Marinin ja Lin olisi valittava koronavirusepidemian tukahduttaminen Suomen linjaksi

Anonyymi

Se on mahdollista, sillä Suomen tartuntatapaukset ovat paljon alemmat kuin on uumoiltu. Suomen tautihuipun oletettiin tulevan ensin huhtikuussa, sen jälkeen toukokuussa, kesäkuussa, heinäkuussa, elokuussa ja nyt ollaan rajoitustoimien ja ihmisten enemmistön täysjärkisen toiminnan takia siinä pisteessä että tautihuipun katsotaan tulevan vasta syksylllä, siis aikaisintaan syyskuussa.

Sanna Marinin ja Li anderssonin hallituksen olisi siis ehdottomasti otettava nyt heti Suomen lain määräämä eli Suomen tartuntalain määräämä toimintamalli vaarallisen, jopa kuolemanvaarallisen tartuntataudin ja biouhan epidemian tukahduttamisesta. Suomen laki määrää niin - tukahduttamaan pandemiaepidemia.

Tämä saavutettaisiin siten että joidenkin THL:n ja HUSin lääkäreiden järjettömien ohjeistusten vastaisesti nuorten ja terveiden aikuisten ei annettaisi sairastua tähän tuntemattomaan sairauteen, jonka sairastamisen antamasta immuniteetista ei ole edes näyttöä WHO:n mukaan, ja joka Kiinassa ym. on aktivoitunut uudelleen kuukausia sairastumisen jälkeen. On raportoitu myös nuorilla ja lievästi sairastaneilla myöhemmin aivohalvausten lisääntymisiä sekä muita elinvaurioita. Osalla parantuneista, myös nuoremmista, keuhkojen toiminta ei ole palautunut, vaan he hengästyvät jo normaalitoimissa.

Nyt pitäisi ehdottomasti pitää koulut kiinni kesälomaan asti, eikä tehdä virheellisiä ja vastuuttomia joukkotartuttamispäätöksiä, jolla koululaiset saadaan 2 viikon koululla toukokuussa ennen kesälomia tartuttamaan toisiaan, ja omia perheitään kesäksi. Nämä sairastuttavat taas työtoverinsa sekä kesällä mökeillä tavattavat sukulaiset jne.

Eräiden THL:n, HUS infektiotautien ylilääkärin ja STM:n henkilöiden ongelma näyttää järjen vastaisesti olevan nyt se että, koska koronavirusepidemia tukahtuu Suo,en tehokkailla toimilla, sitä pitäisi rajoituksia löysentämällä ja poistamalla vahvistaa, ettei se tukahdu kokonaan Suomen 2,5-3 kuukauden kesälomakauden aikana, jolloin suomalaiset ovat jo muutenkin pienemmissä piireissä ja nyt vielä pienemmissä joukkotapahtumien sulun takia.

Koronavirusepidemia saatettaisiin saada Suomesta kesän aikana kokonaan pois, jonka kuvitttelisi olevan Marinin ja Lin hallitukselle paremminkin hyvä ja kunnioitettava asia, kuin epäonnistuminen.

Suomi ja suomalaiset saisivat lisää aikaa varustautua välineellisesti, toiminnallisesti hiomalla mahdollisia rajoitusstrategioita ja suojautumistoimia, sekä datalla, tiedon koko ajan karttuessa COVID-19 viruksen toiminnasta ympäri maailmaa. Myös lääke- ja rokotekehitys ehtisi edistyä.

Tietenkin tämä koronavirusepidemian tukahduttaminen Suomessa vaatisi jälkitoimena testausjärjestelmän huomattavaa vahvistamista sekä erityisesti maahantulon tarkkaa valvontaa ja valvottuja pakkokaranteeneja. Mutta se olisi pieni hinta sille, että koulut ja talous saataisiin syksyllä lähes normaalisti käyntiin.

Tietenkin turvaetäisyydet, ryhmäkoot, palveluammattien suojapleksit jne. pitäisi turvakeinona olla käytössä uusien tartuntaketjujen välttämisiksi. Lisäksi kotimaan kirurgisten hengityssuojainten ja kansalaisten kestokäyttökangassuojaintuotanto pitäisi nostaa hyvin korkealle tasolle, että tarvittaessa uuden epidemian päästessä valloilleen, se saataisiin kuriin alkuunsa kangassuojainpakolla julkisilla paikoilla ja työpaikoilla.

Kaikille pitäisi olla saatavissa tarvittava määrä suojamaskeja, käsidesejä ym. Lisäksi kauppojen, julkisten kulkuvälineiden ym. palvelujen tiloissa ja liikennevälineissä liikkuvien sekä palvelutyöntekijöiden tartuntariskin vähentämistä lisääviä ratkaisuja pitäisi lisätä ja kehittää, niin että tartunnan saamisriski pienenee huomattavasti erilaisilla suojausvälineillä mm. oikeanlaisilla plekseillä kassoilla ja bussikuskien turvana.

Näillä keinoilla Suomi saataisiin auki, riippumatta muualla maailmassa riehuvasta pandemiasta. Suomen mallia tultaisiin tässäkin pian matkimaan tolkullisissa länsimaissa ja muuallakin, joka toisi kunniaa Marinjn ja Lin hallitukselle sekä edesauttaisi pandemian taltittamista maailmanlaajuisesti.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuten jenkkien kuuohjelmassa, Suomen on tehtävä "mahdottomasta" mahdollista.

    • Anonyymi

      Suomen koronakesän ihme.

    • Anonyymi

      Asiantuntija: Poliittiset päätökset voivat kääntää epidemian suunnan ja koronahuipun ajankohdan täysin: "Jos rajoituksia kiristetään kuukaudeksi, tämä voisi olla nopeasti ohi"
      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/asiantuntija-poliittiset-paatokset-voivat-kaantaa-epidemian-suunnan-ja-koronahuipun-ajankohdan-taysin-jos-rajoituksia-kiristetaan-kuukaudeksi-tama-voisi-olla-nopeasti-ohi/7801860


      "Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen arvioi eilen MTV Uutisten haastattelussa, että koronaepidemian tautihuippu siirtyisi syksyyn. Aalto-yliopiston apulaisprofessori Pauliina Ilmonen arvioi, että se on mahdollista, mutta riippuu täysin poliittisista päätöksistä.



      – Epidemiahuipun siirtyminen syksyyn on varsin mahdollista, mutta on myöskin mahdollista, että se ei ole siirtynyt. Hyvin paljon riippuu niistä poliittisista päätöksistä, mitä nyt tehdään. Jos rajoituksia kiristettäisiin, saataisiin virus painumaan maahan ja tautihuippu voisi olla nyt käsillä. Jos lähdetään avaamaan, tartuntoja tulee enemmän ja tilanne pitkittyy ja tautihuippu siirtyy myöhemmäksi.



      "Jos rajoituksia höllennetään, tulee lisää tartuntoja"



      – Päätöksillä on valtavan suuri vaikutus. Ne voivat kääntää tämän virusepidemian suunnan aivan totaalisesti. On ihan eri tilanne, jos puretaan kaikki rajoitukset tai että laitetaan erittäin tiukat rajoitukset esimerkiksi kuukaudeksi. Jos rajoituksia höllennetään, se tarkoittaa enemmän tartuntoja. Jos kiristetään vaikka kuukaudeksi, tämä voisi olla nopeastikin ohi. Olisihan se mukavaa, että tämä olisi pikajuoksu, mutta valitettavasti näyttää siltä, että tämä tilanne on lähempänä maratonia kuin pikajuoksua, vertaa Ilmonen.

      Ilmosen mukaan tähänastiset rajoitukset ovat toimineen yllättävän hyvin.



      "Hinta on kova, jos virus päästetään valloilleen"



      Ilmosen mielestä missään tapauksessa ei pitäisi päästää virusta valloilleen siinä toivossa, että epidemia olisi nopeammin ohi.



      – Hinta on todella kova, jos tähän lähdetään. Pitäisin realistisimpana vaihtoehtona sitä, että pyrittäisiin pitämään tämä mahdollisimman hyvin hallinnassa kunnes meillä on rokote."



      Tämä Pauliina Ilmonen vaikuttaa yhdeltä tervejärkisimmistä asiantuntijoista puheissaan koronaepidemian ja -kriisin hoidosta. Poliittiset ja taloudelliset vaikuttimet eivät päällimmäisinä, kuten näillä tartuttajaylilääkäreillä ja -professoreilla. Ilmosen linjoilla on toki myös moni muukin asiantuntija. Koulut tulee pitää kiinni kesälomaan asti ja rajoitukset voimassa, niin 2,5 kuukauden kesälomakausi pudottaa tartuntaluvun R0 alle yhden ja epidemia tukahtuu. Poliisien on tietenkin valvottava ihmisten ryhmäytymistä ja parveilua koko kesän.

      • Anonyymi

        Italia 2 kk karanteenissa - silti yli 300 kuollutta päivässä

        Italia on ollut nyt 1½ kuukautta karanteenissa ja pandemia iski pääasiassa noin 14 miljoonan asukkaan alueilla. Muu osa Italiaa (46 miljoonaa) on toistaiseksi päässyt vähällä. Silti päivittäin ollut kuluneellakin viikolla 300-500 kuollutta. Nämä ovat "virallisa" lukuja ja todelliset luvut ovat tätäkin suuremmat. Mitä sitten kun aletaan koko maata avaamaan? Ja laumasuojan teoria alkaa horjua pahasti.


    • Anonyymi

      Täysin samaa mieltä.

    • Anonyymi

      Puolen miljoonan ja miljoonan välissä on luku, joka tässä maassa eli köyhyysrajalla jo paljon ennen koronaa, kumma kun ei silloin ahdistanut, ja kiinnostanut lehdistöä!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10792
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      208
      2882
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1686
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1536
    Aihe