Karjalan Tasavallan kansallisarkisto

Anonyymi

on julkaissut "Karjalan rintaman partisaanit" kirjaa 500kpl lähinnä kirjastoihin ja oppi-ja tutkimuslaitoksiin. Dokumentit ovat partisaaniliikkeen esikunnan kokoelmista. Merkittävää tietoa on antanut P Kuzmina N-L kom. puolueen Karjalan aluekomitean puoluearkistosta. Entiset partisaanit lähettivät muistelmiaan ja dokumentteja.. Tarkoitus muistojen ikuistamisesta suurille sotasankareille jotka saivat runsaasti ansiomerkkejä suurista saavutuksista Suomen rintamalla...............Tämä on sitä historian uudelleen kirjoittamista, jota Venäjällä harrastetaan kaikkialla.

20

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kunnia niille keille se kuuluu.

    • Anonyymi

      Siviilien, naisten ja lasten murhaajille kainuun korpikylissä.

    • Anonyymi

      Partisaanit = desantit.

      Todellisuudessa mitään merkittäviä sankaritekoja eivät tehneet. Tappoivat ison joukon siviilejä, ja raportoivat sitten palattuaan tuhonneensa valtavia saksalaisia tukikohtia.

      Sotarikollisia. Joilla on patsasta ja muistokirjoituksia, niin kuin tämäkin julkaisu.

      Venäläisen imperialismin kärvistelyä paremman näytön puutteessa. Näitä jotkut suomalaiset katkeroituneet luuseritkin sitten tekohengittävät kun eivät muuta voi.

      Asioista perillä olevat ja järkevät tietävät valeiksi. Kannattaa tätäkin tietoa muuten pitää esillä, se on hyvää taistelua imperialistien propagandaa vastaan.

      • Anonyymi

        Samaa teki Suomen kaukopartiot Nl:n selustassa. Kiire tuli tuhota partioraportit sodan jälkeen. Samaa hulluutta puolin ja toisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa teki Suomen kaukopartiot Nl:n selustassa. Kiire tuli tuhota partioraportit sodan jälkeen. Samaa hulluutta puolin ja toisin.

        Neukkujen selusta oli kaukana, Uralin takana. Tokkopa sinne kaakopartiolaiset tallustelivat?
        Tekivät kesällä laavun ja kenttäsaunan Laatokan rannalle, kalastivat, saunoivat, ryyppäsivät ja muutenkin vaan supailivat. Talvella oli paljo ankarampaa koska joutu kahta kauheemmin ottaa ryyppyä kylymässä saunassa. Ihan vaan lääkkeeksi, juu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa teki Suomen kaukopartiot Nl:n selustassa. Kiire tuli tuhota partioraportit sodan jälkeen. Samaa hulluutta puolin ja toisin.

        Siis suomalaiset kaukopartiot tekivät tuhojaan NL:n selustassa eli saksalaisia vastaan? Äläs ihan päättömiä kirjottele.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis suomalaiset kaukopartiot tekivät tuhojaan NL:n selustassa eli saksalaisia vastaan? Äläs ihan päättömiä kirjottele.

        Mitä nyt horiset? "Saksalaisia vastaan"?


    • Anonyymi

      Historiallista puolueetonta tarkastelua teos ei kestä. Olikin tehty sisäiseen käyttöön, lähinnä partisaanien muisteloiden tallentamiseen. Kunniakansalaiset saavat omanlaisensa historian teoksen, joka ei epämiellyttäviä asioita kaivele.

    • Anonyymi

      Historian vääristelystä esimerkki on myös Antero Uiton O. V Kuusisesta kirjoittama kirja, jonka venäjänkielisestä teoksesta on jätetty pois Stalinin näytösoikeudenkäynnit ja terrorista kertovaa tekstiä. . Partisaaneista ja Stalinista kertovat hirmuteot ovat vieläkin arkoja aiheita pengottavaksi.

      • Anonyymi

        Se kirja ei varmaan olekaan muu kuin Kuusisen elämäntyötä kosketteleva kirja.
        Lue Simon Sebach Montefioren kirja "Stalin". Siinä kirjassa on selvitetty Stalinin henkilöhistoria ja myös nuo mainitsemasi asiat.
        Ei ole ainakaan venäläisten tai suomalaisten kirjoittama.


    • Anonyymi

      Hienoa että on kirjattu muistiin taistelijat jotka vaikeissa sotaoloissakin kykenivät tekemään suomalaisvalloittajien elämän vähintäänkin hankalaksi. Vot! Pidän sitä
      hyvin isänmaallisena toimintana.

      • Anonyymi

        Olkoot isänmaallisia, tai kunnioittakoot veteraanejaan, mutta voisivat myös kirjoittaa historian niinkuin se on, eikä niin että jätetään ikäviä tapahtumia pois, ja omia sankaritekoja suurennellaan.


    • Anonyymi

      J Dmitrijevin saama 13 vuoden tuomio oli taannoin uutisena lehdissä. Se meni ohi sen suurempia kommentteja. Huolestuttavaa on ihmisoikeusjärjestöjen täydellinen hiljaisuus Stalinin vainojen tutkijan kohtaaman vainon puolesta. Ongelma näille järjestöille on ennenkin ollut ihmisoikeusrikkomukset diktatuureissa, ja ei demokratioissa. Rauhanpuolustajista lähtien liikkeet ovat saaneet vahvan vasemmistolaisen leiman, joka ei katso maailmaa tasapuolisesti. Ilmankos kansalaisten keskuudessa näiden järjestöjen merkitys on koko ajan pienentynyt.... Vielä huonommin on asiat Jurin kotiseudulla Petroskoissa. Valtiorahoitteinen media Karjalan Sanomia myöten vaikenee täysin.

      • Anonyymi

        Tuosta jutusta on ollut kovin vähän tietoja julkisuudessa. Alkujaanhan tuomio oli liian pieni ainakin lakien perusteella.
        Vaikea on sanoa mitään varmaa tuosta.


    • Anonyymi

      Mikäli kirjassa käsitellään suomalaisia desantteja
      niin suosittelen lukemaan Jukka Rislakki kirjan: Maan alla.
      "Osa kirjailijan kirjan takakannen teksistä"

      "Tämä kirja kertoo niiden nuorten naisten ja miesten valinnoista,
      jotka kieltäytyivät auttamasta saksan ja suomen suomen sota
      ponnisteluksia. Se, joka luulee että valinta oli helppo ja että se
      tehtiin pelkuruudesta erehtyy. Seurauksena oli usein kuolema.
      Ankaria rangaistuksia saattoi saada sellaisestakin teioista ,
      joihin ei ollut syyllistynyt ja joitakin tuomittuja kiirehdettiin teloittamaan
      vielä aivan sodan lopussa".

      Siinä teille Faktaa suomen desanteista.

    • Anonyymi

      Niin no. Eiväthän neukkulaiset partisaanit olleet sotilaita. Eivät kuuluneet puna-armeijaan. Nämä olivat puolueen kasvatteja. Suomen lähellä näitä koulutettiin Belomorskissa.
      Näiden tekosia ei kannata kysellä Venäjän armeijalta.

    • Anonyymi

      Näitä veitikoita venäjällä kasvatetaan nykyäänkin , kaikkia venäläisiä kiihotetaan isämaalliseen raivoon .
      Historiaa kirjoitetaan uudestaan .
      Totuudenpuhujia työnnetään vankileirien syövereihin .
      Kusipäisyyttä lisätään järjestelmällisesti , tässä meidän arvaamattomassa naapurissamme .

    • Anonyymi

      Venäläiset ovat nykyään niitä samoja roistoja ja murhamiehiä, mitä olivat sodan aikaankin. Venäjällä ei ole koskaan päästy käsittelemään näitä moraalittomia ja pahoja partisaanien tekoja oikeassa kontekstissään, siitä pitää huolen natseilta opittu ja tehokkaaksi todettu propaganda ja keksityt "valtiolliset totuudet" nationalismin käyttövoimana, jotka ovat kaukana totuudesta tai useimmiten sen vastakohtia. Toinen nimi sille on stalinismi(vrt. natsismi)
      Sen paljastaa jo tapa, jolla venäläiset edelleen käsittelevät sotiaan ja sotasankareitaan, joista suurin osa oli murhamiehiä ja raiskaajia, ainakin ne jotka toimivat partisaaneina, sillä partisaanien joukot imivät itseensä kaikkein rikollisimman aineksen.
      Suomalaiset eivät todellakaan tappaneet siviilejä kaukopartioiden toimesta, ei ollut tarpeellista eikä edes mahdollista, sillä Venäjä oli siivonnut kaikki siviilit sotatoimialueilta ja kauempaakin pois. Vain sotilaskohteet olivat kiinnostavia ja hyväksyttyjä iskukohteita suomalaisille, se on riippumattoman historiankirjoituksen tuntema tosiasia. Tehtäviä ei haluttu myöskään vaarantaa iskemällä toisarvoisiin kohteisiin, sillä se olis johtanut helposti myös takaa-ajoon.
      Vastaavanlaisia siviilien murhartarinoita venäläisillä siviileillä ei ole koskaan ollut kerrottaviksikaan suomalaisista sotilaista, sillä ne olisivat jo tulleet ilmi viimeistään heti sotien jälkeen.
      Sellainen täysin moraaliton toiminta sopii ainoastaan venäläisten geeniperimässä olevaan toimintatapaan ja perinteisiin, joilla on yhtä pitkä historia kuin itse Venäjällä.
      Suomalaisilla oli myös kova tarve kohdella siviilejä mahdollimman hyvin, koska heidän tukeaan tarvittiin sodan tavoitteen toteutumisessa.
      Jotkut trollit pyrkivät täällä aina kyseenalaistamaan tai vähättelemään tapahtuneita Venäjän tekemiä sotarikoksia heittämällä joitain yleisluontoisia väitteitä valheitaan tukeakseen, kuten "niinhän sodassa yleensä toimitaan"

    • Anonyymi

      Partisaanien hirmutekojen uutisointi Karjalan Tasavallassa ei ole ottanut tuulta. Ymmärrettävää on ettei kunniakansalaisia voi hetkessä pudottaa jalustaltaan. Siviilien ja saksalaisfasistien tuhoamiset sekoittuvat keskenään oman parhaan edun mukaisesti. Faktat tunnustaen suunnanmuutos olisi kuin kommunismin luhistuminen. Olihan se ainut "uskonto" johon luottaa, ja yht`äkkiä sitä ei enään ollut. Arvopohja elämältä siinä putoaa.

    • Anonyymi

      Venäjän sananvapaustilanne, ja historiankirjoitus on parin vuoden takaisesta ottanut taas askelia huonompaan suuntaan.
      Memorial on saanut ankaran tuomion. Juri pari vuotta lisää, entisen 13 vuoden tuomion päälle..
      Ei voi muuta, kuin ihmetellä, että meidän naapurissa on valtio, joka kohtelee kansalaisiaan epäinhimillisesti, vailla ihmisoikeuksia, ja sananvapautta.
      Monet kansalaisjärjestöt, jotka tekivät yhteistyötä, länsimaiden kanssa, ovat "agentteja".
      Surullisena katson Putinin aikakautta. Historia tulee tuomitsemaan hänet johtajana, joka tuhosi Venäjän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe