Yöremuamisesta

Anonyymi

Bongasin ip:stä yleisönosastokirjoituksen.

Lyhyesti
Vakavia terveyshaittoja yömelusta
Nuorison yöllinen meluaminen Seinäjoella samoin kuin muilla paikkakunnilla ei ole vain järjestyshäiriö, vaan myös vakava terveyshaitta ympäristön asukkaille. Nukkumisen estyminen aiheuttaa mm. kohonnutta verenpainetta, kohottaa stressitasoa, pahentaa monia sairauksia ja voi aiheuttaa sydäninfarkteja.

Vanhus on voinut valvoa kipujensa vuoksi edellisen yön, ja voisi viikonloppuyönä nukkua, mutta ei voi yöllisten autoajelujen ja melun vuoksi. Valvominen heikentää myös immuunipuolustusjärjestelmää ja on tuskaa migreenistä kärsiville. Iäkkäämmät joutuvat nyt olemaan paljon sisällä asunnoissaan ja se, ettei yöllä saa nukutuksi toisten aiheuttaman melun vuoksi lisää heidän kärsimyksiään. Tätäkö nuoret haluavat?

Oikeus yöuneen kaikille

28

252

  Vastaukset

  • Asunnot on selkeästi rakennettu niin heikosti, että kaupunkiliikenteen ja keskustaelämään kuuluva ajoittainen mölyäminen kuuluu sisälle asti.
   Jos vanhus on ns. herkkäuninen on kaupungin keskusta-asuminen siihen mahdollisimman huono paikka - otetaan tämä nyt lähtökohtana ja faktana.

   Monet työssäkäyvät tekevät epäinhimillistä 3-vuorotyötä, mutta kykenevät nukkumaan jopa päivisin, jolloin myös kaikki taustasäteily ja taustamelu on suurimmillaan. Monet näistä päivänukkujista tiedostaa itse ääni/tärinäongelmat ja ovat suorittaneet lisärakentamista häiritsevän melun suodattamiseksi mahdollisimman neutraaliksi. Väsyneenä normaali ihminen kyllä nukkuu vaikka tärisevän ja rämisevän kulkuneuvon/laivan kyyditsemänä jos vaan on sopivan lämmintä. Joten jonkinlaista johtopäätöstä voidaan vetää siihen etteivät jotkin vanhukset ole väsyneitä vaan unirytmitys on pahasti pielessä ... lapsi nukkuu paljon ja vanhukset ovat menossa lapsen tasolle kun nukkuvat kohta saman verran.

   Suurkaupungeissakin ihmiset nukkuvat vaikka rautatie&metro&ratikka menee ihan seinän vierestä, mutta niissä rakennukset on rakennettu niin että kyseinen jatkuva melu&tärinä otetaan huomioon jo asuntoja suunnitellessa. Seinäjoella kun suuret rakennusyhtiöt jotain rakentavat keskustaan on tavoitteena vaan mahdollisimman halvat neliöt ja alakerran asunnot on jo myyty sijoittajille ennenkuin rakennus on edes pystyssä. Myös asuntojen neliösuunnittelu/hinnoittelu on tehty niin ettei lapsiperheillä ole sinne mitään asiaa - paitsi kuntalaisten tukemana vuokralaisina.

   Niin kauan kun kaupungin päättäjät vähät välittää nuorisostaan, eikä tarjoa mitään vähäisesti valvottua harrastustilaa (ei edes ulkotilaa). On aivan turha valittaa mistään keskiviikko/perjantai mölyämisista KESKUSTASSA jonne kaikki tiet johtavat. Se on luonnollisin paikka kokoontua koska mitään muutakaan paikkaa ei ole osoitettu. Ilolla on kyllä huomattu että lapsista on entistä enemmän pidetty huolta, koska ulkoharrastuspaikkaa on hyvin tarjolla alle 15-vuotiaille. Luonnollisesti vähän vanhemmat motoroidut nuoret eivät ole näihin paikkoihin tervetulleita ja pitääkin ajaa pois niinä aikoina kun nämä harrastuspaikat on suljettuja yleisöltä klo 22-08.

   Joten turhat kitinät pois, keskusta-asuminen on oma valinta ja se saattaa merkittävästi erota siitä entisestä punainen mökki ja perunamaa asuinympäristöstä.
   Ennen pakoputket paukkuivat, mutta nykyisin ääni on taisaisempaa möyrinää ja katsastustoiminta on poistanut monta tieliikenteen itsemurhavälinettä virallisista kirjoista.

   Nuoriso on erittäin keskustelukykyistä (virtuaalisesti), joten kykenevät pienelläkin ajalla siirtymään heille sopivaan paikkaan jos sellainen heille osoitetaan. Ehkä asia kannattaisi joskus ottaa huomioon myös poliittisessa päätöksenteossa ja asuntorakentamisen laadussa myös Seinäjoella - jos kaupunki kurkottelee korkeuksiin ja pyrkii avaruuden metropoliksi. Bensa on nyt halpaa ja alunnusmyynnissä, tottakai siitä otetaan nyt kaikki ilo irti niinkaun kuin sitä lyhyttä iloa riittää, eikä siihen tarvita edes mitään viherkommunisteja jotka kieltävät yksityisautoilun keskustassa. Nuoriso on sitten vuokrannut/ostanut omia linja-autoja ja vielä karmeampien äänentoistojen kera, joten mielummin moparit kun tuollainen keskitetty äänentoistotykistö.

   • Useimmat vanhukset eivät kykene asumaan kaukana palveluista. Näiden raggarien mopot kulkevat sataa, joten menkööt vaikka edes raviskan parkkipaikalle mölisemään, jos eivät kauemmas jaksa lähteä.

    Järjestyslaki kieltää yksiselitteisesti meluamisen kymmenen jälkeen, joten poliisi saisi kirjoittaa sakot joka ilta niin kauan että uskovat ettei lakia rikota rangaistuksetta.


   • Kirjoitat ihan täyttä pötyä! Maksoimme uudesta asunnostamme 230000€ ja ainoa mikä häiritsevästi kuuluu sisälle on basson jumputus ja jotkut suoraputkiset prätkät ja tappiin asti kiristetyt mopot.
    Joku bussi ei kuulu sisälle pätkääkään.

    On rikollista häiritä yhteiskuntarauhaa niin että satojen miljoonien arvoiset asunnot ovat melkeinpä asuinkelvottomia. Kaikki tämä vain muutaman idiootin takia.

    Seinäjoen on otettava raaka ote näihin meluganstereihin!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kirjoitat ihan täyttä pötyä! Maksoimme uudesta asunnostamme 230000€ ja ainoa mikä häiritsevästi kuuluu sisälle on basson jumputus ja jotkut suoraputkiset prätkät ja tappiin asti kiristetyt mopot.
    Joku bussi ei kuulu sisälle pätkääkään.

    On rikollista häiritä yhteiskuntarauhaa niin että satojen miljoonien arvoiset asunnot ovat melkeinpä asuinkelvottomia. Kaikki tämä vain muutaman idiootin takia.

    Seinäjoen on otettava raaka ote näihin meluganstereihin!

    Erinomainen kannanotto, perusteluineen.


  • Tuo järjestyslakiin vetoaminen ei toimi normaalioloissa, koska se aivan eri asia onko jokin asia kiellettyä vai rangaistavaa. Kaksi ihan eria asiaa, ihminen äänestää aina (virtuaali)lompakollaan. Yli satkun rikesakko kyllä kirpaisee pitkäksi aikaa nuoren ihmisen elämää, mutta vain toistamiseen tapahtuvasta tietoisesta häiriköinnistä. Ensimmäinen kerta on ilmainen - kuten porttikielloissa on tapana.

   • seinäjoki nyt vaan kärsii kun maakunta muutti tänne,muualta suomestahan paskalandiaan ei kukaan tule ja maakunnan nuorille pikitiet ja kaupat oli uus juttu


   • Anonyymi kirjoitti:

    seinäjoki nyt vaan kärsii kun maakunta muutti tänne,muualta suomestahan paskalandiaan ei kukaan tule ja maakunnan nuorille pikitiet ja kaupat oli uus juttu

    Vaikea uskoa, että kukaan käyttäytyisi tietoisesti sivistymättömästi, mutta kai se on pakko uskoa.
    Mitähän tästä tulee, kun noiden häirikköjen täytyy joskus astua työelämään ja heidän pitäisi alkaa maksaa veroja ja eläkemaksuja? Taitavat olla koulupudokkaita ja tulevia sossun elättejä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vaikea uskoa, että kukaan käyttäytyisi tietoisesti sivistymättömästi, mutta kai se on pakko uskoa.
    Mitähän tästä tulee, kun noiden häirikköjen täytyy joskus astua työelämään ja heidän pitäisi alkaa maksaa veroja ja eläkemaksuja? Taitavat olla koulupudokkaita ja tulevia sossun elättejä.

    kannattas koittaa asua edes pari kuukautta oikeen kaupungin keskustassa..toki niissäkin on hiljaisia osia. eikä keskustoissa nyt enää tunturit ja traktorit pyöri


  • Miksi melusaaste sallitaan, kun roskaamisesta saa sakot?

   • Kaikki huomioit talteen, ja vaikka yhdellä kertaa useampi tieto poliisille, jos näyttää, että liikennerikkomukset tapahtuvat säännönmukaisesti tiettyina päivinä/aikoina: kelloajat, reitit, vaatetus, rekisterikilpi (tekstinä, kuvina, videona): https://www.poliisi.fi/nettivinkki - Mitä enemmän tietoja ja palautetta tästä aiheesta poliisille tulee, sitä paremmin asia tulee noteerattua.


  • Tämä mopokeskustelu on ikuinen. Joka vuosi tulee uusi ikäluokka mopoikään, ja taas on uudet "terroristit" kaupunkilaisten harmina. Ja ensi vuonna taas. Ja seuraavana vuonna taas. Ei voi mitään niin kauan kun lapsia maailmaan tehdään, niin kauan tulee mopoterroristeja.

   Koittakaa kestää. Se on elämää.

   • Ei pidä muuten paikkansa. Maailma muuttuu nyt rajusti! Kaikki on mahdollilsta.


   • Ei onnistuisi Singaporessa. Purkan sylkeminen kadulle maksaa tonneja. Täällä maksaa mopon laiton muuttaminen moottoripyöräksi sen muutaman tonnin.

    Kuskataan laittomat tai laittomiksi epäillyt vehkeet katsastuskonttorille ja sälli yöksi putkaan, niin johan kaupunki rauhoittuu.

    On täysin järjetöntä sallia terroristien pilata tuhansien kaupunkilaisten yöunien häiritseminen!

    Poliisi töihin ja sakot niin kovat kuin taulukko venyy!


   • Aina pitäisi mainita, onko kyseessä poikia vai tyttöjä nää terroristit. Veikkaan että lähes 100 % poikia. Jälkeenjääneitä saman ikäisiin tyttöihin verrattuna. Tieto kannattaisi täsmentää aina, kun näistä koltiaispojista puhuu.


  • Väkivalta lopettaa vittuilun ja mölyämisen.

  • Jos poliisille antaa valvontakameransa tiedot sellaisessa paikassa, jossa kuvatallenteista poliisityössä olisi apua, kameran suuntaaminen pihapiirin yli on tällöin sovittavissa poliisin kanssa. Kuvatallenteita tulisi näin ollen käyttämään vain viranomainen. Mutta hei eikös viranomaisia varten ne kotien valvontakamerat juuri ovatkin. Tiedot voi jättää www.poliisi.fi sivuston kautta. Häiriötilanteita aiheuttavat saadaan nopeammin kiinni. Win-win.

  • Myötähäpeää tunnen nykyään eteläpohjalaisista. Mitä pahaa ovat pojat tehneet kun heistä ei enää edes vanhemmat välitä huolehtia? Päämäärätöntä ajelehtimista, ilkivaltaa ja häiriön tuottamista 24/7. Onneksi nykyään näistä voi tehdä poliisille ilmoituksen ihan nimettömänäkin. Ja se on myös johtanut tuloksiin. Varhaista välittämistä tämä, eli ei väliä, onko sukulainen, kummin kaima tai naapuri, kunhan saadaan nuoren miehen vaikeuksiin joutuminen katkaistua heti alun alkaen. Ei sit tarvi putkasta noutaa. Pienistä järjestyshäiriön tuottamisesta alkaa, sitten yleensä pahenee.

   • Nuoret akat on alkaneet korona-aikana mekastamaan öisin. Mitähän puutetta niillä on kun ne humalapäissään möykkäävät.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuoret akat on alkaneet korona-aikana mekastamaan öisin. Mitähän puutetta niillä on kun ne humalapäissään möykkäävät.

    Ota kuva ja laita https://www.poliisi.fi/nettivinkki . Saatat yllättyä, kun pitkätukka onkin miespuolinen.


  • Tänään ongelmapoika viritetyllä mopolla tai moottoripyörällä (vain) kevyen liikenteen väylällä to 2.7. klo 18.00 Kivistön Tukkikujalla. Tallennekuvat laitettu eteenpäin poliisi.fi:lle .

   • ikäni eri kaupungeissa asuneena luen huvittuneena tätä viestikenttää kuinka rasittuneita ..muka...ihmiset ovat pienestä melusta tässä kauppalassa ...voi vittu. muuttakaa maalle jos tämä nyt olikin teille liikaa sittekin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    ikäni eri kaupungeissa asuneena luen huvittuneena tätä viestikenttää kuinka rasittuneita ..muka...ihmiset ovat pienestä melusta tässä kauppalassa ...voi vittu. muuttakaa maalle jos tämä nyt olikin teille liikaa sittekin.

    Ilkivaltaa se on tuo metelin tuottaminen paikoissa joissa mopolla ajaminen on kielletty.


   • Ykä juoksee taas kameran kanssa mopojen perässä, ei vittu mikä harrastus🤣🖕


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ykä juoksee taas kameran kanssa mopojen perässä, ei vittu mikä harrastus🤣🖕

    Karhuvuoressa saa nistit rauhassa piikittää ja ketää ei haittaa


  • Kaikki valittajat voi muuttaa maalle

  • Mikähän poikamiitti on mahtanu olla Joupiskan portailla? Rappusissa on aikamoisia jälkiä. Tahallaan aiheutettuja. Joka paikkaan vaan kamerat.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Herttuatar Catherine yhdisti kaksi intohimoaan – kuva!
  • Uusi Miss Plus Size Siiri Lipiäinen: Antakaa muotojen näkyä!
  • Henna Kalinainen pääsi eroon terveysongelmista: Tuli elämäntaparemontin jälkeen heti raskaaksi!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   183
   3970
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   167
   2088
  3. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   42
   1880