Huippudiplomaatti haluaa Georgian ja Ukrainan Naton jäseniksi

Anonyymi

Pyörät lähtivät pyörimään... Suomi seuraa perässä.

Amerikkalainen Kurt Volker vaatii läntisen puolustusliiton perusteellista uudistamista.

Yhdysvaltain entinen Nato-suurlähettiläs Kurt Volker kehottaa läntistä puolustusliittoa perusteellisiin uudistuksiin. Hän vertaa Natoa uinuvaan jättiläiseen, jonka on herättävä koronaviruspandemian jälkeiseen todellisuuteen ennen kuin on liian myöhäistä.

– Kiina, Venäjä ja vähäisemmät autoritaariset valtiot ovat terveydellisen hätätilan varjolla kiristäneet kontrollia kotimaassa ja toimineet entistä aggressiivisemmin ulkomailla, Volker sanoo Center for European Policy Analysis -ajatushautomon (CEPA) tuoreessa artikkelissa.

Nato toimii hänen mukaansa silti edelleen riittämättömin resurssein, hitaasti ja reaktiivisesti, ja tunnistaa vain kapean uhkien kirjon.

– Sen on nyt ajateltava kunnianhimoisesti, omaksuttava kattava käsitys 21. vuosisadan turvallisuusuhkista, palautettava itselleen rooli turvallisuuskonsultaatioiden keskeisenä foorumina ja murrettava sen toimintaa aiemmin lamauttaneet pidäkkeet, Volker toteaa.

Volker toimi USA:n suurlähettiläänä Natossa 2008–2009. Hän on toiminut myös maansa Eurooppa-asioista vastaavana apulaisulkoministerinä 2005–2007 ja erityisedustajana Ukrainassa 2017–2019.

Venäjä onnistunut jarruttamaan
Viime aikoina Nato on Volkerin mukaan rajoittunut vastaamaan perinteisiin sotilaallisiin uhkiin maantieteellisessä lähiympäristössään, mutta historiallisesti sen tehtäväkenttä on ollut huomattavasti laajempi.

– Koronaviruskriisi on nyt muistuttanut meitä siitä, että uhkilla on lukuisia ei-sotilaallisia muotoja. Taudinaiheuttajien lisäksi sellaisia ovat toimitusketjujen katkokset, kriittisen infrastruktuurin vahingoittaminen, disinformaatio ja haavoittuvuudet seuraavan sukupolven langattomissa 5G-verkoissa vain muutamia esimerkkejä mainitakseni, hän sanoo.

Juhlapuheissa korostetaan Volkerin mukaan kerta toisensa jälkeen pyrkimystä vapaan ja yhtenäisen Euroopan rakentamiseen. Käytännössä Naton ulkopuolisten eurooppalaisten demokratioiden eteneminen kohti puolustusliiton jäsenyyttä on kuitenkin edennyt hitaasti.

– Venäjän aggressiivinen asenne, taloudellinen protektionismi sekä järjestäytyneen rikollisuuden ja korruption pelko ovat kaikki osaltaan synnyttäneet laajentumisväsymystä kansalaisten ja eliittien keskuudessa niin EU:n kuin Natonkin suhteen, hän toteaa.

Koronaviruspandemiaa hän pitää osoituksena läntisten yhteiskuntien keskinäisriippuvuudesta ja siitä, että yhteistä turvallisuutta edistetään parhaiten entistä tiiviimmällä yhteistyöllä olemassa olevien rakenteiden puitteissa.

– Me tarvitsemme kaikki ne liittolaiset, jotka kykenemme kokoamaan, kyetäksemme vastaamaan maantieteellisten ja toiminnallisten ulkoisten uhkien koko kirjoon. Naton olisi syytä aloittaa toteuttamalla vuonna 2008 tekemänsä sitoumukset Georgialle ja Ukrainalle, Volker painottaa.

– Nato suhtautuu myönteisesti Ukrainan ja Georgian euroatlanttisiin pyrkimyksiin kohti Naton jäsenyyttä. Olemme tänään päättäneet, että näistä maista tulee Naton jäseniä, sanotaan puolustusliiton vuoden 2008 Bukarestin huippukokouksen päätteeksi annetussa julistuksessa.

71

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nato suhtautuu myönteisesti myös Suomen pyrkimyksiin kohti Naton jäsenyyttä.

    • Anonyymi

      Naton rapistuva olemus on pntu siis merkille myös Naton sisäpiirissä.

    • Anonyymi

      Paikallisella kansantalolla aivan kauhea älämölö. Suunnittelivat suurta mielenosoitusta seis NATO banderolleilla.
      Kahdestaan nuo ainoat jäsenet sen juuri kantaisivat mutta mökäfoniin ei riitä kädet. Taitavat panna suunnitelman uusiksi.

    • Anonyymi

      Ukrainalla menee nyt sen verran hyvin että voisivat työntää venäläiset mereen krimillä.

      Toivon että tämä tapahtuu pian.

      • Anonyymi

        Toiveajatteluksi myös jää.


    • Anonyymi

      Volker on diplomaatti joka joutui jättämään paikkansa käskytettyään Saksan liittokansleri Merkeliä. USA haluaa kaikkin alaisikseen NATOn avulla ja Suomen se on saanut vasallikseen isäntämaasopimuksella. Volkerin jutut on kyllä myöhässä kun USAn alamäki on alkanut ja vie sen mahdollisuudet hallita maailmaa NATOnkaan avulla.
      Suomi ja Ruotsi sopii hyvin itäeuroopan maiden rinnalle NATOkoalitiossa ja osoittaa Suomen ja Ruotsin henkisen tason.

    • Anonyymi

      Asia on herättänyt suunnatonta innostusta molemmissa maissa.
      Nyt saa riittää Venäjän styrankia lukee molempien maiden tiedotusvälineissä.

    • Anonyymi

      Naton tulisi ottaa Ukraina mukaan Mustanmeren altaan strategian kehittämisprosessiin, totesi Naton entinen varapääsihteeri, suurlähettiläs Alexander Vershbow.

      "Naton pitäisi nyt siirtyä integroimaan Ukraina täysin kattavan Mustanmeren strategian kehittämiseen, jotta voidaan torjua Venäjän sotilaallisia invaasioita miehitetyssä Krimissä ja sen puuttumista merenkulkuvapauteen Mustanmeren ja Azovinmerellä", hän sanoi online-verkossa. keskustelu Kiovan turvallisuusfoorumissa.

      "Naton jäsenet ovat jo hyötyneet huomattavasti ja oppineet paljon Ukrainan kokemuksesta Venäjän kyberhyökkäysten, tiedotustoimien ja muun hybridi-sodan kohteen kohteeks joutumisestai", hän sanoi.

      Suurlähettiläs totesi lisäksi, että kumppanuus voisi parantaa Ukrainan kykyä saada Nato-jäsenyyttä lähi tulevaisuudessa .Vershbow kiinnitti myös huomiota siihen, että hänen mielestään allianssin olisi pitänyt myöntää Ukrainalle aiemmin edistyneiden NATO-kumppanien asema.

    • Anonyymi

      Päivän selvää on että putte on pelannut väärin korttinsa Ukrainan suhteen. Entisestä ystävästä on tullut vihollinen, lopullisesti.

    • Anonyymi

      Venäjä on aina ollut Ukrainan paras kaveri

      VUONNA 1932 Ukrainassa alkoi nälänhätä, jonka seurauksena miljoonat ihmiset kuolivat. Myöhemmin tapahtumat on arvoitu kansanmurhaksi.

      Monien historioitsijoiden mukaan Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin antoi tietoisesti katastrofin tapahtua. Euroopan parlamenttikin antoi vuonna 2008 päätöslauselman, jossa holodomoriksi nimetty tapahtumasarja todettiin rikokseksi Ukrainan kansaa ja ihmisyyttä vastaan.

      Holodomorin mahdollisti se, ettei siitä tiedetty edes naapurimaissa. Salaaminen onnistui, koska Stalinilla oli valta paitsi Neuvostoliiton sisäisiin asioihin, myös maassa olleisiin länsimaisiin journalisteihin.

      Totuuden tuominen julki saattaa olla yhden vastavirtaan rohkenevan ihmisen harteilla. Tämä on teesi elokuvassa Mr. Jones, joka dramatisoi toimittaja Gareth Jonesin työtä Moskovassa ja Ukrainassa. Pääroolin esittää James Norton.

      https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/elokuva/kun-stalin-antoi-miljoonien-ukrainalaisten-kuolla-nalkaan-lansitoimittajat-vaikenivat-yksi-rohkea-paatti-uida-vastavirtaan/

      • Anonyymi

        Göbbelsin ja USAn keltaisen lehdistön levittämä valeuutinen leviää edelleen


      • Anonyymi

        "Holodomorin mahdollisti se, ettei siitä tiedetty edes naapurimaissa. "

        Georgian pieni suuri mies Jooseppi Staalin oli USA:n ja Brittien hyvä ystävä. Ilmeisestu Ukraina ei ollut.

        Ukrainan olisi kannattanut kertoa avoimesti että sillä on näläkä, mutta ylpeänä ei sitä tehnyt.

        Ciccelic Coccelic sanoisi USA:n urpo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Holodomorin mahdollisti se, ettei siitä tiedetty edes naapurimaissa. "

        Georgian pieni suuri mies Jooseppi Staalin oli USA:n ja Brittien hyvä ystävä. Ilmeisestu Ukraina ei ollut.

        Ukrainan olisi kannattanut kertoa avoimesti että sillä on näläkä, mutta ylpeänä ei sitä tehnyt.

        Ciccelic Coccelic sanoisi USA:n urpo.

        ”Ukrainan olisi kannattanut kertoa avoimesti että sillä on näläkä, mutta ylpeänä ei sitä tehnyt.”

        Ukraina oli siihen aikaan Neuvostoliiton hallinnassa eikä mikään itsenäinen valtio. Mitä Ukraina saattoi siis tuolloin tehdä ilman Stalinin lupaa?


    • Anonyymi

      Onneksi olkoon vaan noille luuserivaltioille. USA tarvitsee Natoonsa lisää jäseniä, kun Sakasa ja Ranska ovat lähdössä Natosta.

      Suomi pysyy irti Natosta edelleen ja sotaliittoihin sitoutumattomana anakin niin kauan kun Europuolustus saadaan ajettua ylös.

      • Anonyymi

        Mitkähän Natomaat lähtevät sotimaan noiden kampaattomien vässyköiden puolesta Venäjää vastaan?


      • Anonyymi

        NATOvonkuja riemuissaan kun USA laajentaa imperiumiaan.


    • Anonyymi

      Huippudiplomaatit ne Suomeakin ajaa kuin käärmettä pyssyyn.

      Eivät onnistu.

      Suomi ei liity Natoon, vaikka joku luuserimaa tuohon kuolevaan hyökkäysjärjestöön liittyisikin.

    • Anonyymi

      Mitäs hölmöläisten Ukraina ja Stalinistien Georgia ovat kosintaan vastanneet?

      Eivät taida lähteä, jos ei USA anna niille 200 F-35 hävittäjää ja niihin minuteman ydinpommit ilmaiseksi niinkuin Suomelle jota USA myös ajaa Natoon kuin käärmettä pulloon. :D

      Suomi sanoo NO Natolle!

      • Anonyymi

        Arvatenkin Ukraina ja Georgia jäävät Naton ulkopuolelle.

        Mutta huippudiplomaatti volkkari on oikeassa.

        Naton on pakko uudistua, muuten se rapistuu hallitsemattomasti käsiin kuten nyt on tapahtumassa. Ei oikein ole luusereilla pätäkkää millä maksaa ja hankkia jenkkikalusto.

        Suomella on mutta Suomi on jo sanonut Kiitos EI Natolle!


      • Anonyymi

        "Eivät taida lähteä, jos ei USA anna niille 200 F-35 hävittäjää ... "

        Ukraina yrittää pieneltä osin modernisoida tai medernisoiduttaa muutamia hävittäjiään.


        "The news agency Defense Express, quoting Ukraine’s Ministry of Defense officials, reported that Israeli defense electronics company Elbit Systems can help the country to upgrade Ukrainian MiG-29 fighter jet into a next-generation, powerful tactical fighter aircraft."


        https://defence-blog.com/news/elbit-systems-will-help-ukraine-to-upgrade-mig-29-fighter-jets.html

        Tuollainen juttu vaan sattui eteen.


    • Anonyymi

      "Nato suhtautuu myönteisesti myös Suomen pyrkimyksiin kohti Naton jäsenyyttä."

      Eipä ole jäänyt epäselväksi.

      Suomen suhtautuminen Natoon on kielteinen.

    • Anonyymi

      "Nato 29 maata laajenee koko ajan uusia jäseniä ja kumppanimaita tulee mukaan"

      Niin. Kolumbia, Brasilia, Belize. El Salvador, Niger, Namibia...

      • Anonyymi

        Nauru, Tonga...


    • Anonyymi

      Amerikkalainen Kurt Volker vaatii läntisen puolustusliiton perusteellista uudistamista kun huomasivat että Nato on hajoamassa kun Saksa ja Ranska ovat ottamassa irtiottoa.

      Ihan luonnollinen reaktio. Eihän Natoon ole jäämässä Turkin ja Brittien lisäksi yhtään Natoyhteensopivaa maata. Sivistysmaat ottavat hajurakoa Natoon.

    • Anonyymi

      NATOssa on vain sivistysmaita.

      • Anonyymi

        "NATOssa on vain sivistysmaita"...alhaisen sivistyksen maita.

        Turkki on pedofiilian laillistanut.

        Yhdysvalloissa samansuuntainen meno.
        https://areena.yle.fi/1-50174240

        Nato Hollannissa on pedofiileilla oma puolue. Laillinen puolue.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "NATOssa on vain sivistysmaita"...alhaisen sivistyksen maita.

        Turkki on pedofiilian laillistanut.

        Yhdysvalloissa samansuuntainen meno.
        https://areena.yle.fi/1-50174240

        Nato Hollannissa on pedofiileilla oma puolue. Laillinen puolue.

        Britit ovat perus-sodomiitteja ja lapsenmurhaajia..


      • Anonyymi

        Nato USA vetää afroja puoleensa. Afrikka saattaa Natottua ennätysvauhtia?


    • Anonyymi

      Onneksi olkoon Slainisti Georgia ja Natzi Ukraina naton täysjäsenyydestänne. Kohta saatte Valko-Venäjän diktatuurin myös jäseneksi.

    • Anonyymi

      Eli USA haluaa niiden liittyvän ja miksikähän

    • Anonyymi

      "Naton rapistuva olemus on pntu siis merkille myös Naton sisäpiirissä."

      Entiset Varsovan liiton maat jotka vielä eivät ole NATOssa ovat menossa sinne kansalaisten painostuksen takia.

      Venäjän valtakunnassahan kansalaisilla ei ole koskaan ollut oikeutta edes vapaisiin vaaleihin.
      Eikä luotettavaa oikeuslaitosta
      Eikä luotettavaa perustuslakia. Sellaista jota istuva presidentti ei voi muutella itselleen sopivaksi elämänsä ajan.

      Ainoa mihin voi luottaa on poliisin ja oikeusjärjestelmän mielipuolisuus. Siksipä kukaan ei tee oma-aloitteellisesti mitään. Jos öljyputki halkeaa Siperiassa niin silminnäkijät juoksevat karkuun eivätkä kerro kenellekään koska muuten joutuvat syytteeseen sabotaasista.

      • Anonyymi

        NATO tuo maille korruptiota huumekauppaa , poliittisia murhia ja deep state diktatuurin


      • Anonyymi kirjoitti:

        NATO tuo maille korruptiota huumekauppaa , poliittisia murhia ja deep state diktatuurin

        NATO tuo jäsenmaihinsa rauhan. Ja tiltua hävettää niin paljon Venäjän vajoaminen diktatuuriksi, että hän yrittää valehdella NATO:a diktatuuriksi. Korruptiota, murhia, sotaa ja sortoa tuo vain "venäläinen maailma" levitessään.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        NATO tuo jäsenmaihinsa rauhan. Ja tiltua hävettää niin paljon Venäjän vajoaminen diktatuuriksi, että hän yrittää valehdella NATO:a diktatuuriksi. Korruptiota, murhia, sotaa ja sortoa tuo vain "venäläinen maailma" levitessään.

        NATO on USAn kanssa tuhonnut yli 50 maata ja surmannut 30 miljonaa siviiliä'sotien jälkeen ja ovat vaikuttaneet kaikkien Euroopan maiden politiikkaan mm. surmaamalla poliitikkoja ja heidän kannattajiaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        NATO on USAn kanssa tuhonnut yli 50 maata ja surmannut 30 miljonaa siviiliä'sotien jälkeen ja ovat vaikuttaneet kaikkien Euroopan maiden politiikkaan mm. surmaamalla poliitikkoja ja heidän kannattajiaan.

        Uskooko joku oikeasti jotain tuollaista?


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Uskooko joku oikeasti jotain tuollaista?

        Ei tod. usko, koska tuon mielenvikaisen trollin valheet voi kumota tiedolla muutamassa minuutissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei tod. usko, koska tuon mielenvikaisen trollin valheet voi kumota tiedolla muutamassa minuutissa.

        Niinpä. Hassua, että hän kuitenkin epätoivoisena niitä levittelee muka asiallisina ja totuudenmukaisina kirjoituksina.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Niinpä. Hassua, että hän kuitenkin epätoivoisena niitä levittelee muka asiallisina ja totuudenmukaisina kirjoituksina.

        Ei se mikään Uskon asia ole kun EUkin on todennut asian tekemättä mitään sille. NATOn gladion projektin uhreihin mm. yksi Italian pääministeri ja useita siviilejä ja politiikkoja eri Euroopan NATOmaissa kuten Hollannissa. Palme on varmasti myös NATOn gladionin uhri mutta murhaaja on kuollut että siltä ei voi kysyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei se mikään Uskon asia ole kun EUkin on todennut asian tekemättä mitään sille. NATOn gladion projektin uhreihin mm. yksi Italian pääministeri ja useita siviilejä ja politiikkoja eri Euroopan NATOmaissa kuten Hollannissa. Palme on varmasti myös NATOn gladionin uhri mutta murhaaja on kuollut että siltä ei voi kysyä.

        Ai niin, sinä olitkin jo niin luulotautinen, että syytät NATO:a Palmen murhasta, Notre Damen tuhopoltosta, joka ei edes ollut tuhopoltto ja Turun puukkoiskusta. Ikävää, ettet ole saanut harhoisi tepsivää hoitoa.


    • Anonyymi

      Suomi ei ole perässähiihtäjä.

      Raukat vain menkööt Natoon.

      Suomi pysyy itsenäisenä ja pitää lihavat vihreat Nato USA:n sotarikolliset Suomen rajojen ulkopuolella.

      t. Pohjolan "Sveitsi"

    • Anonyymi

      Nato ei ole persaukisia varten.

      Georgian ja Ukrainan voivat luopua itsenäisyydestään ja luovuttaa alueensa ja Nato USA:n vpaaseen käyttöö, jolla pääsisivät Naton jäseniksi. Raha niillä ei ole tarpeeksi.

    • Anonyymi

      Georgia ja Ukraina Natoon ja vapautus alkakoon! Diktatuuri ulos naapurimaista!

      • Anonyymi

        Valko-Venäjän diktaattorin puntti tutajaa jo.


    • Anonyymi

      USA ei halua Georgiaa eikä Ukrainaa vaivoikseen, koska näytöt ei riitä.

      Pitäisi olla omaa karaktääriä?

    • Anonyymi

      No niinhää se pittääkii!

    • Anonyymi

      "Naton pitäisi nyt siirtyä integroimaan Ukraina täysin kattavan Mustanmeren strategian kehittämiseen, jotta voidaan torjua Venäjän sotilaallisia invaasioita miehitetyssä Krimissä ja sen puuttumista merenkulkuvapauteen Mustanmeren ja Azovinmerellä", hän sanoi online-verkossa. keskustelu Kiovan turvallisuusfoorumissa.

      Natossa ollaan nyt menossa kohti agressiivisempaa laajentumis strategiaa.

      Tässäkin puhutaan: "Naton pitäisi nyt siirtyä integroimaan Ukraina täysin kattavan Mustanmeren strategian kehittämiseen"

      Mitenköhän "puolustusliitto" meinaa Suomen integroida, kun täällähän ei Natoa kannateta?

      • "Natossa ollaan nyt menossa kohti agressiivisempaa laajentumis strategiaa."

        Sehän on vain vastaus Venäjän omalle laajentumisstrategialle.

        "Tässäkin puhutaan: "Naton pitäisi nyt siirtyä integroimaan Ukraina täysin kattavan Mustanmeren strategian kehittämiseen""

        Vain siksi, että Venäjä itse valtailee alueita Mustanmeren rantamilta ja tekee niistä sotilaslinnoituksia ja sitten yrittää estää muiden maiden aluksia ja koneita liikkumasta omilla ja kansainvälisillä vesialueilla.

        "Mitenköhän "puolustusliitto" meinaa Suomen integroida, kun täällähän ei Natoa kannateta?"

        Suomessa on vankka kansan tuki yhteistyölle lännen ja NATO:n kanssa. Toivottavasti siis saamme tänne lisää kansainvälisiä harjoituksia ja integroidumme paremmin NATO:n järjestelmiin.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Natossa ollaan nyt menossa kohti agressiivisempaa laajentumis strategiaa."

        Sehän on vain vastaus Venäjän omalle laajentumisstrategialle.

        "Tässäkin puhutaan: "Naton pitäisi nyt siirtyä integroimaan Ukraina täysin kattavan Mustanmeren strategian kehittämiseen""

        Vain siksi, että Venäjä itse valtailee alueita Mustanmeren rantamilta ja tekee niistä sotilaslinnoituksia ja sitten yrittää estää muiden maiden aluksia ja koneita liikkumasta omilla ja kansainvälisillä vesialueilla.

        "Mitenköhän "puolustusliitto" meinaa Suomen integroida, kun täällähän ei Natoa kannateta?"

        Suomessa on vankka kansan tuki yhteistyölle lännen ja NATO:n kanssa. Toivottavasti siis saamme tänne lisää kansainvälisiä harjoituksia ja integroidumme paremmin NATO:n järjestelmiin.

        Paskaan ei ole järkeä integroitua syvemmin. Ei se vaadi kun pari hakkeria, ja koko lännen integroitumiseen perustuva järjestelmä kaatuu kuin dominopalikat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Paskaan ei ole järkeä integroitua syvemmin. Ei se vaadi kun pari hakkeria, ja koko lännen integroitumiseen perustuva järjestelmä kaatuu kuin dominopalikat.

        "Paskaan ei ole järkeä integroitua syvemmin."

        Aivan, siis Venäjään. Ja NATO-jäsenyys estää sen.

        "Ei se vaadi kun pari hakkeria, ja koko lännen integroitumiseen perustuva järjestelmä kaatuu kuin dominopalikat."

        Heh. No sitten romahtaa myös Venäjä.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Paskaan ei ole järkeä integroitua syvemmin."

        Aivan, siis Venäjään. Ja NATO-jäsenyys estää sen.

        "Ei se vaadi kun pari hakkeria, ja koko lännen integroitumiseen perustuva järjestelmä kaatuu kuin dominopalikat."

        Heh. No sitten romahtaa myös Venäjä.

        Heh. No sitten romahtaa myös Venäjä.

        Heh heh. Mihin se Venäjä oikein sitten romahtaa?

        Pari hakkeria riittää niin koko Naton/lännen järjestelmä on lamauttu täysin. Infra, pankit, pörssi, asejärjestelmät, kaikki.

        Länsi on heikoilla koska koko toiminta perustuu siihen, että kaikki järjestelmät tämpätään samaan syssyyn, eikä mitään backuppia ole olemassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Heh. No sitten romahtaa myös Venäjä.

        Heh heh. Mihin se Venäjä oikein sitten romahtaa?

        Pari hakkeria riittää niin koko Naton/lännen järjestelmä on lamauttu täysin. Infra, pankit, pörssi, asejärjestelmät, kaikki.

        Länsi on heikoilla koska koko toiminta perustuu siihen, että kaikki järjestelmät tämpätään samaan syssyyn, eikä mitään backuppia ole olemassa.

        Niinhän sinä kuvittelet. Ihannediktatuurisi romauttamisen riittäisi kuitenkin pelkkä riittävän laaja kauppasaarto, saati sitten muut kostotoimrt sen hakkeroinnista.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Niinhän sinä kuvittelet. Ihannediktatuurisi romauttamisen riittäisi kuitenkin pelkkä riittävän laaja kauppasaarto, saati sitten muut kostotoimrt sen hakkeroinnista.

        Niinhän sinä kuvittelet. Ihannediktatuurisi romauttamisen riittäisi kuitenkin pelkkä riittävän laaja kauppasaarto, saati sitten muut kostotoimrt sen hakkeroinnista.

        Minulla ei ole ihannediktatuuria. En itseasiassa ihannoi ketään tai mitään. Kerroin vain sinulle faktoja, jotka eivät sinua miellytä.

        Hehe. Et nyt oikein ymmärtänyt. Kauppasaarrot ja kostotoimet olisivat siinä vaiheessa täysin turhia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän sinä kuvittelet. Ihannediktatuurisi romauttamisen riittäisi kuitenkin pelkkä riittävän laaja kauppasaarto, saati sitten muut kostotoimrt sen hakkeroinnista.

        Minulla ei ole ihannediktatuuria. En itseasiassa ihannoi ketään tai mitään. Kerroin vain sinulle faktoja, jotka eivät sinua miellytä.

        Hehe. Et nyt oikein ymmärtänyt. Kauppasaarrot ja kostotoimet olisivat siinä vaiheessa täysin turhia.

        Älä lainkaan yritä peitellä Venäjän diktatuurin ihannointiasi. Ja haaveesi siitä, että se kykenisi romauttamaan lännen ovat pelkkää naurettavaa toiveunta.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Älä lainkaan yritä peitellä Venäjän diktatuurin ihannointiasi. Ja haaveesi siitä, että se kykenisi romauttamaan lännen ovat pelkkää naurettavaa toiveunta.

        Älä lainkaan yritä peitellä Venäjän diktatuurin ihannointiasi. Ja haaveesi siitä, että se kykenisi romauttamaan lännen ovat pelkkää naurettavaa toiveunta.

        Sinä et ainakaan peittele USA/NATO ihannointiasi.

        Ei se ole minun haaveeni. Kerroin vain miten asiat menee oikeassa maailmassa, kun vastassa on maa, jolla on maailman parhaimmat hakkerit ja kyberosaaminen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä lainkaan yritä peitellä Venäjän diktatuurin ihannointiasi. Ja haaveesi siitä, että se kykenisi romauttamaan lännen ovat pelkkää naurettavaa toiveunta.

        Sinä et ainakaan peittele USA/NATO ihannointiasi.

        Ei se ole minun haaveeni. Kerroin vain miten asiat menee oikeassa maailmassa, kun vastassa on maa, jolla on maailman parhaimmat hakkerit ja kyberosaaminen.

        "Sinä et ainakaan peittele USA/NATO ihannointiasi."

        En ihannoi USA:a, mutta NATO:a toki. NATO takaa rauhan jäsenmaisssaan.

        "Ei se ole minun haaveeni. Kerroin vain miten asiat menee oikeassa maailmassa, kun vastassa on maa, jolla on maailman parhaimmat hakkerit ja kyberosaaminen."

        Tuskinpa Venäjällä on parhaat. Jo se, että useimmat tietokoneet ja niiden käyttöjärjestelmät ja monet ohjelmistot on suunniteltu länsimaissa takaa, että paras osaaminen on lännessä. Länsi ei vain ole käyttänyt osaamistaan sellaisiin rikoksiin kuten Venäjä ja Pohjois-Korea. On selvää, että Venäjällä ei ole mahdollisuutta romauttaa kyberhyökkäyksillä länttä, toki se voi kuitenkin saada aikaan vahinkoa, mutta siitä se joutuu itse maksamaan.


    • Anonyymi

      Mikä uutinen tämä nyt on.

      NATO on voidellut Ukrainan korruptoituneita jo niin kauan että Ukrainan siirtyminen Naton alaisuuteen on vain ajan kysymys.

      • Anonyymi

        Ryssä on voidellut ja hoidellutkin Ukrainan korruptoituneita vuosina 1917-1991 ... Paljon USA:lla "kirittävää" l. ryssän perinteen ja valehtelun mukaan ... ei toteudu ... koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ryssä on voidellut ja hoidellutkin Ukrainan korruptoituneita vuosina 1917-1991 ... Paljon USA:lla "kirittävää" l. ryssän perinteen ja valehtelun mukaan ... ei toteudu ... koskaan.

        Juu.. Ja kyllä se Yhdysvaltojenkin 200-vuotinen historia opettaa, että Ukraina tulee varmasti olemaan oikein hyvissä käsissä, ja elämä tulee muuttumaan siellä paljon paremmaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu.. Ja kyllä se Yhdysvaltojenkin 200-vuotinen historia opettaa, että Ukraina tulee varmasti olemaan oikein hyvissä käsissä, ja elämä tulee muuttumaan siellä paljon paremmaksi.

        Onko se yhtä hyvä kuin Amerikan alkuperäisväestön kohtalo


    • Anonyymi

      Maailman on autettava kaikki venäjän uhan alla olevia maita. Maailma haluaa rauhaa.

      • Anonyymi

        Voi olla että se parantaisi oloja niiden menneisyyteen verrattuna. Mutta Natojäsenyys ei sitä parhaiten takaisi.
        Mutta mihin perustuu arvailut että Afrikan maat haluavat takaisin euroopan maiden alaisuuteen.


      • Anonyymi

        Rauhaa hyökkäysjärjestö Nato ei pysty tarjoamaan, valitettavasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi olla että se parantaisi oloja niiden menneisyyteen verrattuna. Mutta Natojäsenyys ei sitä parhaiten takaisi.
        Mutta mihin perustuu arvailut että Afrikan maat haluavat takaisin euroopan maiden alaisuuteen.

        Afrikan maat haluavat Eurooppaan. Asumaan. Loisimaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Afrikan maat haluavat Eurooppaan. Asumaan. Loisimaan.

        Afrikan maat on taloudellisesti sidottu entisiin Eurooppalaisiin siirtomaa isäntiin mutta ei ne halua niiden alaisuuteen vaan etsivät uusia kehittymismahdollisuuksia.


    • Anonyymi

      Naton pitäisi uudistua ja muuttaa suuntaansa täysin että käsite puolustusliitosta olisi realistinen.

      Nyt jopa Natossa myönnetään että homma ei nykyisellään toimi.

    • Anonyymi

      Afrikan maat on taloudellisesti sidottu entisiin Eurooppalaisiin siirtomaa isäntiin mutta ei ne halua niiden alaisuuteen vaan etsivät uusia kehittymismahdollisuuksia ja ovat lähentyneet Venäjää asiansa tiimoilta.

      USA:lle se ei tietenkään sovi, joten sotia on odotettavissa runsaasti.

    • Anonyymi

      Afrikan maat haluavat Eurooppaan. Asumaan. Loisimaan. Asumaan. Loisimaan. Asumaan. Loisimaan.

      • Anonyymi

        Specialistit Afrikasta.

        Tulkaa tänne Noppaa heittämään ja torakkatappeluita järjestämään?


    • Anonyymi

      "Maailma haluaa rauhaa.", mutta USA ja Israel haluaa sotaa.

    • Anonyymi

      Georgia ja Ukraina Natoon nopeasti

    • Anonyymi

      USA haluaa Afrikan maat Eurooppaan ... Töihin - Loisimaan. Töihin - Loisimaan. Töihin - Loisimaan...

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe