Tehtaan nniemen rakennusoikeus markkinahintaan, joita on kaksi.

Anonyymi

Nyt on kaupunginhallitus alkanut puhumaan oikeilla sanoilla. Tehtaanniemeltä ollaan osoittamassa lisää rakennusoikeutta Regatta Resortsin hankkeeseen yli 700 m2. Rakennusoikeus myydään markkinahintaan. Se on hyvä asia. Onneksi olkoon, oikea termi on löytynyt.

Mikä on markkinahinta? Se on hinta, joka syntyy kilpailutuksen kautta tai sen puuttuessa vähintään kolmen riippumattoman asiantuntijan arvioinnin kautta. Asiantuntijoita ovat arvostetut kiinteistönvälittäjäyhteisöt. Markkinahinta ei ole kaupungin tonttihinnaston hinta.

Markkinahinta on eri liiketontontin rakennusoikeudelle ja asuntojen rakennusoikeudelle.

Tehtaanniemen tapauksessa on syytä samalla hinnalla selvittää molemmat, koska jos nyt tarvitaan liikerakentamisen markkinahintaa, niin kohta tarvitaan asuntorakentamisen markkinahintaa.

Jos jo rakennetun kolmen majoitusrakennuksen 5000 m2:n rakennusoikeus ollaan jalostamassa asuinrakennusoikeudeksi, siis kaavamuutos KL->AL, niin tarvitaan asuinrakentamisen markkinahintaa, joka pitää veloittaa maanomistajalta.

Myös tulevaisuudessa, jos operaattori on muuttamassa tulevien "sviittien" käyttötarkoitusta "hotellista" asunnoiksi, niin silloinkin on jo asuntorakentamisen markkinahinta määritelty.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kolmen majoitusrakennusten käyttötarkoituksen muuttamisesta asumiskäyttöön, kaavamuutos KL->AL ei makseta koko asuntorakentamisen markkinahintaa. Siitä voidaan vähentää Tehtaanniemestä jo maksettu osuus eli noin 60% miljoonasta, tekee noin 600.000 euroa. Jos 5000 m2:n markkinahinta asuntorakentamiseen on esimerkiksi 1000 euroa/m2 eli 5 miljoonaa euroa, niin maksettavaa jää 4,4 miljoonaa euroa. Sen se kaavamuutos maksaa. Kaupungin pitää veloittaa muutos tontin omistajalta viipymättä muutoksen jälkeen.

    • Anonyymi

      Nää mitään uskalla velottaa, nousu ja kava vaan lipovat.

    • Anonyymi

      Viranomainen tarvitaan tarvittaessa laittamaan väärinkäytöksiin syyllistyvät kuriin. Ei tämä ole mielipideasia. Virkamiehien ja tehtäviin valittujen hankolaisten edustajien pitää ajaa hankolaisten etuja. Piste. till punkt och pricka.

      Kaavoista ei saa sopia etukäteen millään tavalla. Hankolaiset ovat vapaita päättämään valtuustossa, miten kaavat kirjoitetaan. Etukäteissopimuksia ei ole voinut lain mukaan tehdä. Suuri taloudellinen hyöty voi olla syy muuttaa kaavaa. Sopimuksiin ei voi vedota.

    • Anonyymi

      Majoitustoimintaa Tehtaanniemellä? Ei ole. Eli taloja käytetään kaavan ja rakennusluvan vastaisesti.

    • Anonyymi

      Uusi kaavaehdotus tulee näytille kahden viikon päästä. Sitten siihen voi ottaa kantaa.

      Jos kerrostalojen käyttötarkoitusta muutetaan KL->AL, niin tästä kaavan jakostuksesta pitää laskuttaa maanomistajaa.

      Nyt alue on majoitustarkoitukseen, siis hotelli tai asuntohotelli sallitaan. Jos alue muutetaan asuinalueeksi, jollaisena omistaja on sitä tiettävästi jo käyttänyt, niin alue on arvokkaampi. Tontti ja rakennusoikeus on myyty sopimuksen mukaan liiketontiksi.

      Kilpailutusta asuinalueesta ei ole käyty. Sen puuttuessa on määritettävä markkinahinta luotettavasti useamman kiinteistönvälittäjän toimesta. Kysymys on suuresta 5000 neliön rakennusoikeudesta. Se vastaa siis 30 normaalikokoisen omakotitalon aluetta. Kaavamuutos on suuri ja keskeisellä paikalla, ei missään lentokentän metsässä.

      Mikään maankäyttösopimus ei muuta kaaavan käyttötarkoituksen muutoksen laskutustarvetta. Eikä millään sopimuksella, esim. maankäyttösopimus, ole voinut etukäteen sopia kaavan muuttamisesta. Se olisi vastoin lakia. Kaavasta päättää valtuusto parhain päin. Se päättää myös kaavan jalostuksen laskuttamisesta. Se on tehtävä viipymättä kaavamuutoksen jälkeen.

    • Anonyymi

      Valtuutettu voi joutua korvausvastuuseen, jos se ei toimi ilmiselvän lakipykälän mukaan. On vain laki. Kaikenlaiset vaikuttamisyritykset päätöksentekoon pitää unohtaa.

      Valtuutetun pitää päättää asiasta sen persuteella, ketä edustaa, Hän edustaa hankolaisia. Jos valtuutettu haluaa luopua oikeudestaan veloittaa tontin jalostamisesta, niin se tuntuu tässä kaupungin rahatilanteessa vähintään oudolta.

      On muistettava kirkkaasti, että kaavamuutoksesta ei ole voinut sopia etukäteen. Se olisi vastoin lakia. Sellaiseen vetoaminen on vastoin lakia. Kaikki asiakirjat, joissa väitetään sovitun kaavamuutoksesta ovat mitättömiä tai ne voidaan sellaisiksi tuomita oikeuslaitoksen toimesta. till punkt och pricka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe