Seinäjoki lomauttaa!

Anonyymi

Taas ollaan siinä tilanteessa, että Seinäjoen surkeat päättäjät ovat ajaneet talouden niin kuralle, että pitää yrittää saada muutaman miljoonan säästöt saada lomautuksilla. Ja lomautettavaksi joutuu juuri porukka, joka on eturintamassa taistellut Koronan kanssa. Hoitajat, lääkärit ja opettajat. Mitalithan tuo porukka ansaitsisi!

Ja tavoiteltava säästö on pari miljoonaa, kun alijäämä esim viime vuonna oli kymmenkertainen. Vaikka kaupunki tekisi tuon joka vuosi, niin se ei merkitsisi mitään talouteen, kun kaupungin päättäjät on toheloineet hulluuksiin satoja miljoonia velkarahaa. Ja lisää ollaan ottamassa. Eli mitään ei opita.

Hävettää kaupungin päättäjien puolesta. Kaupunginjohtaja, henkilöstöjohtaja, talousjohtaja ja kaupunginvaltuutetut etunenässä. Olette jälleen kerran hoitaneet huonosti kaupungin asiat, kun tähän on ajauduttu, että kaupungin peruspalveluiden ydinporukka maksaa lomautuksilla laskun. Kannattaisiko lomauttaa johtoporraskin ja vaikka vähän pidemmäksi aikaa, niin ette ehtisi toheloimaan niin paljon kaupungin veronmaksajien rahoja turhuuksiin.

Hyvähän se on maksaa vajaa kymppitonni neliövuokraa yksityiselle sijoittajalle, kun kassa on pohjaton. Kymmeniä miljoonia hakataan kohta lisää asemanseutuun, josta saimme viimeksi lukea. Täysin holtitonta rahojen hoitoa.

Kyllä nyt on taas komiaa ja avaruutta vai mitä Rasinmäki ja muut? Pääseeköhän taas torille patsastelemaan miten on onnistuttu?

40

871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksei nämä epäonnistuneet johtajat ole itseään lomauttamassa vaikka heidän poissaolo työpaikalta ei vaikuttaisi muuten kuin positiivisesti???????? Yksi surkea johtaja ei saa aikaan kuin surkeita päätöksiä. Mutta otappa se yksi hoitaja pois, niin vanhus on märissä vaipoissa hoidettavana kun muut eivät ehdi vaihtamaan...

      Kaupunginvaltuutetut siunaa taas tämänkin?

      • Anonyymi

        Harkintakyvyn puutetta.

        Peruspalveluiden tuottajilta rahat jotta voidaan taas rakentaa tyhjiä seiniä niin komiasti johonkin päin Seinäjokea.

        Mikä on Areenan käyttöaste esimerkiksi? Asun melkein vieressä ja kyllä se on muutaman kerran vuodessa, kun autoja on parkkipaikka täynnä. Yli kymmenellä miljoonalla sitä piti kuitenkin laajentaa muutama vuosi sitten. Nyt on tyhjät tilat ja vielä aiempaa isommat ylläpitokulut. Komiaa on!

        Seinäjoen maine alkaa olla kohta sillä tasolla, että ei voi olla näkymättä houkuttelevuudessa. Kuka haluaa muuttaa kaupunkiin, joka leikkaa peruspalveluita ja laittaa rahat turhiin siltoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harkintakyvyn puutetta.

        Peruspalveluiden tuottajilta rahat jotta voidaan taas rakentaa tyhjiä seiniä niin komiasti johonkin päin Seinäjokea.

        Mikä on Areenan käyttöaste esimerkiksi? Asun melkein vieressä ja kyllä se on muutaman kerran vuodessa, kun autoja on parkkipaikka täynnä. Yli kymmenellä miljoonalla sitä piti kuitenkin laajentaa muutama vuosi sitten. Nyt on tyhjät tilat ja vielä aiempaa isommat ylläpitokulut. Komiaa on!

        Seinäjoen maine alkaa olla kohta sillä tasolla, että ei voi olla näkymättä houkuttelevuudessa. Kuka haluaa muuttaa kaupunkiin, joka leikkaa peruspalveluita ja laittaa rahat turhiin siltoihin.

        mennään tsigaa avaruuden ikkunaa....diii dii dii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mennään tsigaa avaruuden ikkunaa....diii dii dii

        Koronakriisin osalta saattaa hyvinkin tulla toinen aalto. Ainakin aiemmissa maailmanlaajuisessa pandemioissa on näin käynyt.

        Toivottavasti osuu lomautus sitten siihen kohtaan.

        Hieno kiitos kevään ponnisteluista Seinäjoen päättäjille. Raija Ranta, Jorma Rasinmäki ja muut. Hienosti alaisia ne arvostatte ja osaatte motivoida tsemppaamaan poikkeusolosuhteissa vielä enemmän.

        Jos menee aiemmalla tavalla, niin viikon kun on lomautettuna, niin seuraavat viikot tehdään sitäkin enemmän ylitöitä, kun on rästiin jääneitä töitä. Eli maksaa kaupungille vielä enemmän.

        Komiaa on lomauttaa, kun samalla saadaan rahaa polttaa turhuuksiin!


    • Anonyymi

      Johtajista voisi aloittaa ensimmäisenä tuon karsimisen. Mihin Seinäjoki tarvitsee tuollaista määrää johtajia? On erikseen esimerkiksi sivistysjohtaja, opetustoimenjohtaja, varhaiskasvatusjohtaja, erityispalveluiden tulosaluejohtaja (erityisopetus) jnejne.. On siinä johtajaa samalla kupilla varmaankin vähintäänkin riittävästi?

      Ja sama toistuu ihan jokaisella toimialalla. Sieltä ylimääräiset johtajat töihin ja sitten vasta peruspalveluista karsimaan!

    • Anonyymi

      Odottakaapas kun kuulette nyt eläkkeelle jäävän kaupunginjohtajan kultaisesta kädenpuristuksesta - köyhä ei osaa edes laskea montako nollaa siinä on 1-9 numeron jälkeen.

      Lisäksi on ehdotettu näköispatsaan pystyttämistä keskelle uutta keskustoria kohta entisen kaupunginjohtajan suur-Seinäjoki aikojen muistoa kunnioittaen.

      • Anonyymi

        Eikö se näköispatsas tule siihen Ideaparakin ympyrään ?


    • Anonyymi

      Aamunkoi jalankulku-siltaan meni iso kasa miljoonia. Avajaisten jälkeen sitä ei ole kukaan käyttänyt ja vieressä oli jo vanhastaan silta.

      Björkenheimin sillan viereen rakennetaan uusi 3-kaistainen ja vanha neuvostotyylinen korjataan useilla miljoonilla neljänneksi kaistaksi.
      Ennen pärjättiin yhdellä kaistalla jota käytti autot, fillarit ja jalankulkijat vuorotellen.
      Nyt pitää saada 4-kertainen kapasiteetti.

      Vapaudentien jatkeen budjetti on paisunut jo 20 miljoonaan ja tässä hullussa hankkeessa siirretään suoran Törnäväntien liikenne mutkittelemaan Vapaudentien jatkeen kautta että saataisiin Törnäväntie suljettua ja rakennettua Törnävän alueesta jättimäinen puisto johon uppoaa rahaa.

      • Anonyymi

        Totta kirjoittelet. Ja aamunkoin pelkkään suunnitteluun upposi jumalaton summa rahaa. Ja silta on suora kopio Kanarialta.. Eikä sitä käytä juuri kukaan. Euro jokaisesta sillan ylittäjästä, niin montaa satasta ei olisi kertynyt. Muutaman metrin päässä on iso silta mistä pääsee autoilijat, pyöräilijät ja jalankulkijat.

        Mitään oikeaa tarvetta sillalle ei siis ollut. Olisi eri juttu, jos olisi kaupungilla rahaa turhuuksiin, mutta kun ei ole.

        Samoin Heinonen etunenässä ajaa tuota Vapauden tien jatketta vaikka tie on nykyiselläänkin suurimman osan aikaa tyhjä. Ja tyhjemmäksi tuli, kun tehtiin kymmenien miljoonien ohitustie! Sopii käydä jossain muualla katsomassa mikä on oikea ruuhka. Seinäjoella ei ole yhtään tietä mikä oikeasti olisi ruuhkainen edes neljän aikaa. Ja jos siellä tiellä kerran päivässä on muutama auto jonossa, niin mitä sitten?

        Rahaa paasataan aivan päättömiin hankkeisiin kymmeniä miljoonia, mutta samaan aikaan yritetään nipistää muutama miljoona perusduunarien palkkapussista! Minkälaisella laskimella Seinäjoen johtajat ovat oikein tekemässä näitä päätöksiä? Pirun huonosti ovat onnistuneet Rasinmäen aikana.

        Ja se kuka on eri mieltä katsokoon miten kaupunki on velkaantunut Rasinmäen kaupunginjohtajuuden aikana. Velkajohtaja olisi oikea titteli.


    • Anonyymi

      Ihmeellisiä käsityksiä Seinäjoella !! Koska lomautetaan koko seinäjoen kaupungin porukka. Seillä pöydän takana myhäillään kuinka hyvät yt-neuvottelut saimme päätökseen. 5 päivää lomautettuna vastaa oma vastuu aikaa ammattiliitolta. Sinä päivänä kun tärkeä lääkäri on lomautettuna voi sattua ihan mitä vaan ihmisten terveydessä. Onko maailma menossa siihen suuntaan että lomautetaan työtä tekevät ei paperin pyörittäjiä jotka viivyttelevät päätösten kanssa useita viikkoja jopa kuukausia. Onko maailma menossa siihen että kaupungissa ei pystyenää elämään kun elinkustannukset ovat liian korkeita. Asuntojen hinnat sekä vuokrataso ovat karanneet käsistä . Maaseudulla kaikki on mahdollista; oman ruuan tuottaminen niinkuin ennenkin ja asuinrakennuksen puilla lämmittäminen . KOva kaksikko tulevaisuutta ajatellen. Markkinoikaa hyvät Seinäjoen pääpaikalla olijat YListaroa ,Nurmoa ja Perässeinäjokea varmana asusinpaikkana jossa pienessä puutalossa pärjää pienillä kustannuksilla kunhan viitsii istuttaa perunoita, pilkkoa klapeja ja harrastaa ulkoilua ihan puoli ilmaiseksi ...

      • Anonyymi

        onneksi nyt pikatahdilla rakennetaan uusi törnävä-siipi saadaan kaupunki ruotuun vaikkakin velka kasvaa


      • Anonyymi

        Tuo lomautusaika on sattumalta juuri se aika, kun on omavastuu...

        Luuleeko joku, että se on sattumaa? Ei todellakaan vaan keskisormen osoitus työntekijöille.

        Hyvin sä Raija vedät!


    • Anonyymi

      Aamunkoi silta piti saada jotta uudesta taidepalatsista pääsee kävellen kahville ABC:lle. Ei sitä kukaan silti ole käyttänyt.

      Heinosella puolestaan on tapana möläytellä asioita joista kokoomus-veljet usein haukkuvat ja käskevät pitää turvan kiinni. Yksi näistä on se kun meni tunnustamaan että Vapaudentien jatkeen rakentamisen taustalla ei olekaan lisäkapasiteetin saaminen vaan se että Törnäväntie suljettaisiin ja asfaltti poistettaisiin ja kivinavetan alueesta tehtäisiin jättimäinen puisto ja ulkoilualue.

      Ensin 20 miljoonalla tehdään tie olemassaolevan viereen ja sitten tarvitaan kymmeniä miljoonia puiston rakentamiseen johon varmaan haetaan mallia New Yorkin Central Parkista.

    • Anonyymi

      Nykoolin korttelin aamunkoi-silta tiettävästi kuului alueen rakennussopimukseen rakennusyhtiön kanssa, siksi se oli _pakko_ rakentaa.
      Huvittavintahan oli se että jotkin osat sillasta ei ole oikeaa terästä, vaan erittäin helposti ruostuvaa pehmeämpää metallia. Jokainen joka osaa vähänkin metallurgiaa tajuaa että kaksi erilaista metalliainesta toimii ruosteen kiihdyttäjänä. Ennustettavissa on huoltomaalaamista parin vuoden välein ... kukapa nyt ruosteista siltamainosta jaksaa kauaa katsella ?

      Jos björkenheimin silta-alue olisi rakennettu järkevästi ja kustannustehokkaasti, uusi silta olisi ollut vain autoliikenteelle ja vanha silta olisi jäänyt sen alapuolelle ns. sääsuojaan ja vain kevyen liikenteen käyttöön. Tilaa tälläiselle kaksikerroksiselle sillalle olisi ollut yllinkyllin ja alueen maarakennekin olisi tukenut sitä ihan luonnostaan korkeuserojen puolesta.
      Edelleen olisivat cityvihreät voineet ottaa niitä "romanttisia" eläin/lintu-koskikuvia ja vain rajata uusi silta niistä kuvista pois - lapsikin osaa tehdä sen. Tämä "luonnonsuojelu" on ollut se ainoa syy jättää vanha ja ruma betonisilta paikalleen.

      • Anonyymi

        kaikkea pitää tehdä että olis näkösällä..tuo asema hanke on ihan älytön


    • Anonyymi

      Seinäjoen edustajat ovat määräävässä asemassa lukumääräisesti, kun erikoissairaanhoidon kuluja on kasvatettu hillittömällä rakentamisella ja hamuamalla kaikkia hoitoaloja puhumattakaan tehottomuudesta. Siitä saa nyt kärsiä koko maakunta ja etenkin Seinäjoki.

    • Anonyymi

      Vai että eturintamassa koronan suhteen? HAH! Eihän noita tapauksia ole ollut kuin jokunen hassu täällä Seinäjoella ja virus on hiljentänyt terveydenhuollon kokonaan. On se varmaan ollut tosi rankkaa pyöritellä peukaloita kun potilaat ovat koronahysterian takia kadonneet. Lomautuksille tarjottiin kyllä vaihtoehtoja mutta kun ei kelvannut vaan se lomautus kyllä valittiin täsä tapauksessa ihan itse!

      • Anonyymi

        Törkeää peruspalveluiden aliarviointia kaupungin johdoltamme.

        Mitkä kaksi asiaa on tärkeitä yli kaiken? Terveys ja koulutus. Juuri nämä ovat Seinäjoen toheloiden mielestä ne mistä voi leikata. Ja mihin ne eurot menee? Pohjattomasti euroja nielevään läjään. Nyt tarvitaan välttämättä 50 miljoonaa asemanseutuun ja tyhjiin toimistorakennuksiin. Ja näitä hulluja rahaa vieviä hankkeita on ollut ihan koko ajan. Sinne ne velkamiljoonat on mäntätty. Ilmankin olisi hienosti pärjätty.

        Tutkimusten mukaan muuten koulutukseen sijoitettu euro tulee kahtena takaisin. Ei ole ihme, että koulutusta ei kaupungissa arvosteta, kun katsoo koulutuksen ja osaamisen tason päättäjien keskuudessa.

        Ja tuolle vaihtoehdon jakelijalle tiedoksi. Palkkaa olisi pitänyt laskea vapaaehtoisesti siitä mitä TES sanoo. Kuka muu laskee palkkaansa, kun se on vielä laitontakin maksaa alle tessin palkkaa? Hullua on Seinäjoen velkapuuhastelijoiden touhut. Eikä loppua näy.

        Ja kaupunginvaltuutetut siunaa puuhasteluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Törkeää peruspalveluiden aliarviointia kaupungin johdoltamme.

        Mitkä kaksi asiaa on tärkeitä yli kaiken? Terveys ja koulutus. Juuri nämä ovat Seinäjoen toheloiden mielestä ne mistä voi leikata. Ja mihin ne eurot menee? Pohjattomasti euroja nielevään läjään. Nyt tarvitaan välttämättä 50 miljoonaa asemanseutuun ja tyhjiin toimistorakennuksiin. Ja näitä hulluja rahaa vieviä hankkeita on ollut ihan koko ajan. Sinne ne velkamiljoonat on mäntätty. Ilmankin olisi hienosti pärjätty.

        Tutkimusten mukaan muuten koulutukseen sijoitettu euro tulee kahtena takaisin. Ei ole ihme, että koulutusta ei kaupungissa arvosteta, kun katsoo koulutuksen ja osaamisen tason päättäjien keskuudessa.

        Ja tuolle vaihtoehdon jakelijalle tiedoksi. Palkkaa olisi pitänyt laskea vapaaehtoisesti siitä mitä TES sanoo. Kuka muu laskee palkkaansa, kun se on vielä laitontakin maksaa alle tessin palkkaa? Hullua on Seinäjoen velkapuuhastelijoiden touhut. Eikä loppua näy.

        Ja kaupunginvaltuutetut siunaa puuhasteluun.

        Niin kyllähän se lomautus on edelleen se oma valinta. Valitsin näin ja se on muiden vika. Yhyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin kyllähän se lomautus on edelleen se oma valinta. Valitsin näin ja se on muiden vika. Yhyy.

        Oma valinta lomautus?

        Nyt taitaa arvoisa päättäjä olla todella ytimestä kommentoimassa, kun on noin sairaita mielipiteitä.

        Ei kai työntekijät päätä, että nyt haluan itseni lomauttaa. Kyllä se on epäonnistuneet ja asiat ryssineet päättäjät, jotka noita päätöksiä tekevät. Etenkin Seinäjoella kun ei saada typeriä hankkeita jätettyä tekemättä ja sitä kautta menoja kuriin.

        Hyvin sä vedät. Tuurilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oma valinta lomautus?

        Nyt taitaa arvoisa päättäjä olla todella ytimestä kommentoimassa, kun on noin sairaita mielipiteitä.

        Ei kai työntekijät päätä, että nyt haluan itseni lomauttaa. Kyllä se on epäonnistuneet ja asiat ryssineet päättäjät, jotka noita päätöksiä tekevät. Etenkin Seinäjoella kun ei saada typeriä hankkeita jätettyä tekemättä ja sitä kautta menoja kuriin.

        Hyvin sä vedät. Tuurilla.

        Housuissas sulla on päätäjä. Suomessa on alkuvuodesta lomautettu tuhansia ja tuhansia ihmisiä eri aloilta ihan samoista taloudellisista syistä. Kunnat eivät saisi niin tehdä koska on kunnalla töissä? Kunnan työntekijät kuvittelevat ilmeisesti edelleen olevansa jossain suojatyöpaikassa jossa ei saisi lomauttaa? Ajat ovat hei muuttuneet ja monissa kunnissa on tehty irtisanomisiakin. Se on ihan oikein että samat säännöt koskevat myös kuntien ja valtion suojatyössä olevia työntekijöitä siinä missä yksityistäkin sektoria.

        Edelleen; niitä säästöjä on jostain otettava ja vaihtoehtoja tarjottiin. Eräät valitsivat sen lomautuksen ihan itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Housuissas sulla on päätäjä. Suomessa on alkuvuodesta lomautettu tuhansia ja tuhansia ihmisiä eri aloilta ihan samoista taloudellisista syistä. Kunnat eivät saisi niin tehdä koska on kunnalla töissä? Kunnan työntekijät kuvittelevat ilmeisesti edelleen olevansa jossain suojatyöpaikassa jossa ei saisi lomauttaa? Ajat ovat hei muuttuneet ja monissa kunnissa on tehty irtisanomisiakin. Se on ihan oikein että samat säännöt koskevat myös kuntien ja valtion suojatyössä olevia työntekijöitä siinä missä yksityistäkin sektoria.

        Edelleen; niitä säästöjä on jostain otettava ja vaihtoehtoja tarjottiin. Eräät valitsivat sen lomautuksen ihan itse.

        Sinä et ymmärrä, että muutaman killingin säästö peruspalveluista ei säästä mitään, jos samaan aikaan jaetaan 20 kertaa enemmän hölmöihin siltahankkeisiin jne. Sitä te tunarit ette ilmeisesti ymmärrä, että nyt ei ole varaa hölmöillä rahaa, kun sitä ei ole????

        Ja laki määrittelee sen, että kunta on velvollinen hoitamaan peruspalvelut. Sieltä tulee sitten valtion taholta sanktioita jos ei esim hoitolupaukset täyty. Mutta eihän sitä voi tolloilemalla käsittää.

        Kukaan ei valitse itselleen lomautuksia eikä laittomia palkan alennuksia. Ihan selvä juttu.

        Tiedä enemmän, luule vähemmän.

        Äläkä jauha roskaa koronasta. Seinäjoki (ilmeisesti sinäkin päättäjänä) olette soosanneet kymmenen vuotta. Joka vuosi on tullut alijäämäisiä budjetteja osaamattoman päätöksenteon vuoksi. Olette tunaroineet hyvinäkin aikoina satoja miljoonia velkaa.


    • Anonyymi

      Onnea Seinäjoelle. Laukaa meni muutamassa vuodessa samanlaiseen velkatilanteeseen. Korjaustoimena oli siirtää osaamista sinne teillepäin.

      • Anonyymi

        nyt on loma ajat,ja mutenniin..eipä tuo uus ukko kelkkaa käännä yksin..tarvihee pikusen apua ja sitä ei täällä saa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nyt on loma ajat,ja mutenniin..eipä tuo uus ukko kelkkaa käännä yksin..tarvihee pikusen apua ja sitä ei täällä saa

        Jos nuo kaikki viimeksi suunnitellut uudistukset toteutuvat ja valtio todenäköisesti ei tue koska niillä ei ole merkittävää kuntainfraa. on kaupunkilaisilla edessä härkävuodet 5-10v.
        Siihen ei auta vaikka festareita tuplattaisiin ensivuonna,nyt sopii katsoa onko kaupunki todella muka suomen paras yrittäjä kaupunki? firmojen verotuloilla on iso merkitys.
        mutta esim atriankaan verotulot ei näy koska maksetaan suurelta osin muualle.
        työntekijöistäkin puolet asuu muualla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos nuo kaikki viimeksi suunnitellut uudistukset toteutuvat ja valtio todenäköisesti ei tue koska niillä ei ole merkittävää kuntainfraa. on kaupunkilaisilla edessä härkävuodet 5-10v.
        Siihen ei auta vaikka festareita tuplattaisiin ensivuonna,nyt sopii katsoa onko kaupunki todella muka suomen paras yrittäjä kaupunki? firmojen verotuloilla on iso merkitys.
        mutta esim atriankaan verotulot ei näy koska maksetaan suurelta osin muualle.
        työntekijöistäkin puolet asuu muualla.

        Kaupunkilaisilla voi olla, mutta onko päättäjillä?

        Satoja miljoniia on velkaa ja Rasinmäen aikana tahti on vaan kiihtynyt. Varoiteltu on, että kaikkiin hulluuksiin ei kannata rahaa tunkea menemään, mutta ei mitään vaikutusta ole varoituksilla ollut.

        Eikä mitään ole opittu vieläkään. Vapauden tien jatke, aseman seutu, terveyskeskus ihan kaupungin ytimeen (kyrkkärin rannassa on tyhjää tilaa..), vielä joku haaveilee täysin turhasta kongressikeskuksestakin vaikka Areena tyhjillään kokoajan jne jne jne jne...

        Muiden rahaa palaamaan edelleen. Se on Seinäjoen taloudellinen strategia. Mitä enemmän ja mitä turhempi hanke, niin sitä vahvempi kannatus.

        Ja sitten paniikkinappula päälle. Näissä kaupungin työntekijöihin kohdistuvissa jutuissakin haetaan vain muutaman miljoonan kulujen karsintaa. Samaan aikaan toisella puolen käytävää samat ihmiset miettii satojen miljoonien uusia kuluja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupunkilaisilla voi olla, mutta onko päättäjillä?

        Satoja miljoniia on velkaa ja Rasinmäen aikana tahti on vaan kiihtynyt. Varoiteltu on, että kaikkiin hulluuksiin ei kannata rahaa tunkea menemään, mutta ei mitään vaikutusta ole varoituksilla ollut.

        Eikä mitään ole opittu vieläkään. Vapauden tien jatke, aseman seutu, terveyskeskus ihan kaupungin ytimeen (kyrkkärin rannassa on tyhjää tilaa..), vielä joku haaveilee täysin turhasta kongressikeskuksestakin vaikka Areena tyhjillään kokoajan jne jne jne jne...

        Muiden rahaa palaamaan edelleen. Se on Seinäjoen taloudellinen strategia. Mitä enemmän ja mitä turhempi hanke, niin sitä vahvempi kannatus.

        Ja sitten paniikkinappula päälle. Näissä kaupungin työntekijöihin kohdistuvissa jutuissakin haetaan vain muutaman miljoonan kulujen karsintaa. Samaan aikaan toisella puolen käytävää samat ihmiset miettii satojen miljoonien uusia kuluja!

        Jää nähtäväksi onko uudella kaverilla omat pallit vai onko talutusnuorassa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupunkilaisilla voi olla, mutta onko päättäjillä?

        Satoja miljoniia on velkaa ja Rasinmäen aikana tahti on vaan kiihtynyt. Varoiteltu on, että kaikkiin hulluuksiin ei kannata rahaa tunkea menemään, mutta ei mitään vaikutusta ole varoituksilla ollut.

        Eikä mitään ole opittu vieläkään. Vapauden tien jatke, aseman seutu, terveyskeskus ihan kaupungin ytimeen (kyrkkärin rannassa on tyhjää tilaa..), vielä joku haaveilee täysin turhasta kongressikeskuksestakin vaikka Areena tyhjillään kokoajan jne jne jne jne...

        Muiden rahaa palaamaan edelleen. Se on Seinäjoen taloudellinen strategia. Mitä enemmän ja mitä turhempi hanke, niin sitä vahvempi kannatus.

        Ja sitten paniikkinappula päälle. Näissä kaupungin työntekijöihin kohdistuvissa jutuissakin haetaan vain muutaman miljoonan kulujen karsintaa. Samaan aikaan toisella puolen käytävää samat ihmiset miettii satojen miljoonien uusia kuluja!

        Tutustukaa tähän ratsastus kentän tragediaa. Voi tätä vähä älyysyyden määrää! Ensiksi aivan typerä paikka, kaikella lailla. Nyt ei tiettä mikä on aine jolla päällystetään, hiekka vai nurmi! Ensiksi siirtäkää nyt se raviradan keskialueella. Siellä on katsomot ja pysäköintialueet valmiina! Ei ymmärrä minkä takia Seinäjoella on niin vähä järkiä päättäjien korvaanvälis!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jää nähtäväksi onko uudella kaverilla omat pallit vai onko talutusnuorassa

        Ainakin pieni piiri toivoo ja uskoo, että on tiukastin talutusnuorassa. Siksihän häntä ajettiin kuin käärmettä pyssynpiippuun pelaamaalla alusta saakka.

        Tälläkin palstalla syväkurkut tiesi kertoa jo kuukausia sitten, että juuri hänet tullaan ajamaan kaupunginjohtajaksi. Päivääkään ei ole kaupunginjohtajana olemisesta kokemusta. On ollut ainoastaan kunnanjohtajana.

        Tuossahan on yksi iso syy miksi ylivoimaisen kokemuksen omannut Markku Lumio tiputettiin heti kättelyssä pois kärkiporukasta. Hän ei olisi ollut tämän pienen piirin talutusnuorassa.

        Toivottavasti Kiiskilä yllättää positiivisesti. Käyttää maalaisjärkeä ja erityisesti talousasioissa lyö käsijarrun päälle tämän pienen piirin hullutuksille. Ihan esimerkkinä täällä mainittu Vapauden tien jatke esimerkiksi. Ei mitään tarvetta ole tuolle.

        Kaupunginjohtajaksi tarvitaan johtaja. Ei pienen piirin sihteeri, joka toteuttaa hölmöimmätkin miljoonahankkeet, kun siihen ei ole varaa.


    • Anonyymi

      Olen kaupungin työntekijä. Lupaan olla kuukauden ylimääräisessä lomautuksessa, jos vastineeksi valtuuston puheenjohtajan naamaa ei näy enää koskaan missään poseerauskuvissa.

      • Anonyymi

        Sama juttu. Veettää katsella samaa naamaa vuosi vuoden jälkeen kehumassa miten hyvää työtä on tehty ja milloin mitäkin turhaketta avaamassa. Kun tietää samaan aikaan, että taas kasvoi kaupunki konsernin velka X miljoonaa euroa.

        Tyyli ei muutu mihinkään vaikka kaikki kaupungin työntekijät lomautettaisiin vuodeksi. Tyyli muuttuu vaan niin, että nämä rahan haaskaajat vaihdetaan sellaisiin, jotka oikeasti osaa laskeakin. Muiden rahojen jakaminen onnistuu ilman osaamista ja koulutusta. Se on nähty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama juttu. Veettää katsella samaa naamaa vuosi vuoden jälkeen kehumassa miten hyvää työtä on tehty ja milloin mitäkin turhaketta avaamassa. Kun tietää samaan aikaan, että taas kasvoi kaupunki konsernin velka X miljoonaa euroa.

        Tyyli ei muutu mihinkään vaikka kaikki kaupungin työntekijät lomautettaisiin vuodeksi. Tyyli muuttuu vaan niin, että nämä rahan haaskaajat vaihdetaan sellaisiin, jotka oikeasti osaa laskeakin. Muiden rahojen jakaminen onnistuu ilman osaamista ja koulutusta. Se on nähty.

        komiaa ja korkialta..miks pitää yrittää rehennellä. ottaisivat neljän viiden konsultin lausunnon onkon tässä seinäjoen touhussa mitään järkeä tällä tahdilla vs väestöpohjan nykyinen tahtimuutos ja koulutustason kasvu ja yritysten määrä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        komiaa ja korkialta..miks pitää yrittää rehennellä. ottaisivat neljän viiden konsultin lausunnon onkon tässä seinäjoen touhussa mitään järkeä tällä tahdilla vs väestöpohjan nykyinen tahtimuutos ja koulutustason kasvu ja yritysten määrä

        Todella helppoa ja hyvin yksinkertaista säästämistä kaupungille....lomautukset käyttöön HETI ja JOHTOPOTRTAASTA lähdetään. Esim. R. Ranta pakkolomalla niin ei tunnu muualla kuin palkan maksussa SÄÄSTÖNÄ. Sama muiden ns.johtajien kanssa aina tekijäportaaseen saakka. Tästä eteenpäin säästöt palkkakuluissa / hyöty vasta supistuisi.
        Tämä on ihan matematiikkaa johon ei tarvita ammattikorkeakoulun tai yliopiston oppimäärää, riittää ihan ala-asteen OJALAN LASKUOPPI.


    • Anonyymi

      Tuotakin voisi harkita, koska joukkoja pitää johtaa edestä.

    • Anonyymi

      Toivottavasti puheenjohtajistossa on vaalien jälkeen aivan toiset kasvot. Ja heillä uusilla pitää olla valmiiksi monipuolista kokemusta ja ymmärrystä kuntapuolesta.

      Nyt olisi tärkeää löytää eri puolueiden kyvykkäät. He, jotka kykenevät johtamaan ja tarvittaessa uudenlaiseen ajatteluun. Velkaantuminen pitää saada hallintaan. Kaupungin tuottamat palvelut pitää nähdä kiinnostavina ja johtavien poliitikkojen pitää ymmärtää niitä.

      Mutta onko nykypoliitikoissa kyvykkäitä ja sopivan kokeneita? Ainakin kokoomus ja keskusta saisivat vaihtaa kärkipoliitikot. Myös SDP on maannut ihan liian pitkään samojen varassa.

      En ole tarpeeksi seurannut politiikkaa, jotta voisin sanoa ketä kannattaa seurata, mutta tiedän että nykyinen ykkösketju voisi väistyä vapaaehtoisesti tai pakolla, koska heidän poliittinen linja on kestämätöntä.

      Onko ehdotuksia seuraaviksi valtuuston ja hallituksen puheenjohtajiksi ?
      Myös hallituksen jäsenet saisi osittain vaihtua. Joojootyypit saa unohtaa.

      • Anonyymi

        Nyt Seinäjoki saa upeaa mainosta, kun Super ja Tehy haastaa Seinäjoen kaupungin oikeuteen näistä täälläkin olleista sotkuista. Ei yllätä ketään, joka asiaa on seurannut.

        Ja Raija Ranta selittää hämmästyneenä.

        Hämmästystä on aiheuttanut monikin asia tässä velkaantuneessa kaupungissa. Syytä velkaantumiselle ei saada poikki. Ei nykyisten johtajien toimesta. Sama meno jatkunut vuosia. Nousu kaudella Seinäjoki velkaantui, lasku kaudella Seinäjoki velkaantuu.. mistään ei oteta opiksi.

        Toivottavasti uusi kaupunginjohtaja pistää nämä velkarahalla rakentajat ruotuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt Seinäjoki saa upeaa mainosta, kun Super ja Tehy haastaa Seinäjoen kaupungin oikeuteen näistä täälläkin olleista sotkuista. Ei yllätä ketään, joka asiaa on seurannut.

        Ja Raija Ranta selittää hämmästyneenä.

        Hämmästystä on aiheuttanut monikin asia tässä velkaantuneessa kaupungissa. Syytä velkaantumiselle ei saada poikki. Ei nykyisten johtajien toimesta. Sama meno jatkunut vuosia. Nousu kaudella Seinäjoki velkaantui, lasku kaudella Seinäjoki velkaantuu.. mistään ei oteta opiksi.

        Toivottavasti uusi kaupunginjohtaja pistää nämä velkarahalla rakentajat ruotuun.

        Näin meillä tehdään, kuinka teillä. Tuota samaa tapahtuu myös sairaalassa...työntekijä on välttämätön paha jota kusetetetaan joka käänteessä jossa pystytään ja luottamusmiehet...pitää vissiin sanoa tänä päivänä jotta luottamushenkilöt ovat joo...joo
        ASIAMIEHIÄ työnantajapöydässä. Tämä tiedetään työpaikoilla hyvinkin.

        Super ja Tehy syyttävät Seinäjoen kaupunkia painostamisesta. Myös mahdollista työsyrjintää selvitetään.

        Hoitoalan järjestöt SuPer ja Tehy nostivat tiistaina työtuomioistuimeen kanteen Seinäjoen kaupunkia vastaan.

        – Kysymys on työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Näkemyksemme mukaan Seinäjoen kaupunki on painostanut työntekijöitä hyväksymään paikallisen sopimuksen, joka poikkeaa työehtosopimuksen mukaisesta vähimmäismääräyksestä, sanoo Tehyn lakimies H


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin meillä tehdään, kuinka teillä. Tuota samaa tapahtuu myös sairaalassa...työntekijä on välttämätön paha jota kusetetetaan joka käänteessä jossa pystytään ja luottamusmiehet...pitää vissiin sanoa tänä päivänä jotta luottamushenkilöt ovat joo...joo
        ASIAMIEHIÄ työnantajapöydässä. Tämä tiedetään työpaikoilla hyvinkin.

        Super ja Tehy syyttävät Seinäjoen kaupunkia painostamisesta. Myös mahdollista työsyrjintää selvitetään.

        Hoitoalan järjestöt SuPer ja Tehy nostivat tiistaina työtuomioistuimeen kanteen Seinäjoen kaupunkia vastaan.

        – Kysymys on työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Näkemyksemme mukaan Seinäjoen kaupunki on painostanut työntekijöitä hyväksymään paikallisen sopimuksen, joka poikkeaa työehtosopimuksen mukaisesta vähimmäismääräyksestä, sanoo Tehyn lakimies H

        Nykyään luottamusHENKILÖT ovatkin paljolti työnantajan juoksupoikia ja tyttöjä sekä ns.suojatyöpaikkaa täyttämässä. Karttavat yhteisiä palavereja joissa edustaisivat työntekijöitä.
        Niin kaksinaamaista ja yliarvontuntevia olevinaan ainakin terveydenhuollon puolella...TEHY !


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      119
      1858
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe