Tehtaan nniemen rakennusoikeus markkinahintaan, joita on kaksi.

Anonyymi

Nyt on kaupunginhallitus alkanut puhumaan oikeilla sanoilla. Tehtaanniemeltä ollaan osoittamassa lisää rakennusoikeutta Regatta Resortsin hankkeeseen yli 700 m2. Rakennusoikeus myydään markkinahintaan. Se on hyvä asia. Onneksi olkoon, oikea termi on löytynyt.

Mikä on markkinahinta? Se on hinta, joka syntyy kilpailutuksen kautta tai sen puuttuessa vähintään kolmen riippumattoman asiantuntijan arvioinnin kautta. Asiantuntijoita ovat arvostetut kiinteistönvälittäjäyhteisöt. Markkinahinta ei ole kaupungin tonttihinnaston hinta.

Markkinahinta on eri liiketontontin rakennusoikeudelle ja asuntojen rakennusoikeudelle.

Tehtaanniemen tapauksessa on syytä samalla hinnalla selvittää molemmat, koska jos nyt tarvitaan liikerakentamisen markkinahintaa, niin kohta tarvitaan asuntorakentamisen markkinahintaa.

Jos jo rakennetun kolmen majoitusrakennuksen 5000 m2:n rakennusoikeus ollaan jalostamassa asuinrakennusoikeudeksi, siis kaavamuutos KL->AL, niin tarvitaan asuinrakentamisen markkinahintaa, joka pitää veloittaa maanomistajalta.

Myös tulevaisuudessa, jos operaattori on muuttamassa tulevien "sviittien" käyttötarkoitusta "hotellista" asunnoiksi, niin silloinkin on jo asuntorakentamisen markkinahinta määritelty.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kolmen majoitusrakennusten käyttötarkoituksen muuttamisesta asumiskäyttöön, kaavamuutos KL->AL ei makseta koko asuntorakentamisen markkinahintaa. Siitä voidaan vähentää Tehtaanniemestä jo maksettu osuus eli noin 60% miljoonasta, tekee noin 600.000 euroa. Jos 5000 m2:n markkinahinta asuntorakentamiseen on esimerkiksi 1000 euroa/m2 eli 5 miljoonaa euroa, niin maksettavaa jää 4,4 miljoonaa euroa. Sen se kaavamuutos maksaa. Kaupungin pitää veloittaa muutos tontin omistajalta viipymättä muutoksen jälkeen.

    • Anonyymi

      Nää mitään uskalla velottaa, nousu ja kava vaan lipovat.

    • Anonyymi

      Viranomainen tarvitaan tarvittaessa laittamaan väärinkäytöksiin syyllistyvät kuriin. Ei tämä ole mielipideasia. Virkamiehien ja tehtäviin valittujen hankolaisten edustajien pitää ajaa hankolaisten etuja. Piste. till punkt och pricka.

      Kaavoista ei saa sopia etukäteen millään tavalla. Hankolaiset ovat vapaita päättämään valtuustossa, miten kaavat kirjoitetaan. Etukäteissopimuksia ei ole voinut lain mukaan tehdä. Suuri taloudellinen hyöty voi olla syy muuttaa kaavaa. Sopimuksiin ei voi vedota.

    • Anonyymi

      Majoitustoimintaa Tehtaanniemellä? Ei ole. Eli taloja käytetään kaavan ja rakennusluvan vastaisesti.

    • Anonyymi

      Uusi kaavaehdotus tulee näytille kahden viikon päästä. Sitten siihen voi ottaa kantaa.

      Jos kerrostalojen käyttötarkoitusta muutetaan KL->AL, niin tästä kaavan jakostuksesta pitää laskuttaa maanomistajaa.

      Nyt alue on majoitustarkoitukseen, siis hotelli tai asuntohotelli sallitaan. Jos alue muutetaan asuinalueeksi, jollaisena omistaja on sitä tiettävästi jo käyttänyt, niin alue on arvokkaampi. Tontti ja rakennusoikeus on myyty sopimuksen mukaan liiketontiksi.

      Kilpailutusta asuinalueesta ei ole käyty. Sen puuttuessa on määritettävä markkinahinta luotettavasti useamman kiinteistönvälittäjän toimesta. Kysymys on suuresta 5000 neliön rakennusoikeudesta. Se vastaa siis 30 normaalikokoisen omakotitalon aluetta. Kaavamuutos on suuri ja keskeisellä paikalla, ei missään lentokentän metsässä.

      Mikään maankäyttösopimus ei muuta kaaavan käyttötarkoituksen muutoksen laskutustarvetta. Eikä millään sopimuksella, esim. maankäyttösopimus, ole voinut etukäteen sopia kaavan muuttamisesta. Se olisi vastoin lakia. Kaavasta päättää valtuusto parhain päin. Se päättää myös kaavan jalostuksen laskuttamisesta. Se on tehtävä viipymättä kaavamuutoksen jälkeen.

    • Anonyymi

      Valtuutettu voi joutua korvausvastuuseen, jos se ei toimi ilmiselvän lakipykälän mukaan. On vain laki. Kaikenlaiset vaikuttamisyritykset päätöksentekoon pitää unohtaa.

      Valtuutetun pitää päättää asiasta sen persuteella, ketä edustaa, Hän edustaa hankolaisia. Jos valtuutettu haluaa luopua oikeudestaan veloittaa tontin jalostamisesta, niin se tuntuu tässä kaupungin rahatilanteessa vähintään oudolta.

      On muistettava kirkkaasti, että kaavamuutoksesta ei ole voinut sopia etukäteen. Se olisi vastoin lakia. Sellaiseen vetoaminen on vastoin lakia. Kaikki asiakirjat, joissa väitetään sovitun kaavamuutoksesta ovat mitättömiä tai ne voidaan sellaisiksi tuomita oikeuslaitoksen toimesta. till punkt och pricka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe