DNA ei ole elämän rakennuspiirustus

Suurin osa ihmisistä luulee, johtuen väärästä informaatiosta, että DNA olisi jonkinlainen eliöiden rakennuspiirustus. Ihmiset on saatu uskomaan, että DNA sanelee eliöiden ominaisuudet ja ulkonäön. Nykytiede osoittaa nämä uskomukset totaalisen vääriksi ja paljastaa DNA:n merkityksen solulle vain passiivisena informaatiovarantona.

Tuore tutkimus, jonka on tehnyt Marylandin yliopiston solubiologian ja molekyyligenetiikan apulaisprofessori Antony Jose, osoittaa, että DNA ei ole mikään rakennuspiirustus.

https://phys.org/news/2020-04-dna-life-bookjust-jumbled-ingredients.html

"The common view of heredity is that all information passed down from one generation to the next is stored in an organism’s DNA. But Antony Jose, associate professor of cell biology and molecular genetics at the University of Maryland, disagrees.

In two new papers, Jose argues that DNA is just the ingredient list, not the set of instructions used to build and maintain a living organism. The instructions, he says, are much more complicated, and they’re stored in the molecules that regulate a cell’s DNA and other functioning systems.

Jose's argument suggests that scientists may be overlooking important avenues for studying and treating hereditary diseases, and current beliefs about evolution may be overly focused on the role of the genome, which contains all of an organism's DNA.

"DNA cannot be seen as the 'blueprint' for life," Jose said. "It is at best an overlapping and potentially scrambled list of ingredients that is used differently by different cells at different times."For example, the gene for eye color exists in every cell of the body, but the process that produces the protein for eye color only occurs during a specific stage of development and only in the cells that constitute the colored portion of the eyes. That information is not stored in the DNA.

In addition, scientists are unable to determine the complex shape of an organ such as an eye, or that a creature will have eyes at all, by reading the creature's DNA. These fundamental aspects of anatomy are dictated by something outside of the DNA."

Jose kuitenkin kuvittelee evoluutiota tapahtuvan ilman DNA:ssa tapahtuvia muutoksia. Fenotyypin vaihteluun ei tarvita ainuttakaan muutosta DNA:ssa, tämän on myös Jose oivaltanut. Tämä johtuu siitä, että proteiinien monimuotoisuuden takana on nerokas mekanismi, vaihtoehtoinen silmukointi, joka on täysin epigeneettisten mekanismien ja tekijöiden ohjaama monimutkainen mekanismi. Epigeneettiset kirjoittajat, lukijat ja informaation poistajat mahdollistavat eliöiden nopean ja tehokkaan adaptoitumisen muuttuvissa olosuhteissa. Evoluutioon nämä muutokset eivät kuitenkaan johda, koska epigeneettiset modifikaatiot aiheuttavat hienovaraisia virheitä genomiin johtaen vähittäiseen mutta väistämättömään geneettiseen rappeutumiseen.

http://www.ajcr.us/files/ajcr0088189.pdf

"N6-methyladenosine (m6A) is the most prevalent and significant modification of eukaryotic transcripts, affecting various aspects of biological processes, including RNA splicing .This process is catalyzed by methyltransferases, such as METTL3, METTL14, WTAP, KIAA1429 or RBM15/RBM15B, which are called
“Writers” in mammals [82, 83]. RNA m6A methylation occurs mainly at the “RRACH” consensus sequence motif (R, purine; H, nonguanine base). The methylation process is reversible because of the existence of demethyltransferases, such as FTO and ALKBH5, which serve as “Erasers”. Essentially, m6A modification could contribute to mRNA fate determination by
recruiting m6A recognition proteins named “Readers”

"By reprogramming genome expression to confer proteomic and transcriptomic diversity, AS is becoming one of the most important dynamic regulatory processes for adaptation to a changing microenvironment. "

https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2020/05/dna-is-not-blueprint-for-life.html

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarkoittaako tuo sitä, että vaikkapa krokotiilin DNAsta voi sopivasti silmukoimalla ja epigeneettisellä säätelyllä syntyä ihminen?

      • DNA:sta ei synny yhtään mitään, mutta sitä voi käyttää esim. informaation tallennusvälineenä. Kaikki maailmassa oleva tieto, kirjoissa ja netissä oleva, mahtuu yhteen grammaan DNA:ta.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        DNA:sta ei synny yhtään mitään, mutta sitä voi käyttää esim. informaation tallennusvälineenä. Kaikki maailmassa oleva tieto, kirjoissa ja netissä oleva, mahtuu yhteen grammaan DNA:ta.

        DNAsta syntyy mm kaikki erikoistuneet solut.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        DNA:sta ei synny yhtään mitään, mutta sitä voi käyttää esim. informaation tallennusvälineenä. Kaikki maailmassa oleva tieto, kirjoissa ja netissä oleva, mahtuu yhteen grammaan DNA:ta.

        Mikään tähän asti tunnettu eliö ei synny ilman DNAta.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        DNA:sta ei synny yhtään mitään, mutta sitä voi käyttää esim. informaation tallennusvälineenä. Kaikki maailmassa oleva tieto, kirjoissa ja netissä oleva, mahtuu yhteen grammaan DNA:ta.

        Niin miten tämä liittyi kysymykseen?


    • Anonyymi

      Heittelet tänne gish gallopia sujuvasti mutta heti kun joku kysyy sinulta "sopimattoman" kysymyksen, chewbaccailet ja sitten pakenet paikalta ja aloitat uuden threadin. Mitä keskustelua se on? Onko sanavarastossasi näitä sanoja: "En tiedä"?

      • Kuuluuko rehellisyys helluntaipörinästä kärsivän arvomaailmaan?


    • Anonyymi

      Kuten sinulle on useaan kertaan kerrottu, DNA sanelee gonotyypin rajat. Miksi jatkat typerää jankutustasi.

      • Anonyymi

        Genotyypin vai fenotyypin?


    • Anonyymi

      Joku vastasi sulle hyvin pari vuotta sitten.

      "DNA on paremminkin resepti kuin tarkka suunnitelma. DNA on se reseptin perusraaka-aineet. Lopputulos voi poiketa hyvinkin paljon riippuen paljonko mitäkin raaka-ainetta käyttää vrt. geenien säätely. Perusraaka-aineet (DNA) asettavat kuitenkin rajat minkälainen lopputulos on mahdollinen. Et saa porkkanakakun reseptistä löytyvillä raaka-aineilla tehtyä lihakeittoa, etkä saa Hauen DNA:sta rakennettua gorillaa vaikka kuinka sitä säädeltäisiin epigeneettisesti. DNA asettaa rajat sille minkälainen eliöstä voi sitä säätelemällä tulla."

    • Jokainen RoT:in siteeraama tieteellinen selvitys tekee luomisfantasiasta jos mahdollista yhä epätodennäköisempää.

      Paradoksaalista, eikö vain? ; )

    • Anonyymi

      Tiivistelmä asiasta:

      "Perimä määrittelee rajat, joissa yksilön ominaisuudet voivat muuttua, ja elinympäristö muokkaa ominaisuuksia näiden rajojen sisällä."

      https://peda.net/p/ulla.kortesuo/ihminen/perinnollisyys/gjf

      Sille, kuinka tiukasti genotyypin tuottama ilmiasu riippuu geeniperimästä, on ilmeisesti oma käsitteensä, heritabiliteetti:

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Heritabiliteetti

      "Luonnossa genotyyppi eli perimä ja fenotyyppi eli ilmiasu ovat erillisiä asioita. Heritabiliteetti on suuruusaste, jolla ilmiasu riippuu geeneistä; toisin sanoen heritabiliteetin mittaaminen on tapa esittää arvio siitä, kuinka paljon jonkun piirteen esiintyminen populaatiossa tietyissä olosuhteissa johtuu yksilön biologisesta koostumuksesta ja kuinka paljon ympäristöstä."

    • Totta kai DNA:ssa on eliön bodyplan. Hämmästyttävää on se, että bodyplan rakentuu samoilla, eliöille yhteisillä geeneillä. Kyse on vain siitä, kuinka noita geenejä säädellään DNA:n säätelyaluilla. Esimerkiksi ihmisen luiden kasvuun vaikuttava BMP -proteiini säätelee banaanikärpäsen siiven kasvua. Eli sama geeni kasvattaa ihmisen luut ja banaanikärpäsen siivet. Tämä on vahva todiste yhteisestä alusta ja polveutumisesta ja käytännössä kumoaa erikseen luodut lajiryhmät ja ihmisen erikoisaseman eliökunnassa.

      https://www.tiedetuubi.fi/solujen-kieli-muodostuu-molekyyleista

    • Anonyymi

      "Ihmiset on saatu uskomaan, että DNA sanelee eliöiden ominaisuudet ja ulkonäön."

      Jos ei sanele, niin mitäpä virkaa on niillä sadoillatuhansilla geeni"virheillä" mistä vaahtoat silloin, kun et vaahtoa siitä, että DNA ei sanele mitään.

    • Avaajan kannattaisi tutustua evolutiiviseen kehitysbiologiaan, joka tarjoaisi selityksen ihmettelylle ja lopettaisi tuon jatkuvan kompuroinnin. Eliöiden bodyplan on hyvin säilyneinä rakennegeeneissä. Hyvin säilyminen tarkoittaa sitä, että nykyiset bodyplanit ovat syntyneet jo ennen Kambrikauden räjähdystä. Yksi esimerkki aivan perustavanlaatuisesta, yhteisestä rakenteesta on kaksikylkisyys, jonka seurauksena meillä on mm. parilliset raajat. Kaksikylkisyys on yhteinen ominaisuus lähes kaikille eläimille madoista lähtien aina ihmiseen, ufomiehiin ja jumaliin saakka.

      Rakennegeenejä säädellään evodevon ”työkalupakin” geeneillä. Biodiversiteetti on syntynyt hyvin säilyneiden rakennegeenien erilaisen säätelyn tuloksena. Tämä selittää sen, miksi niin vähillä geeneillä syntyy tällainen biodiversiteetti.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Evo-devo_gene_toolkit

      Sean B. Carrollin kirja Endless Forms Most Beautiful selittää seikkaperäisesti asian. En ole vielä lukenut mutta menee tilaukseen ja lukulistalle.

    • Anonyymi

      ROT taitaa taas siteerata Morrista ja Parkkeria, Nämä kaverukset ovat Ameriikalaisia Kreatonisteja, he ova kirjoittaneet Kirjankin yhdessä: What is Creation Science. Kyllä Ameriikassa osataan, ei ihme,että täällä Suomessakin heitä luetaan ja siteerataan! Ja kaikenlisäksi uskotaan! Kuten taas jälleen kerran, ROT katosi..aivan kuten Jumalansakin!!

    • Lähinnä huolestuttaa opettajan medialukutaito ja kritiikki netistö onggittuja lähteitä kohtaan, sikäli kun kiireiltäsi ehdit lukea edes ensimmäistäkään lausetta.

      No, olet nolannut itsesi lukemattomia kertoja että kukaan ei ota selityksiäsi tosissan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      364
      8336
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2334
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1702
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1569
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      81
      1314
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      120
      1302
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      352
      1148
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      1015
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      1002
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      112
      941
    Aihe