Mitä varusteita suosittele asuntoautoon? Ilmastointi, lämmitin, jääkaappi?

Anonyymi

En ole koskaan omistanut asuntoautoa vielä. (joten kaiken näköisiä vinkkejä saa antaa)

Olen katsellut ilmoituksia ja tarkoitus olisi ostaa Alkovi malli.
-Hintaluokka on 15 000€
-Järkevintä olisi ostaa citroen/fiat alustalle tehty malli (Koneena oltava 2,3L tai 2,8L)
-Vuosimalli 2003 ja uudemmat

Mitä varusteita autossa on oltava? Ilmastointi, lämmitin?? Mitkä varusteet karavaanari oikeasti tarvitsee autossa?

10

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuljettaja on ehdoton m-autossa, navikaattori on seuraava. Vakiona m-autossa on vesisäiliö, lämmitin, wc, lavuaarit, hanat vuoteet ja kaapistot. Suomessa pyöriessäsi ilmatointilaite ei ehkä ole tarpeellinen mut jos rahaa lompakossa niin miks ei. Muutama ulkotuoli ja pöytä. tietysti astiat ruokailuun ja sen valmisteluun. Muut sittén ajankanssa ja tarpeen mukaan.

    • Jos käytät matkoillasi leirintäalueita ja siellä sähköliitäntää. 25 metrin kaapelikela, (jatkojohto) on ehdoton varuste, jossa 2.5 neliön johdot.

      Erkki

    • Ps. Vakiovarustukseen kuuluu myös nestekaasupullo. Niitä on eri materiaaleilla ja eri kokoisia. Mm. Teräs- ja komposiittipullo. Teräksessä kaasua 11 kg ja komposiitissa 10 kg. Teräspullon vaihto täyteen maksaa noin 19.90 ja komposiitin 25.00 euroa.

      Erkki

    • Anonyymi

      Tärkeintä tuossa ikä- ja hintaluokassa on auton kunto, niin alustan kuin asuinpuolenkin. Suomessa myytävissä matkailuautoissa on yleensä kaikki tarvittavat perusvarusteet asumiseen ja riittävä lämmitys. Muu on sitten lisävarusteita ja kaikki on aina hyödyksi (mm. markiisi että on mukavampaa oleilla ulkona). Ajokilometreihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä joitakin suuria huoltoja voi olla edessä jos ajokilometrejä on paljon. Asiallisesti tehdyt huollot merkintöineen on aina plussaa.

      Kaupat kannattaa tehdä ensisijaisesti jossain firmassa, joka antaa ainakin jonkinlaisen takuun ja tekee vähintään luovutushuollon jotta käyttö on turvallista ja huoletonta. Liikkeessä saa myös neuvoja lisävarustelusta ja niitä kannattaa sisällyttää myös kauppaan, ellei autossa sellaisia vielä ole. Auton varusteluun kuuluu paljon pikkujuttuja jotka havaitsee vasta käytön aikana, vaikkapa mitä tarvitaan ruuanlaittoon ja ihan nukkumiseen sekä muuhun oleskeluun ja ajanviettoon.

    • Anonyymi

      Hintaluokka 15.000 ja tuoreempi kuin 2003....
      Mitä pikaisesti nettikaravaanista vilkaisin, niin mittarilukemat suurelta osin luokkaa 300.000 - 500.000 km, jopa enemmän.
      Tiedä voiko sanoa todennäköisesti, mutta hyvin mahdollisesti tuollaiset km-lukemat tarkoittavat loppuunajettua, ai ainakin isoa remonttia odottavaa autoa.
      Jos tuon hintaista autoa etsisin, niin pienet kilometrit menisivät ainakin vuosimallin edelle.

      • Anonyymi

        300 000 ei tunnu tekniikassa todennäköisesti ollenkaan ja loppuunajettua ei ole olemassakaan koska voi vaihtaa viallisen osan jos sellainen on alustassa ja tekniikassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        300 000 ei tunnu tekniikassa todennäköisesti ollenkaan ja loppuunajettua ei ole olemassakaan koska voi vaihtaa viallisen osan jos sellainen on alustassa ja tekniikassa.

        Niin no... 300 tkm ja enemmän ajettu mikä vaan auto (kuorma- tai linja-autot pois lukien) pitäisi saada todella edulliseen hintaan, jotta edes harkitsisin. Rempat tekisin ennakkoon, jottei menisi reissut ihan ketuille.
        Jos itse osaa ja viitsii värkkäillä, niin miksei vanhakin. Vanhaa kun harvoin kannattaa liikkeessä korjauttaa. Satoja tuhansia ajetuissa on yleensä aina odotettavissa jotain... Ja se jotain tarkoittaa aina melkoista rahanmenoa. Se 15.000 maksanut auto onkin äkkiä 25.000 auto ja mahdollisesti pilalle mennyt reissu päälle.
        Pelkästään aiemman 2002 Solifer 6 vaunun Alden lämppärin korjaukseen paloi rahaa parin vuoden sisään yli 1000 €. Ja se oli siis vain vaunu, autoissa on paljon enemmän tekniikkaa. Pikku raha ehkä, mutta vaunun 8000 hankintahintaan nähden melkoinen...


    • Anonyymi

      Suihku on itselle tärkein, voi mennä pesemään rasvat pois. Ankea herätä mahdollisesti kuumasta matkailuautosta hikisenä. Toimiva jääkaappi, pidän kannettavaa / siirrettävää 12 kompressoria käytössä.

      Toimiva ja riittävän tehokas ilmastointi on

      • Anonyymi

        Mitä sinä kompressorilla, vuotavia renkaitako täyttelet?
        Vaunun ja auton suihkuja olen vuosien varrella käyttänyt tasan yhden kerran. Ei vaan kiinnosta raahata vettä moisen takia ja vielä ahtautua "suihkuun" sinne pikku koppiin. Suihkut löytyy jokaisesta maksullisesta yöpymispaikasta ja jos kesällä ollaan puskaparkissa, niin peseytymispaikkoja Suomessa riittää..


    • Anonyymi

      Kiitos kaikille vinkeistä.

      Päädyin ostamaan Mercedes-Benz Sprinter 316 vm2004 alustalla olevan alkovimallin. Pituutta autolla on 7,3m. Aika iso auto ajaa ja vaatii vähän totuttelua.

      Autossa on täydellinen huoltokirja ja ajettu vasta 85 000km. Vanhana mersumiehenä luotan kovasti vanhempaan tekniikkaan ja uskon että tällä uskalletaan lähteä euroopan ympäri kruisailemaan.

      Vakionopeudensäädin puuttuu autosta, mutta sen tilasin heti. Alusta tuntuu aika tuuliherkältä, joten tilasin myös Bilsteinin b6 iskunvaimentimet. Ehkä täytyy alustaa myös päivitellä lisää, jos ei pelkät iskarit tuo tarpeeksi jäykkyyttä. Renkaat vaihdoin myös saman tien Nokialaisiin joten kestävyyttä pitäisi olla tarpeeksi auton jatkuvaan painoon nähden.

      Autossa on iso parisänky edessä ja takana. Iso "autotalli" vie aika paljon tilaa, mutta ainakin romut mahtuvat kyytiin. Neljän hengen ruokailuryhmä, suihku, wc, kaksi erillistä lämmitintä, jääkaappi jne löytyvät luonnollisesti.

      Yllätyin kuinka paljon matkailuautot suhisevat ajossa. Kattoluukut päästävät ilmat sisälle 100km tuntivauhdissa. Tätä ongelmaa kokeilen poistaa omasta autostani tilaamillani tuuliohjaimilla, jotka tulevat luukkujen eteen.

      Paljon on vielä varusteita ostettava ja auton käyttöä harjoiteltava...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe