Aihe

Korona-aika uskonkoetus ja mahdollisuus syventyä Herraan?

Anonyymi

Joidenkin pastorien ja uskovien mielestä korona-aika on "uskonkoetus". Mitähän siinä koetellaan? Ei minun uskoni Jeesukseen ainakaan ole koronan takia mihinkään hiipunut tai sen takia, että ettei pääse seurakuntaan.

"Nyt on mahdollisuus siirtyä hyörivän Martan osasta kuuntelevan Marian osaan, kun on korona", sanoi eräs pastori puheessaan.

Ai miten muka? Hoitohenkilökunta ja kaupan väki yms. ovat koko ajan olleet töissä ja jopa ylikuormittuneet maallisessa työssään. Muun muassa itseltäni menivät nekin tunnit, jotka ennen käytin Herran kanssa ja Herran asioille, kun korona tuli ja aloitin työt hoitoalalla. Eli itse jouduin kylläkin Marian osasta Martan osaan.

14

65

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Se eristys voi olla kova paikka heille jotka ovat olleet aina menossa ja eivät halua olla yksin. Joutuu olemaan itsensä kanssa. Jos vielä on läheisriippuvainen, niin varmasti ahdistaa. Moni ei selviä siitä. Psyyke voi romahtaa. Ja siinä sitten olet yksin kotona ja voit huonosti. Puhelin ei korvaa tällaiselle ihmiselle toisen läheisyyttä. Mutta apua on saatavilla, jos sitä haluaa. Uskovien pitäisi huolehtia omistaan ja antaa rukoustukea ja yrittää pitää yhteyttä. Ainahan se ei onnistu, jos toinen ei halua nähdä ja hyväksyä tosiasioita. Että tilanne on nyt tämä. Kaikki ollaan samassa veneessä.

   • Anonyymi

    harmi, jos pastorit eivät pääse lentääm, "pastorien päiville" Torontoon . . .hakeen "uutta voitelua. . .

    onhan se nyt ikävää, että pastorit ihan "pyjamahousuissaan" ,- sormi suussa: "mitäs nyt tehdään ?"

    ei niistä sitten muuhun tekemiseen mihinkään ole ???


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    harmi, jos pastorit eivät pääse lentääm, "pastorien päiville" Torontoon . . .hakeen "uutta voitelua. . .

    onhan se nyt ikävää, että pastorit ihan "pyjamahousuissaan" ,- sormi suussa: "mitäs nyt tehdään ?"

    ei niistä sitten muuhun tekemiseen mihinkään ole ???

    Kyllä joistakin helluntailaispastoreista sekä vanhimmistoista on muunkin tekemiseen kuin saarnaamiseen ja johtamiseen.

    Esim. Kuhmon helluntaipastori on valmis, vaikka halontekoon, jos hänen työpanostaan sellaiseen työhön tarvitaan. Eivätkä monet savolaiset hsrk:n vanhimmiston veljetkään karta esim. soranlapiointia tai ojankaivua, kun työmiestä kyseisiin töihin kysytään jopa tällaisessa koronatilanteessa.

    Niin että koetahan pysyä totuudessa, kun esittelet kritiikkiä pastoreista, ettet vaikuta aivan turhalta löperöpuhujalta.


   • Anonyymi

    Pysykääoä siellä veneessä, kunhan olette sen kuskanneet sinne lain ulottamaattomiin, kun samat lait, asetukset ja suositukset, koronan suhteen, eivät koske teitä, joka on aivan käsittämätöntä.


  • Anonyymi

   Tämäpä se. Itse sillä linjalla, että tarpeeton hysteria ja paniikki ei kannata. Ja tämän hetkiset voimassaolevat suositukset ovat riittävät. En ymmärrä sellaisia itseään uskovaisiksi tituleeraavia jotka on kauhusta kankeina ja kulkevat joku kaasunaamari päällä kun kulkevat kotinsa ulkopuolella. Tämä tilanne on enemmänkin samankaltainen jossa Jeesus nukkuu ja opetuslapset herättää hänet jonka jälkeen Jeesus taltuttaa myrskyn... Tämän voi nähdä opetuksena siitäkin että, kaikki on Jumalan hallinnassa tässäkin tilanteessa. Ei rukoushuoneidenkaan sulkeminen mikään pelon osoitus ole vaan se on tehty hallituksen määräämien kokoontumis rajoitusten takia. Jos joku ajattelee, että pelkäättehän kun suljitte seurakunnat jne. suuremmalta yleisöltä.

   • Anonyymi

    " Jos joku ajattelee, että pelkäättehän kun suljitte seurakunnat jne. suuremmalta yleisöltä."

    Järkevä varautuminen ei ole pelkoa. Pelko on myös luonnollinen reaktio henkeä uhkaavassa tilanteessa. Se lisää adrenaliinia, joka auttaa selviytymään. Rohkeimmatkin ihmiset pelkäävät, he eivät vain anna pelon lamauttaa toimintakykyään. Kriisitilanteessa pelko on suurin alussa, mutta sitten ihminen sopeutuu elämään myös vaaran kanssa. Paras selviytymiskeino on elää hetkessä ja keskittyä siihen mitä kulloinkin tekee. Pitäen samalla mielessä järkevät varotoimet.


  • Anonyymi

   Elämässä on ollut isompiakin haasteita kuin tämä korona. Enkä suoraan sanoen ymmärrä miksi se uskoon vaikuttaisi. Luonteeseen ei kuulu muutenkaan etsiä suurennuslasilla asioita, joista voisi valittaa. Minulle riittää, ettei pommeja putoa niskaan ja ruumiita makaa kadulla. Eikä mun tarvitse evakuoida ketään.:)

   • Anonyymi

    Oletko homostelun syntihyväksyjä?


  • Anonyymi

   Onko tämä jo sitä mitä Raamatussa ennustetaan "Jumalan sanan nälkää"?

  • Anonyymi

   Onko tämä jo sitä mitä Raamatussa ennustetaan "Jumalan sanan nälkää"?

   • Anonyymi

    Jumalan sanaa. voi myös jokainen lukea ihan omassa kotonaan.


  • >>> Joidenkin pastorien ja uskovien mielestä korona-aika on "uskonkoetus". Mitähän siinä koetellaan?

   Pastorit ovat huolissaan rahavirtojen ehtymisestä. Puhumalla "uskonkoetuksesta" he yrittävät nostattaa tutuilla iskulauseilla poissaolevien yhteis- ja taisteluhenkeä, jotta usko yhteiseen hyvään ei horjuisi ja syksyllä voitaisiin jatkaa siitä, mihin alkukeväällä jäätiin.

  • Anonyymi

   Uskovalle, joka turvaa Herraan, tämä aika ei uskon kannalta ole sellainen koetus, mikä pokkeaisi aikaisemmista ajoista.

   Kokouksissa käyminen ja uskon säilyttäminen eivät ole riippuvaisia toisistaan.

   Koronakriisin tuoma kokoustoiminnan pysähtyminen voi olla muutamille rukousvastaus, aivan oikea Jumalan antama vastaus. Tämä lause koskee uskonnollista toimintaa.

  • Anonyymi

   Totta. tänä korona aikana tulisi uskovien miettiä ihmisen yksinäisyyttä ja ahdistusta.
   Ymmärtää siten tärkeä ilmoitus ja merkitys.
   Mitä on puhdas ja tahraton JUMALAN palvelus:

   27 Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.

   Siirtyä helvetin tuomasta pelottelusta - opettamisesta - uskossa elämiseen. Puhtaaseen ja tahrattomaan JUMALAN palvelemiseen

   m.l

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   13772
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   132
   11657
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   555
   8379
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   124
   5489
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   281
   4730