Työttömien hyöty yhteiskunnalle

Anonyymi

Ei työttömyydestä ole periaatteessa haittaakaan, mutta siitä on haittaa että työttömät eivät tuota yhtää lisäarvoa. Kuntouttava työtoiminta on käytännössä aikuisten leikkikoulu, opetellaan kampaamaan hiuksia, tanssitaan puputanssia, opetellaan sanomaan päivää jne.

Jos työttömät velvoitettaisiin oikeaan työhön (rankasavotta, maantieurakat ym) niin he käytännössä tuottaisivat enemmän kuin mitä syövät, eli heistä olisi hyötyä yhteiskunnalle.

Yhteiskunnan tulee antaa työttömille tukia heidän tarpeidensa mukaan. Työttömien on tehtävä vastineena töitä fyysisen kykynsä mukaisesti

4

2744

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näiden pupukurssien ongelma on se että niissä työttömät eivät tuota lisäarvoa. Pupuleikit ovat 100% hyödytöntä työtä, joka ei tuota lisäarvoa. Työttömät saavat kaiken ilmaiseksi, mutta eivät tuota mitään yhteiseen kassaan. Se on ongelma, sillä kaiken tämän huvin maksaa sosialistinen työväenluokka
      Työttömät on ohjattava oikeaan, fyysiseen työhön, kaivoksiin, rautatietyömaille jne. Kyllä sillä on ihan oikeaa arvoa, jos esimerkiksi louhivat malmia.

      Lenin sanoi että työttömien tulee tehdä töitä kykynsä mukaan, ja tukia heille annetaan tarpeen mukaan.

      • Anonyymi

        Mikäpäs siinä. Ongelmana on kumminkin semmoinen juttu, että tänä päivänä kutakuinkin kaikki työt tuppaavat olemaan semmosia, että niissä tarvitaan ammattitaitoa. Semmoisia hommia, joita kuka tahansa voi alkaa tekemään tuosta vaan, on vähänlaisesti. Ja niissä hommissa palkat ovat koko lailla alhaisia.


    • Anonyymi

      "Jos työttömät velvoitettaisiin oikeaan työhön (rankasavotta, maantieurakat ym) niin he käytännössä tuottaisivat enemmän kuin mitä syövät, eli heistä olisi hyötyä yhteiskunnalle."

      Niinkö? no ensinnäkin kyse työttömyydessä on siitä että palkkatyötä on tarjolla paljon vähemmän kuin mitä olisi palkkatyöntekijöitä.

      Niinpä jos tuosta tilanteesta joitakuita aletaan rankaisemaan niin eikö ensin tulisi ottaa selvää että kuka tai mikä se on se taho joka päättää palkkatyöntarjonnasta?

      Onko se työttömät? Ei ole. Työttömät ovat seuraus, mutta eivät syy palkkatyöntarjonnan vähäisyyteen. . Mutta kuka se taho on joka on vastuussa palkkatyöntarjonnan vähäisyydestä verrattuna palkkatyön kysyntään?

      Kunhan tuo selviää niin selviää ketä palkkatyön tarjonnan vähäisyydestä pitäisi rankaista jos siitä ylipäätään ketään rankaistaan.

      Ja joka tapauksessa koska länsimaisessa oikeuden soveltamisessa on se yleisperiaate että syyttömiä ei rankaista mistään, niin sekin tekee työttömien rankaisun palkkatyöntarjonnan vähäisyydestä erittäin epäilyttäväksi ellei peräti järjettömäksi.

      Ja miksi työttömiä pitäisi vielä rankaista siten että palkkatyön tarjonta edelleen sen rankaisun myötä tai takia laskee?

      Niinhän pakostakin täytyy tapahtua jos työttömät pannaan ilman palkkaa tekemään noita (rankasavotta, maantieurakat ym) töitä. Nythän niin rankasavottaa kuin maantieurakoita tehdään monen toimesta palkkatyönä, ja suurehko määrä ilmaistyövoimaa noihin töihin lopettaisi palkkatyön tarjonnan noitten töitten suhteen käytännössä lähes kokonaan.

      "Yhteiskunnan tulee antaa työttömille tukia heidän tarpeidensa mukaan. Työttömien on tehtävä vastineena töitä fyysisen kykynsä mukaisesti"

      Olipa marxilainen näkemys. Rankaisun peruste siis on rangaistavan titteli työtön. ja se titteli ja rankaisunsa peruste säilyy hänellä silti vaikka hän työtön sitten rankaisunsa toimeenpanonmyötä käy töissä.

      Tietenkin voisimme uustitteliöidä työttömät jotka käyvät töissä niinpä he voisivat olla työssäkäyviätyöttömiä.

      Mutta kun kaiken aikaa on työssäkäyvientyöttömien lisäksi myös kokoaikaistyöttömiä eli työssäkäymättömiätyöttömiä niin miksi me heitä kutsuisimme sillä pitäähän työssäkäyvättyöttömät jollaintapaa pystyä erottamaan työssäkäymättömistätyöttömistä.

      Siihenhän kävisi uustitteli työtöntyötön, eikö totta? Sillä titteli työssäkäyvätyötön eroaa selkeästi ja yksiselitteisesti tittelistä työtöntyötön.

      Mutta edelleen tokihan kaikesta työssäkäyvientyöttömien ilmaistyönteosta huolimatta yhä olisi niitäkin jotka myös käyvät töissä ja eroavat työssäkäyvistätyöttömistä siinä että saavat siitä työnteostaan palkkaa ja karttuvaa eläketurvaa, mutta millä erotamme heidät työssäkäyvistätyöttömistä jotka puolestaan eivät saa työnteostaan palkkaa eikä karttuvaa eläketurvaa?

      Sillä kiitos julkisessasanassa vuosia jatkuneen työttömien demonisoinnin ei kukaan palkkatöissäkäyvä varmaankaan halua leimaantua vahingossakaan työssäkäyväksityöttömäksi, sehän nimittäin olisi peräti ikävää tai jopa häpeällistä heille.

      Ehkä heitä palkkatyössä kävijöitä sitten erotukseksi työssäkäyvistätyöttömistä tulisi kutsua työssäkäyviksityössäkäyviksi?

      • Anonyymi

        Mites se Hector Työttömän arkiviisussa lauloikaan:
        Minä olen työtön ja sinä olet työtön,
        mut mehän ei ollakaan mittää.

        Ehkä Hector huokaisee helpotuksesta kun hänen ei tarvinnut laulaa:
        Minä olen työtöntyötön ja sinä olet työtöntyötön,
        mut mehän ei ollakaan mittää.

        tai:
        Minä olen työssäkäyvätyötön ja sinä olet työtöntyötön,
        mut silti mehän silti ei ollakaan mittää.

        tai:
        Minä olen työssäkäyvätyötön ja sinä olet työssäkäyvätyötön,
        mut mehän silti ei ollakaan mittää.

        ja kun työssäkäyväntyöttömän eläketurva ei työssäkäynnistään huolimatta kasva lainkaan niin ehkäpä joskus tulevaisuudessa:
        Minä olen köyhätakuueläkeläinen ja sinä olet köyhätakuueläkeläinen,
        mut mehän ei oltukaan mittää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1185
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      15
      1091
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      32
      1034
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe