli?

   Miksi tekisit niin? Minun tietojeni mukaan enkelit ovat Jumalan sanansaattajia. He toimivat Jumalan käskyjen mukaan.

  • Älä kutsu, ei ole luvallista. Et edes erota, minkälaisen enkelin kanssa joutuisit tekemisiin. Saatanan enkelit pukeutuvat valkeuden enkeleiksi ja osaavat matkia jotakin kuollutta ihmistäkin.

   • Enkeli on aina seurana, aina.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   11968
  2. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   125
   5836
  3. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   266
   5154
  4. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   162
   3647