Jaksoittaisen tasapainon malli on kumottu

Ns. punctuated equilibrium (PE) , eli jaksoittaisen tasapainon malli, on kumottu. Kyse on siis teoriasta, jonka mukaan evoluutio voi edetä nopeina pyrähdyksinä ja tätä on käytetty hyvin paljon oppikirjoissa selittämään esim. Kambrin räjähdystä.

"Jaksoittaisen tasapainon malli syntyi kun Ernst Mayr kehitti konseptit geneettisistä vallankumouksista joita tapahtuu peri- ja allopatrisessa lajiutumisessa. Ernst Mayrin tutkimus "Change of genetic environment and evolution" (1954) korosti geenivirran homogenisoivaa efektiä ja suurten populaatioiden stabiloivaa vaikutusta. Suuri osa tieteen historioitsijoista tunnustavat Niles Eldredgen ja Stephen Jay Gouldin 1972 julkaiseman tutkimuksen sysäykseksi joka on johtanut siihen että malli on saanut kannatusta paleontologien ja evoluutiobiologien parissa. Stephen Jay Gould nimesi teorian ja sen vaikutukset punktualismiksi (punctuated equilibrium) 1977 ilmestyneessä artikkelissa Natural History-lehdessä." (Wikipedia)

Nyt kaikkein yleisimmin oppikirjoissa käytetty jaksoittaisen tasapainon esimerkki on kumottu:

https://phys.org/news/2020-06-popular-textbook-punctuated-evolution-debunked.html?fbclid=IwAR2qcLpZQlZN33eix1Co-GtqW2JENXDIucUtd_LwJ0iiABHAlq-UshFi7ao

Sammaleläinten sukuun kuuluvia metrarabdotos-eliöitä on pidetty PE:n merkittävimpänä todisteina mutta nyt tutkijat ovat kumonneet aiemmat teoriat ja todenneet, ettei PE:lle löydy näyttöä.

Näin se tiede taas korjaa itseään. Havainto on kova kolaus Kambrin räjähdys -teorialle, joka on nojannut jaksoittaisen tasapainon malliin. Nyt tutkijat havaitsivat, että luonnossa tapahtuu ekologista adaptoitumista, mutta ei mitään kuvitteellista nopeata evoluutiota. Lajityyppien sisäinen muuntelu on täysin tieteellisesti havainnoitavissa oleva ilmiö, mutta evoluutioon muuntelu ei johda vaan rappeutumiseen.

p.s. Mutta kuinka kauan mahtaa kestää, ennen kuin oppikirjat päivittyvät? Todennäköisesti ainakin kolmekymmentä vuotta, kuten on käynyt Ernst Haeckel:in virheellisissä alkiopiirroksissa, joita edelleen löytyy oppikirjoista harhauttamassa nykynuorisoamme.

143

665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Näin se tiede taas korjaa itseään. "

      Aivan. Siksi tiede tarjoaakin kaikkein luotettavina tietoa mitä ihmiskunnalla on. Tieteellisen menetelmän ansiosta tietämyksemme todellisuudesta lisääntyy kaiken aikaa ja teknologia kehittyy.

      Sitähän sinä onneton ylivertaisuusvinoumalla siunattu uskonnonuhri et tajua että tiede korjasi uskomuksen luomisesta lajien olemassaolon selityksenä jo yli 100 vuotta sitten ....

      Linkittämässäsi tutkimuksessa ei esitetty mitään sellaista mikä falsioisi evoluutioteorian. Tutkijat toteavat:

      "Species are continuously evolving and our results support the hypothesis that evolution does not "behave" differently when new species emerge", says Voje."

      Milloinkas sinä korjaat Raamatun paimentolaissatuihin perustuvan lapsellisen luulosi luomisesta ja Jehova-jumalan olemassa olosta? Jehovasi oli alun alkaen välimallin jumala, yksi monista paimentolaiste keksimistä jumalista.

      • "Sitähän sinä onneton ylivertaisuusvinoumalla siunattu uskonnonuhri et tajua että tiede korjasi uskomuksen luomisesta lajien olemassaolon selityksenä jo yli 100 vuotta sitten ...."

        Tälläistä kwehitystä ei lienne odottettavissa, oli elovuution pyrähdykset kuinka nopeita hyvänsä, sillä kuplan puhkeaminen edellyttäisi epäilyksen siemenen kastelua, eikä se käy.


      • Anonyymi

        Sitähän sinä onneton ylivertaisuusvinoumalla siunattu uskonnonuhri et tajua että tiede korjasi uskomuksen luomisesta lajien olemassaolon selityksenä jo yli 100 vuotta sitten ....

        -yritätkö keroa jotain itsestäsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitähän sinä onneton ylivertaisuusvinoumalla siunattu uskonnonuhri et tajua että tiede korjasi uskomuksen luomisesta lajien olemassaolon selityksenä jo yli 100 vuotta sitten ....

        -yritätkö keroa jotain itsestäsi?

        "-yritätkö keroa jotain itsestäsi?"

        "Keroa"? Sinä jeesuksenmorsian "keroit" itsestäsi jo kaiken oleellisen: olet taikauskoinen tollo ja herkkäuskoinen hölmö jota ROTin kaltaisten ylivertaisuusvinouman voimalla pseudotieteilevien valehtelijoiden on helppo kusettaa.

        -- kreationismi_on_sairaus


      • Anonyymi

        Montako kertaa on tiedemiehet joutunut heittämään roskiin tutkimustulokset?

        Nyt se nähdään, että kuinka vaikeaa on keksiä koronaan rokotetta ja lääkettä? Vaikka kymmeniätuhansia on yrittämässä keksiä ja aineet nyt sentään on jo olemassa, mutta sopivaa yhdistelmää ei löydy. Kuinka sitten evoluutio olisi ollut mahdollista? Itsestään ja aineita ei edes olemassa.


      • Anonyymi

        Nyt on monta naulaa arkkuun evolutisteille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on monta naulaa arkkuun evolutisteille.

        Aivan sama montako naulaa, mutta ei se silti muuta luomistarinaa todeksi. Miksi sinäkin pelkäät puhua luomisesta?


    • Anonyymi

      >>> Nyt tutkijat havaitsivat, että luonnossa tapahtuu ekologista adaptoitumista, mutta ei mitään kuvitteellista nopeata evoluutiota.<<<

      Näin siis tutkijat kumosivat kannattamasi baramiiniopin...

      Kambrikausi kesti nimittäin hieman pidempään kuin 6000 v.

    • Anonyymi

      Ap saarnasi muutaman vuoden epigenetiikan ylivertaisuudesta DNAhan ja debunkkasi sen sitten itse ilmoittamalla DNAn, proteiinien ja RNAn olevan tasan yhtä hyödyllisiä. Eli kuka oikeastaan välittää?

    • Sinänsä hiukan erikoista, että koko PE-malli on, muka, kaadettu pohjautuen yhden ainoan eliölajin tutkimuksiin, viittaa jotenkin sensaatiohakuisuuteen. Entä ne 10 000 000 muuta lajia...?

    • Anonyymi

      Ja miten tämä todistaa luomisen ja sen että sen takana olisi joku jumala?

    • No niin on. Juuri kun rupesin uskomaan, että ROT on jaksottaisesti tasapainossa (omalla tasollaan mitaten), koska ei ole postannut paskaa palstalle pitkään aikaan, hän töräyttää paskapostauksen taas. ROT ei ole sittenkään jaksottaisesti tasapainossa.

    • Anonyymi

      "Nyt tutkijat havaitsivat, että luonnossa tapahtuu ekologista adaptoitumista, mutta ei mitään kuvitteellista nopeata evoluutiota."
      Ja taas valehdellaan. Näinkö sinä ymmärsit lauseen
      "But our new results show nothing else than a gradual evolution both before, during and after the formation of new species" ?
      iowa

    • Anonyymi

      Evoluutio on täysin mahdottomuus. Mitään ei tapahdu sattumalta, jokaiseen tapahtumaan tarvitaan järjellinen voima ja alkutekijät.

      Mitään räjähdystä ei ole voinut tapahtua, jos ei ole ollut mitään mikä räjähtäisi ja voima joka räjäyttäisi.

      Tiede kumoaa jatkuvasti aiempaa tiedettä ja mitätöi sen.

      Huvittavaa kun tieteen nimissä puhutaan täyttä mahdottomuutta. Puhujat useimmiten ovat niitä, jotka eivät edest tiedä mitä tiede on.

      Tällaista tarkkaa lainalaisuutta, mitä koko maailmainkaikkeus on, ei voi syntyä sattumalta ilman Järkeä joka ohjaisi sen ja pitäisi sitä yllä. Vain Jumala joka on ollut ikuisuuden voi tämän kaiken luoda.

      Turha väittää Jumalaa vastaan, jos et tidä montako atomia maailmankaikkeudessa on ja mikä ero on ikuisuudella ja ajalla. Vain Jumala itse voi nämä ilmoittaa ja sen Hän on tehnyt Sanassaan Raamatussa. Nyt olemme ajassa. Aika alkoi maailman luomisesta noin 6000 vuotta sitten ja päättyy noin 1000 vuoden kuluttua. Sitä ennen oli ikuisuus ja se jatkuu maailman loputtua.

      • Anonyymi

        Ei muuta kuin todistamaan väitteesi.


      • "Huvittavaa kun tieteen nimissä puhutaan täyttä mahdottomuutta. Puhujat useimmiten ovat niitä, jotka eivät edes tiedä mitä tiede on."
        Anna joku esimerkki ihmisistä jotka tekevät niin (jos ei oteta huomioon kreationisteja)? Tiede ei spekuloi Jumalan olemassaolosta, juu know...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei muuta kuin todistamaan väitteesi.

        "Ei muuta kuin todistamaan väitteesi."

        Ongelma vaan on siinä että jeesuksenmorsiammilla "todistaminen" tarkoittaa sitä että kaatumaseuroissa tullaan seurakunnan eteen lietsomaan joukkopsykoosia ja hihuhurmosta "todistamaan" eli esille tuomaan subjektiivisia "ihmeitä" kuten lyhyemmän jalan "kasvamisesta" saman mittaiseksi kuin se pidempi jalka.


      • Anonyymi

        Tiede ei väitä, että "jokin olisi räjähtänyt" alkuräjähdyksessä. Alkuräjähdyksellä viitataan avaruuden nopeaan laajenemiseen ja materian syntymiseen virtuaalihiukkasista, joita oli olemassa jo ennen kosmista inflaatiota ja jotka saivat massan pian avaruuden syntymisen jälkeen (muutama pikosekunti siitä).

        Ennen alkuräjähdystä oli siis kosminen inflaatio, jota kesti muutaman pikosekunnin ajan. Silloin avaruus laajeni valoa nopeammin. Myöhemmin - alkuräjähdyksen jälkeen - avaruuden laajenemisen nopeus hidastui, mutta oli "räjähdysmäisen nopea", mistä nimi Big Bang on saanut aiheensa.

        Ennen kosmista inflaatiota ja avaruuden syntymistä oli täydellinen tyhjiö, jossa tyhjiöenergia väreili ja syntyi virtuaalihiukkasia, jotka katosivat heti saman tien kuin syntyivät. Tyhjiöllä ei ollut tilavuutta eikä halkaisijaa, joten ei voida sanoa, missä sitä tapahtui. Me emme tiedä kuinka kauas aikakoordinaatisto ulottuu tämän kvanttimeren poreilun (kvanttifluktuaatio) tapahtuessa.

        Me tiedämme sen (Kari Enqvist), että alussa avaruus oli täysin tyhjä ja äärettömän kylmä paikka. Tätä seurasi kosminen inflaatio, jolloin ei ollut vielä materiaa. Sitten syntyi materia Big Bangissä ja se levisi yhdessä laajenevan universumin kanssa räjähdyksen nopeasti. Mitään oikeaa räjähdystä ei siis tapahtunut.

        Lukisit sinäkin tiedejulkaisuja paimentolaisten satukirjan sijasta, niin tietäisit sen, miten universumi on syntynyt ja mitä oli olemassa sitä ennen (tyhjiöenergian väreilyä)! Tiede ei erehdy, mutta paimentolaiset olivat tietämättömiä ja sivistymättömiä tolloja!


      • Anonyymi
        iowa kirjoitti:

        "Huvittavaa kun tieteen nimissä puhutaan täyttä mahdottomuutta. Puhujat useimmiten ovat niitä, jotka eivät edes tiedä mitä tiede on."
        Anna joku esimerkki ihmisistä jotka tekevät niin (jos ei oteta huomioon kreationisteja)? Tiede ei spekuloi Jumalan olemassaolosta, juu know...

        Miksi kreationistit eivät kelpaa esimerkiksi?
        Nehän nyt ensimmäisenä mieleen tulevat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kreationistit eivät kelpaa esimerkiksi?
        Nehän nyt ensimmäisenä mieleen tulevat.

        Anonyymi, koska kirjoittaja näytti viittaavan objektiivisen tieteen tekijöihin jotka (muka) eivät edes ymmärrä tieteen käsitettä, heh...


      • Anonyymi

        >>Mitään räjähdystä ei ole voinut tapahtua, jos ei ole ollut mitään mikä räjähtäisi ja voima joka räjäyttäisi.<<

        Mistäs "räjähdyksestä" sinä nyt puhut? Aloittajakin puhui "Kambrin räjähdyksestä", joka on ihan eri asia kuin alkuräjähdys. Silloin kyllä oli jo jotain mikä olisi voinut räjähtää, mutta tuossakaan räjähdyksessä ei tapahtunut mitään räjähdystä niin kuin pomminräjähdyksessä. Kambrin räjähdys tarkoittaa räjähdysmäistä uusien lajien ilmestymistä (varsinkin sellaisten josta voi jäädä fossiilisia jälkiä). Ja sekin kesti miljoonia vuosia, joten se ei tapahtunut niin kuin esim. dynamiitin kyseessä ollessa.

        Alkuräjähdystä ei kannata sotkea evoluutioon, koska niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Jotkut kreationistit jopa luulevat, että tähdet ja planeetat syntyivät alkuräjähdyksessä...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tiede ei väitä, että "jokin olisi räjähtänyt" alkuräjähdyksessä. Alkuräjähdyksellä viitataan avaruuden nopeaan laajenemiseen ja materian syntymiseen virtuaalihiukkasista, joita oli olemassa jo ennen kosmista inflaatiota ja jotka saivat massan pian avaruuden syntymisen jälkeen (muutama pikosekunti siitä).

        Ennen alkuräjähdystä oli siis kosminen inflaatio, jota kesti muutaman pikosekunnin ajan. Silloin avaruus laajeni valoa nopeammin. Myöhemmin - alkuräjähdyksen jälkeen - avaruuden laajenemisen nopeus hidastui, mutta oli "räjähdysmäisen nopea", mistä nimi Big Bang on saanut aiheensa.

        Ennen kosmista inflaatiota ja avaruuden syntymistä oli täydellinen tyhjiö, jossa tyhjiöenergia väreili ja syntyi virtuaalihiukkasia, jotka katosivat heti saman tien kuin syntyivät. Tyhjiöllä ei ollut tilavuutta eikä halkaisijaa, joten ei voida sanoa, missä sitä tapahtui. Me emme tiedä kuinka kauas aikakoordinaatisto ulottuu tämän kvanttimeren poreilun (kvanttifluktuaatio) tapahtuessa.

        Me tiedämme sen (Kari Enqvist), että alussa avaruus oli täysin tyhjä ja äärettömän kylmä paikka. Tätä seurasi kosminen inflaatio, jolloin ei ollut vielä materiaa. Sitten syntyi materia Big Bangissä ja se levisi yhdessä laajenevan universumin kanssa räjähdyksen nopeasti. Mitään oikeaa räjähdystä ei siis tapahtunut.

        Lukisit sinäkin tiedejulkaisuja paimentolaisten satukirjan sijasta, niin tietäisit sen, miten universumi on syntynyt ja mitä oli olemassa sitä ennen (tyhjiöenergian väreilyä)! Tiede ei erehdy, mutta paimentolaiset olivat tietämättömiä ja sivistymättömiä tolloja!

        ". Tyhjiöllä ei ollut tilavuutta eikä halkaisijaa, joten ei voida sanoa, missä sitä tapahtui. "

        Oliko maailmankaukkeiden metriikka kuitenkin olemassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiede ei väitä, että "jokin olisi räjähtänyt" alkuräjähdyksessä. Alkuräjähdyksellä viitataan avaruuden nopeaan laajenemiseen ja materian syntymiseen virtuaalihiukkasista, joita oli olemassa jo ennen kosmista inflaatiota ja jotka saivat massan pian avaruuden syntymisen jälkeen (muutama pikosekunti siitä).

        Ennen alkuräjähdystä oli siis kosminen inflaatio, jota kesti muutaman pikosekunnin ajan. Silloin avaruus laajeni valoa nopeammin. Myöhemmin - alkuräjähdyksen jälkeen - avaruuden laajenemisen nopeus hidastui, mutta oli "räjähdysmäisen nopea", mistä nimi Big Bang on saanut aiheensa.

        Ennen kosmista inflaatiota ja avaruuden syntymistä oli täydellinen tyhjiö, jossa tyhjiöenergia väreili ja syntyi virtuaalihiukkasia, jotka katosivat heti saman tien kuin syntyivät. Tyhjiöllä ei ollut tilavuutta eikä halkaisijaa, joten ei voida sanoa, missä sitä tapahtui. Me emme tiedä kuinka kauas aikakoordinaatisto ulottuu tämän kvanttimeren poreilun (kvanttifluktuaatio) tapahtuessa.

        Me tiedämme sen (Kari Enqvist), että alussa avaruus oli täysin tyhjä ja äärettömän kylmä paikka. Tätä seurasi kosminen inflaatio, jolloin ei ollut vielä materiaa. Sitten syntyi materia Big Bangissä ja se levisi yhdessä laajenevan universumin kanssa räjähdyksen nopeasti. Mitään oikeaa räjähdystä ei siis tapahtunut.

        Lukisit sinäkin tiedejulkaisuja paimentolaisten satukirjan sijasta, niin tietäisit sen, miten universumi on syntynyt ja mitä oli olemassa sitä ennen (tyhjiöenergian väreilyä)! Tiede ei erehdy, mutta paimentolaiset olivat tietämättömiä ja sivistymättömiä tolloja!

        Kerropa mitä tuo tyhjöenergian värähtely on. Kuinka se havannoidaan ja mitataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerropa mitä tuo tyhjöenergian värähtely on. Kuinka se havannoidaan ja mitataan.

        Aloita tästä

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kvanttifluktuaatio

        ja kysy lisää lähimmältä kosmologilta tai suoraan lähdeviitteessä mainituilta Djorgovskilta ja Gurzadyanilta. Tällä palstalla ei valitettavasti ole läpi vuorokauden toimivaa fyysikkopäivystystä eikä se edes kuulu palstan aihepiiriin.


      • Anonyymi

        "Evoluutio on täysin mahdottomuus. Mitään ei tapahdu sattumalta, jokaiseen tapahtumaan tarvitaan järjellinen voima ja alkutekijät.

        Mitään räjähdystä ei ole voinut tapahtua, jos ei ole ollut mitään mikä räjähtäisi ja voima joka räjäyttäisi."

        No todellisuudessa asioita kyllä tapahtuu sattumalta...vai todistaako esim Hitlerin (tai Trumpin..) toimet sinusta Jumalan suuruudesta
        "Evoluutio on täysin mahdottomuus. Mitään ei tapahdu sattumalta, jokaiseen tapahtumaan tarvitaan järjellinen voima ja alkutekijät.

        Mitään räjähdystä ei ole voinut tapahtua, jos ei ole ollut mitään mikä räjähtäisi ja voima joka räjäyttäisi."

        No jos sekä evoluution että alkuräjähdyksen takana on Jumala, mikset usko niihin? Ei se sen vaikeampaa ole.

        Ajatteletko btw, että koko maailmankaikkeus miljardine biljoonine tähtineen katoaa maailmanlopussa (koska Adam söi omenan) ja ihmiset ovat ollet hieman tuhmia (sellaisina kuin Jumala meidät loi)?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiede ei väitä, että "jokin olisi räjähtänyt" alkuräjähdyksessä. Alkuräjähdyksellä viitataan avaruuden nopeaan laajenemiseen ja materian syntymiseen virtuaalihiukkasista, joita oli olemassa jo ennen kosmista inflaatiota ja jotka saivat massan pian avaruuden syntymisen jälkeen (muutama pikosekunti siitä).

        Ennen alkuräjähdystä oli siis kosminen inflaatio, jota kesti muutaman pikosekunnin ajan. Silloin avaruus laajeni valoa nopeammin. Myöhemmin - alkuräjähdyksen jälkeen - avaruuden laajenemisen nopeus hidastui, mutta oli "räjähdysmäisen nopea", mistä nimi Big Bang on saanut aiheensa.

        Ennen kosmista inflaatiota ja avaruuden syntymistä oli täydellinen tyhjiö, jossa tyhjiöenergia väreili ja syntyi virtuaalihiukkasia, jotka katosivat heti saman tien kuin syntyivät. Tyhjiöllä ei ollut tilavuutta eikä halkaisijaa, joten ei voida sanoa, missä sitä tapahtui. Me emme tiedä kuinka kauas aikakoordinaatisto ulottuu tämän kvanttimeren poreilun (kvanttifluktuaatio) tapahtuessa.

        Me tiedämme sen (Kari Enqvist), että alussa avaruus oli täysin tyhjä ja äärettömän kylmä paikka. Tätä seurasi kosminen inflaatio, jolloin ei ollut vielä materiaa. Sitten syntyi materia Big Bangissä ja se levisi yhdessä laajenevan universumin kanssa räjähdyksen nopeasti. Mitään oikeaa räjähdystä ei siis tapahtunut.

        Lukisit sinäkin tiedejulkaisuja paimentolaisten satukirjan sijasta, niin tietäisit sen, miten universumi on syntynyt ja mitä oli olemassa sitä ennen (tyhjiöenergian väreilyä)! Tiede ei erehdy, mutta paimentolaiset olivat tietämättömiä ja sivistymättömiä tolloja!

        "Sitten syntyi materia Big Bangissä ja se levisi yhdessä laajenevan universumin kanssa räjähdyksen nopeasti"
        No, tarkkaan ottaen itse materia syntyi paljon myöhemmin, alussa oli vain plasmaa, painovoima ja irrallisia hiukkasia.

        Kreationistit uskovat kyllä ihmeisiin niiden kaikissa muodoissa, mutta silti (heille) on mahdotonta, että Jumala olisi luonut kaikkeuden alkuräjähdyksen kautta. Mikä siinä niin vaikeaa on, verrattuna siihen että kaikki tapahtui kuudessa päivässä hetki sitten ja vielä aivan luonnonlakien vastaisessa järjestyksessä...


    • Anonyymi

      Tiede vaatii todisteeksi toistettavan laporiotestin onnistumisen. Mitään tällaista ei ole onnistuttu toteuttamaan yhdessäkään evoluution väittämässä testissä.

      • Anonyymi

        Koska tälläinen vaatimis on tullut? Ja kai tiedät evoluutiota on tutkittu laboratooriossa. Etkö lukenut aloitusta?


      • Anonyymi

        Ja sinun mukaasi myös luominen on mahdotonta, koska sitä ei voida tutkia laboratoriossa.


      • "Tiede vaatii todisteeksi toistettavan laporiotestin onnistumisen."

        Mikäs sinä jeesuksenmorsian olet esittämään mitään siitä mitä tieteellinen menetelmä oikeasti vaatii.

        Jos tieteellinen tutkimus dokumentoi laboratoriossa tehtyä testejä niin toki noiden väitettyjen testien tulee olla toistettavissa myös muiden tutkijoiden toimesta.

        Jos tutkimus väittää jotain johtopäätöksiä esimerkiksi paleontologisten näytteiden analyysin tulosten perusteella niin toki jonkin toisten riiippumattomien tutkimusryhmien tulee päätyä analyysisssaan samoihin tuloksiksiin johtopäätöksissään jotta alkuperäisen tukimuksen tulokset vahvistuvat.

        "Mitään tällaista ei ole onnistuttu toteuttamaan yhdessäkään evoluution väittämässä testissä."

        Jospas puskista vajaamielisesti mölisevä jeesuksenmorsian sitten esittelisit meille ihmeen. Ihmeen joka on se ihmiskunnan ensimmäinen vertaisarvioitu tieteellinen tutkimus joka falsifioisi evoluutioteorian. Miksi erimerkiksi ROT a.k.a. Tomi Aalto ei ole kyennyt sellaista tieteellistä tutkimusta esittämään kertaakaan vaikka on pyydetty tälläkin palstalla lukemattomia kertoja?


      • Anonyymi

        Kaikki tiede ei vaadi laboratoriokokeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska tälläinen vaatimis on tullut? Ja kai tiedät evoluutiota on tutkittu laboratooriossa. Etkö lukenut aloitusta?

        Koska tälläinen vaatimis on tullut? Ja kai tiedät evoluutiota on tutkittu laboratooriossa. Etkö lukenut aloitusta?

        -Totta Mooses on tutkittu. Lenskin bakteerit pysyivät bakteereina. Banaanikärpäset banaanikärpäsinä. Tiedehän todista vain entropian. Kiken aikaa käynnissä olevan rapautumisen. Laboratoriotutkimuksia varten on luotu
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16155790/pienin-mahdollinen-itsemonistuva-genomi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska tälläinen vaatimis on tullut? Ja kai tiedät evoluutiota on tutkittu laboratooriossa. Etkö lukenut aloitusta?

        -Totta Mooses on tutkittu. Lenskin bakteerit pysyivät bakteereina. Banaanikärpäset banaanikärpäsinä. Tiedehän todista vain entropian. Kiken aikaa käynnissä olevan rapautumisen. Laboratoriotutkimuksia varten on luotu
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16155790/pienin-mahdollinen-itsemonistuva-genomi

        Tiede on myös havainnut evoluutioksi nimitetyn tapahtumisen luonnossa. Voitko laittaa todisteita näistä tiedemiesten puheista.

        Ja miten nämä rappeutumiset todistavat luomisen tai että sen takana olisi jokin olento?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska tälläinen vaatimis on tullut? Ja kai tiedät evoluutiota on tutkittu laboratooriossa. Etkö lukenut aloitusta?

        -Totta Mooses on tutkittu. Lenskin bakteerit pysyivät bakteereina. Banaanikärpäset banaanikärpäsinä. Tiedehän todista vain entropian. Kiken aikaa käynnissä olevan rapautumisen. Laboratoriotutkimuksia varten on luotu
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16155790/pienin-mahdollinen-itsemonistuva-genomi

        Otapas ja todista tämä rapautuminen.

        Kiitos.


    • Joh. 1:
      1. Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.
      2. Hän oli alussa Jumalan luona.
      3. Kaikki on syntynyt hänen kauttaan. Ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
      4. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo.
      5. Valo loistaa pimeydessä, eikä pimeys ole saanut sitä valtaansa.

      1.Moos. 1:
      Alussa Jumala loi taivaat ja maan.
      2. Maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden yllä, ja Jumalan Henki liikkui(2) vetten päällä.
      3. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus." Silloin valkeus tuli.
      4. Jumala näki, että valkeus oli hyvä, ja Jumala erotti toisistaan valkeuden ja pimeyden.
      5. Jumala nimitti valon päiväksi, ja pimeyden hän nimitti yöksi. Tuli ilta ja tuli aamu, yksi päivä oli mennyt.
      6. Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanavaruus vesien välille erottamaan vedet toisistaan."
      7. Ja Jumala teki taivaanavaruuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanavaruuden alapuolella, niistä vesistä, jotka olivat taivaanavaruuden yläpuolella. Näin tapahtui.
      8. Jumala nimesi avaruuden taivaaksi. Tuli ilta ja tuli aamu, toinen päivä oli mennyt.

      • Kommentisi on pelkkää Raamatun satujen copy-pastea. Löytyisikö mitään vertaisarvioituja tieteellisiä todisteita kreationismi tueksi?


      • kreationismi_on_sairaus kirjoitti:

        Kommentisi on pelkkää Raamatun satujen copy-pastea. Löytyisikö mitään vertaisarvioituja tieteellisiä todisteita kreationismi tueksi?

        Oletko lukenut Raamatun läpi, Oletko ymmärtänyt mitä siellä lukee. Tiesitkö, että me elämme nyt Uuden Testamentin aikaa, emme V.T, aikaa.

        Järkevintä on kopioida ja liittää, niin välttää kirjoitusvirheet ja väärät tulkinnat.

        Mark. 4:
        10. Kun Jeesus oli jäänyt yksin, ne kaksitoista ja muut hänen ympärillään olevat kysyivät häneltä, mitä vertaukset tarkoittivat.
        11. Hän sanoi heille: "Teille on uskottu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksin,
        12. että he näkevinä näkisivät eivätkä käsittäisi ja kuulevina kuulisivat - eivätkä ymmärtäisi, etteivät kääntyisi eivätkä saisi anteeksi."

        2.Piet.1:
        20. Ennen kaikkea teidän tulee tietää, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä(3),
        21. sillä mitään profetiaa ei ole koskaan tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Oletko lukenut Raamatun läpi, Oletko ymmärtänyt mitä siellä lukee. Tiesitkö, että me elämme nyt Uuden Testamentin aikaa, emme V.T, aikaa.

        Järkevintä on kopioida ja liittää, niin välttää kirjoitusvirheet ja väärät tulkinnat.

        Mark. 4:
        10. Kun Jeesus oli jäänyt yksin, ne kaksitoista ja muut hänen ympärillään olevat kysyivät häneltä, mitä vertaukset tarkoittivat.
        11. Hän sanoi heille: "Teille on uskottu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksin,
        12. että he näkevinä näkisivät eivätkä käsittäisi ja kuulevina kuulisivat - eivätkä ymmärtäisi, etteivät kääntyisi eivätkä saisi anteeksi."

        2.Piet.1:
        20. Ennen kaikkea teidän tulee tietää, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä(3),
        21. sillä mitään profetiaa ei ole koskaan tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.

        Miten juuri sinun mielestäsi väärät tulkinnat voi muka välttää? Ei mitenkään.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Oletko lukenut Raamatun läpi, Oletko ymmärtänyt mitä siellä lukee. Tiesitkö, että me elämme nyt Uuden Testamentin aikaa, emme V.T, aikaa.

        Järkevintä on kopioida ja liittää, niin välttää kirjoitusvirheet ja väärät tulkinnat.

        Mark. 4:
        10. Kun Jeesus oli jäänyt yksin, ne kaksitoista ja muut hänen ympärillään olevat kysyivät häneltä, mitä vertaukset tarkoittivat.
        11. Hän sanoi heille: "Teille on uskottu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksin,
        12. että he näkevinä näkisivät eivätkä käsittäisi ja kuulevina kuulisivat - eivätkä ymmärtäisi, etteivät kääntyisi eivätkä saisi anteeksi."

        2.Piet.1:
        20. Ennen kaikkea teidän tulee tietää, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä(3),
        21. sillä mitään profetiaa ei ole koskaan tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.

        Tahallisella hämäräpuhumisella gurut pönkittävät asemaansa. Näin saavat mukavasti ilmaisia naisia ja ruokaa.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Oletko lukenut Raamatun läpi, Oletko ymmärtänyt mitä siellä lukee. Tiesitkö, että me elämme nyt Uuden Testamentin aikaa, emme V.T, aikaa.

        Järkevintä on kopioida ja liittää, niin välttää kirjoitusvirheet ja väärät tulkinnat.

        Mark. 4:
        10. Kun Jeesus oli jäänyt yksin, ne kaksitoista ja muut hänen ympärillään olevat kysyivät häneltä, mitä vertaukset tarkoittivat.
        11. Hän sanoi heille: "Teille on uskottu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksin,
        12. että he näkevinä näkisivät eivätkä käsittäisi ja kuulevina kuulisivat - eivätkä ymmärtäisi, etteivät kääntyisi eivätkä saisi anteeksi."

        2.Piet.1:
        20. Ennen kaikkea teidän tulee tietää, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä(3),
        21. sillä mitään profetiaa ei ole koskaan tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.

        Sen jälkeen kun Jumala oli luonut taivaan ja Maan, ja oli aikaansaanut vuorokausivaihtelun, tuli ensimmäinen päivä. Jumala "teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä". Toisena päivänä Jumala teki kasvit. Auringon, Kuun ja tähdet hän loi vasta kolmantena pävänä.

        Raamatun maailmankuva kuvastaa aikansa paimentolaiskulttuuria. Mistään jumalallisesta inspiraatiosta ei ole mitään merkkejä. Voitko kiistää? Pyhä Henki ei ole antanut sinulle viisautta, toistelet vain noita kopioimiasi loruja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten juuri sinun mielestäsi väärät tulkinnat voi muka välttää? Ei mitenkään.

        Miten juuri sinun mielestäsi väärät tulkinnat voi muka välttää?

        Ihmiselle se on lähes mahdotonta, mutta Jumalan ohjauksessa mahdollista.

        Meidän ihmisten on useinkin vaikea erottaa oikea väärästä. Mutta kun taistelu on Jumalan eikä meidän, niin Jumala on antanut armolahjoja, kuten tähän tehtävään joillekin uskoville henkien erottamisen armolahjan. Me Jeesuksen seuraajat olemme saaneet myös Pyhän Hengen joka opettaa meitä. Raamattu ei edes aukea ilman Pyhän Hengen apua.

        Meitä kehotetaan arvioimaan kaikki henget, ovatko ne lähtöisin Jumalasta vai Jumalan vastustajasta. Meitä käsketään, myös valvomaan ja rukoilemaan lakkaamatta, Esimerkiksi tässä on helppo ymmärtää muut elämän tarpeet, kuten nukkumisen, tottakai meidän on levättävä. Veihän Jeesuskin opetuslapset kauemmaksi ihmisten luota nimenomaan lepäämään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tahallisella hämäräpuhumisella gurut pönkittävät asemaansa. Näin saavat mukavasti ilmaisia naisia ja ruokaa.

        Meitä ihmisiä on joka lähtöön. Mutta eihän kaikki olekaan uskossa eivätkä Kristuksen opetuslapsia, ei edes kaikki jotka niin väittävät olevansa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sen jälkeen kun Jumala oli luonut taivaan ja Maan, ja oli aikaansaanut vuorokausivaihtelun, tuli ensimmäinen päivä. Jumala "teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä". Toisena päivänä Jumala teki kasvit. Auringon, Kuun ja tähdet hän loi vasta kolmantena pävänä.

        Raamatun maailmankuva kuvastaa aikansa paimentolaiskulttuuria. Mistään jumalallisesta inspiraatiosta ei ole mitään merkkejä. Voitko kiistää? Pyhä Henki ei ole antanut sinulle viisautta, toistelet vain noita kopioimiasi loruja.

        Anonyymi Eilen 22:37
        Näytät olevan täysin tietämätön Raamatusta ja "aikansa" kulttuurista.

        Paimentolaisia oli vähän, eikä se ollut mitenkään vallitseva kulttuuri.

        Pyrin usein liittämään kopion Jumalan sanasta Raamatusta, välttäkseni virheet.

        Jos samaa kysytään moneen kertaan ja monessa kohtaa niihin voi antaa keskenään samankin vastauksen.

        Tiedätkö miksi jotkut kirjoittelevat ihan vääristeleviä lausuntoja Jumalaa ja Raamattua vastaan? Tähän kysymykseen kannattaa sinun miettia omalta kohdaltasi, ei toisten kohdalta. Vastaus ei ole merkityksetön, eikä pikku juttu.

        Matt. 12: Jeesus sanoo.
        33. "Tehkää puu hyväksi, niin sen hedelmästäkin tulee hyvä, tai tehkää puu huonoksi, niin sen hedelmästäkin tulee huono. Hedelmästä puu tunnetaan.
        34. Te kyykäärmeiden sikiöt, kuinka te voisitte puhua hyvää, kun itse olette pahoja! Sydämen kyllyydestä suu puhuu.
        35. Hyvä ihminen tuo hyvyytensä varastosta esiin hyvää, ja paha ihminen tuo pahuutensa varastosta esiin pahaa.
        36. Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset puhuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili.
        37. Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Meitä ihmisiä on joka lähtöön. Mutta eihän kaikki olekaan uskossa eivätkä Kristuksen opetuslapsia, ei edes kaikki jotka niin väittävät olevansa.

        Häpäiset paitsi itsesi myös Kristuksen.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Miten juuri sinun mielestäsi väärät tulkinnat voi muka välttää?

        Ihmiselle se on lähes mahdotonta, mutta Jumalan ohjauksessa mahdollista.

        Meidän ihmisten on useinkin vaikea erottaa oikea väärästä. Mutta kun taistelu on Jumalan eikä meidän, niin Jumala on antanut armolahjoja, kuten tähän tehtävään joillekin uskoville henkien erottamisen armolahjan. Me Jeesuksen seuraajat olemme saaneet myös Pyhän Hengen joka opettaa meitä. Raamattu ei edes aukea ilman Pyhän Hengen apua.

        Meitä kehotetaan arvioimaan kaikki henget, ovatko ne lähtöisin Jumalasta vai Jumalan vastustajasta. Meitä käsketään, myös valvomaan ja rukoilemaan lakkaamatta, Esimerkiksi tässä on helppo ymmärtää muut elämän tarpeet, kuten nukkumisen, tottakai meidän on levättävä. Veihän Jeesuskin opetuslapset kauemmaksi ihmisten luota nimenomaan lepäämään.

        "Mutta kun taistelu on Jumalan eikä meidän," Oletko siis ulkoistanut oikean ja väärän erottamisen toisistaan jollekin keksimällesi satuolennolle? Liian vaikeaa sinulle itsellesi? Jos toimit väärin, voit mennä piiloon tuon satuolennon selän taakse ja pestä kätesi koko hommasta koska se oli jumalasi tahto? Minun on erotettava ne ihan itse, en voi katsoa neuvoja satukirjoista. Oman ajattelun ulkoistamisesta harvoin seuraa hyvää, se näyttää johtavan esim jonkun kirjan lauseiden papukaijamaiseen copypastaamiseen tänne. Onko päässäsi yhtään omaa ajatusta vai etkö vain uskalla esittää "vääriä" kysymyksiä?


      • Anonyymi
        kreationismi_on_sairaus kirjoitti:

        Kommentisi on pelkkää Raamatun satujen copy-pastea. Löytyisikö mitään vertaisarvioituja tieteellisiä todisteita kreationismi tueksi?

        Kommentisi on pelkkää Raamatun satujen copy-pastea. Löytyisikö mitään vertaisarvioituja tieteellisiä todisteita kreationismi tueksi?

        Mikset kumoa vertaisarvioidulla julkaisulla? Milipiteesi on täyttä paskaa kommentista toiseen.


    • Anonyymi

      Ja taas on tullut kretinisteiltä kiitettävä kokoelma aivopieruja. Räjähdys pitäisi todistaa "laporiossa" (mikä se sitten lieneekään) ja otteita satukirjasta. Näin se kretinismi etenee.

      • Anonyymi

        Et taida tietää mitään kretinismistä! Senhän voi todistaa laboratoriossa! Tarkasta kilpirauhasesi toiminta!


    • Anonyymi

      "...Nyt tutkijat havaitsivat, että luonnossa tapahtuu ekologista adaptoitumista, mutta ei mitään kuvitteellista nopeata evoluutiota..."

      Eikö tämä ole ihmeellinen väite henkilöltä, joka uskoo hypernopeaan evoluutioon noin 4500 sitten tapahtuneen globaalin tulvan jälkeen?!

      Kuinka monta baraminia siellä arkissa olikaan ja montako uutta biologista lajia niistä on syntynytkään?

      Annas tulla kissa-, koira-, hevos-, lisko- ja sammakkoeläinten kantamuodot arkissa!

      Lintujen, käärmeiden ja sellaisten hyönteisten, jotka eivät selviä veden alla vuotta missään muodonvaihdoksen vaiheessa?

      Miten sellaiset kasvit selvisivät veden alla vuoden, jotka tutkitusti eivät siellä selviä?

      Miten mantereet saattoivat liikkua nykyisille paikoilleen muutamassa kymmenessä tai parissa sadassa vuodessa niin kuin nuoren maan kreationismissa väitetään?

      • Anonyymi

        Jjoitakin asiavirheitä?

        Vuorten huiput peittyivät viimeksi ja tulivat ensin näkyviin, joten niiden kasvillisuuden ei tarvinnut olla veden alla kuin joitakin päiviä. Silloin myös mantereet nousi ja laski, joten joku kohta saattoi nousta veden yläpuolelle varsin pian, samalla kuin esimerkiksi kaupungit joita löytyy merten pohjalta, vajosivat samanaikaisesti.
        Katso kuvia UNDERWATER CITIES

        Se että Nooan arkki ei törmännyt maahan ennenkuin seitsemäntenä kuukautena, ei merkinnyt sitä etteikö jossain toisella puolella maapalloa joku alue olisi voinut nousta näkyviin aikaisemmin. Arkki saattoi olla paras turvapaikka, niinkuin nytkin tsunamit tuskin huomaa laivassa valtamerellä.

        Esimerkiksi Himalaja saattoi noustai vedenpaisumuksen aikaan; vieläpä se kenties on muisto vaikkapa asteroidin törmäyksestä. Joku voimahan on kääntänyt kalliokerrostumat kyljelleen.

        Mannerlaattojen sivuliikkuminen on uskon asia. On vaikeampaa kuvitella niiden liikettä, jos ymmärtää että ne ovat toisissaan kiinni, eivätkä juuri pääse liikkumaan!

        Sen sijaan mannerlaatat voivat nousta tai laskea muutaman metrin, ja aiheuttaa tsunamin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jjoitakin asiavirheitä?

        Vuorten huiput peittyivät viimeksi ja tulivat ensin näkyviin, joten niiden kasvillisuuden ei tarvinnut olla veden alla kuin joitakin päiviä. Silloin myös mantereet nousi ja laski, joten joku kohta saattoi nousta veden yläpuolelle varsin pian, samalla kuin esimerkiksi kaupungit joita löytyy merten pohjalta, vajosivat samanaikaisesti.
        Katso kuvia UNDERWATER CITIES

        Se että Nooan arkki ei törmännyt maahan ennenkuin seitsemäntenä kuukautena, ei merkinnyt sitä etteikö jossain toisella puolella maapalloa joku alue olisi voinut nousta näkyviin aikaisemmin. Arkki saattoi olla paras turvapaikka, niinkuin nytkin tsunamit tuskin huomaa laivassa valtamerellä.

        Esimerkiksi Himalaja saattoi noustai vedenpaisumuksen aikaan; vieläpä se kenties on muisto vaikkapa asteroidin törmäyksestä. Joku voimahan on kääntänyt kalliokerrostumat kyljelleen.

        Mannerlaattojen sivuliikkuminen on uskon asia. On vaikeampaa kuvitella niiden liikettä, jos ymmärtää että ne ovat toisissaan kiinni, eivätkä juuri pääse liikkumaan!

        Sen sijaan mannerlaatat voivat nousta tai laskea muutaman metrin, ja aiheuttaa tsunamin!

        Minkä ikäinen olet? Aikuinen et ainakaan voi olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jjoitakin asiavirheitä?

        Vuorten huiput peittyivät viimeksi ja tulivat ensin näkyviin, joten niiden kasvillisuuden ei tarvinnut olla veden alla kuin joitakin päiviä. Silloin myös mantereet nousi ja laski, joten joku kohta saattoi nousta veden yläpuolelle varsin pian, samalla kuin esimerkiksi kaupungit joita löytyy merten pohjalta, vajosivat samanaikaisesti.
        Katso kuvia UNDERWATER CITIES

        Se että Nooan arkki ei törmännyt maahan ennenkuin seitsemäntenä kuukautena, ei merkinnyt sitä etteikö jossain toisella puolella maapalloa joku alue olisi voinut nousta näkyviin aikaisemmin. Arkki saattoi olla paras turvapaikka, niinkuin nytkin tsunamit tuskin huomaa laivassa valtamerellä.

        Esimerkiksi Himalaja saattoi noustai vedenpaisumuksen aikaan; vieläpä se kenties on muisto vaikkapa asteroidin törmäyksestä. Joku voimahan on kääntänyt kalliokerrostumat kyljelleen.

        Mannerlaattojen sivuliikkuminen on uskon asia. On vaikeampaa kuvitella niiden liikettä, jos ymmärtää että ne ovat toisissaan kiinni, eivätkä juuri pääse liikkumaan!

        Sen sijaan mannerlaatat voivat nousta tai laskea muutaman metrin, ja aiheuttaa tsunamin!

        Tämä. on varmaan sitä kretujen tiedettä:
        "jos", "ehkä", "saattoi" jne....

        :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jjoitakin asiavirheitä?

        Vuorten huiput peittyivät viimeksi ja tulivat ensin näkyviin, joten niiden kasvillisuuden ei tarvinnut olla veden alla kuin joitakin päiviä. Silloin myös mantereet nousi ja laski, joten joku kohta saattoi nousta veden yläpuolelle varsin pian, samalla kuin esimerkiksi kaupungit joita löytyy merten pohjalta, vajosivat samanaikaisesti.
        Katso kuvia UNDERWATER CITIES

        Se että Nooan arkki ei törmännyt maahan ennenkuin seitsemäntenä kuukautena, ei merkinnyt sitä etteikö jossain toisella puolella maapalloa joku alue olisi voinut nousta näkyviin aikaisemmin. Arkki saattoi olla paras turvapaikka, niinkuin nytkin tsunamit tuskin huomaa laivassa valtamerellä.

        Esimerkiksi Himalaja saattoi noustai vedenpaisumuksen aikaan; vieläpä se kenties on muisto vaikkapa asteroidin törmäyksestä. Joku voimahan on kääntänyt kalliokerrostumat kyljelleen.

        Mannerlaattojen sivuliikkuminen on uskon asia. On vaikeampaa kuvitella niiden liikettä, jos ymmärtää että ne ovat toisissaan kiinni, eivätkä juuri pääse liikkumaan!

        Sen sijaan mannerlaatat voivat nousta tai laskea muutaman metrin, ja aiheuttaa tsunamin!

        >>>Vuorten huiput peittyivät viimeksi ja tulivat ensin näkyviin, joten niiden kasvillisuuden ei tarvinnut olla veden alla kuin joitakin päiviä.<<<

        Tällöin vedenpaisumus olisi ollut EPÄONNISTUNUT, koska sen tarkoitushan oli tuhota koko arkin ulkopuolinen elämä.

        >>>...esimerkiksi kaupungit joita löytyy merten pohjalta, vajosivat samanaikaisesti.<<<

        Mitään asutuksia ei ole koskaan löydetty syvän meren alueelta. Voi melkoisella varmuudella sanoa, että kaikki nykyiset meren alta löytyvät asutukset ovat jääneet veden alle viime jääkauden jäiden sulamisen ansiosta, ellei sitten kyse ole jostain paikallisesta maanjäristyksestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jjoitakin asiavirheitä?

        Vuorten huiput peittyivät viimeksi ja tulivat ensin näkyviin, joten niiden kasvillisuuden ei tarvinnut olla veden alla kuin joitakin päiviä. Silloin myös mantereet nousi ja laski, joten joku kohta saattoi nousta veden yläpuolelle varsin pian, samalla kuin esimerkiksi kaupungit joita löytyy merten pohjalta, vajosivat samanaikaisesti.
        Katso kuvia UNDERWATER CITIES

        Se että Nooan arkki ei törmännyt maahan ennenkuin seitsemäntenä kuukautena, ei merkinnyt sitä etteikö jossain toisella puolella maapalloa joku alue olisi voinut nousta näkyviin aikaisemmin. Arkki saattoi olla paras turvapaikka, niinkuin nytkin tsunamit tuskin huomaa laivassa valtamerellä.

        Esimerkiksi Himalaja saattoi noustai vedenpaisumuksen aikaan; vieläpä se kenties on muisto vaikkapa asteroidin törmäyksestä. Joku voimahan on kääntänyt kalliokerrostumat kyljelleen.

        Mannerlaattojen sivuliikkuminen on uskon asia. On vaikeampaa kuvitella niiden liikettä, jos ymmärtää että ne ovat toisissaan kiinni, eivätkä juuri pääse liikkumaan!

        Sen sijaan mannerlaatat voivat nousta tai laskea muutaman metrin, ja aiheuttaa tsunamin!

        >>>Mannerlaattojen sivuliikkuminen on uskon asia. On vaikeampaa kuvitella niiden liikettä, jos ymmärtää että ne ovat toisissaan kiinni, eivätkä juuri pääse liikkumaan!<<<

        Mannerlaatat ei suinkaan ole kuin palapelin palaset, vaan kolmiulotteisia kappaleita, jotka on osittain toistensa alla/päällä reunoistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>Mannerlaattojen sivuliikkuminen on uskon asia. On vaikeampaa kuvitella niiden liikettä, jos ymmärtää että ne ovat toisissaan kiinni, eivätkä juuri pääse liikkumaan!<<<

        Mannerlaatat ei suinkaan ole kuin palapelin palaset, vaan kolmiulotteisia kappaleita, jotka on osittain toistensa alla/päällä reunoistaan.

        Missä kartassa ne on kuvattu osittain toistensa päälle? Nehän ovat joka kartassa vierekkäin!

        Palapelin palaset ovat suhteessa enemmän kolmiulotteisia kuin mannerlaatat.
        Mannerlaattojen leveys- ja paksuussuhde on noin 100/1
        Palapelin ehkä 10/1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä kartassa ne on kuvattu osittain toistensa päälle? Nehän ovat joka kartassa vierekkäin!

        Palapelin palaset ovat suhteessa enemmän kolmiulotteisia kuin mannerlaatat.
        Mannerlaattojen leveys- ja paksuussuhde on noin 100/1
        Palapelin ehkä 10/1

        "Missä kartassa ne on kuvattu osittain toistensa päälle? "

        Vaikka tässä
        https://www.thoughtco.com/map-of-tectonic-plates-and-their-boundaries-1441098

        Kannattaisi katsoa parempia karttoja ;)


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka kuinka katson, mannerlaatat ovat vieri vieressä, ei päällekkäin.!

        Olisit nyt lukenut sen artikkelin, jossa olisi selitetty miten tuota kuvaa pitää lukea. Tosin ymmärrän kyllä jos et osaa englantia.


    • Anonyymi

      Tuntuu,että Pyhä Henki on väistynyt Rotin päältä.
      Jotenkin hengettömiä,sieluttomia ovat avauksensa nykyään.
      Aikoinaan niistä loisti kiistaton Uskon Varmuus,kuin Hengen miekka.
      Onko Saatanan eksytys saanut sijansa Rotissa?

    • Anonyymi

      Miten kumotaan evoluutio? Näin -> "Evoluutio on kumottu!" Eikös ollutkin helppoa? Sen sijaan, että kirjoitat vuosikausia samoja kumouksellisia juttuja, voit yhtä hyvin kirjoittaa "Evoluutio on kumottu!" ja säästää kaikilta paljon aikaa ja vaivaa.

      • Eihän sitä tarvi edes kumota, koska Evoluutiota ei ole ollutkaan, ainakaan todellisuudessa.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Eihän sitä tarvi edes kumota, koska Evoluutiota ei ole ollutkaan, ainakaan todellisuudessa.

        Missähän todellisuudessa oikein asustat?

        Häpäiset paitsi itsesi myös uskosi ja Jumalan.


    • Anonyymi

      Tämä on kyllä kiehtovaa kuinka kauan joku voi elää omassa fantasiamaailmassaan ilman minkäännäköistä ymmärrystä omista aivopieruistaan.

      Varsinaiset humpuukin kaadot tulivat jo, joten voinkin siirtyä suoraan kysymykseen.

      Vuosi vuodelta väität kuinka evoluutio on kumottu ja kuinka kohta kaikki tietävät sen, mutta siellä se evoluutioteoria porskuttaa menemään.

      Kauanko olet luullut, että evoluutioteoria kaatuu?
      Kauanko vielä jaksat väittää niin?
      Eikö sinua yhtään ihmetytä miksi sinun luulemat asiat eivät ikinä nouse pinnalle missään tieteellisessä pohjassa? Jos sinulla löytyy selitys sille niin kerro ihmeessä.

      Minä uskallan väittää, että 30 vuoden päästä evoluutioteoriaa opetetaan yhä edelleen tieteellisenä alansa korkeampana tiedonlähteenä. Rappeutumiseen ei juurikaan kukaan usko ja sitä ei opeteta missään virallisessa koululaitoksessa. (Jos nyt ylipäätään enää kukaan kehtaa väittää sitä jonkinlaiseksi selitykseksi.)

      Litteän maan kannattajat ovat hyvin saman tapaisia. Hekin juhlivat jatkuvasti kuinka painovoimateoria on kaadettu mitä typerimmillä argumenteilla, ja jotka eivät kuitenkaan mitenkään todistaisi maan olevan litteä muutenkaan. Heidänkin mukaan pian kaikki tietävät asian. Ja toki mukana pitää olla ripaus jotain mystistä salaseuraa joka haluaa piilotella oikeaa tiedettä. ("Ne haluavat kieltää Jumalan sillä.")

      • Anonyymi

        Tämä on kyllä kiehtovaa kuinka kauan joku voi elää omassa fantasiamaailmassaan ilman minkäännäköistä ymmärrystä omista aivopieruistaan.

        Varsinaiset humpuukin kaadot tulivat jo, joten voinkin siirtyä suoraan kysymykseen.

        Vuosi vuodelta väität kuinka evoluutio on kumottu ja kuinka kohta kaikki tietävät sen, mutta siellä se evoluutioteoria porskuttaa menemään.

        Kauanko olet luullut, että evoluutioteoria kaatuu?
        Kauanko vielä jaksat väittää niin?
        Eikö sinua yhtään ihmetytä miksi sinun luulemat asiat eivät ikinä nouse pinnalle missään tieteellisessä pohjassa? Jos sinulla löytyy selitys sille niin kerro ihmeessä.

        Minä uskallan väittää, että 30 vuoden päästä evoluutioteoriaa opetetaan yhä edelleen tieteellisenä alansa korkeampana tiedonlähteenä. Rappeutumiseen ei juurikaan kukaan usko ja sitä ei opeteta missään virallisessa koululaitoksessa. (Jos nyt ylipäätään enää kukaan kehtaa väittää sitä jonkinlaiseksi selitykseksi.)

        Litteän maan kannattajat ovat hyvin saman tapaisia. Hekin juhlivat jatkuvasti kuinka painovoimateoria on kaadettu mitä typerimmillä argumenteilla, ja jotka eivät kuitenkaan mitenkään todistaisi maan olevan litteä muutenkaan. Heidänkin mukaan pian kaikki tietävät asian. Ja toki mukana pitää olla ripaus jotain mystistä salaseuraa joka haluaa piilotella oikeaa tiedettä. ("Ne haluavat kieltää Jumalan sillä.")


        Mielipiteesi on naurettava.
        https://link.springer.com/article/10.1007/s00285-017-1190-x


      • Anonyymi

        Joko se tyttöhallitus on kaatanut painovoimankin. Eikö feministinen luonnottomuus riittänyt.
        Ihankonoikeasti, onko tämä maa litteä. No sittenhän ei tarvi horjua, kivaa.
        Mitähän ne tyttäret seuraavaksi kääntävät nurinpäin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko se tyttöhallitus on kaatanut painovoimankin. Eikö feministinen luonnottomuus riittänyt.
        Ihankonoikeasti, onko tämä maa litteä. No sittenhän ei tarvi horjua, kivaa.
        Mitähän ne tyttäret seuraavaksi kääntävät nurinpäin?

        Musta joskus tuntuu siltä, että herään pää alaspäin, olisinko sen päivän litteän maan alapuolella? Tiedehän sen todistaa, tai ainakin niin mä luulen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Musta joskus tuntuu siltä, että herään pää alaspäin, olisinko sen päivän litteän maan alapuolella? Tiedehän sen todistaa, tai ainakin niin mä luulen.

        Varo vaan ettet putoa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Musta joskus tuntuu siltä, että herään pää alaspäin, olisinko sen päivän litteän maan alapuolella? Tiedehän sen todistaa, tai ainakin niin mä luulen.

        Älä nyt hölmöjä puhu, ei sieltä putoa. Eihän se tyttöhallituskaan ole pudonnut, vaikka ovatkin siellä litteän maan vääräällä puolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä nyt hölmöjä puhu, ei sieltä putoa. Eihän se tyttöhallituskaan ole pudonnut, vaikka ovatkin siellä litteän maan vääräällä puolella.

        No joo. Onhan siellä maan alapuolella hyvä olla sateilta suojassa hyvä paikka hallitukselle.


    • Anonyymi

      Hevonpaskaa!

    • Anonyymi

      Minä uskallan väittää että vielä kolmenkymmenen vuoden päästä kala on kala ja hevonen hevonen ja evoluutio teoria, ja jaksottainen tasapaino on vain teoria.

      • Anonyymi

        Ja minä veikkaan että luomisesta tai että sen takana olisi joku, ei saada koskaan yhtään todistetta. Joten luominen pysyy edelleen vain uskonnollisena tarinana.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja minä veikkaan että luomisesta tai että sen takana olisi joku, ei saada koskaan yhtään todistetta. Joten luominen pysyy edelleen vain uskonnollisena tarinana.

        Mutta kun luomisesta todistaa koko luomakunta.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Mutta kun luomisesta todistaa koko luomakunta.

        Miksi häpäiset Jumalan?


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Mutta kun luomisesta todistaa koko luomakunta.

        Ei todista. Vai voitko näyttää edes yhden todisteen luonnosta joka todistaa että juuri sinun uskoma luomistarina olisi totta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei todista. Vai voitko näyttää edes yhden todisteen luonnosta joka todistaa että juuri sinun uskoma luomistarina olisi totta?

        Minä uskon sen mitä Raamattu ilmoittaa, mutta jos itse kerron jonkin oman mielipiteeni se ei ole Raamatun ilmoitusta. Raamattu on Jumalan ilmoitus ihmiselle.
        Alla yksiselitteinen Raamatun vastaus pyyntöösi.

        Room. 1:
        18. Ihmiskunnan syyllisyys
        Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa.
        19. Se, mitä Jumalasta voidaan tietää, on kuitenkin ilmeistä heidän keskuudessaan. Onhan Jumala ilmoittanut sen heille,
        20. sillä hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja ymmärrettävissä hänen teoissaan. Siksi he eivät voi mitenkään puolustautua.
        21. Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
        22. He väittävät olevansa viisaita mutta ovat tulleet tyhmiksi.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Minä uskon sen mitä Raamattu ilmoittaa, mutta jos itse kerron jonkin oman mielipiteeni se ei ole Raamatun ilmoitusta. Raamattu on Jumalan ilmoitus ihmiselle.
        Alla yksiselitteinen Raamatun vastaus pyyntöösi.

        Room. 1:
        18. Ihmiskunnan syyllisyys
        Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa.
        19. Se, mitä Jumalasta voidaan tietää, on kuitenkin ilmeistä heidän keskuudessaan. Onhan Jumala ilmoittanut sen heille,
        20. sillä hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja ymmärrettävissä hänen teoissaan. Siksi he eivät voi mitenkään puolustautua.
        21. Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
        22. He väittävät olevansa viisaita mutta ovat tulleet tyhmiksi.

        Eli et voi todistaa että luomistaru olisi totta. Miksi sitten valehtelet että luonnossa ovat todisteet jos ne ovatkin jossain uskonnollisessa kirjassa. Ja miksi sinun uskomasi luomistarina olisi todempi kuin esimerkiksi kalevalan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eli et voi todistaa että luomistaru olisi totta. Miksi sitten valehtelet että luonnossa ovat todisteet jos ne ovatkin jossain uskonnollisessa kirjassa. Ja miksi sinun uskomasi luomistarina olisi todempi kuin esimerkiksi kalevalan?

        Olisit lukenut mitä kirjoitin.

        En kirjoittanut mistään taruista enkä jostain uskonnollisesta kirjasta, vaan kopioin tekstin Pyhästä Raamatusta.

        Raamattu on todettu muuttumattomaksi Totuudeksi. Mutta evoluutioteoriat ovat jatkuvasti muuttuneet joten evoluutioteoriat tieteellisesti ovat tarua.


    • Jäämme taas odottamaan miten internet koomikon uskontoparodia tälläkertaa paljatuu täydelliseksi valheeksi.

      • Anonyymi

        Taisit tarkottaa evoluutioparodiaa, koska evoluutio on uskomus, oletus aravailua ja ihmisten keksimiä todistamattomia uskomuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisit tarkottaa evoluutioparodiaa, koska evoluutio on uskomus, oletus aravailua ja ihmisten keksimiä todistamattomia uskomuksia.

        ja kreationismi...? Asiasta voisi puhua enemmänkin mut ei jaksa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Taisit tarkottaa evoluutioparodiaa, koska evoluutio on uskomus, oletus aravailua ja ihmisten keksimiä todistamattomia uskomuksia.

        Miten luontoa tutkiva tiede ja uskonnollinen jargoni jumaluuksista voivat olla ristiriidassa, vailla yhtymäkohtaa ja yhteistä viitekehitystä?


      • Anonyymi
        ravenlored kirjoitti:

        Miten luontoa tutkiva tiede ja uskonnollinen jargoni jumaluuksista voivat olla ristiriidassa, vailla yhtymäkohtaa ja yhteistä viitekehitystä?

        Koska luontoa tutkiva tiedemies on pakoitettu olemaan tunnustamatta Jumalaa, saadakseen tohtorin hatun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska luontoa tutkiva tiedemies on pakoitettu olemaan tunnustamatta Jumalaa, saadakseen tohtorin hatun.

        Luontoa tutkiva tiedemies ei voi/saa tunnustaa uskontojen Jumalaa, mutta jonkinlainen neutraalimpi käsite kuvaamaan kaiken ylläpitävää voimaa pitäisi olla lähtökohta.

        Älkää siis sotkeko uskontojen jumalia tekijään X.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luontoa tutkiva tiedemies ei voi/saa tunnustaa uskontojen Jumalaa, mutta jonkinlainen neutraalimpi käsite kuvaamaan kaiken ylläpitävää voimaa pitäisi olla lähtökohta.

        Älkää siis sotkeko uskontojen jumalia tekijään X.

        Ei ole mitään periaatteellista jumaliin uskomisen estettä. Tieteentekijän on vain muistettava, että "goddidit" ei ole ratkaisu tieteen kysymyksiin. Säätiedotuksessa ei kerrota, aukooko Jumala tänään taivaanvahduuden sadetusluukkuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisit tarkottaa evoluutioparodiaa, koska evoluutio on uskomus, oletus aravailua ja ihmisten keksimiä todistamattomia uskomuksia.

        Listaapa vielä tähän alle millä tavalla kreationismi ei ole "uskomus, oletus, arvailua ja ihmisten keksimiä todistamattomia uskomuksia", ole hyvä. Odotan mielenkiinnolla. Tosin arvaankin jo mitä aiot sanoa, jos nyt yhtään mitään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koska luontoa tutkiva tiedemies on pakoitettu olemaan tunnustamatta Jumalaa, saadakseen tohtorin hatun.

        Koska uskonnoilla ei ole tekemistä todellisuuden kanssa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja kreationismi...? Asiasta voisi puhua enemmänkin mut ei jaksa.

        Toisinsanoen, et omaa mitään kerottava. Muutoinhan olisit satuillut jo palstatolkuolla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luontoa tutkiva tiedemies ei voi/saa tunnustaa uskontojen Jumalaa, mutta jonkinlainen neutraalimpi käsite kuvaamaan kaiken ylläpitävää voimaa pitäisi olla lähtökohta.

        Älkää siis sotkeko uskontojen jumalia tekijään X.

        En tiedä tarkoitatko niitä tiede uskontojen Jumalaa, vai mitä.
        Mutta eihän tiedettä voida tutkia, jos maailma ei olisi luonnonlakien alainen. Luonnonlait voivat olla vain tarkan yliluonnollisen suuren Viisauden Luoma järjestelmä. Tällaista äärettömän tarkkaa, laajaa ja toimivaa järjestelmää ei voi syntyä sattumien tuloksena.

        Lopulta kaikki oikea tiede perustuu luonnonlakien oikeaan ymmärtämisen. Jotenka kaikki totuus löytyy vain Luojasta eli Jumalasta.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        En tiedä tarkoitatko niitä tiede uskontojen Jumalaa, vai mitä.
        Mutta eihän tiedettä voida tutkia, jos maailma ei olisi luonnonlakien alainen. Luonnonlait voivat olla vain tarkan yliluonnollisen suuren Viisauden Luoma järjestelmä. Tällaista äärettömän tarkkaa, laajaa ja toimivaa järjestelmää ei voi syntyä sattumien tuloksena.

        Lopulta kaikki oikea tiede perustuu luonnonlakien oikeaan ymmärtämisen. Jotenka kaikki totuus löytyy vain Luojasta eli Jumalasta.

        Kerro toki lisää tiedeuskonnoista.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        En tiedä tarkoitatko niitä tiede uskontojen Jumalaa, vai mitä.
        Mutta eihän tiedettä voida tutkia, jos maailma ei olisi luonnonlakien alainen. Luonnonlait voivat olla vain tarkan yliluonnollisen suuren Viisauden Luoma järjestelmä. Tällaista äärettömän tarkkaa, laajaa ja toimivaa järjestelmää ei voi syntyä sattumien tuloksena.

        Lopulta kaikki oikea tiede perustuu luonnonlakien oikeaan ymmärtämisen. Jotenka kaikki totuus löytyy vain Luojasta eli Jumalasta.

        ” Luonnonlait voivat olla vain tarkan yliluonnollisen suuren Viisauden Luoma järjestelmä.”

        Ja millä perusteella? Ja millä perusteella tämä luoja olisi juuri sinun jumalasi?


      • V.Lintu kirjoitti:

        En tiedä tarkoitatko niitä tiede uskontojen Jumalaa, vai mitä.
        Mutta eihän tiedettä voida tutkia, jos maailma ei olisi luonnonlakien alainen. Luonnonlait voivat olla vain tarkan yliluonnollisen suuren Viisauden Luoma järjestelmä. Tällaista äärettömän tarkkaa, laajaa ja toimivaa järjestelmää ei voi syntyä sattumien tuloksena.

        Lopulta kaikki oikea tiede perustuu luonnonlakien oikeaan ymmärtämisen. Jotenka kaikki totuus löytyy vain Luojasta eli Jumalasta.

        Kas kummaa, yliluonnollisten tekiöiden huomioiminen ei ole esillä kuin herätysliikkeiden saarnoissa. Kumma juttu? Onkohan sille jokin syy?


      • V.Lintu kirjoitti:

        En tiedä tarkoitatko niitä tiede uskontojen Jumalaa, vai mitä.
        Mutta eihän tiedettä voida tutkia, jos maailma ei olisi luonnonlakien alainen. Luonnonlait voivat olla vain tarkan yliluonnollisen suuren Viisauden Luoma järjestelmä. Tällaista äärettömän tarkkaa, laajaa ja toimivaa järjestelmää ei voi syntyä sattumien tuloksena.

        Lopulta kaikki oikea tiede perustuu luonnonlakien oikeaan ymmärtämisen. Jotenka kaikki totuus löytyy vain Luojasta eli Jumalasta.

        Olisko jo aika jättää jumaluudet uskontojen keskuuteen eikä enää 2020 sekoittaa jumaluuksia ja todellisuutta....


      • Anonyymi
        ravenlored kirjoitti:

        Koska uskonnoilla ei ole tekemistä todellisuuden kanssa?

        ravenlored
        12.06.2020 09:23

        Jos uskotaan sinun kuviteltuun todellisuuteen, niin sekin on uskonto.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ravenlored
        12.06.2020 09:23

        Jos uskotaan sinun kuviteltuun todellisuuteen, niin sekin on uskonto.

        Niin minkä uskonnon tulkintaa sinä kannatat ja mikä siitä tekee paremman kuin muista uskonnoista ja onko sinun taivaspaikalla takuu?


      • Anonyymi
        ravenlored kirjoitti:

        Koska uskonnoilla ei ole tekemistä todellisuuden kanssa?

        ravenlored
        12.06.2020 09:23

        eikö sinulla oikeasti ole mitään muuta tekemistä, kuin soittaa suutasi asioista, mistä et mitään tiedä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro toki lisää tiedeuskonnoista.

        Tiedeuskovaiset ovat sellaisia, jotka uskovat tieteeseen, aina sen mukaan mitä tiede viimeksi on väittänyt vanhan väitteensä kumotessaan.

        Tiede muuttuu koko ajan, samoin tiedeuskovankin usko muuttuu koko ajan.
        Tällaisessa uskonnossa voittaja on se joka uskoo viimeisimpiin päivän uutisissa kerrottuihin tieteen olettamiin juttuihin. Mutta jos ei ole viimeistä juttua kuullut, niin silloin on auttamattomasti jäänyt eilisen jo kumotun uskontonsa varaan.


      • Anonyymi
        ravenlored kirjoitti:

        Kas kummaa, yliluonnollisten tekiöiden huomioiminen ei ole esillä kuin herätysliikkeiden saarnoissa. Kumma juttu? Onkohan sille jokin syy?

        ravenlored
        07.07.2020 10:06

        ilmeisesti olet niissä paljon käynyt, koska noin voimakkaasti väität. Vai onko tuokin sinun kuvitteluasi. Voisitko ystävällisesti miettiä mikä on oikein ja totta, sellainen miettiminen on hedelmällisempää ja johtaa todellisempaan.


      • ravenlored kirjoitti:

        Olisko jo aika jättää jumaluudet uskontojen keskuuteen eikä enää 2020 sekoittaa jumaluuksia ja todellisuutta....

        Ei Jumalaa voi ohittaa. Jumala Rakastaa meitä kaikkia, sinuakin.
        On vain yksi ainoa oikea Jumala, joka on kolme persoonaa. Siinäpä hilljaa mietit. Et varmaan ymmärrä miten se on mahdollista. Ei sitä ihmisjärjellä voikaan ymmärtää, älä hättäile.
        Vain Jumala itse voi ilmoittaa itsensä.

        Joh.5:
        37. Myös Isä, joka on minut lähettänyt, on todistanut minusta. Te ette ole koskaan kuulleet hänen ääntään ettekä nähneet hänen hahmoaan,
        38. eikä hänen sanallaan ole teissä pysyvää sijaa, sillä te ette usko häntä, jonka Isä on lähettänyt.
        39. Te tutkitte Kirjoituksia, koska luulette, että teillä on niissä iankaikkinen elämä, ja juuri ne todistavat minusta.
        40. Silti te ette tahdo tulla minun luokseni, että saisitte elämän.
        41. En minä ota vastaan kunniaa ihmisiltä.
        42. Minä kyllä tunnen teidät: teissä ei ole Jumalan rakkautta.
        43. Minä olen tullut Isäni nimessä, mutta te ette ota minua vastaan. Jos joku toinen tulee omissa nimissään, hänet te otatte vastaan.
        44. Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toisiltanne ettekä etsi sitä kunniaa, joka tulee ainoalta Jumalalta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        ravenlored
        07.07.2020 10:06

        ilmeisesti olet niissä paljon käynyt, koska noin voimakkaasti väität. Vai onko tuokin sinun kuvitteluasi. Voisitko ystävällisesti miettiä mikä on oikein ja totta, sellainen miettiminen on hedelmällisempää ja johtaa todellisempaan.

        Taisi koira älähtää mihin kalikka kalahti?


      • Anonyymi kirjoitti:

        ravenlored
        07.07.2020 10:06

        ilmeisesti olet niissä paljon käynyt, koska noin voimakkaasti väität. Vai onko tuokin sinun kuvitteluasi. Voisitko ystävällisesti miettiä mikä on oikein ja totta, sellainen miettiminen on hedelmällisempää ja johtaa todellisempaan.

        https://youtu.be/ZjrjE8LHOVs niin kuvaavaa tieteen ja uskonnon moraalin, intressien ja toiminta tapojen eroista.

        Uskonnoilla on jaloja, hienoja tavoitteita, avustaminen, yhteisöllinen toiminta, esimerkiksi. Miksi näitä jaloja ja hienoja asioita pitää nolata väittämällä muinaisia babylonian aikaisia tarinoita luonnontieteiden opponentiksi tai vaihtoehdoksi. Kannattaisi ajatella välillä. Jos pystyt.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Ei Jumalaa voi ohittaa. Jumala Rakastaa meitä kaikkia, sinuakin.
        On vain yksi ainoa oikea Jumala, joka on kolme persoonaa. Siinäpä hilljaa mietit. Et varmaan ymmärrä miten se on mahdollista. Ei sitä ihmisjärjellä voikaan ymmärtää, älä hättäile.
        Vain Jumala itse voi ilmoittaa itsensä.

        Joh.5:
        37. Myös Isä, joka on minut lähettänyt, on todistanut minusta. Te ette ole koskaan kuulleet hänen ääntään ettekä nähneet hänen hahmoaan,
        38. eikä hänen sanallaan ole teissä pysyvää sijaa, sillä te ette usko häntä, jonka Isä on lähettänyt.
        39. Te tutkitte Kirjoituksia, koska luulette, että teillä on niissä iankaikkinen elämä, ja juuri ne todistavat minusta.
        40. Silti te ette tahdo tulla minun luokseni, että saisitte elämän.
        41. En minä ota vastaan kunniaa ihmisiltä.
        42. Minä kyllä tunnen teidät: teissä ei ole Jumalan rakkautta.
        43. Minä olen tullut Isäni nimessä, mutta te ette ota minua vastaan. Jos joku toinen tulee omissa nimissään, hänet te otatte vastaan.
        44. Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toisiltanne ettekä etsi sitä kunniaa, joka tulee ainoalta Jumalalta?

        Miksi muka sinun jumalaasi ei voi muka ohittaa? Ohitathan sinäkin kaikkien muiden jumalat.


      • ravenlored kirjoitti:

        Koska uskonnoilla ei ole tekemistä todellisuuden kanssa?

        Luonnonlait ovat kaikkien tieteenalojen perusedellytys.

        Ilman luonnonlakeja eivät mitkään tieteenlait toteutuisi.


      • ravenlored kirjoitti:

        Olisko jo aika jättää jumaluudet uskontojen keskuuteen eikä enää 2020 sekoittaa jumaluuksia ja todellisuutta....

        Ilman Jumalaa ei olisi mitään.

        Jos tarkoitat tämän hetkistä tilannetta vuonna 2020 jälkeen Jeesuksen syntymän, niin tutustu Vanhan Testamentin profetioihin, niistä ilmenee selvästi missä ajassa nyt elämme.

        Tämä aikakausi on selvästi kuvattu VT:n kirjoituksissa, aina sotateknologian, kansakuntien liitoutumisen ja vihamielisyyden sekä ihmisten aatteet ja käyttäytyminen. Myös luonnonilmiöt on kuvattu tälle ja tulevalle aikakaudelle.

        Koko lähi-idän tilanne tulee muodostumaan maailman keskipisteeksi, keskeisin osa on Jumalan omaisuuskansan Israelin kohtalo. Tämä on selvästi ilmoitettu Raamatussa.

        Tälle aikakaudelle on ominaista kapina Jumalaa vastaan ja ihmisen oman tieteisuskonnon ihannointi sekä ihmisten itsekkyys ja kaikenlainen luonnoton irstailu.

        Jumala on määrännyt luonnonlait ja siitä voimme päätellä, että kaikenlainen ihmisen tekemät luonnottomuudet ovat kapinaa luontoa ja sen Luojaa Jumalaa vastaan. Tämä on selvitetty läpi koko Raamatun.


      • ravenlored kirjoitti:

        https://youtu.be/ZjrjE8LHOVs niin kuvaavaa tieteen ja uskonnon moraalin, intressien ja toiminta tapojen eroista.

        Uskonnoilla on jaloja, hienoja tavoitteita, avustaminen, yhteisöllinen toiminta, esimerkiksi. Miksi näitä jaloja ja hienoja asioita pitää nolata väittämällä muinaisia babylonian aikaisia tarinoita luonnontieteiden opponentiksi tai vaihtoehdoksi. Kannattaisi ajatella välillä. Jos pystyt.

        Oletko sinäkin perehtynyt Babylonian historiaan? Se on hyvin mielenkiintoinen ja kertoo paljon, mutta pelkkiä tarinoita ei pidä uskoa eikä luokitella arvioimatta niitä ensin.

        Varsinkin Babylonian argeologiassa on löytynyt suoria yhtymäkohtia siihen mitä Raamattu kertoo. Nimrod oli hyvin tunnettu ja vaikuttava henkilö maailmallisuudessaan.

        Baabelin tornin rakentaminen jäi kesken kuten Raamatussakin kerrotaan ja EU myös tunnustaa sen rakennuksensa arkkitehtuurissa.

        Baabelin ja nimrodin sekä myös Seemin jälkeläisten tapahtumat ovat erittäin mielenkiintoisia.

        Oletko tutustunut Nimrodin ja Semiraan suhteisiin? Näetkö siinä aikakausien ilmiöitä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi muka sinun jumalaasi ei voi muka ohittaa? Ohitathan sinäkin kaikkien muiden jumalat.

        No kun ei ole kuin yksi ainoa Jumala kolmessa persoonassa Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kaikki muut joita jumaliksi nimitetään ova epäjumalia ja niiden taustalla vallitsee demoninen valta.
        Epäjumalista varoitetaan monissa kohtaa Raamatussa.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        No kun ei ole kuin yksi ainoa Jumala kolmessa persoonassa Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kaikki muut joita jumaliksi nimitetään ova epäjumalia ja niiden taustalla vallitsee demoninen valta.
        Epäjumalista varoitetaan monissa kohtaa Raamatussa.

        Kirjoituksesi todistavat, ettet tunne Jumalaa.


    • Anonyymi

      Esimerkiksi ja vaikkapa kilpikonna ovat samanlaisia kuin niiden ensimmäiset fossiilit.

      Jos siis sanoo ettei ole todisteita että ne ovat kehittyneet alun perin, tuleeko tohtorinhattu?

      • Anonyymi

        Jos väittää noin, joutuu todistamaan sen:

        "Jos siis sanoo ettei ole todisteita että ne ovat kehittyneet alun perin, .."

        Jos todisteena on kilpikonna ja sen fossiili. Ainoa, mitä voi todistaa, on se, että fossiili näyttää samanlaiselta siltä osin kuin fossiilista voi jotakin nähdä. Siltä osin kuin ei näy, nykykonna voi olla erilainen kuin se, josta fossiili on.

        Todisteiden puute ei todista väitettä, mutta ei sitä kumoakaan.


    • Anonyymi

      Kreationismi on "sieltä".

    • Anonyymi

      Jos haluat olla todella vakuuttava, tee aloituksestasi Youtube-video, kuten suuresti arvostettu aateveljesi Toni Torppa tekee.

    • ”Havainto on kova kolaus Kambrin räjähdys -teorialle, joka on nojannut jaksoittaisen tasapainon malliin. Nyt tutkijat havaitsivat, että luonnossa tapahtuu ekologista adaptoitumista, mutta ei mitään kuvitteellista nopeata evoluutiota.”

      Evoluutiota ajavat eteenpäin muutokset genomissa ja ympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Ei ekologian ajama kehitys kumoa evoluutiota - se on edelleen evoluutiota. Kambrin räjähdyksen alussa eliöstöllä oli jo valmiina monet työkalupakin geeneistä, joiden muutokset ja duplikoitumiset mahdollistivat nopean evoluution ympäristön tarjoamiin uusiin ekolokeroihin.

      Käytännön esimerkkinä voidaan ottaa vaikkapa nahkiaiset. Eivät ne kehity mihinkään, jos pidät niitä tasaisten olosuhteiden vesitankissa (lämpö, valo, happi, suolapitoisuus, ravinto, veden pohja, virtaama jne.). Kehitystä tapahtuu kun muutat noita olosuhteita. Jos jätät edelleen mukaan alkuperäiset olosuhteet, osa nahkiaisista jatkaa basaalina lajina ilman muutoksia - mihin sen tarvitsee edes muuttua, jos sillä on ekolokero.

      • Anonyymi

        Kampelatutkija
        24.06.2020 11:09

        ”Havainto on kova kolaus Kambrin räjähdys -teorialle, joka on nojannut jaksoittaisen tasapainon malliin. Nyt tutkijat havaitsivat, että luonnossa tapahtuu ekologista adaptoitumista, mutta ei mitään kuvitteellista nopeata evoluutiota.”

        Evoluutiota ajavat eteenpäin muutokset genomissa ja ympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Ei ekologian ajama kehitys kumoa evoluutiota - se on edelleen evoluutiota. Kambrin räjähdyksen alussa eliöstöllä oli jo valmiina monet työkalupakin geeneistä, joiden muutokset ja duplikoitumiset mahdollistivat nopean evoluution ympäristön tarjoamiin uusiin ekolokeroihin.

        Käytännön esimerkkinä voidaan ottaa vaikkapa nahkiaiset. Eivät ne kehity mihinkään, jos pidät niitä tasaisten olosuhteiden vesitankissa (lämpö, valo, happi, suolapitoisuus, ravinto, veden pohja, virtaama jne.). Kehitystä tapahtuu kun muutat noita olosuhteita. Jos jätät edelleen mukaan alkuperäiset olosuhteet, osa nahkiaisista jatkaa basaalina lajina ilman muutoksia - mihin sen tarvitsee edes muuttua, jos sillä on ekolokero.

        -Nahkiasiseen ei tule missään vaiheessa uuta tietoa. Ei ainuttakaan geeniä lisää. Olet varsinainen satusetä harhoinesi. Vuodesta toiseen samaa paskaa, eikä opi koskaan mitään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kampelatutkija
        24.06.2020 11:09

        ”Havainto on kova kolaus Kambrin räjähdys -teorialle, joka on nojannut jaksoittaisen tasapainon malliin. Nyt tutkijat havaitsivat, että luonnossa tapahtuu ekologista adaptoitumista, mutta ei mitään kuvitteellista nopeata evoluutiota.”

        Evoluutiota ajavat eteenpäin muutokset genomissa ja ympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Ei ekologian ajama kehitys kumoa evoluutiota - se on edelleen evoluutiota. Kambrin räjähdyksen alussa eliöstöllä oli jo valmiina monet työkalupakin geeneistä, joiden muutokset ja duplikoitumiset mahdollistivat nopean evoluution ympäristön tarjoamiin uusiin ekolokeroihin.

        Käytännön esimerkkinä voidaan ottaa vaikkapa nahkiaiset. Eivät ne kehity mihinkään, jos pidät niitä tasaisten olosuhteiden vesitankissa (lämpö, valo, happi, suolapitoisuus, ravinto, veden pohja, virtaama jne.). Kehitystä tapahtuu kun muutat noita olosuhteita. Jos jätät edelleen mukaan alkuperäiset olosuhteet, osa nahkiaisista jatkaa basaalina lajina ilman muutoksia - mihin sen tarvitsee edes muuttua, jos sillä on ekolokero.

        -Nahkiasiseen ei tule missään vaiheessa uuta tietoa. Ei ainuttakaan geeniä lisää. Olet varsinainen satusetä harhoinesi. Vuodesta toiseen samaa paskaa, eikä opi koskaan mitään.

        "Ei ainuttakaan geeniä lisää. Olet varsinainen satusetä harhoinesi. Vuodesta toiseen samaa paskaa, eikä opi koskaan mitään."

        No sinähän varsinainen huumoriveikko olet. Selkärankaisten koko genomin kaksinkertainen duplikaatio on faktaa (2R-WGD) ja luukaloilla duplikoituminen on tapahtunut peräti kolme kertaa. Siinäpä on tullut informaatiolle lisää "tallennustilaa", johon on hyvä kehittää uusia funktioita kuten esimerkiksi nahkiaisiin verrattuna leuat, pääkallo, kehittyneet aivot ja sensorit, parilliset evät tai raajat, kehittynyt hermosto, luuranko, kehittynyt immuunipuolustusjärjestelmä.

        All vertebrates including human have evolved from an ancestor that underwent two rounds of whole genome duplication (2R-WGD). In addition, teleost fish underwent an additional third round of genome duplication (3R-WGD). The genes retained from these genome duplications, so-called ohnologs, have been instrumental in the evolution of vertebrate complexity, development and susceptibility to genetic diseases.

        https://academic.oup.com/nar/article/48/D1/D724/5587630


      • Anonyymi
        Kampelatutkija kirjoitti:

        "Ei ainuttakaan geeniä lisää. Olet varsinainen satusetä harhoinesi. Vuodesta toiseen samaa paskaa, eikä opi koskaan mitään."

        No sinähän varsinainen huumoriveikko olet. Selkärankaisten koko genomin kaksinkertainen duplikaatio on faktaa (2R-WGD) ja luukaloilla duplikoituminen on tapahtunut peräti kolme kertaa. Siinäpä on tullut informaatiolle lisää "tallennustilaa", johon on hyvä kehittää uusia funktioita kuten esimerkiksi nahkiaisiin verrattuna leuat, pääkallo, kehittyneet aivot ja sensorit, parilliset evät tai raajat, kehittynyt hermosto, luuranko, kehittynyt immuunipuolustusjärjestelmä.

        All vertebrates including human have evolved from an ancestor that underwent two rounds of whole genome duplication (2R-WGD). In addition, teleost fish underwent an additional third round of genome duplication (3R-WGD). The genes retained from these genome duplications, so-called ohnologs, have been instrumental in the evolution of vertebrate complexity, development and susceptibility to genetic diseases.

        https://academic.oup.com/nar/article/48/D1/D724/5587630

        Saman toistaminen, ei tilanneta miksikään muuta. Informaation määrä ei korreloi laadun kanssa. Dublikaatio ei lisää tietoa. Duplikaatiosta on vain haitaa.

        Väiteesi dublikaatioon kehityvistä ominaisuuksista, on täysin tuulesta temmatu hypöteesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kampelatutkija
        24.06.2020 11:09

        ”Havainto on kova kolaus Kambrin räjähdys -teorialle, joka on nojannut jaksoittaisen tasapainon malliin. Nyt tutkijat havaitsivat, että luonnossa tapahtuu ekologista adaptoitumista, mutta ei mitään kuvitteellista nopeata evoluutiota.”

        Evoluutiota ajavat eteenpäin muutokset genomissa ja ympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Ei ekologian ajama kehitys kumoa evoluutiota - se on edelleen evoluutiota. Kambrin räjähdyksen alussa eliöstöllä oli jo valmiina monet työkalupakin geeneistä, joiden muutokset ja duplikoitumiset mahdollistivat nopean evoluution ympäristön tarjoamiin uusiin ekolokeroihin.

        Käytännön esimerkkinä voidaan ottaa vaikkapa nahkiaiset. Eivät ne kehity mihinkään, jos pidät niitä tasaisten olosuhteiden vesitankissa (lämpö, valo, happi, suolapitoisuus, ravinto, veden pohja, virtaama jne.). Kehitystä tapahtuu kun muutat noita olosuhteita. Jos jätät edelleen mukaan alkuperäiset olosuhteet, osa nahkiaisista jatkaa basaalina lajina ilman muutoksia - mihin sen tarvitsee edes muuttua, jos sillä on ekolokero.

        -Nahkiasiseen ei tule missään vaiheessa uuta tietoa. Ei ainuttakaan geeniä lisää. Olet varsinainen satusetä harhoinesi. Vuodesta toiseen samaa paskaa, eikä opi koskaan mitään.

        itsees kuvaat


      • Mistä kambri räjähdykseen nämä eliöt ja niiden valmiit toimivat työkalupakin geenit ovat tulleet?
        Mikä ne räjäytti?
        Räjäyshän tappaa, eikä sen jäljiltä mitään niin monimutkaista tarkkaan luonnonlakien alaista genijärjastelmää eikä Elämää voi syntä.
        Räjähdyksen tarvitaan voima, mistä se voima oli tullut.
        Räjähdystä aina seuraa epäjärjestys ei koskaan suurta mono kertaista moniulotteista toimivaa elävää järjestystä.
        Vain iankaikkisesti olemassa ollut korkea älykäs voi nämä Luoda ja antaa näille elämän.

        Jotenka viittaan siihen, että Jumalan Poika Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä.
        Vain Jeesuksessa kaikki pysyy voimassa.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Mistä kambri räjähdykseen nämä eliöt ja niiden valmiit toimivat työkalupakin geenit ovat tulleet?
        Mikä ne räjäytti?
        Räjäyshän tappaa, eikä sen jäljiltä mitään niin monimutkaista tarkkaan luonnonlakien alaista genijärjastelmää eikä Elämää voi syntä.
        Räjähdyksen tarvitaan voima, mistä se voima oli tullut.
        Räjähdystä aina seuraa epäjärjestys ei koskaan suurta mono kertaista moniulotteista toimivaa elävää järjestystä.
        Vain iankaikkisesti olemassa ollut korkea älykäs voi nämä Luoda ja antaa näille elämän.

        Jotenka viittaan siihen, että Jumalan Poika Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä.
        Vain Jeesuksessa kaikki pysyy voimassa.

        Räjähdys on tässä vertauskuvallinen sana. Eikö järkesi ole vieläkään riittänyt edes sen ymmärtämiseen?

        Kuin seinille puhuisi, paitsi että seinä sentään vastaa rehellisellä kaiulla.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Mistä kambri räjähdykseen nämä eliöt ja niiden valmiit toimivat työkalupakin geenit ovat tulleet?
        Mikä ne räjäytti?
        Räjäyshän tappaa, eikä sen jäljiltä mitään niin monimutkaista tarkkaan luonnonlakien alaista genijärjastelmää eikä Elämää voi syntä.
        Räjähdyksen tarvitaan voima, mistä se voima oli tullut.
        Räjähdystä aina seuraa epäjärjestys ei koskaan suurta mono kertaista moniulotteista toimivaa elävää järjestystä.
        Vain iankaikkisesti olemassa ollut korkea älykäs voi nämä Luoda ja antaa näille elämän.

        Jotenka viittaan siihen, että Jumalan Poika Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä.
        Vain Jeesuksessa kaikki pysyy voimassa.

        Esität tyypillisiä päättöömiä ja hännättömiä väitteitä:

        "Vain iankaikkisesti olemassa ollut korkea älykäs voi nämä Luoda ja antaa näille elämän."

        Tuollainen väittäminen ei todista yhtään mitään.


    • Anonyymi

      Edellä mainittuihin lisäten, arvelen evoluution vain kehittyvän joskus nopeammin, joskus hitaammin. Jos ympäristö pysyy vakaana eikä suuria muutoksia esiinny, ei eliöstönkään tarvitse muuttua paljon. Jos taas ympäristö kokee suuria muutoksia, jopa mullistuksia, silloin ympäristö ajaa eliöstönkin nopeampaan evolutiiviseen kehitykseen.
      Ja kehitys voi olla lisäksi paikallista tai alueellista eli kehitys voi olla erilaista eri alueilla. Ja jotkut lajit ovat niin hyvin sopeutuneet elinympäristöönsä, joka pysyneet suhteellisen muuttumattomina, että ne "säilyvät" jopa ns. elävinä fossiileina.

      Ja oliko kambrinen räjähdys "pyräys"? Onko miljoonia tai kymmeniä miljoonia kestänyt kehitys pyrähdys? Eiköhän kyseessä ollut myös uusien lajien määrän nopea lisääntymien myös joistain yksittäisistä syistä, esim. sukupuolisen lisääntymisen synty.

      • Anonyymi

        Kerrohan lisää siitä kuinka sukupuolinen lisääntyminen kehittyi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrohan lisää siitä kuinka sukupuolinen lisääntyminen kehittyi!

        "Kerrohan lisää siitä kuinka sukupuolinen lisääntyminen kehittyi!"

        Tuossa alla tarinaa marmoriravusta joka omaa kolme kromosomistoa ja lisääntyy partenogeneettisesti. Yksi rapu voi lisääntyä uusilla alueilla.

        https://creation.com/asexual-crayfish-highlights-evolution-sex-problem

        Ympäristön paine johtaa sukupuutoon. Uutta tietoa ei synny. Tiedon synnyttämiseen ei ole mitään mekanismia.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Infinite_monkey_theorem


      • Anonyymi

        Tässä pätkä, mistä on kyse.

        Idea sukupuolisen polariteetin takana on siis hyvin yksinkertainen: Jos entiteetti olisi täysin itsenäinen, se ei välttämättä tuntisi tarvetta luoda kontaktia toiseen entiteettiin. Magneettinen vetovoima ei ole tahdonvaraista, vaan se automaattisesti ohjaa kaksi vastakkaisesti polarisoitunutta yhteen. Ja aina kun kaksi entiteettiä kohtaavat, syntyy oppimisen ja valinnan tilanne: kohtelen toista joko kunnioittaen ja rakkaudella tai halveksuvasti ja rakkaudettomuudella. Magneettinen vetovoima varmistaa, että syntyy oppimisen tilanteita.

        Seksuaalisuus on tietoisuuden kehityksen työkalu. Älykäs energia on avittanut polarisoitumisen prosessia jakamalla sielun puoliskoihin, jotka kiihkeästi etsivät toistensa seuraa.

        https://kosminenvalo.wordpress.com/2014/11/18/mies_ja_nainen/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tässä pätkä, mistä on kyse.

        Idea sukupuolisen polariteetin takana on siis hyvin yksinkertainen: Jos entiteetti olisi täysin itsenäinen, se ei välttämättä tuntisi tarvetta luoda kontaktia toiseen entiteettiin. Magneettinen vetovoima ei ole tahdonvaraista, vaan se automaattisesti ohjaa kaksi vastakkaisesti polarisoitunutta yhteen. Ja aina kun kaksi entiteettiä kohtaavat, syntyy oppimisen ja valinnan tilanne: kohtelen toista joko kunnioittaen ja rakkaudella tai halveksuvasti ja rakkaudettomuudella. Magneettinen vetovoima varmistaa, että syntyy oppimisen tilanteita.

        Seksuaalisuus on tietoisuuden kehityksen työkalu. Älykäs energia on avittanut polarisoitumisen prosessia jakamalla sielun puoliskoihin, jotka kiihkeästi etsivät toistensa seuraa.

        https://kosminenvalo.wordpress.com/2014/11/18/mies_ja_nainen/

        Kuka tuollaisen on keksinyt?


      • Miksi pysyisi Vakaana, tai miksi ei?
        Mistä se ympäristö oli tullut ja mitä se oli? Oiko se sitten olemassa jo aikaisemmin ja miksi?

        Mikä on jakanut eri alueisiin ja miten ja mistä ne on tullut ja kuka niistä on saanut tuommoisen tiedon ja mistä?

        Mikä antaa voiman ja suunan toimivalle tapahtumaketjulle. Kuka tuon suunnitteli, ei ainakaan mikään sattuma? Täytyy olla hyvin tarkka ja älykäs suunnitelma, että tuo kaikki toimisi ja toteutuisi. Entä tarvittavat oikea suuntaiset voimat oikeaan aikaan ja oikealla teholla. Ilman lämpöä jäätyisi ja liiasta lämmöstä kuolisi. Ei kaikki voi toteutua ilman ohjausta. Eihän tuollaista ole edes tapahtunut.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Miksi pysyisi Vakaana, tai miksi ei?
        Mistä se ympäristö oli tullut ja mitä se oli? Oiko se sitten olemassa jo aikaisemmin ja miksi?

        Mikä on jakanut eri alueisiin ja miten ja mistä ne on tullut ja kuka niistä on saanut tuommoisen tiedon ja mistä?

        Mikä antaa voiman ja suunan toimivalle tapahtumaketjulle. Kuka tuon suunnitteli, ei ainakaan mikään sattuma? Täytyy olla hyvin tarkka ja älykäs suunnitelma, että tuo kaikki toimisi ja toteutuisi. Entä tarvittavat oikea suuntaiset voimat oikeaan aikaan ja oikealla teholla. Ilman lämpöä jäätyisi ja liiasta lämmöstä kuolisi. Ei kaikki voi toteutua ilman ohjausta. Eihän tuollaista ole edes tapahtunut.

        Käy peruskoulu loppuun.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Miksi pysyisi Vakaana, tai miksi ei?
        Mistä se ympäristö oli tullut ja mitä se oli? Oiko se sitten olemassa jo aikaisemmin ja miksi?

        Mikä on jakanut eri alueisiin ja miten ja mistä ne on tullut ja kuka niistä on saanut tuommoisen tiedon ja mistä?

        Mikä antaa voiman ja suunan toimivalle tapahtumaketjulle. Kuka tuon suunnitteli, ei ainakaan mikään sattuma? Täytyy olla hyvin tarkka ja älykäs suunnitelma, että tuo kaikki toimisi ja toteutuisi. Entä tarvittavat oikea suuntaiset voimat oikeaan aikaan ja oikealla teholla. Ilman lämpöä jäätyisi ja liiasta lämmöstä kuolisi. Ei kaikki voi toteutua ilman ohjausta. Eihän tuollaista ole edes tapahtunut.

        Mikä miksi miksi miksi - tuohan on kuin nelivuotiaan sanastoa. Minä puolestani kysyn, mikä sinut ajaa yrittämään "keskustella" asiasta, josta et selvästikään tiedä nelivuotiasta enempää? Sekopäiset kommenttisi eivät tuo asiaan mitään uutta ja nolaat vain itsesi ja siinä sivussa häpäiset uskosi ja Jumalasi.

        "Eihän tuollaista ole edes tapahtunut."

        Miksi sitten edes kyselet siitä?

        Tiedoksesi muuten, että joulupukin olemassaolo on todistettu paljon vankemmin kuin Jumalan. Hänestä on mm. paljon valokuvia ja autenttisia silminnäkijähavaintoja.


      • Anonyymi
        V.Lintu kirjoitti:

        Kuka tuollaisen on keksinyt?

        Evoluutiousko ilman tietoisuuden ymmärrystä on yhtä typerä kuin raamattu- uskovien hirttäytyminen omiin dogmeihinsa. Kumpikaan ei ymmärrä mitä luojalla tarkoitetaan. Evoluutiouskovat jankuttavat satunnaista mutaatioista eivätkä suvaitse minkäänlaista henkistä kohottavaa elementtiä omaan evosatuunsa. Ovat varsinaisia lättämaan kannattajia. Nämä voimat täällä taistelee vuodesta toiseen, eivätkä opi mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evoluutiousko ilman tietoisuuden ymmärrystä on yhtä typerä kuin raamattu- uskovien hirttäytyminen omiin dogmeihinsa. Kumpikaan ei ymmärrä mitä luojalla tarkoitetaan. Evoluutiouskovat jankuttavat satunnaista mutaatioista eivätkä suvaitse minkäänlaista henkistä kohottavaa elementtiä omaan evosatuunsa. Ovat varsinaisia lättämaan kannattajia. Nämä voimat täällä taistelee vuodesta toiseen, eivätkä opi mitään.

        Kai tajuat että tätä ” Evoluutiousko” ei ole missään muualla kuin kretujen mielikuvituksessa. Joten tämä tekee sinun tekstistäsi aika typerän.

        Ja miten tämä sinun herjaaminen ja valehtelu todistaa luomistarinan todeksi?


    • Anonyymi

      "Ns. punctuated equilibrium (PE) , eli jaksoittaisen tasapainon malli, on kumottu. Kyse on siis teoriasta, jonka mukaan evoluutio voi edetä nopeina pyrähdyksinä ja tätä on käytetty hyvin paljon oppikirjoissa selittämään esim. Kambrin räjähdystä.

      "Jaksoittaisen tasapainon malli syntyi kun Ernst Mayr kehitti konseptit geneettisistä vallankumouksista joita tapahtuu peri- ja allopatrisessa lajiutumisessa. Ernst Mayrin tutkimus "Change of genetic environment and evolution" (1954) korosti geenivirran homogenisoivaa efektiä ja suurten populaatioiden stabiloivaa vaikutusta. Suuri osa tieteen historioitsijoista tunnustavat Niles Eldredgen ja Stephen Jay Gouldin 1972 julkaiseman tutkimuksen sysäykseksi joka on johtanut siihen että malli on saanut kannatusta paleontologien ja evoluutiobiologien parissa. Stephen Jay Gould nimesi teorian ja sen vaikutukset punktualismiksi (punctuated equilibrium) 1977 ilmestyneessä artikkelissa Natural History-lehdessä." (Wikipedia)

      Nyt kaikkein yleisimmin oppikirjoissa käytetty jaksoittaisen tasapainon esimerkki on kumottu:

      https://phys.org/news/2020-06-popular-textbook-punctuated-evolution-debunked.html?fbclid=IwAR2qcLpZQlZN33eix1Co-GtqW2JENXDIucUtd_LwJ0iiABHAlq-UshFi7ao

      Sammaleläinten sukuun kuuluvia metrarabdotos-eliöitä on pidetty PE:n merkittävimpänä todisteina mutta nyt tutkijat ovat kumonneet aiemmat teoriat ja todenneet, ettei PE:lle löydy näyttöä.

      Näin se tiede taas korjaa itseään. Havainto on kova kolaus Kambrin räjähdys -teorialle, joka on nojannut jaksoittaisen tasapainon malliin. Nyt tutkijat havaitsivat, että luonnossa tapahtuu ekologista adaptoitumista, mutta ei mitään kuvitteellista nopeata evoluutiota. Lajityyppien sisäinen muuntelu on täysin tieteellisesti havainnoitavissa oleva ilmiö, mutta evoluutioon muuntelu ei johda vaan rappeutumiseen.

      p.s. Mutta kuinka kauan mahtaa kestää, ennen kuin oppikirjat päivittyvät? Todennäköisesti ainakin kolmekymmentä vuotta, kuten on käynyt Ernst Haeckel:in virheellisissä alkiopiirroksissa, joita edelleen löytyy oppikirjoista harhauttamassa nykynuorisoamme. "

      Evoluutioteoria (uskomusoppi) hajoaa päivä päivältä. Tarina, joka on materiaalisen maailmankaikkeuden lainalaisuuksien vastainen ei, ei pysy kasassa edes voimakkaasti valheellisen ja totuudenvastaisten argumenttien voimalla. Edes sensurointi ja erottaminen työtehtävistään ei auta. Ateistille on helpompaa kieltää suoraan Jumalan olemassaolo, kuin alkaa keksimään satuja, jolla kumota Jumalan luomistyö. Evoluutioteoria (uskomusoppi), tarvitsee tuekseen todellisuusvastaisen maailmankuvan, joka ei tosiasioista piittaa.


      Evoluutioteoria (uskomusoppi) hajoaa päivä päivältä. Tarina, joka on materiaalisen maailmankaikkeuden lainalaisuuksien vastainen ei, ei pysy kasassa edes voimakkaasti valheellisen ja totuudenvastaisten argumenttien voimalla. Edes sensurointi ja erottaminen työtehtävistään ei auta. Ateistille on helpompaa kieltää suoraan Jumalan olemassaolo, kuin alkaa keksimään satuja, jolla kumota Jumalan luomistyö. Evoluutioteoria (uskomusoppi), tarvitsee tuekseen todellisuusvastaisen maailmankuvan, joka ei tosiasioista piittaa.

      Surkuhupaisinta tuossa tarinassa on alku, josta todellisuudessa ei tiedetä mitään. Myös loppu entropian lainalaisuuden mukaiseen lämpökuolemaan, joka estä kaiken uudelleen synnyn. Evokilla menee todellisuus ja teoriat sekaisin muodostaen iloisen sekamelskan matemaattisine mahdottomuuksineen.

      • Anonyymi

        Linkkaamasi artikkelin käännöksestä lohkaisit pois seuraavan kappaleen loppupäätelmästä:

        "Critics of the theory of punctuated equilibrium found it difficult to believe that the evolutionary processes leading to new species should be markedly different from the processes that cause already existing species to change."

        Sen mukaan PE:n kriitikoiden on ollut vaikea uskoa, että uusia lajeja tuottava evoluutio olisi merkittävästi erilaista kuin olemassa olevien lajien muutoksia tuottava. Siinä ei lainkaan epäillä, etteikö kumpikin olisi evoluutiota:

        Vaikka Gould olisikin kumottu, niin evoluutio ei, kuten taisit innoissasi luulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linkkaamasi artikkelin käännöksestä lohkaisit pois seuraavan kappaleen loppupäätelmästä:

        "Critics of the theory of punctuated equilibrium found it difficult to believe that the evolutionary processes leading to new species should be markedly different from the processes that cause already existing species to change."

        Sen mukaan PE:n kriitikoiden on ollut vaikea uskoa, että uusia lajeja tuottava evoluutio olisi merkittävästi erilaista kuin olemassa olevien lajien muutoksia tuottava. Siinä ei lainkaan epäillä, etteikö kumpikin olisi evoluutiota:

        Vaikka Gould olisikin kumottu, niin evoluutio ei, kuten taisit innoissasi luulla.

        Kai mikroevoluutio ja makroevoluutio ovat olleet eri asia aina.

        Lajin sisäistä muuntelua ei kai kukaan kyseenalaista!


      • Anonyymi

        Ei luomissatu muutu yhtään se todemmaksi, vaikka evoluutio yhtä-äkkiä katoaisi todellisuudesta. Eikä yksikään jumala.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kai mikroevoluutio ja makroevoluutio ovat olleet eri asia aina.

        Lajin sisäistä muuntelua ei kai kukaan kyseenalaista!

        "Kai mikroevoluutio ja makroevoluutio ovat olleet eri asia aina."

        Mitä on makroevoluutio, jos kaikkien kaksikylkisten body-planin rakentumista ohjaavat samat isäntägeenit? Ja tässä tarkoitetaan kaksikylkisillä kaikkia eläimiä madoista ihmisiin. Esimerkkejä isäntägeeneistä:
        -kaikilla on samat PAX6 geenit, jotka ohjaavat mm. silmien rakentumista
        -kaikilla on samat tinman geenit, jotka ohjaavat mm. sydämen rakentumista
        -kaikilla on samat distal-less geenit, jotka säätelevät ruumiin ulokkeiden rakentumista (jalat, siivet, keuhkot, kidukset, myrkkypiikit, rapujen sakset, hämähäkin kehruurauhaset jne.)


      • " Evokilla menee todellisuus ja teoriat sekaisin muodostaen iloisen sekamelskan matemaattisine mahdottomuuksineen."

        Mitenköhän luulet käyvän, kun sinua kehoitetaan osoittamaan tuo matematiikka. Niin, helppoahan siitä on varmaan puhua ja vihjailla. Mutta näytä nyt mikä on pielessä. Kyllä sinä äkkiä jotain saat googlattua toki, mutta selitähän omin sanoin mistä on kyse. Varoitan, että teeskentelemällä, että tiedät jotain jostain, mistä et tiedäkään mitään, puhut itsesi pussiin alta aikayksikön.


      • Anonyymi
        Antroposeeni kirjoitti:

        " Evokilla menee todellisuus ja teoriat sekaisin muodostaen iloisen sekamelskan matemaattisine mahdottomuuksineen."

        Mitenköhän luulet käyvän, kun sinua kehoitetaan osoittamaan tuo matematiikka. Niin, helppoahan siitä on varmaan puhua ja vihjailla. Mutta näytä nyt mikä on pielessä. Kyllä sinä äkkiä jotain saat googlattua toki, mutta selitähän omin sanoin mistä on kyse. Varoitan, että teeskentelemällä, että tiedät jotain jostain, mistä et tiedäkään mitään, puhut itsesi pussiin alta aikayksikön.

        Ja teilläkö ei mene sadut ja todellisuus sekaisin? Heh


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kai mikroevoluutio ja makroevoluutio ovat olleet eri asia aina.

        Lajin sisäistä muuntelua ei kai kukaan kyseenalaista!

        Juuri tätä väitettä linkittämäsi tutkimus selvitti..:

        "..should be markedly different from the processes that cause already existing species to change."

        ..päätyen tähän tulokseen:

        "..our results support the hypothesis that evolution does not "behave" differently when new species emerge", says Voje."

        Pyydä kavereilta käännösapua, jos on epäselvää.


    • Anonyymi

      Luoja loi evoluution siinä missä eliöille lisääntymistavatkin. Sen sijaan, että Luoja olisi luonut valmiin tuotteen, jossa mikään ei muutu, Hän loi kehittyvän ja kasvavan, omatoimisen maailman. Kun tiede löytää jotain uutta, on löydetty Luojan luomaa, ja ihmisellä on vapaus nimetä se haluamallaan tavalla, esim. BB/alkuräjähdys. Ei löydöksiä pidä kiistää sen mukaan, kuka sen löytää, eikä myöskään pidä kiistää löydöstä tieteen omana Luojan sijaan.

      • Anonyymi

        " Ei löydöksiä pidä kiistää sen mukaan, kuka sen löytää" Very true…
        Kreationismi itsessään on melkoinen kehäpäätelmä; Jumalan voi todistaa tieteen avulla. Kuitenkaan he eivät "usko" standardi tieteeseen eikä sen menetelmiin (normi tiedemiehet siis valehtelevat silloin, kun heidän havaintonsa eivät tue Raamattua). Mutta tiede ei määritelmällisesti tutki raamattua tehdessään päätelmiä ja havaintoja ym, Jos haluaa todistaa Raamatun (kertomukset) todeksi, silloin se on selkeästi ilmaistava. Fundiksilla on siis oma määritelmänsä siitä mitä tiede on ja mitä se tekee, ja esim mitä käsitteet teoria ja hypoteesi merkitsevät, joka ei sovellu standarditieteeseen.
        Jumala on siis voitava todistaa tieteen avulla johon kreationistit eivät usko. Sen sijaan he ovat kehittäneet rinnakkaissysteemin (joka todistaa Jumalan, tai ainakin sen, että jos uskoo sananmukaiseen raamattuun niin saa ihan kivoja hypoteeseja aikaan), jota he sekaannuksen aikaansaamiseksi *nimittävät* tieteeksi. Näin he iloisesti tutkivat "tieteen" saloja samalla kun he halveksivat tiedettä.
        ;)


    • "Todennäköisesti ainakin kolmekymmentä vuotta, kuten on käynyt Ernst Haeckel:in virheellisissä alkiopiirroksissa, joita edelleen löytyy oppikirjoista harhauttamassa nykynuorisoamme."

      Ja kun kysytään esimerkkejä kirjoista, joissa näin olisi, seuraa syvä hiljaisuus. Ja miksi ei seuraisi, kun Haeckelin piirroksia koskeva kohu on pitkälti kreationistien vääristelemä. Oleellistahan tapauksessa oli, että alkiot olivat pitkälti sellaisia kuin oli piirrettykin, mutta Haeckel vain oikoi, kun ei jaksanut piirtää jokaisesta tuijottaen samalla mikroskooppiin.

      Hän siis veteli mutkia suoriksi siten, että piirsi mikroskopoiden havaitsemansa kokonaisuuden enemmän näkemyksensä mukaan kuin jokaisen esimerkin kohdalla tarkkaan kopioiden. Tämä oli huijausta, ja se maksoi hänelle hänen maineensa. Myöhemmät valokuvat kuitenkin osoittavat selkeästi, että evodevo pätee, eikä Haeckelin idea ollut mitenkään väärässä. Hänen tapansa oikoa oli väärin.

      Mutta niin, emme varmasti saa mitään esimerkkejä siitä, että jokin nykyaikana käytetty oppikirja nojaisi nimenomaan Haeckelin piirroksiin. Miksi niin olisikaan, kun alkioiden kuvaus tuottaa tarkempaa käsitystä, joka siis on sama kuin minkä Haeckel havaitsi, ja sitä on ollut tarjolla vaikka kuinka kauan?

      No tuskin onkaan. Jälleen vain näitä kreationistien ikuisesti kiertäviä juttuja, jotka varmaan ovat vähintään vuosikymmeniä vanhoja. Kreationistithan eivät tunnetusti juuri päivitä väitelitanioitaan, vaikka jotkin heidän organisaationsa ovat jopa ojentaneet seuraajiaan välttämään niitä noloimpia virheitä. Rivikreationisti ei näytä moisesta kuulleenkaan, kun näitä aloituksia lukee.

    • Anonyymi

      Totta, tieteiden opetukseen on tullut jarruttava tekijä,koska kaikki oppikirjat ovat syntyessään vanhentuneita. Opiskelijoiden on pakko tentata näiden mukaan, saadakseen opintonsa päätökseen.

    • Anonyymi

      Luonnontieteilijäystävät
      ihmeteltävästi jaksatte akateemisilla argumenteilla väitellä raamattu- uskovaisten kanssa, jotka eivät ymmärrä tieteen rakennetta

      Jaksottainen tasapainomalli PE ei kumoudu sillä että jokin biologinen olio ei sitä noudata PE on epälineaarisen dynamiikan ratkaisu siinä kuin DS paholaisen portaat tai AT Arnoldin kielet tai ...

      Biologia vain on pitkälti empiiristä ja siten epätarkkaa kun näitä ratkaisuja ei saada yhtälöistä vaan enemmänkin mittauksista

      Epätieteilijöiden puheet kumoamisista voi jättää omaan arvoonsa, jos evoluutioteoriassa törmätään jossain probleemassa ristiriitaan sitä ei kielletä inkvisiittiolla vaan jätetään kypsymään ja seuraava sukupolvi ehkä sen ratkaisee

      Ainakin Einstein Dirac Landau .. ovat tehneet teorioissaan virheitä Feynman jopa perusoppikirjassaan, se on juuri tieteen suola, tulevat polvet korjaavat eivät kumoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1126
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      140
      1121
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      927
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      804
    Aihe