Punapäisiä on 2 % väestöstä

Anonyymi

Maailmaan väestöstä vain 2 % on punapåisiä

3

65

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kreikkalaiset ajattelivat, että punapäät syntyvät uudelleen ja usein vampyyreiksi.

      Egyptiläiset pitivät punapäisiä tyttöjä epäonnekkaina ja tahtoivat uhrata heitä Amon Ra jumalalle, jotta epäonni loppuisi

      Espanjalainen inkvisitio automaattisesti luki punapäitä helvetin tulen varkaiksi ja luetteli heidät noidiksi, joita poltettiin roviolla

      Roomalaiset sen sijaan pitivät punapäisiä onnekkaina ja jopa ostivat punapäisiä orjia onnen takaajina. Polynesiassa punapäisiä pidettiin erityisinä. Punaisuus oli jalosukuisuutena sekä jumalien suosiossa olevina.


      Pietari Suuri kielsi lailla punapäisiltä korkeita virkoja.

      On löydetty, että geeni, joka vastasi vaaleasta ihosta, punapäisyydestä, pisamista on 50-100 000 vuotta vanha.

      Rosalinda Harding genetiikan ja mikrobiologian tohtori John Redcliffin Molekyylilääketieteen Instituutista pitää, että punapää geeni oli jo neandertaalialaisilla, jotka asuttivat Euroopan jo 200 000 v sitten.

      Suurin punapäiden määrä elää Amerikassa n. 12 miljoona. Kiharatukkaisia punapäisiä eläisi enemmistönä Skottien mailla 13 % sekä Irlannissa 10 % kaikista maailmaan punapäisten lukumäärästä.
      40 % maailman punapäisten määrästä tulee osaksi Kelttien perintöä, jotka olivat kuuluisia rakkaudesta vapauteen sekä itsenäisyyteen.

      Punapäisyys sisältää ennätyksellinen määrä pigmenttia, joten sitä on vaikeampi pysäyttää kuin muut tukan värit. Punaiset tukat ovat suhteellisen paksumpia.
      Ero on 90 000 ja 140 000 hiuksen verran.


      Punapäät vanhenevat eri tahtiin. Ensin punapää vaalenevat pikkusen ja vasta sen jälkeen muuttuvat harmaiksi tai hopeisiksi. Nuorten naisten kesken suuressa suosiossa hiusten värjäyksessä on punainen väri. Väri samassa peloittelee ja vetää puoleensa. Lääketieteessä on oma terminsä kuin Gingerfobia kuvaamaan punapäisyyden pelkoa.


      Punapäisiä pidetään impulsiivisinä, hypertunteellisinä. Sitä on vaikea todentaa tieteellisesti, mutta punapäisten iho on erityisemmin herkkä koska mustelmat ja haavat ilmestyvät muita nopeammin ja paranevat hitaammin kuin mustapäiden ja blondien.

      Edvin Laiemin mielestä, Luisvillen yliopistosta Kentuckyn osavaltiosta, punapää tuliihmisille täytyy antaa enemmän anestesiaa nukutusta kirurgisten toimipiteiden aikana, myös hampaiden hoidon aikana kivun lievitystä pitää olla tavallista enemmän, koska kipukynnys punapäisillä on matalampi.

      On huomattu lisää, että punapäisillä sairaanhoitajilla sairaat nousivat jaloilleen pystyyn tavallista nopeammin. Punapäisten vaalea iho on altis ultraviolettisäteilylle, siksi pitää kiinnittää siihen huomiota enemmän. Newcastlen yliopiston tutkijat löysivät, että ihmisen iho tuotta kahta melaniinia suojamaan aurinkosäteilyltä, mutta punapäisillä yksi melaniini on puutteellinen.

      Vaalea iho on kanssa pidetty psykologiassa sensitiivisyyden merkkinä kun tummaa ihoa omaavat olisivat vähemmän haavoittuvaisia.

      Kaikista tyypeistä, punapäisyys on kaikista stressialtis. Punapäiset saattavat tuntua rauhallisilta, mutta käytännössä he eroavat impulssiivisella luonteenlaadulla ja kuuluvat holeerisiin ihmistyyppeihin. Punapäiset pillastuvat helposti, koska edustavat tuli-elementtia on ajateltu.

      Punapäiset joutuvat lapsuudesta saakka kokemaan suurta psykologista painetta, mikä saa heidät puolustamaan itseään raivokkaammin.

      • Anonyymi

        Kiinnostavaa!


    • Anonyymi

      Valkoisia heteromiehiä on vain hieman enemmän eli noin 3% maailman väestöstä. Kuitenkin tuota hyvin pientä vähemmistöä kohdellaan kuin suurta enemmistöä!?

      Näet kaikki muut ihmisryhmät kuuluvat vasurien mielestä vähemmistöihin? Jopa naiset, vaikka heitä on enemmistö ihmisistä!?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe