Syyt hävittäjähankintojen takana

Moni Suomen tilanteesta huolestunut ihmettelee, miksi Suomi taloudellisen kriisin keskelläkin on päättänyt jatkaa kallista hävittäjähankintaohjelmaansa? Ei vaikuta järkevälle, että aikana jolloin valtio on pakotettu ottamaan runsaasti velkaa se käyttää merkittävän summan hankintaan, joka ei tue omaa taloutta tai auta nousemaan lamasta.

Monille vasemmistolaisille Marinin hallituksen halukkuus hävittäjähankintoihin tuli yllätyksenä.
Tällaista käytöstä oltaisiin odotettu oikeistohallituksilta, mutta monille vasemmistolaisille Marinin hallituksen halukkuus hävittäjähankintoihin tuli yllätyksenä. Tähän yllätykseen ei kuitenkaan ole varsinaisesti mitään syytä, sillä kaikki eduskuntapuolueet ovat sitoutuneet jatkamaan jo 90-luvulla valittua linjaa. Tämä linja on koostunut pyrkimyksistä tavalla tai toisella sitoutua Yhdysvaltojen johtamaan ”läntiseen” järjestelmään ja sen sotilaalliseen edistämiseen.



Venäjän pelko
Hävittäjähankintoja perustellaan yleensä tarpeella päivittää kalustoa, Suomen puolustuskyvyn ylläpitämisellä, yhteensopivuudella rauhanturvaoperaatioiden kanssa, vastakaupoilla, varusteiden hintojen synergia alennuksilla ja kaikenlaisilla muilla pintapuolisesti järkevillä asioilla.


Todellisena perusteluna on tietenkin jo vuodesta 1918 lähtien ylläpidetty Venäjän pelko, joka on säädellyt merkittävää osaa Suomen politiikkaa ja kulttuuria viimeisen 100 vuoden aikana ja näytellyt roolia monissa maamme historian huonoimmissa päätöksissä. Hävittäjähankinnat ovat tämän kestävän pelkotilan seuraus. Niiden todellinen funktio ei ole kuitenkaan Suomen itsenäisen puolustuskyvyn parantaminen toisin kuin yleisesti väitetään.


Hävittäjähankintojen puolustajat ei oikeastaan koskaan lausu ilmoille todellista syytä näiden ylikalliiden ja Suomen oloissa käytännössä hyödyttömien sotakoneiden hankintaan. Tilanne on se, että vaikka ostaisimme nämä hävittäjät, ei kykymme puolustautua Venäjän hyökkäystä vastaan kasva olennaisesti. Hävittäjämme tuhotaan ohjuksilla kentille ja ammutaan alas Suomen ilmatilaan ulottuvilla ilmatorjuntaohjuksilla jo ennen kuin ne joutuvat kohtaamaan murskaavan ylivoiman hyökkääviä venäläishävittäjiä vastaan.


Uudet tai vanhat koneet, ilmavoimamme ovat yhtä hyödyttömät. Hävittäjät ovat muutenkin muuttumassa vanhentuneiksi sotalaitteiksi lennokkien ja ilmatorjuntajärjestelmien kehittymisen vuoksi. Mikäli emme varaudu käyttämään näitä koneita tasaväkisempää vastustajaa, kuten Ruotsia vastaan ei niillä ole merkitystä. Jos haluaisimme uskottavan ilmapuolustuksen ja parempaa vastiketta rahoillemme, ostaisimme laajamittaisen ja laadukkaan ilmatorjuntajärjestelmän Venäjältä, mutta tämähän ei ole hävittäjä hankinnan todellinen tarkoitus.

Käytännössä he ovat vieneet isäntämaasopimuksien ja muiden toimien myötä Suomen kahdenkeskiseen sotilasliittoon Yhdysvaltojen kanssa.
Kalliita lahjuksia
Todellisuudessa HX-hävittäjähankinta – kuten sen edeltäjä toiminut Hornethankinta – ovat ainoastaan kalliita lahjuksia, jotka Suomi maksaa Yhdysvaltojen sotateollisuuden tukemiseksi. Tämän maksetun lahjuksen avulla Suomen porvarihallitukset ovat jo vuosikymmeniä uskotelleet itselleen ostaneensa jonkinlaista suojelua Atlantin takana olevalta yhä arvaamattomammaksi käyvältä moraalisesti köyhältä entiseltä suurvallalta. Tämä päämäärä on jokaisen eduskuntapuolueemme kirjoittamaton tarkoitusperä.


Suomalaiset eivät ole olleet niin tyhmiä, että olisivat enemmistönä kannattaneet Suomen liittymistä Yhdysvaltojen sotilaallisten hännystelijöiden yhteisöön, Natoon. Tämä on maamme venäjäkammoisille porvariherroille ollut pitkäkestoinen ongelma. He ovat koittaneet ratkaista tilanteen hiipimällä mahdollisimman lähelle hyökkäysliittoa osallistumalla kaikenlaiseen yhteistyöhön ja muuttamalla puolustusvoimien kaluston mahdollisimman yhteensopivaksi NATO:n kansa. Näillä toimilla he pitävät yllä illuusiota Nato-optiosta. Käytännössä he ovat vieneet isäntämaasopimuksien ja muiden toimien myötä Suomen kahdenkeskiseen sotilasliittoon Yhdysvaltojen kanssa.

Näennäistä kilpailutusta
Hävittäjien hyödyllisyys puolustuksessa on siis epäolennainen tekijä. Koneet ovat panttina siitä, että Suomen porvariherrojen NATO:n korvikkeeksi solmima kahden välinen liittouma voisi olla uskottavasti voimassa. Kaikki perustelut hävittäjien hankkimiseksi ovat todellisuudessa pelkkää tämän totuuden hämärtämistä.


Tässä valossa on naurettavaa sirkusta, että puolustusvoimat muka kilpailuttavat hävittäjävalintojaan ja puntaroivat vaihtoehtoja. Kallein ja toimimattomin F-35 on todellisuudessa jo valittu poliittisista syistä. Entisellä supervallalla on ollut vaikeuksia myydä tätä sotilasilmailun kalleinta fiaskoa millekään valtiolle. Rahallisen lahjuksen lisäksi Suomi antaa mainosta kelvottomalle hävittäjälle.

113

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Anonyymi

        Ajat on muuttunu.

        Tiedonantaja on USA-N-liitton linjoilla uutisoinnissan.

        Venäjä on sille liian kapitalistinen. ;D


      • Anonyymi

        F35 on paskin kone ja kallein... mutta:
        Suomellakin on 20 miljardin edesta USA valtiovelkakirkoja.

        Siksi iso näytelmä ja ne ostaa f35 kalkkunat! Kuiteskin.


      • Anonyymi

        3 maailmasota käynissä puolustusvoimat leikkii Doeilla olematta huuomaamatta mitään. Maa on Vaparien temmelyskenttä kohta saamme ikuisen velka kahleen EU-liitolaiseemme. https://mvlehti.net/2020/05/29/verkkostudio-suomen-fixit-vai-eu-liittovaltioon-29-5-2020-janus-putkonen-video/
        Sotaan kuuluu https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/19/aina-vain-vaki-kailottaa-coronavirusta-alkaa-ottaa-nuppiin-asterixissa
        Tällä velkavankeus suoritettiin Asterix on vuodelta 2017 vaparit harjoittelivat v 2018 pandemiaa varten!


    • Eli kyllä meidän on AINA katsottava mitä itänaapuri tekee.

      Toimittava sen mukaan ja hankittava tietoa mistä tahansa.

      Olemme scandinavian kuviteltu Israel. Jos pohjoismaisiin eli länsimaisiin arvoihin hyökätään niin meihin ensimmäisenä.

      Ei Ruotsiin, Ei Islantiin, Ei Norjaan , Ei Tanskaan.

      Ensin pitää valloittaa Suomi. Sen jälkeen homma muuttuu helpommaksi.

      • Anonyymi

        Älä unohda Viroa, tuota Nato-onnelaasi. Se lähtee että heilahtaa. ;)

        Mutta Suomi kuuluu fenno-skandiaan ja meillä on oma tehtävämme scandinavian maiden suhteen.

        Pohjolan Sveitsinä toimimme me Suomalaiset muille Pojolan maille ikään kuin liennyttävänä puskurina, diplomatian keinoja taitavasti käyttäen.
        Emme todellakaan vapise pelosta vainoharhaisina kuin Israel tai USA (jako-)mieliset.


      • Anonyymi

        Sen takia konehankinnat pitää tehdä Venäjältä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen takia konehankinnat pitää tehdä Venäjältä.

        Mikään ei estä sua ostamasta ryssänmaalta, sitä kuuluisaa päristintä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen takia konehankinnat pitää tehdä Venäjältä.

        Venäjä ei valitettavasti valmista NATO yhteensopivia hävittäjiä. Illmavoimat on linjannut, että tulevien hävittäjien on oltava NATO yhteensopivia.


      • Anonyymi

        Pitää olla toDELLA sairas mielikuvitus että Pohjola olisi Israelin luvattu maa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä ei valitettavasti valmista NATO yhteensopivia hävittäjiä. Illmavoimat on linjannut, että tulevien hävittäjien on oltava NATO yhteensopivia.

        Siis Gripen. Se on riittävän Natoyhteensopiva.


    • Anonyymi

      Eli meidän on pidettävä homma omissa käsissä, eikä luovuttaa natolle, kuten nyt on päässyt käymään.
      Tilanteessa, jossa nyt olemme, jo Paasikivi varoitti moneen kertaan, eli mitään ei olla opittu.
      Nato on käytännössä ottanut ohjat ja Suomen puolustus on 'annettu' ilman taisteluja rikollisen organisaation käsiin, jota jenkit johtavat.

      • "Nato on käytännössä ottanut ohjat ja Suomen puolustus on 'annettu' ilman taisteluja rikollisen organisaation käsiin, jota jenkit johtavat."

        NATO ei ohjaa Suomen puolustusta, mutta eräs NATO-maa tarjoaa meille parasta hävittäjäkalustoa ja se on tietysti valintamme, jotta Suomen puolustus pidetään omissa käsissä, kuten ehdotat.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Nato on käytännössä ottanut ohjat ja Suomen puolustus on 'annettu' ilman taisteluja rikollisen organisaation käsiin, jota jenkit johtavat."

        NATO ei ohjaa Suomen puolustusta, mutta eräs NATO-maa tarjoaa meille parasta hävittäjäkalustoa ja se on tietysti valintamme, jotta Suomen puolustus pidetään omissa käsissä, kuten ehdotat.

        Pidetään Nato USA rajojemme ulkopuolella, niin rauha säilyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pidetään Nato USA rajojemme ulkopuolella, niin rauha säilyy.

        Ukraina yritti sitä, mutta saikin siksi Venäjän sodan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pidetään Nato USA rajojemme ulkopuolella, niin rauha säilyy.

        Ukraina yritettiin pakkoNATOttaa mutta siitä tulikin sitten sota eikä NATOmaata


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pidetään Nato USA rajojemme ulkopuolella, niin rauha säilyy.

        Pidetään Venäjä rajojemme ulkopuolella, niin rauha säilyy vielä varmemmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pidetään Nato USA rajojemme ulkopuolella, niin rauha säilyy.

        Heivataan kremlingrammarit itärajan yli, niin rauha suomessa säilyy


    • Anonyymi

      Miksi venäjä ei halua suomen ostavan F-35 häivekoneita?

      • Anonyymi

        Ehkäpä sen vuoksi,että Suomemme maa on viime vuosina päästänyt Ankalliskaartin lentelemään maamme ilmatilassa,itse itsensä kutsuneena.
        Viimeisin veto oli Puolustusvoimien ex-komentajan ryhtyminen F35-projektin mannekiiniksi.Se oli jo niin paksua,että jopa jenkit älysivät vetäytyä siltä osin projektissaan tehdä Suomen valtioalueesta potentiaalinen tukialue mahdollisesti tulevaisuudessa hyödynnettäväksi.
        On selvää,että Venäjä seuraa ja analysoi tilannetta tehdäkseen turvallisuuteensa liittyviä strategisia ratkaisuja.
        Jenkkilän rajojen yli ei ole koskaan hyökätty ,joten se käy mielellään sotia jonkun muun maan alueella.Tähän peliin ei suomalaisten pidä lähteä pörräämään jenkkiaasin tai elefantin perskärpäsenä.


      • Anonyymi

        Tietävät sen sieläkin huonoksi valinnaksi. Toimimattomaksi ja aivan liian kalliiksi Suomelle.

        Evaluointi meni sen osalta Suomessakin vituix.


      • Anonyymi

        No se oli lupaavin, mutta vähiten antavin. Jenkit luopuu maailman "parhaasta" F-22
        hävittäjästään ja heti perään tästä sen "vähämielisestä" kehari kalkkunasta.

        Nyt ne pitäsi saada myytyä joillekin tuhannen tomppeleille.

        Suomi hankki vain toimivat ja itselleen ja omiin toimiinsa sopivat hävittäjät. Niin ja uusinta kameratekniikkaa. ;)


      • Anonyymi

        SIKSI koska yksikään venäläiskone tai ilmatorjuntapatteri EI NÄE sitä tulenosoitustutkassa eikä näinollen saa siihen tutkalukitusta eli ei kykene ampumaan sitä.

        SIKSI!


      • Anonyymi

        Suomi ei ole F-35 hankinnan jälkeen niin helppo valloittaa ja tämä viduttaa venäläisiä.


      • Anonyymi

        Venäjä ei ole puuttunut Suomen hävittäjähankintaan mitenkään ja sille on yksi ja lysti minkä hävittäjien hankintaan Suomi ottaa lisävelkaa kun se keikauttaa Suomen talouden nurin.


      • Anonyymi

        Ne on liian hyvä vastus Venäjälle! Siksi ne pitää myös Suomen stallarit kiireisinä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä ei ole puuttunut Suomen hävittäjähankintaan mitenkään ja sille on yksi ja lysti minkä hävittäjien hankintaan Suomi ottaa lisävelkaa kun se keikauttaa Suomen talouden nurin.

        Se puuttuu siihen ’maksetun aseen’ eli Suomen Venäjän Tiltujen kautta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se puuttuu siihen ’maksetun aseen’ eli Suomen Venäjän Tiltujen kautta!

        Ja aivan jatkuvasti, kuten saamme suomalaisten kremlingrammarien itkupotkuraivari-postauksista huomata.


    • Anonyymi

      Hävittäjiä ei tarvittaisi mikäli Venäjä olisi sivistysmaa.

      Vaan kun ei ole joten F-35:t tilataan.

      • Anonyymi

        Venäjä hoitaa hävittäjä asiansa itse,. Suomi ei puutu siihen.

        Suomi hankkii ---- GRIPENIT.


      • Anonyymi

        Aina sotaa haluava jonkun false flagin ja vainoharhan jostain kehittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä hoitaa hävittäjä asiansa itse,. Suomi ei puutu siihen.

        Suomi hankkii ---- GRIPENIT.

        Ei tule Gripeneitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina sotaa haluava jonkun false flagin ja vainoharhan jostain kehittää.

        Kyllä ryssä kurissa pidetään!

        Eikä siihen luoteta tipan vertaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä hoitaa hävittäjä asiansa itse,. Suomi ei puutu siihen.

        Suomi hankkii ---- GRIPENIT.

        Gripenien kehitystyö loppuu Ruotsin toimesta!


    • Anonyymi

      Kiitos asiallisesta ja kiihkottomasta aloituksesta.

      Jätetään näiden nimittelijöiden yritykset saastuttaa tamakin juttu sivuun ja keskustellaan.

      Mitä tapahtuu mahdollisesti Amerikasta hankituille hävittäjille uhkan kasvaessa.

      Ne lentää rintamalinjan takaisiin Natomaihin turvaan ja on sieltä käytettävissä Nato-operaatioihin täysin Amerikkajohtoisesti.

      Jos ne Suomea jotenkin koskee ne mikäli ilmasotaa ylipäänsä käydään toimii Suomen alueella, osallistuen kaikella tehollansa maamme hävittämiseen.

      Kaipaamme nyt johtoomme diplomaatteja, muu on sivuasiaa

      • Anonyymi

        Diplomaatit eivät torju ryssän häirikkölentoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diplomaatit eivät torju ryssän häirikkölentoja.

        Kaikista tehokkaimmin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikista tehokkaimmin

        Ai niinkuin case Ukraina?

        Valehtelu alkaa siitä kun ryssä avaa suunsa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai niinkuin case Ukraina?

        Valehtelu alkaa siitä kun ryssä avaa suunsa!

        Ukrainan sekaannus tuli vakavaksi vallanhaluisten EU johtajien toimesta.
        Jos rehellinen on voi Olli Rehn todistaa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainan sekaannus tuli vakavaksi vallanhaluisten EU johtajien toimesta.
        Jos rehellinen on voi Olli Rehn todistaa

        Ukrainassa ei ole sekaannusta, vaan Venäjän valloitukset ja sota. Eivätkä ne ole EU:n syytä, vaan hyökkääjän ja valtaajan, Venäjän.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Ukrainassa ei ole sekaannusta, vaan Venäjän valloitukset ja sota. Eivätkä ne ole EU:n syytä, vaan hyökkääjän ja valtaajan, Venäjän.

        Sönkkää nyt tyylisi mukaisesti, mutta värkkäillessään taloussopimusta ja lietsomalla maidania otti Nato hyväksyvän kannan mahdolliseen yhteenottoon Venäjän kanssa, kunhan sotaa käy muut ja saa tavallasi Jeesustella viatonta.
        Ukraina sotii niinkuin vuorollaan Suomikin tekisi ja Amerikka tulisi keräileen sotasaaliin.
        Jajankkaaminen, Natoei ole käynyt kuin kaksi......Jatkuisi.
        Inhottavaa, sanoo suoraselkäinen isänmaanpuolustaja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sönkkää nyt tyylisi mukaisesti, mutta värkkäillessään taloussopimusta ja lietsomalla maidania otti Nato hyväksyvän kannan mahdolliseen yhteenottoon Venäjän kanssa, kunhan sotaa käy muut ja saa tavallasi Jeesustella viatonta.
        Ukraina sotii niinkuin vuorollaan Suomikin tekisi ja Amerikka tulisi keräileen sotasaaliin.
        Jajankkaaminen, Natoei ole käynyt kuin kaksi......Jatkuisi.
        Inhottavaa, sanoo suoraselkäinen isänmaanpuolustaja.

        "Sönkkää nyt tyylisi mukaisesti, mutta värkkäillessään taloussopimusta ja lietsomalla maidania otti Nato hyväksyvän kannan mahdolliseen yhteenottoon Venäjän kanssa, kunhan sotaa käy muut ja saa tavallasi Jeesustella viatonta."

        Pelkkää valetta. EU toki yritti solmia taloussopimuksen Ukrainan kanssa presidentti Janukovitshin omasta aloitteesta, mutta hänen kieltäydyttyään viime hetkellä allekirjoittamasta sitä Venäjän painostuksen ja lahjonnan vuoksi, se sopi EU:lle mainiosti. Maidanin mielenosoituiksia länsimaat eivät tukeneet, ellei tueksi katsota sitä, että McCain kävi jakamassa mielenosoittajille sämpylöitä ja kertoi tukevansa mielenosoittajien vaatimuksia ja kehui niiden rauhanomaisuutta.

        "Ukraina sotii niinkuin vuorollaan Suomikin tekisi ja Amerikka tulisi keräileen sotasaaliin.
        Jajankkaaminen, Natoei ole käynyt kuin kaksi......Jatkuisi."

        Pelkkää sontaa: Ukraina ei halua sotia eikä länsi halua, että Ukraina joutuu sotimaan. Mutta koska Putin haluaa Ukrainaan sodan, siellä sellainen on.

        "Inhottavaa, sanoo suoraselkäinen isänmaanpuolustaja."

        Buuahhahhaahh. Sinähän olet pelkkä valheteleva liero ja ainoa isänmaasi, jota puolustat on Suomen ainoa mahdollinen uhka, Venäjä, jonka valheita syötät Suomeen.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Sönkkää nyt tyylisi mukaisesti, mutta värkkäillessään taloussopimusta ja lietsomalla maidania otti Nato hyväksyvän kannan mahdolliseen yhteenottoon Venäjän kanssa, kunhan sotaa käy muut ja saa tavallasi Jeesustella viatonta."

        Pelkkää valetta. EU toki yritti solmia taloussopimuksen Ukrainan kanssa presidentti Janukovitshin omasta aloitteesta, mutta hänen kieltäydyttyään viime hetkellä allekirjoittamasta sitä Venäjän painostuksen ja lahjonnan vuoksi, se sopi EU:lle mainiosti. Maidanin mielenosoituiksia länsimaat eivät tukeneet, ellei tueksi katsota sitä, että McCain kävi jakamassa mielenosoittajille sämpylöitä ja kertoi tukevansa mielenosoittajien vaatimuksia ja kehui niiden rauhanomaisuutta.

        "Ukraina sotii niinkuin vuorollaan Suomikin tekisi ja Amerikka tulisi keräileen sotasaaliin.
        Jajankkaaminen, Natoei ole käynyt kuin kaksi......Jatkuisi."

        Pelkkää sontaa: Ukraina ei halua sotia eikä länsi halua, että Ukraina joutuu sotimaan. Mutta koska Putin haluaa Ukrainaan sodan, siellä sellainen on.

        "Inhottavaa, sanoo suoraselkäinen isänmaanpuolustaja."

        Buuahhahhaahh. Sinähän olet pelkkä valheteleva liero ja ainoa isänmaasi, jota puolustat on Suomen ainoa mahdollinen uhka, Venäjä, jonka valheita syötät Suomeen.

        Yrität nyt luoda kuvaa minusta, kovin merkillisellä ajatuksenjuoksullasi.
        Selkeimmän kuvauksen annat itsestäsi eikä se ole kovin ylevä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yrität nyt luoda kuvaa minusta, kovin merkillisellä ajatuksenjuoksullasi.
        Selkeimmän kuvauksen annat itsestäsi eikä se ole kovin ylevä.

        Minä loin kuvan sinusta valheidesi perusteella. Eikä se se kuva ole ylevä, saati sitten suoraselkäinen isänmaanpuolustaja.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Minä loin kuvan sinusta valheidesi perusteella. Eikä se se kuva ole ylevä, saati sitten suoraselkäinen isänmaanpuolustaja.

        # Buuahhahhaahh. Sinähän olet pelkkä valheteleva liero ja ainoa isänmaasi, jota puolustat on Suomen ainoa mahdollinen uhka, Venäjä, jonka valheita syötät Suomeen. #

        Hyvin tiedät valehtelevasi kaikkein alhaisimmilla sanakäänteillä mitä löydät.
        Hämmästellä tulee millä terveenä itseään pitävä voi kitkeä itsestään viimeisenkin itsekritiikin rippeen.
        Ja jos itse olenkin vajaa, sinusta ovat monet muutkin lausuneet mielipiteensä eikä nekään ole yleviä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        # Buuahhahhaahh. Sinähän olet pelkkä valheteleva liero ja ainoa isänmaasi, jota puolustat on Suomen ainoa mahdollinen uhka, Venäjä, jonka valheita syötät Suomeen. #

        Hyvin tiedät valehtelevasi kaikkein alhaisimmilla sanakäänteillä mitä löydät.
        Hämmästellä tulee millä terveenä itseään pitävä voi kitkeä itsestään viimeisenkin itsekritiikin rippeen.
        Ja jos itse olenkin vajaa, sinusta ovat monet muutkin lausuneet mielipiteensä eikä nekään ole yleviä.

        Kuule Venäjän propagandavalheiden levittäjä, älä viitsi lässyttää.


      • Anonyymi

        Politikot aloittavat kaikki sodat. Huonon politiikan jälkeen heitetään armeijat kehiin.
        Suomi on pieni maa, jolla on puolustusvoimat. Puolustusvoimien materiaalin on oltava parasta, mitä on saatavilla ja lisäksi riittävää. Nykyaikainen kalusto vaatii vuosien harjaantumisen.
        Kannattaako huonolla tai edes keskinkertaisella materiaalilla tai kalustolla varustaa puolustusvoimia, koska siitä seuraa sotatilanteessa turhia tappioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainan sekaannus tuli vakavaksi vallanhaluisten EU johtajien toimesta.
        Jos rehellinen on voi Olli Rehn todistaa

        Ukraina oli EUn ja USAn yhteisprojekti presidentin vaihtoineen ja nytkin on ihan samanlainen projekti menossa Venezuelssa mutta USAn ja EUn valitsema presidentti joutuu piileksimään Ranskan lähetystössä yritettyään murhauttaa vaaleilla vslitun presidentin.


      • Anonyymi

        Kaikki muu, mikä idästä suomeen tulee, kuin auringonnousu ... otetaan vastaan tasajyvällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yrität nyt luoda kuvaa minusta, kovin merkillisellä ajatuksenjuoksullasi.
        Selkeimmän kuvauksen annat itsestäsi eikä se ole kovin ylevä.

        Ei tarvitse vaivautua luomaan ... kohdallas diagnoosi on täysin yksiselitteinen, olet mockban kägönen ja menttaalitapaus.


    • Anonyymi

      Ei siihen ole muuta syytä kuin että suomessa hävittäjälentäjät jäisi työttömiksi ellei hävittäjiä hankittaisi ja tietenkin USA yrittää hyötyä siitä

    • Anonyymi

      Suomi se vaan vetää parasta aina ja rysäpöksyt luukuttaa hallelujaa, SU-57 ei lennä kuin kalkkuna .
      SU-57 lentää kuin kankinen rauta.

      • Anonyymi

        SU-57 on syvällä Siperian tundran alla.


    • Anonyymi

      Älä unohda Viroa, tuota Nato-onnelaasi. Se lähtee että heilahtaa. ;)

      Mutta Suomi kuuluu fenno-skandiaan ja meillä on oma tehtävämme scandinavian maiden suhteen.

      Pohjolan Sveitsinä toimimme me Suomalaiset muille Pojolan maille ikään kuin liennyttävänä puskurina, diplomatian keinoja taitavasti käyttäen.
      Emme todellakaan vapise pelosta vainoharhaisina kuin Israel tai USA (jako-)mieliset.


      Onko kansalaisuus tulossa?

    • Anonyymi

      Lämäri on ainoa oikea vaihtoehto.

    • Anonyymi

      Tehtaankadun haarakonttori bäckkis butik spämmää !

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei suomalaisen sotilaan tarvi opetella tuota sirkusta.
        Riittää kun haluaa puolustaa isänmaataan.
        Valitettavasti johtajamme on vienyt heiltä mahdollisuuden joka solullaan niin tehdä, meillä on velvoitteita solmiemme yhteistyö ja puolustussopimuksien kautta.
        Siksi puolustustahto on laskenut.


    • Anonyymi

      Niinhän siinä käy. Venäläiset tietävät jo nyt kaikki Suomen sotilaslentokentät ja pienkonekentäkin.
      Ja kaikki soveliaat maantienpätkätkin. Muutamalla Iskanderilla niistä tulee pelkkää pottupeltoa.
      Siksi Suomen ilmavoimien F-35 hävittäjät operoivat Norjasta ja Tanskasta käsin. Tai Virosta.
      Se siitä Isäntämaasopimuksesta.

      • Anonyymi

        Venäläiset tosin eivät löydä paskaa housuistaan kuten eivät rysäpöksytkään.

        Se niistä Suorista teistä joita Venäjältä ei löydy ettei länkkärit hyökkää.....


      • Anonyymi

        Virosta, jonne Venäjä ei uskalla enää hyökätä, ei kuun apäivänä nousevana?


      • Anonyymi

        Kunnon propagandaa... Venäläisten laatua on esitelty Syyriassa viime vuosina. Menestys on ollut kietämättä aika ailahtelevaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnon propagandaa... Venäläisten laatua on esitelty Syyriassa viime vuosina. Menestys on ollut kietämättä aika ailahtelevaa.

        Ehdottoman kiellettyjä myrkkykaasupommeja kävivät tipauttelemassa siviilien niskaan ja tuhoamassa aseistamattomia kouluja ja sairaaloita.

        Kovaa menestystä, ryssittäin.


    • Anonyymi

      F-35 surkein tarjolla olevista.
      Eurofigter pesee sen menne tullen.
      Lisäksi kallein.
      Huolto amerikkalaisten varassa, jostne haluaa, yksikään kone ei liiku.
      Onko meillä tällaiseen kauppaan varaa????

      • Anonyymi

        Myöskään BREXIT paskaan meillä ei ole varaa.


        Saksalainen tekniikka tai Gripen. Se on siinä!


      • Anonyymi

        F35 sattuu olemaan ainut moderni tällä hetkellä tarjolla oleva konemalli. Suomella kun on tarkoitus pärjätä uusilla koneilla 2020-luvulle saakka, niin ei oikein ole varaa ottaa noita vanhoja koneita. On aika epätodennäköistä, että niihin saisi enää uusimpia aseistuksia 2050-luvulla.


      • Anonyymi

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        No siinäse oli Nato Tiltu realismi. Heh heh heh heh he heh...


    • Anonyymi

      Hävittäjähankinta on halpa juttu moneen muuhun pysyvään menoerään verrattuna. 10 miljardin elinkaarikustannukset (n. 40 vuodelle jaettuna) eivät ole kovin suuri menoerä valtion kuluissa, varsinkaan jos tarkastellaan laajemmin julkisen sektorin menoja.

    • Anonyymi

      Tottahan se on. Ilman Venäjää ei käytännössä millään maailman maalla olisi syytä ylläpitää puolustusvoimia, ehkä Intia-Pakistan akselia lukuun ottamatta. NATO olisi täysin hyödytön.

      • Anonyymi

        Suomella ei ole varaa yhteenkään venäläishävittäjään Suomen taivaalla, eikä pidäkään olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomella ei ole varaa yhteenkään venäläishävittäjään Suomen taivaalla, eikä pidäkään olla.

        Suomella ei ole varaa eikä tarvetta minkään maalaiseen hävittäjään.


      • Anonyymi

        Ei tuota tarvetta ole Venäjänkään takia mutta NATO voi yrittää valloitusta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomella ei ole varaa eikä tarvetta minkään maalaiseen hävittäjään.

        Suomella on sekä halu että tarve niihin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuota tarvetta ole Venäjänkään takia mutta NATO voi yrittää valloitusta

        ” Ei tuota tarvetta ole Venäjänkään takia mutta NATO voi yrittää valloitusta”

        Ei taatusti yritä! Se on puolustusjärjestö!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ” Ei tuota tarvetta ole Venäjänkään takia mutta NATO voi yrittää valloitusta”

        Ei taatusti yritä! Se on puolustusjärjestö!

        Nato on "puolustusjärjestö"joka on pääsääntöisesti hyökkäilee lähi-idän maiden kimppuun USA:n ohella.


    • Anonyymi

      Mitä NAto puolustaa lähi-idässä. Trumpin rahapussia?

    • Anonyymi

      ONKOJUMALA NATON PUOLELLA SEN SOTATOIMISSA LÄHI-IDÄSSÄ?

      • Anonyymi

        ON. Seuraava kysymys. Vastaus on Venäjä.


      • Anonyymi

        Ukraina on nostettu Suomen, Suomen, Puolan, Ruotsin, Viron, Latvian ja Liettuan rinnalle NATOhiearkiassa ja se antaa Ukrainalle velvollisuuden osallistua NATOkoalition sotiin mm. Kosovossa, LähiIdässä ja Afrikassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ON. Seuraava kysymys. Vastaus on Venäjä.

        Venäjä on Jumala. Vai pelkästään Putinko on Jumala?


    • Anonyymi

      Olipas harvinaisen typerä aloitus. Ylläpidetty Venäjän pelko? Kirjoittaja ei varmaankaan olisi varuillaan liedellä kiuhuvasta kattilasta, että varoittaisi lastaan, vaikka pari edellistä poltti sen takia itsensä?

      Pikku virusta vastaan taisteltiin ja muutama kymmenen miljardia oli kevyttä kamaa, jotta saatiin muutamille vanhuksille ehkä pari vuotta lisää elinaikaa. Nyt yritetään esittää, että 10 miljardia 30 vuoden perusturvahankintaan on liikaa. Venäjän on uhka itselleen ja muille ja siihen on pakko varautua. Viimeksi kun tämä ystäväsmielinen naapuri kiusoitteli meitä melkein 100 000 suomalaista menetti henkensä.

      • Anonyymi

        Älä menetä tuota hämmästyttävää vainoharhaisuuttasi.


    • Anonyymi

      "Ukraina on nostettu Suomen, Suomen, Puolan, Ruotsin, Viron, Latvian ja Liettuan rinnalle NATOhiearkiassa ja se antaa Ukrainalle velvollisuuden osallistua NATOkoalition sotiin mm. Kosovossa, LähiIdässä ja Afrikassa."

      Lähitiltuloissa sekä pimeässä Afrikassa heiluu Venäjä koska sen kaverit on siellä.

      Koalitio, joka tiukan paikan tullen kaivautuu kuin myyrä maan sisään. Mutta kas kummaa. Kun NATO alkaa tosissaan kaivamaan matoja niin sieltähän ne nousevat ennen aamukastetta.

      UGH!

      • Anonyymi

        JIIHAA!!

        Suomi Suomi sai ilmaiseksi 5. artiklan turvatakuut vaikkei olekaan Naton jäsen eikä koskaan liity!

        Suomen asema on niin himoittu, että Suomi neito saa mitä vaan pelkästään säärtä vilauttamalla, vaikkei ole aikeissa antaa yhtään mitään vastapalvelukseksi. Jenkkejä niin vituttaa kun sen huomaavat.

        Täähän on melkein yhtäsuuri kusetus kuin Brexit!!!!


    • Anonyymi

      Hävittäjähankinnoissa ei lipsuttu Venäjän 15 vuoden koneisiin vaan nyt ostetaan kone jota valmistetaan n.3500 kappaletta. Kestoikä...riittävä. Runko kestää
      vaikka 60v .

      • Anonyymi

        Uskotko tuohon itsekään kun laskutelineet hajoaa jo uutena ja on muuutenkin romun näköinen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko tuohon itsekään kun laskutelineet hajoaa jo uutena ja on muuutenkin romun näköinen

        Buahahaaa...romun näköine ja laskutelineet hajoaa uutena. 200 000 lentotuntia takana.

        Maailman luotettavin hävittäjä tilastojen mukaan. Harjoituksissa hakkaa nykykoneet 20:1 ja Israel pitää venäläisiä superhyperilmatorjuntapattereita pilkkanaan ja välillä poistaa niitä kartalta . Täsmäohjuksilla.

        Viimeisenä vinkuvana valituksena trolli huutaa itku silmässä ettei hän saanut sellaista lennokkia isäpuoleltaan. Byäää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Buahahaaa...romun näköine ja laskutelineet hajoaa uutena. 200 000 lentotuntia takana.

        Maailman luotettavin hävittäjä tilastojen mukaan. Harjoituksissa hakkaa nykykoneet 20:1 ja Israel pitää venäläisiä superhyperilmatorjuntapattereita pilkkanaan ja välillä poistaa niitä kartalta . Täsmäohjuksilla.

        Viimeisenä vinkuvana valituksena trolli huutaa itku silmässä ettei hän saanut sellaista lennokkia isäpuoleltaan. Byäää

        Oletko koskaan kuullut puhuttavan rehellisestä Juutalaisesta. En minäkään.

        Mistä tietää että sionisti valehtelee? Sen huulet liikkuu. :D

        Sionistien propagandan voi jättää huoletta omaan arvoonsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Buahahaaa...romun näköine ja laskutelineet hajoaa uutena. 200 000 lentotuntia takana.

        Maailman luotettavin hävittäjä tilastojen mukaan. Harjoituksissa hakkaa nykykoneet 20:1 ja Israel pitää venäläisiä superhyperilmatorjuntapattereita pilkkanaan ja välillä poistaa niitä kartalta . Täsmäohjuksilla.

        Viimeisenä vinkuvana valituksena trolli huutaa itku silmässä ettei hän saanut sellaista lennokkia isäpuoleltaan. Byäää

        Putoilusuhde 20:1 on F-35:n valmistajan salaisuus. Syöksy on tod. jyrkkä!


    • Anonyymi

      "Uskotko tuohon itsekään kun laskutelineet hajoaa jo uutena ja on muuutenkin romun näköinen"

      Lakutelineet katosivat F-35 kalkkunan alta juuri silloin kun niitä olisi tarvittu? Pilotti poistui heittoistuimella kuin ripulipaska kalkkunan perseestä.

    • Anonyymi

      Saksa ja Suomi ovat F-35 koneen osalta päätyneet samaan loppulausumaan: IHAN PASKA, AMERIKAN LAATUA.

    • Anonyymi

      Silmät pyöreinä luin aloitusta, onko "ketku" aivan seonnut, niin järkevänä kuin olen häntä pitänyt. Mutta selvisihän se lopulta Tiedonantajan jutuksi. Siltä taholta ei juuri Suomen etua puolustuspolitiikassa ole ennenkään ajettu..... Konehankintoja ei ehkä huolisi tehdä jos naapurina olisi normaali demokraattinen valtio. Nyt se on välttämätön vastaus Venäjän aloittamaan varustelukierteeseen ja uhkaan.

    • Anonyymi

      "Syyt hävittäjähankintojen takana"?

      HX-hankkeen takana ei ole syypäitä, koska Nato LUOPIO vähemmistöä edustavat puupäät eivät osallistu uuden hävittäjän valintaan.

    • Anonyymi

      Puolustusvoimien edustajat jotka ehdottavat uusia koneita ovat rysäpöksyjä???

      Ja valtioneuvosto ei ole ikinä hyväksynyt jenkkikonetta??

      Hehehehehheeeeeeeee, heehheeeee

    • Anonyymi

      Elä sinä vihervassari turhia murehdi...eikös finanssinero Paavo Arhinmäki sanonut ettei sitä velkaa valtion toimesta koskaan tarvi takaisin maksaa...
      Onhan sitä rahhoo teidän vihervasareideinkin toimesta kylvetty oikein urakall ties mihin paskaan.
      Esimerkiksi että meidän suomalaisten pitäisi pelastaa ilmastonmuutoksen kaikki maailman nälkäänäkevät, metsät, meret, kreikkalaiset, sotakarkulaiset, allaHhholan pakolaiset, ryhävalaat, liito-oravat ynm.... ei tässä konkurssipesässä nyt muutama suihkari tunnu enään missään.... onpahan ainakin pari suihkari millä tarvittaessa häätää velkojat huuthelvettiin täältä...

      • Anonyymi

        Kyllä se vaan sitkeästi istuu tuo harha että nimenomaan vasemmisto ottaisi velkaa, voi voi.

        Ja sitten totuus:
        Velkaranking

        Vuosina 1987-2019:

        1) Kokoomus 118.6 mrd
        2) RKP 94 mrd
        3) Kesk 77.6 mrd
        4) KD 61.7 mrd
        5) Vihreät 48.2 mrd
        6) SDP 30.7 mrd

        Lähde: Aamulehti, Valtiokonttorin tilastot 1986-2019


        Että näin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se vaan sitkeästi istuu tuo harha että nimenomaan vasemmisto ottaisi velkaa, voi voi.

        Ja sitten totuus:
        Velkaranking

        Vuosina 1987-2019:

        1) Kokoomus 118.6 mrd
        2) RKP 94 mrd
        3) Kesk 77.6 mrd
        4) KD 61.7 mrd
        5) Vihreät 48.2 mrd
        6) SDP 30.7 mrd

        Lähde: Aamulehti, Valtiokonttorin tilastot 1986-2019


        Että näin.

        Tälläistä tiastoa ei ole olemassakaan vaan trolli on postoillat situ eri paikkoihin. Buahahahaa

        Säälittävää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tälläistä tiastoa ei ole olemassakaan vaan trolli on postoillat situ eri paikkoihin. Buahahahaa

        Säälittävää

        Kyllä se vaan on, sinä olet vaan idiootti, etkä ymmärrä näitä asoita. Vinkki: kerro milloin kokoomus on aiemmin ollut oppositiossa, tai kuinka monta vuotta oli yhtäjaksoisesti hallituksessa, joka pääministeripuolueena, tai valtiovarainministerinä.
        Eniten velkaa on otettu porvarien johdossa, se nyt vaan on kylmä tosiasia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se vaan on, sinä olet vaan idiootti, etkä ymmärrä näitä asoita. Vinkki: kerro milloin kokoomus on aiemmin ollut oppositiossa, tai kuinka monta vuotta oli yhtäjaksoisesti hallituksessa, joka pääministeripuolueena, tai valtiovarainministerinä.
        Eniten velkaa on otettu porvarien johdossa, se nyt vaan on kylmä tosiasia.

        Lisäksi viimeksi valtion talous oli ylijäämäinen Lipposen johtaessa maata, sen jälkeen Vanhanen taas keikautti tilanteen negatiiviseksi. Fakta on faktaa ja sekös natonassea korpeaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäksi viimeksi valtion talous oli ylijäämäinen Lipposen johtaessa maata, sen jälkeen Vanhanen taas keikautti tilanteen negatiiviseksi. Fakta on faktaa ja sekös natonassea korpeaa.

        Velkahan hypähti 90-laman ja finanssikriisin aikoihin. Ketkä silloin hallituksessa joutuivat pakosti velkaa ottamaan, niinkuin nykyinen hallituskin. Siinä mielessä tilastot ovat arvottomia puolueiden velanottoa mitattaessa.


    • Anonyymi

      Löytyy monelta eri keskustelupalstalta kun vaan hakee . Trolli alkaa itse uskomaan valheisiinsa.

    • Anonyymi

      "Konehankintoja ei ehkä huolisi tehdä jos naapurina olisi normaali demokraattinen valtio. Nyt se on välttämätön vastaus Venäjän aloittamaan varustelukierteeseen ja uhkaan."

      Niin. Jos naapurina olisi "demokraattinen" USA niin nyt meillä olisi naapurissa menossa sisällissota ja sotilasvallankaappaus samaan aikaan. Sekä valtava terrorismin pelko.

      • Anonyymi

        "Syyt hävittäjähankintojen takana"?

        HX-hankkeen takana ei ole syypäitä, koska Nato LUOPIO vähemmistöä edustavat puupäät eivät osallistu uuden hävittäjän valintaan.


    • Anonyymi

      Hävittäjähankinnoissa ei ole mitään järkeä yleensäkään, koska kaikki hyvin tietää, ettei hävittäjilla anneta Venäjälle mitään vastusta jos Venäjä hyökkäisi Suomeen. Valitettava totuus on, että Suomi-Venäjä sota olisi ennätyksellisen lyhyt.

      • Anonyymi

        Ahaa ... On annettu ja annetaan tarpeen niin vaatiessa jatkossakin. Ei onnistu ryssältä A2/AD, eikä ko. menetyksen myötä onnistu mikään muukaan operatsiooni. Se on kylmä tosiasia.

        "Neuvostoliiton hyökättyä Suomeen oli Suomen ilmavoimilla käytössä 116 lentokonetta, joista iso osa oli vanhentuneita. "

        "Talvisodan aikana suomalaiset menettivät 62 lentokonetta, joiden tappioluvuissa ovat mukana myös ruotsalaisten vapaaehtoisten Pohjois-Suomessa menettämät koneet. [7]"

        "Talvisodan syttyessä Neuvostoliiton ilmavoimilla oli noin 5 000 lentokonetta, joista noin 2 000 osallistui talvisotaan.[4] Neuvostoliiton ilmavoimilla oli käytössä useita hävittäjiä, kuten vanhentunut Polikarpov I-15 ja sen parannettu versio Polikarpov I-153 sekä Polikarpov I-16. Neuvostoliiton pommikoneita olivat muun muassa Tupolev SB-2, DB-3, Polikarpov R-5 sekä pienempi määrä Tupolev TB-3:a. "

        "Neuvostoliiton ilmavoimat menettivät yhteensä 207 lentokonetta ilmataisteluissa ja 314 ilmatorjunnalle, eli yhteensä 521 lentokonetta."

        Eli karkeasti Suomen urheat lentäjät vetivät voiton, kertoimella 3,33 :1.
        Motto "Qvalitas Potentia Nostra" pitää edelleenkin paikkansa.

        Valitettava totuus on, että postaukses on täyttä pa*kaa.


    • Anonyymi

      "Niin. Jos naapurina olisi "demokraattinen" USA niin nyt meillä olisi naapurissa menossa sisällissota ja sotilasvallankaappaus samaan aikaan. Sekä valtava terrorismin pelko."

      USA pakottaisi Suomen rakentamaan 1300 km pitkän muurin VELKARAHALLA!

    • Anonyymi

      Valitettavasti venäjän pelko on realismia. Kysy vaikka ukrainalaisilta ja georgialaisilta.

      Minäkin luulin neukkulan hajottua että maailmaan koittaa rauhan la kehityksen kausi mutta sitten valtaan päästettiin putin, KGB-upseeri jolle väkivalta ja neukkulan palautus on pakkomielle.

    • Anonyymi

      Hävittäjähankinnoissa ei ole mitään järkeä yleensäkään, koska kaikki hyvin tietää, ettei hävittäjilla anneta Venäjälle mitään vastusta jos Venäjä hyökkäisi Suomeen. Valitettava totuus on, että Suomi-Venäjä sota olisi ennätyksellisen lyhyt.


      Nyt on tilanne sellainen että suomalaisella on nykyaikainen kalusto, Venäjällä itäritsat.
      Tärkein asia on se, ettei USA tule siinä sodassa auttamaan Venäjää kuten se pelasti Neukkulandian viime kisoissa,

      Taitavat Jenkit jopa toivoa sotaa niin pääsisivät Suomen rinnalle puristamaan kommunistejä kunnolla. Ja Venäjää ympäröivät maat huomaisivat tilaisuuden tulleen sekä tulisivat mukaan repimään haaskaa.

      Että antaa tulla vaan... buhahahaaaa

      • Anonyymi

        ” Hävittäjähankinnoissa ei ole mitään järkeä yleensäkään, koska kaikki hyvin tietää, ettei hävittäjilla anneta Venäjälle mitään vastusta jos Venäjä hyökkäisi Suomeen. ”

        Tyypillistä Buhahahaaa-Tarkkispoikaa! Kun hätä on suurin niin Venäjästä tulee koko maailman suvereeni sotakone, joka murskaa Suomen vartissa joka tapauksessa!

        Valitettavasti tämä sotataidon ihme resusi liki kymmenen vuotta Tsetseeniassa ja vuositolkulla Ukrainassa ja Syyriassa! Jostakin syystä se ”varttitunnin kunto” ei juurikaan realisoidu missään sen muissa toiminnoissa!


    • Anonyymi

      Hornet-hävittäjien seuraajahankkeessa odotellaan mahdollisuutta aloittaa jälleen neuvottelut kasvotusten tarjoajien kanssa. Ohjelmajohtaja Lauri Purasen mukaan toiveissa on koronarajoitusten huhtikuulta lykkäämien neuvottelujen järjestäminen alkusyksystä. Toistaiseksi aikatauluun sisältyy vielä epävarmuuksia.

      –  Tässä joudutaan olemaan vielä vähän varpaillaan, Puranen sanoo.

      Jos neuvottelut Suomessa onnistuvat, lopullinen tarjouspyyntö on Purasen mukaan tarkoitus lähettää vuoden lopulla eli muutamia kuukausia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä.

      –  Jos tämä vielä tästäkin viivästyisi, niin kyllä meillä on suunnitelma, että valtioneuvoston hankintapäätös tehdään ensi vuoden aikana, Puranen sanoo.

      Korona-aikana muussa yhteiskunnassa yleistyneitä etäpalavereja ei voida soveltaa HX-hankkeen neuvotteluihin, joissa käsitellään paljon turvaluokiteltua tietoa. Vuoroaan odottavalla neuvottelukierroksella on määrä käydä tarjoajien kanssa läpi Suomen aiempaan, tarkennettuun tarjouspyyntöön saamia vastauksia ja niiden puutteita.

      Vastoin trollien esitystä Hornetien rungot kyllä kestävät senkin ajan eikä Venäjä saa valmiiksi lentävää SU-57 myöskään siinä välissä.

      Kaikki hyvin ja lännen ylivoima repii lisää kaulaa kaasuputken ammattilaisiin.

    • Anonyymi

      HX-päätöstä louduttanen lykkäämään seuraavien vaalien jälkeiseksi ajaksi.

      Korona on raiskannyt hävittäjäbudjetin todella huonoon tilaan.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      76
      1352
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1195
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      924
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      906
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      78
      848
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      794
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      793
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      776
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      764
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      675
    Aihe