Luterilainen pappi ottaa kantaa Särkiön

Anonyymi

blogin saamaan kuohuntaan.

Tämä hyvä kommentti pastori Petri Välimäeltä oli täällä mutta se poistettiin koska ei mieltynyt palstan vakiatteja.

Lukekaa nyt rauhassa ja keskustellaan asiallisesti.

” Kenttäpiispa Pekka Särkiön kirjoitusta seuranneet reaktiot ovat jälleen yksi osoitus siitä, miten vakavasti kristittyjen sananvapautta nykyisin koetellaan. Seuraavassa siihen liittyen joitain ajatuksia – ja lopuksi joitain näkökulmia siitä, miten me voisimme tässä nykyilmapiirissä asennoitua ja toimia rakentavasti, mutta päättäväisesti.

Ensin hieman ko. kirjoituksesta. Siinä Pekka Särkiö ilmaisee erityisesti huolta ydinperheen ja avioliiton kriisistä nykyisessä moraalisessa ilmapìrissä. Tämän hän uskoo ainakin osin vaikuttaneen syntyvyyden laskuun maassamme.

Tämä mielipide on siis aiheuttanut varsin voimakkaita reaktioita. Jopa niin, että hän on vetänyt kirjoituksensa pois ja pyytää sanavalintojaan anteeksi.

Monilta osin hänen kirjoituksensa ja huoli, jota hän ilmaisi, vaikuttaa kuitenkin hyvin perustellulta ja aidosti vakavalta asialta. Vaikkakin sellaiselta, mitä joidenkin mielestä ei nähtävästi nykyisin saisi enää ilmaista.

Tähän liittyy myös Särkiön huomio marxilaisuuden ja nykyisen kulttuurieliitin arvojen aatteellisesta jatkumosta, joka minusta vaikuttaa vähintään pohdinnan arvoiselta.

Erityisen silmiinpistävää on molempiin aatteisiin liittyvä vahva pyrkimys vaientaa eri tavoin ajattelevien mielipiteen ilmaus. Ja juuri se, että mediassa ja yhteiskunnassa niin laajasti suostutaan tuohon vaientamiseen, on erityisen huolestuttavaa.

Eivätkö niin toimivat näe sotivansa omia arvojaan vastaan? Vai voivatko he tosiaan ajatella, että sananvapautta on vain heidän kanssaan samaa mieltä oleminen?

Muutama lause kenttäpiispan kirjoituksessa tosin on, kirjoituksen tyyliin liittyen, ehkä hieman kärjekästä kieltä. Se tuskin on silti kohun syy. Pikemminkin se, että nykyisessä mediakulttuurissa ei tuon suuntaisia näkökulmia saa kertoa, tai edes pohtia. Olivatpa niiden juuret totta tai ei.

Niin vahvaa on tässä ilmapiirissä tuo mielipiteen ilmauksen kielto, että pelkäänpä hyökkäyksen kenttäpiispaa kohtaan jatkuvan. Siten pyritään antamaan taas yksi uusi pelottava esimerkki muille. Jotta tietäisimme, mistä saa puhua ja mistä ei.

Miten meidän siis tulisi toimia?

Siitä vielä muutama näkökulma. Ei enää ko. kirjoitukseen liittyen, vaan laajemmin nykyiseen sananvapaustilanteeseen.

1) Sananvapaus todellakin on niin tärkeä perusarvo, että siitä meidän tulee pitää kiinni. Kun näitä erilaisia tapauksia, joissa se pyritään estämään, tulee lisääntyvässä määrin, sitäkin tärkeämpää se on. Siis: Puhua, kirjoittaa ja muilla tavoin ilmaista sekä uskoamme, että ylipäätään tosiasioita selkeästi.

2) Vakava pyrkimys asiallisuuteen ja harkintaan on samalla erityisen tärkeää. Myös virheiden välttämisessä on syytä pyrkiä huolellisuuteen ja tarkkuuteen. Mikäli sen unohdamme, arvokaskin mielipide on liian helppo ko. virheen sivussa leimata.

3) Erityisen tärkeää on rukoilla Jumalalta rakkautta sydämiimme ja näkökulmiimme. Mikäli ihmiset tunnistavat meissä vain arvostelun tms., se ei avaa sydämiä. Kun he tunnistavat uskon pohjalla olevan tärkeimmän perustan, rakkauden, se avaa sydämet myös kuulemaan, mitä meillä on sanottavaa.

4) Tärkeistä asioista vaikenemista painostuksen edessä rakkaus ei tarkoita. Raamatussa rakkaus ja totuus kuuluvat aina yhteen. Ei siis joko tai vaan sekä että. Tässä ajassa tarvitaan päättäväisyyttä molemmissa. Kipeäksikin koettuja asioita on siis voitava käsitellä ja ilmaista.

“Vapauteen Kristus vapautti meidät, olkaa siis lujat, älkääkä antako sitoa itseänne orjuuden ikeeseen”(Gal. 5:1) on oikein hyvä opetus tästäkin näkökulmasta.

5) Niitä ihmisiä, jotka tavalla tai toisella joutuvat ahdistetuksi, siksi, että tahtovat ilmaista Raamattuun pohjaavaa kristillistä uskoa, on syytä tukea kaikin mahdollisin tavoin ja heidän puolestaan on oikein hyvä myös rukoilla.”

97

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyväksyykö Välimäki vaatimansa laajan sananvapauden myös kirkkoon, jos joku hänen pappiskolleegansa alkaa vaatimaan homoseksuaaleille kirkollista vihkimistä?
      Entä, jos pappi kieltää kristinuskon perusoppeja, kuten Kristuksen ylösnousemuksen?
      Pappeja on erotettu sen tähden, että he ovat puhuneet omantuntonsa mukaan vastoin kirkon opetuksia. Onko myös se sananvapauden rajoittamista?
      Kirkon papin on turha nyhtää martyyrinviittaa vanhoillisten kristittyjen ylle, ennen kuin kirkon työntekijöillä on täysi sananvapaus. Sama vaade koskee luonnollisesti myös vapaita suuntia. Tuleeko helluntailaipastorilla olla oikeus saarnata, että hänen mielestään evoluutioteoria on totta?

      Särkiö on puolustusvoimien ylintä johtoa ja on siten sitoutunut puolustusvoimien eettisten pelisääntöjen noudattamiseen, kuten tasa-arvoon ja syrjimättömyyteen.
      Miten hänellä olisi oikeus potkia aisan yli, jos kirkossa ja vapaissa suunnissakaan palkatulla henkilöstöllä ei sitä oikeutta ole?

      Välimäellä tuntuu olevan kahdet punnukset.

      • Anonyymi

        Kapinapapit vaativat jo homojen vihkimistä eikä kukaan ole heitä siitä yrittänyt vaientaa.

        Avioliitto on Raamatun mukaankin vain miehen ja naisen liitto mutta kyllä sen kritisointi liberaaleilta sallitaan.


      • Anonyymi

        Jos pappi ei sitoudu kristinuskoon ja Raamattuun kannattaa vaihtaa ammattia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos pappi ei sitoudu kristinuskoon ja Raamattuun kannattaa vaihtaa ammattia.

        Amen!


      • Anonyymi

        "Hyväksyykö Välimäki vaatimansa laajan sananvapauden myös kirkkoon, jos joku hänen pappiskolleegansa alkaa vaatimaan homoseksuaaleille kirkollista vihkimistä?"

        Kirkko on sitoutunut Jumalan Sanaan Raamattuun ainakin virallisesti! Jumalan tahdon vastaista propagandaa tuskin sallittaisiin normaaleissa oloissa. Vaikea sanoa kuinka suuri kannatus marksilaisilla on nykyään kirkossa, suhtautuminen riippuu vähän tästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kapinapapit vaativat jo homojen vihkimistä eikä kukaan ole heitä siitä yrittänyt vaientaa.

        Avioliitto on Raamatun mukaankin vain miehen ja naisen liitto mutta kyllä sen kritisointi liberaaleilta sallitaan.

        "Avioliitto on Raamatun mukaankin vain miehen ja naisen liitto mutta kyllä sen kritisointi liberaaleilta sallitaan."

        Missä kohtaa raamattua tämä muka mainitaan? Ja vaikka sanottaisiin, niin Suomessa kylläkin noudatetaan Suomen lakia, ei minkään uskonnon uskomuksia.


      • Anonyymi

        "...........puolustusvoimien eettisten pelisääntöjen noudattamiseen, kuten tasa-arvoon ja syrjimättömyyteen....."
        Vai eettisten?
        Tasa-arvo sanalla on merkitystä laidasta laitaan, riippuen tulkitsijan ymmärrystasosta. Samoin käsitteellä syrjimättömyys.

        Esim, syrjinkö minä sukupuolivähemmistöjä , kun estän heitä opettamasta keskenkasvuiselle lapselleni homouden monipuolisia kuvioita? Kun se opetus on ollut alunperinkin ateismiuskontoon kuuluva ilmiö, että peruskouluun ujutettiin seksuaalikasvatusopetus yli lapsen vanhempien kasvatusvallan.
        Jokaisen lapsen tuntee parhaiten hänen omat vanhempansa ja tietävät , milloin mikäkin kehitysvaihe on meneillään. Se ei ole lähellekään sama asia, että lapset ovat samalla luokalla. Eikä ulkopuolsella ihmisellä ylipäätään saa olla valtaa aloittaa seksuaaliopetusta alakoululaisille lapsille. Sellainen opetus altistaa lapsen vieteltäväksi , kun sen antaa opettaja ymmärtämättä lapsen ymmärrystasoa. Opettajia on monenlaisia, niin miksi vanhempien on alistuttava näin intiimissä asioissa siihen, että on luotettava erilaisiin opetustapoihin asiassa. Etenkin vanhemmat eivät välttämättä tiedä edes , kuka käy antamassa siitä vielä lisäoppia!
        Haureus/huoruus on käskyssä kielletty , mutta seksuaalivalistuksen nimellä sitä saa kouluissa opettaa sillä tasolla, mihin kukin opettaja yltää. Ei ole oikein , että lapsi vietellään pois minkään käskyn totuudesta.
        Jeesusuksen opetuksessa lapsi nimenomaan pitää varjella viettelijöiltä.

        Särkiön huoli Suomen kansasta on nyt todellinen ja on viimeinen hätä puuttua korjaustoimenpiteisiin lasten kasvatuksessa. Kun lapsesta saakka viettelykset saavat vapaasti erikoisia ennennäkemättömiä piirteitä , altistutaan ymmärtämättöminä pedofiilien kelkkaan. Lievempiä haittailmiöitä lapsen tulevaan elämää ajatellen voisi luetella paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Avioliitto on Raamatun mukaankin vain miehen ja naisen liitto mutta kyllä sen kritisointi liberaaleilta sallitaan."

        Missä kohtaa raamattua tämä muka mainitaan? Ja vaikka sanottaisiin, niin Suomessa kylläkin noudatetaan Suomen lakia, ei minkään uskonnon uskomuksia.

        Kristinusko on valtausko maassamme .
        "Missä kohtaa raamattua.."
        Lue Raamattua, niin saat vastauksen kysymyksiisi ja ymmärrys alkaa elämän merkityksestä lisääntyä, kun sitä rukoillen pyydät Jumalalta.

        Raamattu 33/38
        Heprealaiskirje 13
        4 Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee.
        5 Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä";
        6 niin että me turvallisin mielin sanomme: "Herra on minun auttajani, en minä pelkää; mitä voi ihminen minulle tehdä?"
        7 Muistakaa johtajianne, jotka ovat puhuneet teille Jumalan sanaa; katsokaa, kuinka heidän vaelluksensa on päättynyt, ja seuratkaa heidän uskoansa.
        8 Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.
        9 Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä; sillä on hyvä, että sydän saa vahvistusta armosta eikä ruuista, joista ne, jotka niitä menoja ovat noudattaneet, eivät ole mitään hyötyneet.

        1. Mooseksen kirja 3
        16 Ja vaimolle hän sanoi: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva".
        17 Ja Aadamille hän sanoi: "Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: 'Älä syö siitä', niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi;
        18 orjantappuroita ja ohdakkeita se on kasvava sinulle, ja kedon ruohoja sinun on syötävä.
        19 Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman."
        20 Ja mies antoi vaimolleen nimen Eeva, sillä hänestä tuli kaiken elävän äiti.
        21 Ja Herra Jumala teki Aadamille ja hänen vaimollensa puvut nahasta ja puki ne heidän yllensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinusko on valtausko maassamme .
        "Missä kohtaa raamattua.."
        Lue Raamattua, niin saat vastauksen kysymyksiisi ja ymmärrys alkaa elämän merkityksestä lisääntyä, kun sitä rukoillen pyydät Jumalalta.

        Raamattu 33/38
        Heprealaiskirje 13
        4 Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee.
        5 Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä";
        6 niin että me turvallisin mielin sanomme: "Herra on minun auttajani, en minä pelkää; mitä voi ihminen minulle tehdä?"
        7 Muistakaa johtajianne, jotka ovat puhuneet teille Jumalan sanaa; katsokaa, kuinka heidän vaelluksensa on päättynyt, ja seuratkaa heidän uskoansa.
        8 Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.
        9 Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä; sillä on hyvä, että sydän saa vahvistusta armosta eikä ruuista, joista ne, jotka niitä menoja ovat noudattaneet, eivät ole mitään hyötyneet.

        1. Mooseksen kirja 3
        16 Ja vaimolle hän sanoi: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva".
        17 Ja Aadamille hän sanoi: "Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: 'Älä syö siitä', niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi;
        18 orjantappuroita ja ohdakkeita se on kasvava sinulle, ja kedon ruohoja sinun on syötävä.
        19 Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman."
        20 Ja mies antoi vaimolleen nimen Eeva, sillä hänestä tuli kaiken elävän äiti.
        21 Ja Herra Jumala teki Aadamille ja hänen vaimollensa puvut nahasta ja puki ne heidän yllensä.

        Voitko vielä tarkentaa missä kohdassa noita esittämiäsi Raamatunkohtia mainitaan tuo aiemmassa kommentissasi esittämäsi väite: >>Avioliitto on Raamatun mukaankin vain miehen ja naisen liitto mutta kyllä sen kritisointi liberaaleilta sallitaan."<<

        Mä en vaan osaa lukea postaamistasi kohdista mainitsemiasi asioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko vielä tarkentaa missä kohdassa noita esittämiäsi Raamatunkohtia mainitaan tuo aiemmassa kommentissasi esittämäsi väite: >>Avioliitto on Raamatun mukaankin vain miehen ja naisen liitto mutta kyllä sen kritisointi liberaaleilta sallitaan."<<

        Mä en vaan osaa lukea postaamistasi kohdista mainitsemiasi asioita.

        En ole tuon kirjoittaja, mutta kun pitää sanoa jtkn itsestään selvää, että Raamatun mukaankin , niin herää kysymys: miksi maailman luonnollisinta ihmiselle kuuluvaa asiaa pitää ylipäätään perustella millään?
        Esim. ei Raamatun tarvitse erikseen korostaa itsestään selvyyttä, että kirjoittaisi "....synnytys kuuluu Raamatun mukaankin vain naisille...". Kuulostaisi yhtä typerältä kuin selitellä että "VAIN MIEHEN JA NAISEN LIITTO". Kun molemmat on jo liiankin selkeästi ilmoitettu heti Raamatun alun tekstissä edellä olevassa Mooseksen kirja 3.

        Tämän voi selittää jokaiselle , joka ei ymmärrä vakavuutta , mitä käskyn rikkominen "älä tee huorin" tai ylipäätään kaikkien käskyjen rikkominen tarkoittaa. Huorinteko johtaa pikkuhiljaa saastaiseen elämään tottumiseen. Veljet, jotka siihen viettelevät ymmärtämättömiä vastaavat Jumalalle teoistaan.

        1. Tessalonikalaiskirje 2

        1 Sitten vielä, veljet, me pyydämme teitä ja kehoitamme Herrassa Jeesuksessa, että te, niinkuin olette meiltä oppineet, miten teidän tulee vaeltaa ja olla Jumalalle otolliset, niinkuin vaellattekin, siinä yhä enemmän varttuisitte.
        2 Tiedättehän, mitkä käskyt me olemme Herran Jeesuksen kautta teille antaneet.
        3 Sillä tämä on Jumalan tahto, teidän pyhityksenne, että kartatte haureutta,
        4 että kukin teistä tietää ottaa oman vaimon pyhyydessä ja kunniassa,
        5 ei himon kiihkossa niinkuin pakanat, jotka eivät Jumalaa tunne;
        6 ettei kukaan sorra veljeänsä eikä tuota hänelle vahinkoa missään asiassa, sillä Herra on kaiken tämän kostaja, niinkuin myös ennen olemme teille sanoneet ja todistaneet.
        7 Sillä ei Jumala ole kutsunut meitä saastaisuuteen, vaan pyhitykseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "...........puolustusvoimien eettisten pelisääntöjen noudattamiseen, kuten tasa-arvoon ja syrjimättömyyteen....."
        Vai eettisten?
        Tasa-arvo sanalla on merkitystä laidasta laitaan, riippuen tulkitsijan ymmärrystasosta. Samoin käsitteellä syrjimättömyys.

        Esim, syrjinkö minä sukupuolivähemmistöjä , kun estän heitä opettamasta keskenkasvuiselle lapselleni homouden monipuolisia kuvioita? Kun se opetus on ollut alunperinkin ateismiuskontoon kuuluva ilmiö, että peruskouluun ujutettiin seksuaalikasvatusopetus yli lapsen vanhempien kasvatusvallan.
        Jokaisen lapsen tuntee parhaiten hänen omat vanhempansa ja tietävät , milloin mikäkin kehitysvaihe on meneillään. Se ei ole lähellekään sama asia, että lapset ovat samalla luokalla. Eikä ulkopuolsella ihmisellä ylipäätään saa olla valtaa aloittaa seksuaaliopetusta alakoululaisille lapsille. Sellainen opetus altistaa lapsen vieteltäväksi , kun sen antaa opettaja ymmärtämättä lapsen ymmärrystasoa. Opettajia on monenlaisia, niin miksi vanhempien on alistuttava näin intiimissä asioissa siihen, että on luotettava erilaisiin opetustapoihin asiassa. Etenkin vanhemmat eivät välttämättä tiedä edes , kuka käy antamassa siitä vielä lisäoppia!
        Haureus/huoruus on käskyssä kielletty , mutta seksuaalivalistuksen nimellä sitä saa kouluissa opettaa sillä tasolla, mihin kukin opettaja yltää. Ei ole oikein , että lapsi vietellään pois minkään käskyn totuudesta.
        Jeesusuksen opetuksessa lapsi nimenomaan pitää varjella viettelijöiltä.

        Särkiön huoli Suomen kansasta on nyt todellinen ja on viimeinen hätä puuttua korjaustoimenpiteisiin lasten kasvatuksessa. Kun lapsesta saakka viettelykset saavat vapaasti erikoisia ennennäkemättömiä piirteitä , altistutaan ymmärtämättöminä pedofiilien kelkkaan. Lievempiä haittailmiöitä lapsen tulevaan elämää ajatellen voisi luetella paljon.

        >Jeesusuksen opetuksessa lapsi nimenomaan pitää varjella viettelijöiltä.

        Jeesus puhui vain häneen uskovista lapsista, ei muista, joiden viettelyyn hän ei ottanut kantaa.

        Minä ja Suomen laki taas, toisin kuin Jeesus, emme hyväksy lasten viettelijöitä lainkaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kapinapapit vaativat jo homojen vihkimistä eikä kukaan ole heitä siitä yrittänyt vaientaa.

        Avioliitto on Raamatun mukaankin vain miehen ja naisen liitto mutta kyllä sen kritisointi liberaaleilta sallitaan.

        >Avioliitto on Raamatun mukaankin vain miehen ja naisen liitto mutta kyllä sen kritisointi liberaaleilta sallitaan.

        Miksi liberaalit kritisoisivat avioliittoa? Nykyinen avioliittolaki on oikein hyvä kaikille. Raja on juuri oikeassa kohdassa, kun vielä saatiin alaikäisten poikkeusluvatkin loppumaan. 👍🏻


      • Anonyymi kirjoitti:

        >Jeesusuksen opetuksessa lapsi nimenomaan pitää varjella viettelijöiltä.

        Jeesus puhui vain häneen uskovista lapsista, ei muista, joiden viettelyyn hän ei ottanut kantaa.

        Minä ja Suomen laki taas, toisin kuin Jeesus, emme hyväksy lasten viettelijöitä lainkaan.

        Tuo olin siis minä, taas koneen vaihdon takia ulos kirjattuna.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Avioliitto on Raamatun mukaankin vain miehen ja naisen liitto mutta kyllä sen kritisointi liberaaleilta sallitaan.

        Miksi liberaalit kritisoisivat avioliittoa? Nykyinen avioliittolaki on oikein hyvä kaikille. Raja on juuri oikeassa kohdassa, kun vielä saatiin alaikäisten poikkeusluvatkin loppumaan. 👍🏻

        Eiköhän avioliitto Raamatussa ollut paremminkin miehen ja tytön liitto. 12-vuotias avioon, että säilyi puhtoisena ja sinisilmäisenä.


      • jjeeves kirjoitti:

        Eiköhän avioliitto Raamatussa ollut paremminkin miehen ja tytön liitto. 12-vuotias avioon, että säilyi puhtoisena ja sinisilmäisenä.

        Näin oli. Aitouskovat koettavat kyllä venkoilla että morsiot olisivat muka olleet jollain mittarilla aikuisia, mutta lapsiahan ne olivat.

        Vanhoillisissa kulttuureissa pitää yhä tänäänkin joko naittaa menstruoinut tytär asap tai sitten vartioida häntä kun haukka, mikä on vaivalloista. Siispä naimisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kapinapapit vaativat jo homojen vihkimistä eikä kukaan ole heitä siitä yrittänyt vaientaa.

        Avioliitto on Raamatun mukaankin vain miehen ja naisen liitto mutta kyllä sen kritisointi liberaaleilta sallitaan.

        >> Kapinapapit vaativat jo homojen vihkimistä eikä kukaan ole heitä siitä yrittänyt vaientaa.<<

        Tuomiokapitulit jakeli ko. papeille varoituksia. Seuraavasta varoituksesta tulisi potkut.

        Kyllä tuon vaientamisyritykseksi ainakin voi tulkita.


      • Anonyymi
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Näin oli. Aitouskovat koettavat kyllä venkoilla että morsiot olisivat muka olleet jollain mittarilla aikuisia, mutta lapsiahan ne olivat.

        Vanhoillisissa kulttuureissa pitää yhä tänäänkin joko naittaa menstruoinut tytär asap tai sitten vartioida häntä kun haukka, mikä on vaivalloista. Siispä naimisiin.

        Se kuinka ihmiset toimivat ei ole yhtä kuin se mitä Jumala on käskenyt heidän toimivan. Kaikkina aikoina on sodittu Jumalan Sanaa vastaan. Niin myöskin Raamatun aikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos pappi ei sitoudu kristinuskoon ja Raamattuun kannattaa vaihtaa ammattia.

        Valitettavasti jopa ateisteja on pappeina evl.kirkossa.


    • Anonyymi

      "Tähän liittyy myös Särkiön huomio marxilaisuuden ja nykyisen kulttuurieliitin arvojen aatteellisesta jatkumosta, joka minusta vaikuttaa vähintään pohdinnan arvoiselta."

      Tämä asia lienee syynä someraivoon Särkiötä kohtaan. Marksilaiset ovat järkyttyneitä kun heidät on paljastettu aika voimakkaan organisaation taholta. Toivottavasti kulttuurivallankumoukselliset ottaa vaarin varoituksesta.

      • Anonyymi

        Totta. Kommunismi on aina aggressiivista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Kommunismi on aina aggressiivista.

        Mikä ihmeen kommunismi? Nyt on vuosi 2020.
        Käyttäisit edes imperfektiä.


      • >Tämä asia lienee syynä someraivoon Särkiötä kohtaan.

        Ei ole mitään someraivoa Särkiötä kohtaan. Hänhän poisti kirjoituksensa ja pahoitteli sitä. Kaikki me virheitä tehdään – ja jos on nautittu neuvoa-antavaa, virheen todennäköisyys kasvaa rohkeuden myötä.

        >Marksilaiset ovat järkyttyneitä kun heidät on paljastettu aika voimakkaan organisaation taholta.

        Korkkiruuvi höpäjää hauskasti aivan kuin Puolustusvoimat olisi jotenkin Särkiön hönökirjoituksen takana, vaikka asia on taas 179 asteen kulmassa hänen satuihinsa nähden. Tekstiä ei enää edes löydy mistään muuten kuin vastoin kirjoittajansa tahtoa.

        Harvoin muuten näkee näin vastentahtoista sankaria kuin Pekka nyt persuskovaisille on. Koko ajan he muistuttelevat PV:lle, mitä sen nimissä on menty raapustelemaan.


      • jjeeves kirjoitti:

        Mikä ihmeen kommunismi? Nyt on vuosi 2020.
        Käyttäisit edes imperfektiä.

        Kaikki ovat kommunisteja paitsi persut ja kd-läiset sekä hetken aikaa ne harvat kepu- ja kokoomuslaiset, jotka äänestivät Vieraslaji-Juhan syyttämättä jättämisen puolesta. Ensi viikolla hekin taas ovat kommareita.

        Myös persuissa voi olla piilokommunisteja. Kun Soini perustaa uuden SMP:n, siihen loikkaava olisi automaattisesti kommunisti.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Kaikki ovat kommunisteja paitsi persut ja kd-läiset sekä hetken aikaa ne harvat kepu- ja kokoomuslaiset, jotka äänestivät Vieraslaji-Juhan syyttämättä jättämisen puolesta. Ensi viikolla hekin taas ovat kommareita.

        Myös persuissa voi olla piilokommunisteja. Kun Soini perustaa uuden SMP:n, siihen loikkaava olisi automaattisesti kommunisti.

        Jostakin luin, että arvellaan kristillisdemokraattien yhdistyvän Soinin uuteen puolueeseen, koska heidän kannatuksensa on niin vaatimaton.

        Siellä olisivat sitten sarit ja päivit "kommunisteja".

        Jos Sinisiä ei ole vielä lakkautettu, niin eikö sen restaurointi kelpaisi?


      • jjeeves kirjoitti:

        Jostakin luin, että arvellaan kristillisdemokraattien yhdistyvän Soinin uuteen puolueeseen, koska heidän kannatuksensa on niin vaatimaton.

        Siellä olisivat sitten sarit ja päivit "kommunisteja".

        Jos Sinisiä ei ole vielä lakkautettu, niin eikö sen restaurointi kelpaisi?

        Jos Päivi haluaa vielä eduskuntaan, tuo voisi olla hänen paras mahdollisuutensa. Kd-läisenä kun todennäköisesti putuaa. Kova vääntö kyllä käytäisiin koodeessä. Soini tietysti ottaisi krisseleitten puoluetuen, koska muuten on kokonaan ilman.

        Sinsten restaurointi ei tule kyseeseen, sen poppoon nimi kun on jo raskas rasite.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Jos Päivi haluaa vielä eduskuntaan, tuo voisi olla hänen paras mahdollisuutensa. Kd-läisenä kun todennäköisesti putuaa. Kova vääntö kyllä käytäisiin koodeessä. Soini tietysti ottaisi krisseleitten puoluetuen, koska muuten on kokonaan ilman.

        Sinsten restaurointi ei tule kyseeseen, sen poppoon nimi kun on jo raskas rasite.

        Tuskin nähdään Soininkaan uutta SMP:tä.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Tämä asia lienee syynä someraivoon Särkiötä kohtaan.

        Ei ole mitään someraivoa Särkiötä kohtaan. Hänhän poisti kirjoituksensa ja pahoitteli sitä. Kaikki me virheitä tehdään – ja jos on nautittu neuvoa-antavaa, virheen todennäköisyys kasvaa rohkeuden myötä.

        >Marksilaiset ovat järkyttyneitä kun heidät on paljastettu aika voimakkaan organisaation taholta.

        Korkkiruuvi höpäjää hauskasti aivan kuin Puolustusvoimat olisi jotenkin Särkiön hönökirjoituksen takana, vaikka asia on taas 179 asteen kulmassa hänen satuihinsa nähden. Tekstiä ei enää edes löydy mistään muuten kuin vastoin kirjoittajansa tahtoa.

        Harvoin muuten näkee näin vastentahtoista sankaria kuin Pekka nyt persuskovaisille on. Koko ajan he muistuttelevat PV:lle, mitä sen nimissä on menty raapustelemaan.

        Särkiö ilmoitti seisovansa Puolustusvoimien ohjelman takana. Eli perui kaikki puheensa.
        Nyt sitten Särkiön itse poistamaa ja katumaansa kirjoitusta pidetään puolustusvoimien esittämänä kannanottona.

        Kyllä voi hihun ajatukset olla umpisolmussa.


      • qwertyilija kirjoitti:

        Tuskin nähdään Soininkaan uutta SMP:tä.

        Ehkä nähdään, ehkä ei. Soini tuskin viihtyy nykyisessä olotilassaan häävisti. Julkisuudessa paistattelu ja ihmisten kanssa höpöttely on hänelle toinen luonto ellei jopa ensimmäinen, eikä se toteudu vain kirjoja kyhäämällä. Viimeksikin talvella Timppa oli tapetilla pari päivää ja unohtui taas, kunnes pääsi nyt esiin – aikeillaan palata politiikkaan.

        Oma veikkaukseni on, että Soini ei malta pysyä erossa päivänpolitiikasta, jos terveys vain kestää. Habituksen ja iän perusteella aikaa on ehkä vain jokunen vuosi toimia, jos vielä toimia meinaa.


      • qwertyilija kirjoitti:

        Särkiö ilmoitti seisovansa Puolustusvoimien ohjelman takana. Eli perui kaikki puheensa.
        Nyt sitten Särkiön itse poistamaa ja katumaansa kirjoitusta pidetään puolustusvoimien esittämänä kannanottona.

        Kyllä voi hihun ajatukset olla umpisolmussa.

        Normaalilla ajatteluvälineistöllä varustettu kansalainen ei tietenkään pidä blogia PV:n kannanottona, mutta nythän ei tosiaan puhutakaan sellaisen haltijoista.

        Mikäli tiedetään, Puolustusvoimain kannanottoja ei poisteta milloinkaan, koska ne ovat PV:n kanta.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Ehkä nähdään, ehkä ei. Soini tuskin viihtyy nykyisessä olotilassaan häävisti. Julkisuudessa paistattelu ja ihmisten kanssa höpöttely on hänelle toinen luonto ellei jopa ensimmäinen, eikä se toteudu vain kirjoja kyhäämällä. Viimeksikin talvella Timppa oli tapetilla pari päivää ja unohtui taas, kunnes pääsi nyt esiin – aikeillaan palata politiikkaan.

        Oma veikkaukseni on, että Soini ei malta pysyä erossa päivänpolitiikasta, jos terveys vain kestää. Habituksen ja iän perusteella aikaa on ehkä vain jokunen vuosi toimia, jos vielä toimia meinaa.

        Timo on toki osoittanut sinnikkyytensä poliittisissa pyrkimyksissään. Ajattelin ensin, että kolmesti kanveesiin riittäisi normikaverille (puolueensa ryöstö, isämurha ja sininen epäonnistuminen), mutta Timppa ei olekaan mikään normikaveri.


      • qwertyilija kirjoitti:

        Timo on toki osoittanut sinnikkyytensä poliittisissa pyrkimyksissään. Ajattelin ensin, että kolmesti kanveesiin riittäisi normikaverille (puolueensa ryöstö, isämurha ja sininen epäonnistuminen), mutta Timppa ei olekaan mikään normikaveri.

        Ei ole. Timppa on kuin Väyrysen parempi painos. Hän ei ole koko ajan pyrkimässä kuten Väyrynen, mutta on tätä paljon lähestyttävämpi ja kansanomaisempi persoona ja siten poliittisesti yhä silmälläpitoa edellyttävä.

        Soini ei Paavon tapaan touhua maanisesti koko ajan sinne tänne samalla semitoivottomia juonia punoen, vaan vaanii oikeaa hetkeä odottaen kuin kuristajakäärme. Tuleeko sitä hetkeä enää koskaan on sitten toinen juttu.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Ei ole. Timppa on kuin Väyrysen parempi painos. Hän ei ole koko ajan pyrkimässä kuten Väyrynen, mutta on tätä paljon lähestyttävämpi ja kansanomaisempi persoona ja siten poliittisesti yhä silmälläpitoa edellyttävä.

        Soini ei Paavon tapaan touhua maanisesti koko ajan sinne tänne samalla semitoivottomia juonia punoen, vaan vaanii oikeaa hetkeä odottaen kuin kuristajakäärme. Tuleeko sitä hetkeä enää koskaan on sitten toinen juttu.

        Totta. Timon tahdonlujuus on kuin Paavolla, mutta suhteellisuudentaju likimain tallella.
        Timppakin silmäilee peiliä, mutta vain miettien, että mikä myisi. Paavo pelkästään silkasta ihailusta. Siinä on ero.


      • Anonyymi
        jjeeves kirjoitti:

        Mikä ihmeen kommunismi? Nyt on vuosi 2020.
        Käyttäisit edes imperfektiä.

        Vaikka kommunismi tuli tiensä päähän Neuvostoliiton hajottua silti se aina nostaa päätään joidenkin puolueiden arvomaailmassa
        Täytyy muistaa että esim. Vihreät puolue noisi kommunismin raunioilta. Sen jäsenissä on vieläkin Stalinin opissa käyneitä kansanedustajia. Ei se ideologia, mikä on saatu jo äidinmaidossa sieltä mihinkään häviä.


    • Anonyymi

      "Siinä Pekka Särkiö ilmaisee erityisesti huolta ydinperheen ja avioliiton kriisistä nykyisessä moraalisessa ilmapìrissä. Tämän hän uskoo ainakin osin vaikuttaneen syntyvyyden laskuun maassamme."

      Tämä lienee Särkiön suurin huoli, lasten ja nuorten tulevaisuudesta, mikä riippuu ratkaisevasti siitä miten perheet ja perhearvot voivat Suomessa.

      Minusta lasten ja nuorten häiriintyneisyys on liian laajaa, jos ajatellaan kuinka moni nuorista tarvitseee mielialalääkkeitä, käyttää erilaisia aineita, syrjäytyy, on luku-, kirjoitus- ja laskutaidottomia, kiusaamisen uhreja, lähes toimintakyvyttömiä, avioerojen uhreja jne jne

      Särkiön huoli on aiheellinen.

      • Anonyymi

        Ja kerro nyt mihin sinä perustat näkemyksesi "nuorten häiriityneisyyteen" muuta kuin iltapäivälehtien otsikoihin? Oletko ihan vakavissasi että heille pitisi opettaa lisää uskontoa ja jumalan pelkoa koulussa, niin tilanne "normalisoituisi"? Miksi sitten koko ajan uskonnon kirjoittajien määrä yo-kirjoituksissa laskee ja ET:n nousee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kerro nyt mihin sinä perustat näkemyksesi "nuorten häiriityneisyyteen" muuta kuin iltapäivälehtien otsikoihin? Oletko ihan vakavissasi että heille pitisi opettaa lisää uskontoa ja jumalan pelkoa koulussa, niin tilanne "normalisoituisi"? Miksi sitten koko ajan uskonnon kirjoittajien määrä yo-kirjoituksissa laskee ja ET:n nousee?

        SETAN valheet sukupuolista ovat sekoittaneet monen lapsen pään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SETAN valheet sukupuolista ovat sekoittaneet monen lapsen pään.

        Surullista ja vastuutonta,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SETAN valheet sukupuolista ovat sekoittaneet monen lapsen pään.

        Voi hyvät hyssykät!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi hyvät hyssykät!!!

        Niin, eikö ole surullista, että tyttöIlle sanotaan, etteivät he välttämättä olekaan tyttöjä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, eikö ole surullista, että tyttöIlle sanotaan, etteivät he välttämättä olekaan tyttöjä?

        Se on rikollista ja kiihotusta omaa sukupuoltaan vastaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SETAN valheet sukupuolista ovat sekoittaneet monen lapsen pään.

        Seta on rikollinen porukka. He eivät kunnioita mitään normaalia vaan yrittävät vetää kaikki samaan lokaan missä itse elävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seta on rikollinen porukka. He eivät kunnioita mitään normaalia vaan yrittävät vetää kaikki samaan lokaan missä itse elävät.

        Jos he ovat rikollisia niin oletko jo tehnyt rikosilmoituksen? Muuten voit syyllistyä myös itsekin rikokseen jos tiedät rikoksen tapahtuneet ja et tee. Vai valehtelitko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos he ovat rikollisia niin oletko jo tehnyt rikosilmoituksen? Muuten voit syyllistyä myös itsekin rikokseen jos tiedät rikoksen tapahtuneet ja et tee. Vai valehtelitko?

        Eikö Toiviaisen pitäisi ottaa Seta syyniinsä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SETAN valheet sukupuolista ovat sekoittaneet monen lapsen pään.

        Opettajien pitäisi yksilötasolla ensin ymmärtää , mitä sana kasvatus tarkoittaa ja mihin sillä pyritään, ennenkuin alkaa opettamaan yhdenkään perheen lapsia.

        Kansa on ollut kyllä tietoinen, miten opettajien opetuslaitokset ovat toteuttaneet niitä oppeja , mikä jo vanhan valtauksessa lähti liikkeelle. Myös kansamme paimenen osaan pyrkineet. Miten Raamatun Sana on ollut niin vaikea ymmärtää aikoinaan, että on annettu vapaus opettajille kasvattaa lapset pois kristinuskon totuudesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opettajien pitäisi yksilötasolla ensin ymmärtää , mitä sana kasvatus tarkoittaa ja mihin sillä pyritään, ennenkuin alkaa opettamaan yhdenkään perheen lapsia.

        Kansa on ollut kyllä tietoinen, miten opettajien opetuslaitokset ovat toteuttaneet niitä oppeja , mikä jo vanhan valtauksessa lähti liikkeelle. Myös kansamme paimenen osaan pyrkineet. Miten Raamatun Sana on ollut niin vaikea ymmärtää aikoinaan, että on annettu vapaus opettajille kasvattaa lapset pois kristinuskon totuudesta?

        SETAN sanomako on parempi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SETAN sanomako on parempi?

        Se on myös poisopettamista kristinuskosta


      • Anonyymi kirjoitti:

        Opettajien pitäisi yksilötasolla ensin ymmärtää , mitä sana kasvatus tarkoittaa ja mihin sillä pyritään, ennenkuin alkaa opettamaan yhdenkään perheen lapsia.

        Kansa on ollut kyllä tietoinen, miten opettajien opetuslaitokset ovat toteuttaneet niitä oppeja , mikä jo vanhan valtauksessa lähti liikkeelle. Myös kansamme paimenen osaan pyrkineet. Miten Raamatun Sana on ollut niin vaikea ymmärtää aikoinaan, että on annettu vapaus opettajille kasvattaa lapset pois kristinuskon totuudesta?

        >Opettajien pitäisi yksilötasolla ensin ymmärtää , mitä sana kasvatus tarkoittaa ja mihin sillä pyritään, ennenkuin alkaa opettamaan yhdenkään perheen lapsia.

        Eiköhän kasvatustieteen maisterit ole jonkin verran saaneet koulutusta kasvatuksen tiimoilta. 😄

        >Miten Raamatun Sana on ollut niin vaikea ymmärtää aikoinaan, että on annettu vapaus opettajille kasvattaa lapset pois kristinuskon totuudesta?

        Kun kansa on saanut paremmin koulutusta, Raamatun tarinat ovat menettäneet merkitystään ihmisten ajattelussa. Yhä useampi ymmärtää ne lähinnä muinaisen Lähi-idän mytologiaksi. Tämä asiaintila ei tule kannaltasi mukavammaksi muuttumaan, joten kanattaisi alkaa sopeutua niin ahistaa vähemmän.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, eikö ole surullista, että tyttöIlle sanotaan, etteivät he välttämättä olekaan tyttöjä?

        Kuka on sanonut ja missä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Opettajien pitäisi yksilötasolla ensin ymmärtää , mitä sana kasvatus tarkoittaa ja mihin sillä pyritään, ennenkuin alkaa opettamaan yhdenkään perheen lapsia.

        Kansa on ollut kyllä tietoinen, miten opettajien opetuslaitokset ovat toteuttaneet niitä oppeja , mikä jo vanhan valtauksessa lähti liikkeelle. Myös kansamme paimenen osaan pyrkineet. Miten Raamatun Sana on ollut niin vaikea ymmärtää aikoinaan, että on annettu vapaus opettajille kasvattaa lapset pois kristinuskon totuudesta?

        Suomen kouluissa ei opeteta tunnustuksellisesti. Oppilaita ei "kasvateta" kristityiksi. Jos he saavat luterilaista uskonnonopetusta, heille vain kerrotaan uskonnosta. Mikä on sekin jo turhaa.
        Opettajien tehtävä ei ole kasvattaa lapsia kristityiksi eikä myöskään kasvattaa heitä pois "kristinuskon totuudesta". Jos vanhemmat haluavat kasvattaa lapsiaan kristillisesti, heidän on vaivauduttava tekemään se ihan itse.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Opettajien pitäisi yksilötasolla ensin ymmärtää , mitä sana kasvatus tarkoittaa ja mihin sillä pyritään, ennenkuin alkaa opettamaan yhdenkään perheen lapsia.

        Eiköhän kasvatustieteen maisterit ole jonkin verran saaneet koulutusta kasvatuksen tiimoilta. 😄

        >Miten Raamatun Sana on ollut niin vaikea ymmärtää aikoinaan, että on annettu vapaus opettajille kasvattaa lapset pois kristinuskon totuudesta?

        Kun kansa on saanut paremmin koulutusta, Raamatun tarinat ovat menettäneet merkitystään ihmisten ajattelussa. Yhä useampi ymmärtää ne lähinnä muinaisen Lähi-idän mytologiaksi. Tämä asiaintila ei tule kannaltasi mukavammaksi muuttumaan, joten kanattaisi alkaa sopeutua niin ahistaa vähemmän.

        Kun olin 12-vuotias , minulla oli maisteri-historianopettaja, jolla ei ollut historian pätevyyttä, vaan kirjallisuuden. Hän kertoi kreikkalaisista jumalista ja Odysseuksen harharetkistä. Kreikkalaiset jumalat jäivät päällimmäisinä mieleen kaikesta uskontoon liittyvästä kouluopetuksesta. Kiitos siitä mielenkiintoisesta avauksesta jumalmaailmaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opettajien pitäisi yksilötasolla ensin ymmärtää , mitä sana kasvatus tarkoittaa ja mihin sillä pyritään, ennenkuin alkaa opettamaan yhdenkään perheen lapsia.

        Kansa on ollut kyllä tietoinen, miten opettajien opetuslaitokset ovat toteuttaneet niitä oppeja , mikä jo vanhan valtauksessa lähti liikkeelle. Myös kansamme paimenen osaan pyrkineet. Miten Raamatun Sana on ollut niin vaikea ymmärtää aikoinaan, että on annettu vapaus opettajille kasvattaa lapset pois kristinuskon totuudesta?

        " on annettu vapaus opettajille kasvattaa lapset pois kristinuskon totuudesta?"
        Mitä niistä yli 3000:sta totuudesta mahdat tarkoittaa?


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Kuka on sanonut ja missä?

        Joo ei kukaan ole kieltänyt tyttöjä tyttöilemästä. Mitä tulee muutamiin "poikatyttöihin" annetaan heillekin vapaus olla mitä ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " on annettu vapaus opettajille kasvattaa lapset pois kristinuskon totuudesta?"
        Mitä niistä yli 3000:sta totuudesta mahdat tarkoittaa?

        Aivan.


      • Särkiö on mielipiteiltään äärikonservatiivi/fundamentalisti ja he eivät koskaan ole piitanneet pierun vertaa muiden oikeuksista tai menestyksestä.

        Särkiö surkuttelee vain oman uskomusmallinsa olematonta suosiota.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, eikö ole surullista, että tyttöIlle sanotaan, etteivät he välttämättä olekaan tyttöjä?

        Älä sitten sano "tyttöllle" niin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö Toiviaisen pitäisi ottaa Seta syyniinsä?

        Miksi valtakunnansyyttäjän pitäisi ottaa lailla turvattua seksuaalista tasa-arvoa tukeva järjestö syyniinsä? Oletko usko.vainen kannellut ja mitä esitit perusteeksi?


    • Anonyymi

      Hyvä niin.

    • Anonyymi

      olipas todella tylsä aloitus, pyydän poistoon

      • Anonyymi

        Poistu sinä itse!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poistu sinä itse!

        ok, teen niin.


    • Anonyymi

      Hyvä Särkiö!

    • Anonyymi

      Hyvä kun otti kantaa!

      • Anonyymi

        Ja hyvin ottikin.


    • Miten on mahdollista että tämä Särkiö on edelleen virassaan?

      Miten se on mahdollista jos puolustusvoimat sanoo olevansa tasa-arvon ja naisten asepalveluksen kannalla?

      • Hän suoritti tarvittavan katumuksen ja nyt PV toivoo että asia unohtuisi, mutta eihän niin käy, kun faniklubi pitää tauotta tapetilla poistettua tekstiä.


      • Anonyymi

        Miksei olisi. Setakaan ei saa aina tahtoaan läpi!


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Hän suoritti tarvittavan katumuksen ja nyt PV toivoo että asia unohtuisi, mutta eihän niin käy, kun faniklubi pitää tauotta tapetilla poistettua tekstiä.

        "Puolustusvoimat kertoi torstaina iltapäivällä Twitterissä, että Särkiön sunnuntainen blogiteksti ja siitä saatu palaute on nyt käsitelty. Pääesikunnan päällikkö on puhutellut Särkiön, ja tämä saa jatkaa tehtävässään kenttäpiispana.

        Puolustusvoimat toteaa, että Särkiö on sitoutunut Puolustusvoimien arvoihin ja toimintatapoihin."

        Hihhuleita kohdellaan aina silkkihansikkain.


      • qwertyilija kirjoitti:

        "Puolustusvoimat kertoi torstaina iltapäivällä Twitterissä, että Särkiön sunnuntainen blogiteksti ja siitä saatu palaute on nyt käsitelty. Pääesikunnan päällikkö on puhutellut Särkiön, ja tämä saa jatkaa tehtävässään kenttäpiispana.

        Puolustusvoimat toteaa, että Särkiö on sitoutunut Puolustusvoimien arvoihin ja toimintatapoihin."

        Hihhuleita kohdellaan aina silkkihansikkain.

        Nyt kun katsoo uusin silmin niin tuossahan on vakava looginen ristiriita. Jos Särkiö on todella sitoutunut Puolustusvoimien arvoihin ja toimintatapoihin, miten hän juuri ennen tuota sitoutuneisuuden vakuutustaan on voinut pyyhkiä niillä pastillejaan?

        Mikään oikea sitotuneisuus ei synny yhtäkkiä esimiehen puhuttelussa. Valheelliset sitoutuneisuuden vakuuttelut kyllä syntyvät ihan sukkana.

        Ehkä siis on hyväkin, että persuskovaiset pitävät tasankopiispan poistettua kirjoitusta innokkaasti framilla.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Nyt kun katsoo uusin silmin niin tuossahan on vakava looginen ristiriita. Jos Särkiö on todella sitoutunut Puolustusvoimien arvoihin ja toimintatapoihin, miten hän juuri ennen tuota sitoutuneisuuden vakuutustaan on voinut pyyhkiä niillä pastillejaan?

        Mikään oikea sitotuneisuus ei synny yhtäkkiä esimiehen puhuttelussa. Valheelliset sitoutuneisuuden vakuuttelut kyllä syntyvät ihan sukkana.

        Ehkä siis on hyväkin, että persuskovaiset pitävät tasankopiispan poistettua kirjoitusta innokkaasti framilla.

        Olisi voinut selittää, että kännissä ja läpällä, mutta ei voinut kun on kenttäpiispa eikä persujen kansanedustaja.

        Kun ei se kanta yhdessä puhuttelussa muutu. Samat on aatoksensa ja jatkaa vain hommassaan.


      • qwertyilija kirjoitti:

        Olisi voinut selittää, että kännissä ja läpällä, mutta ei voinut kun on kenttäpiispa eikä persujen kansanedustaja.

        Kun ei se kanta yhdessä puhuttelussa muutu. Samat on aatoksensa ja jatkaa vain hommassaan.

        >Olisi voinut selittää, että kännissä ja läpällä, mutta ei voinut kun on kenttäpiispa eikä persujen kansanedustaja.

        Voisi muuten seuraavien vaalien jälkeen ollakin persujen kansanedustaja. Ei ole mahdotonta, että eläkkeelle päästyään asettuisi ehdolle, eikä sekään täysin mahdotonta että pääsisi läpi. Missään muussa mainittavassa puolueessa ei ole riittävää vastakaikua Pekan aatoksille, mutta persuihin hän niiden kera mahtuu kyllä ainakin kenkälusikalla auttaen.

        Krisseleitä en enää laske mainittavaksi puolueeksi. Hyvä jos ilman Soinia saavat kolme kansanedustajaa läpi 2023.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Olisi voinut selittää, että kännissä ja läpällä, mutta ei voinut kun on kenttäpiispa eikä persujen kansanedustaja.

        Voisi muuten seuraavien vaalien jälkeen ollakin persujen kansanedustaja. Ei ole mahdotonta, että eläkkeelle päästyään asettuisi ehdolle, eikä sekään täysin mahdotonta että pääsisi läpi. Missään muussa mainittavassa puolueessa ei ole riittävää vastakaikua Pekan aatoksille, mutta persuihin hän niiden kera mahtuu kyllä ainakin kenkälusikalla auttaen.

        Krisseleitä en enää laske mainittavaksi puolueeksi. Hyvä jos ilman Soinia saavat kolme kansanedustajaa läpi 2023.

        Särkiö on ainakin riittävän ahdasmielinen, että mahtuisi persujen raameihin.


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        Särkiö on ainakin riittävän ahdasmielinen, että mahtuisi persujen raameihin.

        Sinulle arvot ja moraali ovat ahdasmielisyyttä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinulle arvot ja moraali ovat ahdasmielisyyttä.

        Höpsis, Särkiön ahdasmieliset "arvot" ovat hanurista.

        Särkiöhän kritisoi jopa avioliiton ulkopuolista seksiä ja sitä ei edes fundamentalistien kerma (Tanus ym) kykene noudattamaan.

        Voisin jopa kuvitella, ettei Särkiö ole itse elänyt omassa avioliitossaan yhtä nuhteettomasti kuin minä omassani.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinulle arvot ja moraali ovat ahdasmielisyyttä.

        On paljon moraalia ja arvoja, jotka eivät ole ahdasmielisiä. Uskonlahkoista niitä on turha etsiä.


      • Hyvä kysymys, kumpikin menetti uskottavuuttaan. Särkiö ei enäää olekaan sitä mieltä mitä kirjoituksessaan sanoi ja PV on uskovinaan ettei ole, tai ei oikeasti välitä mitä kenttäpiispa ajattelee kunhan ei enää kerro sitä .


      • NenuillaanTaasJookos
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        On paljon moraalia ja arvoja, jotka eivät ole ahdasmielisiä. Uskonlahkoista niitä on turha etsiä.

        Kuis nessus tänään 😺❓


    • Anonyymi

      Aloitusviestissä on pastorin puhetta ja tämä kohta:

      <<“Vapauteen Kristus vapautti meidät, olkaa siis lujat, älkääkä antako sitoa itseänne orjuuden ikeeseen”(Gal. 5:1) on oikein hyvä opetus tästäkin näkökulmasta.<<

      Ja mitä tapahtui?! Jeesus meni kertoileman mielipiteitään fariseusten Jahve-uskonnosta ja päätyi ristille kidutettuna ja nauloilla hakattuna. Se siitä pastorin mainitsemasta galatalaiskirjeen sanavapaudesta.

      Niin tämäkin:

      <<3:13 Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu"<<

      Näin me - ja Jeesus kirottuna - vapauduimme seuraavaan orjuuden ikeeseen tämän niin ihanan Raamatun helisevän vasken ja kilisevän kulkusen rakkauden hymistelyn myötä.

      • Anonyymi

        Raamatustako ei kukaan uskovainen löydä yhtään ainoaa Jeesuksen sanomaa tekstipätkää, jota voisi siteerata?! Sekö ei sovi tähän kaksinaismoraaliin sitten niin mitenkään, vai mikä tässä on oikein ongelmana, kun kaikki siteeraukset ovat aina Paavalin kirjeistä ja tekstiä?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatustako ei kukaan uskovainen löydä yhtään ainoaa Jeesuksen sanomaa tekstipätkää, jota voisi siteerata?! Sekö ei sovi tähän kaksinaismoraaliin sitten niin mitenkään, vai mikä tässä on oikein ongelmana, kun kaikki siteeraukset ovat aina Paavalin kirjeistä ja tekstiä?!

        Hitto, kieltäkää se Paavali ja Paavalin siteeraus kokonaan ja katsotaan, että löytyykö tästä uskontojutusta nyt ollenkaan sitä Jumala Jeesusta opetuksineen, vai pitääkö Paavali vaihtaa sinne Jeesuksen tilalle ristiinnaulitun kuviin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hitto, kieltäkää se Paavali ja Paavalin siteeraus kokonaan ja katsotaan, että löytyykö tästä uskontojutusta nyt ollenkaan sitä Jumala Jeesusta opetuksineen, vai pitääkö Paavali vaihtaa sinne Jeesuksen tilalle ristiinnaulitun kuviin!

        Vai se on orjuuden ies, jos ei saa sydämen kyllyydestä suu puhua muiden asioista ja moralisoida niitä?! Että oikein ojentaa oikealle tiellekin vielä. Olihan kirkollista hurskastelua. Lopettakaa ja herätkää jokaiseen päiväänne ja jokaiseen tekoonne vain sillä ajatuksella, että onko tämä sitä mitä taivasten valtakunnan Isä minulta nyt juuri haluaa - se on Jeesuksen opetusta, ja muuta te ette tarvitse. Muut saavat sitten ihan itse miettiä omat tekemisensä.


    • Anonyymi

      Tällaisia Särkiöitä pitäisi olla enemmän Suomen viroissa. Turhaan pyysi anteeksi sanomaansa. Suomi tarvitsee tervettä opetusta ja ravistelua tuhoon johtavalta tieltään.

      • Viroissa on tietyt tehtävänkuvaukset, joista ei poiketa ja joihin virkamies sitoutuu ottaessaan tehtävän vastaan. Ravistelut voitte yhä hoitaa kaatumaseuroissanne.


      • Anonyymi
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Viroissa on tietyt tehtävänkuvaukset, joista ei poiketa ja joihin virkamies sitoutuu ottaessaan tehtävän vastaan. Ravistelut voitte yhä hoitaa kaatumaseuroissanne.

        Sehän riippuu virasta. Ei siellä kannata ruveta normaalia elämää tuhoavaa ideologiaa tyrkyttämään, eikä politikoimaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän riippuu virasta. Ei siellä kannata ruveta normaalia elämää tuhoavaa ideologiaa tyrkyttämään, eikä politikoimaan.

        Hyvin sanoit!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sehän riippuu virasta. Ei siellä kannata ruveta normaalia elämää tuhoavaa ideologiaa tyrkyttämään, eikä politikoimaan.

        Niin, ideologia tässä tapauksessa on seksuaalivähemmistöjen syrjintä, mitä ehkä tarkoitatkin. Tuo jos mikä on sitä politikointia.

        Mutta Valtion virkamieslaki 4 luku Viranomaisen ja virkamiehen yleiset velvollisuudet ja 11 § (30.12.2014/1334) sanoo näin:
        ”Viranomaisen on kohdeltava palveluksessaan olevia virkamiehiä tasapuolisesti, jollei siitä poikkeaminen ole virkamiesten tehtävät ja asema huomioon ottaen perusteltua.”.
        ”Yhdenvertaisuudesta ja syrjinnän kiellosta säädetään yhdenvertaisuuslaissa. Tasa-arvosta ja sukupuoleen perustuvan syrjinnän kiellosta säädetään naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetussa laissa.”

        Eli ellei virkamies Särkiö halua tällaista noudattaa, hän syyllistyy virkarikokseen.


    • Anonyymi

      Viisas mies!

      • Anonyymi

        Ja rohkea!


    • NenuillaanTaasJookos

      OM:ssä on hyvä kirjoitus Särkiön kohtaamasta vaientamisesta

      Valtamedian ja aktivistien kampanja kenttäpiispan vaientamiseksi
      "Ydinperhearvoja puolustava Särkiö on heikossa asemassa, koska hän on heteroseksuaalisessa avioliitossa elävä valkoinen kristitty mies"
      https://www.oikeamedia.com/o1-140205

      • Särkiö on ennen kaikkea puolustusvoimien palveluksessa ja on täysin selvää, että hänen tulee noudattaa julkisissa ulostuloissaan sen linjaa. Tuossa ei ole mitään kummallista monessa työpaikassa edellytetään vastaavaa. Eri asia on sitten jos hän olisi kirjoittanut tekstinsä vaikka blogiin "jossa kirjoittelee yksi Pekka vaan"

        Särkiö ei suinkaan ole missään heikossa asemassa. Eihän hänelle tullut tästäkään mitään varsinaisia seuraumuksia . Hänestä on turha yrittää leipoa jonkun sortin marttyyria . Hän itse valitsi vetää kirjoituksensa pois ja pahoitella sitä. Sellainen oikein pesunkestävä marttyyri ei olisi tuohon suostunut vaan olisi sitten katsonut tilanteen loppuun asti.


      • NenuillaanTaasJookos
        TolkunIhminen kirjoitti:

        Särkiö on ennen kaikkea puolustusvoimien palveluksessa ja on täysin selvää, että hänen tulee noudattaa julkisissa ulostuloissaan sen linjaa. Tuossa ei ole mitään kummallista monessa työpaikassa edellytetään vastaavaa. Eri asia on sitten jos hän olisi kirjoittanut tekstinsä vaikka blogiin "jossa kirjoittelee yksi Pekka vaan"

        Särkiö ei suinkaan ole missään heikossa asemassa. Eihän hänelle tullut tästäkään mitään varsinaisia seuraumuksia . Hänestä on turha yrittää leipoa jonkun sortin marttyyria . Hän itse valitsi vetää kirjoituksensa pois ja pahoitella sitä. Sellainen oikein pesunkestävä marttyyri ei olisi tuohon suostunut vaan olisi sitten katsonut tilanteen loppuun asti.

        Minusta sinä olet väärässä siinä, että hän olisi toiminut vastoin työnanjansa ohjeita.
        PV ei edellytä yksimileisyyttä punavihreitä aatteista 😸


      • NenuillaanTaasJookos kirjoitti:

        Minusta sinä olet väärässä siinä, että hän olisi toiminut vastoin työnanjansa ohjeita.
        PV ei edellytä yksimileisyyttä punavihreitä aatteista 😸

        Puolustusvoimat ei edellytä työntekijöiltään punavihreitä ajatuksia mutta sellaista joukkokuria julkisissa ulostuloissaan joka noudattaa puolustusvoimien linjaa ja tässä tapauksessa se tarkoittaa "Puolustusvoimissa edistetään miesten ja naisten välistä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta "

        Aivan vastaavasti puolustusvoimat ei taatusti hyvällä katsoisi vaikkapa jonkun everstin julkista kirjoitusta jossa hän ottaisi kantaa lisääntyvään asepalveluksen keskeyttämiseen tai uskonnollisista syistä kieltäytymiseen . Tekisi selväksi kuinka nuo ovat pahaisia vätyksiä jotka pitäisi vaan laittaa kuriin ja pakottaa sinne armeijaan, koska eihän se nyt ole mies eikä mikään joka ei tuota saa suoritettua. Lopuksi hän voisi ehdottaa vaikka , että jos noille ei nyt muuta keksittäisi , niin tositilanteessa ne voitaisiin edes kertaalleen hyötykäyttää etulinjassa .

        Voisi vaan kuvitella minkälaisen paskamyrskyn tuollainen nostaisi erinäisissä uskonnollisissa piireissä ;) Ja nyt te Särkiölle marttyyri viittaa sovittelevat , olisitte joukolla vaatimassa kyseiselle everstille erottamista.


      • NenuillaanTaasJookos
        TolkunIhminen kirjoitti:

        Puolustusvoimat ei edellytä työntekijöiltään punavihreitä ajatuksia mutta sellaista joukkokuria julkisissa ulostuloissaan joka noudattaa puolustusvoimien linjaa ja tässä tapauksessa se tarkoittaa "Puolustusvoimissa edistetään miesten ja naisten välistä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta "

        Aivan vastaavasti puolustusvoimat ei taatusti hyvällä katsoisi vaikkapa jonkun everstin julkista kirjoitusta jossa hän ottaisi kantaa lisääntyvään asepalveluksen keskeyttämiseen tai uskonnollisista syistä kieltäytymiseen . Tekisi selväksi kuinka nuo ovat pahaisia vätyksiä jotka pitäisi vaan laittaa kuriin ja pakottaa sinne armeijaan, koska eihän se nyt ole mies eikä mikään joka ei tuota saa suoritettua. Lopuksi hän voisi ehdottaa vaikka , että jos noille ei nyt muuta keksittäisi , niin tositilanteessa ne voitaisiin edes kertaalleen hyötykäyttää etulinjassa .

        Voisi vaan kuvitella minkälaisen paskamyrskyn tuollainen nostaisi erinäisissä uskonnollisissa piireissä ;) Ja nyt te Särkiölle marttyyri viittaa sovittelevat , olisitte joukolla vaatimassa kyseiselle everstille erottamista.

        Niinhän minä juuri sanoin. Punavihreitä aateita saa myös kritisoida vaikka kaikki eivät siitä pidäkään 😺
        Särkiö ei ole marttyyri vaan suoraselkäinen vapaa suomalainen.


      • TolkunIhminen kirjoitti:

        Särkiö on ennen kaikkea puolustusvoimien palveluksessa ja on täysin selvää, että hänen tulee noudattaa julkisissa ulostuloissaan sen linjaa. Tuossa ei ole mitään kummallista monessa työpaikassa edellytetään vastaavaa. Eri asia on sitten jos hän olisi kirjoittanut tekstinsä vaikka blogiin "jossa kirjoittelee yksi Pekka vaan"

        Särkiö ei suinkaan ole missään heikossa asemassa. Eihän hänelle tullut tästäkään mitään varsinaisia seuraumuksia . Hänestä on turha yrittää leipoa jonkun sortin marttyyria . Hän itse valitsi vetää kirjoituksensa pois ja pahoitella sitä. Sellainen oikein pesunkestävä marttyyri ei olisi tuohon suostunut vaan olisi sitten katsonut tilanteen loppuun asti.

        ”Särkiö ei suinkaan ole missään heikossa asemassa. Eihän hänelle tullut tästäkään mitään varsinaisia seuraumuksia . Hänestä on turha yrittää leipoa jonkun sortin marttyyria .”

        Ei todellakaan ole heikossa asemassa. Toisaalta miksi Särkiö ei kestäisi ”kuin mies” senkin, että tietää mielipiteidensä olevan vähemmistönä ja aivan varmaan siitä nousee paljon kritiikkiä? Kyllä jokainen, jolla on ollut jostain eriäviä mielipiteitä, on joutunut kohtaamaan välillä melkoistakin kritiikkiä sekä välillä asiatonta paskamyrskyäkin.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        ”Särkiö ei suinkaan ole missään heikossa asemassa. Eihän hänelle tullut tästäkään mitään varsinaisia seuraumuksia . Hänestä on turha yrittää leipoa jonkun sortin marttyyria .”

        Ei todellakaan ole heikossa asemassa. Toisaalta miksi Särkiö ei kestäisi ”kuin mies” senkin, että tietää mielipiteidensä olevan vähemmistönä ja aivan varmaan siitä nousee paljon kritiikkiä? Kyllä jokainen, jolla on ollut jostain eriäviä mielipiteitä, on joutunut kohtaamaan välillä melkoistakin kritiikkiä sekä välillä asiatonta paskamyrskyäkin.

        Särkiö on oikea suomalainen MIES!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Särkiö on oikea suomalainen MIES!

        Amen!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Särkiö on oikea suomalainen MIES!

        Jospa hän sitten itse vastaa sanoistaan eikä ala itkeä uhrina olemistaan.


      • OnkoTänäänNenuiluPäivä
        mummomuori kirjoitti:

        Jospa hän sitten itse vastaa sanoistaan eikä ala itkeä uhrina olemistaan.

        Niinhän hän on vastannutkin 😺 vain sinä itket.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      155
      3160
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      96
      1673
    3. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      143
      1617
    4. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      124
      1485
    5. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      381
      1475
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      99
      1295
    7. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      17
      1033
    8. Mitä ajattelit silloin kun

      Löysit hänet?
      Ikävä
      62
      939
    9. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      48
      892
    10. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      260
      862
    Aihe