veronkierto voimissaan

Keskusrikospoliisi kertoo saaneensa valmiiksi poikkeuksellisen laajan talousrikoskokonaisuuden esitutkinnan. Tutkinnassa on kyse rakennusalan veropetoksista. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet pääkaupunkiseudulla vuosina 2014–2017.
https://yle.fi/uutiset/3-11389175

Yritysten toimesta verojen kiertäminen toimii edelleen. Jotain tarttis tehdä.

22

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kommunistimaissa ei ollut veroja eikä veroilmoitusta

      Kommunistinen ajanlasku eGr ennen Gorbaa tarkoitti,
      että hotellin siivooja, joka pääsi vaihtamaan ruplaa turistien kanssa
      ansaitsi enemmän kuin professori
      ja koska ei ollut veroilmoitusa eikä verotilastoja eikä mitään
      kaikki siivoojalle puhtaana käteen

      oli kauhea ongelma opettaa jossain Puolassa ihmisiä siihen, että on verot ja veroilmoitus

      Ei muuta Partacukselle terveisiä keskustelimme aikanaan läpi
      työnarvon marxilaisittain ja Kuuban ja latinojen kuten Nerudan osuuden kommunismin syntyyn, Nerudanhan oli Batistan tukija ennen Castron tukemistaan
      eli milloin mitäkin

      eipä sen kummempaa, kommunistit eivät ymmärrä veroja koska Marx eikannattanut hyvinvointivaltiota vaan vallankumousta ja verot tarvitaan nimenomaan sosdem-hyvinvointivaltiossa jonka purkaminen alkoi noin 1987 ja jatkuu

      hyvää jatkoa Partacus
      PS. oletko kerännyt nimiä SKP:n palauttamiseksi puolurekisteriin

    • Anonyymi

      Eikös ole hyvä, että poliisi nappaa nuo rikolliset? Vai vastutatko sitä?
      Ihannoitko jollain tavalla veronkiertoa?
      Muista kuitenkin, että veronkierto on rikos, verosuunnittelu ei ole rikos.
      Vai ymmärrätkös niiden eron?

      • Anonyymi

        Peruskommari ei kierrä eikä välttele veroja. Kun elää toimeentulotuella ei tarvitse vältellä veroja.


    • Anonyymi

      Miksi Suomen Kommunistinen Puolue on sotkeentunut tällaiseen veronkiertoon ja talousrikollisuuteen?

      • Anonyymi

        Se kuuluu aatteeseen. Ryöstetään muilta itselle.


    • Asialla ovat olleet pienyritysmuotoiset rakennusyhtiöt.
      Ihmettelen miksi työntekijät eivät ole varmistaneet työnantajan eläkemaksuvelvoitetta. Jokainen eläkevakuutusyhtiö on velvoitettu antamaan tiedot kysyttäessä. Samoin verottaja.
      Luultavasti pienyrityksissä ei ole ollut luottamusmiestä, joka olisi valvonut yrityksen tilityksiä.
      Pienyritykset vetävät välistä pieniä summia. Suuryhtiöt maksavat kausittain työntekijöiden vero-osuuden mutta kiertävät veroja toisilla konsteilla.

    • Anonyymi

      Sen verran vielä Partacus että kom ei tiefä juuri tavista enemmän verotuksesta koska se ei kuulu Marxin eikä Leninin ohjelmaan

      Nliitossa Kremlin kommunistit riistivät tasa- arvon nimissä työläisten palkan maksamalla lähes samanlaista alipalkkaa kaikille ja ottaessaan itse ja sukulsisilleen luontaietuja, vrt. Brezhnevin juopotteleva tytär datshalla

      Jos Nliitossa olisi tehty marxilaisen voittosuhteen numeerinen laskeminen, olisi todettu että maailmanhistorian suurin proletariaatin lisäarvon riisto tapahtuu vuosikymmeniä Nliitossa joten siellä on odotettavissa vallankumous eikä länsimaissa

      Skp ei siten ole verotuksen tuntija vaan vallankumouksen agentti luokkataistelussa riiston lisääntyessä ja kapitalismin kriisiytyessä

      Tulos tästä politiikasta on ollut toistaiseksi tyhjä nolla kansanedustajaa viimeisten piilotellessa vasemmistoliitossa saadakseen palkkaa valtion veroista. Skp ei ole enää satama-tehdas-telakka-duunareiden kom-luokkapuolue vaan passiivisen sosiaalietuja kyttäävän hippityyppisen tasa-arvotalibaniporukan äänestämä erikoisuus, jolla ei joukkoja eikä siten voimaa vaikuttaa

      Ei ole Marxin vika, hän on aikansa lapsi, arvioi väärin sen aikaisista lähtökohdista

    • "Jos Nliitossa olisi tehty marxilaisen voittosuhteen numeerinen laskeminen, olisi todettu että maailmanhistorian suurin proletariaatin lisäarvon riisto tapahtuu vuosikymmeniä Nliitossa joten siellä on odotettavissa vallankumous eikä länsimaissa: "

      Kirjoittaja on aivan sekaisin. Ensinnäkin Neuvostoliitto hajosi jo 1991, joten siellä ei ole enää odotettavissa porvarillista vallankumousta. Toiseksi eliitti kapitalismisssa ja Neuvostoliitossa. NL:n elitiillä oli palkka enintään 10-kertainen keskipalkkaan nähden.
      Eliitillä oli erinäisiä etuja kuten lomamökit (datsat) valtion toimesta ja matka ym. kulut valtion, kunnan piikkiin eli suunnilleen samankaltaiset kuin kapitalistimaissakin. Lapset eivät perineet mitään eliitin etuoikeuksia.
      Tuloerot: Kapitalistieliitti yltää Suomessakin jo miljradiomaisuuteen. muualla maailmassa biljoonaomaisuuteen. Tuloerot NL:ssa olivat kalpea varjo 30 vuoden takaiseen kapitalismiinkin nähden.
      Rivikansanedustaja Perussuomalaisissakin kykenee pelaamaan suhteilla paljon suuremman tuloeron kuin NL:n eliitti aikoinaan.

      NL:ssa laskettiin bruttokansantuote (hieman eri tavalla kuin kapitalismissa) ja yhtiöiden kannattavuus tilinpäätöksessä, Yhtiöt maksoivat veroa. Kansalaiset maksoivat tasaverona noin 15 % palkasta. Palkan ohella yhtiöt tilittivät osuuden eläkevakuutustahastoon.

      NL:ssa ymmärrettiin täysin oikein Marrxin Pääoma. Vain työ luo tuotteita ja sen ohella rahamerkille arvoa.
      NL:n kaatuminen ei johtunut siitä, etteikö talouden johtamista olisi ymmärretty oikein vaan muista syistä, mm. ylimitoitetusta puolustusteollisuudesta. osuustoimintaliikkeen puutteesta eikä virhe olisi ollut järjestää laajemminkin yhteisyrityksiä lännen kapitalistien kanssa. Vertaa Kiinan taktiikkaa tässä suhteessa.

      • Anonyymi

        "NL:ssa ymmärrettiin täysin oikein Marrxin Pääoma. Vain työ luo tuotteita ja sen ohella rahamerkille arvoa."

        Jos viittaat työnarvoteoriaan niin sehän nyt on ihan huuhaata. Lisäarvoa syntyy tietysti vain työtä tekemällä, mutta sen arvon suuruus ei riipu tehdyn työn määrästä vaan yksinkertaisesti kysynnästä ja tarjonnasta, eli mitä joku on siitä valmis maksamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "NL:ssa ymmärrettiin täysin oikein Marrxin Pääoma. Vain työ luo tuotteita ja sen ohella rahamerkille arvoa."

        Jos viittaat työnarvoteoriaan niin sehän nyt on ihan huuhaata. Lisäarvoa syntyy tietysti vain työtä tekemällä, mutta sen arvon suuruus ei riipu tehdyn työn määrästä vaan yksinkertaisesti kysynnästä ja tarjonnasta, eli mitä joku on siitä valmis maksamaan.

        Partacus sivuttaa kokonaan sen tosiasian, että työn tuottavuus oli Neuvostoliitossa varsin matala.


    • Anonyymi

      Ketkä niitä loisia ovat?

      "Valtion tarjoama kriisitukiraha on avustus, jota ei tarvitse maksaa takaisin.
      – Kaikki PK-yrittäjät voivat hakea työttömyyskorvausta, jos palkka on tippunut alle 1090 euroon. Rahaliikenteen hoitaa KELA. Korvauksen edellytys on se, että yrittäjä on ensin ilmoittautunut TE-Keskuksessa työttömäksi / työnhakijaksi.
      – Yksinyrittäjät voivat hakea kunnilta toimintatukea, joka on 2000 e.
      – Pienyritykset (1-250 palkattua työntekijää) voivat jatkossa hakea ns. kustannustukea, jonka yksityiskohdat julkaistaan kesäkuun aikana.
      https://pienyrittajat.fi/"

      Palkkatyöläinen tekee työtä ja vaatii vähintään tessin mukaista palkkaa sekä yrittäjän tilittämään yhteisekunnalle säädettyt sivukulut.

      Mitä järkeä on "yrittää" alle tuhannen euron bruttotuloa kuukaudessa ja hakea toimintatukea valtiolta? Ihminen jukistautuu yrittäjäksi ja hakee palkan toisten työntekijöiden kuukkarosta. Ei mitään riskiä, ei sydämen tykytystä vaan eletään valtion kustannuksella näennäisen yrittäjätittelin alla.
      Jos joku homma ei kannata, sitä se ei kannata tehdä.

      Oletin aikaisemmin , että kansanedustajat puhuvat arvostavasti PK-sektorin yritysmaailmasta. Se onkin vain kuppausmaailma.
      Todelliset yhtiöt tuottavat tuotteita, tekevät konkursseja ja saattavat yrittää uudelleen toisaalla.

      PK-sektorin politiikalla Suomesta loppuu rahat. Työntekijälle joko on todellista työtä tai ei mutta höröyrittäksi ryhtymistä ei tulisi sallia tai sallia omalla vastuullaan.

      • Anonyymi

        "Mitä järkeä on "yrittää" alle tuhannen euron bruttotuloa kuukaudessa ja hakea toimintatukea valtiolta? Ihminen jukistautuu yrittäjäksi ja hakee palkan toisten työntekijöiden kuukkarosta. Ei mitään riskiä, ei sydämen tykytystä vaan eletään valtion kustannuksella näennäisen yrittäjätittelin alla.
        Jos joku homma ei kannata, sitä se ei kannata tehdä."

        Olisiko siis parempi vaihtoehto että yritys ajettaisiin alas ja kaikki sen työntekijät omistaja olisivat jatkossa työttömiä?


      • Anonyymi

        Lisäys: nämä tuethan ovat väliaikaisia, pidemmällä tähtäimellä tottakai yritysten pitää pystyä toimiaan ilman valtion tukea.


    • Anonyymi

      Aloituksessa pienet "konnat" yrittivät vippaskonteilla kasvattaa kassaansa. Tuollaiset yrittäjät tulisi asettaa elinikäiseen yrityskieltoon. Rehellisellä palkkatyölläkin elää.

    • Anonyymi

      "Yritysten toimesta verojen kiertäminen toimii edelleen. Jotain tarttis tehdä."

      On jo tehty, veronkierto on laitonta ja poliisi tutkii rikoksia.

    • Anonyymi

      "Jos viittaat työnarvoteoriaan niin sehän nyt on ihan huuhaata."
      Lisäarvo syntyisi vain kauppasektorilla, tavaroiden ostossa ja myynnissä.

      Tehdään koe.
      Poistetaan Suomen tuotannosta ja kauppasektorilta palkkatyöläiset. Kuinka mahtaa käydä? Syntyykö lisäarvoa?

      Suomen veronkierrosta (kapitalistien veronkierto) liikkui muutama vuosi sitten arvio useasta miljardista vuosittain.
      Pääomien omistusten verotus suhteessa vuoteen 1990 on huomattavsti alentunut. Se on eduskunnan päätösten perusteella tehty eikä siten ole laitonta veronkiertoa mutta aiheuttaa silti suuren loven valtion tuloihin.
      Yritysverotustaso Suomessa on EU:n keskipaikkeilla.

    • Anonyymi

      Tosiasia:
      Suomessa suurimmat veronkiertäjät ovat yrittäjiä tai kapitalisteja.

    • Anonyymi

      Työehtojen noudattamatta jättäminen on rikos. Jokainen havaittu yritys tulee asettaa oikeuden eteen vastaamaan rötöksistään. Aiheutetut vahingot tulee korvata ja työntekijöille aiheutetusta reilu korvaus taannehtivasti.
      Rikospoliisi on toiminut tässä suhteessa leväperäisesti. Se on edesauttanut kieroja yrittäjiä rikosten tielle kun pelko kiinnijäämisestä on pieni.

    • Anonyymi

      Valtion tulojen menetys.
      Yhtiöiden veronkierto.

      Paljastetuissa asiakirjoissa mainitaan myös neljä suomalaisyritystä: rakennusyhtiö SRV, pakkausyhtiö Huhtamäki, Suomen Lähikauppa (johon kuuluvat muiden muassa Siwa ja Valintatalo) ja metsäalan rahaston konsulttiyhtiö Dasos Capital Oy. Mukana on myös kolme Suomeen kiinteässä yhteydessä olevaa ulkomaalaisyritystä, joista kaksi on pohjoismaisia sijoitusyhtiöitä: IK Investment Partners ja Altor Funds. Kolmas yhtiö on yhdysvaltalainen vahinkovakuutusyhtiö AIG, jonka suomalainen tytäryhtiö kuuluu Luxemburgin verottajan kanssa tehtyyn ennakkosopimukseen.
      Suomalaisia yhtiöitä avusti "verotuksen optimoinnissa" luxemburgilainen rahoitusviranomainen Marius Kohl. Asiakirjojen tultua julkisuuteen alettiin julkisuudessa monella taholla kutsumaan näitä, sinänsä Luxemburgin lain mukaisia, yritysten vero-optimointeja (eng. "fiscal optimization") veronkierroksi
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Luxemburg-vuodot

      Pääomien omistajat kiertävät monella tavalla veronkierrosta suurimman osan.
      Pienyrittäjä ostaa kotiin kahvia firman varoilla - siinä ei paljoa säästetä.
      Jostain syystä maatalaoudessa tilojen omistajien tulot ovat niin pieniä että ihmetytttää kuinka ne pärjäävät!

    • Anonyymi

      Virusepidemia alkaa olla ohi. Hallitus ja eduskunta pääsevät työjelemään normaalilla tavalla. Hallitus voisi ottaa yhdeksi pääkohteeksi veronkierron kovan suitsimisen.
      Massiivisempi veronkierto alkoi 1990 luvulla. Yksikään hallitus ei ole tehnyt paljoakaan sen estämiseksi.
      Marinin hallituksella olisi suuri mahdollisuus tarttua härkää sarvista. Puheita ei tarvita. Tarvitaan tekoja.
      Samassa yhteydessä hallitus voisi laittaa sivuun sotakonehankinnat. Niiden aika ei ole nyt. Rauhanomainen ulkopolitiikkas estää lähialueen sodat.

    • Anonyymi

      Porvari laillistaa veronkiertoa kepulikonstilla.:
      "Peruskommari ei kierrä eikä välttele veroja. Kun elää toimeentulotuella ei tarvitse vältellä veroja."

      Hyvin tyypillinen persuväite. Samalla persut hyökkäävät sosiaaliturvaa kohtaan. Julkisesti puhutaan vähävaraisista mutta mm. Sipilän hallituksessa PS_puolue ajoi kiivaimmin sotun romuttamista.
      Suomessa bisneselämän veronkierto on laajaa. Valtion tulomenetykset miljardeissa vuosittain.
      Siteerauksen väite on erityisen törkeää rikkaiden veronkierron puolustamista.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe