Jos Karl Marxia pidetään kommunismin perustajana

Anonyymi

Karl Marxia pidetään kommunismin perustajana, mutta hän on elänyt jo paljon aikaisemmin kuin esimerkiksi Mao Zedong tai Josif Stalin. Kommunismia pidetään miljoonia kuolonuhreja vaatineena aatteena mutta onko Karl Marx itse murhannut ketään? En ole kommunisti mutta on mielenkiintoista, että kun Marx kirjoittaa reseptin niin kokit polttavat ruuan pohjaan.

3

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Marxilaisuuden pohjateoria itse on totalitaarinen. On kaikkea ohjaava puolue, joka määrää mitä duunarit saavat ja eivät saa haluta.

    • Anonyymi

      Mietin aina, miksi suomessa jotkut asiat tuntuvat jollain tasolla puolivillaisilla, mutta sitten tajusin että syy on suomi24:ttumisessa. Rasismi ja asioiden typistäminen kuuluvat keskeisinä osina Marxismiin.

    • Anonyymi

      Karl Marxin isovanhemmista lähtien taaksepäin oli rabbeja Saksan Trierissä ja äidin puolelta Hollannissa. Rabbiiniseen juutalaisuuteen muodostui vihamielisyys kristinuskoa kohtaan, kun ne olivat rinnakkain kristinuskon alkuvaiheissa. Asiasta voidaan lukea Uudesta testamentista. Kiviä otettiin helposti käteen muinaisessa Palestiinassa kristityksi tunnustautuvia vastaan, vaikka Rooman laki kielsikin juutalaisilta kuolemantuomion täytäntöönpanon. Pakanallinen laki oli fiksumpi kuin juutalaisten perinnäissäännöt Mooseksen lain tulkinnassa. Juutalaisten kansallinen kiivaus sai muotonsa 2. vuosisadalla ennen kristuksen syntymää. Farisealaisen maallikkoliikkeen taustat löytyvätkin sieltä, kun juutalaiset sotivat syyrialaisen vieraan kuninkaan hellenisointipyrkimyksiä vastaan.

      Nuo juutalaiset perinnäissäännöt ovatkin pohjana yhä edelleen rabbien käytämälle
      ja juutalaisille nuorille opetettavalle juutalaisen lain tulkinnalle. Juutalaisten laintulkintaa ja -selitystä alettiin opettaa hieman ennen Jeesuksen syntymää (1. vuosisadalla eKr.) Jerusalemissa Hillelin ja Shammain hieman erilaisissa "kouluissa".
      Näyttää siltä erään suuren sanakirjan tai jopa tietosanakirjan (in English in New York) mukaan, että noissa kouluissa opetettu tulkinta oli on on ilmeisesti yhä pikemmin filosofiaa eli ihmisviisautta, jota kristityt eivät voi pitää edes uskona elävään Jumalaan vaan pikemmin epäjumalan palveluksena, jossa ihminen on korotettu eräänlaiseksi jumalaksi. Samalla tavallahan toimii nykyajan valistusfilosofia: se on epäjumalanpalvelusta. Ei ihme, että rabbinisen taustan omaava henkilö saattoi niin helposti luiskahtaa ateistisen aatteen keulahahmoksi. Hän jatkoi entisellä linjalla epäjumalanpalvelustaan, jossa ihminen turvaa viime kädessä vain ihmiseen, tämän omaan ymmärrykseen ja järkeen. Hän näin kapinoi elävää Jumalaa vastaan kuten Israelin kansasta monet erämaavaelluksella Egyptistä Mooseksen johdolla, kun he alkoivat palvoa kultaisia sonneja vai mitä ne olivatkin niin kuitenkin vain ihmisen kätten töitä.

      Kun juutalaiset Hillelin, Shammain ja fariseusten myötä näin kääntyivät elävää Jumalaa vastaan, tuli Jumalan aika lähettää oma Poikansa Herra Jeesus Kristus maailmaan uudistamaan jumalanpalvelus. Historiallisesti tämä on täysin johdonmukaista näin. Samalla tavalla voimme lukea aikojen merkkejä tänä aikana meidänkin maassamme. Mikäli uskoa tunnustavien joukko näyttää ulkonaisesti supistuvan, se on vain osoitus siitä, että Jumala tahtoo ihmisten luopuvan luottamasta ihmisen eli lihan käsivarteen tai kuten sanotaan, joukkovoimaan.
      Sillä tavalla Jumala joutui kerran supistamaan sotaan kelpaavien joukkoa myös Israelin kansan keskuudessa, jotta myöhemmin saatua voittoa ei kukaan voisi väittää saaduksi sotilaiden oman voiman ansiosta vaan Jumalan voimalla. Näin on Jumalan tiet paljon korkeammalla ihmisten teitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3179
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2801
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2618
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2588
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2456
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2305
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1743
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1697
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      38
      1559
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1416
    Aihe