Paljonko tienaa 5v Sijoittaminen jälkeen

Anonyymi

Eli jos sijoitan osakkeella 20 tuhatta euroa nii paljonko saan 5 vuoden kuluttua?

8

323

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se riippuuu niin mihin sijoitat...jos sijoitat yhteen yhtiöön koko rahan ja se menee konkurssiin, niin sinne meni ne sijoitusvarat kaikki !
      Jos taas sijoitat johonkin sellaiseen pörssiyhtiöön jonka arvo tuplaantuu tuossa ajassa, niin sulla on sitten 40 tuhatta, mutta sehän onkin vaikeeta keksii sellainen yhtiö.

      Jos taas haluut sijoittaa varman päälle ja sijoitat vaikka indeksirahastoon, niin siihen vaikuttaa useampi pörssiyhtiön tilanne, ja rahoja ett kokonaan tässä periaatteessa voi menettää, ehkäpä tuo ei sijoittamaasi rahaa tuplaa noin lyhkäsellä ajalla, mutta mielummin varman päälle kuin holtittomasti.
      Kannattaa seurata mitä sijoitusrahasto ottaa hallinnointikuluja vuodessa...
      Mä uskon että nytkun sijoittaisit tuon summan sellaseen rahastoon, joka on nyt alhaalla, niin 5 vuoden päästä kun koronakin on jo unohdettu niin sulla on vähintään 30 tonnii..

    • Anonyymi

      Mulla on ollut kokeilussa reilut 5 vuotta osakesijoituksia n. kymmeneen yhtiöön. Tuottojen sijasta koko salkku on vähän miinuksella, vain kolme yhtiötä on plussalla, kaikki muut miinuksella.

    • Anonyymi

      Otin lainaa 10000 euroa. 7000 euroa on sijoitettu kryptoihin ja 3000 eurolla käyn päiväkauppaa. Kryptojen arvo nousee vähintään 10 kertaiseksi parin vuoden sisällä ja päiväkaupalla olen päässyt 3-10% tuottoihin päivässä. Tätä vauhtia olen miljonääri 6-12kk sisällä, joten eiköhän se sama onnistu 20000 eurolla. 5-vuodessa on ylittynyt jo 10-miljoonan raja.

      • Anonyymi

        3-10% tuotto päivässä on aika rapsakka. Kannattaa myydä kryptot ja tehdä niilläkin rahoilla sitä päiväkauppaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        3-10% tuotto päivässä on aika rapsakka. Kannattaa myydä kryptot ja tehdä niilläkin rahoilla sitä päiväkauppaa.

        Niin on mutta sitä tahtia se etenee. Kryptot on hedgenä ja sitäpaitsi korkoakorolle ilmiön takia ei ole niin merkitystä aloittaako 3000 vai 10000 eurosta.

        Bitcoinin stock to flow malli on mielenkiintoinen ja altcoinit seuraavat btc:n kehitystä. Päiväkauppa ei ole niin vaikeaa jos valitsee oikean kohteen ja strategian.


      • Anonyymi

        On siinä "pankki" joka antaa 10 000€ salkkuun. Pitää olla melkoiset tulot ja varallisuudet.


    • Anonyymi

      Pitää olla suomi24 palstalle kirjoittavalla melkoinen massisäkki, että 20 000€ on vara laittaa panokseksi. Itselle 20 000€ olisi reilun vuoden budjetti. Vaikka minulla olisi tässä hetkessä 200 000€, en laittaisi tuollaista summaa salkkuun. En, vaikka olisi 400 000€. Ehkä 600 000€ kohdalla voisin laittaa jo 30 000€.

      Itselläni on tyhjän päälle tullut 8000€ sijoitusrahastoon ja se on melkoinen teko.

      Mutta oikeasti. Kukaan ei tiedä miten osakkeitten arvot elää. Viiden vuoden päähän näkee vasta kun se aika on täysi. Pelkästään 20 000€ nykyarvokin muuttuu viidessä vuodessa.

      Mutta se on se tosi, että se raha jonka laittaa pääomaksi salkkuun on oltava olemassa oikeasti olemassa ja se pelin henki on ymmärrettävä. Pikavoittoja ei ole olemassa.

      Mutta jos niinkuin kiinnostaa, niin tee kaappisalkku, eli kasaa jokin 10 eri osakkeen virtuaalisalkku ja kerää niiden yksittäiset arvot vaikka kerran kuussa. Mutta esim. Valmet sai miljardi kaupan Chilestä, se nosti Valmetin arvoa pörssissä 10%, mutta mikä oli osakkeen arvo puolivuotta sitten tai mitä se on vuoden päästä tästä?

      Jos ostat osaketta 1000€ ja sen kehitys on 5%, niin se on viiden vuoden päästä n. 1270€ ja kymmenen vuoden päästä n. 1630€.

      Koko paskahan perustuu osakkeitten keskiarvoon. Siellä saattaa olla hyviä ja huonoja hetkiä ja saatat muuttaa salkun sisältöä eri syistä.

    • Anonyymi

      21.06.2020 tehty aloitus.

      Tiedät omalta osaltasi vastauksen vasta, kun realisoit sijoittamasi summan: ennustaminen on taitolaji tai silkkaa arvausta.

      Sovitaan että palataan tästä päivästä historiassa takaisin päin hetkeen 29.09.2019, viisi vuotta taakespäin. Missä olisit nyt?

      (A) Jos olisit sijoittanut 20 000 viisi vuotta sitten OMXH:n pääindeksin mukaan, olisit nyt voitolla 9,1 %. Vuositasolla tuotto olisi siten aika vaatimaton, mutta olisit voitolla silti.

      (B) Jos olisit sijoittanut NVidian osakkaaseen, tuottosi olisi ollut 2700 % ja sijoitustilisi saldo olisi nyt yli 500 000 €. Tuo olisi jo huikea tuotto.

      (C) Jos olisit ostanut Viaplayn tai SAS:n osakkeista, niiden arvo on tällä hetkellä lähes puhdas NOLLA, siis splittauksien ja osakejärjestelyjen vuoksi. Olisit menettänyt kaiken tai lähes kaiken.

      Tuosta voit arvioida sijoitussalkkusi tuottoa. Lähes 100 % kaikesta sijoittamisesta tapahtuu käytännössä noiden raja-arvojen sisällä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe