Miten uskaltaa enää kuljettaa tavaraa pihaan?

Anonyymi

Pakkohan se on olla pois autolta vaikka 2-5min. Sinä aikana voi pikavoitto olla auton ikkunassa eikä asialle voi mitään sitten, kun olet rikkonut sääntöä niin asiassa ei ole mitään epäselvää. Harvoin on mitään kummosempaa kuljeteltavaa mutta vaikka auton renkaiden vieminenkin säilöön niin ei uskalla enää jättää autoa siksi aikaa pihaan. Viimeksi jätin renkaat tuulikaappiin sitten niin en ollut poissa autolta hetkeäkään, sitten ajoin auton pois ja menin viemään renkaat.

Joka pihassa pitäisi olla parkkiruutu tälläiseen lyhytaikaiseen pysäköintiin.
Parkkikiekolla vaan ja voisi olla vaikka joku taloyhtiön/vuokranantajan lupalappu että kuka tahansa ei voisi parkkeeraata. Ja jos joku pitää yli sallitun ajan niin saattaisi sitten saada virhemaksun jos valvoja sattuu paikalle.

Kotihoidollakin oli ihan älytön tilanne ollu ties kuinka monta vuotta.
Itsekkin kirjoitin asiasta että on aivan naurettavaa että työntekijän pitää olla riskillä työajossa pysäköidä sakkopaikalle jos muuta tilaa ei ole. Oikeasti ei pidä mutta jotkut on vaan tehnyt niin ja saaneet jopa virhemaksun. Ihmettelen kyllä moista tilannetta, kaippa se vähän kertoo alastakin ja niiden työntekijöistä, ei nyt millään pahalla mutta asioista pitää sanoa jos on epäkohtia. Asiakkaan luona ei käydä sitten jos ei saa autoa parkkiin, esimies keksiköön keinon eikä työntekijä. No ei tästä aiheesta enempää, nyt hän lailla ollaan asiaa jo korjaamassa, hienoa.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikäli meidän taloyhtiössä olisi toivomasi parkkipaikka lyhyttä pysäköinti varten niin se oli sillä kulkuväylällä, joka johtaa talon oville. Pelastuslaissa on kielletty pysäköiminen, esteiden laitto ym kulkuväylille. Pelastustien merkin puuttuminen ei muuta sitä, että kulkuväylille saisi pysäköidä. Kaikki meidän pysäköintipaikat ovat n. 80-100 m ulko-ovista.

      Meillä on kunnallinen valvonta, joka on yhtä tyhjän kanssa. Autoja saa pysäköidä tuntikausiksi kulkuväylille eikä kukaan puutu. Muutaman kerran on käynyt niin, että ambulanssi ei ole päässyt perille asti, kun jonkun on pitänyt jättää se "lelunsa" kulkuväylille.

      Ei kotihoidon ihmisillä ole sen enempää oikeuksia pysäköidä taloyhtiöiden pihalle minne haluaa! Muista pelastuslaki!

      1.6.20 tulee voimaan laki, jolla kunta voi antaa kotihoidon autoille pysäköintilapun, joka vapauttaa noudattamasta enimmäisaikaa, parkkimaksua, mutta se koskee vain yleisiä alueita. Laki eikä kunnat voi päättä yksityisalueen pysäköinnistä. Tietysti taloyhtiöt voivat niistä niukoista parkkipaikoista osoittaa jonkun kotihoidon käyttöön.

      • Anonyymi

        En kulkuväylää tarkoittanutkaan vaan lyhytaikaiseen pysäköintiin pihalla olisi hyvä olla parkkiruutu tätä varten, kotihoidolle oma sellainen ihan erikseen vaikka. Monesti sitä piha tilaa on tälläiseen vaikka kuinka paljon.

        "Joka pihassa pitäisi olla parkkiruutu tälläiseen lyhytaikaiseen pysäköintiin."

        Ehkä aikanaan tälläinen kehitys vielä tulee, parikymmentä vuotta kun kehitys kehittyy vielä.
        Oikeasti kehityksen tiellä on lait, byrokratia ja se että kenenkään tavallisen sukankuluttajan ideot ja ajattelu ei oikeasti kiinnosta ketään. Pitää nähdä aika suunnattoman paljon vaivaa jotta tälläisenkin saisi yleiseksi käytännöksi.

        Meidän pihassa on parkkiruutu jossa muistellen lukee huollon parkkiruutu tjsp. Pitääpä oikein kattoa ens kerralla mitä siinä lukee mutta ei sekään ole kelle tahansa tarkoitettu.


    • Anonyymi

      Jotenkin tämä koskee ihan vain Suomea koska menit mihin tahansa maahan Suomen ympärillä siellä osataan käyttää normaalia järkeä eikä PELASTUSTEIDEN kanssa ole mitään ongelmia kukaan ei jätä autoaan niin että se estää mitään, täällä on muuten tapana rakentaa ns iholle eli kaikki jo suunnitelaan pieleen taloissa tilaa säästämällä ikäänkuin sillä voitettaisiin jotain, tilansäästöpakintoko? seinä seinään kiinni niin ettei normi harjakattoisen talon ikkunaa mahdu avaamaan ilman että se osuu naapuritaloon, ilmeisesti on niin ihqua olla hieromassa toisia kuten muussakin elämässä kauppojen jonoissa homobaarityyliin... xD

      • Anonyymi

        Muissa maissa taas se "vapaus" on lähtenyt käsistä että ei se sekään mikään autuas pelastus ole.

        Säännöt ja kielto on hyvä olla ja remmiä persiille.
        Sen lisäksi pitäisi olla vielä terve järjenkäyttö että ei voi vain kieltää vaan nähdä se arjen tarve ja toimivuus edelleen. Tälläinen täydellisyys puuttuu, eikä se edes tarkoita sitä, jos idiootti suunnittelee idiootille rajoituksia niin fiksumpi on tässä kolmantena osapuolena kysmysmerkkinä. Kokonaisuutta aika hyvin hölmöläisyys, miten yksi voittaa kaksi ja kuka jaksaa tapella tyhmyyttä vastaan koko ajan.

        Terveisin se fiksumpi puolisto kansasta joka ajattelee.


    • Anonyymi

      Pakko on myös olla joku raja ja tasapuolisuus valvonnassa. Jos autoa on seurattu x minuuttia eikä ole havaittu lastausta -tai purkua, niin sitten auto on pysäköity ja sen mukaan toimitaan.

    • Anonyymi

      Jos pihalla ei ole pysäköintikieltoa, ei ongelma.

      Jos siellä on pysäköintikielto, pysäyttää saa edelleen. Kun lastaus tai purku on käynnissä, eli kuka tahansa valvoja pystyy näkemään tavaraa kulkevan sisään tai ulos, ei taaskaan ongelma.

      Jos lastaus tai purku keskeytyy, auto pitää siirtää pois pysäköintikiellon alueelta. Eli kannattaa valmistella lastaus tai purku kohtalaisen keskeytymättömäksi juurikin siirtelemällä tavaraa porraskäytävään tai pihalle valmiiksi jatkoon. Tämä ei sovi ihan kaikille tavaroille, mutta se varmistaa lain mukaisen toiminnan. Tuot sitten perästä sen, mikä ei voinut odottaa matkalla.

      • Anonyymi

        Kannattaa ottaa jotakin ylimääräistä tavaraa autoon, kun pysähtyy lastin purkamista varten. Silloin voi tätä ylimääräistä (ja arvotonta) tavaraa voi jättää siihen auton ovea vasten tms. jolloin näyttää tavaran purkaminen olevan käynnissä. Näin ehtii viemään sen oikean tavaran laillisesti varastoon ym. minne sitä viekin.


    • Anonyymi

      Se onkin jännä kun miettii, että kannetaan arvokasta tavaraa ja jos sen jättää valvomatta, niin se voidaan varastaa. Jos sen kantaisi heti sisälle lukittujen ovien taakse olisi se turvallisempaa.

      Perustuslaissa on säädetty omaisuudensuojasta ja tavallista lakia tulisi tulkita perusoikeusmyönteisesti 🤔

      • Anonyymi

        Olen tehnyt noin. Jos on enemmän kuin yksi kantamus kuljetettavana ja sen vuoksi joutuu ajamaan auto portaan eteen, pidän tavarat porraskäytävässä lukkojen takana. Jos siinä tilanteessa tavaraa häviää niin tietää ainakin että naapurit on syyllisiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe