Tehtaanniemen uusi kaava

Anonyymi

Uusi kaavaehdotus tulee näytille kahden viikon päästä. Sitten siihen voi ottaa kantaa.

Jos kerrostaloalueen käyttötarkoitusta muutetaan KL->AL, niin tästä kaavan jakostuksesta pitää laskuttaa maanomistajaa.

Nyt alue on majoitustarkoitukseen, siis hotelli tai asuntohotelli sallitaan. Jos alue muutetaan asuinalueeksi, jollaisena omistaja on sitä tiettävästi jo käyttänyt, niin alue on arvokkaampi. Tontti ja rakennusoikeus on myyty sopimuksen mukaan liiketontiksi.

Kilpailutusta asuinalueesta ei ole käyty. Sen puuttuessa on määritettävä markkinahinta luotettavasti useamman kiinteistönvälittäjän toimesta. Kysymys on suuresta 5000 neliön rakennusoikeudesta. Se vastaa siis 30 normaalikokoisen omakotitalon aluetta. Kaavamuutos on suuri ja keskeisellä paikalla, ei missään lentokentän metsässä.

Mikään maankäyttösopimus ei muuta kaaavan käyttötarkoituksen muutoksen laskutustarvetta. Eikä millään sopimuksella, esim. maankäyttösopimus, ole voinut etukäteen sopia kaavan muuttamisesta. Se olisi vastoin lakia. Kaavasta päättää valtuusto parhain päin. Se päättää myös kaavan jalostuksen laskuttamisesta. Se on tehtävä viipymättä kaavamuutoksen jälkeen.

Valtuuston on tehtävä päätös kaavan muuttamisesta ja kaavan käyttötarkoituksen muutoksen laskuttamisesta. Muuta se ei voi.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Valtuuston jäseniä ei saa pakottaa tekemään jotain päätöstä. Jokainen valtuutettu edustaa kaikkia hankolaisia. Pitää päättää sillä tavalla, mikä on hankolaisten parhaaksi.

      Naurettavia vetoomuksia lisäveronmaksajien saamisesta kaupunkiin ei kannata kuunnella. Se on alatyylin kosiskelua. Ei yhtään veronmaksajaa muuta Hankoon, jos asuintalojen kaava muutetaan asuntoalueeksi. Ei yhtään. Samoin vetoaminen johonkin desibeliarvoihin on kaukaa haettua harhautusta sekin. Kenen asialla? Eikä käsidesilahjoituskaan saa vaikuttaa. Se olisi korruptoitumista!

      KL-AL -muutos voidaan tehdä vain, jos samalla sitoudutaan laskuttamaan kaavan jalostamiskorvaus maan omistajalta markkinahintaan. Laskutuspäätös on tehtävä viipymättä samassa kokouksessa. Se on hankolaisten etu.

      Hynynen JS

    • Anonyymi

      Tehtaanniemellä on kolme taloa vapaa-ajanasuntoja. Nykyinen kaava ei sellaisia salli. Alueella pitäisi olla majoitustoimintaa. Vapaa-ajanasunto ei ole majoitustoimintaa. Majoitustoiminta on määritelmällisesti ammattimaista lyhytaikaista vuokraustoimintaa, kuten hotelli tai huoneistohotelli. Se on juurikin nykyisen kaavan mukainen käyttötarkoitus ja hankolaisten tahto.

      Ympäri Suomen on vapaa-ajanasuntoja muutettu asunnoiksi kaavan käyttötarkoitusta muuttamalla. Tällainen jalostus on laskutettu taloyhtiöiltä. Esimerkiksi Imatran kaupungin Rauhan alueen muutoksista löytyy mustaa valkoisella. Siellä pidettiin muutama vuosi sitten vapaa-ajanasuntomessut. Nyt kaupunki on alkanut muuttamaan alueen käyttötarkoitusta.

      Hangon muutos Tehtaanniemellä on Regatta Resortsin alkuun panema ja heidän pyynnöstään käynnistetty. Muutoksesta olisi iso hyöty yhtiölle, koska silloin majoitusrakennukset voisi myydä asunnoiksi.

      Hangolle kaavamuutoksesta ei ole hyötyä, ellei käyttötarkoituksen jalostamista laskuteta. Pimeät ikkunat ennen ja jälkeen muutoksen ovat hankolaisille yhtä arvokkaita tai arvottomia.

      Muutoksesta ei ole saanut sopia etukäteen esimerkiksi maankäyttösopimuksella. Ei edes sopimuksen liitteellä. Se olisi vastoin lakia.

      Valtuutetut ovat vapaita päättämään. Muu olisi painostusta tavalla tai toisella.

    • Anonyymi

      Rolle puhui asiaa valtuuston kokouksessa, todellakin oikeassa. Kava heti meni sekoittamaan, ettei tulisi vaan totuus esille. Majoitusalueen muuttaminen asuntoalueeksi Tehtaanniemellä on suuri muutos. Kysymys on 5000 m2 rakennusoikeudesta. Sellainen käyttötarkoituksen muutos eli jalostus on laskutettava tontin omistajalta markkinahintaan. Ei siitä ole tarvinnut sopia etukäteen. Se on hankolaisten oikeus ja valtuutettujen velvollisuus hoitaa. Laskutus pitää tehdä viivyttelemättä kaavamuutoksen jälkeen. Lukekaa laista, rakennuskaari... !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. 73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe