Long playn juttu ort. kirkon ongelmista

Anonyymi

Kylmäävää - ja surullista.
Järkyttävää, mihin kirkon jäsenten kirkollisverorahoja on käytetty: riitelyihin.
Yksi syy, kun päätin, että jätän kirkon ja en anna rahaani käytettäväksi tuhlaukseen ja hömppään.
Toinen oli sanojen ja tekojen ristiriita myös uskonnollisessa mielessä.
Kirkkoon on pesiytynyt klikki, jolle näyttää olevan kaikki muu kulttuuritouhuilu tärkeämpää kuin varsinainen kirkon sanoma.
Säälin teitä kirkon uskollisia toimijoita. Voimia.

15

520

  Vastaukset

  • ...no, tuo "kulttuuritouhuilu" ainakin on pistänyt entistä luterilaista myöskin silmään viimeiset 24 vuotta. Eipä olisi arvannut, mihin törmää ort.kirkossa.

  • Long play on vihervasemmistolainen propagandajulkaisu. Keskittyy ensisijaisesti muokkaamaan ihmisten mielipiteitä ja yhteiskuntakäsityksiä.

   • Ei ole vihervassareiden uutisoima. Rahoja on ohjattu yliopiston kautta karjalankielen edistämiselle ryhmälle. Vähemmistökielelten asema on aina ongelmallinen.


   • Olipa mikä julkaisu hyvänsä ja kenen tekemä tahansa, se tässä tapauksessa kertoo asiat juuri niin kuin ne ovat tapahtuneet. Tiedän tämän siksi, että olen ollut monissa kerrotuissa tapauksissa tavalla tai toisella mukana.


  • Juttu on pahantahtoisesti väännetty kirkon syyksi, vaikka osapuolet ovat opetusministeiö, karjalan kielen seura ja yliopisto, joka on tässä uhri.

   Se, että Leo on mukana tuossa seurassa, lienee tässä sivuasia.

   Muuten ort. kirkon johdossa on kyllä sekoiltu paljon viime vuosina, mutta tämä nyt ei kirkon toimintaan liity.

   • No liittyyhän se jos Leo on sukulaisineen lapioinut rahaa seurasta kirkolle ja/tai itselleen. Siis jos, eiköhän asia selviä jos ei yritetä lakaista maton alle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No liittyyhän se jos Leo on sukulaisineen lapioinut rahaa seurasta kirkolle ja/tai itselleen. Siis jos, eiköhän asia selviä jos ei yritetä lakaista maton alle.

    No kaikki liittyy kaikkeen. Mutta selvää on että Leo ei ole "lapioinut rahaa kirkolle", penniäkään ei ole tullut, eikä kukaan sellaista ole väittänytkään.

    Jos itselleen, sehän olisi hurja rötös, mutta eihän sellaistakaan kukaan ole väittänyt.

    Mutta toivottavasti tutkitaan ja selvitetään.

    Karjalan kielen seurassa voi olla sekaisin moni asia.


   • Tuossa artikkelissa ei ikävä kyllä ollut mitään pahantahtoista. Vain sitä, että lopultakain näistä touhuiluista aletaan puhua ääneen ja siitä kiinnostuu myös edes jotkut median edustajat. Ihmiset eivät jaksa olla loputtomiin vaiti ja niellä kaikkea sontaa, jota tulee niskaan asemaansa kyvyttömiltä piispoilta ja papeilta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuossa artikkelissa ei ikävä kyllä ollut mitään pahantahtoista. Vain sitä, että lopultakain näistä touhuiluista aletaan puhua ääneen ja siitä kiinnostuu myös edes jotkut median edustajat. Ihmiset eivät jaksa olla loputtomiin vaiti ja niellä kaikkea sontaa, jota tulee niskaan asemaansa kyvyttömiltä piispoilta ja papeilta.

    Ongelma on kirkon hallinnon toimivuudessa.
    Ennen ei vedottu kanoneihin, kun muuta ei keksitty. Iisalmen ongelmat hotellibisneksessä ja evakkokeskuksessa johtuvat Leosta.

    Nyt pitäisi 1948 syntyneen Leon ymmärtää eläköityä.

    Ongelma on piispakelpoisten pappien harvalukuisuus. Vähästä on hankala löytää pätevää. Arseni näyttää ainoalta järkimieheltä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ongelma on kirkon hallinnon toimivuudessa.
    Ennen ei vedottu kanoneihin, kun muuta ei keksitty. Iisalmen ongelmat hotellibisneksessä ja evakkokeskuksessa johtuvat Leosta.

    Nyt pitäisi 1948 syntyneen Leon ymmärtää eläköityä.

    Ongelma on piispakelpoisten pappien harvalukuisuus. Vähästä on hankala löytää pätevää. Arseni näyttää ainoalta järkimieheltä.

    Www.ort.fi sivulle on ilmestynyt tänään muutaman papin kirjoittamaksi ilmoitettu Leon puolustuspuheenvuoro. Kukahan on sen oikeasti kirjoittanut? Kirkollishallituksen viestintäosasto vai Miltton vai joku muu viestintäyritys?


  • Tarkoitatko myös kulttuurikeskus Sofiaa Helsingissä?

   • En ajatellut sinne asti.


  • Minusta nuo kirkon iänikuiset riitelyt ovat naurettavaa ja surullista. Kuinka tavallinen rivijäsen saa elämäänsä seurakunnasta apua, jos aika ja energia kuluu riitelyihin siellä hierarkiassa? TARVITSEEKO Jumala tai rivijäsenet näitä vääntöjä? Keitä ne palvelevat???????

  • Long Play kävi läpi ortodoksikirkkoon liittyneitä riita- ja oikeustapauksia 2010-luvulta. Jutun mukaan kirkon henkilöstö- ja taloushallinto vaikuttaa olevan kehnoa ja valvonta vähäistä.

   Long Playn jutussa nousee esiin toimien oikeutus kanonisella säännöstöllä. Kanonit ovat 300–700-luvuilla pidettyjen kirkolliskokousten päätöksiä. Usein ne ovat ristiriidassa maallisen lain kanssa.

   https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/long-play-kanoniset-lait-vaikuttavat-ortodoksisen-kirkon-riitojen-ja-vaarinkaytosten-taustalla/

  • Herra pukee meidät, Herra ylläpitää meitä, Herra antaa meille viisautta, me olemme kaikkea Hänen kanssaan, mutta ilman Häntä vain tyhjiä astioita.

   Älkäämme siis kumartako maailman turhia ja ajallisia epäjumalia, valheellisia johtajia ja idoleita, jotka lupaavat meille ajallista mielihyvää ja valheellista onnea, vaan kulkekaamme "aitoina israelilaisina" Kristuksen tahdon mukaan kohti Taivaallista Valtakuntaa, joka odottaa meitä.

   Veljeni, ”älkää luottako johtajiin, älkääkä ihmislapsiin, joissa ei ole pelastusta” (Ps. 145:3 LXX).

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Nyt on tulikuuma rantabeibe! Salkkarit-kaunotar Johanna Puhakka julkaisi sensuellin uimapukukuvan – yksi asia tosin puuttuu!
  • Podcast: Niko Ranta-aho vihjaa perheen perustamisesta ennen vankilaa - haaveilee useista lapsista: "Mut on tunnettu nopeista liikkeistä!"
  • Salkkarit-kaunotar Jasmin Voutilainen paljastaa pelkonsa: ”Kyllä tuli muijaan taas vauhtia!”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   68
   4988
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   69
   2598
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2028
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1378
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   43
   1169