Uskon materialisminjälkeiseen materialismiin

Anonyymi

Uskon itse henkilökohtaisesti materialisminjälkeiseen materialismiin ja materialismimaailmaan. En kuitenkaan usko materialismiin sellaisenaan, vaan materialisminjälkeinen materialismi on jokaisella oman materialisminsa kaltainen. Tunnemme materialismia, eikä mikään voi enää materialistuttaa meitä. Minusta olisi mahtavaa materialistumiseni jälkeen materialistua alasti materialistisessa materialismissa ja riemuita materialismista. Haluaisin myös materialistua materialismista toiseen ja käydä katsomassa toisten materialistien materialismia materialismissa. Toivon, että pystyn myös materialisoimaan toiset materialistit ja materialisoitumaan heidän materiansa kanssa, sillä oma materiaalisuus olisi materialistista jakaa toisten materialistien kanssa, enkä materialistuisi yksin.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö se ns. materialismin jälkeen ole ns. ontto pallo mihin siirrytään?

    • Anonyymi

      Hienoa, että et väitä, että tämä mitä täällä havaitsemme, on Ainoaa Oikeaa Materiaa. Useimmat materialistit tekevät niin, mutta sinä olet ylittänyt sen. Lisäksi sanot, että "materialisminjälkeinen materialismi on jokaisella oman materialisminsa kaltainen", eli materiaan sisältyy subjektiivinen elementti. Tämä ei enää olekaan varsinaista puhdasoppista ontologista materialismia, jossa materia on kaikesta mielestä ja subjektiivisuudesta riippumatonta, vaan pikemminkin arvomaterialismia, materian juhlintaa ja aivan ylenmääräistä tavoittelua.

      Kuulostaa muuten varsin hienolta, mutta muistettakoon kuitenkin tämä (ainakin oman maailmamme ”materian” suhteen):

      https://www.google.com/search?q=materialism mental health&oq=materialism mental health&aqs=chrome..69i57.7566j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

      Ehkäpä hienoaineisen olomuodon kehittäminen jo tässä ruumiissa ollessa ei ole lainkaan niin paha asia kuin tämän maailman ”karkean” materian ja esineiden tavoittelu. Mutta loppujen lopuksi, meidän on alettava muistamaan sitä, mikä me todella olemme, maailmassa kuin maailmassa – ja sillä on jotakin tekemistä puhtaan tietoisuuden kanssa. Olipa materiaalinen keho millaista ainetta tahansa, aina siellä ytimessä on itse, puhdas tietoisuus. Vain siihen yhä enenevästi (mutta riittävän vähitellen) keskittymällä voidaan lopettaa kulloinkin kohdattavien materiaalisten asioiden perässä juokseminen kaikissa maailmoissa, saavuttaa mielenrauha ja sulautua lopulta universaaliin itseen, maailmansieluun, Nirvanaan, Brahmaniin, Jumalaan.

    • Anonyymi

      Materialismi on kehityssuunta. Ensin uskoimme yliluonnolliseen yms. ja nyt vain siihen, mitä havaitsemme. Tiedämme jopa sen, että ajatukset ovat materiaa, ja ettei niitä voi syntyä ilman materiaa. Sen voi todistaa helposti; ota pois pala kerrallaan siitä materiasta, jossa ajatukset syntyy ja huomaat, että se vaikuttaa ajatuksiin. Asiaa voi testata esimerkiksi juoksemalla pää edellä betoniseinään. Jos tajunnan lähtemisen ja heräämisen välillä ei ole ollut tietoisuutta, voit tehdä sen havainnon, että materiallinen isku päähän vaikuttii materialliseen tietoisuuteen. Elämä on yksinkertaistai havainnointia, tai sitten monimutkaista uskomuksellisuutta. Mutta jos et olisi koskaan kuullut jumalista, uskonnoista, sieluista yms., mihin silloin uskot?

      • Anonyymi

        Selitäpä aivan omin sanoin, millä tavalla ajatukset ovat materiaa, ja miksi ajatuksia ei voi syntyä ilman materiaa.

        Vihje vastauksen miettimiseen: Ajattelepa esim. materiattomassa olotilassa, tyhjässä avaruudessa tai jopa avaruuden tuolla puolen olevaa sielua, joka ei ole milloinkaan havainnut minkäänlaista materiaalista, vaan vain avaruutta tai kenties jopa vain avaruudettomia ajatuksiaan. Ajatellaanpa myös, että tämä sielu tai henki ajattelee mielessään abstrakteja matemaattisia ajatuksia, yksinkertaisuuden vuoksi vaikkapa vain alkulukuja. Millä tavoin tämän aineettoman matemaatikkohengen täytyisi välttämättä tarvita ajatuksiinsa materiaa, eli miten niin on mahdotonta ajatella ilman materiaa? Ja millä tavoin hänen ajatuksensa tuossa aineettomuudessa olivat materiaa?

        Muusta osasta (aineen vaikutuksesta tietoisuuteen) voidaan todeta, että materialisti ei edelleenkään erota korrelaatiota kausaatiosta.

        Sitä, että aineelliset asiat vaikuttavat tietoisuuden sisältöihin, ei ole kukaan milloinkaan pyrkinyt kiistämään. Mutta materialistit ovat siitä yltiöpäistä porukkaa, että he ovat pyrkineet kiistämään tietoisuuden vaikutuksen materiaalisiin sisältöihin ja tapahtumiin. Esimerkiksi kaupungit ja pilvenpiirtäjät, mikrosirut, tietokoneet ja käyttöjärjestelmät ym. ovat muka syntyneet ilman minkäänlaista tietoisuuden vaikutusta. Jotkut väittävät jopa, että tietoisuutta ei ole lainkaan olemassa, vaikka se on kutakuinkin ainoa asia, mitä emme voi millään koherentilla tavalla kiistää.

        Tietysti on ymmärrettävää, että materialisti pyrkii kiistämään tietoisuuden vaikutuksen mihinkään, koska muussa tapauksessahan hän joutuisi soveltamaan omia sanomisiaan toisin päin. Jos molemmat vaikuttavat toisiinsa, niin hän joutuisi väittämään paitsi sitä, että tietoisuuden täytyy välttämättä syntyä materiasta, myös sitä, että materian täytyy välttämättä syntyä tietoisuudesta. Eli: molemmat ovat ensimmäisiä luojia, jotka synnyttävät toisen, jota ei aluksi ollut olemassa.

        Materialistin täytyy siis kieltää tietoisuuden vaikutus mihinkään, koska muuten koko hänen ajatusrakennelmastaan tulee ristiriitainen. Ja niin on moni materialisti tehnytkin ja valinnut väittää, että edes missään ihmisen tieteen saavutuksissa ynnä muissa luomuksissa tietoisuudella ei ole mitään osuutta asiaan.

        Osa materialisteista on luopunut noista väitteistä, joiden mukaan tietoisuutta ei ole olemassa tai tietoisuus ei vaikuta mihinkään, koska sellaiset väitteet ovat jokaisen täysjärkisen ihmisen silmissä aivan liian naurettavia ollakseen millään tavoin uskottavia. Miten kukaan voisi tehdä työpaikallaankaan töitä ilman tietoisuutta? Mutta jos materialistit pitävät samaan aikaan kiinni sellaisesta periaatteesta, että vuorovaikutus suunnasta B suuntaan A todistaa B:n olleen olemassa ennen A:ta ja luoneen A:n, he ovat auttamatta inkoherentteja, koska myös A vuorovaikuttaa B:hen ja on siten ollut olemassa ennen B:tä ja luonut B:n.

        Mutta kestääkö tässä kauaakaan, kunnes taas joku materialisti väittää aineen luoneen tietoisuuden sillä perusteella, että aineella on vaikutusta tietoisuuden sisältöihin (unohten samalla täysin, että tietoisuudella on vaikutusta aineellisiin sisältöihin). Arvatkaapa kukin.


      • Anonyymi

        Ainoastaan materialistien suusta voi kuulla väitteitä, että koska vuorovaikutus vähintään yhteen suuntaan, niin ensisijaisuus valitsemaansa suuntaan. Minkään muun ontologian kannattajat eivät ole milloinkaan kehdanneet esittää moisia väitteitä. Näin ollen muiden ontologioiden kannattajien näkemykset eivät johda ristiriitoihin ja absurdiuksiin ainakaan tässä suhteessa. Mutta miksi nimenomaan materialistit usein esittävät sellaisia väitteitä? Luulevatko he, että heidän jokainen ajatuksensa on itsestäänselvä totuus, jolloin he voivat ilman pidäkkeitä vaatia mitä tahansa?


    • Anonyymi

      Aloittaja tässä. Aloituksen idea oli tuottaa järkevän näköisiä lauseita, taivuttaen sanaa materialismi mahdollisimman monella tavalla.

      Aloitus oli sisällöltään siis täyttä bullshittiä 😂

      Jos löysitte tekstistä jotain järjellistä sisältöä niin se oli lähtöisin omasta päästänne. Kiitokset testiin osallistuneille.

      • Anonyymi

        se oli lähtöisin omasta päästänne

        Miten voi ajatella toisen "päästä"


      • Anonyymi

        Kaikki on omasta päästä.


      • Anonyymi

        Psykologian kaoottisissa musteläiskissä toteutuu sama periaate. Voimme nähdä merkityksiä siellä, mihin niitä ei ole tietoisesti laitettu.


      • Anonyymi

        "Aloitus oli sisällöltään siis täyttä bullshittiä 😂"

        Ja kaikki vastanneet haistoivat sen.


    • Anonyymi

      Mitä materiaalia materialisoituu kuoleman jälkeen , onko se vähän kuin viinapullosta katoaa nestettä, vaikka kukaan ei ole sitä juonut.

      • Anonyymi

        Paras tekosyy on korkki vuotaa ja alkoholi haihtuu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe