Perussuomalaisia viisauksia

4

<50

  Vastaukset

  • Miten t√§m√§ kylv√∂ voipi olla ikuista ?
   Nel­jän­lai­nen kyl­vö­maa

   En­sim­mäi­nen Jee­suk­sen ku­vaa­ma sy­dä­men maa­pe­rä oli tien lai­ta, jos­sa sie­me­net tal­lau­tui­vat ja lin­nut söi­vät ne. Va­pah­ta­jam­me se­lit­tää, mi­ten täs­sä pa­ho­lai­nen, sie­lun­vi­hol­li­nen, sa­man tien vie sie­me­nen pois. Ny­ky­a­jan ih­mi­nen usein kan­taa sy­dä­mes­sään täl­lais­ta maa­pe­rää. Ju­ma­lan sana ja kris­til­li­set to­tuu­det käy­vät ajal­lem­me koko ajan vie­raam­mik­si.

   Ver­tauk­ses­sa osa sie­me­nis­tä pu­to­si kal­li­ol­le. Sii­nä sie­men iti ja läh­ti kas­vuun, mut­ta pian kui­vet­tui, kos­ka juur­tu­mis­ta ei ta­pah­tu­nut. Jee­sus se­lit­tää, mi­ten jot­kut ih­mi­set us­ko­vat sa­nan, mut­ta ko­e­tus­ten ja kiu­saus­ten tul­les­sa he ei­vät jak­sa tais­tel­la nii­tä vas­taan, vaan luo­pu­vat us­kos­ta. Juu­ren kaut­ta kas­vit ot­ta­vat vet­tä ja ra­vin­toa maas­ta. Niin us­ko­van­kin tu­lee juur­tua seu­ra­kun­ta­yh­tey­teen, jos­sa Ju­ma­la sa­nal­laan ruok­kii al­ka­nut­ta us­koa.

   Oh­dak­kei­den kes­kel­le pu­don­neet sie­me­net­kin läh­ti­vät kas­va­maan, mut­ta tu­kah­tui­vat pian oh­dak­keit­ten al­le. Jee­sus se­lit­tää oh­dak­keit­ten tar­koit­ta­van elä­män huo­lia, rik­kaut­ta ja nau­tin­to­ja. Nämä voi­vat hel­pos­ti men­nä us­kon edel­le.

   Hen¬≠gel¬≠li¬≠nen rik¬≠kaus on eri¬≠tyi¬≠sen vaa¬≠ral¬≠lis¬≠ta us¬≠kol¬≠le, ku¬≠ten nuo¬≠ru¬≠kai¬≠sel¬≠la, jota Jee¬≠sus neu¬≠voi myy¬≠m√§√§n kai¬≠ken. Evan¬≠ke¬≠liu¬≠meis¬≠sa ker¬≠ro¬≠taan h√§¬≠nen l√§h¬≠te¬≠neen ‚ÄĚsu¬≠rul¬≠li¬≠se¬≠na pois, sil¬≠l√§ h√§¬≠nel¬≠l√§ oli pal¬≠jon omai¬≠suut¬≠ta‚ÄĚ (Matt. 19:21‚Äď22).

   Hy­vään maa­han pu­don­neet sie­me­net kas­voi­vat ja tuot­ti­vat sa­ta­ker­tai­sen sa­don. Ju­ma­la val­mis­taa ih­mi­sen vas­taa­not­ta­maan elä­vän sie­me­nen, evan­ke­liu­min sa­nan us­kol­la. Ih­mi­nen al­kaa elää us­kos­ta, ja us­ko puo­les­taan tuot­taa sa­toa, us­kon he­del­miä. Ne ei­vät to­sin ole us­ko­van ih­mi­sen omaa an­si­o­ta, vaan Ju­ma­lan Hen­gen ai­kaan­saa­mia.
   ---
   Suomalaisuus pitäisi meillä kaikilla olla ykkös asiana, se luo pohjan suomen hyvinvoinnille ja siltäpohjalta suunataan elämän aatoksemme jokaiselle elämisen kelpoiseen elämään kaikkia meitä arvostaen, olemme ainutkertaisi tietäkääme se

   • Kummuille, laaksoon m√§keen. Toivoen ettei k√§teen, lauloivat Lapinlahden linnutkin. Hyv√§ biisi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kummuille, laaksoon mäkeen. Toivoen ettei käteen, lauloivat Lapinlahden linnutkin. Hyvä biisi.

    Tätä isännät ei kyllä teetä ukrainalaisilla.


  • Onko siemenet vaossa?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   183
   3968
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   2073
  3. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   41
   1743