Punapäisiä on 2 % väestöstä

Anonyymi

Maailmaan väestöstä vain 2 % on punapåisiä

1

<50

  Vastaukset

  • Kreikkalaiset ajattelivat, että punapäät syntyvät uudelleen ja usein vampyyreiksi.

   Egyptiläiset pitivät punapäisiä tyttöjä epäonnekkaina ja tahtoivat uhrata heitä Amon Ra jumalalle, jotta epäonni loppuisi

   Espanjalainen inkvisitio automaattisesti luki punapäitä helvetin tulen varkaiksi ja luetteli heidät noidiksi, joita poltettiin roviolla

   Roomalaiset sen sijaan pitivät punapäisiä onnekkaina ja jopa ostivat punapäisiä orjia onnen takaajina. Polynesiassa punapäisiä pidettiin erityisinä. Punaisuus oli jalosukuisuutena sekä jumalien suosiossa olevina.

   Pietari Suuri kielsi lailla punapäisiltä korkeita virkoja.

   On löydetty, että geeni, joka vastasi vaaleasta ihosta, punapäisyydestä, pisamista on 50-100 000 vuotta vanha.

   Rosalinda Harding genetiikan ja mikrobiologian tohtori John Redcliffin Molekyylilääketieteen Instituutista pitää, että punapää geeni oli jo neandertaalialaisilla, jotka asuttivat Euroopan jo 200 000 v sitten.

   Suurin punapäiden määrä elää Amerikassa n. 12 miljoona. Kiharatukkaisia punapäisiä eläisi enemmistönä Skottien mailla 13 % sekä Irlannissa 10 % kaikista maailmaan punapäisten lukumäärästä.
   40 % maailman punapäisten määrästä tulee osaksi Kelttien perintöä, jotka olivat kuuluisia rakkaudesta vapauteen sekä itsenäisyyteen.

   Punapäisyys sisältää ennätyksellinen määrä pigmenttia, joten sitä on vaikeampi pysäyttää kuin muut tukan värit. Punaiset tukat ovat suhteellisen paksumpia.
   Ero on 90 000 ja 140 000 hiuksen verran.

   Punapäät vanhenevat eri tahtiin. Ensin punapää vaalenevat pikkusen ja vasta sen jälkeen muuttuvat harmaiksi tai hopeisiksi. Nuorten naisten kesken suuressa suosiossa hiusten värjäyksessä on punainen väri. Väri samassa peloittelee ja vetää puoleensa. Lääketieteessä on oma terminsä kuin Gingerfobia kuvaamaan punapäisyyden pelkoa.

   Punapäisiä pidetään impulsiivisinä, hypertunteellisinä. Sitä on vaikea todentaa tieteellisesti, mutta punapäisten iho on erityisemmin herkkä koska mustelmat ja haavat ilmestyvät muita nopeammin ja paranevat hitaammin kuin mustapäiden ja blondien.

   Edvin Laiemin mielestä, Luisvillen yliopistosta Kentuckyn osavaltiosta, punapää tuliihmisille täytyy antaa enemmän anestesiaa nukutusta kirurgisten toimipiteiden aikana, myös hampaiden hoidon aikana kivun lievitystä pitää olla tavallista enemmän, koska kipukynnys punapäisillä on matalampi.

   On huomattu lisää, että punapäisillä sairaanhoitajilla sairaat nousivat jaloilleen pystyyn tavallista nopeammin. Punapäisten vaalea iho on altis ultraviolettisäteilylle, siksi pitää kiinnittää siihen huomiota enemmän. Newcastlen yliopiston tutkijat löysivät, että ihmisen iho tuotta kahta melaniinia suojamaan aurinkosäteilyltä, mutta punapäisillä yksi melaniini on puutteellinen.

   Vaalea iho on kanssa pidetty psykologiassa sensitiivisyyden merkkinä kun tummaa ihoa omaavat olisivat vähemmän haavoittuvaisia.

   Kaikista tyypeistä, punapäisyys on kaikista stressialtis. Punapäiset saattavat tuntua rauhallisilta, mutta käytännössä he eroavat impulssiivisella luonteenlaadulla ja kuuluvat holeerisiin ihmistyyppeihin. Punapäiset pillastuvat helposti, koska edustavat tuli-elementtia on ajateltu.

   Punapäiset joutuvat lapsuudesta saakka kokemaan suurta psykologista painetta, mikä saa heidät puolustamaan itseään raivokkaammin.

  SEISKA.FI

  • Uuden rakkaan löytänyt Miss Suomi Anni Harjunpää asuu yhä missien kimppakämpässä – näin kaunotar selvisi koronatyöttömyydestä!
  • Mikael Forssellin ja kampaajablondin hempeilystä nousi kohu – nyt puhuu Metti-vaimo: ”Tunnen kyseisen naisen!”
  • TIS-Wallu bongattu Linnanmäeltä - Emilia-rakas ja paras kaveri seurueessa mukana! Kuva!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   286
   4433
  2. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   165
   2731
  3. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2615
  4. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   1344
  5. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1337