Nopeaa geneettistä rappeutumista

On mielenkiintoista penkoa vanhoja tutkimuksia mm. eläinten kromosomien määristä. Onko mahdollista, että esim. vain 50 vuodessa voisi tapahtua nopeaa geneettistä rappeutumista? Kyllä on.

Olen pitkään käyttänyt punakettua esimerkkinä nopeasta geneettisestä rappeutumisesta. Punakettu kuuluu koiraeläimiin ja se on todennäköisesti varioitunut sudesta, kuten kaikki kettulajit, dingot, sakaalit jne. (hakusanat: foxes diverged from the wolf) Punakettua on tutkittu paljon jo -60 ja 70-luvuilla. Oheisen tutkimuksen mukaan (1971) punaketun kromosomimäärä vaihtelee 35 ja 39 kromosomin välillä.

https://link.springer.com/article/10.1007%2FBF00284944

"The chromosome number in peripheral blood cells of five individuals of Vulpes vulpes (Red Fox) is shown to vary between 35 and 39. "

Vain 50 vuodessa punaketun kromosomimäärä on laskenut 34:ään, mikä on useimpien tuoreiden tutkimusten tarjoama luku.

Ja kromosomimäärän laskuhan johtuu siitä, että solu pakkaa viallisen DNA-aineksen heterokromatiiniksi kromosomien päihin. Kun virheitä on tarpeeksi, eikä solu kykene niitä enää korjaamaan, se yhdistää pahiten kärsineitä kromosomeja, eli syntyy ns. kromosomifuusioita. Kromosomit ovat sen verran kookkaita, että niitä kyettiin havaitsemaan mikroskoopeilla luotettavasti jo 1970-luvulla, kuten oheisen tutkimuksen valokuvatkin todistavat.

Havainto (tieteellinen) on loistava todiste nopeasta geneettisestä rappeutumisesta, joka antaa täyden tukensa nuorelle luomakunnalla ja samalla kumoaa pseudotieteellisen evoluutioteorian.

p.s. Mainittakoon, että geneettisessti rappeutunut punakettu oli 1980-luvulla Euroopassa lähellä sukupuuttoa, koska sen immuunipuolustusjärjestelmä ei enää kestänyt kaikkia taudinaiheuttajia. Kanta pelastettiin ihmisen toimesta rokottamalla. Että sellaista evoluutiota.

23

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ahahaha tässä taas hyvä todiste että et osaa englantia :D

    • Anonyymi

      Kaikki Rotin mainitsemat koiraeläimiin kuuluvat elukat koiria myöten on polveutunut Sudesta. Ja eikös tuo rappeutuminen ole juurikin Evoluutiota? On sananlasku " heikot sortuu elontiellä, jätkä senkun porskuttaa". näinhän on ollut kautta vuosimiljoonien! Sukupuuttoon kuollaan jos ei elämässä pärjätä, pois suljettuna tietysti Luonnonkatastrofit, esim. Jugataninniemimaan meteoriitti, joka tuosi esim. Dinosaurukset.

    • Anonyymi

      Et ole vielä vastannut edellisen ketjun kysymyksiin..

    • Anonyymi

      Kerro Rot mikä on Punaketun perimmäinen syy rappeutumiselle?

      • Anonyymi

        Syntiinlankeemus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syntiinlankeemus?

        Abloodeja !! Suvullisen lisääntymisen rappeutumisen yksi syy on Sisäsiittoisuus! Sisäsiittoisus on Uskovaisten mielestä Syntiä! Suvullista lisääntymistä tapahtuu miljoonissa eläinlajeissa, joten jonkun eläinlajin populaation käydessä vähiin, tapahtuu vängälläkin sisäsiittoisuutta.


    • Anonyymi

      Jahas. Uusi päivä, uusi avaus samasta jo sataan kertaan käsitellystä roskasta.

      Hakusanat: why do people laught at creationists

    • Anonyymi

      Ja silti kiukuttelustasi ja vääristelyistäsi huolimatta evoluutioteoria pysyy kovissa tieteissä huippu yliopistoissa eikä ole heilahtanut mihinkään suuntaan. Samaan aikaan oma YEC oppisi on kuihtumassa historiankirjoihin lähinnä vitsinä jota ei ole opetettu ikinä missään varteenotettavassa koulussa.

      Luulisi edes nolottavan, kun uhoamisesta huolimatta noita sinun pseudotieteitä ei kukaan ammattilainen ota tosissaan. Tiede se vaan porskuttaa menemään ja tuollaiset huuhaat jää vain saarnaajien epätoivoiseksi välineeksi valehdella seurakuntalaisilleen.

    • Anonyymi

      Höpölöpö.

      Et ymmärrä perusteitakaan, tuskin edes omasta alastasi, eli tenavien päivähoidosta.

      The Fox Gene Map
      Nikolai B. Rubtsov
      (Linkki artikkeliin on turhan pitkä, mutta löytyy googlaamalla)

      Artikkelin kappaleesta 'Fox Karyotype' saamme lukea:

      "The fox chromosomes were first described by Wodsedalekin 1931, when he reported 42 as the chromosome number ofthe male red fox. Later, in 1938, Andres found the number to be 34. In 1942, Wipf and Scackelford described a fox karyo-type of 34 chromosomes of various lengths, including a pair of satellite chromosomes (Wipf and Scackelford 1942). Actually, the chromosome complement of the red fox has 32 metacentric autosomes; the metacentric X chromosome; the acrocentric Y chromosome; and a few, from 0 to 8, B chro-mosomes. The banding patterns of fox chromosomes make it possible to easily identify all the fox chromosomes (Grapho-datsky and Radjabli 1981; Makinen 1985). More recently, higher resolution banding has led to the nomenclature of 510 bands per haploid set (Graphodatsky and others 1995) (Fig-ure 1). Nucleolus organizer regions (NORs1) are located inthe telomeric regions of q-arms of chromosomes 8, 9, and 13(Makinen 1985; Graphodatsky and Radjabli, 1988) (Figure1)."

      Eli, kun ketun kromosomimäärästä on esitetty vaihtelevia arvioita, tämä johtuu ketun yksilöllisesti vaihtelevasta määrästä ns. B-kromosomeja, joita on joillain muillakin koiraeläimillä.

      Häpeä, sinä vääristelijä ja valehtelija, ja laita luuta silmille.

      • Anonyymi

        No niin. Voisiko pseudotieteilijä tulla tunnustamaan, että hän puhui mitä sylki suuhun tuo?


    • Anonyymi

      >>>Kromosomit ovat sen verran kookkaita, että niitä kyettiin havaitsemaan mikroskoopeilla luotettavasti jo 1970-luvulla, kuten oheisen tutkimuksen valokuvatkin todistavat.<<<

      Tonttu. Kromosomit löydettiin jo 1880-l. Kyllä silloin oli jo mikroskooppeja olemassa...

      • Kromosomit löydettiin 1800-luvulla, mutta vasta 1909 niiden sisältämät geenit tunnistettiin.
        Onhan se järisyttävä todiste koko luomakunnan rappiotilasta kiitos Adamin, kun yksi laji joko rappioutuu tai ei...


    • Anonyymi
    • Eli siis tämä rappeutuminen on pelkästään hyvä asia. Terminä hyvinkin harhaanjohtava. Eli kuten sanoit, rappeutunut, eli sopeutunut, punakettu on levinnyt hyvin laajalle ja voi lajina oikein hyvin.

    • "Havainto (tieteellinen) on loistava todiste nopeasta geneettisestä rappeutumisesta, joka antaa täyden tukensa nuorelle luomakunnalla" ha ha

      Minä voisin vielä jotenkin ymmärtää teologian, joka uskoo että ihmisten paheet, kuten ahneus, murhanhimo yms aiheuttaa meissä fyysistä vikaa, vaikkapa sitten genomin heikentymistä, samaan tapaan kuin on olemassa psykosomaattisia sairauksia. Vähän niin kuin että paha saa palkkansa jo nyt tms. Siinä olisi joku (hengellinen?) logiikka. Kai.
      Mutta se, että yhden oletetun miehen yksi synti tuhoaa hitaasti koko luomakunnan, siinä ei ole niin mitään tolkkua. Kaikki sen jälkeen tehdyt synnit ilmeisesti otetaan puheeksi vasta tuonpuoleisessa? Raamatussa ei viitata edes sanallakaan rappioon, you´ve made it up ja miksi ihmeessä, eikö ihmisten elämä ole tarpeeksi hankalaa jo muuten

    • Anonyymi

      Yksikään nykyinen koiraeläinlaji ei ole varioitunut sudesta (koiraa ja dingoa ei nykyisin lueta itsenäisiksi lajeiksi ja hassua kyllä niiden kromosomilukukin näkyy olevan sama kuin suden). Jos muuta väität, anna tulla vertaisarvioituja todisteita.

      • Anonyymi

        Kyllä, nykyisin pidetään koiria omana lajina, mutta koira on kesyyntynyt sudesta yli kymmenen tuhatta vuotta sitten. Koiralla vähän sama ilmiö, kuin ihmisen kohdalla, ihminenkin on ollut aiemmin apina. Toki ihmistä enää ei sanota apinaksi, paitsi joitakin uskovia, jotka jankuttaa täällä kaikkea höpöjuttuja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, nykyisin pidetään koiria omana lajina, mutta koira on kesyyntynyt sudesta yli kymmenen tuhatta vuotta sitten. Koiralla vähän sama ilmiö, kuin ihmisen kohdalla, ihminenkin on ollut aiemmin apina. Toki ihmistä enää ei sanota apinaksi, paitsi joitakin uskovia, jotka jankuttaa täällä kaikkea höpöjuttuja!

        Koiraa nimenomaan ei enää pidetä omana lajinaan. Se on suden (Canis lupus) alalaji C. l. familiaris.

        https://cdn.citl.illinois.edu/courses/ANSC207/week1/Domestication/images/slides/slide4full.jpg


    • Anonyymi

      Miksi siteeraat vanhentuneita julkaisuja, kun muiden siteeratessa olet niin tarkka ajankohtaisuudesta? Mikset sovella itseesi samaa mitä vaadit muilta?

    • Anonyymi

      "Mainittakoon, että geneettisessti rappeutunut punakettu oli 1980-luvulla Euroopassa lähellä sukupuuttoa, koska sen immuunipuolustusjärjestelmä ei enää kestänyt kaikkia taudinaiheuttajia."

      Saisimmeko tieteellisiä ja mielellään HAVAINNOITUJA todisteita siitä, että punakettu oli lähellä sukupuuttoa ja varsinkin siitä, että tämä johtui geneettisestä rappeutumisesta?

      Sen enempiä tutkimatta epäilen, että sukupuuttouhka koski rajallisia alueita ja johtui ulkoisista tekijöistä.

    • Anonyymi

      Tämä tuli ensinnä esiin hakusanoillasi:

      "Scientists believe that the closest ancestor of all modern dogs is the modern-day gray wolf. As cousins to wolves and dogs, foxes are a great model for dog domestication. They diverged from the wolf lineage about 12 million years ago (a brief time period, evolutionarily)."

      http://sitn.hms.harvard.edu/flash/2019/foxy-behavior-russian-fox-farm-uncovered-basis-canine-domestication/

      Kettujen ja suden kehityslinjat erkanivat siis toisistaan noin 12 miljoonaa vuotta sitten. Kauanko aiot hokea että ketut ovat muka varioituneet sudesta? Eihän siihen usko entinen Erkkikään.

      - Ilkimyksen iäkäs mutta vetreä kansakoulunopettajaserkku

      • Anonyymi

        Toisaalta ROT ei usko noihin "charlie-vuosiin". Olikohan arkissa ROT-biologian mukaan kaikkia koiraeläimiä vai pelkästään susia, joista nykyiset koiraeläimet ovat rappeutuneet?


    • Anonyymi

      >>>p.s. Mainittakoon, että geneettisessti rappeutunut punakettu oli 1980-luvulla Euroopassa lähellä sukupuuttoa, koska sen immuunipuolustusjärjestelmä ei enää kestänyt kaikkia taudinaiheuttajia. Kanta pelastettiin ihmisen toimesta rokottamalla.<<<

      Tosiasiassa kettujenkin hävittämisessä on ollut kyse vesikauhun vastaisesta taistelusta. Kettu ei siis vähentynyt geneettisen rappeutumisen vaan ihmisvaikutuksen vuoksi.
      Mutta sitten keksittiin parempi keino eli kettujen rokottaminen syöteillä vesikauhua vastaan. Suomessakin se on hyvin onnistunut.

      Valhetta tulee aina kun vain suusi aukaiset.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      391
      4976
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      285
      2761
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      155
      1985
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1668
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1533
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      63
      1397
    7. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      51
      1390
    8. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1377
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      64
      1334
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1111
    Aihe