Diktaattori Putin hyvä asia

Anonyymi

Diktatuureilla on ollut tapana romahtaa demokratiat on olleet paljon pitkäikäisempiä.

Suomi on aina hyötynyt Venäjän romahduksista. Vuonna 1917 Suomi julistautui itsenäiseksi kun tsaarinvalta romahti.

Kun Neuvostoliitto romahti Suomi irtisanoi yya-sopimuksen ja liittyi EU:hun.

Todennäköisesti Putinin johtama Venäjä romahtaa ja Suomi voi liittyä Natoon.

99

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      maa jonka presidentti valitsee itsensä elinikäiseksi yksinvaltiaaksi ei voi kauaa elää.

      • Anonyymi

        Ei se mitään. Lähdemme taas viemään vapaaehtoisesti sinne ruokaa ja vaatteita kuten kävi Neukkujen hajotessa.


      • Anonyymi

        Muistellaan vanhoja, Kekkonen valittiin ties kuinka monta kertaa peräkkäin presidentiksi ja olisi varmaankin ollut vielä kaummenkin, mutta sairastui.


      • Anonyymi

        Tasan päinvastoin. Jos Suomellakin olisi vahva hallinto, niin ei täällä matut riekkuisi raiskaamassa eikä ruskeat poikaviikarit joukolla pahoinpitelemässä elättäjiään. Työllisyys olisi hyvä ja puhua saisi, mitä haluaa, kunhan ei valtaa pitäviä panettelisi.
        Mutta Suomesta ei koskaan enää tule tätä nykyistä akkojen maata kummempaa ja ruskeata väkeä valuu maahan tasaisena virtana huonontamaan keskimääräistä älykkyyttä.


    • Anonyymi

      Venäläiset tarvitsevat diktaattorin hallitsemaan. Näin on ollut aina. Isä joka ohjaa, on heidän käsitys demokratiasta.

      • Anonyymi

        Pietarin trollitehtaan mukaan, putin on hyvä diktaattori.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pietarin trollitehtaan mukaan, putin on hyvä diktaattori.

        Putin on tehnyt Venäjästä Afrikan maan ja haluaa, että hänet tullaan muistamaan Mugabe II:na.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pietarin trollitehtaan mukaan, putin on hyvä diktaattori.

        Miten näitten trollien mahtaa käydä, kun puten aika on ohi?
        Venäjän kansa vihaa heitä.


      • Anonyymi

        "Isä joka ohjaa, on heidän käsitys demokratiasta."
        Turha puhua mistään demokratiasta. Maailmassa ei ole mitään oikeaa demokratiaa, vaan kaikki demokraattisiksi itseään kehuvat yhteiskuntamuodot ovat jonkinasteisia edustuksellisia demokratioita ja se ei ole oikeaa demokratiaa, koska siinä on aina porsaanreikiä, jotka mahdollistavat sen, että vahva osapuoli kaappaa vallan. Oikeaa demokratiaa on suora kansanvalta ja sellaista ei ainakaan Suomessa ole.
        Jos puolue, joka saa yli kaksikymmentä prosenttia kansan äänistä vaaleissa, ei ole päättämässä maan asioista ja samanaikaisesti yksi mies saa sanoa, mitkä puolueet hallitsevat maata, niin silloin ei voida puhua minkään näköisestä demokratiasta, vaan kysymyksessä on manipuloitu harvainvalta.
        Itse olen lopettanut äänestämisen, koska Suomessa järjestetyt vaalit ovat pellevaaleja ja lopulta valtaan aina nousee ryhmittymä, joka ei aja Suomen etuja.


    • Anonyymi

      Putin pitää kiinni vallasta – hänen perintönsä haisee vereltä

      Putinin perintö Venäjälle on militarismi,

      Keskiviikkona on pääpäivä äänestyksessä, joka läpi mennessään mahdollistaa sen, että Vladimir Putin voi halutessaan valituttaa itsensä presidentiksi vuoteen 2036 asti.

      Vuonna 2036 Putin täyttää 84 vuotta. Hän on silloin vanhempi kuin yksikään virassa ollut neuvostojohtaja tai Venäjän tsaari.

      Kansa äänestää uudesta perustuslaista, joka tosin on jo hyväksytty parlamentissa. Ei voi oikein puhua edes neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä.

      Perustuslaki sisältää paljon muutakin kuin Putinin aseman. Se mahdollistaa esimerkiksi eläkkeiden tarkistamisen ylöspäin. On syitä olettaa, että kansa äänestää lain puolesta. Jos ei äänestä, on keinoja laittaa näyttämään siltä, että äänesti kuitenkin.

      On ennakoitu, että Putin ei välttämättä käytä koko jatko-optiotaan. Hän on itsekin selittänyt, että tieto johtajan lähestyvästä lähdöstä voi lamaannuttaa virkakoneisto. Nyt Putin voi päättää lähtönsä päivän itse, ja valita seuraaja. Voi olla, että kukaan ei täytä hänen vaatimuksiaan.

      Vanhenevien johtajien käsitys omasta korvaamattomuudestaan tuppaa yleensä vain kasvamaan, kun vuosia tulee lisää.

      Nostalgiaa Neuvostoliittoon, nostalgiaa tsaarin Venäjälle
      Putin on rakentanut Venäjän historian palasista erikoista yhdistelmää. Nyky-Venäjä on sekä ortodoksisen tsaarien Venäjän että ateistisen Neuvostoliiton perinteiden jatkaja. Kummastakin otetaan se mikä hyvältä näyttää.

      Tsaarien Venäjä ja Neuvostoliitto olivat monessa vastakohtia, mutta niitä yhdisti militarismi. Tsaarien armeijat olivat mahtavia, mutta Trotskin ja Stalinin puna-armeija oli vielä mahtavampi.

      Voitosta Suuressa isänmaallisessa sodassa on tullut koko kansakunnan selkäranka. Ikävä vain, että siellä missä sotia muistellaan, niitä usein myös käydään.

      Vientituotteet: öljy, vehnä ja palkkasoturit
      Venäjän talouden sanotaan usein nojaavaan vain fossiilisiin polttoaineisiin, joiden hinnan vaihtelu on ennustamatonta. Putinin aikana vientituotteita on tullut lisää: vehnä ja palkkasotilaat. Niistä vehnä on tuottoisampi, mutta palkkasotilaitakaan ei pidä aliarvioida.

      Venäjä on käyttänyt heitä Ukrainassa ja Syyriassa armeijansa apuna ja sijata. Mutta venäläisillä palkkasotureilla on arvoa muuallakin. Heitä on havaittu ympäri Afrikkaa ja Venezuelaa myöten. Aina palkka ei tule Venäjän valtion kassasta vaan paikallisilta asiakkailta.

      Soturien tuotantoa auttaa isänmaallinen kasvatus. Venäjällä asetaitoja opitaan usein jo lapsesta asti. Ne vain viimeistellään armeijassa. Raha houkuttaa tappamisen taitajia ulkomaille.

      Sotien tie
      Putin toki käyttää tarvittaessa myös vakinaista armeijaansa. Hänen valtakautensa on sotien sarja. Putinin nousu käynnistyi siitä, että hän pääministerinä käynnisti Tshetshenian murskaamisen, joka oli jäänyt Boris Jeltsiniltä tekemättä. Sitten seurasivat Georgian ja Ukrainan sodat.

      Venäjän suuri sotaretki Syyriaan tuli yllätyksenä. Viime viikkoina venäläisiä sotilaskoneita on nähty sisällissotaa käyvän Libyan taivaalla.

      Putinin sodat ovat kuin tsaarien sotaretket ennen maailmansotia. Tavoitteet ovat rajoitettuja, ei käydä Neuvostoliiton ideologisia uskonsotia. Maapläntti sieltä, sotasatama täältä, oikeudet öljykenttään jostain. Länsimaat eivät enää pystyisi uhraamaan sotilaitaan tällaisen vuoksi, Putin pystyy.

      Neuvostoliitto kaatui koska tuhlasi varansa armeijaan ja ydinaseisiin. Putin tietää tämän ja varoo, mutta vaaraa ei voi välttää. Toisaalta Neuvostoliitolta jäänyt ydinase mahdollistaa pienemmät sodat. Venäjä on toistaiseksi ainoa maa, joka pystyy käynnistämään yhteisen täystuhon Yhdysvaltojen kanssa. Tämä antaa liikkumatilaa, jonka Putin käyttää.

      Putin voi joskus luopua vallastaan tai jättää sen vasta viimeisellä henkäyksellään. Perintö haisee vereltä.

      Näin on näppylät rakkaat Pietarin kollegat. Vevetäänkö kännit?

    • Anonyymi

      Aloittajalle tiedoksi, että Suomi voi liittyä Natoon päivänä minä tahansa, ainakin sen jälkeen, kun Putinin puudeli Trump lähtee virastaan.

    • Anonyymi

      NassuRassukat on taas aloittaneet ikuisen Venäjän romahtamisen haaveilun ja Putinin haukkumisen diktaattoriksi vaikka Nassukoiden omat touhut on mitä epädemokraattisemmat

      • Anonyymi

        Onko Mugabe Toinen Venäjän uusi ikuinen presidentti?


      • Anonyymi

        ” vaikka Nassukoiden omat touhut on mitä epädemokraattisemmat”

        Kuten miten? Tietääkseni vapaassa maassa on lupa kannattaa mitä mielipidettä hyvänsä! Sen sijaan oman mielipiteen pitäminen ainoana oikeana viittaa pahasti diktatuurimaan puolelle!

        Reality check, Tiltulle!


      • Anonyymi

        Se ”ikuinen” romahti viimeksi 1991!


      • Anonyymi

        Perusputinisti-Persu puolustelee Putinia ja haukkuu länsimaita. Miksei nämä mene Venäjälle?


    • Anonyymi

      Eli kun ryssland romahtaa, romahtaa myös suomen trollihallitus ja pääsemme eroon EU:sta ja natovehkeilystä.

      • Anonyymi

        Ei hätää jos olemme silloin Natossa kun naapurissa romahtaa.


      • Anonyymi

        ” Eli kun ryssland romahtaa, romahtaa myös suomen trollihallitus ja pääsemme eroon EU:sta ja natovehkeilystä.”

        Jos ja kun Venäjä romahtaa niin sillä ei ole minkäänlaista vaikutusta Suomen tilanteeseen ja olemme yhä vakaasti EU:n jaäsenmaa, jossa osa väestä kannattaa Natoon liittymistä!


    • Anonyymi

      Putin jakoi kaikille venäläisperheille 125 euroa viimeisenä äänestyspäivänä

      Ihan hyvyyttään ja ilman taka-ajatuksia, tietysti 😂

      • Anonyymi

        Myös toinen kokaiinirikollinen ja ihmisten tappaja Escobar jakoi ihmisille rahaa.


      • Anonyymi

        Saikohan tuota rahaa oikeasti ketään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saikohan tuota rahaa oikeasti ketään.

        Peskov, Lavrov ja Shoigu ainakin.😂


    • Anonyymi

      Vaikka äänistä on laskettu vasta 0,79 prosenttia, Venäjän keskusvaalikomitea on jo ilmoittanut alustavista tuloksista. Komitean mukaan 72,92 prosenttia äänestäjistä kannattaa muutoksia

      ....tulos on helppo julistaa kun se on etukäteen määritelty

      • Anonyymi

        Ennakkoääniä on varmasti annettu enemmän kuin 0,79% ja kysymys on siihen asti laskettujen kyllä äänien osuudesta.


    • Anonyymi

      Äänestysprosentti nousee korkeaksi, ihmisiä pakotettu uurnille, ja moni on äänestänyt useampaan kertaan. Ääntenlaskijat hoitavat sitten lopun, jos prosentit uhkaavat jäädä liian alhaisiksi.

      • Anonyymi

        Äänestysprosentti oli väliaikatiedon mukaan 135 000 000%. Ruumiskasat exit pol teloituspaikoilla visvaantuvat kuin USA:ssa. Hyi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äänestysprosentti oli väliaikatiedon mukaan 135 000 000%. Ruumiskasat exit pol teloituspaikoilla visvaantuvat kuin USA:ssa. Hyi!

        Totta Venäjällä on kirjoitettu "Kuolleet sielut" -romaani.

        Nyt siellä kuolleetkin on merkitty äänioikeutetuiksi.

        Uskomatonta?

        Mutta totta!


      • Anonyymi

        Mielikuvitus jollakin taas laukkaa mutta Putinin suosio takaa että perustuslain muutos hyväksyttiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielikuvitus jollakin taas laukkaa mutta Putinin suosio takaa että perustuslain muutos hyväksyttiin.

        Hahh hhhaahhhhaaaahhhhaaaaa!

        Väittääkö trolli venäläisiä niin hulluksi kansaksi, että olisivat äänestäneet Putinin diktaattoriksi ihan vapaaehtoisesti?

        En usko!


    • Anonyymi

      Puttelle alkaa olla Idi the Amin vaihde päällä.

      Se enteilee Venäjällä huonoa ja rysäpöksyn trolleille vielä huonompaa.

      The last king of scotland?

      • Anonyymi

        Putinilla on presidenttivaihe päällä ja se on katkolla 2024.


    • Anonyymi

      Pystyykö venäläiset tekemään mitään rehellisesti?

      • Anonyymi

        Pystytkö itse


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pystytkö itse

        Suomalaiset ovat tunnettuja rehellisyydestään.

        Venäjä on taas tunnettu yhtenä maailman epärehellisimpänä ja korruptoituneimpana maana.
        Kaikki varastavat toisiltaan.


      • Anonyymi

        Kyllä, ryöstämää naapurikansoilta!


    • Anonyymi

      Tämä on hyvä asia Suomelle, vanhojen kalkkisten Venäjä jämähtää jälkibrezneviläiseen aikaan ja lahoaa pystyyn kun henkivartijat kantavat dementoituvaa Putinia 2030-luvulla.

      Kiina korjaa suurimman potin mutta eiköhän meille tule Karjalan kunnaat takaisin oikealle omistajalleen.

    • Anonyymi

      Putin ulkomaalaisilla tileillä yli 60 miljardia euroa. Puten palkka on ainakin kohillaan.

    • Anonyymi

      Putte elää säästäväisesti. Syö, asuu, ostaa ja sijoittaa työläisten rahoilla.

      Kuten lähipiirikin.

    • Anonyymi

      Putte jakaa myös aamuisin mainoksia Moskovassa.

      • Anonyymi

        On laskettu että jos putte lähtisi yksin moskovavan kadulle kävelemään, hänellä olisi elinaikaa noin 12 minuuttia.


    • Anonyymi

      Putinin viimeinen kurkitanssi alkaa.

    • Anonyymi

      Putin sortui hätäilyyn, kun kannatus kyykkäsi – onko mahtipresidentin asema sittenkään niin vankka kuin luullaan?

      ilinen äänestyksen tulos Venäjän perustuslain muutoksista tuskin tuli yllätyksenä kenellekään. Kansalaiset hyväksyivät muutokset äänin 78 prosenttia puolesta, 21 prosenttia vastaan. Muutosten myötä Putin voi jatkaa presidenttinä vuoteen 2036 asti.

      Äänestyksen ajankohta kertoo entisen Kremlin neuvonantajan Gleb Pavlovskin mukaan kuitenkin siitä, että Putinin asema ei ole niin vankka kuin voisi kuvitella.

      – Putinilta puuttuu itsevarmuutta, ja hänen sisäpiirinsä on huolissaan tulevaisuudesta, Pavlovski sanoo AP:lle.

      Syynä arviolle on se, että Putin määräsi äänestyksen järjestettäväksi heti, kun koronatartunnat lähtivät Venäjällä vähänkin laskuun. Koronatapauksia raportoidaan Venäjällä yhä yli 6 000 joka päivä. Alun perin äänestyksen piti olla huhtikuussa, mutta sitä siirrettiin pandemian takia.

      Koronapandemia on rokottanut rajusti Putinin kansansuosiota. Levada-keskuksen mukaan kannatus vajosi kaikkien aikojen alhaisimpiin lukemiin, vain 59 prosenttiin.

      Jos äänestystä olisi lykätty enemmän, perustuslain lennokas läpimeno ei olisi ollut yhtä varmaa.

      Putin kävi antamassa äänensä Moskovassa keskiviikkona. Putin kävi antamassa äänensä Moskovassa keskiviikkona.

      Alun perin Putinin suunnitelma oli varmasti toinen. Perustuslain hyväksymiseen ei olisi vaadittu kansanäänestystä, vaan ainoastaan duuman hyväksyntä. Putin lupasi kuitenkin puheessaan äänestyksen, ilmeisesti pönkittääkseen omaa asemaansa.

      Politiikan analyytikko, moskovalaisyliopisto Presidentin kansantalouden ja hallintotieteiden akatemian luennoitsija Ekaterina Schulmann sanoo AP:lle, että Kreml oli vaikean valinnan edessä. Jos uusi päivämäärä olisi asetettu liian aikaisin, poliittista johtoa olisi syytetty kansanterveyden vaarantamisesta. Lykkääminen taas olisi nostanut tappion riskiä.

      – Myöhäinen äänestys oltaisiin voitu hävitä. Äänestyksen järjestäminen syksyllä olisi ollut liian riskialtista.

      Schulmannin mukaan äänestyspäivä osui nyt aikaan, kun koronarajoitusten höllentäminen oli nostanut yleistä mielentilaa.

      Näin äänestystä manipuloitiin
      Schulmannin mukaan Kremlin tavoitteena on ollut saada ennen kaikkea julkisen sektorin työntekijät äänestämään, sillä he kannattavat perinteisesti Putinia. Eri puolilta Venäjää onkin AP:n mukaan tullut tietoja, joiden mukaan esimiehet ovat määränneet työntekijöitä äänestämään. Verkkolehti Meduza kertoi, että ihmisten patistamiseksi äänestyspaikoille oli perustettu jopa tietokanta, jonka avulla työnantajat pystyivät seuraamaan työntekijöidensä äänestämistä.

      Schulmannin mukaan yleisen äänestysaktiivisuuden nostaminen ei ollut nyt yhtä tärkeää kuin tiettyjen ryhmien saaminen äänestyspaikoille. Iltalehti on tavannut Schulmannin aiemmin Moskovassa. Tuolloin presidentinvaaleissa äänestysaktiivisuuden nostamista pidettiin vaalien uskottavuuden kannalta olennaisena.

      AP:n mukaan Kreml on kuitenkin käyttänyt tässäkin äänestyksessä erilaisia taktiikoita ihmisten houkuttelemiseksi vaalipaikoille. Äänestyspaikoilla on järjestetty arvontoja, joissa on voinut voittaa lahjakortteja, autoja ja asuntoja.

      Julkkikset kertoivat sosiaalisessa mediassa äänestävänsä muutosten puolesta. New York Timesin mukaan somevaikuttajille on tarjottu jopa 100 000 dollaria, mikäli he houkuttelisivat kansalaisia äänestämään ”oikein”.

      Hygieniamääräysten takia vaalitarkkailijoita koskivat rajut määräykset, ja Kremlin kriitikoiden mukaan tämä saattoi altistaa äänestyksen vilpille.

      Venäjän oppositio on ollut jakautunut sen suhteen, tulisiko äänestystä boikotoida vai äänestää muutoksia vastaan.

      Venäjän presidentti Vladimir Putin (takana vasemmalla) ja Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka (takana oikealla) uuden toisen maailmansodan muistomerkin vihkiäistilaisuudessa Rževissä Tverin alueella reilun 200 kilometrin päässä Moskovasta.

      Ihmiset ovat suutuksissaan hallitukselle, mutta silti heillä ei ole muita vaihtoehtoja kuin Putin, Pavlovski sanoo.

      Patrioottisen sävyn äänestykselle toi vain päivää ennen kansanäänestyksen alkua järjestetty, näyttävä sotilasparaati toisen maailmansodan muistoksi ja Rževiin Tverin alueelle pystytettiin uusi toisen maailmansodan muistomerkki. Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka asettivat tiistaina kukkia patsaan juurelle.

      Kremlin mukaan aloite muistomerkin rakentamisesta tuli veteraaneilta.

      Yllätyksiä ja harhautusta
      Putin ilmoitti tulevasta perustuslain uudistamisesta tammikuussa puheessa, jonka hän pitää vuosittain liittokokoukselle eli parlamentille. Tällöin hän vielä antoi ymmärtää, ettei pykälää maksimissaan kahdesta perättäisestä presidenttikaudesta tarvitse muuttaa.

      – Olen yhteisymmärryksessä sen kanssa, hän sanoi puheessaan.

      jatkuu...
      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/78c5347a-487a-492e-accb-b2c174e43997

    • Anonyymi

      Lännelle on ongelma kun Venäjällä on vahvistettu perustuslain muutokset parlamentissa, duumassa ja kansanäänestyksellä. Ei ole oikein suomalaista touhua kun Suomessa ohitetaan eduskunta kun utva päättää.

      • Anonyymi

        Venäjän koko parlamentti ja duuma on putinin kumileimasin ja kansanäänestys pelkkää sirkusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän koko parlamentti ja duuma on putinin kumileimasin ja kansanäänestys pelkkää sirkusta.

        Niin suomen eduskuntakin on utvan kumileimasin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin suomen eduskuntakin on utvan kumileimasin.

        Venäjä haluaa afrikkalaisen bantudiktaattorin elinikäiseksi presidentikseen.

        Uraa uudestisyntynyt Robert Mugabe Putin!


      • Anonyymi

        Eikös Putkosen pitänyt olla lomalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös Putkosen pitänyt olla lomalla.

        Putkonen palvoo Kremlin tynkää kuin teatterin valomies Lumikki ja seitsemän kääpiötä -näytelmän kääpiöitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä haluaa afrikkalaisen bantudiktaattorin elinikäiseksi presidentikseen.

        Uraa uudestisyntynyt Robert Mugabe Putin!

        Venäjää on useasti luonnehdittu: Nigeria ydinaseella.

        Jotain kovin afrikkalaista heissä on.


    • Anonyymi

      Maailmassa pitäisi olla sellainen järjestö, mikä poistaisi eri keinoin Putinin, Trumpin, Erdoganin, Maduron ym. kaltaiset henkilöt muonavahvuudesta.

      • Anonyymi

        Riittää kun poistaa USAn ja Britannian deep statet vallasta


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Putinin räätälöimään perustuslakiin sisältyy huolestuttava muotoilu, jonka nojalla Venäjä voi jättää noudattamatta kansainväliset sopimuksensa ja esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätökset.

      VENÄJÄLLÄ käynnistyi torstaina kansalaisäänestys perustuslaista, joka on muokattu uusiksi presidentti Vladimir Putinin tahdon mukaan.

      Viikon kestävä ennakko- ja etä-äänestys huipentuu keskiviikkona 1. heinäkuuta, jolloin venäläiset saavat peräti vapaapäivän käydäkseen uurnilla.

      Kaikki tämä on näennäisdemokratiaa, sillä mikään ei estä enää lain voimaantuloa.

      Äänestys on pelkkä Putinin haluama muodollisuus, sillä Venäjän kirjakaupoissakin uusi perustuslaki on jo saatavilla kauniina kirjasena. Kaikki noudattelee neuvostotyylisen kannatusrituaalin käsikirjoitusta.

      Ennakkoon suurin huomio on kiinnittynyt Putinin valtakausien laskurin ”nollaukseen”. Muutosten ansiosta Putin voi istua Kremlissä vuoteen 2036, mutta käytännössä edes tuo vuosiluku ei ole viimeinen rajoite.

      Perustuslakiin on tehty muitakin muotoiluja, jotka mahdollistavat Putinin valtakikkailut. Yksi näistä on valtakunnanneuvosto, joka kirjataan nyt perustuslakiin virallisena elimenä.

      Valtakunnanneuvoston kokoonpano ja tehtävät jäävät kuitenkin vielä epämääräisiksi, sillä niistä luvataan antaa myöhemmin erillislaki. Valtakunnanneuvostosta olisi siten helppo räätälöidä esimerkiksi Putinin vanhuudenpäivien valtaelin, mikäli niin haluttaisiin.

      YLLÄTTÄVÄN vähälle huomiolle maailmalla on jäänyt lainkohta, jonka nojalla Venäjä varaa itselleen mahdollisuuden olla noudattamatta kansainvälisiä sopimuksiaan ja velvoitteitaan.

      Uudistetussa pykälässä numero 79 säädetään, että Venäjä ei pane täytäntöön sellaisia kansainvälisten sopimusten tulkintojen perusteella tehtyjä päätöksiä, jotka ovat ristiriidassa maan perustuslain kanssa.

      Putinin mukaan tämä pykälä tarvitaan vahvistamaan Venäjän suvereniteettia eli itsemääräämisoikeutta. Kremlin-mielisillä propagandasivuilla on puolestaan kuvailtu, että Venäjä pystyy pykälän ansiosta estämään jatkossa sen, että sitä ei enää orjuuteta poliittisin perustein kansainvälisen yhteisön toimesta.

      VASTA tulevaisuus näyttää, mihin kaikkiin järjestöihin Venäjä aikoo täytäntöönpanokieltoa soveltaa. On arveltu, että muotoilulla tähdätään ainakin ensi vaiheessa siihen, että Venäjä voi halutessaan jättää noudattamatta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) sitoviksi tarkoitettuja päätöksiä.

      Venäjä sai vasta viime vuonna itselleen takaisin Euroopan neuvoston täysivaltaisen jäsenen oikeudet sen jälkeen, kun sille oli asetettu sanktioita Krimin valtauksen vuoksi vuonna 2014.

      Muun muassa Suomi ajoi aktiivisesti Venäjän paluuta takaisin ihmisoikeusjärjestön toimintaan, jotta venäläisillä säilyisi mahdollisuus hakea itselleen oikeutta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta.

      Nyt tuokin venäläisten kansalaisoikeus uhkaa vesittyä Putinin uuden perustuslain myötä – ja Venäjällä vahvistuu tosiasiassa vain Putinin itsensä itsemääräämisoikeus.

      • Anonyymi

        Hitler nousi valtaan samoja keinoja käyttäen kuin Putin.

        He tarjoavat kansalleen saman kihtalon.

        Putinisti!
        Oletko valmis?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hitler nousi valtaan samoja keinoja käyttäen kuin Putin.

        He tarjoavat kansalleen saman kihtalon.

        Putinisti!
        Oletko valmis?

        Molemmat pääsi valtaan vaaleilla niinkuin useimmat maiden johtajat


    • Anonyymi

      Suomelle on aina eduksi, että Venäjällä on vakaat olot. Yleensä jos siellä on romahdus tullut, aina on tullut pahempi hallinto tilalle. Yksittäisissä tapauksissa kyllä on ollut hyötyäkin. Esimerkiksi Leninin antama suostumus Suomen itsenäistymiselle. Hänellä oli kuitenkin se ajatus, että kun Suomen työväestö toteuttaa täällä vallankumouksen, Suomi palaa takaisin kommunistiseen emämaahansa. Tätä ideologiaa sitten Stalin jatkoi tuhoisin seurauksin. Voi olla, että jos esimerkiksi Stalinin tilalle olisi tullut joku muu, vaikka Trotski tai Kirov, olisi heidän johtajuutensa ollut hiukan inhimillisempää. Aina voi jossitella Tervon ohjelman tapaisesti, mutta totuushan on, että Stalin mitä todennäköisimmin tapatti nämä molemmat kilpailijansa. Suomen olemassa olo oli todella uhattuna.

      Yksi signaali on myös se, miten kirkko saa toimia siellä. Niin kauan kuin ortodoksinen kirkko saa Venäjällä toimia suhteellisen vapaasti, ei Venäjästä Suomelle ole vaaraa. Jos kirkon asemaa aletaan uhata ja muuttamaan, silloin se toimii hälytyssignaalina myös meille. Tällä väitteellä ei tietysti ole mitään tieteellistä näyttöä, mutta Venäjän kansan moraalinvartijana joka tapauksessa kirkko on yli tuhat vuotta toiminut. Vanhan, valtion alkuajoista asti toimineen kirkon asema ja vapaudet yhteiskunnassa kertovat myös valtion kehityksestä paljon, Kirkko on kuin hengellinen yhteiskunta maallisen yhteiskunnan sisällä. Jos kirkkoa aletaan valtion toimesta tukahduttamaan, alkaa koko yhteiskuntajärjestelmä sakkaamaan. Valtiosta tulee muiden valtioiden kannalta entistä arvaamattomampi. Toivottavasti politiikan tutkijat ottaisivat tämän jatkossa paremmin huomioon, jos mahdollista. Hyvää kesää!

    • Anonyymi

      Toivotaan että tulevat sukupolvet kokevat Venäjällä vielä täysin vapaat vaalit, joilla on merkitystä yhteiskunnan kehitykseen. Tähän mennessä näin ei ole ollut. Huonona näen kehityksen ordotoksikirkon kannalta, jos napanuora autoritaariseen valtionhallintoon on noin myötäilevä. Taannoin vielä siunattiin uudet ohjukset, ja tietysti mitä lojaalisempi, sen enempi etuuksia. Onko uskonto valjastettu palvelemaan poliittisia päämääriä. Näin voi päätellä entisen KGB upseerin puheiden muuttumisista valtaannousun ajoilta tähänpäivään.

      • Anonyymi

        Putin on luonut nazi-Venäjälleen epäpyhän Sota-Saatanan epäpyhän synodin, jonka palvontamenoihin kuuluvat naapurimaiden kristittyjen ihmisten silpomiset, heidän kotiensa tuhoaminen ja heidän maidensa varastelu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putin on luonut nazi-Venäjälleen epäpyhän Sota-Saatanan epäpyhän synodin, jonka palvontamenoihin kuuluvat naapurimaiden kristittyjen ihmisten silpomiset, heidän kotiensa tuhoaminen ja heidän maidensa varastelu.

        Nassukalla on sotasaatanallinen meno päällä kritittyjen silpomisineen, kotien tuhoamisineen ja maiden varasteluineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nassukalla on sotasaatanallinen meno päällä kritittyjen silpomisineen, kotien tuhoamisineen ja maiden varasteluineen.

        Vain putinistista Sota-Saatanan kulttia palvova nazi-Venäjä on murhannut 2000-luvulla yli 15.000 eurooppalaista kristittyä, varastellut heille kuuluvia maita ja tuhonnut heidän kotejaan.

        Venäjä on epäpyhän Sota-Saatanan riivaama maa.


    • Anonyymi

      Tuoko uusi perustuslaki parannusta uskonnon harjoittamiseen. Jehovan todistajien omaisuutta on takavarikoitu, ja ovat vainon kohteena. Monet ovat hakeneet turvapaikkaa ulkomailta. Kansalaisliikkeiden tilanne ei paljoa parempi. Suuri määrä leimattu ulkomaisiksi agenteiksi, jostain käsittämättömästä syystä.

      • Anonyymi

        Venäjä seuraa Amerikan mallia tyylillään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä seuraa Amerikan mallia tyylillään

        Venäjä seuraa Afrikkaa ja Putin on uudestisyntynyt Mugabe.


      • Anonyymi

        Ulkomaan agenteiksi joutuu kun on saanut ulkomaista rahoitusta ja muuta apua. Jehovat on USAsta johdettu uskonnollinen liike jota USA käyttää ties mihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä seuraa Afrikkaa ja Putin on uudestisyntynyt Mugabe.

        Sinun mielestä muttei Venäjän.


    • Anonyymi

      Putte pysyy presidenttinä kuin esikuvansa Idi Amin.

      The last king of Scotland

      • Anonyymi

        Annat väärää kuvaa Putinin esikuvista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Annat väärää kuvaa Putinin esikuvista

        Putin halusi Mugabeksi ja onnistui tavoitteessaan järjestelemiensä afrikkalaisten vaalien avulla.

        Uraa!


    • Anonyymi

      Putten esikuva on Pol Pot.
      Miellyttävä Kampotsealainen.

    • Anonyymi

      Suomi olisi jo vuosikausia sitten liittynyt Natoon jos USA:lla ei aina olisi niin saataman imbesillejä presidenttejä.

      Ei tuollaisiin pelle liittoihin ihmiset voi littyä.

      • Anonyymi

        Natossa on nyt jo 30 jäsenvaltiota ja yli 900.000.000 ihmistä puolustamassa Rauhaa, Edistystä ja Demokratiaa. Jonossa on jatkuvasti mukaan haluavia.

        Venäjästä ja miehitysmaista on tähän mennessä lähtenyt vapauteen jo yli 200.000.000 ihmistä.

        Venäjän mafialiittoihin ei ole tunkua.


    • Anonyymi

      Pietarin trollit uskottelee täällä että Putinin suosio venäjällä on noin 20% vaikka oikeasti se on alle 3%.

      • Anonyymi

        Itse näytät uskottelevan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse näytät uskottelevan

        Putin kannattaa Putinia, ei kai muut ole niin tyhmiä, että kannattaisivat ylimilitarisoitunutta sekopäätä Venäjän diktaattoriksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putin kannattaa Putinia, ei kai muut ole niin tyhmiä, että kannattaisivat ylimilitarisoitunutta sekopäätä Venäjän diktaattoriksi.

        Ei ne sinua kannatakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne sinua kannatakaan.

        Kannattavatko Kremlin pikku-Putlerit nazi-Venäjää ja sen sotahihhulipolitiikkaa?

        Sairasta porukkaa.


    • Anonyymi

      Kyllä kannatan sotaa. Suomenkin rakkikoirat saisi vähäksi aikaa hiljaiseksi kun saisivat pommeja niskaansa riittävästi ja natottajat laitettaisiin keskitysleireihin heikolla ravinnolla.

    • Anonyymi

      Esitys rysäpöksyjen jalkapannoista etenee vinhaa vauhtia eduskunnassa.

    • Anonyymi

      "Suomenkin rakkikoirat saisi vähäksi aikaa hiljaiseksi kun saisivat pommeja niskaansa riittävästi ja natottajat laitettaisiin keskitysleireihin heikolla ravinnolla."

      Stalinin partiopoikien ratkaisu kaikkiin ongelmiin on dieetti ja keskitysleiri.

      Holodomor, apu jokaiseen ongelmaan!

      • Anonyymi

        Keskitysleirit on kylläkin Suomen ja liittolaisensa natsien keksintöjä. Mitkään muut maat eivät ole niitä käyttäneet. Suomalaiset tappoivat omilla leireillään kymmeniätuhansia vanhuksia ja lapsia. Leireillä työskennelleitä jos vielä elossa heidät täytyisi saada tuomiolle raakuuksistaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Keskitysleirit on kylläkin Suomen ja liittolaisensa natsien keksintöjä. Mitkään muut maat eivät ole niitä käyttäneet. Suomalaiset tappoivat omilla leireillään kymmeniätuhansia vanhuksia ja lapsia. Leireillä työskennelleitä jos vielä elossa heidät täytyisi saada tuomiolle raakuuksistaan.

        Ennen kuin natseja oli edes olemassa, Neuvostoliitto tappoi miljoonia ihmisiä keskitysleireillään, gulageissa.


      • Anonyymi

        Suomalaisilla oli omat keskitysleirit jo vuonna 1918 mutta Suomikaan tuskin on niiden keksijä.


    • Anonyymi

      Jospa kuitenkin aloitetaan Neuvostoliiton partisaaneista.

      • Anonyymi

        Partisaaneilla ei ollut keskitysleirejä.


    • Anonyymi

      "Todennäköisesti Putinin johtama Venäjä romahtaa ja Suomi voi liittyä Natoon."
      Mitä ihmeen järkeä olisi Suomen liittymisessä natoon, jos Suomen ainoa tunnustettu vihollinen olisi romahtanut?
      Tällaisista kommenteista juurikin paistaa läpi, kuinka vähä-älyistä tuo natoon liittymishössötys on.

    • Anonyymi

      Täytyy ihailla Putinin toimia kun hän otti vääryydellä saadun Krimin takaisin ilman mitään verenvuodatusta, samahan se tulee toistumaan Suomessa kun hän palauttaa laittomasti itsenäisyyden saaneen Venäjään kuuluvan Suomenkin takaisin,ilman mitään taisteluja.

      • Anonyymi

        Näin sanoo isänmaallinen suomalainen.


      • Anonyymi

        Nato Tiltun jakautunut viipalemieli yllättää selaajansa?


      • Tiltu haluaisi levittää venäläistä maailmaa, köyhyyttä, kurjuutta, korruptiota ja mielivaltaista hallintoa Suomeenkin. Ei tule onnistumaan.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Tiltu haluaisi levittää venäläistä maailmaa, köyhyyttä, kurjuutta, korruptiota ja mielivaltaista hallintoa Suomeenkin. Ei tule onnistumaan.

        Ei Suomeen tarvitse tuoda köyhyyttä, kurjuutta, korruptiota ja mielivaltaista hallintoa kun Sumessa on niitä jo riittämiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei Suomeen tarvitse tuoda köyhyyttä, kurjuutta, korruptiota ja mielivaltaista hallintoa kun Sumessa on niitä jo riittämiin.

        Suomessa on toimiva demokraattinen hallinto. Se ei tietenkään tarkoita, etteikö aina olisi parannettavaa. Mutta emme sentään elä korruptoituneessa mielivaltaisessa diktatuurissa todellisen köyhyyden ja kurjuuden keskellä, kuten venäläiset.


    • Anonyymi

      Venäjän vakaus tasoittaa USA:n sisällissodan ja -sotilasvallankaappauksen antamia paineiskuja Euroopassa.

    • Anonyymi

      Venäjä on vakaa Putinin hallinnon alaisena, tämä on meille hyvä asia, joskin sitä ei haluta tunnustaa edes virallisella tasolla.

      • Anonyymi

        Jos on umpihullu, niin Putin saattaa näyttäytyä hämärästi hyvänä.

        Hhhheeejhheeeejhheerrrrrjjjjhhhheeeeeee!!!@@@!!!!


    • Anonyymi

      Putin on hyvä jätkä, sillä on suvussa romuttamo joka hoitaa asiat ekologisesti ja tloudellisesti.

      Kuin Eko Center

      • Anonyymi

        Tekeekö Vihreä Putin vastustajistaan siis ekolihaa opii-isänsä Hitlerin tavoin?

        V@ttu mitä russonazismia!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekeekö Vihreä Putin vastustajistaan siis ekolihaa opii-isänsä Hitlerin tavoin?

        V@ttu mitä russonazismia!!!!!

        KokoomustiNazi taas syyttä omista tekosista muita.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe