Avoin kaiken tiedon ja kulttuurin jako-ja keskusteluketju

Nyt on venynyt tämä tieteen, kulttuurin ja ankohtaisasioiden asiallinen tiedon jako ja joskus keskustelunkin vanha ketju venynyt riittävän pitkäksi, jotta yleisen käsittelyhelppouden vuoksi voidaan unohtaa vanha ketju ja avata uusi foorumi itsensä kehittämisestä kiinnostuneille.
Joko oman tai vieraan tiedon jakoon.
Esimerkiksi sellaisten nerokkaiden asioiden kuten edellisen ketjun viimeisin keskustelunaihe eli pottujen bulkkiröstaus.

Täällä jako on vapaa ja hyviä muistoja kuten vaikkapa tällaisia vanhan HS elämän silloisia loistokirjoittajia ja osallistujia kuten Raipu, Zip Zap, Helle ja Piolooki, Dr. Dulcamara, HH Riitu, Inkeri, Raparperi jne. saa hyvällä muistella, kuten myös sittemmin jäännöselämän jäljelle jääneita hyviä muistoja.

Ihmisryhmäajojahtaajille ei täälläkään vuodetta löydy.

302

2104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Selvitänpä joutessani miksi kirjoittelen jopa korkealentoisesta tieteestä täällä ajanvieteosastolla missä seura on tosi harvassa.
      Syy on hyvin yksinkertainen:
      Kirjoittelen ajanvietteeksi ja mikäpä koostelma osasto kuin ajanviete silloin sopisi paremmin.
      Sekin on niin korkealentoinen ajatus että yli 99% ajanvietteeseen osallistuvista ei ymmärrä kirjoittelevansa ajanvietteeksi!
      AB

    • Vastasin äsken tänne Puosun viestiin, luulin osallistuvani ajanvietteeseen, mutta en siis ymmärtänyt sitä oikein, koska robo on poistanut viestini sääntöjen vastaisena. Kysyin siinä onko lapsesi taikka lapsenlapsesi tehnyt sen kaksimastoisen purjeveneen? On mukava koriste.
      Lisäksi arvelin, että Puosun perheessä on nainen taikka ainakin ollut, koska kirjahyllyssä on Kaari Utriota ja Laila Hietamiestä. Mutta se on siis täysin lainvastaista kysyä sellaisia. Lupaan parantaa tapani.

      Kuulun siis siihen 99 %:n joukkoon, joka ei ymmärrä kirjoittavansa ajanvietteeksi.

      • Jatkoa vielä äskeiseen; olenkin aina kirjoittanut aloittelijoiden ketjuun. Ikuisena aloittelijana on ollut hyvä olla.


      • Anonyymi

        Jos se mielesi pahoittaa niin kuuluit kuitenkin minun ajatuksiisani siihen 1% etkä 99%
        Minun puolestani olet tervetullut tänne kirjoittelemaan kunhat jätät vanhat collateraaliset vahingot taaksesi.
        AB


    • Puosulla oli hieno kivialus ja hyvää kirjallisuuttakin hyllyssä.
      Minullakin oli kokoelma puisia laivoja, mutta kävin kaikki sellaiset koristeet lahjoittamassa serkulleni ja hänen lapsilleen, jotka olivat niistä kiinnostuneita. Omani eivät sellaiseen koristetavaraan koskaan mitään mielenkiintoa osoittaneet. Minulla sen sijaan on edelleenkin itseni ihailtavaksi jonkin verran indonesialaisia pöytäpuutöitä, puinen naamataulu seinällä roikkumassa ja kiinalaista seinätaidetta. Itse pidän kiinalaisesta akvarellitaiteesta paljon.
      Mietin tässä uuden ajanvieteketjun avauksessa, että pitäisiköhän houkutella yksi vanha, mutta nuorempi eli alle 60 v minut jo Hampurin ajoilta tunteva ystäväni kirjoitusharrastukseen. Hän kirjoittaa ja jakaa matka-ja muuta tietoa ihan muualla tällä hetkellä. Ei varmaan edes tiedä että Suomi24 on olemassa ja täälläkin voisi aikaansa viettää. No mietin edelleenkin voinko hänet hiukan epävarmaan maailmaan pyytää mukaan. Hänelläkin kuitenkin hirmuisesti kokemusta ja näkemystä lähes suurimmasta osasta maailmaa. Sopisi hyvin tänne uutena elämänä sillä tuo vanha elämä jossain vaiheessa kaatuu omaan tuskaansa ja minäkin jo sen verran puukotettu ettei voi ennustella vuosien jatkoa hauskanpidolle.
      Suomen tavallisista kirjoittajista ei kyllä näytä olevan tämäntyyppiseen objektiiviseen ja asiapitoiseen kirjoitteluun.

      • Anonyymi

        Älä riskeeraa sen tuttusi mielenrauhaa ja omaasi jos sinulla sellaista on enää jäljellä.

        Mistä tiedät vaikka hän itsenäisenä ajattelijana hairahtuisi joskus Elämänkin, sen vanhan, puolelle puosun perässä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä riskeeraa sen tuttusi mielenrauhaa ja omaasi jos sinulla sellaista on enää jäljellä.

        Mistä tiedät vaikka hän itsenäisenä ajattelijana hairahtuisi joskus Elämänkin, sen vanhan, puolelle puosun perässä?

        Voi hyvä taivas onko teille 1 prosentille ihan rakennusteräksestä väännettävä, että kerroin Puosulle aikoinaan että kirjoittaa ihan missä vaan missä oman päätöksen mukaan kirjoitutta. Sehän silloin sisälsi sen vanhankin elämän, nykyisen ilmeisesti elämöinnin, vaikka en tiedä kun en ainakaan 3 kuukauteen ole saitä avannut enkä avaa nytkään.
        Minulle on ollut aina ihan selvää että jokainen kirjoitaa siellä missä huvittaa ja yhtä selvää, että toivoisin etteivät tulisi minun perässäni kirjoittamaan mitään paitsi ne jotka olen erikseen maininnut että halutessaan ei ole minun puolesta esteettä kun kahdelle eli kahdelle patologisesti ja lopullisesti pilaantuneelle miehelle ja naiselle.
        Ne jotka heidänkin kanssaan kirjoittelevat saavat sen minun puolestani vapaasti tehdä, kuten aina ovat saaneet.
        Toivoisin taas kerran että nämä psykopaatit edes sen verran terveytyisivät tai lääkkeet helpottaisivat että kiljuisivat ja inisivät silelä jäte Elämässä.


    • Tarkennan kuitenkin vielä sen verran, kun Calvados nyt sattui vierailemaan täällä, että mitään pakkoa ei tänne ole tulla. Saa tulla jos ihan itse haluaa ja on rationaalia asiaa.
      Tiedätte kyllä mitä se 1% minun ilmaisemanani kattaa. Se on tasan 3 kirjoittajaa.

    • Aloitetaanpa sitten ketjun tarkoitus eli kauniiden maisemien, mielenkiintoisten asioiden ja hyvän musiikin levittäminen
      Tässä taas kanavamatkailua kauniissa kanavissa
      https://www.youtube.com/watch?v=8zRI7xwN_mU
      Sitten päälle kuin maisemaan sopivaa musiikkia
      https://www.youtube.com/watch?v=u94GnWiQcsU

      Sitten jää nähtäväksi saako lisää esityksiä aikaan.
      Kuin sattumalta mainitsemani ystävä oli meilissäni tänään ja jakoi vanhaa kauppalaivatietoutta laivasta ja yhtiöstä joita kumpaakaan ei enää ole Suomen rekistereissä.
      Pitää vielä ihmetellä kutsuuko hänet kirjoittelemaan kun en haluaisi altistaa häntä sellaisille riskeille joiden kanssa itse olen joutunut elämään.

      Sellainen mahdollisuus kun valitettavasti on edelleenkin olemassa. "Anonyymihän" sen tuossa ylempänä kävi jo vahvistamassa, että edelleenkin vahditaan joka kirjainta ja ollaan valmiina iskemään ilkeyksillä heti jos tilaisuus edes teoriassa tulisi esiin.
      Eli soromno, jatkamme vanhaan tyyliin emmekä unohda joskus muistamasta niitä luonnepahoja ihmisiä joita ei todellakaan niin pahasti vinksataneina ole kuin 2.

      Minä siitä tietysti olen selvinnyt hengissä ja Puosulla ei ole mitään ongelmaa kun jo hyvissä ajoin hänen ilmaannuttuaan tein rautalankaselväksi mitä näillä ketjuilla on meneillään ja miksi ja tein hänelle aivan selväksi että hän kirjoittaa ihan missä itse haluaa kirjoittaa ja näinhän se on hienosti toiminutkin.

      • Anonyymi

        "vinksataneina"

        vink vink vaan sullekin saatana


      • Anonyymi

        Et kuitenkaan ihan rautalankaselväksi ole tehnyt puosulle, koska hän kirjoittaa Elämässäkin kuin ihminen ihmisille, mitä taitoa sinä et ole koskaan hallinnut.


    • Ja kun tiedetään, että joka kirjain luetaan ja varmasti huomataan ero 3 ja 2 välill, niin kerron jo suoraan että sinne mikroskooppiin kannattaa lisätä se tarkkaa laatumääritelmä mikä oli 3 määriteltäessä ja 2 määriteltäessä
      2 sisältää siis patologisen psykopaatin ja patologisen ihmisryhmä vihaajan ja maalitta jan ja 3 sisältää satunnaisen matkustajan/kuljettajan joka ei ole ihan yhtä paha kuin nuo 2 patologista eli peruuttamattomasti pilalla olevaa tapausta.

      • Anonyymi

        Sontaa kirjoitat. Etkö huomaa, että itse 'maalitat' ihmisiä, kun poimit tuhansien Suomi-kirjoittajien joukosta kaksi tai kolme, joita nimittelet tuulesta temmatuilla haukkumasanoilla?

        Sinun mädännäisyytesi kyllä lemuaa toisiin ketjuihin asti.


    • Täytyy oikein kiittää "anonyymiä", että heti tuli varoittamaan epäilemäni vihauhkan todellisuudesta ja sai minut poistamaan ajatuksenkin vain vähän alle kuuskymppisen ystäväni tääne pyytämisestä.

      Sinällänsä hyvin harmi, sillä han on sekä kirjoitustaitoinen, että haluinen. Tosin laillani nähnyt maailmaa hyvin paljon ja siinä seestynyt. Hyvä huumorintaju, ehkä lievästi yksilöllinen. Olisi merkittävän hyvä lisä mihin tahansa normaalien ihmisten keskustelukerhoon.
      Täällä hänelle kävisi varmasti sama kuin minulle että elämässään paitsi jäänyt ihminen hyökkäisi kimppuun ja väittäisi kaikkea keksityksi ja netsistä vedetyksi ja alkaisi kehittämään ihan omia fiktioita hänenkin jutuistaan. Fiktioita joissa totuus olisi tehokkaasti hävitetty ja viha nostettu kaikessa tapetille.
      Ei muuten olisi persu hänkään vaikka persumaaninen kyllä jostain lauseenosasta tai sanankin osasta kehittäisi påersun aivan kuten ilkeä psykopaatti kehittää jopa pilkustakin tosi rajua fiktiota.
      Harmi todella sillä hän ja Puosu ovat siinä iässä että ainakin teoriassa kirjoitusvuosia on jäljellä ja tiedossa on havintojen pohjalta, että järkikään ei ole ihan heti jäähyväisiä suorittamassa.
      Mutta eihän tässä maailmassa kaikkea saa toimimaan vaikka antaisi tilaisuudenkin kuten Calvadokselle ja Rapunzellallekin on annettu ja itseasiassa amummullekin jos tekee rauhan itsensä ja vihaamansa miniän kanssa ainakin täällä julkisessa kirjoittelussa. Onhan amummulla rationaalista järkeä ainakin tiedeasioissa. Kuka ties muussakin. Se miniä asia vaan sai kokoonsa nähden kohtuuttoman pahoinvoinnin aikaiseksi. Calvadosta saattaa repiä se että hän ei koskaan ymmärtänyt mitä collateral damage oikeasti ja siinä yhteydessä tarkoitti eikä varmaan ole edelleenkään ymmärtänyt että huusi minulle kuin hinaaja että miksi en tuomitse sitä yhtä ihmisryhmäjahtaajaa ja sitten kun tuomitsin heittäytyikin sen parhaaksi kaveriksi. Minä sitä logiikkaa tietysti ihmettelin ja ihmettelen edelleenkin.
      Sensijaan niiden 2 patologisen tapauksen asioita en enää yhtään ihmettele. Ne ovat peruuttamattomasti pilaantuneita omenoita lastissa.
      Nekin tietysti menettelevät kunhan pysyvät omilla ketjuillaan vihaamassa ja keräämässä koirankakkoja.
      Molempiin kyvyt ovat erinomaiset

      Anonyymien patologisten tapausten kielenkäyttö alkaa taas palata alkujuurilleen.

    • Kivasti oli muuten vinksatanen käynyt taas joka kirjaimen pitkästä kirjoituksesta läpi.
      Pilkunsiirto kokemus monen kymmenen vuoden ajalta varmaan on antanut kokemusta kaluta pidempiäkin juttuja urakalla läpi. Vähän kuin ukrainalaiset mansikanpoimijat itäsavolaisia mansikkavakoja. Täytyy olla se suurennuslasi ja mikroskooppikin tosi hyvin puunattu ja pesty tällä patologisella psykopaatilla. Onneksi on sen verran kaukan meistä ihmisistä, ettei välitöntä vaaraa ole siitä eikä siitä,

    • Keksin tässä juuri, että kun meillä on hyvin pitkäaikainen tuttavuussuhde tämän nuoremman Hampurissa silloin olleen kolleegan kanssa niin voin kyää kunhan on sopiva hetki hänelle selvittää perusteellisesti minkälaisessa joukkiossa olen keskustellu ja missä nyt pääasiassa itse kirjoitteleen mutta saalistajat kieli lipoen ja terävät hampaat kirskuen perässä.
      Sitten kysyä ihan suoraan kiinnostaisiko häntä siitä huolimatta tull Tunnistamattomalla nimimerkillä omia hienoja juttujaan jakelemaan niin ettei kukaan mene heti paljastamaan hänen oikeaa henkilöllisyyttään kuten kävi minulle erään "ystävän" toimesta. Siitä muuten oppi, että ihminen joutuu senkin oppimaan ,ettei ota käärmettä ystäväkseen. Ei ainakaan myrkkykäärmettä.
      Tätäkin on vielä ajan kanssa mietittävä.
      Mutta sen voin kuitenkin sanoa, että kun valitsen musiikkia niin osan siitä valitsen Calvadoksen maulle sopivasti siksi että hänellä on ketjujen naisista ylivoimaisesti paras musiikkimaku. On jopa lähes minun luokkaani viihdemusiikissa ja lattareissa.
      Klassinen on asia erikseen.

    • Tämän uuden ketjun avauksen sivutuotteena tili kaikille nilviäisille herätys ja kokoontuminen yhteisininään. Ei se minua hämmästyttäny samahan on toistunut jo kymmenien ketjujen avauksessa, Samat patologisesti epäonnistuneet. Samat suonilviäiset

    • Sitten uuden päivän iloksi ihan kunnollista yömusiikkia. Kunnon ja lähes kunnon ihmisille. Nilviäisethän eivät musiikista mitään välitäkään. Tuskin niilla on edes korvia vaan ne erottavat elämään tärähtelevän maan värähyksistä
      https://www.youtube.com/watch?v=CM1KN7zT3lE
      Siinä nuori nainen laulaa klassista
      https://www.youtube.com/watch?v=um4gHsMxXKo
      Siinä jonkinlaista laskelmaa mitä mobiilivesimökki kustantaa elämisessä
      Ja päätteeksi ikihienoa italialaista mandoliinimusiikkia
      https://www.youtube.com/watch?v=vo8JYCqHozI&list=PLlpgdWDNkjrspUxtiNvRbUS0SDCCHfD5y

    • Minua kyllä aidosti jonkin verran säälittävät nuo patologiset psykopaatit ja maaniset vihaajat. Mitään he eivät opi, mikään ei mene jakeluun. Ei edes niin vähä kuin että heidän kuluneesssa vihassaan ei ole minun lihaani sopivia hampaita enää vaan elämä jatkuu ihan sellaisena kuin itse sitä haluan toteuttaa, ja niin kauan kuin viitsin sitä toteuttaa eli tieteen, taiteen, musiikin ja yhteiskunnan historian ja ajankohtaisten kohtaloiden analyyseillä ja hetkittäin jopa ohjeilla miten olisi parempi toimia.
      Nänä henkiset muumiot eli joiden aivotoiminta on muumion tasolla eivät tietenkään ymmärrä muuta kuin sen vihan minkä muumio oli antanut muumiotorakoilleen tehtäväksi jos joku tulee muumion hautaa ryöstämään.
      Merkillistä mutta samalla täysin älyvapaata väkeä. No mikä muu voisikaan olla seurauksena jos on 50 vuotta aamu 7'stä iltapäivä 4'jään siirellyt pilkkuja ja toinen nuorena ehtinyt ajaa muutaman kierroksen taksia ennekuin on oikea työhalu kadonnut ja on ollut pakko siirtyä metsän keskellä ja hoitaa lämmitys naapurin lahdoittamilla tuulenkaatopuilla.
      Onneksi eräs oli onnistunut korjaamaan romu zetorin lumenajokuntoon ja saa sillä talvella rahaa voin ja suolan ostoon. Muunhan saa lähimetsän kaatuneista ja järven kaloista katiskalla jos jaksaa soutaa riittävän syvälle.
      Heille tällaista tilanne sopivaa muzakkia. Itse he eivät siitä mitään ymmärrä, mutta joku muu saattaisi
      https://www.youtube.com/watch?v=x1cxO33Vaus
      Tatjanan konstellaatio
      ja
      https://www.youtube.com/watch?v=HDzvMSTFHek&list=RDlqmrp6fekSI&index=6

    • Minua kyllä aidosti jonkin verran säälittävät nuo patologiset psykopaatit ja maaniset vihaajat. Mitään he eivät opi, mikään ei mene jakeluun. Ei edes niin vähä kuin että heidän kuluneesssa vihassaan ei ole minun lihaani sopivia hampaita enää vaan elämä jatkuu ihan sellaisena kuin itse sitä haluan toteuttaa, ja niin kauan kuin viitsin sitä toteuttaa eli tieteen, taiteen, musiikin ja yhteiskunnan historian ja ajankohtaisten kohtaloiden analyyseillä ja hetkittäin jopa ohjeilla miten olisi parempi toimia.
      Nänä henkiset muumiot eli joiden aivotoiminta on muumion tasolla eivät tietenkään ymmärrä muuta kuin sen vihan minkä muumio oli antanut muumiotorakoilleen tehtäväksi jos joku tulee muumion hautaa ryöstämään.
      Merkillistä mutta samalla täysin älyvapaata väkeä. No mikä muu voisikaan olla seurauksena jos on 50 vuotta aamu 7'stä iltapäivä 4'jään siirellyt pilkkuja ja toinen nuorena ehtinyt ajaa muutaman kierroksen taksia ennekuin on oikea työhalu kadonnut ja on ollut pakko siirtyä metsän keskellä ja hoitaa lämmitys naapurin lahdoittamilla tuulenkaatopuilla.
      Onneksi eräs oli onnistunut korjaamaan romu zetorin lumenajokuntoon ja saa sillä talvella rahaa voin ja suolan ostoon. Muunhan saa lähimetsän kaatuneista ja järven kaloista katiskalla jos jaksaa soutaa riittävän syvälle.
      Heille tällaista tilanne sopivaa muzakkia. Itse he eivät siitä mitään ymmärrä, mutta joku muu saattaisi
      https://www.youtube.com/watch?v=x1cxO33Vaus
      Tatjanan konstellaatio
      ja
      https://www.youtube.com/watch?v=HDzvMSTFHek&list=RDlqmrp6fekSI&index=6
      **********
      Esitän tässä vielä yön suurennusleille ja kuuntelilaitteille oikein mahtavan pilaantunutta nieltä nostattavan tukimarssiin. Tästä se taas into nousee vieden vinoutunutta ajatusmaailmaansa entistäkin vinompaan suuntaan
      https://www.youtube.com/watch?v=ss6nr9psJ0g
      Omissa muumiopiireissään tämä on kuitenkin kunniamusiikkia. Sellaista mikä innostaa antaumuksella takaa ajamaan persuja vaikkei sellaisia olisi edes samassa läänissä.. Täällä tai Sodankylässä, kaikki on saatava kinni ja mieluiten käyttää pohjanmaalaisen minkin rehuksi, ja minkki sitten maailman puhdistajien tunnusvaatteeksi

    • Selitänpä vähän tosiasioita sellaisille jotka ehkä ihmettelevät nimimerkki AB:n vaahtoamistarvetta eivätkä ennestään tunne tuota monumentaalista hahmoa. Kerron mistä sikiää tyyppi, joka avaa yhä uusia ketjuja, mutta kieltää ihmisiä kirjoittamasta niihin, koska hänen mielestään tarpeeksi arvokkaita on vain muutama käsin valittu nimimerkki koko Suomi-katraasta.

      No täytyyhän purkutalossa elelevän laitakaupunkilaisen yrittää jotenkin päteä, kun työelämä on kaukana takana, liekö eläkkeeseen vaaditut vuodet edes täyttyneet. Muija jättänyt, lapset eivät pidä yhteyttä. Ihmekös jos muiden elämä tuntuu tarpeeksi kadehdittavalta ja vihaamisen arvoiselta. Erityisesti hänellä vihaksi pistää nainen, joka on onnistunut terveenä elämään häntä paljon kauemmin ja löytänyt sopuisan vanhuuden paikan kaukana ruuhka-Suomen hälinöistä. Sietämätöntä tuon öykkärin mielestä, että vanha nainen uskaltaa vastustaa hänen auktoriteettiaan.

      Kapteeni-titteliä käyttävän ukonrähjän antipatia muita kohtaan perustuu usein täysin irrelevanteille seikoille. Hän on tuntevinaan vihollisensa musiikkimaun huonoksi ellei olemattomaksi vain siitä syystä, että tämä ei syötä toisille samanlaista tylsää ja kepeää viihdemieltymystä kuin hän kommenteissaan. Lisäksi ukko on tietävinään naisen toki ulkonäöltään rumaksi ja lihavaksi, vaikkei ole naista ikinä nähnytkään. Loukkausten arsenaali kattaa myös psykiatrian oppikirjojen koko tautiarsenaalin; mitään mielenvikoja ei 'kauheasta akasta' pidä puuttuman.

      Onko tuollaisen ahdasmielisen miekkosen paikka yleisillä kirjoitusketjuilla lietsomassa vihaa toisia kirjoittajia kohtaan. Onneksi hän lyö kiihkoissaan niin reippaasti yli, että harva kai häntä tosissaan kuuntelee. Mutta kun tuota jankuttamista joutuu sietämään vuodesta toiseen, tulee joskus mieleen häipyä näiltä palstoilta tuon yhden ilkimyksen takia. En sitä kuitenkaan te, vaan katson tämän naurettavuuden loppuun asti.

    • Täällä palattiin heti odotetun alun jälkeen normaalitilaan eli yhtään enempää paskakommentteja ei lueta vaan ne tunnistetaan pohjalta aloittaen mihin laatutunnistukseen ei parhaimminkaan kätkettynä mataa sanaa tarvitse lukea ja sitteen vaan pikascrollaukseen. Tuon edellisen pikynsiirtäjätekstin katsoin onneksi 1 laseilla enkä saanut siitä muuta selvää kuin lähettäjän mikä oli eri värillä ja siksi näkyi eri tavalla.
      Jatkossa sitten saattekin te 1% tai 2-3 henkilöä kirjoittaa tänne ihan itselleene sillä taaskaan kukaan ei nittä tunnistuvaatimusta enempää lue ja vanhat pahat muisto pysyvät korjaamattomia. Senkun pahenevat ikääntyessään. Minulle sillä ei ole mitään merkitystä kirjoittamismielessä sillä minä kirjoitan ajanvietteeksi, huvikseni ja harrastuksekseni ja sen teen oli ystävällisiä kommentoijia tai ei mutt edelleenkin olen kiitollinen siitä että estitte minua tekemästä sitä virhettä että olisin mahdollisesti houkutellut aivan viattoman ihmisen kynsien ja hiilihangon uhriksi. Puosun kanssa hän toki olisi voinut mennä kirjoittamaan mine vaan jos olisi niin innostnut kirjoittamaan ja hänet ja aihealueensda tuntien varmasti olisikin Puosun kanssa tietoa ja ajatuksia vaihtanut
      Nyt elämä jatkuu sillä tavalla kun on pyydettu 2-3 toimesta, lähinnä 1 toimesta.

      • Anonyymi

        Missä se tieto ja kulttuuri viipyy? Takerrut mieluummin lillukanvarsiin. Onko edes tuttu sanonta merimiesingliskan puhujalle?

        Kuule ALItuinen, kynnet ja hiilihanko ovat vain sinua varten.


    • Tähän uuteen ketjuun jollain tasolla yhdistän myös sen sijaisjakoketjun ja siellä kirjoittamiini otteisiin muilla ja poliittisen kannanoton foorumeilla kirjoitettuna ajankohtaisasian kannanottona. Niitä kuitenkin harvakseltaan kun tietoisesti pyrimme pitämään poliittisen keskustelun roolin matala asteisena siksi että meillä on myös ihminen joka elää ideologian hurmiossa ja erityisen pahassa sellaisessa eli ihmisryhävihassam kohteena kotimainen suuren suuri puolue. Idealisminsa sumentaman hän näkee kaikkialla tätä yhtä puoluetta ja on onnistunut aivopesemään itsensä monen muun syvän vasemmistilaisen tavoin että se suuri kansanosa olisi pahalla asialla. Minusta he ovat tasan tarkaan yksi puolue muiden joukoissa ja heillä on oltava samat oikeudet kuin muillakin kansalaisilla sillä jos ideoligian ha humun vuoksi alamme kieltämään ihmisryhmiä niin kohta yhdet kieltävät kaikki vihreät, toiset kaikki punaiset, kolmannet kepu, neljännett RKP'n kieli ja rakennerasistisena puolieen ja jättävät vain kritilliset ja Harkimon liike Nyt rauhaan noin yleisellä läpileikkaustasolla fiktioituna

    • Anonyymi

      Otteita energiakeskusteluista
      Minä vielä joutessani kyselisin, että millä ihmeellä saisimme Mika Anttosen rationaalia energiatietoa hallituksellemme, joka nyt on jo liian pitkään ollut pelkkä MTK energiaosasto ja yleisen sekä globaalin edun kannalta totaalisen tuuliajolla ja pahaa jälkeä tehnyt esimerkiksi tuerve ja biomassa politiikassaan ja kaasupolitiikan hidastamisessaan vaikka sillä olisi erittäin halvalla saati erittäin nopeasti massiivisen suuri välitön päästövähennysvaikutus liikenteessä ja kunnallisessa lämmöntuotannossa mikä nyt savustaa ilmastoa turpeella ja puilla joille molemmille olisi järkevääkin ja edes jonkintasoisen jalostusasteen sisällyttämistä

    • Noita akkojen kokous, missä kynsivät toisiaan kuumilla hellankoukuilla. Täältä niitä siis sikiää ja leviää itäänkin harvakseltaan
      http://bot.fi/3cda
      Onneksi siellä on edes kokenut hellakoukun väistelijä Matti heittämässä akkojen myrkkysoppaan edes vähän terveellisiä aineksia

    • Se muuten pahantahtoisen kirjoituksen kontrollointi toimii parhaiten siten, jos jollakin sattuu olemaan niskassa joku patologinen vihamielinen psykopaatti, että kun avaa ketjun, niin vetää sivu scrollinäppäimestä tekstin suoraan pohjille ja sitten nostaa hiljaa ylöspäin edellisen kommentin pohjille.

      Siitä saa heti otteen onko kyseessä patologinen vainoaja vai tavallinen kirjoittaja.

      Toivottavasti monikaan ei joudu tuota ohilukutekniikkaa harjoittamaan. Minun niskaani vaan hyppäsi sama patologinen tapaus jo noin 15 vuotta sitten kun uutena alussa hiukan kerroin elämästäni maailmalla , sen iloista ja murheista. Hänelle pilkunsiirtelijän elämän tehneenä sellainen elämä oli täyttä fiktiota ja siksi hän alottui heti kaiken kertomani leimaamisen valeeksi ja keksinnöiksi ja kävi kaiken mahdollisen kimppuun ja aina halventamisyrittäen ja keksien kaikki juttunsa itse.

      Tapaus oli niin paha, että hän on edelleenkin niskassani kun häntä valitettavasti ovat muutamat omissa vaikeuksissa ollet ns. ylläpitäneet ja osin jopa ruokkineet hulluja kimppunkäymisiä ja vainoamisia. Eniten minua kuitenkin surettaa ne monet hyvät naiset jotka hänen hyökkäyksensä heitäkin kohtaan lopulta ajoi uuvuksiin ja pois osallistumasta. Aivan noiden uhrienkaan vuoksi minä en katso aiheelliseksi poistua paitsi kun tulee luonnollinen poistuminen mikä lopulta jokaisen poistaa.
      Meidän tuon tyypin hommista huolimatta "hengissä" selvinneiden onkin vaan jatkettava juuri niin että ei lue sen luomuksia eikä sen ihmisryhmäjahtaajankaan "luomuksia".

      Kannattaa kirjoitella ihan harrastuksen ja sitä mikä huvittaa ja siellä missä huvittaa. Minäkin valtaosan kirjoitan ihan muualla ja asiakommentointifoorumeilla sekä tunnistamattomilla nimimerkeillä että yhdessä paikassa jopa omalla nimelläni vaikka senkin voisin vaihtaa sielläkin nimimerkkiin. Nimimerkkikin on valmiina rekisteröity, jos sinne kertomani tapainen psykopaatti ilmaantuisi. Tosin siellä psykopaatit saisivat muilta kirjoittajilta hyvää kyytiä ja heti.

      Nytkin kirjoittelin siis ihan huvikseni muistuttaakseni satunnaisia ohikulkijoita siitä millaisia karikkoja ja ns. liukumiinoja eli naudan jätöksiä voi kaikkialla kohdata ja miten niistä voi selvitä jos ei halua heti luovuttaa hulluuden edessä ja ottaa Ritolat.
      AB

      • Anonyymi

        Eikö sulla raukalla koneessasi ole end-näppäintä vai eikö se toimi kun pitää scrollata?


    • Anonyymi

      "Aivan noiden uhrienkaan vuoksi minä en katso aiheelliseksi poistua paitsi kun tulee luonnollinen poistuminen mikä lopulta jokaisen poistaa."

      Tuossa puhuu todellinen ritari.
      Suomi-ketjujen sydän, keuhkot ja peräsuoli.

      • Anonyymi

        Yst. huom. Ritolat kirjoitetaan tavallisesti pienellä ärrällä silloin kun se tarkoittaa pakoa.


    • Sitten onkin musiikin aika. Oli sen verran mielenkiintoinen tuo Ritolat ystävällinen ohje, että on ihan pakko nyt erityisen tarkkanäköiselle neuvojalle kertoa että ihan tarkoituksella kirjoitin sen isolla alkukirjaimella hyvin tietoisena että se kieliopin mukaan kirjoitetaan pienellä. Se vaan tarkisti että joku todella lukee jokaisen kirjaimen kirjoituksistani. Sen verran ovat kiinnostavia joillekin.
      Eli edelleenkin "Kotkat" seuraavat minua. Ilmeisesti kuitenkin naaraspuoliset Kotkat vaan! Eli Kot Kot vaan!
      https://www.youtube.com/watch?v=vo8JYCqHozI&list=PLlpgdWDNkjrspUxtiNvRbUS0SDCCHfD5y
      Italialainen mandoliini varmaan kelpaa kaikille. Jos ei kaikille niin calvadokselle ainakin, jolla on Kotkista selvästi paras musiikkimaku
      Ja tämä rajusti klassisempi koostelma varmaan viehettää ammunkin konserttimatkamakua ja Rapunzelinkin, jos menestyneet golf matkailevat lapset ovat konserttiin liput järjestäneet
      https://www.youtube.com/watch?v=qXUMqSWpomA
      Ja laitetaanpa vielä alkuaamulle yksi myös korkeantasoisen musiikkimaun miehille kelpaava esitys
      https://www.youtube.com/watch?v=yOXN5gMfWdU
      Jäi vielä reserviin aitoa tyranniamusiikkia muutamasta mallimaasta, missä yhtään hengissäolevaa persua tai muutakaan ajattelevaa kansanryhmää ole

    • Illan viihteen aika saapuu. Huomasin muuten että jos avaa valikon kautta niin näkee suoraan kuka on viimeksi kirjoittanut ja koska. Anonyymit se ilmoittaa anonyymiksi ja meillähän se lähes poikkeuksetta tarkoittaa jonkun purkausta. Tosin tuleehan joskus, kun ei jaksa rekisteröityä, itsekin lähetettyä anonyyminä, mutta silloin yleensä nimikirjaimin pohjalla.
      https://www.youtube.com/watch?v=Epl_pk7fZA8
      Se oli kanava alus kaunotar. On kiva katsella näitä kaunottaria kun tietää minkälaisia hirviöitä maailmalla liikkuu vaanimassa ihmisiä, vaikka maailmassa on niin paljon oikeaa tehtävää ja korjattavaa vääryyttä. Jotkut vaan ovat nenäihmisiä eli oma nenä on maailman tärkein ja muiden pitäisi olla samaa mieltä juuri hänen nenästään.
      Lisää lempeää kauneutta patologisen viharumuuden maailmaan.
      https://www.youtube.com/watch?v=CQwPp7ATI3s&t=5s
      Sitten pari siivua maan mainiota musiikkia hyvän maun kuuntelijoille. Siis ihmisille joilla on korvat eivätkä ole pelkkää nenää! :)
      https://www.youtube.com/watch?v=jOagc0YQSp0
      https://www.youtube.com/watch?v=eGbHnJCDMyE
      Tämä jäkimmäinen Hauser on vähän "kovempaa" klassista
      Sopii hyvin ohitettavaksi jos meinaa nenällä kuunnella

      • Kun kuuntelin korvilla ja hyvillä kuulokkeilla tuon Hauseri ja orkesterin esittämän Karl Jenkinsin Benedictuksen niin on kyllä suositeltava muillekin jotka korvilla eikä nenällä kuuntelee tekemään se kokemus.
        Tosin varotan että jos joku sattuisi olemaan niin harrastaja että on ihan oikea vahvistin ja kaiuttimet niin siinä räjähtää suuret rummut välillä niin että raplingit voi tippua seiniltä jos on volyymiä paljon päällä.
        Tuo Hauser on kaikenkaikkiaan tuottanut loistokasta musiikkia. Ainoa mikä vähän häiritsee on hänen eräänlainen tik liikkeensä eli mussutus niin että suu käy koko ajan soittipa mitä tahansa musiikkia.


    • Politiikan osalta vähän otteita jatkossa miten kommentoidaan ajankohtaisketjuilla ammattimedioissa.:
      Tässä Tuppuraisen poliittisesta ja osaamisasennoiytumisesta eräässä media-artikkelissa

      "Kansalainen vastaa niinkuin sille huudetaan:
      Höttöä, höttöä, unelmaa, maailmansyleilyä illuusioita, utopioita, epärealismia, ihan eri käsitys oikeudesta ja ihmisoikeuksista. Ilmeisesti ihan eri ihmisten ja kenties jopa eri sukupuolen AY etu edella.

      Ei hajuakaan erityisen tarpeellisesta ja hyödyllisesta teollisuustalouden ja eri infrojen toteuttamisesta. Täysin olematon kyky myös asiantuntijoilla nähdä luovuuden osuus työllistämisessä ja teollisuudessa enkä nyt tarkoita luovuudella maalaamista, soittelemista tai akateemisia tutkintoja vaan parempia nykytuotteita, uusia teollisen mittakaavan tuotteita ja vaikkapa koko tuhansia ihmisiä työllistävä sisävesiinfran luominen koko maan suuret vesialueet ketjutettuna ja uudella suurkanavalla kotimaan alueelta mereen yhdistettynä.

      Kaikki sen liikennevälineistön rakentaminen ja operointi. Tosin jäisihän samalla teitä rasittavia rekkoja myytäväksi kehitysmaihin. Energia alan täys remontti ja sähköntuotannon stabiili täysomavaraistaminen. Yksinkertaisen biokaasun pakkotuotto karjatiloille ratkaisten samalla myös maatalouden massiivista kokonaispäästöä. Koko metaani, erityisesti LNG valtamerituonti ja maanlaajuinen jakelu infran luominen, no listaa voisi jatkaa sivukaupalla. Tuppuraisilla ja Tappuraisilla ei tuota ymmärrystä eikä sen luovaa halua ole."

      Olen muuten Hesarissa lukenut lähes jokaisen Rapunzellan poliittisen kommentin ja voitteko kuvitella, että olen hänen kansaan poliittisista asioista lähes kautta koko linjan samaa mieltä! Rapunzellan on siis persujahtaajien mielestä ihan pakko olla kovan luokan persu ja puolueensäjen kuten minäkin vaikka todellisuudessa lähimmäksi puoluetta olen päässyt näkemällä Kike Elomaan vuosia sitten livenä Lappeenrannan torilla Persujen torikorissa kahvia ja pullaa jakamassa kun siitä ohi purjehdin. Nämä persut syntyvätkin sairaissa päissä ihan muin perustein.
      Pidin muuten Kike näkemästäni. kaunis ja hyväkuntoinen nainen, Kannaattaa hyviä poliittisia ja yhteiskunnallisia asioita ja kaiken lisäksi Sainio omaa sukuaan.

      • Korjaan poikkeuksellisesti yhden väärin ulostulleen sanan tuolta ja sana kuuluu lukea :
        puolueen jäsen eikä puolueensäjen miten se koneen muotoilemana ilmesti paperille
        Terveisiä vaan puoluetoveri Rapunzellalle jos sattuikin ihan yllätyksenä tulemaan.
        Jää vielä alueita joista ajatellaan eri tavoinkin, mutta sehän on normaaleille ihmisille luonnollista. Vinksahtaneille eli omaan ideologiaansa tai päässä pyörivään lopteriin vinksahtaneille jokain eri lailla näkeminen on persuutta ja pitäisi hoitaa "eliminoimalla tai mujin melko tuoksuvin keinoin kuten vaikkapa systemaattinen valehteleva halveeraamisen yrittäminen. Se valitettavasti toimii hyvin moniin naisiin ja maalitauluksi otetut naiset mieluummin poistuvat kuin jäävät korjaamaan malaajan väri ja valuvikoja.
        Itse asiassa oikein fiksi mieskin poistuisi. Itse en ole poistunut kun minulla on tämä kirjoitusharrastus mitä en tarpeeksi saa sammutettua ammatti ja asiafoorumeilla ja toisaalta sen verran suuri oikeuden ja ihmisyyden tasju, että kokisin itseni tosi saastaiseksi jos en olisi omalta osaltani yölöläpitämässä oikeaa totuutta ja suhteellisuutta molempien pahimmanlaatuisilta uhkaajilta. Täällä ketjulla niitä on onneksi vain 1 pahuusjohtaja ja yksi ympäri-idiotismin kappalainen ja muutama näiden johtoon omasta heikosta persoonallisuudesta johtuen alistuneita. Ja onpa ajanmittaan ollut kyllä niitä ihmisen hyvyyden puolellakin olleita.
        Taidankin illalla jos framilla ollaan laittaa yhden sellaisen mielimusiikkia Gaatano Donizettiltä
        Lucia di Lammermoor ainakin olisi tarjolla esikansiossa


    • ps.
      Jos Rapunzella joskus sattuisi näkemään mitä juuri kirjoitin, niin asia on niin, että minähän näen hänen nimimerkkikirjoituksensa itse jokaisen, mutta hän ei näe yhtään minun enää kun aikoinaan, jokunen vuosi sitten, pahimmassa ja pahiten manipuloidussa joukkojahti tilanteessa muutin myös tunnistetun HS yhden nimimerkkini ja siivosin samalla yksityisalueelle tunkeutumisen vuoksi muunkin mahdollisen netti yhteyteni ja varustin uudet sellaisella madolla mikä automaattisesti menee vihamielisen vierailijan koneelle ja kertoo kuka oli ja missä.
      Silloinkin "joukkojahdin" syy oli sama kuin ihan aikojen alussa. Minä kirjoitin totta tai huonoimmassa tapauksessa mielipiteen jonkun valehteluista tai jonkun selvästä kohtuuttomuudesta ja molempien sekä totuuden että mielipiteen kimppuun kävi se joka oli väärässä ja sitä seurasivat yhtään ajattelematta joukkomanipuloidut itsenäistä ajattelua pelkäävät.

      Ei kannattaisi pelätä ketään valheella tai väärällä uhkailijaa, koska siinä käy omalle äänelleklin kuin eunukeille. Kuka teistä oikeasti haluaa joutua eunukin asemaan kun teillä on oikeaakin asiaa ja keskusteltavaa kuten vaikkapa Rapunzellalla jonka asiapoliittisen ajattelun käytin konkreettisena esimerkkinä.

    • Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan ”härski” väite ihmetyttää – Hallituksen työllisyystavoite jo täytetty?
      "Kansa vastaa Saramon näkyihin"
      "Saramon tavoin ja tulkinnoin voi ajatella ainoastaan jos koko ajatumaailma on pahoin illusorisen ja fiktiivisen itseaivopesunkin peruspilaama. Eihän kukaan normaalilla järjellä varustettu voi ajatella esimerkiksi coronatuilla hidastettua lomautusta tai irtisanomisen siiroa työllisyyssaavutuksena. Sellaiseen ajatteluun taytyy olla jo kovan luokan illusionisti, jollaisia enemmän ja luonnostaan löytyy vihreistä, mutta valitettavasti edelleenkin myös vasemmistoliitosta vaikka Li yrittää puoluetta RKP edun nimissä modifioida sen tarpeiden suuntaan. Nekään eivät luonnollisestikaan koko kansan etuja palvele vaan pienen vähemmistön.
      Joka puoueella kuitenkin on omat idealistirähjääjänsä. Niitä on Kokoomuksessa. Perussuomalaisissa, Kepussa esimerkiksi Kärnä ja Leppä, demareissa pilvin pimein sen jälkeen kun siitä tuli feministipuolue jonka miehetkin pukeutuvat kilttiin!
      Ilmeisesti ainoa puolue missä ei ole selkeitä erityisfanaatikkoja ovat kristilliset ja tämä on paljon sanottu "pakanalta". Kristilliset fanaatikotkin ovat lähestulkoon kaikki Kepu-Lestadiolaisyhteyksissä."

    • Ote autoteollisuuteen liittyvästä ajatusmaailmasta:

      Autoteollisuus on mielestäni aivan liikaa panostanut sähköautoihin vihreän poliittisen illuusion pohjalta ja vastoin teollisuuden todellisuuden tietoutta mikä kertoo sekä akkumateriaalien nopeasta loppumisesta ja sähkön tuotannon puhtaan ja stabiilin eli ydinvoimatuottamisen tarpeesta mikä on edelleenkin perusteitta sivuutettu. Sähkö siis tarvitsemme puhtaana että voitasiin taloudellisesti tuotaa vetyä joko autojen polttokennokäyttöön tai Power to X polttoainetarpeisiin jolloin myös lentoliikenteen tarvitsemia nestemäisiä korkean energiasisällön ilmastopuhtaita tuotteita kyetään tuottamaan.

      Autoteollisuus ei näytä mitenkään ottavan huomioon, että metaaneja olisi liikennepolttoaineiksi saatavilla sekä halvalla että riittävästi paljon pidemmäksi aikaa kuin koskaan on näköpiirissä ollut maaöljypohjaisille tuotteille.

      Jokainen edes minimaalisella ymmärryksella varustettu tietää että biomassan varaan ei liikennepolttoaineita lainkaan voida edes ajatella ja nykyisestäkin erittäin kokonaisvahingollisesta käytöstä olisi pikavauhtia päästävä eroon.
      Metaaneilla sen sijaan päästäisiin pikavauhtia vaikeuksitta noin 50% liikennepäästöjen pudotukseen eikä autotehtailla olisisi mitään suurta ongelmaa alkaa tuottamaan myös maakaasulla tai LNG toimivia ajoneuvoja. Merenkulkuhan on jo hyvää vauhtia siirtymässä LNG toimiseksi hyvin tuloksin

    • Tässä mielenkiintoinen pihkauutinen iltalehdestä mitä sitäkin pitää lukea jos näkyy asiallinen aihe kuten tämä.
      Tästä haluaisin Puosun kanssa, kun ja jos täällä käy, vaihtaa ajatuksia metsäteollisuuden jalostusaste ja luovuuskysymyksen siksi, että eipä näin ymmärrystä vaativasta aiheesta täällä ketjulla kenenkään muunkaan kanssa voisi keskustella.
      https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/f5c6d429-bb16-4969-b447-e141cac192dd?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=kauppalehti.fi
      On erittäin pitkään ollut tiedossa hjavupuiden itsesuojelutuotteen eli pihkan ja mäntyöljyn erinomainen desinfiointikyky. Siksi maailmalla melkein missä tahansa maassa on ihan peruskaupoissa tarjolla lukuisia mäntyöljypohjaisia desinfektioaineita ja myös pihkalle erilaisia tuotekehityksiä muussakin kuin ihonhoidossa.

      Meillä taas pihkaa on varsin vähän käytetty salvoissa tai haavanhoidoissa vaikka sen tiedetään pystyvän tehokkaasti moniin patogeeneihin joihin monet synteettiset desinfektantit ja voiteet eivät oikein tehoa. Myös mäntyöljypohjaisia yleisiä siivousdesinfektioaineita meillä on hämmästyttävän vähän verrattuna muuhun maailmaan missä tarjontaa riittää. Tämä siitä huolimatta että olemme suuri mäntyöljyn ja pihkojen tuottajamaa.
      Meillä sensijaan kansallisen "tavan" mukaan mäntyöljyä on UPM keksinyt aloittaa käyttämään poltettavan eli ns. biodieselin raaka aineena. (Bio Verno) Toisinsanoen arvokasta ja monipuolista raaka ainetta käytetään kaikkein vähiten jalostettuun ja tuottavaan toimintaan, mihin sitä taas ei juurikaan missään muussa havupuukorjuun suurmaassakaan tehdä.
      Minusta meidän metsäteollisuuden innovointikyvyssä ja taloudellisessa ajattelussa on rajuja puutteita.
      Mistä ihmeestä tällainen halvautuneisuus tuote ja liiketoimintakehityksessä oikein mahtaa johtua?
      Etkö sinä Puosu voisi vielä palata eläkkeeltä auttamaan nykytuotekehittäjiä edes jotain ymmärtämään. Vai johtuuko meidän huono luovuus ihan vaan näiden nykyisten tuotekehiottelijöiden äideistä!

    • Illan musiikiksi nyt se Donizetti, jonka erään teoksen eräs henkilö oli Dulcamara josta edesmennyt hyvä kirjoittaja Dr. Dulcamara otti nimimerkikseen.
      Sääli, että Dr. Dulcamara joutui silloiset elämäläiset jättämään ennenaikaisesti.
      Yleinenj tapahan sitä ennen ja sen jälkeenkin on ollut se että erityisesti naiskirjoittajia on ahdistettu toisen naisen toimesta pois, eömän ketjulla muutuutua kestämättömäksi jatkuvan ad hominen hyökkäilyn vuoksi.
      Oma suosikkini Donizettin tuotannosta on kuitenkin toinen, mutta kuunnellaan nyt tämä Dr. Dulcamaran ja ei luonnollisista syistä pois pakotettujen naisten muistamiseksi
      https://www.youtube.com/watch?v=Z9TCn-SBNOI

    • Se oli siedettävän hyvä tuo Netrebkon esittämä Donizettin Lucia di Lamermoor, mutta ehdottomasto paras donizettin tuotanto on juuri se L'elisird'amour eli lemmenjuöma.
      Siinä puoskari Dulcamara yrittää saada kasiinsä rohdon ja siitä nimimerkki DR. Dulcamara savonkliinalaiselle edesmenneelle hyvälle sanan ja musiikin tuntijallemme.
      Toivoisimme varmaan lähes jokainen hänen olevat joukoissamme edelleenkin nostamassa älyllistä tasoa edes mitattvalle tasolle
      Osioina taas paras kohta siitä on Una Furtiva L'agrima josta on monen monta tenoria versioinut.
      Otan tässä nyt esiin poikkeavasti italialaisen ja tallinläheisen esiintyjönFerrucci Tagliavinin esittämään tuon osan. Hänen tuotamanaan se tulee jotenkin vapaasti ja villinä vailla pakkoääniä ja tekniikkaa
      https://www.youtube.com/watch?v=DohQN9q4G9A
      Toivottavasti oli leikepöydällä oikea kappale nyt

      • Honosti tuli esiin se me naisten naispsykologian tutkimus esiin. Ehkä se luonnollisista syistä ujosteli tuölla esiin asianomaisten todettavaksi. Tulkoon nyt kuitenkin sillä onhan jokaisella oikeus nähdä itsensä asiantuntijoiden silmin
        https://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva-olo/mieli/oletko-kauhea-raivoakka-naisten-aggression-takana-usein-tukahdutettuja


    • Anonyymi

      Näin päivällä ei tiede eikä musiikki oikein kuki, mutta aina kelpaa katselle merielämään sen erilaisissa versioissa. Esimerkiksi elämää Mississippi joella omassa pikku talossa!
      https://www.youtube.com/watch?v=OttgPFvGQYI

    • Anonyymi
    • Nyt alkaa taas tuntua siltä että itsekin kaipaa jotain vanhan tieteen uusia esitystapoja joita uudelleen opetellessa saa ne harmaatkin vähän vilinää. Nykyisinhän harmaata on sekä pään ulko-, että sisäpuolella. Tai on kellä on.
      Tässä pari aluetta kehiin:
      https://www.bbc.com/reel/video/p07ptdsn/how-spilling-your-tea-could-help-you-survive-an-earthquake
      ja aritmetiikasta tämä blokki ajattelu mikä kylläkin itse kehittämänäni ja itselleni sopivana modulointi vasta avasi minulle matematiikan salat silloin joskus. Sillä asian purusosiin purkamisella ja uudelleen koostamisella kysymyksen mukaan pystyy luomaan melkoisesti uutta vanhasta. Sinäkin sama, pystyy ken pystyy.
      https://www.youtube.com/watch?v=lJ3CD9M3nEQ&t=27s

    • Anonyymi

      Annostellaanpa ihan ajanvietteenä ajatuksia kiinalaisten asemasta ja politiikasta globaalisti:

      Aina kun on kyseessä kiinalainen partneri manner Kiinasta niin se on absoluuttisen poikkeuksetta riippuvainen hallituksen opetuksista. Sana nyös jos kiinalainen partneri on jostain muusta maasta kuin Taiwanilta tai Singaporesta sekä Malesiasta joissa on mahdollista jopa ihan itsenäinen kiinalainen toiminta. Myös kaikki Suomessa toimivat kiinalaisten "partnerit" ovat asteella tai toisella alisteisia Manner Kiinan hallinnolle ja ideologialle. Eikä aina edes kovin hienovaraisesti. Vain umpihullu luottaa kiinalaisen partnerin poliittiseen pyyteettömyyteen. Tai aivan oikein sanottuna moni kyllä haluaisi vaan ei pysty. Kerbores on lähetetty matkassa jokaiseen maahan vaikka olisit siinä maassa syntynyt ja kansalaiseksi kasvanut. Riittää että vanhemmat ovat Kiinalaisia
      AB

    • Anonyymi

      Aika kiva lauantai tänään. Pääsin Uudenmaan kiertoajelulta ja hankinnoilta kotiin juuri kun alkoi puut heilua ikkunan takana. Välillä jossain kehä 3 pohjoispuolella tuli ihan kunnolla vodaakin niskaan. Mutta muuten hieno kosteus ja lämpö. Ihmiset ovat näemmä täysin coronan unohtaneet. Sen verran paljon on väkeä joka paikassa.
      Sain vaihdettua mielikelloonikin uuden patterin. Sen muuten vaihtoi kelloliikkeessä takuuaito ja erittäin kaunis kiinalaistyttö. Siitä kai sain ajatuksen kopioida tuon ihan muuhun keskusteluun lähettämäni Kiina kommentin myös tänne missä sekin luetaan suurennuslasilla, eli kiinalaiset saavat ansiotonta huomiota.
      Kiinalaisten kanssa on myös tullut oltua hyvin paljon tekemisissä ja heidän ajattelutapansa on siis minulle ihan ruohonjuuritasolta tuttua. Tämä siis Singaporen ja Indonesia-Malesia ajoilta.
      Kellokin on varmasti kiinalainen vaikka sen olen ostanut Ajmanin Carrefourista. Sellainen suurikokoinen merensinisellä kellotaululla ja erittäin selkeillä numeroilla ja viisareilla.
      Kiinalaiset muuten ovat kuin venäläiset. Yksilöinä heissä ei ole mitään ongelmaa mutta kun he saavat joukon kokoon niin se alkaa heti toimia suljettuna piirinä missä vallitsevat joko venäläiset tai kiinalaiset säännöt
      AB

    • Anonyymi

      Vähän ilmastopolitiikkaakin poimittuna muiden kirjoittamana:

      Se on Mauri, minun ymmärtääkseni niin, että vaikka suomalaisten osuus globaaleista päästöistä olisikin noin pieni, niin velvollisuutemme ihmisinä on tehdä kaikki kohtuullisesti mahdollinen omien erilaisten päästöjemme vähentämiseksi.
      Siihen tiedämme olevan olemassa lukuisia erityisen hyvin ja nopeasti tuota omaa kansalista ja ihmisen osuutta vähentäviä hyvioä toimenpiteitä.
      Yksikään niistä hyvistä toimenpiteistä ei ole vihreiden agendalla vaan he vastustavat niitä kuten kaikkea muutakin järkevää. Tosin he eivät ole aivan yksin järkevää vastustamassa vaan erityisesti ilmasto-ja energia asioissa myös kepu ja harhaiset punaiset vastustavat järkevimpiä toimia.

      Jos saisimme suurpäästäjät kuten Kiinan, Yhdysvallat, Saksan, Puolan, Venäjän jne tekemään oman osuutensa kohtuullisesti, niin silloin saisimme myös sitä globaalia vaikutusta. Voimme kuitenkin vain näyttää esimerkkiä oikein tekemisestä. Nyt emme sitä tee ja etenkään vihreät ja kepu eivät tee vaan vastustavat. Toinen koska ideologia on kaiken vastustaminen ja kaikesta pöyristyminen ja toisella taas tuilla eläminen ja sidotun hiilen polttamisesta esimerkiksi turpeena ja puuna tuettuina on vaurauskysymys ja heillä se ohittaa poikkeuksetta yhteisen vastuun.

    • Ei nyt tehdä poikkeusta tänäänkään vaan laitetaan vähän hyvää musiikkia itselle ja muille jotka vielä kukkuvat ja kykenevät laadukasta musiikkia tunnistamaan. Tietenkin yritän välttää Pohjoiskorealaista lietsontamusiikkia kovasti jahtihenkisille ihmisille, joiden henkinen kotimaa pohjois korea on.
      Aloitetaan yleishienolla Haserilla
      https://www.youtube.com/watch?v=qZSJvyBag8A
      Perään myös takuuvarmaa Martinia
      https://www.youtube.com/watch?v=yQOsUMbU9n4&t=48s
      Ja pisteeksi tämän vuorokauden puolella tämä:
      https://www.youtube.com/watch?v=vla1Pp1IB7E

    • Siinäpä tuli annosteltua todella hienoa musiikkia ihan kauhalla.
      Ihmisen valitsema musiikki kertoo ihmisestä ja hänen sielustaan enemmän ja selvemmin kuin mitkään sanat.
      Tosin miten sen voisivatkaan ymmärtää maakellareissaan majailevat, piereskelevät ja lyllertävät maahiset. Eivät mitenkään. Heitä varten onkin Kim jong Unin marssimusiikki mitä soitetaab hehkuvan punaisilla tikuilla ja helistimillä.

      • Kuka mitäkin sielunsa silmillä näkee muista kirjoittajista. Tämä maahinen puolestaan iloitsee nähdessään purkutalon letkumiehen pinnistelevän purkajia vastaan niin että korston pää kauhusta tutisee, kun miesvoimin koetetaan raahata ulos pesästään. Luovu jo sovinnolla, sinulle on paikka varattuna hulluimpien vanhusten lataamossa.


      • Anonyymi
        LiisaO kirjoitti:

        Kuka mitäkin sielunsa silmillä näkee muista kirjoittajista. Tämä maahinen puolestaan iloitsee nähdessään purkutalon letkumiehen pinnistelevän purkajia vastaan niin että korston pää kauhusta tutisee, kun miesvoimin koetetaan raahata ulos pesästään. Luovu jo sovinnolla, sinulle on paikka varattuna hulluimpien vanhusten lataamossa.

        En ole tuotakaan kommenttiasi lukenut, Lissu, mutta aavistan mitä siinäkin on.
        Etkö, Lissu, voisi mitenkään pysyä pois täältä ja mennä ulvomaan kuin persiisiin ammuttu susi, tuonne omalle elämä ketjullesi, missä sinua arvostetaan, tuetaan ja pelätään. ja missä sinulla pari uljasta sulhoa heti vastaanottamassa innolla. Täällä sinua ei edes lueta, eli miksi kirjoittaa tänne vaikka sinujjn pahoja töitäsi laimeasti sivulauseissa muisteltaisiinkin kenties pari viikkoa sen jälkeenkin kun olet poistunut. Sitten vaipuisit sinäkin sillä painolastilla unholan kaivoon täälläkin. On se painolasti niin rankka että kyllä se ainakin 2 viikkoa vie unohtaa kokonaan.


    • Kylläpäs on aika livahtanut yllättävän nopeasti tuolla muualla kirjoitellessa.
      Pitää nyt tulla ainakin illan musiikit lataamaan jotta voi ne kuunnella täysin ennenkuin suunnittelee siirtymistä "heteka" osastolle. On muuten edelleenkin postittamatta se Puosulle kirjoittamani pitkä vastaus tuulivoimasta. En ole uskaltanut kun pelkään hirveesti olla vähääkään eri mieltä kenenkään kanssa, paitsi kansanryhmävihaajien ja inisijöiden. Niitä en pelkää kun eihän niiden hommissa ole vähäisintäkään tolkkua. ;)
      https://www.youtube.com/watch?v=TOuJk0FhqXE
      Aloitettiinkin heti reippaalla heivalla
      https://www.youtube.com/watch?v=bQ1R--8MYx0
      Sitten suosittua lattaria jazzahtawasti
      https://www.youtube.com/watch?v=P7ZLcUYzvnc
      Se taas oli huippuklassista Franseco Tarregaa
      https://www.youtube.com/watch?v=1n4VozeakGk
      Ja hiukan Tarregan luokkaan kuuluva Paula Hermositon versio El Gato Montes paso doblesta

      • Anonyymi

        On sulla raukalla youtubesta täysin väärä käsitys. Luulet että se osoite on laitettava tähän ketjuun esille, jotta kappaletta voi kuunnella. Ja makusi on p****estä. Enpä ole huomannut kenenkään kiitelleen näitä surkeita valintojasi. Ainakaan sen jälkeen kun aloit vainota elämäläisiä.


    • Kun tuossa yllä laitoin kuulumaan pari erityisen hienoa ja myös hyvin soitettua kitrateosta parin nuoren naisen soittamana, niin niille jotka eivät ehkä jaksaneet odottaa että tämä Quijanon esittämä Malaguena tulisi ulos niin postitan sen erikseen aivan vertailukohdaksi miten kuitenkin taidokkaammin kitaransoiton miesmaestro soittaa vastaavanlaista kitaramusiikkia. Ei missään vähäisintäkään epävarmuutta vaan sormet liikkuvat kuin robon pikaälyn ohjaamat sormet
      https://www.youtube.com/watch?v=i6SX-GBHhhg
      Se on myös tällaisen itsenäisen ketjun etu, sillä siinä on mahdollista etsiä ja löytää musiikkimaailman huippua ja samalla kuunnellessaan aläytyä säveltäjän maailmaan hänen luodessaan omana aikanaan tuotakin teosta.

    • Anonyymi

      Puolan tilasta ja politiikasta:
      Puolassa vallitsee tänä päivänä melko samanlainen henki kuin Trump pellen johta massa USA'ssa. Ääri konservatiivit ja uskovaiset ovat vallassa. USA tilanne on vielä siten pahempi, että presidentiksi voi päästä huonon vaalitavan vuoksi suurellakin vähemmistölläpopulaarisesti mitattuna. Useimmat viimeisien vuosikymmenien republikaaniset presidentit on valittu populaarisella vähemmistöllä Republikaanit ovat vaan jakautuneet äänestäjinä samalla tavalla kuin puolassa. Älykkäät asuvat Californiassa ja New Yorkissa ja tyhmät eli äärikonservatiiveja äänestäneet vanhoissa maalaiskunnissa tai entisissä savupiippukaupoungeissa joissa populismin avulla yritetään pysyttää jo mennyt paikallaan. Tätä Dudakin ajoi Puolassa.
      Ei se vielä välttämättä katastrofi Puolalle ole, mutta tulee kyllä heikentämään sen kansalaisten kehitystä Euroopassa ja maassaan.
      AB

    • Anonyymi

      Rekkamiehillekin laaditaan uusia "pelastavia sääntöjä"
      Itse tein kerran takavuosimymmenten kansainvälisellä rekalla erään tuttavakuskini kyydissä ihan viikin kestävän lomakokeilun nuppikyytiläisenä viikon matkalla Saksasta Italiaan. Samalla tuli nähtyä Brenner solan rekkajunat matkustajana.
      Silloin ainakaan kenelläkään rekkakuskilla ei iollut mitään valitettavaa ja nykyiset nupit ovat senkun parantuneet. Jenkkilän pitkän haulin nupit ovat osittain yksiötasoa. Sama Australian tuhansien kilometrien teillä ja isoilla vedoilla

      "Hyvän rekan hyvin suunnitellussa nupissa on suorastaan hienot asumisolosuhteet ja unta saa takuulla erittäin kelvollisesti. Sieltä voi poiketa hyvin varustettujen eurooppalaisten huoltoasemin monipuolisissa palveluissa täyssuihkuissa, pesemässä pyykkinsä tai vaikka halutessaan yöpymässä, Meillä Suomessa vaan sen eurooppalaisen Raststätte tyypisen perus maantiepysähdys ja huoltopaikan tasoista palvelua ei juurikaan ole. Olemme siis rekkamiehen suhteen samanlainen kehitysmaa kuin kaasujen käytössä. Ongelma on puhtaasti suomalainen jos sen ongelmaksi haluu välttämättä tulkita. Veikkaanpa että valtaosa kuskeistamme ei tuossa "nuppielämässä" suuria ongelmia näe."

    • Tämän illan musiikkiannokseen voisi vaikka palauttaa nyt jo kunnolla aikuistuneen Patricia Jetzkovan tsekkiläistä puistokonserttia malliksi meikäläisille kesäfestivaaleille suurten säveltäjien ja hienojen mekaanikkojen maasta
      https://www.youtube.com/watch?v=o7DHachYg4k
      Laitan näin hyvää musiikkia nyt siinä toivossa että käyttääkseni Trumpin ilmaisutyyliä ehkä toivon että ilkeä ja haiseva lissu olisi ottanut vihjeestä vaarin ja pysyvästi palannut sinne missä hänen arvojaan ja tuoksuaan arvostetaan, kunnioitetaan ja varmasti pelätäänkin.
      Siellähän hänellä on kaksi innokasta sulhoakin heti vaikka istuinta suutelemassa kunhan vaan tulisi enemmän ilahduttamaan.
      Patrician lisäksi näin alkuillasta ilmaiset ohjeet miten saa tuottamastaan kakkelista ilmaista energiaa:
      https://www.youtube.com/watch?v=T9P6ywewmmk

      ps. onneksi tiedän ihan itse lissun kertomana että ihan yksin täällä olen eikä kukaan lue juttujani tai kuuntele lähettämiäni ääniliitteitä eli voin kirjoitella ihan miltä tuntuu tarpeelliseksi

    • Kun on pitkä ilta niin vielä ehtii ottaa kuunneltavaksi lisää kaunista ja sielullista musiikkia. Tosin, niinkuin tiedämme kaikilla elämään osallistuvilla ei kuitenkaan sitä sielua havaittavassa muodossa ole. Ehkä hekin tutkiessaan musiikkiliitteidenkin sanoituksia suurennuslasilla löytävät sieltä tai heihin vahingossa tarttuu henkisyyden ja ihmisyyden hiukkanen
      Trochita on hyvin kaunista aloituskatseltavaa, ihan sanatonta sellaista
      https://www.youtube.com/watch?v=WLj6t_p3zvQ
      Sitten Costan el Choclo guitarralla
      https://www.youtube.com/watch?v=u4esgeP-0Kg
      Väliin ihan "tavallinen" Traviata
      https://www.youtube.com/watch?v=Ixbrot9hq5U
      Ja tämän illan musiikki annoksen jälkiruoaksi
      https://www.youtube.com/watch?v=_eLU5W1vc8Y
      Albinonin paras versio Adagiosta
      Tiedettä on jonoksi asti, mutta suurempi jakelu saa odottaa että lomilta plaa edes yksi sellaista ymmärtävä henkilö. Tiedettä, varsinkaan vaikeammin tajuttavaa on turha heitellä kuten helmiä nassuille.

    • Anonyymi

      Arvoitus arvoituksista kiinnostuneille ja jonkin verran otus maailmaa tunteville.
      Mikä on sellainen kalanen mikä nappaa vaikka mätään matoon kiinni, jos sitä sille tarjotaan?
      Vastaus:
      Ne sehän on aina hirveän nälkäinen kiiski kalanen!

      • Anonyymi

        Tällä palstallahan niitä mätiä matosia tarjotaan alvariinsa. On se niin utelias tuo tarjooja että on ottanut selvää lissun suvustakin nimiä myöten. Et voi kuitenkaan ketään noilla arvoituksillasi haavoittaa paitsi itseäsi. Olet avoin haava koko mies.


    • Tyottömyys-ja ansiosidonnaisturvasta poikkeavia ajatuksia
      Minä en tiedä puoluetta, joka kannattaa minun toivettani lakkautta liittojen tai Loimaan kassat ja siirtää koko työttömyyskorvaus valtion eli Kela hoidettavaksdi ja jokaiselle työssä käyneelle uusilla säännäillä hoidettavaksi. Kelalle rahat taas samassa nipussa verotuksen kanssa perittävä vakuutusmaksu, jonka suuruus määräytyy ennakoitujen ja uudelleen säädettyjen korvausten mukaan.
      Erittäin tärkeää on ainoastaan, että AY liike tai vastaavat etujärjestöt täysin eristetään tällaisesta kaikkia kansalaisia koskevasta perusturvasta. Se ei mitenkään voi onnistua etujärjestöltä kohtuullisesti.

      Mätä pikku kalanen kävi välittömästi syötillä ilmoittautumassa. No niinhän se oli oletettukin
      Voi kalanen parkaa. Kaikki on sille kovin arkaa
      Jos varvas ajatukseen törmää se ei siitä tykkää,
      eikä hirnuntaa ja ininää yhtään lykkää
      Tutut ovat huudot sen, jos yhtään ajattelee, ken
      Mielikuvitus sillä on mahdottoman suuri
      Sen raukka paljasti juuri

    • Anonyymi

      Poimintoja politiikasta. Nyt Hong Kongiin säädetystä julkaisemattomasta valvontalaista ja sen ulkomaiden vaikutuksista:

      "Asia kuuluu suoraan presidentin toimivaltaan. Ainoa mahdollinen toimi juuri nyt on ilmoittaa Suomen kantana että mitään luovutuksia ei suoriteta Hong Kongiin tai PRC alueelle kenenkään vaatimuksesta ja että luovutussopimukset sanotaan nopeimmassa mahdollisessa laillisessa aikataulussa molempien osalta irti. Syynä Kiinan yksipuolisesti julistama pakkolaki jonka sisältöä ei edes ole kerrottu kohteille.
      Mikään maailman maa ei voi toimia seurauksitta tällä tavalla"

    • Anonyymi

      Omistusohjausministeri SDP Tuppuraisen pääyksikkö Solidium puolusti loistavan suomalaisen teknologiafirman hallituksessa firman myyntiä Ruotsalaisten Alfa Lavalille. Siitä poimittu kommentti asikommentoinneista, joita tänne myös jonkin verran saatteella kopioin ihan yleisen ymmärrystason nostamiseksi. Vaikeaahan se ei ainakaan teoriassa ole:

      "Se on hyvin vahingollista, sillä rakenteellinen ongelmamme esimerkiksi Ruotsiin verrattuna on oman teollisuuspohjan kapeus. Yhtään ei olisi varaa näinkin arvokasta osaamista ja kehityspotentiaalia antaa ulkolaisille.
      Luulisi hallituksien ja suomalaisten yhtiöiden jotain oppineen siitä kun kokoomus eräässä vaiheessa myi esimerkiksi kemiraa paloiteltuna ulos siltä osin kun omia kavereita ei kiinnostanut tai ei saatu sopivan rahakkaana osana eriytettyä kuten Kemiran maatalous ja Sokli jossa suomalaisessa omistuksessa voisi jo tänä päivänä olla tuhansia kaikenkaikkiaan työllistävä maatalouskemian kombinaatti rautateineen ellei sitä olisi lahjoitettu hirmuisine rikkauksineen Yaralle odottamaan raaka ainekaivoksena avaamista sitten kun omat kaivokset Norjassa tai Marokossa eivät enää riitä eli ovat tyhjenemässä"

    • Laitetaanpa lisää päivänpolitiikkaa. Ties vaikka Rapunzell salalukisi kun on politiikasta kiinnostunut ainakin Hesarin tasolla.
      Muuten ovat siis mielipiteitä ja joskus mukana saataa olla suhteellistamista parantava fiktiivinen vertailumalli.

      "Eikö jo hälytyskellot kilkata äänekkäästi kun ilmoitetaan että itse valtakunnan syyttäjä joka on jo todettu punavihreäksi poliittiseksi syyttäjäksi tulee ensimmästen joukossa ja tärkeänä lausunnon antajan perustuslakivaliokunnan kuultavaksi.
      Oma veikkakseni on että kulisseisssa pedataan keinoja pelastaa Haavisto ja vihreä aate täysin tahroitta jotta voitaisiin jatkaa muiden yksittäisten sanojenkin täysin lukijan itsensä mielikuvien pohjilta syyttämistä.
      Ainakin minun luottamukseni valtakunnansyyttäjän sekä tuomarinosaamiseen, että objektiivisyyteen meni tuon yhden täysin tulkinnanvaraisen sanan ja sen esittäneen vainoamisessa ideologisin perustein
      Valtakunnansyyttäjän syyttämistaso ja sanatulkinta on lähes liperiläistä mätää laatua."

      • Onko sinulla koskaan hyvää tai edes siedettävän tuskatonta hetkeä elämässäsi, kun olet aina niin täynnä katkeruutta kaikille ja kaikesta? Liika mieshormoni ei ole lainkaan hyvä asia nykyisessä elämäntilanteessasi. Munattomana menestyisit paremmin ja saisit ystäviä - täälläkin.

        Ennen oli miehet rautaa, laivat oli puuta hiiohoi,
        suurta suuta ovat miehet nyt ja laivat ovat rautaa, hiiohoi.


    • Nyt päivällähän voikin soitattaa sitä teknoa kun on käynyt ilmi että säännölliset vierailijat elävätkin ihan omassa fiktiivisessä mielikuvitusmaailmassaan mikä keksi toinen toistään järjettömämpiä ajatus tai konspiraatiorakennelmia. Siihen sopii varmaan tekno erittäin hyvin, vaikka teknossa on kuitenkin logiikkaa!
      https://www.youtube.com/watch?v=x4maoo4A3x4
      https://www.youtube.com/watch?v=wyzXZ_NFVrg
      https://www.youtube.com/watch?v=HVSRI27yWHE
      https://www.youtube.com/watch?v=jLpwlEUJe70
      Eiköhän tuossa riitä melkein koko iltapäiväksi kosmista musiikkia kosmisten sanojen ja avaruusmatojen vallassa oleville

    • Anonyymi

      Suomalainen venttiiliyhtiö Neles on maailmallakin teollisuuden erittäin arvokkaiden suurventtiilien suunnittelija ja valmistaja. Nyt sen hallitus päätti 2 viikon pörssilistautumisen jälkeen myös valtion omistajaohjaus mukan puoltaen myyntiä, myydä tuon erään harvoista teollisuustimanteistamme ruotsalaisille aivan kuin kokoomus aikoinaan paloitteli Kemiran ja myi esimerkiksi sen maatalouskemian norjalaisille pilahinnalla monopoleineen.
      Siitä vähän kommenttia jossain ammatti lehdessä:

      "Toivottavasti valtio sen myös kansalaisten ja kansakunnan edun nimissä tekeekin. Eli estää Neleksen myynnin. Tosin ministeri Tuppuraisen edustaja Solidiumissa eli ministeri Tuppurainen ja SDP olivat ruotsalaisille myynnin kannalla Neleksen hallituksessa.
      Erittäin valtakunnan yleisen edun vastaista, lähes maanpetoksellista toimintaa heiltä."

    • Anonyymi

      Tässä vähän lisää toisella kommenttifoorumilla silta varalta, että yksikin toinen edes lievästi älyissään oleva saattuisi tänne tulemaan lukemaan.
      Tiedättehän ketkä 2.5 lasketaan ei älyllisiin olioihin!

      "Valtion pitäisin kaikin käytettävissään olevin keinoin estää Neleksen myynti.
      Muuten olemme taas tekemässä nyt SDP omistajaohjauksen toimin samaa perusteollisuutemme timanttien myyntiä pilkkahinnalla naapureille tai jopa jenkeille kuten Huntingtonin ja Porin titaanioksiditehtaan kanssa kävi ja sitten lakkautettiin. On se merkillistä että mistään eivät hallitsijat mitään opi. Hetken ahneus ja jonkin tai joidenkin harvojen lyhyt etu on hallitseva"

    • Sitten kun olemme taas nähneet perinteellisten lannoitteiden vierailun ketjulla tulostamassa niin onkin aika hienolla musiikille älykkäämmille olennoille:
      https://www.youtube.com/watch?v=2WJhax7Jmx
      Siinä harvemmin esitettyä oboe musiikia
      Sitten Tango Evoraa
      https://www.youtube.com/watch?v=AIR5XPWK3Vk
      Seuraavaksi jonkun balikoima kolmesta parhaasta klassisesta
      https://www.youtube.com/watch?v=YrEN_f8Rrsw
      Ja vielä jotain ihanaa mitä ei kuvata vaan on uteliaampien katsottava
      https://www.youtube.com/watch?v=9eZWC5EAxK8

    • Hiukan valtakunnan kehityslukemista niille edes riittävästi järjissään oleville paitsi niille noin 2.5'delle potaskoijalle. Tiedätte varmaan keitä ovat nuo noin 2.5 näillä Suomen laatuketjuilla. No ainakin yhden suolammikkoon ei tarvitse kanavaa rakentaa, pikemminkin ilmanpoistolaite tai se teollisen ilmaisun flare!

      "Minä haluaisin nyt kysyä itse liikenneministeriltä, että koska saammme edes suunnitelman yhdistää suuret ja uuden riittävän suuren kotimaan alueen merikanavan vaikka Poriin Näsijärveltä.
      Puhun siis pääjärvillä ja kanavissa 4.2 m syväyksestä ja sivureiteillä 2.5 m syväyksen reiteistä. Saimaa Rutolan reittiä Päijänteen vesiin yhdistettynä ja Näsijärven vesiympäristö kanavalla Päijänteen vesiin yhdistettynä ja uusi merikanava joko kymin vesistöstä jonnekin Pyhtäälle tai Näsijärveltä Nokian kautta Poriin
      Se olisi pitkä urakka mutta työllistäisi sekä infran että siihen sopivan kaluston rakentamisessa tuhansittain ihmisiä ja koneita kymmeniksi vuosiksi ja parantuneen sisämaan suurteollisuusliikenteen vuoksi jatkossa myös jopa kymmenin tuhansin tuottavia uusia pysyviä työpaikkoja samalla kun rekkojen saaste ja tiekulutus putoaisi oleellisesti maa-ja biokaasua käyttävään suur vesiliikenteeseen"

    • Ja täytynee ladata hiukan lisää todella laadukasta muzakkaa niille joista on hyviäkin muistoja ja jotka kunnon muzakasta jotain ymmärtävät ja joilla on kunnon kuulokkeet, edes sellaiset 7 euron kuulokkeet joilla humppalaist ja marssilaiset voivat naapureitaan häiritsemättä kuunnella vaikka luurit raikuen isoja rumpu tuotantoja. Tai osaavat hyvillä kaiuttimilla kuunnella oikeaan aikaan eikä tyynen järven tannalla keskiyöllä.
      https://www.bbc.com/news/science-environment-53338203
      Siinä alkuperäistä maailmanmatkailua
      Ja sitten siihen sopivaa muzakkaa
      https://www.youtube.com/watch?v=bDopd6MNWyk
      Ja päälle hiukan humppa ja jenkkakansalaisetn älykkäimpienkin ymmärrettävissä olevaa sävelmää

      • Nämä jäivät jotenkin kopioitumatta siirtotaululle:

        https://www.youtube.com/watch?v=hpmbhbIn_zQ
        Tuotakaan en suosittelisi sellaisille joilla on vaikeuksia tanssia ilman potkukelkkaa. Tulevaisuuden tuotekehitys onkin sähköinen jalaskelkka eli levitoiva mummon potkukelkka
        **********


    • Kun joutessani orastavaa yötä vasten kuuntelin tällaista kaukaisen ihmisyyden taidetta, niin mieleeni tuli heti suuri suru sellaisten osalle, jotka ovat koko elämänsä joutuneet joko siirtämään pilkkua tai kuuntelemaan nurmeslaista hengentuotantoa. Vähiin on jäänyt tieto taiteesta ja elämästäkin, perin vähiin. Ei siis mikään ihme että pakottaa inisemään sellaisille jotka koko hedelmää ovat päässeet aina maistamaan
      https://www.youtube.com/watch?v=RMIn8L5Pk7U

    • Olipa, kluiltturelliesitydö Säälimettä,tällaiset sivistyksen ja uhmisyyden näytelmät menevät täysinhukkaan pohjoiskarjalaisten lampie varsilla. Mitään ei jää haltuun muuta kuin se rikin tuoksimsiitä suolammesta. Sitä vasta sitten jääkin!"

      • Terveisiä sinne säälimettään. Puhuit maistaneesi koko hedelmää. Eivät ne Kaaren heviosastot sen ihmeempiä ole kuin täällä. Mutta nurmeslaisessa korvessa on toki sellaista mitä Lassilan puolikaupungista puuttuu eli puhdas ilma ja puhtaat vedet.Joisitko Mätäojaa mieluummin kuin Pielistä, Karjalan suurjärveä?

        Vähissä taitavat hedelmäsatosi olevan, kun tunnet tarvetta kerskua niillä. Sieraimissasi taitavat tuntua hajumuistona ne pölynesiäläisten kaislahameiden kätkevät pökerryttävät hedelmät, joita nuorempana olet päässyt rommipäissäsi nuuskaisemaan.

        Miten kummassa sinua liikuttaa ihmisyyden taide, sinähän palvot vain teknistä älyä? Olethan suoraan tunnustanut, että et harrasta kirjallisuutta eli olet sivuuttanut suuren osan maailman oikeasti viisaista ajattelijoista. Minä sen sijaan olen saanut tehdä elämäntyöni juuri näiden lahjakkuuksien parissa ja palvelijana.

        Kuvataiteen tuntijaakaan sinusta ei tule sillä että osaat luetella muutaman monnetin ja manetin ja kerrot tykkääväsi niistä. Ohoh, mikä connoisseur tosiaankin. Olemme ihastuksesta mykkinä...


    • Politiikka onkin ollut aika vähissä näiltä keyjuilta. Syy siihen oli pelkästään siinä että tksi olion sulhasista on parantumaton kansanryhmäjahtaaja ja hänen aikanaan ei mikään asiallinen poliittinen keskustelu ollut mahdollista. Se oli laadullisesti erittäin suuri vahinko, mutta ei koskaan ole liian myöhäistä muuttaa asioita. Onhan itse iljitys eli pääoliokin alkanut kirjoitaa itselleen luettavaksi katkeruuttaan omaa elämäänsä eli sen puutetta kohtaan. Siinä olisi psykologeille mielenkiintoinen kokoelma uskomuksia ja mielikuvituksen tuotteita yhdisttettynä jonkin laiseen alkeelliseen runouteen.

      Mutts se onneksemme, nyt poliittisiin tilanteiseen ja tällä kertaa saako presidentti avata suunsa:

      "Pilkkujuristin tyypillistä ajattelua. Ei enää näe metsääpuilta.
      Kansalaiset taas, uskon erittäin laajasti, näkevät että presidenteillä pitäisi olla paremmat mahdollisuudet ja velvollisuudet hämmentää myös maan kokonaisetuun liittyviä asioita. Kaikkia sellaisia. Jos ei suoria oikeuksia paljoa lisää, niin joka tapauksessa velvollisuuksin ilmaista näkemyksensä kansaa koskettavissa suurissa asioissa ja miksei joskus jopa paikallistason asioissa.Minun mielestäni Niinistön olisi paljon enemmän pitänyt sanoa vaikka en itse häntä presidentiksi äänestänytkään viime kerralla yhden hänen kokonaista suurta kansallista ihmisryhmää koskeneen aika hylkivän vihjauslausunnon vuoksi, kun itse olen vahvasti sitä mieltä, että me kaikki olemme kansalaisina ihan samanarvoisia ja meillä on oltava ihan samat oikeudet sekä sanoa, että toimia ja joutua samalla lailla vääristä sanomisista tai toimista oikeuteen ei poliittisesti syytettynä."

    • Kansainvälisessä politiikassa kiehuu ja kiina riehuu. Olioiden presidentti Trump on kerrankin tehnyt jotain oikein eli Kiinan toteuttaessa sisältöä ilmoittamattoman kenen tahansa pidätyksen ja Kiinaan viemisen lain, Yhdysvallat on poistanut Hong Kongilta erityisaseman mikä sillä sen alkuperäisellä liittymissopimuksella, minkä Kiina on nyt murtanut, oli

      "Tämä oli eräs niitä harvoja aivan oikeita toimia, joihin Trumpin hallinto on ryhtynyt. Pitäähän sen edes muodollisesti olla demoraattisen ja inhimillisyyden johtava maa maailmassa ja puolustaa maailmaa sitä ykaavilta hyvin epäinhimillisiltä diktatuureilta, joihin Kiina epäilyksettä hallintona kuuluu. Huomatkaa että ilmaisin Hallintona enkä kiinalaiset. Sama muuten Venäjällä. Hallinto-eivät venäläiset!
      "

      • Tuohon jäi ihan paikallistason kommenttina lisäämättä, että meillä myös niin, että Oliot erikseen ja ihmiset erikseen. Meillä olioita onneksi ei ole enempää kuin keskimäärin 2.5 koko maata kohden


      • Ali-Baba kirjoitti:

        Tuohon jäi ihan paikallistason kommenttina lisäämättä, että meillä myös niin, että Oliot erikseen ja ihmiset erikseen. Meillä olioita onneksi ei ole enempää kuin keskimäärin 2.5 koko maata kohden

        Onneksi kaikki miljoonat suomalaiset ovat saavuttaneet tämän herra komendantin hyväksymisen. Me 2,5 hylkiötä kestämme osamme riemumielin. Meidät pitäisi suorastaan julistaa suojeluskohteiksi harvinaisuutemme takia.

        Entäs jos sinäkin kuulut olioihin poliittisten vastustajiesi mielestä? Sinua on iljettävyydessäsi vain yksi ainoa eksemplaari. Senkin perseiden kuningas!

        Calvados on kyllä oikeassa. Tuolla juipilla alkaa olla liiankin vahva riippuvuussuhde minuun. Nyt jo nimittelet päiväsaikaankin.


    • Anonyymi

      Britit laittoivat HUA Wein käyttökieltoon ja jo asennetut laitteet poistettavaksi. Ihmisten valvonnasta ja tästä aiheesta käydään kansainvälistäkin kovaa keskustelua.
      Tässä meikäläisten ajatuksia Hua Weistä ja valvonnasta

      "Kyllähän tämä taitaa olla lopulta aivan puhdasta kauppa-ja teknologiapoliittista kilpailua. Mutta siinä tietysti voidaan ja joidenkin hämärähköjen perusteiden pohjalta ylläpitää sitäkin mahdollisuutta, että Kiina todella harrastaisi tai kykenisi Huawein verkkolaitteiden avulla suorittamaan sellaista tietojen keruuta mitä valtio ei saisi tehdä. Ei sitä voi kokonaan poissulkea sillä Kiinalla, Turkilla, Venäjällä, useilla arabimailla, Iranilla jne on suuri tarve saada vakoiltua omia kansalaisiaan ja käyttää tuota tietoa painostukseen tai syyttämisiin. Kaikki tyranniat pyrkivät siihen ja sitä aietta on vastustettava enemmän kuin itse laitteita jos laitteet kyetään jotenkin varmistamaan sellaisiksi että niitä ei voi väärinkäyttää. Se ei liene helppoa nykyisen tietoteknologian osalta. Silloin voi jopa epäillyn vakltion toimittajan laitteet olla syytä laittaa käyttökieltoon. Eihän sillä luonnollisesdti ole mitään merkitystä tavalliselle tallaajalle joka ei ole valvomista haluavan valtion kohderyhmässä."

    • Anonyymi

      Jatketaanpa ihan kaikkien mieliksi ! polittisten kannanottojen sarjaa. Sellaisia missä yhtään äänestyskelpoista kansasnryhmää ei ajeta takaa kuin mäyräkoira kissaa vaan kaikille annetaan kohtuullinen osansasa. Tässä vähän viimeiusen kannatusgallupin näkemistä yhdestä perspektiivistä.

      "Kyllä nuo nopeat gallup siirtymät palautvat vaaleissa todellisuuteen. Ilmeisesti vain kokoomus ja perussuomalaiset ovat varsin stabiilisti esittäneet samaa gallup kannatusta kuin vaaleissakin. Hyvä että on jotain stabiilia.
      Kepun ja Vihreiden kannatus on myöskin stabiilin laskeva ja se vastaa realismin odotuksia.
      Itse ennustan että tulee ennenaikaiset vaalit ja niissä Kepu ja Vihreät ovat jo lähellä 10% puolueita, Minun puolestani saisivat olla mieluummin siellä 5-6% painoarvossa mikä ainakin Kepu osalta on pitkän tähtäimen ennuste ihan yhteiskunnan kehityksen ja megatrendien perusteella.
      Jos meillä olisi vaikka kolme stabiilisti noin 20% puoluetta ja loput alle 10% puolueita niin olisimme mielestäni melko hyvässä tilanne hallituksen muodostamistilantesssa useampien kombinaatioiden vaihtoehdoilla."

      • Anonyymi

        ps. Olioilla en ole koskaan, mikä on noin 15 vuotta, havainnut minkäänlaista ytietoa tai mielipidettä yhdestäkään poliittisesta tai kehitysasiasta.
        En liioin mistään muistakaan omaa nenää kauemmaksi kantavista asioista.
        Elämä on kokonaan mennyt muiden ajojahteihin ja naapuririitoihin.
        Sen sijaan oliolla on kyllä erittäin hyvä suurennuslasi ja korkealuokkainen kyky luoda jopa kirjaimen neliöjuuresta suuri fiktio ja seikkailukirja.
        Minkä kyvyn mielikuvituskirjallisuus pehmeillä kansilla onkaan oliossa menettänyt
        Olili voisi vaikka ryhtyä sellaiseksi kirjoittamalla ensimmäisen mielikuvituskirjansa rubriikilla:
        Olion olematon elämä ja sen vielä olemattomammat sulhot.
        Siitäpä keksin heti uus ilmaisun: Olion äiti on Olematto Mamma ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ps. Olioilla en ole koskaan, mikä on noin 15 vuotta, havainnut minkäänlaista ytietoa tai mielipidettä yhdestäkään poliittisesta tai kehitysasiasta.
        En liioin mistään muistakaan omaa nenää kauemmaksi kantavista asioista.
        Elämä on kokonaan mennyt muiden ajojahteihin ja naapuririitoihin.
        Sen sijaan oliolla on kyllä erittäin hyvä suurennuslasi ja korkealuokkainen kyky luoda jopa kirjaimen neliöjuuresta suuri fiktio ja seikkailukirja.
        Minkä kyvyn mielikuvituskirjallisuus pehmeillä kansilla onkaan oliossa menettänyt
        Olili voisi vaikka ryhtyä sellaiseksi kirjoittamalla ensimmäisen mielikuvituskirjansa rubriikilla:
        Olion olematon elämä ja sen vielä olemattomammat sulhot.
        Siitäpä keksin heti uus ilmaisun: Olion äiti on Olematto Mamma ;)

        Miksi kiertelet Elämää kuin kissa kuumaa puuroa? Kai nyt sinullekin löytyisi jokin aihe. Kaupassakäynti, mustikat ja mansikat, hellat joilla niitä keitetään. Ja paljon muuta. Laskeudu sieltä korkeuksistasi arkipäivän tasalle. Kun olet ystävällinen tarpeeksi kauan tuomatta omaa ylemmyyttäsi liikaa esiin, veikkaan että pari naista ottaa kopin ja hyväksyy sinut keskusteluun.

        m

        P.S. Elämä ei ole poliittinen ketju, muista se.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ps. Olioilla en ole koskaan, mikä on noin 15 vuotta, havainnut minkäänlaista ytietoa tai mielipidettä yhdestäkään poliittisesta tai kehitysasiasta.
        En liioin mistään muistakaan omaa nenää kauemmaksi kantavista asioista.
        Elämä on kokonaan mennyt muiden ajojahteihin ja naapuririitoihin.
        Sen sijaan oliolla on kyllä erittäin hyvä suurennuslasi ja korkealuokkainen kyky luoda jopa kirjaimen neliöjuuresta suuri fiktio ja seikkailukirja.
        Minkä kyvyn mielikuvituskirjallisuus pehmeillä kansilla onkaan oliossa menettänyt
        Olili voisi vaikka ryhtyä sellaiseksi kirjoittamalla ensimmäisen mielikuvituskirjansa rubriikilla:
        Olion olematon elämä ja sen vielä olemattomammat sulhot.
        Siitäpä keksin heti uus ilmaisun: Olion äiti on Olematto Mamma ;)

        Millä perusteella väität että sinulle liki tuntemattomalla ihmisellä ei ole ollut elämää siinä kuin sinullakin? Kaikkien ei tarvitse purjehtia pitkin ja poikin maapalloa elääkseen täyttä elämää. Ja mistä tiedät, missä kaikkailla minä olen "purjehtinut". Eihän tämä mikään itsetilityspalsta ole. Jokainen kirjoittaa mitä katsoo soveliaaksi. Isoa kuvaa kenestäkään ei täällä voi muodostaa.

        Jos vaikutan katkeralta, se katkeruus on sinun alituisen pilkkasi aiheuttamaa. Kokeilepa joskus olla pari viikkoa piikittelemättä minua niin huomaat, että saat olla minulta rauhassa. Mutta ole varovainen, minä osaan lukea rivien välitkin. Sen taidon oppii luettuaan miljoonia rivejä ammatikseen.


    • Anonyymi

      Maskipakkopolitiikkaa!
      "
      Minäkään en suosi lainkaan systemaattista maskipakkoa vaan ainoastaan mahdollista tilannekohtaista maskinkäyttövelvollisuutta ahtaissa julkisissa tiloissa suuren tartuntariskin aikana jolloin se voi vähentää tartuttajan päästöjä vaikka ei kyllämitenkään estä itse tarttumista jos riittävän riskin alueella viipyy liian kauan.
      Jos on riittävästi tilaa kohtuulliselle väistö tai turvavälille niin ei ole mitään rationaalia tai tieteellistä syytä maskipakolle. Jos pakkoja on pakko ajatella niin silloin esimerkiksi lentokone on sellainen paikka missä sitä voisi harkita. Mahdollisesti muut yleisön kuljetusvälineet.
      Vapaaehtoista maskinkäyttöähän ei kukaan ole koskaan rajoittanut. Esimerkiksi kiinalaiset ovat maskeja jo vuosia käyttäneet itse aiheuttamasa ilmasaasteen vähentämiseen ja siinä hyvät maskit jopa auttavat.
      "

    • Tällaista oliopolskaa löysin. Piti ihan Puolasta asti hakea.
      Kelpaa varmaan olioillekin.
      Olioista puheenollen näen tilastoista että oliot ovat vierailleet tälläkin aloittamallani tiede ja kulttuuriketjulla kovin usein.
      Heillä on kai samanlainen ajatus kirjoittamisesta kuin minulla että kirjoittavat itsensä luettavaksi kun heidän juttujaan ei enää aikoihin ole luettu muilta paitsi niin tiivistetyiltä oksennuksiltaan, että se on enintäin 2 rivissä. Silloin sitä ei täysin pysty sivuuttamaan vaan sen ehtii silmä nähdä vaikka ei haluaisi. Kaikki muut jutut tunnistaa joko valikosta tai pohjalta aloittaen sen verran avaten että kirjoittajan hyvä tai paha aie käy selville. Pääoliolla se on aina paha vaikka se oli ns. sokeroitu. Sokeroimallahan pääolio manipuloi mummoja ja sulhojaan!

      • "Heillä on kai samanlainen ajatus kirjoittamisesta kuin minulla että kirjoittavat itsensä luettavaksi kun heidän juttujaan ei enää aikoihin ole luettu..."

        Onpa herttaista että noin samastut minuun. Eihän me muita kaivatakaan. Jutun juurta riittää otuksen ja olion välillä riittämiin.

        Oksenna pois vaan, taitaa tämä iltapäivän alku olla otuksella jokapäiväinen krapulan paikka. Vai kuvottaako tuo jatkuva epämusiikin jytke sisuskalujasi?


    • Anonyymi

      Politiikan mielipideosastoilta voidaan ladata ihan asiallista kommenttiä jotta saa aina riittävän hajuraon haisupataan., mikä lie sukulainen niille Janakkajasta hiljan löydetyille hyvin harvinaisille haisutunkusienimukuloille joita on löydetty vain 8 kertaa. Tosin haisupata on harvinaisempi. Niitä on vain yksi kappale jossain erämaarajojen liepeillä ja onneksi juuri niin etäällä sivilisaatiosta.
      Tällä kertaa sellainen ilmaantui kun aloitti pohjalta ylöstäin avaamisen ja ei tarvinnut avata kin se viimeinen rivi niin oli täysin selvillä että haisulioliohan se siellä yritti esiintyö siivettömänä lintuna eli kukkona tunkiolla. Se tunkio onkin paikka missä oliot, kukot ja haisutunkumukulasienet mielellään viihtyvät.
      Olen iloinen hänen puolestaa ja muiden kansaslaisten puolesta jotka säästyvät tuolta tunkumukulalta kun minä olen antanut sille mahdollisuuden kiekua täällä ja pois muita vainoamasta.
      Ja politiikka oli lakimiesten uskottavuudesta ja luotettavuudesta. Enemmänkin lähettäisin mutta pitää siirtää myöhemmäksi kun kohta ovi käy ja vierailijat miehittävät "linnani" hetkeksi aikaa. Ei tietysti linnan kokoinen mutta hyvin sivistynyt ja kultturelli asumus.


      Se demla on yksi ilmiöitä mitkä ovat pahoin nakertaneet kansalaisten luottamusta oikeuslaitokseen.
      Meillä ei ole edes yksiselitteisen selvää lakia lasten sukupuolielinten rituaalisilpomisen estosta puhumattakaan sellaisen vaatimasta rangaistustasosta eli kansalaisuuden poistamisesta ja karkoittamisesta maahanmuuttajien osalta ja vähintäin 5 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen kansalaisten osalta

    • Tämä pitää varmuuden vuoksi toistaa siltä varalta että se olisi livahtanut olion mikroskooppien ohi, kuten on ainakin livahtanut se, että ihan riippumatta mitä olio möyryää niin kaikki se on sitä riittävää tunnistusosaa mikä on yleensä enintäin kaksi saa hänen höyryämisiään ei yksinkertaisesti ole ainakaan minun toimestani luettu täällä, eikä missään muualla, mutta kun tämä on vapaa maa ja vapaa ketju niin kuten jo aikaisemmin ohjasin sinua niin tervetuloa tänne purkamaan aina kun on liian täynnä haisusienitunkumukuloita, jos se helpottaa. Koen itseni kansalliseksi hyväntekijäksi ohjatessani sinut pois aikaisemmin vainoamise naistenkin kimpusta, siis ettei synny enää uusia sinun vainosi naisuhreja kuten: pitkä lista.....

      "Tän voi vaikka toistaa kun toistohan on muistamisen alku
      Tällaista oliopolskaa löysin. Piti ihan Puolasta asti hakea.
      Kelpaa varmaan olioillekin.
      Olioista puheenollen näen tilastoista että oliot ovat vierailleet tälläkin aloittamallani tiede ja kulttuuriketjulla kovin usein.
      Heillä on kai samanlainen ajatus kirjoittamisesta kuin minulla että kirjoittavat itsensä luettavaksi kun heidän juttujaan ei enää aikoihin ole luettu muilta paitsi niin tiivistetyiltä oksennuksiltaan, että se on enintäin 2 rivissä. Silloin sitä ei täysin pysty sivuuttamaan vaan sen ehtii silmä nähdä vaikka ei haluaisi. Kaikki muut jutut tunnistaa joko valikosta tai pohjalta aloittaen sen verran avaten että kirjoittajan hyvä tai paha aie käy selville. Pääoliolla se on aina paha vaikka se oli ns. sokeroitu. Sokeroimallahan pääolio manipuloi mummoja ja sulhojaan!
      https://www.youtube.com/watch?v=mwVWnWX_kto
      "

    • Anonyymi

      Maskipakkopolitiikasta:
      "Minäkään en suosi lainkaan systemaattista maskipakkoa vaan ainoastaan mahdollista tilannekohtaista maskinkäyttövelvollisuutta ahtaissa julkisissa tiloissa suuren tartuntariskin aikana jolloin se voi vähentää tartuttajan päästöjä vaikka ei kyllämitenkään estä itse tarttumista jos riittävän riskin alueella viipyy liian kauan.
      Jos on riittävästi tilaa kohtuulliselle väistö tai turvavälille niin ei ole mitään rationaalia tai tieteellistä syytä maskipakolle. Jos pakkoja on pakko ajatella niin silloin esimerkiksi lentokone on sellainen paikka missä sitä voisi harkita. Mahdollisesti muut yleisön kuljetusvälineet.
      Vapaaehtoista maskinkäyttöähän ei kukaan ole koskaan rajoittanut. Esimerkiksi kiinalaiset ovat maskeja jo vuosia käyttäneet itse aiheuttamasa ilmasaasteen vähentämiseen ja siinä hyvät maskit jopa auttavat."

    • Anonyymi

      Poliittisista turvapaikoista ja gallupeista

      "Minä en juurikaan painoarvoa näille gallupeille anna kertatuloksina vaan ainoastaan vaaleille.
      Tosin Gallupit pitkään seurattuna saman tai samojen tekijöiden tuottamina antavat jonkinlaisen megatrendin suunnan ja varsinkin pienempie eli alle 10% puolueiden osalta voivat olla varsin lähelle osuneitakin.

      Se minuakin tyydyttää, että täällä hetkellä tuo megatrendi on aika selkeä eli Kepu ja Vihreät ovat tasaisessa alamäessä ja suuntaamssa sinnepäin missä itsekin uskoisin heidän olevan valistuneen kansan äänestäminä eli selkeästi alle 10% puolueita. Ehkä lähes stabiilin vasemmistoliikkeen tasalla.

      Kokoomus ja Perussuomalaiset näyttävät varsin stabiileilta myös edellisiin eduskuntavaaleihin suhteuitettuna ja heidän kannaltaanhan se on hyvä sillä he voivat myös vaaleissa laskea tuon stabiliteetin varaan. Siinä suurimmat sattumamuuttujat koskevat perussuomalaisia, jotka parhaimmillaan saattaisivat saada jopa 25 % vaaleissa, jos kaikki loksahtaa kohdalleen mutta myös jäädä jopa 15 % tasoon jos "ilmat" eivät suosi.

      Puolueessa ei ainakaan minun nähdäkseni tällä hetkellä ole enää ketään, joka voisi jostain sanasta nousta valtakunnan otsikoihin ja valtakunnan syyttäjän maaliksi. Huhtasaari ja Hakkarainenkin ovat "turvassa" Brysselissä.

    • Anonyymi

      Tuollaisen keskustelun joukkoon erämään haisutunkusienimukulakin käy välillä laskemassa luirujaan. Siinä on paska päässyt tosi hienoon seuraan. Varmaan alkaa jo olla ihan yliarvostettu luiru. Haju ei kuitenkaan poisti vaikka miten desinfioisi

    • Kuulehan nyt tuhkamun..kelo. Heititpä sokeria tai suolaa syötiksi, kukaan ei halua tulla tänne noin pahantahtoisen tyypin raadeltavaksi. Itse olen sen verran kovanahkainen, että piikkisi eivät kuin vähän raapaisevat. Sivistyksen ja ihmisyyden millekään tasolle teikäläisellä ei ole enää pääsyä.

      Koeta nyt liu'uttaa se pieni puolisokea silmäsi näiden rivien yli. Kuitenkin tiedän, että toinen silmäsi vakoilee aina kaikkea mitä kirjoitan ja tutkit tarkkaan laittamani linkit.

      Ja miksi lainailet tänne muualle kirjoittamiasi sekavuuksia? Näköjään muissakaan ketjuissa et ole järin suosittu.

    • Anonyymi

      Nyt katsoin vaihteeksi valikosta kuka oli viimeisen kommentin tähän ketjuun kirjoittanut. Oli joku ihan uusi kirjoittaja. Joku LiisaO.
      Varmasti on tervetullut ketjuun lisäämään sen asia antia. Onkin ollut puutetta tieteen ja kulttuurin harrastajista

    • Anonyymi

      Tässä uusinta tietoa harvinaisesta sienilöydöstä Etelä Hämeestä. Mukloiden alkuäidin kuitenkin epäillään sijaitsevan jossain Aunuksen meren pyökki, Buk, metsiköiden juurakoissa
      https://yle.fi/uutiset/3-11450771

    • Anonyymi

      Tuon sienimukulan itäsuomalaista versiota kutsutaankin haisutunkumukula sieneksi. Itä suomeen se on siirtynyt kasakoiden hevosten kavioissa.
      Tämä siitä päättelystä, että hevonenkaan ei siedä tuon tunkumukulan tuoksu ja yrittään tavatessaan potkia sen pois ja sitten mukula pääsee tarttumaan kasakan hevosen kavioihin, ja kulkeutuu niissä kasakan mukana ihmisten riesaksi.
      No sulfiittiselluloosatehtaan lähimilla senkään tuoksu ei nouse paljoa perustuoksun yläpuolelle.

    • Anonyymi

      Valtion myyntiosaamisen ongelmat:

      "Ongelma on siinä, että valtion virastoihin jäävät ne, jotka eivät ole kyenneet yksityiseltä puolelta vastuullista virkaa hoitamaan tai saamaan. Kuten vaikkapa hankintavirasta tai ihan mikä tahansa virasto. Kaikissa on opistojen "rääppeet" Siksi esimerkiksi arvokiinteistöjä myydään vaikka veli venäläiselle yhtään miettimättä, kun ei ole millä miettiä!"

    • Anonyymi

      Tässä poliittisen osaston ajatuksia turpeen ja metsänpoltosta sekä energiasta yleisellä tasolla. Ei taaskaan sovellu nenäihmisille luettavaksi eli älkää edes aloittako. Oli luonnollisesti lukee vaikka kirjan kaikki kirjaimet erikseen nuolskelle etsiessään jotai vihjettä itsestään. Helpommin se kävisi peilistä kun ei edes tarvitse valoja vaan näkyy pimeässäkin punahehkuisena ihan kuin muinaiset Tshernopylain säteilevät asukkaat:

      "Ei turvealalla oikeastaan ole edes tarpeeksi politisoitumista sillä turpeen ja puun eli metsien polttamisen etujärjestöt, MTK ja ET jyräävät lyhytnäköisellä edullaan yhteisen hyvän yli eturyhmä hyvälle eli jusseille, soiden ja talousmetsien omistajille jotka väärin argumentein ylläpitävät hyvin vahingollista biomassapolttamista.
      Siitä olisi minkä tahansa rationaalin ja yhteisen edun ajattelun argumentein päästävä mahdollisimman kokonaan eroo. Tietysti mahdollisimman nopeasti. Mikä se mahdollisimman nopea on riippuu katsojan ja vahingontuntijan omasta tunnosta.

      Minun mielestäni Suomen pitäisi päästä eroon polttoturpeesta ja lämmityslaitoksen eli pääosin ET eli Energiateollisuuden pääosallisten puun polttamisesta ja puun ohjaamisesta hyödyllisempään ja edes jotain jalostusarvoa sisältävään tuotteeseen. Se on erittäin monissa maissa hyvin mahdollista. Jopa risuista saadaan jalostettavaa tuotetta vähällä luomiskyvyllä ja halulla. Suomessa valitettavasti eturyhmäperinteen vuoksi molemmat selä luovuus että halu ovat erittäin huonossa hapessa. Tutustukaap puun tuotannon ja käytön osalta vaikkapa Japanin, Uuden Seelannin ja Tasmanian tuottamiseen ja tuotteisiin. Meidän puutuoteteollisuutemme on heihin verrattuna aivan karvahattusakkia. Sellua kuitenkin osataan bulkkina keittää ja saada jopa raaka aineena myytyä maailmanmarkkinoille, jotka sitten tekevät siitä korkeammin jalostettuja tuotteita ihan eri valikoimassa ja suhteellisessa määrässä kuin Suomessa osataan.

      Meidän ongelmamme on aina se sinnikäs roikkuminen perinnöllisissä eduissa ja pienessä osaamisessa. No on meillä kyllä pienessä mittakaavassa myös erittäin suurta osaamistakin kuten Neles joka haluttiin heti listautumisen jälkeen myydä ruotsalaisille. Yhtä järjetöntä touhua kuin aikoinaan Kokoomusjohdolla tehty valtionyhtiöiden, etenkin Kemiran pilkkominen ja myynti sopivina nielukappaleina sisäpiiriin kokoomusklavereille tai kuten erittäin törkeässä kansallisen suuromaisuuden hukkaamisessa Soklin maiden ja apatiittivarojen myynti aivan pilahinnalla norjalaisten Yaralle ja samalla vielä Kemiran käytännön lannoitemonopoli.

      Voiko järjettömämpää toimintaa enää olla. No kyllä voi ja se on turpeen ja metsän polttaminen.

      Irlanti oli ainoa Suomea enemmän turbetta polttamiseen käyttänyt maa ja turvevirasto, Bord na Mona, kykeni kuitenkin tekemään päätöksen lakkauttaa turpeen poltto täysin vuoteen 2029 mennessä. Meillä ihan parhaat vihreät ovat vaatineet sen puolittamista meillä vuoteen 2035 mennessä eli Vapolle on tarjottu aivan tolkuttomasti aikaa sen alasajamiseen minkä siis vähänkin oikein ajateltuna pitäisi toteutua vuoteen 2035 mennessä
      Koko vähennyksessä ei ole edes mainittu sanaakaan toisesta Vapon syömähampaasta eli metsien polttamisesta lämpölaitoksissa. Sen osuus Vapo salkussa on turvettakin suurempi ja senkin pitäisi kaiken kohtuuden ja järjen perusteella loppua täysin tuhon vuoteen 2035 mennessä.
      Molemmat muuten ovat syyllisiä siihen humuksen väärään sijaintiin minkä pitäisi olla suo ja metsät eikä järvet. Humus sinänsä on käyttökelpoinen tuote ja järkevä ottaisikin sen talteen sillä siihen on helppoja mahdollisuuksia sekä metsäojituisten että turvesuo ojitusten purkualtaan oikealla rakentamisella ja käytöllä. Talteenotettua humusta voidaan kyllä käyttää moneenkin erittäin hyödylliseen ja jopa bulkkituotteelle hyvähintaiseen tarkoitukseen seos aineena tai jalostuksen raaka aineena.

      Tuo oululaisen huoli lämmöstään on täysin turha, sillä erittäin nopeasti pystytään rakentamaan metaanilla toimivia sekä kombi voimaloita tai co generation maailmankielella tai kaasuturbiini ja jätelämpökattila, HRSG, yhdistelmä

      Vanhoja läpölaitoksiakin voidaan muuttaa kaasulla toimiviksi erittäin edullisesti ja nopeasti. Metaaneja eri muodoissa riittää maailmalaa vaikka tappiin asti. Jos joku on omavaraisuudesta huolestunut niin kotimaassa on biokaasulle erittäin suuret tuottamismahdollisuudet jos vain haluttaisiin ja laittamalla karjatiloille pakollinen yksinkertainen biokaasugeneraattori tilan kokoa vastaavasti voidaan hyvää kotimaista kaasua helposti tuottaessa myös radikaalisti vähentää jussien ennestää hoitamatonta ja hyvin suurta ilmasto ja vesistösaastuttamista.
      Tämä ihan pikatoimenpiteenä. Pidemmällä tähtäimellä suurempaa ja kohta pienempääkin sähkön ja lämmön stabiilia tuotantoa voidaan toteutaa modulaarisilla pien ydinreaktoreilla.

      Jatkuu kun tuli likaa merkkejä yhteen postiin

    • Anonyymi

      Jatko edelliseen turveajatteluun. Mitnkähän mahtaisivat ne haisutunkumukulasienet entisessä suossa eli turpeessa kasvaa?

      Niiden polttoaineen raaka aine on täysin löydettävissä omasta maaperästämme ja osin jopa erittäin helposti ottamalla uraani talteen jo toimivien lannoitetehtaiden virroista. Toriumia on maaperässämme kolme kertaa enemmän kuin uraania. Ne voidaan perusjalostaa täällä ja käyttää vain polttoainetasoiseksi jalostuttamassa ulkomailla, kun mamme ei ole halunnut sellaista jalostusta itselleen rakentaa kun siinä ei ole MTK järjestöille ja osakkaille tukia vaikka itse materiaali todennäköisesti saman sakin omistamilta mailta kaivettaisiinkin.
      Lisäksi on kivihiilen erittäin potentiaali ja halpa tosi kriisin ja pitkäänkin kestävä varastointi. Uusia hajasijoitettuja hiilivoimaloita saataisin kriisitilassa jopa nopeasti muunnettua tai rakennettua vanhoista tai uusista kalustoista.
      Noiden lisäksi meillä on kohtuullinen määrä vesivoimasähköä kaikkin käyttötarpeisiin ja myös kriisin yli kestävä aurinkopaneli energiaa olemassaolevan tuulivoima energian ohella.

      Tosin tuulivoimassa on niin pahoja haittavaikutuksia, joista luonnollisesti visusti vaietaan että tuulivoima olisi myös lakkautettava sitä mukaa kun vanhat propelit prakaavat. Niiden elinikähän on noin 25 vuotta enimmillään. Niiden tekemiseen on mennyt hirveästi hiilidioksidia ja niiden jäte on hirmuinen keitto. Toimiessaan ne ovat vahingoittaneet sekä ilmastoa pakottamalla hiilivoiman olemaan kaikkein saastuttavimmassa valmiuslämpötilassa nopeaan tehon nousuun tuulen tyyntyessä. Samalla on aiheutettu massiiviset vahingot tuon stabiilin voiman investoinnille pitämällä sen käyttöastetta yhtä sattumanvaraisena kuin tuuli.
      En tässä mihinkään yksityskohtaisiin mallitapauksiin tai numeroihin menny kun kyse on toimitapolitiikasta ja yleisestä ymmärryksestä. Numerot ovat sitten tilastomiehia ja propagandisteja varten. Niillä saadaan mikä tahansa näyttämään miltä tahansa, jos lukija ei itse ole asioista selvillä.
      Toivottavasti edes vähän yleismielessä nyt selvisi, jos joku tämänkin verran jaksaa lukea

    • Anonyymi

      ps. Unohdin toivottaa tuosta ylläesitetystä rattoisia lukuhetkiä etsintämatkalla olevalle oliolle suurennuslaseineen. Ehkä sieltä turpeesta joku mukula löytyy

    • Niile jotka eivät tunnista olioita tämä lainaus olion filosofisesta määritelmästä avustanee tajuamaan olion luonnetta:

      "Olioiden luonne
      Eräs tapa määritellä olio on kertoa sen ominaisuuksista ja suhteista muihin olioihin ja itseensä. Esimerkiksi fysikaalisilla kappaleilla on ominaisuuksia ja suhteita. Näyttäisi siltä, että kaikkien kappaleiden ja muiden olioiden määrittely tapahtuisi niiden ominaisuuksien ja suhteiden kautta. Vaikuttaa esimerkiksi siltä, että ainoa tapa kuvailla omena olisi kuvailla kaikki sen ominaisuudet ja kuinka se liittyy muihin asioihin maailmassa. Sen ominaisuuksiin voivat kuulua punaisuus, koko ja koostumus, ja sen ja muun maailman välisiin suhteisiin ”pöydällä”, ”huoneessa” ja ”olla isompi kuin muut omenat”.

      Oliouteen liittyvä filosofinen kysymys kuuluu, mikä on olion ja sen ominaisuuksien välinen suhde. Ontologiassa on erilaisia näkemyksiä siitä, missä määrin oliot ovat olemassa erillään niiden ominaisuuksista, eli olemassa pelkkinä substansseina, ja mikä olioiden olemassaolon luonne on. Substanssin ongelma on seurausta siitä, että koska substanssit havaitaan vain niiden ominaisuuksien kautta, substanssi itse ei ole koskaan havaintokokemuksen kohteena. Kysymys kuuluu, voidaanko substanssien olemassaolo kuitenkin olettaa.

      Olioiden olemusta koskevia pääteorioita on kaksi: Substanssiteorian mukaan substanssit (oliot) ovat erillisiä niiden ominaisuuksista. Kimpputeorian mukaan oliot ovat pelkästään niiden ominaisuuksien kimppuja, eikä ominaisuuksista itsenäisiä substansseja ole olemassa."

    • Anonyymi

      EU ja liittovaltio kuvitelmia ja ajateltavaa:

      "Esimerkiksi USA mitä pidetään aitona liittovaltiona jokaisella osavaltiolla on enemmän oikeuksia kuin EU kauppaliitto ja direktiivivaltioila. Ainoa harmonisoitu siellä on ulkoinen puolustus, erilliset liittovaltiorikokset sekä dollari. Osavaltioilla on niin suuria oman sisäisen lainsäädännön oikeuksia, että sellainen ei olisi mitenkään mahdollista nykyisessä EU'ssa.
      Dollarillakin saa ihan eri hintaista tavaraa ja palveluja osavaltiosta riippuen. Verotuskäytäntökin heittelee enemmän kuinEU sisällä vaikka EU salliikin melkoiset veroparatiisit edelleenkin."

    • Anonyymi

      Kotimaisesta maataloudesta ja kalastuksesta:

      "Näistä satospekulaatioista ei voi olla koskaan varma. Niitä tehdään perinteellisesti etukäteen jotta sadosta huolimatta valmistettaisiin maaperää lisätuille jos tuli liikaa tai liian vähän satoa.
      Yksittäisen vuoden sadon määrällä ei ole itse kansan tarpeille vähäisintäkään merkitystä

      Kannattaisi kuitenkin suunnata viljelyä täällä vaihtelevissa säissä aina jonkinlaisen tuloksen tuottaviin ja pitkään säilyviin tuotteisiin kuten kuivattu hernes ja sitten erilaiset juurekset joihin lasken perunan kuuluvan. Niistäkin on mahdollista tehdä pitkään säilyviä tuotteita "ylisadon" sattuessa.

      Meidän maanviljelyksen jokaisessa ajattelu ja toimintamallissa on mahdottoman paljon tuotekehitettävää ja yleisparannettavaa. Parhaimmillaan maatalous voi toimia erittäin korkealaatuisten tuotteiden globaalina viejänä käytännössä ilman mitään tukia kuten vaikean ja lopulta aika pienen hyötyalan, meihin verratuna, Uusi Seelanti

      Sama muuten koskee klastus ja sen jalostustoimintaa. Se on lähes täysin hukattu sisxävesikalojen osalta vaikka järvet ovat täynnä suuria herkkuja joita meikälä'isittäin kutsutaan roskakalaksi"

    • Jotenkin kuin puskista nousivat lämpötilatkin niin ettei nyt edes huomannut siihen kesän ensimmäiseen hellejaksoon verrattuna. Varmaan olioillakin on lämpöä piisannut ja kun ovat kuumassa paikassa tottuneet olimaan, niin varmaan taas lisää lämpöä kaipasivatkin.
      Meille tavallisille riittää kyllä tavalliset lämmöt.
      No pääsihän tänäänkin ajelemaan.
      Politiikkaa voi hyvässä lykyssä tulla vaikka eihän sitäkään kukaan lue kun sekin on hyvin henkilökohtainen ja jokaisella oma valintansa mikä ei välttämättä istu naapurin valintaan eikä ymmärretä sitäkään että naapurikin puhuu vain yhdellä äänellä ja sen ainoan äänen mahjdollisella vaikutuksella. Useimmitenhan se on yhtä ilman kanssa,
      Sitten vähän musiikkia kun Puosukin on lomalla eikä täällä juuri muita tieteen tai insinööriasioiden ymmärtäjiä ajanviete osastolla olekaan. Yhteiskunta osiossa saattaa ajoittain ollakin.
      https://www.youtube.com/watch?v=yKK3N0D-lNs
      Sitten tutumpaa Rossinia
      https://www.youtube.com/watch?v=UjDXNqG0Deg
      Ja napiksi pompaan Tatianan Avalon jazzahtavaa
      https://www.youtube.com/watch?v=7j3OIIvw0bw

    • Tässä vielä wikilogian määritys oliosta. Olio ja otus ovat siis lähes 1:1
      Ihan selvennykseksi niille joiden haaviin sana olio on sattunut:
      https://fi.wiktionary.org/wiki/olio

    • Jos jotain kiinnostaa olio muunakin kuin ohjelmointikielenä ja filosofisena being ilmaisuna niin voisi vaikka tutustua netflixin wanda ja oli esitykseen. Siinä olio saa tyypillisen fiktiivisen vihereähkön hahmon
      https://www.netflix.com/fi/title/80126989

    • Anonyymi

      Sailaksen muistolle

      Sailas on muuten niitä viimeisiä sosiaalidemokraattien miehiä. Ne oikeat miehet katosivat kun Rajamäki jäi eläkkeelle.
      Jäljelle jäivät vain miehet, joita voisi pukea hameeseen ja äkkijyrkät vallanhimoiset ja maailamaa syleilevät feministit .
      Silloin kun sosiaalidemokraateilla vielä oli miehiä niin paras yhdistelmä olisikin ollut kokoomuksen silloiset naiset ja sosiaalidemokraattisten rationaalit ja älykkäät miehet.
      Molemmille kävi ongelma, sillä miehet sosialidemokraateista siirtyivät perussuomalaisiin ja ne hyvät naiset kokoomuksesta myös.

    • Tänään onkin ollut aika kelvollinen kesäpäivä. Ei se mukavan ja piinan välinen ero säässäkään ole kuin parista asteesta kiinni.
      Laitanpa taas vaihteeksi tänne tiedonb ja kulttuurin ketjuun vähän isompaa tiedettäkin oli lukijoita tai ei. Itse luen tietenkin ihan mielenkiinnosta.
      Aloitellaan oman alani kuriositeeteillä:
      https://www.youtube.com/watch?v=ti_E2ZKZpC4
      Ja jatketaan aina tärkeällä energiatiedon jyväsellä
      https://www.youtube.com/watch?v=RnvCbquYeIM

      Muzakkaa näin alkuillaksi ytakuuvarmoina pink martineina ja avalon jazzina. Illalla isompaa muziikkia
      https://www.youtube.com/watch?v=Qn3BExSUafs
      https://www.youtube.com/watch?v=R7o2nC7ex-Q

    • EU laina ja lahjoituspolitiikkaa:

      Italian teollinen ja taloudellinen runko on aivan eri luokkaa kuin vaikka Suomella. Itse asiassa Suomen kokonaistalous on niin heikolla rakenteella vaikka maa on teollisia rikkauksia täynnä raaka aineiden muodossa niin jalostamisaste kokonaisuudessa ja teollisessa laajuudessa on Euroopan kapeimpia. Siis meillä on hartiaongelma.
      Siksikään meidän ei pitäisi suostua rahoittamaan ilmaiseksi sellaisia joilla nuo hartiat ja jalat ovat meitä paremmassa kunnossa kuten Italialla ja uskokaa tai älkää jopa Puolallakin
      Tietysti liitossa on kysymys myös muista asioista kuin puhtaasti taloudesta ja yksi sellainen seikka on meidän etumme suuri saavutus ja ei ilman unionia olisi mahdollista

    • Joukoistamme liian aikaisin poistunutta monitaiteilija ja todellista kulttuuri ihmistä Jope Ruonansuuta muistellen pitää laittaa yksi tyylikäs iltamusiikki kooste liikkeelle.
      Ei varsinaista Jopen musiikkia vaikka hän oli musiikinkin alalla todellinen kansantaiteilija. Mutta laadukasta ja päälle heivaa mitä uskon Jopen myös arvostaneen ihan visuaalisestikin.
      Aivan aloitukseksi hänen tieteellinen mustelmansa
      https://www.youtube.com/watch?v=zu67BU0xaxs
      Sitten Martinin retkeää Carcassonea
      https://www.youtube.com/watch?v=8W8_vFncTlM
      Seuraavaksi Jopen huumorin mukaisesti miesheivaa
      https://www.youtube.com/watch?v=67__Rr4x8Dw
      Ja Jope muistelon ja kunnianosoituksen päätteeksi jotain oikein lempeää
      https://www.youtube.com/watch?v=o81A31hlgEA

    • Harmi, että minä ja luultavasti monet muutkin täällä ajanvietteessä vierailevat luukuvat tuohon koska tahansa poistuvien riskiryhmään, Tänä vuonnahan se on vienyt minunkin kolleegai tästä läheltä ja monta muuta tunnettua henkilöä kuten Sailas ja nyt lähes nuori Jope ovat poistuneet vieläkin nuorempina.
      Varmaa onkin vain se, että hyvin harvaa meistä kukaan muistaa kovin pitkään poistuttuamme. Vain kovimman luokan taiteilijoita, tiedemiehiä ja Kansojen johtajia saatetaan muistaa ikuisesti. Edes valtaosaa kansojen johtajista ei kukaan muist kovin kauaa.
      Muistan kuitenkin vielä esimerkiksi erään punaisen kansanjohtajan Milosevichin. Muistan siksi, että hän osoitti meille mitä seuraa jos punaiset lasketaan kansoja johtamaan.

      • Tuossa on nyt kyllä yksi sana korjattava eli luukuvat sanassa kone sekoitti k ja l kirjaimet ja oikea sana piti olla kuuluvat!


    • Anonyymi

      EU politiikan paikallisia lieveilmiöitä;

      "Tuo oikeusvaltioperiaate ja sen roikottaminen mukana EU talouden suurratkaisuissa todella kuvaa hyvin minkälaisten tunneasioiden kanssa tämä hamehallitus askartelee.

      Vaikka onkin selkeä ero unkarilaisten ja vaikka puolalaisen demokratiaymmärryksessä ja tarpeessa niin se on kuitenkin niiden maiden sisäinen asia niin kauan kun eivät aloita sitä viemään omien rajojensa ulkopuolelle.
      Se on lisäksi asia mikä on aivan erillisena ratkottava EU peruskirjan mukaisesti jäsenten kesken.

      Jos Lissabonin sopimus sisältää puutteita, niinkuin tekeekin, niin nekin on korjattava muuttamalla EU perussopimusta todellisemmaksi ja rehellisemmäksi esimerkiksi mahdollisten liittovaltio aikomusten mukaan,
      On todella päässä vikaa jos yrittää tuota maailmansyleilijöiden yksipuolista punavihreää idealismia tyrkyttää väkisin sinne missä kukaan ei siitä edes halua kuulla.

      Sen tyrkyttäminen on pahempaa kuin maalattujen (kohde-maalitettu) maiden sisäinen toiminta.

      Siinä kun häpeilemättä yritetään pakottaa oma ideologia toisille joilla jo on hyväksymänsä oma. Muistuttaa pahasti erästä aatun diktatuuria, mistä muunmuassa vihreät kumpusivat nykyiseksi ilmiöksi. Mistä pakottavat punaiset kumpusivat on hiukan pidempi asia mutta yhtä ankea."

    • Anonyymi

      EU politiikan katkelmia:

      "
      Kyllä näkymä alkaa selkeentyä ja se menee koko ajan siihen suuntaan, että Saksan ja Ranskan intressit ovat nyt päällimmäisinä ohjaajina. Se tarkoittaa siis saksalaisen ja ranskalaisen teollisuuden asiakkaiden pelastamista jotta vientiä ja teollista tuotantoa voidaan suurien tuottajamaiden kuten juurikin Saksan ja Ranskan teollisuudelle jatkaa.

      Myös italialla ja Espanjalla on suurta ja laajaa korkean luokan teollisuutta mikä hyötyy tuista.

      Muut maat vaikka kuinka niukkoja olisivat saavat korjata ne murut mitä Saksan Ranskan ja juurikin tuetun italialaisen ja espanjalaisen teollisuus ja investoinnit antavat lähinnä alihankintatöinä.

      Minä tällaisessa tilanteessa kyllä varautuisin ilman EU tukia jalostamaan omaa tuotantoteollisuutta ja sen markkinoita EU ulkopuolella. Kyllä se mahdollista on jos hallinto vain saataisiin se ymmärtämään ja omakin talous ymmärtämään, että tuilla eläminen ei koskaan millekään toiminnalle tuota hyvää tulosta minkä näemme erityisen selkeästi omasta energia, maa-ja metsätalouspolitiikastamme ihan yrittäjienkin toimesta tai hyväksymänä nenää pidemmälti ajattelematta"

    • Anonyymi

      Suomi ja kaksinaismoralistinen oikeusvaltiopolitiikka:

      "Sanna Marin tässä illansuun TV haastattelussa painokkaasti mainitsi Suomen edellyttävän oikeusvaltioperiaatetta yhtenä edellytyksenä kokonaipaketin saavuttamiseksi Suomen osalta.

      Laitan tuosta oikeusvaltioaiheesta kommenttini mitä alkuperäinen kirjoitusmedia eli Helsingin Sanomat ei sallinut kommentointiinsa. HS järjestelmällisesti poistaa kommentteja joissa hallituksen toimia kyseenalaistetaan. Se kertoo aika paljon meidän poliittisesta moraalistamme mikä taitaa olla "valtakunnansyyttäjä" tasoa:

      "Minä Orbanin tavoin mieluummin pyyhkisin suomalaisten hetken poliitikkojen veljeskansaa halveksivan sisäisiin asioihin julkisesti ja häpeämättömästi puuttumisen pöydältä.
      Kaikillehan on tietenkin selvää, että Orbanin ajatus demokratiasta poikkeaa merkittävästi länsimaisesta perusdemokratiasta.
      Kuitenkin, niin kauan kuin ei ole mitään konkreettista näyttöä siitä että he yrittäisivät kansallista ajatteluaan muille pakottaa ja viedä, niin se on ihan unkarilaisten ja myös puolalaisten sisäinen asia miten he itse haluavat tai sallivat itsensä organisoitua.
      Meidän ei pidä missään tapauksessa lähteä kansainvälisesti kukkoilemaan muille maille ja osoittamaan heille aina vainoamis luonteeseen asti meidän, tai siis tämän hallituksen haluamaa kaapin paikkaa.
      Pahoittelen omalla äänelläni veljillemme ja siskoillemme Unkarissa nykyisen hallituksen vastuutonta ideologista ajojahtia toista maata tai maita kohtaan!"

    • EU päälliköt edelleenkin painivat omien näkyvyyksiensä ja maakohtaisten ilmaisetujen kanssa ja jaosta.
      Pitää kansalaisille välillä tarjota hyvää viihdykettä ja kauniita näkymiä. Saa nähdä kumpiin haarukka painottuu nyt:
      https://www.youtube.com/watch?v=mCRDf7QxjDk
      Sinnä yleishyödyllistä kansantajuista energiatiedettä
      https://www.youtube.com/watch?v=q8HmRLCgDAI
      Ja perään energiatäydennystä vesivoiman osalta
      https://www.youtube.com/watch?v=LAVvBF7m260
      Malliksi klassista mutta hienoa valssia. Ei Shostakovichin veroista mutta kenties kuuluisampaa
      https://www.youtube.com/watch?v=_H3CrKS_aY0
      Ja tämän postituksen päätteeksi aina hienoa Avalon jazzahtavaa kevyttä

    • Ihanien ja erityisen tasapuolisten ja asiat oikein tunnistavien naisten kuten Calvados, Rapunzel ja puoliksi ammu, välillä kaipaan ihan tavalliseen jaaritteluun, mutta ymmärrän etteivät he monen vuoden manipuloinnin jälkeen uskalla näyttäytyä sen ainoan naisen takia, jota vastaan olen joutunut myös oheisvahingoin puolustautumaan jo luultavasti 15 vuotta. Olen kuitenkin onnellinen että heillä on hyvä olo ja puhdas omatunto siellä missä nykyisin kirjoittavatkin. Rapunzeliahan näen Hesarin kommenteissa ja kuten aikaisemminkin olen todennut olemme poliittisesti lähes samaa mieltä melkein kaikista asioista.

      Muutenhan minulla ei ole mitään naisia vastaan vaan joitakin jopa arvostan korkealle kuten M. Thatcheriä, H. Clintonia, G. Meiriä ja myös nykyisiä monia perussuomalaisten naisia jonne parhaat kokoomusnaiset näyttävät siirtyneen samoin kuin parhaat demarimiehet. Eikä minulla ole mitään Merkeliäkään vastaan. Oikeastaan ihannenaiseni onkin Kike Elomaa!

      Jos joku ei ole saanut oikein luettua niin minulla on vain yksi nainen some elämässä jonka mieluummin olisin ollut kokematta ja jonka toimet ovat johtaneet koko joukkoon väärin ymmärrettyä verbaaliakrobatiaa

      Postitan kuitenkin hyvien muistojen merkeissä kaikille mainitsemilleni hyvää musiikkia ja toivotan hyvää elämää valitsemienne oikeamielisten ja kohteliaiden miesten kanssa

      Seuraavan ketjun avaankin Yhteiskunta osastolla kun uskon että enää minua ei seuraa sinne kukaan vaan saan vaanimatta keskittyä siihen mitä haluan eli asialliseen tiedon jakoon ja ajankohtaisten poliittisten ilmiöiden ajatteluun ja jopa keskusteluun jos suomen ketjuilla sellaiseen kykeneviä vielä löytyy muitakin kuin Puosu. Uuden ketjun avaan sitten, kun avaan

      Tässä hiukan lisää tälle illalle jota vielä on jäljellä:
      https://www.youtube.com/watch?v=hLj20fbYM8Q&t=296s
      Sen pitisi olla sarja parhaita valsseja
      Tämä bolero on usein kuultu mutta niin hyvä, että sen kärsii taas kuunnella
      https://www.youtube.com/watch?v=8KsXPq3nedY
      Laitanpa vielä yhden viiheellisemmän esityksen kun ettehän te yhtä lukuunottamatta lue näitä juttuja påaisi ehkä salaa!
      https://www.youtube.com/watch?v=-WpV3n3khh4

    • Kyllä on erikseen sanottava niille, jotka eivät tuota Boleroa uudelleen kuunnelleet, että kyllä se on yksi hienoimmista kappaleista. Kaikki ne eri puhallinsoittimien soolot lähes lumoavia. Tietysti tuonkin kuunteluun tai lumoon pitää olla jonkin verran laajempi musiikin ymmärrys ja maku.
      Tässä sitä on kuitenkin harvinaisen hyvä kirjo sekä rytmin, melodian että soolosoittimien ja lopulta koko orkesterin osalta.
      Mutta eivätköhän Calvados, Rapunzel ja Ammu hyvin sisäistä tällaista musiikkia.
      Huomenna lisää politiikkaa, tiedettä ja musiikkia.

    • Täytyypä hiukan itsekehuisestikin todeta, että nyt kaiken kokonaan kuunnelleena tulipa postitettua niin korkean luokan musiikkia, että en oikein tiedä ansaitsiko kukaan sitä kuulla. Kyllä ne tämän latauksen ansainneet jossain ovat. Eivät välttämättä täällä sillä täällä pääosin vierailee tuulipukukansaa ja jenkan ja humpan harrastajia. Hyvä kuitenkin että heillekin edes tarjotaan oikeaa laatua valintaan. Ei väkisin vaan mahdolliseksi
      Väkisin kuuluu patologisille persujahtaajille tai löylyssä kävijöille.

    • Yllättäen on vanhallekin löytynyt uutta elektronista ja nettiaktiviteettia niin että tunnit ovat vaan hupsahtaneet Hyvä että ehtii edes laatukulttuuria miettimään. No sen verran kuitenkin, että laarissa on jo melkoinen arsenaali erilaista teknistä ja maantieteellistä ymmärrystä mitä voi alkaa jakamaan sitten kun katsoo, että ilkeämieliset vainoajat ovat riittävän luotettavasti lentäneet vaikka Afrikkaan kuin sääkset talveksi. Kauas pois keksitystä ja aivan turhasta kateus tai milloin mistäkin ajojahdista. Tila missä voisi turvallisesti alkaa sanailemaan asiallisen tieteen, kulttuurin, poliittisen ja jopa jonkin verran ihan sosiaalisen ihmiskanssakäymisen puitteissa.

      Eli juuri sitä mitä kaiken aikaa olisi toivonut elämän olevan ja muistuttavan sitä monesti kaipailemaani alkupräisen HS elämän monipuolisuutta ja älyllisiä ihmisiä enemmän kuin 1 tai 5.

      Ja poliittiset vainoharhaiset putkiaivot ja muuten vaan vain-ja kadeharhaiset olisivat joukossa niin harvaasa että niitä vähiäkin voisi heidän fundamentaalisesta ilkeydestään jotenkin edes sietää..

      Emmehän me koskaan tietenkään kykene aivan samalle tasolle palaamaan mitä HS elämä oli kun älykkäiden ja suhteellisten kommentoijien ja kirjoittajien joukko on luonnostaa tai kuten tiedämme vainoajien toimesta pakotettu pois. Saman tasoisia ja määräisiä kirjoittajia kun ei enää nykysukupolvista yksinkertaisesti löydy. Nuoremmat ovat lähes menettäneet kirjallisen kommunikointikykynsä ja ne vanhemmat eivät joko koskaan kipinää kirjoittamiseen löytäneet, tai eivät sopivaa paikkaa löytäneet.
      Siksi sellaisen HS elämän kaltaisen ketjun uusiutuminen on käytännössä lähes mahdotonta. Toki keskustelu ja kommenttifoorumeita on mutta vain pääosin artikkeli tai aihepohjaisia. Ei sellaisia yleiskommunikoivia kuten HS elämä oli.
      Voi olla, että sen tyylistä ei saa enää herätettyä muutoin kuin aika monologisesti tuolla yhteiskunta sektorillakaan.
      Täytyy kuitenkin katsella tilaisuutta ja kokeilla jos vielä siltä tuntuu. Eihän toimiva ketju paljoakaan kirjoittajia tarvitse muodostuakseen melkoiseksi foorumiksi.

      Mutta sekin edellyttää varmuutta siitä, että kuormassa ei periydy mätiä omenia. Tämä vaikea periytymis ja leviämistapa on vaan valitettavasti ollut pahemmin hoidettavissa kuin musta rutto
      Laitanpa kuitenkin jonkinlaisen "marssin" kun linjoilla olen
      Varastossa on jopa ihan maalaustaidettakin, mikä on lähes täysin minun harvoja postauksiani lukuunottamatta loistanut poissaolollaan.
      https://www.youtube.com/watch?v=qL1lHc5ZXfM
      Pachelbeliä tulee aika harvoin soitettua vaikka se itseasiassa on muumiomusiikkia! ;)
      https://www.youtube.com/watch?v=vno7KOZw2nc
      Ja Martinin "Ojalan" parhaat palat
      https://www.youtube.com/watch?v=q3sPEYnOTbg
      Ihan tämän lähetyksen päätteeksi lähes alkuperäistä rhummikolaa
      https://www.youtube.com/watch?v=NhyunNsNikE

    • Anonyymi

      "(Minulla on) erilaista teknistä ja maantieteellistä ymmärrystä mitä voi alkaa jakamaan sitten kun katsoo, että ilkeämieliset vainoajat ovat riittävän luotettavasti lentäneet vaikka Afrikkaan kuin sääkset talveksi."

      Mikä estää? Itserakkaudessasi et ole vain huomannut, että sinua ei kukaan ole vainonnut viikkokausiin. Ehkä kyse onkin siitä, että kuvittelemasi "pilaantumattomat omenat" (2 tai 3) eivät ole kiinnostustuneita sinun määräysvallastasi aiheiden valinnassa

    • Anonyymi

      Muutaman päivän olen huomannut ja testaan sitä kyllä saadakseni riittävän havainnon, jotta voin poistua hiukan kauemmaksi asiallisille ja älyllisille ketjuille tällä sosiaalisellakin puolella. Tuon viimeisen kommenttisi suostuin lukemaan aiva saadakseni tarkan tilannekuvan vainoamisaikeista ja tilasta.
      Itse kuitenkin päätän koska on riittävän turvallista poistua erilliseen älylliseen keskustelutasoon. Vuosiahan olen sanonut että se vienee noin 2 viikkoa aikaa vakuuttua täysin. Todellisuuden muutama päivä ei ole 2 wiikkoa vaikka kirjoitta itse kokee sen vuosien poissaoloksi
      Siihen saakka tieteen ja kulttuurin sekä asiallisen poliittisen kommentoinnin ohella muistelen hyvällä ketä siten voi muistella ja niiden harvojen pahoja tekoja mitä ei muuna voi muistaa millään keinolla

      • Anonyymi

        Vierailutiheyteni tänne riippuu täysin solvaustesi törkeysasteesta. Suomummot ja paholaiset tuovat minut äkkiä estradille, hyvien ja huonojen katogoriasi eivät niinkään minua liikuta. Tiedänhän että ehkä noin yksi miljoonasta kelpaa sinulle kirjoittajatoveriksi.


    • Anonyymi

      Enpä ole koskaan uskonutrkaan, että olio suostuisi oman vainoamisensa minua ja jo poistamiaan kohtaan tunnustamaan. Se ei kuulu taudin kuvaan.
      Sen teen vielä tämän kerran täysin selväksi että se syytöslista mikä minulla olisi sinun pahoista ja puihtaan ilkeistä tekemisistäsi jo noin 15 vuoden ajalta on niin pahan laatuinen, että sille ei ole mikään anteeksianto mahdollista. Ei edes koko sen mädän ihmisasenteen täysin unohtaminen.
      Siksi minäkään ei ole vieläpoistunut sellaiseen seuraan missä asioita voidaan keskustella asioina ja jopa olla eri mieltäkin ryhtymättä hautoja kaivamaan ja tuomaan esiin vanhan poistuneen naisystävän muistoja rienaavassa tarkoituksessa. Se on se mitä esimerkiksi koskaan et saa anteeksi et täällä ketjuelämässä ja et varmaan siellä minne joudut joskus ja taivashan se ei voi olla.
      Minä kyllä poistun kauemmaksi ja olisin sen tehnyt jo ajat sitten, mutta sekin kaatui siihen että tukijajoukkosi etsivät minut sieltäkin esiin. En kuitenkaan poisti kuten sanoin, ennenkuin olen varma että mikään paskalinko ei minua seuraa ja tule yrittämään sellaisenkin ketjun torpedointia.
      Luultavasti sinä ja tukijoukkosi eivät sitä halua tai pysty ymmärtämään kun teillä on yksi yhdistävä piirre. Kukaan ei ajattele nenäänsä edemmäs..
      Minulta olette jo kuukausia saaneet kirjoitella ilman että olisin edes koko ketjun avannut.
      Miksi avaisin kun tiedän ne vähät aiheet joista toistuvasti kirjoitetaan. Vahinko, siillä minä olisin voinut tuoda asiallista monipuolisuutta ja aktivitreettiä ketjulle. Samoin kuin Puosu.

      Tämän enempää en sitten aiheesta kirjoitakaan vaan jatkan ketjuani niinkuin se alkoi eli tieteen, kulttuurin ja politiikan asiakirjoittamisella ja jakamisella ja vanhojen hyvien ja huonojen ajoittaisella muistelulla.
      Hyvien muisteluahan en lakkaa vaikka minne siirtyisin, mutta sen anteeksiantamattoma ihmismyrkyllisyyden minkä olio esiintymisaikanaan on minulle ja monille muille ihmisille aiheuttanut ja aivan tarkoituksellisen pahantahtoisesti ja myös ottaen lisähöyryä ansaitsemistaan verbaalitorjuntayrityksistä tai "vihjeistä" lopettaa ihmisten päälle paskominen.
      Sen voin sitten kohtuullisen ajan kuluessa siirtää sivukansioon, mikä on kuin Arizonan koipusseihin pakatut hävittäjät ja pommikoneet. Käyttöönotettavissa pakkotilanteessa.

      ps. Se on kuitenkin ihan erikseen mainittava sairaan luonteen esimerkkinä. Puhut määräysvallasta aiheiden valinnassa. Mistä ihmeen määräysvallasta. Täällähän on täysi vapaus kenellä tahansa kirjoittaa mistä tahansa aiheesta eikä se ole kenenkään määräysvallassa. Täysin sairas ajatuskin, mutta hyvin kuvaava. Enpä muista koskaan edes vihjanneeni m istä muiden pitäisi kirjoittaa. Olen vain vihjannut mistä itse kirjoitan ja asiallisuudesta. Mutta kun pää on jo valmiiksi pipi niin ei kai näin vaikean ajatteleminen sinne enää mahdu. Senkin olen varmasti todennut että jäännöselämässä kirjoitetaan hyvin suppeasta aihevalikoimasta, mutta sehän tarkoitta vaan suppeaa eikä sitä etteivätkö halukkaat saisi niitä kirjoitella. Pikemminkin että voisivat edes ajatella hyväksyvänsä myös syvemmällä ja laajemmalla alueella liikkuvia keskustelunaiheita käymättä niistkin sellaisen kimppuun, mitä olio on sitäkin systemaattisesti tehnyt

    • Miksi et mene Elämään, jossa tietääkseni on pari kolmekin sietämääsi kirjoittajaa? Ei sinua kukaan sieltäkään pois voi ajaa, kuten et sinäkään minua voi ajaa missä sitten viitsinkin parilla sanalla vastata itseäni koskeviin tahallisen ilkeisiin kommentteihin.

      Tuon tekstin ehdin kirjoittaa ennen kuin luin käsittämättömän viimeisen purkauksesi. Eikö sinulla tosiaan ole mitään valoisampaa ajattelemista elämässäsi kuin täysin tuntemattoman kirjoittajan "virheiden" toistelu ja suurentelu?

    • Minua ei päätön pauhaamisesi hetkauta, kun tiedän mistä se kumpuaa: yksinäisyydestä, sairaudesta, miehen yliherkästä itsetunnosta, kunnioituksen puutteesta josta olet saanut kärsiä jouduttuasi eläkkeelle. Kun ei ole enää ketään alaisia joita kurmuuttaa, suuntaat raivosi vieraaseen naiseen. Naiseen siksi että sinulla on hampaankolossa paljon koko sukupuoltani vastaan.

      Kyllä näille ketjuille meteliä mahtuu, jopa sinunlaisesi suurisuun älyttömiä purkauksia. Who sanoi mielestäni hyvin, kun Elämässä tuli puheeksi miesten hameet, joihin muka hänkin sinun mielestäsi pukeutuu: "Itsensä siinä pilkkaaja eniten alentaa."

      Samaa sanon noista mielkuvituksellisita solvauksista joita syydät minun päälleni: Itse niissä itsesi alennat!

    • Anonyymi

      Suomen EU politiikan mietintöjä eräästä Päivi Räsäsen liittovaltiopelosta johdettuna:

      "Olen kylläkin varsin hyvin Päivi Räsäsen suurimman ajatteluosan kanssa hyväksyttävästi samalla aaltoalueela niin tässä liittovaltioasiassa en erityistä mörköä näe enkä oikein halua uskoa että näin typerästi yritettäisiin muiluttaa liittovaltioksi. Se kun ei oikein tehtynä mitenkään pahasta olisi. Mutta vain oikein ja nimenomaan rehellisesti heti liittovaltiolakeja suunniteltaessa ilmoitteetu liittovaltion olevan syntymässä.
      Asia on niin että oikeassa liittovaltiossa kuten vaikkapa USA eri osavaltioilla on merkittävästi enemmän sisäisiä oikeuksia kuin nykyisessä EU rakenteessa vaikka se ei ole edes liittovaltio.
      EU sisältää pahoja valuvikoja ja ne olisi rehellisesti pyrittävä korjaamaan. Tarvittaessa vaikka täysin uudelleen järjestäytymällä ja joukolla jolle paremmin yhteinen rahakin sopii. Oikeas sa liittovaltiossa se yhteinen raha taas ei ole mikään ongelma. Myös USA sisäälä sillä dollarilla on eri arvo eri osavaltioissa eli sillä saa toisissa enemmän kuin toisissa.

      EU ongelmat ovat massiivinen byrokratia, maatalouden ylisuojelu, liian sitovat direktiivit joka paikkaan mihin ne yksinkertaisesti eivät sovi. Täysin väärä ilmastonsuojelu ja energiapolitiikka Saksan teollisuusetujen parantamiseksi eikä niinkään ilmaston ja paljon, paljon muuta korjattavaa.
      Korjataan ensin ne ja aloitetaan helpoimmasta eli maataloustukin EU ja maakohtaisten joita on vaan Suomella, tukien loivasta mutta selkeästä poistamisesta vaikkapa 20 vuoden tähtäimellä ja maataloustuen siirtäminen ulkorajatulleiksi joilla suojellaan liitonm sisäistä maataloutta tehokkaammilta maatalouksilta kuten USA, Kanada, Uusi Seelanti, Australia, Kiina, Brazilia jne.

    • Anonyymi

      Tässä vielä jatkaessani iltamusiikkia ja kukatie satunnaisesti kauniita maisemia vetten ääriltä ja satunnaistiedettä ennekuin lopulta näen turvalliseksi viedä keskustelun sellaiseen paikkaan mihin paskansynnyttäjät eivät enää seuraa perässä vainoamaan, voin todeta että huomaan kyllä kuuman paikan edustajan käyneen täällä taas purkautumassa ja kaiketi joukkojaan manipuloimassa. Niitä ei taas lueta tuon poikkeuksena lueten uhden lyhyehkän ja sekin sisältäen tosi sairasta asioiden vääristely kuin todisteeksi siitä että luontaisen ilkeyden lisäksi kyse on ollut omasta huomiosta ja pelosta että se vähentyisi jos pysyttäisiin asiassa ja laajennettaisiin keskustelu tai aihepohjaa edes antamalla muiden kirjoitaa aiheista jotka heitä kiinnostavat kuten vaikkapa minua musiikki ja maailma ja yleinen kehitys aina. Minä vaan en ole jämähtänyt saunan lauteille kahvimyllyä pyörittämään, vihaamaan persuja tai raapimaan samaa levyä illasta toiseen. Vaihdan sentään jopa levyä välillä. Enkä kaipaa yhtään huomiota. Riittäisi kun saisi vainoamatta kirjoitella. Siihen vaan ei ole tilaisuutta tullut sen jälkeen kun vanha HS elämä lakkasi ja ne tännekin löytäneet hyvät ajettiin olion toimesta pois ihan vaan juurikin sen huomion menettämispelon vuoksi.
      Aika säälittävää meininki ja on ollut kirjoittamisen nautinnolle ja tasolle erittäin haitallista. Sitä eivät vain ne jäljelle jääneet kaikki ole kyenneett objektiivisesti tajuamaan omien pelkojensa vuoksi.
      Jos siitä helpotusta on niin kyllä minulla on jo vuosia ollut se pyrkimys päästä tästä jämäjoukosta tai tarkaan sanottuna melko suuresta sen posuudesta eroon ja siirtyä muualle asiallisesti kirjoittamaan. Se ei vaan se edellinen yritys siellä muualla onnistunut vaan yksi agenteista ilmeisesti siilasi koko elämän läpi löytääkseen minut ja sekin oli sitten siinä. Tiedän kyllä kuka se etsijäoli mutta se on jo historiaa enkä sitä tämän korkealentoisemmin muistissani kanssa, mutta minulla on poikkeuksellinen muist ja se muistaa kaiken minkä silmä on ehtinyt nähdä, vaikka ei edes haluaisi. Siksikin se on haudattava pinnalta pois hissun kissun.
      Onneksi minulla on elämää ihan monilla nimimerkeillä muualla asiaelämässä. Ne vaan eivät ole täysin sama kuin tällainen jatkuva ja tavallaan sosiaalisen tuloksen jatkumo kuten se vanha kunnon HS elämäkin oli.
      Positiivista tässä on ainoastaan se, että antaahan tämä minulle sitä ajanvietettä mikä kaiketi onkin ajanvieteosion tarkoitus.
      Kirjoittaminenhan on minun harrastukseni eli voin harrastukseksi todellakin harjoitella vaikka tällaisella pirun tarkistus ja siivilöinti kirjoittamisella
      Nyt vähän muzakka ja toivomus että pahin koko planeetalla millään tavalla kohtaamistani olioista osaisi pysyä pois siitä riippumatt mitä itsekseni muistelen. Kun ei ole pakko tulla lukemaan. Enhän minäkään lue olion kotiketjun enkä hänen täälläkkän tuttamiaan paskonkaatoja kuin erittäin harvoin ja silloin sen myös mainiten kuten sen lyhyen tämän päiväisen anomuumikirjoituksen missä olio oli keksinyt niikin hurjan fantasian että minä määräisin kuka mistäkin kirjoittaa. Se oli lähes vuosituhanne, siis alkaneen vuosituhanne hurjin fiktio.
      https://www.youtube.com/watch?v=J5qlWLXbfL4
      Se oli myös hiljattain kuolleen elokuvasäveltäjien Euiunsteinin Ennio Morriconen tuotosta
      https://www.youtube.com/watch?v=2Po5YoTOuEM
      Ja päälle hiukan harvinaisemppa sovellusta Yua Wangin toimittamana laatuorkesterin säestämänä. Tämäkin laadun eikä vain pilkun paikan ymmärtäjille

      Nyt tulikin jo hyvä annos ajanvietettä tälle illalle, kun ottaa huomioon päivän maisema ajelut aina Korsoon pelaamisen kanssa

      • Ihanaa että jaksoit polkea ihan Korsoon asti. Toinen jalka näköjään pelaa.

        "Onneksi minulla on elämää monilla nimimerkeillä".

        Minulla on ihka kahdella jalalla.

        Zso zso muzaka! Jos sen osaa valmistaa!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Voin ihan hyvin vähenttää sellaisen julkaisemista mikä ei nenä maailmaa kiinnosta, kun ihan puhtaalla onnen kantamoisella löysin netistä sellaisen uuden harrastuksen mihin saa uppoamaan tunteja extra aikaa päivässä ja nykyennusteella varsin pitkäksi aikaa
      Päivän "mielenkiintoinen" liite. Joutuu vaan matkaamaan hiukan nenän ulkopuolelle:
      https://www.youtube.com/watch?v=V7e-1bRpweo

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hyvällä trigonometrian osaamisella kykenee navigoimaan suuria matkoja nenän ulkopuolelle. Jos vielä perehtyisi pallotrigonometriaan ja negatiivisiin logaritmeihin niin voisi matkutella peräti kauas nenäpiiristä. Se on melkein kuin iso syylä nenässä
      https://www.youtube.com/watch?v=OYUFFIY3Qmw

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt on nenää ripustettu jo 7 päivää. Kohta alkaa jo kasvu näkyä kuin nenä apinoilla. Tiedon kasvusta nenän kasvatuksen tarpeessa olioille en sen sijaan edelleenkään ole vakuuttunut. No vastahan kasvatusprosessi on puolessa välissä.
      Tämä vähintäin on nenän lisääjille tärkeä tieto nenän pituuden lisäämisen kannalta eli onko olemassa ns. rinnakkaismaailma missä ajatuksetkin liikkuvat samansuuntaisilla mutta toisistaan täysin irti olevissa maailmoissa
      https://www.youtube.com/watch?v=kTXTPe3wahc&t=6s

    • Anonyymi

      Nenätason perusmääritelmä:
      Nenäkäs on sellainen jolla ei ole muuta ajatusta kuin se oman nenän kaivelu tai vierasnenien kaivelu. Nenäkkään mieliruoka on siten loogisesti pääteltynä räkä ja ajatusmaailma taas pelkästään nenästä irtoavaan keskittynyt.
      Tämän voin kertoa, kun tiedän, että nenäkkäät eivät ymmärrä minkä parissa puuhastelevat.
      Tässä taas vähän muutakin kuin japanilaista soya supefoodia mikä muistuttaa nenän ja kankkujen pakoputken kombinoitua tuotettaa konsistenssiltaan ja tuoksultaan.
      https://www.youtube.com/watch?v=sNhhvQGsMEc
      Sen japonien superfoodin valmistusohjeen ja nimen toistan vieöaölkuperäisellä limkillä lumhan uusilta kiireiötäni ehdin

    • Anonyymi

      Nyt kun ehti päivällä lisäämään nenä elämälle tietoutta, niin tässä nyt ihan suomenkielellä se japanilaisten pitkän elämän ruoka mikä ominaisuuksiensa vuoksi soveltuukin lyhytnenäisille.
      http://www.bbc.com/travel/story/20200727-japans-most-polarising-superfood

      Kannattaa aina levittää nenän ulkopuolellekin ulottuvaa tietoa, vaikka eihän sitä kukaan täältä lue. Vaan eipä tiedä jos joku salalukija kävisi ja saisi samalla nenäänsä pidennettyä!

    • Anonyymi

      Suunnittelen tässä viihteeksi sitä seuraavaa ketjua jossain. Siitä "hahmotusajatelmia"

      Nenässään elävien elämä !
      Siinäpä sopiva aloitusotsikko uudelle ketjulle jossain todellisuudessa, eikä ajanvietteessä!
      Oikea kaikille avoin ideafoorumi, miten ihmiset voivat kasvaa nenänsä ulkopuolelle tai ulos nenästään.
      Todella yleismaailmallinen ja ihmiskunnallinen reaalikehityksen foorumi-
      Pitää kai kehittää jonkinlainen kannustinkin, eli eniten kasvaneesta nenästään valokuvan lähettänyt saa nenäfoorumin kunniamaininnan
      :)

    • Anonyymi

      Kun nenäpäivät ovat ansiokkaasti jatkuneet jo 10/14 eli tarvittavasta 2 wiikon nenähiljaisuudesta niin laitetaan nyt muilta kiireiltä ehtiessä päivän pika nenä kasvatus lisä:
      https://www.youtube.com/watch?v=lmcT2mP2bfE
      Kunhan nenäpäivät pääsevät noin 2 wiikon ikään ilman nenän paluuta niin sen jälkeen voi alkaa harkitsemann foorumin ja aiheen vaihtoa ainakin varauksella uskoen että nänä ei seuraa perässä nuuhkimassa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tarkistin varmuuden vuosi nenälaskennat ja viimeisen kerran sellainen nenä on vieraillut ketjulla 23.07 eli siitä on nyt tarkalleen 10 päivää kun 02.08 ölasketaan mukaan. Eli se kaksikin wiikkoa poissapysymisessä on varsin pitkä aika..
      Siis nenän testaus jatkuu vielä ainakin 4 päivää jotta näemme malttaako se pysyä sen 2 wiikkoa poissa vai paukahtaako pannu sitä ennen!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nenämaanantaina ja viimeisenä nenämaanataina annetaan opittavaksi parempaa aritmetiikkaa. >Sillä pystyy vaikka laskemaan nnien tilavuuksia eri kasvuvuhtien seurauksina eli nenän pituuden kasvun neliöjuuri x pii = nenäkasvun lisätilavuus :)))
      https://www.youtube.com/watch?v=d-n92Ml1iu0
      Nenäviikot lähestyvät loppuaan. Loppuuko tähän vai huomiseen jää kuultavaksi

    • Nyt olen saanut istuttua lähes läpi uuden keksimäni nettiharrastuksen ensimmäisen osan ja voin allokoida enemmän aikaa tähän hupisosiaaliseen areenaan ja sen eri aktiviteetteihin rupattelusta politiikan kautta tärkeän maapallollisen ja unversaalisen tiedon ja kulttuurin jakamiseen.
      Luultavasta en sitä kovin paljoa tule harrastamaan sillä uusi aluevaltaukseni on avattavissa muistakin aiheista kuin tämä mihin hupsahti pari viikkoa noin 8 tuntia päivässä joutoaikaa.
      Vielä pitää pähkäillä valmiiksi missä ja miten jatkaa osallistumistaa, ja missä määrin. Määrähän riippuu ihan siitä kiinnostaako ketään aina asialliseen keskusteluun asti muutkin kuin oman nenän tuotteet.
      Tälläkin ketjulla, samoin kuin edellisillä oli vain yksi älyllkisesti virkeä ja suhteutukseen kykenevä henkilö. Yksikin on jo riittävä kannustus ylläpitää yleistä ja monipuolista tiedonjakoa ja keskustelua korkeammalla kuin "Nyyrikki ja Seiska" tasot joille useimmat lamaantuvat henkisen kapasiteetin puutteessa.
      No tähän nyt taas vaihteeksi hiukan polskaa eikä avaruustasoista ja dimensionaalista tietoa kuten tussa nenäjaksissa:
      https://www.youtube.com/watch?v=ZceqOJ4NeCc&t=25s
      Siinä kunnon rytmit yhdistettynä maukkaisiin maisemiin
      https://www.youtube.com/watch?v=lqKBj-zmXXg
      Ja siinä takuuhienoa Pink Martinia Taya Tanin ääntelemänä

    • Anonyymi

      Ylläpidän tätä ketjua hengissä pasrempaa odotellessa vaikka tavanomaisella iltamusiikilla, minkä kuuntelen itse
      https://www.youtube.com/watch?v=NEnnysKyVfM
      Ei enää paljoa kerralla ettei menisi yli ymmärryksen.

    • Anonyymi

      Oli yksinkertaisesti niin paljon tehtävää toisessa dimensiossa ettei tänään ehtnyt postittamaan musiikka rtai tiedettäkään.
      Ehkä aikaa löytyy huomenna lisää kumn tämä ensimmibeb uuden harrastuksen visiitti tulee lopetusvalmiiksi ja voi pitää pien tauon ennenkuin avaa seuraavan ryppään!

    • Anonyymi

      Nyt on se noin 2 wiikkoa sitten keksitty nettiharrastus ensimmäiseltä osaltaan kokonaan läpikäyty. Olipahan melkoinen katselu urakka. Nyt voi pitää sellaisesta pienen tauon ja vaikka jakaa enemmän huomiota tänne ylimääräisen kirjoitusenergian poistopaikkaan ja sivussa levittää tietoa mistä ketjujen normaaliväki on pikalla kuin käet cuccumassa.
      Jokunen hyvä piisikin saattaa illan kääntyessä nukkupuolelle, irrota. Eihän tänne tietenkään kannata hirveästi postailla kun kaikki olisi nyky yleisölle ylivoimaista ymmärrettäväksi.
      Omaksi ilokseen voi kuitenkin lähetellä ja postaukseen kokonaan perehtyä
      https://www.bbc.com/reel/video/p08mhjx2/what-is-the-smallest-thing-in-the-universe

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyht on ilmat niin ihastuttavat ja kaunis Veera paljastettu Lappeenrannan satamassa ( oli tosin vähän voimanostajan reidet tällä versiolla), niin päätteeksi päivälle ja yön alulle voisi soitella vaikka pirteitä klassisia marsseja
      https://www.youtube.com/watch?v=GcPKdm-La-M
      Ei niistä välttämättä uni tule, mutta eihän se aina tule muutenkaan!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mahtaisikohan tällainen Xueweifangin muzak antaa unilähtöä.
      oli vähgän unettavat f 1 kisatkin. Ei taida Waltterista olla maailmanmestariksi. Aina häviää joissain viimeistelyasioissa tallikaverilleen.
      https://www.youtube.com/watch?v=3dLbZDPL0Eg

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Siivosin joutessani nettisisällön bookmark eli esivalintakansioni nyt liian lukuisaksi muodostuneen sisällön erikoisalojen kansioihin odottamaan sellaisen ajan paluuta että niiden postittaminen tuntuisi löytävän ylimääräisestä tiedosta kiinnostuneita muita jorinoitsijoita. Tällä hetkellä sellaiset ovat liian vähissä. Jätin kuitenkin musan esivalinnat vielä julkaisujonoon sillä niitä on kiva laittaa vaikka itselleen loppukuunneltavaksi tällaiseen potentiaalin sosiaalisen ketjun kautta. Tietysti siinä toivossa, että löytyisi joku edes hyvästä musiikista kiinnostunut.
      Nyt on onneksi saanut jo muuten olla ilman vainoharhaisrta jahtaamista jo hyvän aikaa. Toivottavasti se tila jatkuu sillä vain sellaisessa tilassa on mahdollista synnyttää uudestaan joku jäännöskähinöitä monipuolisempi keskustelufoorumi.
      Eli foorumi missä keskustelunaiheet ylettyvät omaa nenääkin pidemmälle

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eilen illalla ei jaksanut vaihteeksi edes musiikkiä lähettää. Parannetaan tänään ottamalla kuunteluun ainakin minun korvissani yksi suomalaisten parhaista yleislaulajista eli Anneli Saariston kansi. Siinä riittää koko loppuillaksi ja mausta riippuen tosi laadukasta musiikkia. Mininkin korvissani harvinaisempaa kotimaista korvamatoa.
      https://www.youtube.com/watch?v=LQz5n-lOKTg&list=PL1zmV44JTzNnCMml6YBSMVXubro775pZd

    • Anonyymi

      Kun on vähän pirteämpi ilta ja ilimakin on kaunis ollut niin laitan meille kansainvälisen maun ja ymmärryksen yleisölle jotain hyvin kaunista ja kansainvälistä.
      Pitäisi oikeastaan soittaa usea,mmin kiinalaista bambuhuilumusiikkia, sillä siinä on myös todellisia helmiä. Aivan kuten Heivassakin niille jotka sitä maailmaa ovat aidosti kokeneet ja itse heivan kulttuuriinj ja merkitykseen perehtyneitä. Sehän on kokonainen tarina käyttäytymis ja tunnekulttuurista aidosti polynesialaisittain. Siitä vaan länsimaisen "opetuksen" ja kulttuurin pohjalta vetää hyvin vääriä johtopäätöksiä.
      BBC tuotti heivastakin hienon katselmuksen ohjelmassa missä seurattiin Captain Cookin jalanjälkiä ja todellisia töitä, myös pahoja töitä mitä hän toteutti matkoillaan vieraisiin ja koskemattomiin kulttuureihin.
      https://www.youtube.com/watch?v=vtFerLQsnzA

    • Anonyymi

      Tällaisena rauhallisena kesäiltana, odotellessa Puosun tai edes Puosu II version ajoittaista ilmestystä täällä tieteestä, kulttuurista, maailmasta ja universumista, sekä ajoittain ihan arkisista yleispoliittisista keskusteluista kiinnostuneiden joukossa, voisi soitella vaikka tätä.
      Toivottavasti Puosu on vain mökkikaudessa, eikä mitään huolestuttavaa ole tapahtunut
      https://www.youtube.com/watch?v=8Are9dDbW24

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Laitetaanpa tänään vaihteeksi Pink Martinia kuulolle. Tieteet saavat tällä hetkellä olla rauhassa, samoin kaikki aiheet missä pitäisi ajatella. Palautetaan niitä sitten kun sellaistakin ymmärtävää yleisiö mahdollisesti ilmaantuu
      https://www.youtube.com/watch?v=V8-2W59dF7k

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      No ei tuokaan ollut ihan parasta Martinia. Nyt on joko maku muuttunut tai Martini hapantunut.
      Kokeillaanpa tätä
      https://www.youtube.com/watch?v=ITy1xkPtS_4
      Jos tämäkin maistuu piimältä niin sitten on vaihdettava "hoviorkesteria"

    • Anonyymi

      Pahandero! Ei maistunut tuokaan. Ilmeisesti Pink Martinin aikakaudet ovat tuottaneet myös hiukan enemmän taiteilijaa vaativaa muzakkia.- Laitetaan päälle Martinisuruun ihan varmasti jazzahtavaa Eva-Marie Tatianaa ja Avalon bandiä!
      https://www.youtube.com/watch?v=AnK3kv21Gik

    • Anonyymi

      Sepä oli takuuvarmaa Avalon Jazzia. Nyt kun joutui Pinkin takia muzakan arvostelijaksi niin laitetaanpa kaikkien tuntema mutta nopeasti unohtama esiintyjä ja jollain tavalla viehättäväkin kappale.
      Esiintyjä kelpaa varmaan "eräille miehillekin"!
      https://www.youtube.com/watch?v=HmLk2vSXXtk

    • Olen tässä akanvietteekseni jo ehtinyt funtsia seuraavan ketjun otsikonkin ja sen sijainnin. Sekin tulee lopulta olemaan ajanvietteessä vaikka ketju palveleekin korkeampaa tasoa ja kiinnostusta. Se on kuitenkin myös älylliselle elämälle ajanvietettä. Yritän houkutella mukaan nuorempaakin väkeä, koska jo tiedämme miten käy uudistuskyvyttömille jämille. Ne vähenevät koska eivät pysty uusiutumaan ja nousemaan itse kaivamastaan tasokuopasta korkeammalle.
      Tosin olen hyvin selvillä, että nuorison tai edes nuorempien saaminen älyä ja tietoa kehittäviin intresseihin kirjoittamalla ja etenkään keskustelemalla hillityn asiallisesti on varsin vaativa tehtävä. En kuitenkaan aio itse ihan vähästä vaativaakaan tehtävää säikähtää. Yritinhän jo aikaisemminkin yhtä juorumiestä saada muuttumaan asiallisempaan suuntaan vuositolkulla ja epäonnistuin. Tyyppi jäi samaksi riidanhaastajaksi, huonon kielen käyttäjäksi ja selektiiviseksi ihmisryhmävihaajaksi pelkän oman "fiilinkinsä", ei minkään oikean poliittisen asiakysymyksen osalta. Ehkä hiukan kaikkein pahinta ja karkeinta kielenkäyttöä sain hänetkin aavistuksen piilottamaa, mutta sillä se on vain ohuen lakanan alla tänäkin päivänä. Liioin ei onnistunut välillä joistain yksittäisitä asioista tietävän mutta kovin vajaan itsetunnon ja kuukasvoisuuden tyyppiä lainkaan muutumaan. Hän on ehkä vaan pahentunut kuukasvoisuudessaan hypättyään kuvittelemalleen herran paikalle ja mummojoukon hallitsijaksi.
      Toivoa nuorempien osalta ei kuitenkaan saa hylätä. Kyllä heillä periaatteessa on myös kykyjä ja joillakin jopa asennetta, jos sen annetaan sopivasti ohkjattuna vapaasti kehittyä.
      Näemmehän me meistä jääristäkin, että jotkut luonnostaan ovat positiivisesti elämää rakentamassa ja jotkut aina yrittämässä heittää hiekkaa kaikkien rattaisiin. Todella lahjakkaita sosiaalisen ja teknisen elämän yhdistelmäosaajia on hyvin vähän. Näin se vaan on koko yhteiskunnassakin. Kyllä sen saa selville jos kykenee ilman ideologista sidonnaisuuttaa analysoimaan ihmisten käytöstä ja osaamista sekä halua julkisen ilmaisun alueilla.
      Tuossakin pohdin asioita filosofisesti ajan kuluksi ja ihan Suomi foorumeilta saadun näytön pohjalta.
      Sitten ovat vielä muut foorumit jotka teknisesti toimivat eri tavalla mutta joissa oikeastaan sama minimaailma ilmestyy, jos vaivautuu todellista analyysiä tekemään.
      Täällä onneksi voi tehdä ns. vapaata analyysiä, kun ei ole varsinaista kohderyhmää, eikä kovin paljon lukijoitakaan. Lukijoita onneksi jonkin verran on ja senhän näkee Suomi24 kävikätilastosta suoraan.
      https://www.youtube.com/watch?v=V4ddnrBT6hE
      Sitten illan musiikkikulttuurin osana se aikaisemminkin mainittu kiinalainen bambuhuilumusiikki. Sitä on aika paljon ja jostain on valittava. Olkoon se tänään tämä:
      https://www.youtube.com/watch?v=MCKrziA9uYU
      Nyt oli kyllä runsaasti aikaa ajanviettoon kun noinkin pitkä "kirje" tupsahti. Tai on tullut liikaa rentouduttua pitkin päivää.

    • Nyt on ihan pakko korjata yksi kiipparin sivuunlyönivihre eli akanviete piti tietysti lukea ajanviete. Ei tässä iässä enää akanvietettä harrasteta.

    • Anonyymi

      Vaikka säästän asiaihin perustuvan poliittisen kannanoton seuraavaan ketjuun sitten kun sen aika on niin voin tässä ihan mallisi postittaa yhden HS artikkelikommentoinnin kopion tännekin, vaikkapa Rapunzellan luettavaksi, kun hän Hesarissa edelleenkin kirjoittaa aktiivisti poliittisen elämän kommentteja. Tämä oli siitä artikkelista missä irakilaiset yrittivät huijata Suomen valtiota ja saivatkin huijattua jopa EIT tuomioistuinta uskomaan nyyhkytarinoita tarkistamatta:

      "Viranomaistemme ja maailmansyleilijöidemme olisikin viimeistään tästä tapauksesta opittava se minkä me kaikki noilla lähtöalueilla ja kulttuureissa eläneet olemme ihan kotoperäisesti ja täysin tunnistaneet.

      Kaikki turvapaikkapakolaiset valehtelevat ja kertovat muunneltua totuutta tai säälittäviä kohtaloita. Joidenkin kohdalta ne voivat joiltain osiltaan jopa pitää paikkansa mutta eivät koskaan ihan niinkuin ne on esitetty.
      Etenkään ei silloin kun on vastoin YK turvapaikkahakumääräyksiä rekisteröitymisestä tultu monen YK tuvalliseksi maaksi luokiteltavan maan läpi valittuun kohdemaahan ja matkalla sitten muututtu turvapaikanhakijasta laittomaksi maahanmuuttajaksi jollaisi jokainen Suomeen asti turvapaikkaa haklemaan tullut on, kun tänne ei yksinkertaisesti pääse rikkomatta YK rekisteröitymissääntöä.

      Ainakin viranomaistemme on ymmärrettävä että he saavat aina erittäin taidokkaasti esitettyjä surullisia elämäntarinoita kuultavakseen. Aivan kuin maailman ammattimaisimmat näyttelijät olisivat niitä esittämässä.
      Maailmasyleilijöitämme ei tietenkään elämän realismi koskaan tavoita kun heitä ajaa idealismin palo mikä automaattisesti sokeuttaa totuudelta

      Viranomaistemme on kuitenkin lähtökohtaisesti tunnistettava että heille valehdellaan reippaasti silmänkään rävähtämättä ja, että jokainen meille asti tullut turvapaikanhakija on laillisestisen oikeuden menettänyt matkalla ja on siten käännytettävä ellei ilmaannu jotain aidosti luotettavaa hellämielisyys (compassionate) syytä antaa tilapäinen oleskelulupa.

      Tällä taas ei tietenkään ole mitään tekemistä työlupa hakemusten ja sellaisen maahantulon laillisen muodon kanssa, vaan sellainen pitäisi tehdä helpommaksi määräaikaisilla työluvilla työnantajan hakemuksella"

    • Anonyymi

      Teenpä poikkeuksen ja laitan kuunteluun ihan suomalaista melodiaa sieltä paremmasta päästä. Vähän kuin sellainen Evakon laulu Anneli Saariston laulamana mutta tämä Tapani Pertun miehekkäällä tunne esityksellä.
      Perttu laulajana sattui korvaani alunperin Natalie laulullaan.
      https://www.youtube.com/watch?v=lO_tS09kE4c

    • Kun on taas virkeä ilta niin ihmetelläänpä asioiden tilaa hiukan kauempana eli oman maitokuja galaksimme ulkopuolella. Sinnekin on nääs aika pitkä matka paitsi ajatuksen voimittamana. Ajatuksennopeus taitaakin olla ainoa mahdollisuus vierailla edes lähitähtien planeetoilla koko galaksista puhumattakaan
      https://www.youtube.com/watch?v=vsiVI3z16sQ

      Ja muzakissa voisi muistella kunnon lattareitaa ja miltä ne maistuvat korealaisten rytmittäminä. Kaukoitäläiset kyllä osaavat esimerkiksi lattareita soittaa teknisesti äärettömän taitavasti, mutta jotenkin huomaa, että se alkuperäinen latinalainen sielu ei ole messissä kaukoidän soittimissa
      https://www.youtube.com/watch?v=QmaYsDZHwtg

      • Anonyymi

        Kumma, ettei kukaan edes kommentoinut että eihän siinä mitään korealaisia tico ticoa soittanut vaan ainoa korealaisuus oli u maailmaan postittajan alkulähde ja kieli.
        Mutta samalla tavalla jäi se originaali latinon henki puuttumaan tällaisesta kopio esityksestä


    • Anonyymi

      Olisikohan vaihteeksi aika pikku Rgummille ihan sen alkuperäisessä sodanaikaisessa joukkojen viihdytysversiossaan. Rhummi se on yksi vanhimmista tunnetuista monitoimilääkkeistä. Vielä kun siihen sekoittaa hunajaa niin mikään pöpö ei selviä siltä ja tuulikin paranee!"
      https://www.youtube.com/watch?v=NhyunNsNikE

    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Ihan hauska esitys, mutta turhan pitkät esipuheet, koska ovat osa kilpailua. Video pelkästä osasuorituksesta olisi ollut riittävä, mutta saahan tästäkin ohitettua turhat jorinat scrollaamalla.


    • Anonyymi

      Nämä videot ovat välillä aika amatöörimäisiä ja itse pihvistä poikkeavia, mutta kuntelijan/katselijan täytyy se pihvi poimia vaikka scrollaamalla.
      Kyllä muuten alkavat ikääntyessä pakolliset kilinikkakäynnitkin tuntumaan rasittavilta. Tänään olin yhden osan jaksottaisessa rutiinivaihdoossa ja jouduinkin samalla koulutettavan erikoistuvan lääkärin mallinukeksi. Vanha leikkelijäni toki ohjaili ja näytti miten toinen vaihdettavista silikoniosista vaihdetaan ja erikoistuva sai vaihtaa sen toisen valvottuna. Eli oli minusta jotain hyötyä lääketieteellekin taas tänään-

      • Anonyymi

        Missäs sinulla on silikonia ollut, minulla ei vielä missään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missäs sinulla on silikonia ollut, minulla ei vielä missään.

        Minullahan on jo v.2004 leikkauksen jäljiltä kurkussa silikoninen vaihdettava venttiili. Sen itse päätohtori vaihtoi tänään. Edellinen ehti olla noin 2.5 vuotta.
        Sitten sen uusineen kurkkusyövän jäljiltä on yksi silikoniletku mitä pitää vaihtaa joka kolmas kuukausi. Sen vaihtoi erikoistuva tohtori valvotusti, Useimmiten sen vaihtaa asiaan erikoistunut hoitaja, mutta coronan seurauksena hoitajat menivät jonkinlaiseen uusjärjestelyyn.
        Siis silikonia riittää, vaan ei rinnoissa, huulissa eikä peffassa kuten eräillä julkisesti riepotelluilla ex misseillä.


    • Näin kesäisen päivän illalla voi soitella aina rytmistä ja korvaan porautuvaa lattaria kten tämä
      https://www.youtube.com/watch?v=sDLjG9uW1-s
      Hyvän rytmin päälle voi perehtyä vaikka tähän, mikä aikoinaan meillä merenkulkuopistossa kuului perustiedostettaviin ja on monesta tuttu, esimerkiksi tuubitelevision kuvaruudusta ja kuvan ohjauksesta siellä
      https://www.youtube.com/watch?v=bUsS5KUMLvw
      Tämäkin on kaikessa yksinkertaisuudessaankin sellaista tietoa mihin joukkoaivoilla vai sanoisinko jämäjoukkoaivoilla ei ovea auki saa.
      Jämäjoukkoaivot suuressa joukossaan taas ovat erittäin lahjakkaita kehittämään salaliittoteorioita ihan Trumpin tyyliin täysin väärällä tiedolla ja kohteella. Jämäjoukko kun ei omista sitä peiliä tai jos omistaa niin ei uskalla siihen katsoa. Em uskaltaisi minäkään jos jämä olisin eli "pyy" jämä
      Onneksi kukaan ei lue minun kirjoittamiani kun täällä pysytään asiassa ja ennenkaikkea totuudessa

    • Hallejujaa!
      Taas alkaa pitkäveteinen viikonloppu. Nyt on lastattava pitkää iltaa varten enemmän swingiä vielä dementoitumattomien älyllisten olioiden kuunneltavaksi.
      Voitteko kuvitella että pienessä jäännös joukossa lopulta kaikkein ilkein on kaikkein älykkäin? Ja, että joukon miehet järjestään tyhmempiä kuin jopa jo vähän dementiaretkellä olevat naiset.

      Kaikille kuitenkin samaa musiikkia mikä saa lehmätkin lypsämään paremmin. Tieteen kanssa on odotettava kateissa olevaa miesyleisöä.
      https://www.youtube.com/watch?v=-QZNUQdJxhs
      Se oli Malandoa
      https://www.youtube.com/watch?v=O9wYPirEcko
      Se taas Pink Martinia japanilaisittain
      https://www.youtube.com/watch?v=xXDT4GtKK88
      Siinä taas Tsaikoffeeta Venezuelalaisten esittämänä
      https://www.youtube.com/watch?v=lQBmsGJZIX8
      Ja sarjan päätteeksi bunny the funny esittää kaninnopeaa swingiä.
      Kaikki vain itselleni kun huhujen mukaan kirjoittelen ilman lukijoita ihan yksin. Jos se pitää paikkansa niin sehän vain osoittaa todeksi, että älyä ei ole jaettu ämpärillä vaan kultalusikalla ja siitä saa nauttia ihan yksinään nyt kun ainoa toinen älyllinen olento on näkymättömissä.

      Voin kyllä itselleni kertoa, että kyllä se olisi mukavaa jos se toinen järjissään oleva edes joskus vielä kävisi vierailemassa. Yhdellakin vierailulla taas menis pari kuukautta yksinäänkin kun näistä jämäjoukoista ei paljoa iloa ole. Onneksi Rapunzella vielä kirjoittelee ihan järkeviä kommentteja Hesarissa.. Nekin käy seurasta!

    • Nyt kun ollaankin jo ennen klo 22 liikkeellä niin laitetaanpa kaikille sopivaa ikivanhaa Perez Pradoa. Tätä kelpaa salaa kuunnella Calvadoksenkin ;)
      https://www.youtube.com/watch?v=OD-yXiRIIrc

      Ehkäpä postitan jotain muutakin kun olen poikkeuksellisen aikaisin liikkeelläTänään olin muutenkin jo kolmantena perättäisenä päivänä liikkeellä mikä on viime vuosien liikuntaan kohtalaisen harvinaista.

      Löysin Korson Lidelistä, eräästä vakiretkieni hankintapaikoista, aitoa punaista tai oikeammin punertavaa viinirypäletuorepuristemehua. Sitä en ole ennen hyllyssä havainnutkaan. Hyvä että tulee uusia.

      Omenamehuja riittää ja se kertoo että isoakaan omenasatoa ei kannata ajaa kaatopaikalle kuten meillä tehdään vaan se kannattaa puristaa tuoremehuksi minkä saa säilymään yli talven helposti tai vastaavalla tavalla omenapyreeksi joko täyssoseena tai kuutiokappaleita joukossa. Siinäkin erinomaisen hyödyllinen elintarvike säilyy ainakin vuoden ja enemmänkin nykymetodeilla ja aineilla säilöttynä.

      Mukavasti ripottelikin. Se on hyvä vaan. Tekee ilmalle ja maaperälle hyvää ja kasvaattaa sieniäkin jotka ovat myös eräs elintarvikkeista joita voisi pitkäsäilöä vaikka kuinka pitkään kuivattuna ja melko pitkään pakastettuna tai suolaliemissä. Aivan loistava elintarvike sekin.
      Tosin kuulostaa hiukan siltä, että niillekin kohta tarvitaan poimijat Ukrainasta ja Taimaasta.

      Niitä voisi myös hirmuisen paljon enemmän viljellä, mutta senhän me tiedämme, että jussiväestöämme ei juurikaan kehitys kiinnosta. Morsian ja tuki tai perityillä metsärahoilla ostettu Mersu kiinnostaa enemmän. Miksi ei kiinnostaisi kun vallassa on ihan omalle joukolle eri tavoin elättirahaa keräävä puole jota ei yhtään kiinnosta maan muu kehittäminen, talous tai tarpeet. Vähän kuin sosialisti ja vihreät, mutta eivät tykkää kommuuneista ja yhteissaunoista kaiken pitää olla ommoo, kunhan vaan muut ovat maksaneet.

      Onneksi tätäkään ei lue kukaan kun järjellisesti poliittisesti aktiivisia on suomen ketjuilla vain minä ja tässä naapurustossa rapunzella, joka hänkin totesi ettäparempi kirjoitella itsekseen ja hesarissa. Voisi kyllä tulla minun kanssa kirjoittelemaan niin saisi rationaalin politiikasta mielipiteitä vaihtavan kirjeenvaihtokaverin. Sellaisen jonka ajatusputkessa ei ole kyltymätön viha jotenkin eri tavoin ajattelevaa ryhmää kohtaan. Jotain kiukkua joitain harvoja yksilöitä puolueajattelusta riippumatta voi kyllä olla. Onneksi alle yhden käden sormilla laskettavissa kaikki foorumit mukaanluettuna

      • Anonyymi

        ps. Puosu tietysti varsinainen älyllisten tukijäsen, mutta joko vetänyt joukkotasosta omat johtopäätökserm, poistunut Amerikkaan myymään innovaatioitaan tai on edelleen mökillään. Toivottavasti tämä viimeisin versio kun hän ei ole tyyppiä joka syytä kertomastta tuosta noin vain poistuisi elle jokin sattuma käy korjaamassa satoa.
        Toivottavasti hän vielä näyttäytyy sekä älyttömiem että älyllistern iloksi.
        Täälläkimb kun pahin "ilotulitus" on laantunut ja siirtynyt ennustetusti jämäjoukon sisäiseksi kärhämöinniksi kuka sai anonyyminä mitäkin oikeaa sanaa käyttää ja sitten kun kantti ei riitä tunnustamaan asiallista sanailua niin jämäjoukko alkaa esittää että se iso A'han se!, Vaikka koko Älyllinen ei ole ketjua edes jotain pikavilkaisua lukuunottamatta edes katsonut, saatikka sinne kirjaintakaan kirjoittanut.
        Pateettista ja tyhmää jämäjoukkoa.


    • Psykologit muuten sanoivat eräässä hiljattain käydyssä julkisessa keskustelussa, että ihminen välttää yksinäisyyden jopa vain kirjoittelemalla asioita. Joko osallistumis ja paraimmillaan ihan vain kirjaamismielessä. Se jo laittaa aivosolut liikkeelle ja näinhän se on että kirjoittamalla voi käydä läpi suurta herättävää tieto ja ymmärrysskaalaa millä nystyrät pysyvät pyörimässä.
      Se jopa saattaa auttaa pystyssä pysymisessä jos aivot ovat aktiiviset ja edes välillä muistuttaa lihaksiaan ja hermratojaan erilaisista liikkeistä. Käsien ja sormien sekä aivojen hermoradathan hyvin pysyvät kiipparikirjoittamisessakin kunnossa.
      Hyvä musiiki ja muu älyä vaativa tieto sitten pitää dementiaa loitolla ilmeisen tehokkaasti.
      Tietysti jos on ns. synnynnäisesti tai geenisesti dementti kuten vaikkapa Trump ja muut sosialistit, niin sillehän ei mitään voi. Onneksi sellainen erottuu aika hyvin joukossa ja heihin harvoihin tosi kehitysalitteisiin voi sitten suhtautua ymmärtäväisen lempeästi vaikka heidän oireyhtymäänsä kuuluu hyvinkin aggressiivinen älämölöinti ja valikoitu vainoaminen kuten vaikkapa täysin perusteeton ja järjetön persujahti vaikka silläkin rintamalla se geneettinen tai synnynnäinen viha pitäisi kohdistaa juuri niihin muutamaan kädelliseen persujen omia älämöölejä. En nyt halua kuitenkaan ketään nimetä vaikka kuten tiedätte eihän tätä ketjua kukaan lue joten ei voi antaa vihalle kohdetta poimittavaksi
      Sitten lisää muzakkia ihan pari piisitystä:
      https://www.youtube.com/watch?v=mwQRIJ39a_M
      https://www.youtube.com/watch?v=f5UGmlSWQYs
      https://www.youtube.com/watch?v=-I69GmDHKvI

    • Nyt alkaa olla musiikin aika samanlaisia mitä vielä on esivalikossa. Pitänee ottaa alas uusia ryhmiä pikavalinnalla jotta saa vähän vaihtelua. Tiedettä kyllä riittää hyvin monipuolisesti mutta sitä on harkiten jaettava, kun siitä on niin harva mitenkään kiinnostunut. Minä ja Puosu mutta ei kukaan muu ns. lähimaisemassa. Tosin tuolla yhteiskuntapuolella löytyy kyllä ihan erikoisketjujakin, mutta ne ovat sitten täysin ilman sosiaalisuuden linkkiä ja jatkuvuutta eli eivät oikeasti popularisoitua tiedettä millamnen sulaisi parhaimmille tavallisille tallaajillekin
      Musiikki on helpompaa kun jokin genre aina sopii joillekin. Tosin minun makusuuntani on sen verran korkealuokkaisella puolella, että sitä, esimerkiksi klassisen osalta ihan tavanomainen kaljan kanssa lauteilla elävä karsastaa ja huutaa humppaa ja jenkkaa!
      https://www.youtube.com/watch?v=wouNvvdBXM0
      https://www.youtube.com/watch?v=DTKA7TWSz88
      No nuo olivat ainakin esivalinnassani kyrillisillä aakkosilla ja en suoraan saanut luettua mitä ne olivat. Välillä siis kuultavaa sokkona

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt voisi vaikka kokeilla eteläamerikkalaisen harpun ymmärtäjien korvazskierteitä.
      Ehkä niihin osuu ja uppoaa.. Ei tietenkään lauteille keskikaljaan hukkuneiden miesten korviin jonne ei vaikun lisäksi mitään laadukkaampaa mahdu, mutta ehkä joillain kultturellisimmilla mummoilla olisi muistoja hyvästä kansainvälisestä musiikista
      https://www.youtube.com/watch?v=EVHZfQ2Gmok
      Itsehän tutustuin tällaiseen jo vuonna 1956 Lappeenrannan työväentalolla vierailevan trio los paraguayoksen ihan mahtavalla musiikilla, mikä kalahti heti. Varsinkin kun oli jokuunnellut rumba tambahia Bertta tädin 78 rpm naulavetiselta savikiekkosoittimelta
      https://www.youtube.com/watch?v=EVHZfQ2Gmok

    • Anonyymi

      Siinäpä tuli "harppua" kerrakseen. Lähes ylitarjontaa. Varsinkin kun kyseessä oli vielä harppukoulussa olevien esitys.
      Siitä vain kävi tuollakin alalla selville että jostain on aloitettava ennenkuin pääsee Hugo Blancon tasolle esittäjänä tai älylliselle tasolle kuulijana.
      Siksi näin iltapäivän alussa kun sattuukin olemaan hereillä voi laittaa hiukan valmiimmaksi opeittua kuumaa rytmiä;
      https://www.youtube.com/watch?v=U2PhjLffjPY
      Tällaista voisivat kaatuilemattomimmat mummot vaikka Viking linen risteilyillä harrastaa

    • Anonyymi

      Miepä onniostuin saamaan yhteyden Etelä Portugalilaiseen ystäväni leskeen peräti 5 vuoden kateissaolon jälkeen. On siis toipunut miehensä menettämisestä ja löytänyt uuden tänä aikana ja voi paksusti. Siis niin kuin 67 vuotias nuori rouva voi.
      Oli kuitenkin kovasti iloinen kun aivan sondeerausmeilini löysikin hänet.
      Varmaan olen heidät joskus maininnut silloin kuin oikeat elämät olivat voimissaan!

    • Anonyymi

      Sorry vaan, että intouduin kertomaan ihmisen todellisesta rtunne elämästä kun jo poistuneiden lähiystävien tilalle löytyi yksi vähän kaukaisempi, mutta pitkäaikainen tuttu vuosien kateissaolon jälkeen ja ilmeisen hyvässä kunnossa ja elämän tilassa. Kommunikaatio vaan vähän haihtui kun kolleegani ja hänen miehensä 5 vuotta sitten poistui joukoista. Lupaan etten enempää rasita jäämistöä satunnaisella ilollani oikeasta elämästä.
      Tämä vanha rouva oli muuten hyvä tuutu myös minun ny jo historiallisen suuren rakkauteni kanssa ja oli tietoinen siitä.
      Mutta nämähän olivat asioita joista en saanut elämässä aikoinaan kirjoittaa ilman rajua hyökkäystä kimppuuni ihan siksi että minulla oi suuren maailman lisäksi myös salattu mutta suuri rakkaus.
      No jatkamme taas tämän hetken hillityn ilonpurkauksen jälkeen tunteettomalla musiikilla ja tieteellä josku hienoilla maisemilla maustettuna jos vaan älyllisiä kuuntelijoita ja katselijoita ilmaantuisi
      AB

    • Kun oli niin iloisia kadonneen löytymisuutisia niin laitetaanpa sen kunniaksi ilahduttavaa boleroa lisää j höysteeksi pari muuta siivua laatumuziikkia
      https://www.youtube.com/watch?v=2StnY4SrTbA
      Siinä Bolerot
      https://www.youtube.com/watch?v=kQeGLk4nGus
      Siinä Eydie Gorme, ei Gurme, ja Los Pankhos
      https://www.youtube.com/watch?v=YYNEJITxi2Y
      Ja lopuksi fasinoivaa musiikkia minkä patologiset persuvainoajat saavat vaikka tulkita faskistiseksi musiikiksi.
      Olen huomannut että jotkut hyvin vanhat naiset ihan tykkäävät noista persujahtaajista. Vähän kuten nuoremmat retkuista.
      Mikähän mahtaa olla ero nuorella retkulla ja vanhalla retkulla. Onks kukaan koskaan pohtinut!

    • Anonyymi

      Voihan se kuuluisa nenäpiiri.
      Nyt tuli taas vähästä aikaa sellainen yä ettei uni tahdo tulla dropeilla tai ilman
      Ei edes tuutumusikki auttanut tai sitten siinä oli liikaa boleroa mikä on suhteellisen vauhdikasta. Voi tietenkin olla että yllättävä ex saksalaisen kolleegani vaimon löytyminen Portugalista Vila Realista oli niin suuri hämmentymisen aihe että sotki unetkin.
      Vanha rouva kaikenlisäksi 5 vuoden kateissaolon jälkeen muisti kaikki vanhat keskustelu joita hänenkin kanssaan oli lähes 30 vuotta kunnes miehensä vei munuaissyöpä pitkän kamppailun jälkeen. Sinä aikana hän hoiti koilleegani suhdetoimintaa ja kirjoittamista. Joskus yllätrtäen avioliitoissakin käy niin että rouva hoitaa perheen kommunikaatiot myös miehen entisten kavereiden kanssa.
      Tämä ei ole edes ainoa minun kohdalle osunut tällainen tapaus vaan on yksi suomalainen espanjaan eläkkeelle muutanut pariskunta jossa ystäväni ja koulukaverini oli mies, mutta rouva hoiti yhteydenpidon.
      Ilmeisesti se vaan on niin että sosiaaliseen kommunikointiin jotkut naiset pystyvät tai haluavat luonnollisemmin osallistua.

    • Anonyymi

      Veikkaisin että Calvadoksen perheessä asia olisi juuri niin, Cee hoitaisi kaiken kommunikaation myös >U kavereiden kanssa. Onhan heillä kuitenkin kavereita kun perheessä tuskin on persuvainoajia tai yleensä ryhmävainoajia ja maalittajia.

    • Minä en hoida kommunikkatiota U:n kavereiden kanssa, mutta jos tunnen heidät muutenkin, saatan totta kai olla yhteydenottaja U:n puolestakin. Esim yksi U:n entinen työkaveri on kummityttömme isä ja toinen U:n kurssikaveri oli minun työkaverini ja asuimme aivan naapureina. Näiden molempien kanssa olimme/olemme edelleen perhetuttuja.

      • Anonyymi

        No en tietenkään mitään väittänytkaan, mutta noihin omiin kokemuksiini pohjaten ajattelin että sinun huushollissasi hyvinkin saattaisit olla perheen pääyhteydenpitäjä
        Onhan se kuitenkin tunnettu tosiasia, että naiset ovat kommunikatiivisempiä kuin miehet ja ilmeisen mielellään ylläpitävät keskusteluyhteyksiä
        Onhan sitten tietysti niitä "juorumiehiäkin"
        AB


    • Anonyymi

      Eihän varmaan tavanomaisia ajanvietelukijoita tällainen keskustelu kiinnost kun se taitaa jo ensimmäisesta sanasta mennä hilseen yäpuolelta, mutta kun on tullut muualle kirjoitettua niin miksiä en pientä koostelmaa esittäisi täälläkän. Eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka olisi joku jota asia ja tosiasiat kiinnostaisiva:


      Kerrotaan sitten varmuuden vuoksi turpeen halaajille, että maailman suurin suhteellinen energiaturpeen käyttäjä eli n. 5% koko valtakunnan energiantarpeesta, Bord na Mona eli Irlannin turveministeriö ja paikallinen Vapo on päättänyt lopettaa energiaturpeen käytön kokonaan vuoteen 2029 mennessä. Maailman suurimmassa turvemaassa, Venäjällä tuo osuus on 1% ja sitä ylläpidetään kahden suuren mallivoimalan tai teknologian ylläpitämisvoimalan avulla.
      Meillä on pahimmoillaan ehdotettu puolittamista eli noin 2% tasoon laskemista vuoteen 2035 mennessä. Se on aivan kestämättömän pieni muutosvaatimus ja sen ovat vihreät hyväksymässä kun heillä ei ole vaihtoehtoja esittää ja todella hyvistä ratkaisuista yksikään ei heille kelpaa

      4 tuntia sitten
      Kun täällä on pari melko turvemyönteistä kannanottoa niin kai minun alaa hyvinkin tarkkaan seuranneena ja pitkän kansainvälisen työelämän energian kuljetuksessa, tuotantolaitosten sekä energia intensiivisen teollisuuden laitteiden parissa globaalisti työskennelleenä on sanottava ei vihreä mielipiteeni ja se on sellainen kaikkeen todellisuuteen ja kansainväliseen toimintaan pohjautuen että turvetta ei pitäisi lainkaan käyttää. Ei liioin puuta kaupallisten lämpölaitosten polttoaineena. Huoltoturvallisuuskaan ei sitä edellytä vaan kaikki lämpölaitokset voidaan hyvin halvalla ja nopeasto konvertoida metaaneilla toimivaksi. Juuri on aukeamassa 30000 kuution Haminan LNG terminaali mikä sekin on tarpeeseemme pieni verrattuna todellisen valtamerialuskokoisen terminaalin tarpeeseen eli noin 100000 m3 vastaanottoterminaali mikä mahdollistaisi taloudellisen tuonnin mistä tahansa maailman suuresta LNG tarjonnasta.
      Puun voisimme käyttää ihan parempiin tarkoituksiin edes pienellä jalostusmarginaalilla negatiivisen kokonaisvaikutuksen asemasta.
      Moderni ydinvoima ja Power to x ovat jo aivan taajamakelpoisia moduulitoimitettavia reaktoreita ehkä loppuluvitettuina valmistusmaissa jo vuoden sisällä
      Haminan treminaali tulee palvelemaan myös biokaasutuotantoa ja power to x toimintaa.

      4 tuntia sitten
      ps. Maassamme on tämän Haminan LNG terminaalin käyttöönoton jälkeen kolme pientä terminaalia joita syötetään ns. jakelutankkereilla. Se valtameriterminaali Inkoosta puuttuu ja sitä on haitallisesti viivytetty. LNG toiminta nimittäin on maailmalla kovassa kasvussa koska sen edut ovat niin ilmeiset ja hinta hyvän saatavuuden johdosta erittäin edullinen, Niin edullinen että sitäkannataa rahdata suurten valtamerien yli pääkäyttäjien kuten Japani, Etelä Korea ja Kiina ihan tavalliseen energiakäyttöön sen lisäksi että sitä käytetään esimerkiksi lannoiteteollisuuden suurraaka aineena. Esimerkiksi urean suurtuotannossa.
      Meillä on lisäksi pahantahtoisesti laiminlyöty LNG jakeluasemien kehittämistä ja siten polttoainesaatavuutta raskaallekin liikenteelle. Olisi korkea aika korjata edellisten hallitusten virheellinen energiapolitiikka ja nyt kun työpaikkoja tarvitaan alkaa rakentaa pikavauhtia LNG jakeluinfraa ja valtameriterminaalia. Lisäksi pitäisi aivan pikalainsäädännöllä määrätä yksinkertainen ja hyvinkin halpa biokaasureaktori kaikille karjatiloille ja parantaa myös biokaasuorganisaatiota urakalla. Siihenkin syntyisi koko joukko eli tuhansia tuottavia työpaikkoja ja vuosia.

      4 tuntia sitten
      Kun ihmisiä vaivaa tiedon ja ymmärryksen pula missä oikeasti energia ja ilmastomaailmassa mennään vihreiden illuusioiden ja kepu rahastuksen ulkopuolella niin ,mainittakoon vielä, että lähes jokaikinen tänä päivänä tilattu uusi kauppa alus rakennetaan toimimaan LNG kaasulla.
      Meillä vasta muutama alus eli siinäkin tulemme kehitysjälkeisenä ja pitkällä erolla muuhun maailmaan.
      Voimme tietysti , jos haluamme kiljua, vetää aina Kiina kortin tai Intia kortin ja heidän surkeat hiilivoimalansa ja liikenteen päästöt. Molemmissa maissa kuitenkin tehdään samalla suuren mittakaavan oikeaa energiapolitiikkaa eli metaanit ja ydinvoima sekä valmiudet power to x tulevaisuuteen.
      Jos haluamme oikein nähdä tekosemme niin Nesteen palmuöljy ja palmuöljytisle biodiesel on maailman vahingollisimpia polttoaineita kokonaistuhovaikutuksiltaan mutta meillä se muodostaa suuren osan kansallisista vientituloista. Siis viemme dieselin ehkä suurinta ajateltavissa olevaa biotuhoa öljypalmun kasvatusalueilla ilmaan päästettynä sademetsäsavuna alati uusin öljypalmuraivauksien vuoksi sademetsää ja sademetsäsoita polttamalla uudelle polttoaine palmuöljylle.
      ************

    • Anonyymi

      Ja tähän jatko osana se mikä meni alussa yli 5000 merkin:

      Biokaasusta yleisesti vielä seuraavaa, että jos otamme maatalouden lanta ja biomassa haitat pois tuottamalla niista halvoissa reaktoreissa raakakaasua niin voisimme kotimaan ilma ja maatalouden vesipäästöt nopeasti ja suuressa osuudessa hyvin helposti vähentää ja kotimaisesta maatalousjätteestä saisimme lähes koko oman liikenteemme tarvitseman polttoainemäärän. Eli niidenkin tuonti todellisuudessa vähenisi eikä lisääntyisi.
      Mitä tulee ydinvoiman fissomateriaaleihin niin kotimaamme maaperästä on täysin taloudellisella hinnalla otettavissa kaiken tulevaisuudessakin tarvitseman ydinvoimamme eli noin 10 GW sähkö ja lämpötehoina koko energiapaletin osana. Sitä riittää uraanina ja Toriumina omaan tarpeeseen tuhansiksi vuosiksi. Jätekään ei ole mikään ongelma modernilla ydinvoimalla tai fast breeder teknologialla vaan materiaalista saadaan hyödynnettyä noin 99% kun perinteellisellä PWR teknoligialla vain noin 20% ja loppu menee jäähtymään noin tuhanneksi vuodeksi jos aktinidit on poistettu. Sen jälkeen se on taustasäteilyn tasaalla kokonaissäteilynä. Ne hyvin pienet fraktiot joiden puoliintumisaika on vaikka 300000 vuotta ovat täysin merkityksetön osa kokonaissäteilyssä

      22 minuuttia sitten
      Kaasu SUR käyttöihin tulee muuten noin pari sataa kilometriä pohjoiseen lähes Saudi arabian ja Omanin rajaa sijaitsevasta hiekkasaharan maaperästä eikä merten pohjilta kuten suurin osa maakaasuista globaalisti tulee.
      Maakaasu. putkikaasu CNG ja nesteytetty putkikaasu LNG ja biokaasu ovat kaikki samaa metaania mutta biokaasu tuoreen mädättämisen tuloksena maakaasut muinaisen biomassan muodostamina maan sisällä ja merten pohjilla. Niitä tuotetaan ja puhdistetaan teollisiin ja liikennekäyttöihin poistamalla rikkiyhdisteitä ja hiilidioksidia mitä on bioraakakaasussa varsin paljon

      • Huom. Jos kukaan ei huomannut ilman avustusta, niin tuo Morabong yhtye oli valittu nykyisten n aissosiaaalidemokraattien ja eräiden ajojahteihin erikoistuneiden joukkovihaajien kunniaksi ja heidän ihanneyhteiskuntansa eli DPRK vientituotannosta.


    • Anonyymi

      Eikös olekin mukavaa että vain Eesti, Latsia ja Unkari täyttyttävät tällä jetkellä suomalaiset karanteenisäännökset. Aina olenkin suositellutn matkustamista juri tuolla linjalla.

    • Anonyymi

      Kun wiikonloppu tulee niin kuin ottaisi askeleen tulevaisuuden yleisketjun sisällön suuntaan kopion tähän otteen muualla asiafoorumeilla käytävästä poliittisesta kannanottokeskustelusta:. Kyseessäkannanotto Kaipolan tehtaan sulkemiststa käytävään olevaan tai olemattomaan teollisuuspolitiikan artikkelidebattiin

      "Kun tätä asiaa kokonaisuuten tarkkailee täysin kaiken nykyisen teollisuuden ja etupiirien ulkopuolelta, niin valitettavasti ei mistään löydä edes viiteitä hallituksen rationaaliin teollisuus,- energia, logistiikka,- tai uilmastopolitiikkaan konkreettisilla ja välittömästi toteutettavissa olevilla mitattavissa olevilla projekteilla joita kuitenkin olisi edes vähän ymmärtävälle kymmenien tuhanien tuottavien teollisuus-ja infra projektien listassa.

      Tätä listaa, missä ilmenee Valtakuunan todelliset kilpailukyky ja luovuuspuutteet ei hallitus halua koskettaa, kun silloin jousduttaisiin kaventamaan MTK ja "AY" liikeen "Kojamo" etuja
      Hallitus on siis täysin onneton ja hakoteilla.

      Puolustusta ei löydy edes siitä että ei ole kokoomuskaan oikeun todellisuuden ja yhteisen edun tarpeista selvillä vaan ajaa sinnikkään kovaluisesti välistäveto- ja pörssitaloutta tunnetun kavereille jaon lisäksi.

      Häkämies on hyvin selvillä miten yhteistä etua paloitellaan hyvilla aateveljille sopiviksi herkkupaloiksi mutta yhteisen edun tappioksi.
      Yhtään ei ole huulipunahallituksen, kaikki raajat tukevasti ilmassa ja mällätään velkarahoilla "politiikkaa" parempi"

    • No niin, ilta aina tulee ja toistaiseksi iltatuulen matkassa siis tuutumusiikkia vaikka Puosun poissaollessa pikkuhiljaa siirtyen asiapolitiikan mielipidekirjoituksiin ja toivottavasti edes jonkun kanssa asiallisiin poliittisiin mielipiteenvaihtoihin.
      Suurta kiinnostusta vaativa tiede tietysti odottaa jos edes yksi siitäkin kiinnostunut jostain kolosta pyrkisi päivänvaloon!
      https://www.youtube.com/watch?v=goeOUTRy2es
      Se oli ihan kunnollista klassista Brahmsia. Sen jälkeen hiukan kiivastempoisempaa pari settiä:
      https://www.youtube.com/watch?v=VMkvWJ3QTD0
      https://www.youtube.com/watch?v=GaNjXwElAUE
      Jälkimmäinen Karibian peltirumpuja

    • Ja seuraavan asiaketjun tulevasta sisällöstä myös näytteitä millaista monipuolista keskustelua voisi käydä globaaluistakin politiikasta. Tässä kommentti Venäjä ilmoittamasta tutkarakennustyöstä torjumaan yli 20 kertaisella äänennopeudella lentäviä "risteilyohjuksia". Tämä on erityisen sopivaa luettavaa mentaalisille stalinisteille ja ihmisvi- sekä ihmisryhmävihaajille. Miksei myö s aivan avaruudessa salaliitooteorioineen ja spekulaatioineen liikkuvine mummo ja juoru ukko jämille.
      Onneksi edes karaisuneimmista mummoistakaan ihan jokainen ei ota täydestä mitä raisiolaiset ja muut pohjoiskarjalaiset ruusjärveläisitä puhumattakaan kehittelevät vailla vähisintäkään sidettä todellisuuteen, pikku nystyrä aivoissaan
      Onneksi heitä ei tarvitse kenenkään ajatuskykyisen edes enempää esitellä sillä kyllä he Trumpoin lailla esittelevät itse oman ajatusmaailmansa. Onneksi on aina toivoa joidenkin osalta palata ihmisten pariin jämien joukosta.
      Kaikista viisaimmathan ovat nämä ilmijämät älynneet ihan itse jättää ja kirjoitella siellä missä asiaa arvostetaan.
      Tietysti jos joku on peruuttamattomasti dementoitunut niin eihän sille mitään voi vaan siihen on visaiden yritwettävä suhtautua positiivisella sympatialla.

      Vähän lisää muzakkia kun kynä toimii vielä täällä "ihan yksinäisen" palstalla.
      KLukijoita näemmä kuitenkin riittää ja ilmeisen tarkkojakin lukijoita! Ei se mitään. Saahan sitä sen verran ajattelevien ketjuakin vilkaista. Se on hyvästä vaan. Voi käydä vaikka joku ajatus hetkellisesti mielessä. Nythän kaikenlisäksi on viikonlopun satunnaisjuoruilijoiden ja spekulaatioiden lisäarvon hetkikin ainakin aika perinteellisesti tulossa päälle! ;)

    • Ei oikein heti löytynyt tuon viimeisen särpimeksi sopivaa musiikkia. Täytyy siis täydentää parilla ihan erikseen. Ja tietysti jos älyllinen olento, Puosu, jotenkin onnistuisi tai haluaisi palata niin pääsisimme niitä kauniita vesimaisemiakin katselemaan. Nythä, kuten aikaisemminkin olen joistain muistakin kulttuuriaiheista todennut, helmiä ei kannata sioille jakaa kun ei ne niistä piittaa!
      Hiukan pelkään etrtä Puosulle on tapahtunut jotain "pysäyttävää", sillä ei hän kuulunut sellaiseen heimoon, joka vain ottaisi ja poistuisi mitään sanomatta jos ei enää huvita.
      Tutut salaliittoteorialaiset ja spekulantithan tietysti voivat vaikka kehittää nyt sellaisen slateorian, että iso A ajoi ilkeyttään Puosun pois, ja saada oman toimintansa näyttämään iso A tekemiltä, vaikka ei vähempää kiinnostaisi koko "ajatuspajassa" kirjoittaminen. Mutta jos ei järki enemmälti rasita niin silloinhan voi kivasti maalailla mielisyytettävän syylliseksi mihin vaan
      Musiikkia sensijaan voi aina jakaa kun esimerkiksi Calvados hyvää musiikkia tunnistaa ihan sen laadun, eikä statuksen vuoksi. Musiikinkin suhteen tietysti on niin, että pitäisi olla edes toimiva puhelin ja siihen kiinnitettävät kunnolliset korvakuulokkeet vähimmillään.
      Rapunzellan kanssa taas voisi vaihtaa rationaaleja poliittisia ajatuksia maailmanmenosta siinä missä matkailustakin ja matkamusiikista.
      https://www.youtube.com/watch?v=6sTMUn6j9B0
      https://www.youtube.com/watch?v=O4r4Fbr7MUE

    • Anonyymi

      Olenkin joutessani keksinyt ihan uuden ilmaisun:
      Juoru-ja spekulantti setä.
      Eli sellainen joka ajattelee kuin juorumummot tai oliot, mutta jolla kuitenkin on
      käyttökelvottomat killuttimet!

    • Anonyymi

      Johdantoa ajassa muuttuvaan uuteen keskustelu ja koulutusketjuun, mikä avataan jossain 300 kommentin jälkeen tässä ketjussa mikä toimi lähinna nenistä ja jämistä irtaantumisketjuna ja sellaisten erationaalilla järjellä varustettujen keskusrtelijoiden identifioimiseen, jotka ovat konkreettisesti osoittaneet kykenevänsä rationaaliin asiakeskuksteluun muualla. Kuten Rapunzella jonka nenämäälima nyt asettaa nesässään kilpailutilanteeseen nenän kanssa eli onko suositumpi vai poarempi kuin nenäolijat. Eihän normaali ihminen noin asioita edes ajattele, mutta nenämaalilmassa se minä ja nenäni on se ajatuksen Tonava,
      Rapunzellaakin on arvioitu vain hänen ilmiselvän kykyns mukaan kirjoittaa globaaleista asioista Hesarissa. Asioista joista luonnollisesti patologinen persujahtaaja ottaa hänet hampaisiinsa ja näkee tuomittavana ja "likvidoitavana" persuna jos uskaltaa ajatella itsenäisesti ja yleisen hyödyn kannalta.
      Calvadoskin ymmärtää kulttuuria oikein mutta muuten on hiukan sopuli eli menee sitten joukon mukana vaikka jyrkänteen yli Norjassa. Mukan ihminen muuten.
      Juoru ja ajojahtimiehistä ei löydä sopivan siistejä ilmauksia.. Ovat pahojen itseisarvo ongelmien possessoimia ja ilmeisen parantumattomia. Joutavatkin olla pyy- ja jämäjoukossa. Varmaankin ovat siellä viimeisinä luulija olionsa kanssa.
      Nyt siihen tulevaisuuden polittisen keskustelun malliin. Siis edelleenkin vain ote ja näytösluontoisesti. Olen tosin tallettanut koko joukon tämän vuoden kannaottojani asialehdistössä. Sekä omiani, että aitdosti pilantuneiden persjahtaaja sosiaalidemokraattien toimesta:

      "Hallituksen virkamiehillä ei ole minkäänlaista ajatusta tai ohjelmaa miten poistaa edes osia noin 99% turhasta punaisesta matosta (byrokratiasta). He ovat kuin ainoa tehtävä olisi keksiä uusia ja uusia järjettömiä vaikeuksia yrittäjille.
      Ajatelkaa asiaa tältäkin kanalta. kun ihmettelette yhtiöiden siirtymistä ulkomaille ja ulkomaiseen omisstukseen. Se on tyylipuhdasta kotimaista itsensä silpomista. Kysymys olisi vain että miksi ja kenen toimesta tai tilauksesta.
      No AY liike (siis SD), vihreäliike ja kepu luonnollisesti ovat mahdottoman sääntömaailman tuottajia, jotta ei tulisi kilpailua. Se ei heidänkään päihinsä uppoa että ei tule kilpailua eikä kilpailuetua., ja kansakunnan tuottava ja pysyvä talous kalutaan laiskuuteen ja maailmansyleilyyn, mitä ei pitäisi harjoittaa lainkaan tuottamattomalla rahalla."

    • Anonyymi

      Yhteiskunta-Maailmanmenoa osiosta:
      Metsästä ja puista ja puiden säästöistä ja päästöistä!

      Yhtään ei ole säästynyt. Kaikki irtoava on silputtu hakkeksi tai pelletöity ja poltettuu savuna ja saasteina taivaalle sen sijaan erttä olsi annettu niiden kasvaa vaikka aikuiseksi ja sitten aikuistuneista puista tuttaa korkealaatuista puutavaraa koneellisen ja rakennuspuun käyttötarpeisiin jatkamaan hiilin sitomista roiskimatta sitä taivaalle niin ettei balanssia ikunä saada poistetun puun verran samassa volyymissä takaisin kasvamaan kun on täysin virheellinen metsänhoito ja omisuskin Suomessa. Kaupalliselle metsätilalle olisinkinsäädettävä nykykeskimääräistä 100 kertaa suurempi hehtaarimäärä.

    • Anonyymi

      Tämä Kaipolankin tehtaan sulkeminen on todella harmillinen asia ja se iskee suurimpaan kansalliseen heikkouteemme eli perus tai tuotantotaloutemme liian kapeaan pohjaan. Hallitus toisensa jälkeen on yksinkertaisesti kieltäytynyt harjoittamasta teollisuutta luovaa politiikaa mikä kyllä meidän luonnonvaroillamme ja energiatuotannnon rationaalilla kehityksellä ja etenkin stabiilin puhtaan sähkön (ydin ja kaasuvoimat) kertakaikkisesta laiminlyömisestä ja jättämisestä 25% päivittäisen sähköntuonnin varaan vaikka on jopa taloustieteiden dosenteille selvää että jokaisen onnistuneen talouden pohjana on energiaomavaraisuus, jopa vienti. Mitä kaikkea se taas tuo tullessaan, sitten joku toinen kerta.
      UPM toimii nyt raa'an pörssiyhtiötoiminnan perusteella ja siihen eivät valitettavasti yhteiskunnalliset vastuut kuulu. Se on kokoomuksen nykyjohdonkin toivomaa ja ajamaa politiikkaa välistävetotalouden ohella.
      Hallitus puolestaan veisaa nyt propagandahymniä raadolla. Mitään ei ole tehnyt ilmiselvien teollisuuden juurikin tällaisen teollisuuden ongelmien poistamiseksi tai edes oikeaksi lieventämiseksi. Keinoja on monia ja yksi niistä on kuljetusinfran eli sisävesi rahtiliikenneinfran totaali laiminlyöminen siinä missä jokaikinen muu teollisuusmaa käyttää vastaavia vesiliikennemahdollisuuksia täysimittaisesti ja olisi tällaisessa tapauksessa jo ajat sitten yhdistänyt sisäjärvet ja hankkinut uuden suuren luokan merikanavan oman maan alueelta.
      Tosin kuljetuskustannukset ovat puhdas tekosyy rannikolta maailman asiakkaille sillä ne ovat paljon pidemmät päämarkkinoilleen esimerkiksi kiinalaisilla, japanilaisilla ja eteläkörealaisilla. Myös uusseelantilaisilla, eteläamerikkalaisilla ja pohjoisamerikkalaisilla. Meidän suurimmalle vientimarkkinalle meillä on itseasiassa paljon lyhyemmät ja edulliset kuljetusmatkat ja mahdollisuudet.

      Sensijaan tuo sisävesi infra minkä varsilla suuri osa huonon jalostusasteen bulkkiteollisuudestamme on saisi suuren parannuksen oikeasta vesirahtiliikenteestä 4.2 metrin pääväylillä ja 2.5 metrin paikallisväylillä.
      Työvoima ja raaka ainekustannuksemme ovat aivan kiistämättä kilpailijoitamme suurempi ja kenenkä onkaan syy? Koko metsänhoitomme aina uudistettua omistuspohjaa pitäisi uusia yhtä tehokkaaksi kuin vaikkapa Tasmaniassa. Ette tienneet, no ettepä tietenkään! Aika kuluu ilman tietoakin työväentalon kaljabaareissa.
      UPM ja muita metsäteollisuuden jättejämme voi myös osin osoittaa sormella siitä, että itse ei edes yritetä kunnolla kehittää paperikoneisiin sopivia tuotteita tai ylläpitää niitä. Mennään sieltä mistä se pörssiyhtiön osakkeenomistaja saa helpoimmin arvonnousunsa.
      Kun on hallitus mitä ei huvita eikä mitään oikeasti ymmärrä ja pörssiyhtiöt joille lainsäädännöllisesti on annettu limbouksen kulttimahdollisuus ja tienata rahaa sellaisellakin niin olemme hienon paperitehtaan sulkemisen edessä. Sitten esimerkiksi vihreät ja kepu estävät edes tuon vähäjalosteisen mutta kuitenkin perustyöllistävän teollisuuden kuten Kuopion Finnpulpin synnyttämisen.
      Tarvitsemme noita tehtaita tällaiseen talouteen minkä olemma aika kelvottomilla johtamistaiden ja liiketoimintataidon eväillä luoneet. Saamme ne toimimaan vaikka tuontipuulla toiseltapuolen maailmaa jos samme energian ja palkkakulut sekä asumiskulut inhimilliselle tasolle ja teollisuuden ja valtion tekemään oikeaa koko kansaa palvelevaa yhteistyötä
      ************

    • Anonyymi

      Minustakin kansakunta tarvitsisi nyt hallitusta joka pääosin koostuisi Rydmanin johtamista kokoomuslaisista ja perussuomalista, joiden takiasapuna voisi olla KD jolla uskomukset poisluettuna on aivan rationaaleja yhteiskunta- ja yritys ajatuksia
      Nyt ei oele aika kutistuvalle kepulaisen etupolitiikan ajalle eikä kannibalistisen talouden propagoijille, sosiaalivasemmistolle tai kaikkea alas ajaville vihreille

    • Anonyymi

      Tuosta ei voi olla millään tavalla eri mieltä. Pakkoruotsi on pahasta kaikille, myös ruotsinkieliselle väestöllemme niin kauan kuin he yrittävät pakottaa sitä pääkieliselle väestölle, mille sillä ei todellakaan ole muuta kuin vapaaehtoiskäyttöä, milloin se myös nopeasti ja laadukkaana opiskellaan oikeutettuun tarpeeseen.

    • Anonyymi

      lmeisesti olen sitten viherkommunisti, sillä haluaisin kieltää kaikki muut maataloustuet paitsi joita saamme EU kautta ja jota kaikki muutkin EU viljelijät ainoastaan saavat.
      Haluaisin siis maatalouden kehittävän itseään elätin asemasta toimivaksi taloudeksi mikä muuten on täysin mahdollista monenkin maailman esimerkkimaan mukaisesti

    • Anonyymi

      Sattuneesta poliittisesta tilanteesta ja nyt käytettävissä olevasta presidentistämme johtuen olisin paljon luottavaisempi Suomen EU kehitykseen jos sitäkin johtaisi hallituksen kanssa Tasavallan presidentti eikä päämimisteri. Eurooppaministerille olisi myös laitettava erityinen pääsyvaatimus mikäolisi presidentin nimitys siihen virkaan suorana ulkopolittisena virkana siitäkin huolimatta, että EU sen tulkitsee "sisäalueen" politiikaksi ja varmaan mielellään vallan ja mölläämisen kiihoittamat pääministeritkin.
      Ymmärrän kyllä kahden lautasen politiikan Halosen aikaan koska silloin epäpätevyys ja väärä vallanhimo oli presidenttiperäistä
      Sattuneesta poliittisesta tilanteesta ja nyt käytettävissä olevasta presidentistämme johtuen olisin paljon luottavaisempi Suomen EU kehitykseen jos sitäkin johtaisi hallituksen kanssa Tasavallan presidentti eikä päämimisteri. Eurooppaministerille olisi myös laitettava erityinen pääsyvaatimus mikäolisi presidentin nimitys siihen virkaan suorana ulkopolittisena virkana siitäkin huolimatta, että EU sen tulkitsee "sisäalueen" politiikaksi ja varmaan mielellään vallan ja mölläämisen kiihoittamat pääministeritkin.
      Ymmärrän kyllä kahden ölautasen politiikan Halosen aikaan koska silloin epäpätevyys ja väärä vallanhimo oli presidenttiperäistä

    • Anonyymi

      No on niillä kohtalaisen hyvin kätkettyjä kynnyskysymyksi kielitalouteensa liittyen. Harva kasittää miten suurta roolia maatalous ja metsän omistus ja metsätalous merkitsee ruotsinkieliselle väestölle ja sen taloudelliselle mahdille minkä avulla se kykenee pitämään suomenkielisiä puolueita ns, polvi niskalla.
      Kyllä esimerkiksi ketun ja tomaatinkasvattajien vuoksi on tehty melkoista yhteiskuntaan haitallisesti kokonaisuutena vaikuttavaa politiikkaa oman kynnyskysymys pakkoruotsin ja koulutusprivilegioiden ylläpitämisen vuoksi.
      Ajatelkaapa vaikka mikä uhka on ydivoimaloden rationaali jäähdytysveden käyttö kasvihuoneiden lämmitykseen sen rakennuspaikalla jossain muualla kuin tomaattikeskus Närpesissä

    • Anonyymi

      Lähes kaikki maailman maat ovat kauempana ja pussimmassa kuin Suomi ajateltaessa globaalia taloutta ja globaalia logistiikkaa. Itse asiassa olemme lähes päätien vieressä!
      Sijainnilla ja kuljetuskustannuksilla ei todellakaan ole kovin suurta yksikkörooli muuten kuin vähiten jalostetuille ja halvimmille raaka aineile. Jos jalostusasteemme on niin kehno niin meidän tulisi tehdä sille jotain!

    • Nythän voi soittaa vaikka kaikkien ihailemaa Rusalkaa ja Kuutamon kaikuja, mutta tällä kertaa vähän eksoottisemman sopraanoj tulkitsemana. Sellaisen joita eivät statuskuuntelijat ja konserttivierailijat edes tiedä olevan olemassa
      https://www.youtube.com/watch?v=WQKWTfWYOLs

    • Kun tänään näyttää olevan vilkaisujen tunnustuspäivä eli valittujen vilkaisujen missä on kerätty vain neniä koskenet kohdt ja ohitettu itse asiat, niin voin minäkin myöntää tänään taas kohtalaisesta aikaa vanneeni elämä sarjan mutta sulkeneeni sen nopeasti kun siellä ei ole kuin yksi puheenaihe: Ali sitä Ali tätä Ali kirjoitti vaikka ei kirjoittanutkaan.
      Luulisi olevan ahdistavaa varsinkin mummomiehille että muusta ei puhutakaan kuin Alista joka ei ole sanaakaan koko ketjuun ilmeisesti noin puoleen vuoteen kirjoittanut, vaikka en nyt päiväkirjaa siitä pidäkään.
      Kyllä tuo porukka todella kaipaisi peiliä jos se ylirasitettu nenä siihen enää mahtuisi.
      Luojan kiitos olen ainakin helpottanut persujen ja yhden minärukan asemaa vetämällä heihin kohdistetun synnynnäisen ja keskeytymättömän vihan itseeni ja ihan oikeista ja totuudenmukaisista luionne ja toiminta analyyseistä!
      No olen tässäolut sähköyhteydessä kyllä Floridaan ja Portugalin Puerto vilaankin ihan eilen
      Nyht alan jo olla aika eläkkeellä emiraattien ja lähi idän viroista kun sielläkin on korona puraissut rajusti bisnestä ja pojat eivät enää tarvitse neuvoja kun ei ole mihin kysyisi
      Päinvastoin kuin meidän Kaipolassa siellä ovat kuitenkin kaikki ensin lähteneet leikkaamaan liksojaan kun työt ovat vähenneet ja lakkautuksia ja lomautuksia on pyritty siirtämään jotta ajat paranisivat. Siitä minulla on suoraan lähteestä melko tuore päivitys missä mennään.
      Tänne nenälään on tietenkin ihan turhaa mitään kohtuullisia tai älyllisiä toimintaneuvoja edelleenkertoa! Siksi kerronkin täällä missä kukaan ei lue! Mitä nyt päivittäin vahingossa, kun oli jäänyt lukulasit putsaamatta ja puhelin huoltamatta.
      Jopa pallittomat miehet käyvät vahingossa vilkaisemaassa mikä on niin kiinnostavaa etteivät heidän nenämummonsa muusta ossa puhua. No mitä nyt hautausmaavierailuista välillä!

      • Nyt on pakko kyllä yksi kirjoitusvhreistä korjata sillä sen merkitys on liian suuri korjaamattomaksi. minärukka piti kirjoittaa miniärukka ;)


    • Kyllä sopivat ja tarvittavat hävittäjät ja niiden aseistus on tilattava. Muuten emme kauaa itsenäisinä pysy. Tietysti vasemmistoliiton tavoitekin on muuttua osaksi ex neuvostoliittoa ainakin henkisesti.
      Tarvitsemme vähintäin sellaiset hävittäjät mitkä kykenevät lähettämään sen noin 500 km kantavia hyvin vaikeasti torjuttavia risteilyohjuksia suurella tehokärjellä. Niitä tarvitaan nimenomaan hyökkääjän hinrtakynnyksen nostamiselle sulasta vallasta tai ahneudesta suunniteltuun miehitystoiveeseen. Vain tiedossa oleva kovan laskun hinta pitää sellaista ajatusta toteutumatta jos tarjolla on hyvä ja rauhanomainen sekä tuottava rinnakkainelo, mikä on aina ollut tarjolla Suomen puolelta

    • Tässä pieni annos ajantasatietoa sellaisille kansalaisille jotka haluavat oikeasti tietää ja ymmärtää mitä milläkin voidaan saada aikaan ja millä seurauksilla.
      Nenänhoitoonhan tästäkään tietopläjäyksestä ei ole. Se on parantmaton mutta vähenevä valuvika!
      https://www.bbc.com/news/business-53610683

    • Anonyymi

      Aina erinomaisena ihmisenä pitämääni Lindströmiä sietäisikin kuunnella nyt ja tuossa asiassa erityisesti. Totuus nimittäin on että Sipilän hallitus teki 5% kikyn, mutta sen olisi pitänyt tehdä 15% kiky rilanteen täys tai riittäväksi korjaamiseksi. Tytöt ovat nyt aivan ulapalla eivätkä lainkaan käsitä mitä heidä ja tukenaan olevien ay liikkeiden ja vihertaannuttajien on pakko tehdä. Vielä, ennekuin kansa todella herää ja jyrähtää, se voi leikkiä yhteisillä rahoilla ja ölainaamalla vastuuttomasti. Jos sanon kokoomuksen viime aikojen linjan olevan vastuutonta markkinataloutta niin tämä tyttöjen vasenvihreä linja on yksinkertaisesti vastuutonta mitä tulee mihinkään talouteen tai pitkän tähtäimen kansakunnan edun kehittämiseen.
      AY liikken ja muiden sitä vastaavien kaikenkielisten etujärjestöjen olisi myös otettava lusikka kauniiseen käteen ja aökaa tuottamaan siihen lusikkaan kannattavaa suuhun sohaistavaa. Kannattavaa mutta siitä huolimatta järjellisin päästöin. Molemmat kun on mahdollista jos rakenteelliset kustannukset, työehto ja tulo muodostumat palautetaan tehomme ja kantokykymme mukaisiksi. Panostetaan tuotekehitykseen, tuotteiden markkinointiin ja luodaan riittävästi puhdasta ja stabiilia energiaa jotta energiaintensiivinen tuotantoteollisuus löytää tänne tiensä
      Nyt edelleenkin esitetään hömppää ja polkuja, ei mitään millään aikajaksolla toteutettaa erittäinkin tarpeellista konkretiaa ja se siksi että erityisesti tämä haöllitus, mutta mitkään hallitukset sitten kekkosen aikojen eivät ole kyenneet luontevasti ja yhteisedullisesti toimimaan elinkeinoelämän kanssa.
      Tuo yhteistyö on melle elinehto ja se on kyettävä ratkaisemaan vaikka vaihtamalla riittävästi hallituksia ja EK johtoja jam muita yritysorganisaatoiden ja WEdunsaajaryhmien johtoja. MTK on yksi erittäin paha kehitysjarru tässä yhtälössä

    • Anonyymi

      Elättitalouden kepu möykkää ihan turhaan ja yrittää epätoivoisesti näyttäytyä. kuten välittäisi mistään muusta kuin erilaisista jussi tuista ja elätyksesta.
      Ongelma on koko kansan ongelma ja sitä ratkaistaan etujärjestöttömällä kansan edun mukaisella ajattelulla ja toiminnalla.
      Siihen muunmuassa kuuluvat elätti hommien lakkauttaminen, itsensä ja arvonsa ylihinnoittamisen lopettaminen ja palaaminen maan tasalle ajatuksissa ja toiveissa.
      Vihreät ja punaiset likat ovat nyt ihan pilvissä unelman ja todellisuuden valinnoissa. Pilvi haihtuu kohta ja likat tippuu näreikköön niin että ropina kuuluu Arkadianmäelläkin.
      Kansan on annettava väärin valitsemilleen johtajilleen kunnon opetus kunhan vaaleihin saakka päästään ja valittava asioitaan hoitamaan sellaiset jotka ovat maan tasalla ja ymmärtävät valtakunnan kansalaisten tarpeet ja edut ennen holtitonta nelmamyllyä ja maailmansyleilyä velkarahalla.
      Velkaa kyllä voidaan paljonkin tehdä mutta sitä voi tehdä vain tuottavaan toimintaan ja teollisuuteen ja sitä tukevaan infraan!

    • Anonyymi

      Minä olen toiminut monta kymmentä vuotta kaikkialla Umman alueella tavallisen länsimaisen vaapaamielisyyden kasvattina ja kritittyyn moraaliin kasvatettuna joskaan en uskovana vaan mieluummin itseni pakanaksi luonnehtivana.

      Ne kenttäkokemukset mitkä olen vuosikymmenten mittaan muslimien keskellä asuneena eivät koskaan menisi läpi esimerkiksi HS sensuurista.

      Ne kuitenkin suoraan muslimien kentältä opittuna tukevat sitä käsitystä että islamismi ei ole kuin mikä tahansa muu uskonto vaan se on puhtaasti paikallisten tyrannien hallintajaärjestelmä keskiaikaisen pimeine jopa jesuiittamaisinen pahoine piirteineen. Siksi ei voi mitenkään tuomita niitäkään jotka tuon järjestelmän alistussäänöt repivät tai polttavat.

      Se on vapaamieliselle ihmisyydelle pahinta mahdollista myrkkyä. Siihen pääsevät vai tunnetut diktaattorit tunnetuissa maissa joista nyt asiayhteytdessä mainitsen vain Turkin Erdoganin

    • Anonyymi

      Euroopasta ei heti tule mieleen tyypillisia koneiden pitkäaikaisvarastokenttiä. Niitä on jokunen USA'ssa etenkin kuivissa osavaltioissa kuten Arizona ja myös Arabian niemimaalla esimerkiksi Fujairan kentällä on aina ollut varastossa koneita. Niemimaalla on muitakin pitkäaikaisvarastointiin sopivia kenttiä. Varmasti sellaisia löytyy myös vakaammassa Pohjois Afrikassa jottei tarvitse lentää aina eteläisempään Afrikkaan. Espanjassa on aika hyvä yleinen säilytysilmasto, mutta asiasta ei ole tarkempaa tietoa. Etelä Espanja silloin tulisi kysymykseen.
      Ehkäpä siinä olis Espanjalle utta bisnestänkulinarian ohella. Safkathan ovat Espanjassa kuten koko välimeren rannoilla ja saarilla aivan huippuluokkaa laadultaan ja maultaan. Siis voisimme tehdä vaihtokauppoja. He säilövät seisovia lentokoneitamme ja me maksamme sen tuomalla sieltä maukkaita ja korkealaatuisia elintarvikkeita, joita ainakaan maun osalta emme itse osaa tuottaa.

    • Anonyymi

      Minusta tällainen kaupallinen yhteistyö tai blogimainostaminen on yksinkertaisesti kansanedustajalle moraalitonta. Se on joka tapauksessa palkkion ottamista asemastaan ja se on moraalisesrti korruption vahva esiaste. Soidinvaara saa olla ihan mitä mieltä haluaa, sillä hänhän on poliitikko ja hänellä on poliitikon moraalikäsitys

    • Anonyymi

      Kyllä se on pala kerrallaan näyttäytynyt täälläkin. Itseasiassa corona vain viivytti Marinin hallituksen valuvikojen esiinpomppaamista heti.
      En nyt sano että edelliset hallitukset olisivat olleet yhtään sen valuviattomampia mutta kuitenkin tavalla missä oli jotain kiinnekohtaa maanpäälliseen ajatteluun. Tämä hallitus vie kohti viittä tähtä se on kyllä selvä se. Kauas taivaalle, irti maasta. Suuriin unelmiin ja vielä suurempiin pettymyksiin näin hallintoa jatkettaessa.
      Rationaalin länsimaisen vastuullisen markkinatalouden puolueiden olisi nyt ryhdistäydyttävä ja alettava oikeasti toteuttamaan sitä mitä kansa tarvitsee. Se on paljon muuta mihin tämä ja moni sitä edeltänyt hallitus on edes ajatuksen tasolla uskaltanut tai oikeammin halunnut ryhtyä

      • Tuli näytettyä nyt ihan kunnolla tuiota Isaac Albenizin espanjalaista tankjksi vähän köyhemmällekin väelle etteivät viininhakumatkalla statuskatselijat jää ainoiksi hyvän kulttuurin näkijöiksi. Ymmärrystähän sekään ei vielä takaa


    • Anonyymi

      Tässä pitkästä aikaa iki ihinaa ja kunnioitettavaa juutalaista Klezmer orkan soittelemaa musiikkia. Suloa korville ja henkiselle elämälle. Tosin tällekin löytyy vihaajansa. Yleensä sellaiset ihmisrymävihaajat joiden vihreä ideologia on myös erään puolueen henkinen isä!
      https://www.youtube.com/watch?v=LCUv9W0ViRc
      Lisäksi kun tuo espanjalainen tanssi oli niin hieno niin laitetaan lähes samanveroinen mustalais tanssi
      Pablo Sarasatelta. Tämä kyllä jo menee yli nenän jopa köyhemmilläkin nenäkulttuurin edustajilta, mutta menköön ilimaaseksi
      https://www.youtube.com/watch?v=63IOHqx47Dk

    • Anonyymi

      Vaikea on mennä toimivan paperi tai metsätuotealan johdon päätöksiä operointi ja kokonaistoimintataloudessa arvostelemaan. Kyllä he varmasti ovat tilanteen tasalla reaalitiedoin ja ymmärryksin toisin kuin poliirtikot ja usein me aktiivit asioiden seuraajat ja parannusehdottelijat.
      Itse kun nyt satun kuulumaan näihin tarkkoihin seuraajiin ja parannusehdottajiij joilla on siis aivan konkreettisia toimintamalleja esittää niin sanoisinjohdon huonoin puoli olevan liian heikko tuotekehitys siihen nähden mitä mahdollisuuksia on. Kun siihen yhdistetään hallituksiemme lähes rikollinen kyvyttömyys ja asiantuntemattomuus tai oikean ja väärän tunnistaminen niin silloin olemme suuren perusteollisuudenkin liian suuren alasajon riskissä kun ongelma maakohtaisesti on että teollinen pohja on vähäinen ja kapea ja se siksi että juurikin työhön osallistuminen ja ns. agraarietu on vienyt kaikki nettvarat joilla teollista ja myös liikenneinfraa rakentaa tehiokkaaksi. Esimerkiksi kattava sisävesiliikenne, lisää stabiilia ja puhdasta ja melko puhdasta ydin-, ja kaasuvoimaa. Liikenne siis paljon vesille teiltä ja sen polttoaineeksi LNG, CNG ja Biokaasut.
      Pitäisi lopettaa satunnaisvoimien, biomassavoiman ja sähköliikenteen tukeminen ja jättää se ottamaan onma osuutensa omilla meriiteillään mikä luonnollisesti tarkoittaa triviaa!

    • Anonyymi

      Kyllä häviäjä on tuossa kiistassa tai mielipiteenvaihdossa Suomen suuresti tarvitsema teollinen kehitys valtakunnan perustalouden vahvistamiseksi.
      Se taas koostuu hyvin monesta eri tekijästä, joista mikään ei ole etujärjestöpohjaisen ajattelun tonavan hallinnassa aivan riippumatta seilasivatko oikeaa vai vasenta rantaa.
      Siksi hallituksen, kenen tahansa hallituksen, tärkeimpiä tehtäviä olisi olla yhteyksissä suoraan ja tiicviisti ei suinkaan Häkämiehen, Pentikäisen tai Romakkaniemen kanssa vaan asuoraan investoivan ja omistavan teollisuus ja suuren palvelutoiminnan omistajien ja johtojen kanssa. Niiden jotka investoinnista ja edellytysten todellisista tarpeista vetävät investointijohtopäätöksiä.
      Hallituksen on lisäksi kuunneltava kansalaisiaan vaikka nämä eivät aina asetukaan samalle linjalle kuin investoijat.
      Toisaalta jos niitä todellisia päättäjäinvestoijia kuunnellaan niin silloin tulevat automaattisesti havainnoinnin alle ne perusasiat mitkä kansakunnalla pitöäöä olla kunnossa. Fakta on että meillä yleinen tila on hyvässä kunnossa, mutta voisi helpostikin kauttaaltaan olla merkittävästi paremmassa tilassa niin elämisen perustarpeiden kuin energian ja ilmansuojelunkin osalta. Jos vaan ymmärrettäisiin rakentaa järjellistä stabiilia energia eikä metsänpolttoenergiaa. Tai ymmärrettäisiin että rekka ei ole vesistöjen varsille rakentuvan suurteollisuuden tuotteiden kuljettamisen kannalta paras ratkaisu vaan vesiliikenne ja uusi suuryhteys yhdistetyiltä järviltä merisatamaan tai vaikka suoraan Eurooppavesille.
      Metsiä muutenkin väärinomistetaa ja käytetään tuon ryhmäedun mukaisesti, ei yhteisen edun mukaisesti.
      Investoijat ja hallitukset puhuvat toistensa ohi kun todellsta yhteistyötä ei ole vaan se vähäkin mitä on käydään juuri keskusjärjestöjen hyvin ideologisen ja idealistisen toiminnan ja asioihin lähestymisen kautta,
      Eivät omassa tehtävässään Hähämies, Pentikäinen tms ole yhtään sen parempi kuin ideologian tai omien etujen värjäämät kepu, kok tai feministidemrit johtamat hallitukset.
      Kaikki tuijottavat omaan putkeensa ja sillä napaansa. Siitä on päästävä eroon ja yhteiskunnan kyettävä keskustelemaan koko tasolla ja todellisten päättäjien kanssa yleinen etu lähtökohtana.

    • Anonyymi

      Miksi kukaan asioita objektiivisesti seuraava ihmettelisi Perussuomalaisten asettuvan tällaisessa kysymyksessä enemmän sosiaalidemokraattien kuin kokoomuksen linjalle. Sehän on aivan selvää. Valtaosa perussuomalaisista, etenkin miehistä on sinne siirtynyt kyvyttömästä sosiaalidemokraattisesta puolueesta ja jos katsoo esimerkiksi Halla-ahon vaalikone ajatuksia yleisellä tasolla, irroittautuen siitä kuuluisasta maahanmuutosta ja islamismiä koskevasta erittäinkin totuudenmukaisesta kirjoittamisesta, niin mieshän on ilmiselvä sosiaalidemokraatti.

      Onneksi sieltä paremmasta päästä. No kaikkihan ne ovatkin perussuomalaisiin siirtyneet tai jo muuten aktiiviriveistä poistuneet.

      Esimerkiksi minä, joka en ole sosiaalidemokraatti, olisin asettunut Pesosen taakse mutta kuitenkin tunnistaen missä hän teki politiikkaa ja jätti osia koko totuudesta kertomatta. Pääsyyt kun ovat juuri karrikoiden kuten Pesonen ne ilmaisi. Sosiaalidemokraattinen, kuten myös aina Kataisesta lähtien, kokoomushallitukset eivät ole yhteistä etua ajaneet tai mikä pahinta ehkä edes ymmärtäneet.

      Nyt niitä kokonaishyviä ajatuksia on kuitenkin sekä perussuomalaisessa kokonaispolitiikassa, että kokoomuslaisessa nuoremman polven kuten linjan Rydman-Vestman ajatusmaailmassa. Kokoomus olisikin hyvä pilaripuolue jos se älyäisi nykyaikaistaa johtonsa yleisvastuullisempaan markkinatalouden suuntaan ja ymmärtää näin vähävä'kisen valtion ja sen yritysjohtajien ja investoijien saumattoman yhteistyön merkityksen. Ei siis järjestöjen välisen vaan suoraan valtion ja tärkeiden teollisuusjohtajien ja omistajien/sijoittajien

    • Anonyymi

      Herlin on yleismielessä erittäin oikeassa siitä, että metsiämme on erityisen huonosti hoidettu ja omistettu. Lisäksi metsän arvoa mitataan sellaisilla tunnusluvuilla mitkä eivät mitenkäänmmm voi johtaa metsän kokonaishyvinvointiin vaan kaiken muuttumista nopeasti kiertäväksi minokulttuuriksi minkä seurauksena saamme vain vähän jalostettavaa keitto tai polttopuuta. Laatupuuta puun monipuolisiin investointi-ja hyötykäyttöihin ei juurikaan enää kasva.
      Itsekin vielä melko hiljattain ajellessani ympäri eteläisen ja kaakkoisen Suomen talousmetsäalueita, olin vaikeuksissa löytää kunnon tukkipuita muualta kuin rauhoitetulta Punkaharjun alueelta ja Harvialan mäntymaisemista. Kaikki muu kauttaaltaan eteläsuomessa ja kaakkoissuomessa lohdutonta avokaatoa tai roikopeltoa,
      Meillä on monentasoisia suuria ongelmia koko metsänhoidon piirissä. Niitä olisi nopeasti muutettava ja annettava kunnon puun kasvulle ja myös hiukan valikoivammalla jatkuvan kasvun korjaamisella palauttaa metsiin niille kuuluvaa monimuotoisuutta, Oikean taloudellisen metsänhoidon ja korjuun suunnittelun kannalta pitäisi myös yksityiselle talousmetsän omistukselle määrättävä minimikoko, mikä olisi ehkä 100 kertaa nykyistä keskikokoa suurempi järkevän toiminnan ja suunnittelun kannalta.
      On hyvä maallemme, että edes harvoja henkilöitä kuten Ilkka Herlin näkee totuuden ja kokonaisuuden eikä sorru tavanomaisiin edunsaaja tai heitä palvelevien valtion virkalaitosten tilastojippoiluun.
      Ajatelkaapa vaikka sitä ihan alkupaloiksi että yksi suuri Helsingin kattila puunpoltolle siirtyessään tarvitsisi noin 40 m3 rekallisen joka 12 minuutti toimiessaan täysteholla ja arvatkaa sitten palaako se 12 minuutissa poltettu hiili takaisin metsään 12 minuutissa vai menikö kenties 12 vuotta. Ja sitten perään kunka monta rekallista kautta maan ajetaan uuneihin palamaan 12 minuutissa?
      No kun kukaan ei voi suostua myöntämään ei ajatellensa niin varmin vasta argumentti onkin aina että eihän meidän polttamisemme ole mitään Kiinaan verrattuna. Siinäkin unohtuu ensimmäisenä että poltamme omia metsiämme ja maisemiamme, emme kiinalaisten ja olemme vastuussa juuri omasta osuudestamme mitä taivaalle ja vesiin tietoisesti syljemme!

    • Anonyymi

      Eipä kuulu nenäjoukolta ensimmäistäkään mielipidettä yhteenkään esitettyyn asiakommenrttiin ja debattiin järkevämpien joukossa.
      Ainoastaan silloin älähdetään jos oma huomio on jäänyt vajaalle tai sitten sen älyllisyyttä perustellusti epäillään.
      Tämähän ei ole edes sukupuolikysymys vaan se on juurikin nenä kysymys
      Joillekin elämä todellakin on se nenä ja sen haistoetäisyys

    • Anonyymi

      Valitettavasti Marin on kyllä aivan erehtymättömän selvästi antanut ymmärtää että hän ja sosiaalidemoraatit haluavat alistaa ja holhota kansaa ja määrätä miten yritys ja elinkeinolelämä saa toimia.
      Näin siitäkin huolimatta, että kautta viimeisen sadan vuoden historian on konkreettista näyttöä siitä että tällainen ajatus-ja hallitsemistapa johtaa poikkeuksetta ihmisyyden menettämiseen ja talouselämän henkiseen konkurssiin jos vaikka jotain kolhoosinomaisena säilyisi.
      Nykyinen Valkovenäjä ja sen johtaja on hyvä esimerkki tällaisesta sosiaalidemokratiasta

    • Anonyymi

      Trumpin toimet, ajatukset ja yllytykset ovat ajaneet Yhdysvallat lähes anarkiaan ja rikolliseen tilaan. Kun hänen kansainväliset toimensa ovat myös olleet kaikkea järkeä, kohtuutta ja johdonmukaisuutta vailla niin Yhdysvallat on sillakin alueella menettänyt maineensa, eikä siihen voi tällä hetkellöä kukaan luottaa tai mitään kestävää suhteissa siihen rakentaa.
      Pahoin pelkään, että tulemme näkemään kamalan vaalinäytelmän, jonka päättää vasta maan korkein oikeus ja sekin on äärettömän suuri riski kun sielläkin on Trumpin lailla ajatteleva ja rikolliset toimet hallitsemisessa hyväksyvä enemmistö.
      Se voi vaikka julistaa minkälaisen tahansa vaalituloksen todellisuudesta riippumatta jos se palvelee Trumpismin vallassapysymistä.-

    • Nyt vaan pikku annos musiikkia. Lähinnäniin ihastuttavan myötäsukaisen Calvadoksen kuunneltavaksi ainoana tosi rytmikkään laatumusiikin kuuntelijana
      https://www.youtube.com/watch?v=mv_2tlNL1vo
      Siinä vanhoista tutuista ensiksi pläjäys Ray Conniffia'ja sitten jo varmasti kaikkien unohtamaa Patti Pagea. Bo ehkä "myötäsukainen" Dos Calvados saattaisi musikkin asiantuntijan muistaa.. Muistanpa hyvin hänen hinaajaa muistuttavan musiikkinsa kun en suostunut arvostelemaan sattuneesta syystä häne silloin "vihaamaansa" brazilialaista jalkapalloilija ja heti kun lopulta hyväksyin että miestä ei voi kouluttaa ja kerroin mitä ajattelin niin Calvadospa vlittömästi ryhtyi hänwen myötäsukailijakseen ja minun vihaajakseni. Niin se takki kääntyy ja ajatus hetkessä heilahtaa. Mutta elämäähän se vain on. Näin totuuden aina kertoneena ja tulevaisuudenkin käyttäytymismallit aina oikein ennustaneena olenkin päässyt jatkuvan huomion ja vihan kohteeksi. Jopa niin että kun sisäpiiri heittelee aika vaatimatonta herjaa toisistaan niin jätöksen suurimmat spekulantit nimeävät aina syylliseksi sen joka ei ole yhtään koko jämä ketjuun enää ikiaikoihin kirjoittanut. Toki jokus välillä lukenut miten jämä ajatusmaailma pysyy hyvin stabiilina ja ennustettavana
      https://www.youtube.com/watch?v=An4SXTEf_RU

    • Minäkin olisin huolissani siitä, että mummot ja juoru ukko keskittyvät pelkästään sellaiseen, joka ei todellakaan koko jäännöspalstalla kirjoita.
      Kärsiihän siitä jo ennestään heikko itsetunto kun ei edes "bussikuskina" (toivomusasema) saa huomiota vaan sen saa sellainen jota se oikeasti ei kiinosta pätkääkään vaan joka haluaisi asiasta kommentointia ja kulttuuria eikä niinkään omansa tai muiden nenien kaivelua.
      Mutta tämähän on vapaa maa ja jokainen valitsee sen seuran missä parhaiten viihtyy ja mikä eniten vastaa omaa tasoaan.
      Monihan on valinnut siirtyä itsenäiseksi kirjoittajaksi itselleen sopivilla foorumeilla. Hyvä valinta niin. Siksi viimeisimpänä viisaana on arvostettava Rapulaisenkin kykyä irtaantua sosiaalisesti tutusta. mutta raiteilta suistuneesta jäännöslastista.
      Mitä tulee muuten pohjoiskarjalaan niin kenelläkään ei todellisuudessa ole mitään pahaa sanottavaa itse maakunnasta tai sen asukkaista vaikka soista olisikin. Ainoastaan yhden ainoan persoonallisuuden vuoksi sitä on karrikoiden ihan virkistykseksi ja kirjoitusinnoittajaksi niin karrikoiden esitetty että vähemmänkin viisas olisi sen ymmärtänyt sellaiseksi eikä suinkaan maakunnan todelliseksi irvailuksi.
      Sama koskee naisten asemaa. Sitä on vain yhden tai oikeastaan kahden vuoksi karrikoitu ja vastapainoksi ja osoittaakseen karrikoinnin käytetty myös ilmauksia jotka eivät ole miehillekään kovin mairittelevia ja etenkään eivät yleisiä, mutta karrikointi yleistyksellä saa höynähtävät helposti innostumaan ja tuottoisiksi.
      Vähän muzak sen kunniaksi
      https://www.youtube.com/watch?v=NbgAHpD4W_8
      https://www.youtube.com/watch?v=N50RR3HaV5k
      https://www.youtube.com/watch?v=m6EeLBqQUiU
      Tuohon loppuun siis ihan ylimääräisen Patricia ja Ewan yhteisesitys hyvin kauniista Panis Angeliksuksesta. Patricia vaikka tässä jo ihan aikuiseksi naiseksi eläneenä on niin siron tuntuine Raskaan sarjan voimanostajalta tuntuwaan Ewaan verrattuna-

      • Anonyymi

        "Tuohon loppuun siis ihan ylimääräisen Patricia ja Ewan yhteisesitys hyvin kauniista Panis Angeliksuksesta. Patricia vaikka tässä jo ihan aikuiseksi naiseksi eläneenä on niin siron tuntuine Raskaan sarjan voimanostajalta tuntuwaan Ewaan verrattuna"-

        Ovatko Patricia ja Ewan tuo leijona ja kirahvi.


    • Anonyymi

      Tuo Herlinin talousmetsän omistuskoko onkin järkevässä luokassa tai sen suuntainen.
      Itse olen ajatellut että pienin "sallittava" talousmetsänomistus pitäisi olla vähintäin 1000 hehtaaria juuri sen järkevän hoidon, kasvatuksen ja korjuun suunnittelun ja samalla metsien todellisen luonnon kohtuullisen säilymisen vuoksi.
      Nämä pikkupalstat ovat juuri sitä myrkkyä järkevälle metsänhoidolle kun siitä pikkupläntistä useimpien pitäisi saada "irtorahaa" milloin mihinkin käyttöön. Juuri nuo pikkuomistukset eli väärät omistukset ajavat metsien raiskaamiseen. Ei tosin aina vaan on sellaisiakin joiden pikku pläntti on aidon harrastuksen kohde ja silloin sen puustosta ja luonteestakin pidetään huolta kuin omasta edustustraktorista!

    • Anonyymi

      Taas on alkanut joka vuotinen kirjoitus ja valitus joiunta lisätukien saamiseksi jos sattui tulemaan liian vähän tai liikaa satoa.
      Meillä kannattaisikin keskittyä sellaisen viljelyyn kuten monet juurikkaat jotka tuottavat pienistä kesän säävaihteluista huolimatta laadukasta ja pitkään tuoresäilöttynäkin säilyvää tuotetta.
      Viljoista voisi tuottaa sitä mikä menee aina hyvin kaupaksi joko hevosille tai ihmisille pienistä sää laatuvaihteluista huolimatta kuten kauraa ja ohraa, Rukiin ja vehnän laatuosan tuontihan on aina ollut paremman maun pullakansalle tarpeen suomessa viljellyn gluteenin vähäisyyden vuoksi.
      Rypsiäkään ei juuri kannattaisi täällä viljellä koska sitä joudutaan muun maailman rypsialuetta enemmän myrkyttämään kaiken maailman neonikodinoideilla ja sivuvahinkona tapetaan mehiläiset ja pörriäiset.
      Palkokasvitkin kasvavat täällä erinomaisesti. Pitäisi Jussin siis kasvattaa sitä mikä onnistuu aina ja antaa taloudellisesti hyvän tuloksen niin ettei tarvitse elättiruikutusta joka syksy harjoittaa.
      Hevonen, vuohi, lammas ja broilerikani kasvavat lihaksi hyväällä menestyksellä ja hyvin ilmastohaitallista nautaa voitaisiin vähentää rajusti, samoin sen aiheuttamia lantavalumia ja typpisaastetta jokiin ja sitten merialueille
      Pottukin on jalokasvis ja siitä saa jalostettua erinomaisia ja erittäin hyvin säilyviä elintarvikkeita joilla voidaan hyvin tasata jonkun vuoden satunnaista pottuheikkoa satoa.
      Lisää lanttua, naurista, palsternakkaa, porkkanaa, mustajuurta, retiisiä, sipulia jne tuotantoon ja pöytiin.
      Omenat myös kaikki keruuseen ja mehu sekä soseutuskioskiin muutettavaksi monta vuotta säilyvään mutta erinomaisen vitamiinipitoiseen ja maukkaaseen tuotteeseen.
      Luonnon elintarvikkeet ovat sitten vielä ihan toinen juttu mutta en nyt niiden hyödyntämisestä kirjoita ettei tulisi aivan lohdutonta näkymää elintarviketuotannostamme ja osaami

    • Anonyymi

      Oikeassahan Helander on ollut. Hän vain sattui käyttämään viitteellisiä ilmaisuja totuudesta niin että sosiaalidemokraattinen tai pikemminkin sen jäännös trollilauma sai keuhkarin.
      On todellakin sillä tavalla opettavaista kuunnella demritrollien räävitöntä kiljuntaa täällä, että siitä selviää mihin he ovat maatamme viemässä. Mieluummin minäkin pysyttelen Helanderin planeetalla!

      • Anonyymi

        Kuka on Helander?


    • Anonyymi

      Helander on Keskon pääjohtaja!

      Kun puhutaan sähkön hinnasta niin huomautan, että tuomme joka päivä noin 25% maan tarvitsemasta sähköstä ja se on yksi taloutemme rakenteellisista perusongelmista ja johtuu sekä kepulaisesta, että sosialistisesta viherpolitiikasta eli energiapolitiikan täyspuutteesta.
      Jos lähtisimme tuota rakenteellista itseaiheutettua ongelmaa rationaalisti korjaamaan niin saisimme melko välittömäsi stabiilin vähäsaasteisen energian ja sellaisen jakeluinfran, vaikkapa LNG jakeluinfran muodossa työllistämään vuosiksi kymmeniä tuhansia ihmisiä tuottavaan investointiin maan tulevaisuuteen

    • Anonyymi

      On selvää, että Kokoomuksen nykyjohto on pahasti urautunut huonoon markkinatalouden versioon eli neoliberalismiin mitä itse kutsun vastuuttomaksi markkinataloudeksi.
      Siitä huolimatta se sivuaa lähellä hyväksyttävää ja ratkeaa heti jos puolue saa johtonsa ja sementoidun pörssi ja välistävetotalouden ajamisen korvattua kohtuullisemmalla ja yhteistyöhalukkammalla vastuullisella markkinatalouden linjalla jollaisen edustajia tietääkseni ovat ihan esimerkkeinä Ilaskivi, Rydman, Vestman ja jossain mielessä myös Lepomäki. Kaikkia en luonnollisesti seuraa ja tunne mutta Ilaskiven ohella puolueen nykyinen nuoriso on sillä vastuullisen markkinatalouden linjalla ja nykyjohto vastuuttoman eli kataislaisella linjalla.

      Selvää kuitenkin on että kepu ja Kurvinen eivät pääse mihinkään vastuun kategoriaan vaan menevät totaalivastuuttomien sosialistien ja elättikerjureiden kategoriaan.

      Sosiaalidemokraateissa oli takavuosikymmeninä jonkin verran kunnon miehiä, mutta he kaikki mukanaan parhaat naisensa muuttivat jo ajat sitten perussuomalaiseen puolueeseen jättäen taakseen sosialismijämät.

    • Anonyymi

      Mahtaa jämämiehiä harmittaa urakalla, että vaikka minä en halua olla jämämummojen kanssa missään tekemisissä, mitä nyt Calvadokselle meilaan hyvää musiikkia kun hänellä on "myötäsukaisuudestaan" huolimatta hyvä musiikkimaku, niin siitä huulimatta olen mummojen, ainakin parin, huulilla koko ajan vaikka en ole heidän kirjoituksiinsa mitenkään osallistunut muuten kuin pikalukemani perusteella itsepohdinnassa todennut että kun jämät ovat alkaneet suorittaa lopullista kannibalisointia eli syödö toisiaan niin siihenkin keksitään minut syylliseksi.
      Arvatkaapa itkenkö vai olenko todella huvittunut?

    • Anonyymi

      Niinkuin huomaat niin en ole minäkään kovin tyytyväinen kokoomuksen talouspolitiikkaan minkä yksi osa on virheellinen tai puuttuva energiapolitiikka. Siinäkin on menty "dollaritehdas" edellä ja metsänpoltto perässä. Kumpikaan ei ole hyväksyttävissä vaan energian tuotanto pitäisi ensinnäkin nostaa yli 100% kotimaisesta tarpeesta ja luoda siten investointi ilmapiiriä ulkolaisillekin investoijille ja oikealla tuotannolla mihin daalerituulivoima ei kuulu hoitaa myös ilmastoa, vesiä ja luontoa.
      Siis nopealla sistymällä lisättyyn taajamatason ydinvoimaan, puulämpölaitosten muuntamiseen metaanilla toimiviksi kun se olisi sekä nopeaa, että halpaa, biokaasun tuotannon johdettua ohjaamista vesistöä ja ilmastoa saastuttaville karjatiloille pienellä säädöllä ja muun LNG ja CNG kaasun tuonti ja jakeluinfran nopea pystyttäminen juurikin turpeen, metsienpolton ilma- ja vesisaasteiden nopeaksi vähentämiseksi. Myös kotimaisen fissioraaka aineen johdettu tuotannon aloittaminen kun uraania ja toriumia on omassa maaperässämme ylen runsaasta ja voitaisiin toimittaa loppujalostettavaksi ulkomaille ydinpolttoaineena käytettäväksi moderneissa SMR reaktoreissa, jotka muuten ihan näinä päivinä saavat valmistushyväksynnä jenkkilässäkin NuScalen reaktoreille, muut valmistajat hiukan perässä. Kiinassa jo onkin SMR reaktorit hyväksyttyinä "kohtuullinen lohikäärme" nimellä Hainanin saarelle rakennettavassa 125 MW mallireaktorissa

    • Anonyymi

      Harmittaa turkasesti, että Puosu on "kadonnut".
      Nyt ei ole yhtään älyllistä oliota lähipiirissä kenen kanssa vaihtaa järkeviä ajatuksia.
      Rapukin on hadonnut Hesarin syövereihin ja harvoin käy mertaan ;)

      • Onko sinulle nyt liian vaivalloinen tie mennä Hesarin keskusteluihin?


    • Vaikka Rapu ei vastaisi sinulle, onhan siellä maamme älyllistä kermaa, joiden kanssa taittaa peistä. Miksi olet niin riippuvainen Elämästä, eihän siellä kukaan vastaa minullekaan. Tasoissa ollaan.

    • Muistan, että yliopistossakin oli väliajat, jolloin professorit hellittivät luennoimasta ja ehkä keskittyivät tavallisiin asioihin, valikoimatta vuohiin ja lampaisiin keskustelukumppaneitaan.

      Voithän sinä tulla tai mennä Elämäänkin, jos tulet hyvin aikein etkä kivi nyrkissä.

    • Anonyymi

      Vain pientä osaa kommenteistani muualla, eli älyllisessä keskustelussa olen aivan kuin esitteeksi tänne välillä postitellut.
      Keskusteluissa on kaksi päälinjaa. Puhtaasti sosiaalinen ja puhtaasti asiallinen.
      Minä käyn asiallisen keskustelun ja kommunikaation ihan muualla mutta sen sosiaalisuuden vuoksi pidän yllä ketjua myös täällä seiskan tasolla. Se taas johtuu vain luonnollisesta sosiaalisuudestani ja halusta opettaa ihmisille aitoa tietoa ja kulttuureja ilman ideologisia rasitteeita.
      Varmaan sinäkin jämäketjun ylivoimaisesti älykkäimpänä ymmärrät lopulta mitä tarkoitan ja ymmärrät miksi ei oikein voi esimerkiksi kovin putkeen asettautuneiden "sulhojesi" kanssa laskeutua samalle persuviha tai yleensä luokkaviha tai toisaalta laudelöyly juorutasolle enää palata, vaan mieluummin katselee ja ajattelee täällä sivusta hiukan virnistellen aivan järjettömiä spekulaatioita kuka milloinkin on syyllinen mihinkin.
      En minä jämä elämään enää palaa sillä yritin kyllä liiankin pitkään kautta rantain kouluttaa yhdestä luokkataistelijasta normaalia ihmistä.
      Palaisin kyllä jos ihme tapahtuisi ja muutama poisajettu myös palaisi ja hyväksyttäisiin joukkoon olemaan itsensä ja ennekaikkea rehellinen itsensä.
      Eli nyt soitamme taas aina niin myötäsukaiselle Calvadokselle kiihkeitä rytkejä ja Rapu näkyy hesarissa kun näkyy. Hänellä on kuitenkin aika järkeviä poliittisia yleisajatuksia. On jopa hämmästyttävän lähellä omia poliittisia yleisajatuksiani mistä olette kyllä otteita nähneet ja jonkinlaisen kokonaiskuvan kyenneet saamaan jos olette objektiivisesti kyenneet lukemaan tarttumatta yksittäiseen sanaan tai lauseenosaan miklä ei ole omaanne miellyttänyt juuri sillä tavalla kokonaisuudesta ja ajatuksesta irroitettuna kuten aatteen ja ideologian sumentamat taiston tiellä olevat pyrkivät tekemään.
      Viihdyn ihan hyvin jopa yksinkin kirjoittelemassa kun tiedän sillä olevan tarkoitus ja sen jotain hyödyttävän koiltain osin, tai ainakin tarjoavan mahdollisuuden laajentaa ajatuspiiriään.
      Ne Calvadoksen musiikit kuitenkin postitan hiukan myöhemmin, ehkä ammuun aikakaudella ;)

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kun satutaan vielä olemaan valveilla niin jämämummoille on ilmeisen mahdotonta saada iskostumaan päähän, että klukaan ei heitä kaipaa ja että saisvat mieluiten olla ihan omiin neniinsä kekittyneitä ja jutella jämäjoukossa vaikkaa entisistä ex miniöistään, jotka myöx kaiken väärin tekivät. Siis jämämummojen mielestä.
      Me muut jo onnellisesti tuolta joukolta pelastuneet kirjoittelemme ihan mikä meitä kiinosta ja väliilä kiinnostaa ihmetellä miksi sellainen joka ei ole koko mummelimaailmassa enää aikoihin vieraillut on syyllinen milloin mihinkin sisäpiirin kannibalisointiin. Esimerkiksi miniäasioissa minä en edes koskaan ollut aloitteentekijä enkä aktiivinen vaan asatuin ainoastaan toteamaa että asiasta meuhkanneella herralla oli ihan oikea pointti siinä, että julkisesti paneteltiin ja syytettiin miniää jolle ei annettu koskaan puolustusmahdollisuuttaa syytöksiä vastaan vaan maalttiin suvun piruksi yhdentaiteilijan siveltimellä ja väärillä tai oikeilla tuntemuksilla. Kukaan ulkopuolinenhan ei voinut tietää kuka oli oikeassa tai väärsää mutta kuitenkin todeta että puolustusnahdollisuuksi valla olevaa maalattiin ja leimattiin eikä simerkiksi takuulla toisen vahvana osapuolena olluytta maalarin poikaa.. Se on vaan sillä tavalla eri tavalla kuin oikeuttakin voidaan tulkita ja sen jälkeen jos joku kyseenalaistaa puolustautumattoman syyttelyn niin siitä tulee se penslaajan syyllinen. Ihan niinkuin minusta on tullut penslaajan mielessä kun saatoin asettua rationaalisti hänen alkuperäisen vihollisensa kanssa samalle linjalle kohtuudessa miniää kohtaan.
      Myötäsukaiset mummelit tietenkin ovat automaattisesti asettuneet asukupuoliperusteella maalaajan ja penslarin puolelle
      Eipä ihme, että välillä myös tänne osin sosiaalisen elämään kaipaisi luonnollista älyä ja ihmisyyden kohtuutta

    • Anonyymi

      Kyllä se vaan niin on että aivan maalaisjärkiohjeet ovat ylivoimaisen parhaat tämänkin taudin hallinnassa.
      Ja nehän ovat yksinkertaiset: Pidä sitä fyysistä etäisyyttä siinä 2 metrin tuntumassa aina kuin mahdollista.
      Vältä joukkokokouksia joissa joudutaan olemaan vierivieressä vaikka olisi maskikin. Vältä kaikkea turhaa matkustelua ahtaissa julkisissa kulkuvälineissä. Harjoita hyvää käsihygieniaa varsinkin aina oltuasi viereissa paikoissa kuten kaupassa.
      Sitä maskia voi halutessaan käyttää ahtaissa julkisissa paikoissa ja varsinkin jos on itse köhätilassa. Muuten siitä ei kyllä juurikaan taudin saamisen estoa ole. Levittämisen eston vähentämistä vain, ja sekin vain oikein käytettynä
      thumb_up

    • Anonyymi

      Amummeli on kyllä osittain huvittava tyypillisessä selektiivisyydessään ja kohdistamisessaan.
      Ei sen puoleen että sillä mitään merkitystä olisi kun kirjoitan mitä kirjoitan ihan omaksi harrastuksekseni ja missä kirjoitan.
      Pisti vaan taas silmään hänen yritys muuttaa valhe totuudeksi näkemällä vain haluamansa.
      Kovasti vierailee kuitenkin ketjullani ja näkee että olen sanonut että en kirjoita teidän ketjulla mutta ei näe että olen myös aika usein sanonut että joskus avaan jämäketjunkin ja katson onko mitään kehitystä järjelliseen suuntaan tapahtunut. No siinähän minun valokuvausmuistillani näkee lyhyelläkin vilkauksella mitäpaskaa kukin kirjoitaa ja että Ali on aina mielessä.
      Mutta Ammuli ei näe muuta kuin mikä hänelle sopii ja mikä vahvistaa hänen omaa uskoaan omassa asiassa.
      Tällaisten putkeen urautuneiden ajatusmaailmojen vuoksi se on jämä joukko ja tulee vain pienenemään. Varsinkin nyt kun nokkimisen tarpeessa jämät ovat alkaneet jo melko ahkerasti nokkia toisiaankin, ei pelkästään minua, ulkopuolista
      Ammuli ei koskaan tule ymmärtämään tai tunnustamaan, että Minä ja alunperin Edson kiinnitimme huomita siihen että hän jatkuvasti panetteli vain toista osapuolta eli miniää julkisesti ja niin ettei sillä ollut vastinemahdollisuutta.
      Vaikka miniä olisi ollut minkälainen riivinrauta niin jo perusoikeudenmukaisuus kieltää puolustuskyvyttömän jatkuvan panettelun julkisuudessa muille.
      Eihän se tietenkään häntäkään ole haitannut kun on ollut onnellisen tietämätön mitä kurja anoppi selän takana häärää, mutta täällä valitettavasti on kurja anoppi tunnistettavissa ja ei se siitä mihinkään muutu ja kullä sen ymmärtävät jopa muut nais toisiaan nokkijatkin. Jopa olio ymmärtää kaikessa perusilkeydessään sen sillä olio on kuten olenkin sanonut älykkäin koko jämäjoukosta nyt kun puosukin on "lomilla"
      Jopa olion ja minun toistemme "panettelu" on aivan eri tason moraalinen asia. Siinä on aina puolustuskyvyllinen vastapuolella. Yleinen ihmisyyden perussääntö kun on että maassa makaavaa ei enää potkita!

    • Anonyymi

      Pitää paikkansa, että LNG ei ole meille kriisiajan tuote koska se olisi kaikki tuontitavaraa ja varastot eivät mitenkään voi olla kovin pitkää täyskäyttöä varten. Se on kuitenkin erittäin yleistymässä oleva liikenne ja muu polttoaine kautta maailman ja sopisi hyvin rauhantilaan. Samaa kaasua muodossa biokaasu sensijaan saataisiin kotimaasta kriisiaikanakin tuotettua ja kaikenlisäksi erittäin hajautettuna. Jos kotimaan koko tuotantomahdollisuus olisi kehitetty niin se pyörittäisi koko kriisiajan maa liikennettä mennen tullen ja säännösteltynä toimisi myös muussa tarpeessa kuten lämmityskäytössä.
      Oma käsitykseni ydinvoiman kokonaistarpeesta maassamme on luokkaa 7-8 GW sähköntuotantoon ja matalapaine, taajamakelpoisilla kaukolämpöreaktoreilla luokkaa 5 GW. Loput energiapaletista ja liikenneenergia sitten muilla vaihtoehdoilla. Liikennepääosin metaaneilla ja kunhan sitä sähköä saadaan tarpeeksi niin vedyn avulla tuotettujen CO2 ja Metaaneista valmistettujen nestemäisten polttoaineiden avulla
      Perinteelliset voimalat voisi todellakin tilata Koreasta mutta SMR ja muut uuden teknologian reaktorit sieltä missä niitä nyt kehitetään. Siitä tuonne alemmaksi menikin eri kommentti tässä samassa ketjussa

    • Anonyymi

      Kun linkkien lähetys tällä alustalla ja foorumilla on epävarmaa niin lähetän ihan kiinnostuneille pari otetta joista löytyvät helposti hakusanat ajankohtaiselle tiedolle. Nehän siis ovat tiivistettynä:
      TerraPower LLC
      NuScale
      China Nuclear Corporation/Nimble Dragon SMR reactor
      ***************
      TerraPower LLC, which Gates founded 14 years ago, and its partner GE Hitachi Nuclear Energy, plan to commercialize stations called Natrium in the United States later this decade, TerraPower's President and Chief Executive Chris Levesque said.
      Niitä VTT ja LUT eri linkkejä en arvaa laittaa koska silloin koko tieto voi jäädä ilmestymättä. MInulla on kyllä omalla koneellani kokonainen Ydinvoima kansia satoine linkkeineen ja artikkeleineen. Itselläni ne ovat aivan asiamielenkiinnosta, kuten samanlailla kaikissa energia ja liikenneasioista joista mielelläni keskustelen ja teen esityksiä

    • Sinuna en edes kuvittelisi käyttäväni sanaa moraali. Sinulla ei harmaata aavistusta, mitä se tarkoittaa.

      • Anonyymi

        No jopas otti koville sellaista joka käy vain mieleisiään osia maailmasta kalastamassa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jopas otti koville sellaista joka käy vain mieleisiään osia maailmasta kalastamassa

        ps. tulit muuten esiin juuri sellaisella keskustelun intensiteetillä mitä olio kaipaa ja välillä yrittää pukkia hereille.
        Sinussa onkin sille sopiva kohde. Nainen joka ajattelee vain omia geenejään ja jolle objektiivisuus on täysin vieras laji. Siis laji,laji, laji! ;)


    • Anonyymi

      Minulla on ihan konkreettisen globaalin kokemuksen perusteella myös oma käsitys siitä miten hyvä terveydenhuolto toimii:
      Sillon siinä on pörssiyhtiöiden osuus rajoitettu noin 20% koko markkinasta ja se toimii ihan erillään vakuutusyhtiöasiakkaiden tai niiden hoidon järjestävänä joilla omasta takaa on sekä tarvetta että kykyä hakea ns. parempi palvelu kauhealla hinnalla tavalliselle kansalaiselle. Loppu 80 % koostuu jukisen johdolla tuotetusta terveyden ja vanhustenhuollosta missä on kunnalisia terveysasemia ja kuntayhtymien sairaaloita sekä erikoissairaanhoto esimerkiksi yliopistosairaalapiirien mukaan jaettuna.
      Tuo julkinen voi käyttää alihankkijoinaan ihan yksityisiä ammatinharjoittajalääkäreitä kja muita terveydenhuollon ammattilaispalveluita kela korvattuna mutta vain yksityistuottajan kohtuuvoitolla eikä pörssiyhtiön ammatinharjoittaja organisoinnin veloituksia.
      Tällöin nämä aidot yksityiset lääkärinvastaanotot joita lääkärit voivat osa aikaisesti pitää ihan asuntotyyppisessä vastaanotossa kuten ihan yleisesti maailmalla sen verran kohtuulliseen velotushintaan että kuka tahansa oli papereita tai ei voi sen tarvitsemansa palvelun hakea ja maksaa.
      Yleisesti ottaen maailmalla tällaiset ammatinharjoittajalääkärien veloitukset julkiselle maksajalle ovat välissä 30-40 euroa ja samaa veloitwetaan myös kävijältä joka ei kuulu mihinkään "kassaan"

      Tuon hinnan mikä on oikea mutta todella kaukana pörssiterveysaseman lääkäriveloituksita voi lähes jokainen maksaa ja pääsee vastaanotolle toivomalleen lääkäriklle periaatteessa menemällä jonoon vastaanottoaikana. Aivan kuten tapahtui Suomessakin ennen vuoden 1972 "sote uudistusta" millä terveyspalvelut kallistuivat ja heikkenivät paitsi erikoissairaanhoidon osalta niille "onnellisille" jotka sinne asti pääsivät ja pääsevät. Se osa terveydenhuollostamme toimii varsin hyvin nytkin
      Vanhusten hoiva ja huolto olisi myös palautettava täysin kunnille ja kuntien alihankintana yklsityisten pitämille vanhainkodeille. Jälleen jos joku välttämättä tarvitsee pörssipalvelua niin sen itse järjestää vakuutusyhtiönsä tai oman ylimääräisen varallisuutensa kanssa.

      Kaikki sairaanhoito maakunnat ovat vihoviimeinen malli mihin ei koskaan pitäisi suostua

    • Anonyymi

      Tämän illan viihteeksi esitämme rytmimusiikkia erityisesti aina rytminsukaisen Calvadoksen makuun ja kenties klassista sellaisen makuun joka sitä oikeesti kuuntelee eikä vain naapuristatuksen vuoksi:
      https://www.youtube.com/watch?v=TBhtZyWMNpo
      Siinä taisi mennä rumbaa
      https://www.youtube.com/watch?v=WGU_4-5RaxU
      Siinä Blondien lasisydäntä tuusulalaisella sävyllä! :)
      https://www.youtube.com/watch?v=LjKXoGglyOg
      Ja siinä klassisempaa Gitanos baletti itse Epsanjasta

      Nyt oltiin niin aikaiseen liikkeellä että illan mittaan saattaa paraimmillaan ilmaantua lisäsäveliä tai muita kirjoitelmia, joita ketään ei pakoteta lukemaan tai kuuntelemaan.

    • Anonyymi

      Tämä kommentti ihan Charlotte laivan kohtalosta ja pidätyksestä vuosiksi Venäjän tullin rahastusyrityksen vuoksi:

      En riskeeraisi minäkään enää Saimaan kanavan kautta viemistä Haminaan, sillä tu nyt vielä tulee maantietäkin pitkin toisen ja valtakunnan omien alueiden läpi kulkevan oikean kokoisen merikanavan puuttuessa siksi että hallitukset ovat tietoisesti täysin laiminlyöneet kok sisävesiliikenteen kehittämisen niin että suuret järvialueemme ovat isoilla kanvilla yhdistetty ja on se toinen merikanava jonkun Ruotsin suurten järvien pääsykanavan, Trollhättanin kabavan kokoisena. Onhan Ruotsin suurilta järviltä sen lisäksi myös toimiva pienempi kanavayhteys Södertäljeen.

      Saimaan kanava jää joka tapauksessa liian pienksi ja sille olisi etsittävä joko täysremontti tai uusi ajan tarpeita vastaava kanava vaikka Näsijärveltä yhdistelmäkoottuna Porin satamaan. Mahdollisesti myös kymijokea seuraillen Pyhtään ulostuloon mutta nnin että täysimittainen kanavisto yhdistää Saimaan, Päijänteen ja Näsijärven vesistöt.
      Kanavisto jota myöten noin 500 dwt alukset ja lastit kykenevät kuölkemaan ja paikallis bulkkiliikenteessä pienemmän syväyksen eli noin 2.5 m syväyksen ja ehkä 3000 dwt proomut ja puskuhinattavat kalustot kuljettamaan puuraaka ainetta ja kaivosteollisuuden raakatuotteita ja osin meille tyypillisiä vähäjalostettuja bulkkituotteita tehtaille ja isompiin kooste satamiin.

      • Anonyymi

        Tuo 500 piti tietenkin lukea 5000!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo 500 piti tietenkin lukea 5000!

        ps. onneksi noista voi rauhassa kirjoitella asiaa asiantuntijoiden luettavaksi kun säämummot eivät edes tajua mistä on puhe tai kysymys!


    • Anonyymi

      Kyllähän tämä lopputulos oli ennakoitavissa heti kun Navalnia vietiin sairaalaanUseimmat ehkä muistavat että Novitshok on Venäjän armeijan myrkky jota GRU eli armeijan tiedustelupalvelun agentit käyttivät Skripalien myrkyttämiseen Salisburyssä Englannissa.

      Vanäjä tosin viis veisaa siitä mitä muut tällaisesta ajattelevat varsinkin kun jotkut Trumpin kaltaiset oliot sellaisen vaieten hyväksyvät eri mieltä olevien hyväksyttävänä hiljentämisenä.

      On kuitenkin lohduttavaa, että Unionin johdossa löytyy johtajia joilla on moraali ja jotka vähintäin uskaltavat kertoa mitä ajattelevat vaikka eivät ehkä tarvittavan voimakkaisiin toimenpiteisiin ryhdy rikollista ja kansalaisiaankin murhaavia hallintoja vastaan.

      Ehkäpä juuri samaisesta syystä Putinkin on nyt selkeästi asettunut valkovenäläisen sosiaalidemokratian ja Lukashenkan tueksi

    • Anonyymi

      Ihan piruuttani pistän tällaisenkin huumorikommentin jakeluun täällä valemummojen suosikkiketjulla

      Johtaja Jorma puhuu asiaa, vaikka jiukan piilotellen.
      Häkkänen on nuoresta iästään huolimatta aika kalkkeutunut siihen 17% kokoomuslaisuuteen. Kurvinen taas ihan puutarhassa kuten kaikki kepulit.
      Olisi jo aika uusien tuulien puhaltaa ja vastuullisen markkinatalouden nuorison astua kalkkisten saappaisiin. Kepua kuitenkin odottaa vain katastrofi jos valitsevat Paula II moottoripuhujan johtajakseen. Tosin se vain nopeuttaa luonnollista pienenemistä. Nyt Kepu tarvitsisi kunnon isäntää johtoon kuten vaikkapa jostain Riihimäen suunnasta. Kuitenkin sellaista jota eivät hormoonit vie ja joka ymmärtää väistämättömät megatrendit ja sopeutuu niihin eikä lestadiolaiseen tapaan haraa vastaan kynnet tapetissa

      Voi kun olisi minullakin myötäsukaisia lukijoita eikä pelkästään yksittäisiä sanoja poimivia ja itse asiasta ihan omaan käyttötarkoitukseen irroitettuja valekeskustelija ja vale historiankirjoitusta kunnon Vjenäjän tyyliin

    • Mene ja tiedä jos vaikka tällainen rehvakkaiden ryökäleiden hygienia kiinostais maalismummojamme. Siis mökkislämä'n lumuamia hygienia mummoja, iham a luokan henkisesti erittäin valcopestyjä mummoja
      https://www.youtube.com/watch?v=YSEnj2XDnWE&t=8s

    • Anonyymi

      No eihän keskustan lasku ole Kulmunista kiinni. Sen sijaan voidaan kyllä melkoisella varmuudella ennustaa, että jos Kepu vielä vaihtaa Saarikkoon eöi eräänlaiseen moottoripuhumisen Paula II versioon niin alaspäin meno senkuin kiihtyy.
      Kepun ongelma on sen virallinen puolueideologia mikä ei mitenkään vastaa nykyihmisen toiveita ja tarpeita. Sitten jos he alkiolaisista ja elättitalouden sekä MTK fundamenteistä luopuvat niinkujin pitäisi niin sitten heistä tulee johdon henkilöistä riippuen joko sosiaalidemokraattinen tai kokoomuslainen puolue. Todennäköisesti puolue putoaa noin 5% puolueeksi ja se 6% nykyisestä kannatuksesta aika tasaisesti liukenisi Kokoomukseen ja perussuomalaisiin kun perussuomalaiset ovat oikeasti melko sosiaalidemokraattinen puolue, missä vain pari sosialismin maailmansyleilyyn liittyvää asiaa on alettu käsittämään käytännöllisemmin ja kansallisemmin

    • Anonyymi

      Tämä lapin matkailu taitaa olla kuitenkin enemmän kepu ja Lintilän äänestysetuja lähempänä.
      Ainakin taloutieteiden dosentti Lintilä on ollut kovin äänekäs. Toisaalta kyllä minustakin lapin matkailusta kannattaisi pitää huolta ja kehittääkin.
      Suurin ongelma lapissahan ei olekaan turismi tai kaivostoiminta vaan porotalous mikä pitää aivan tolkuttomasti liikaa tuettuja poroja maapohjan ja jäkälän kestävyyteen nähden.
      Lapissa olisi luonnollista poronkantokykyä ehkä enimmillään 50000 tarhatulle porolle.
      Poronliha on muuten erittäin maukasta varsinkin ilmakuivattuna ja savustettuna. Olisi kmiva jos siitä massiivisesta poromäärästä joskus näkyisi edes kohtuullista muistuttavalla hinnalla joitain siivuja kaupoissakin.
      Nyt jos jotain luonnollisempaa lihaa haluaa n iin on etsittävä uusiseelantilaista saksanhirveä rai vaikkapa Ruotsista tuotua riistalihaa.

    • Anonyymi

      Parempi olisikin, että maskeja käytettäisiin vain silloin kun käyttäjällä itsellään on köhäepäilyjä, koska siinä tapauksessa hän voi jonkin verran vähentää tartuttavuuttaan.
      Muuten paras keino on se sosiaalinen välimatka ja hyvä käsihygienia aina jos on kosketellut vioraita pintoja ilman käsineitä.
      Tietysti ahtautuneissa tiloissa missä suojaetäisyyden pitäminen on mahdotonta maskin käyttö saattaa olla ajateltavissa jonkinlaisena tartunnan hidastimena.
      Minä kyllä muuten välttäisin ottamasta maskia rutiinikäyttöön sillä ei se todella auta paljoakaan muuten kuin alkuperäisessä partikkeli ilmansaastetorjunnassa Kiinassa weli juuri siinä tarkoituksessa mihin kiinalaisy sitä ovat pitkään teollistuttuaan käyttäneet.

    • Anonyymi

      On kepulla ongelmansa. Kulmuni selvästi "hyväntahtoinen" mutta aivan sinisilmäinen, lähes lapsellinen uskomuksissaan. Saarikko taas ilmiselvä pelkän vallanhimon ajama Paula II, sisällöttömän moottoripuhumisen taitaja.
      Kepu joutuisi uusimaan kaiki ideologiset fundamenttinsa pystyäkseen menestymään tulevaisuuden maailmassa. Jos se teoriassa niin tekisikin mikä olisi oikein niin se samalla liukenisi jo olemassaoleviin markkinatalouden puolueisiin ja elättihenkensä osalta holhoajaideologian demarien puolelle. Vihreät tuskin yhtään jäsentä mistään kepu linjasta saavat.
      En kyllä haluaisi olla nyhkytilassa kepun johdossa. Pakostakin ja oman ideologiansa vuosi pienenemään tuomitussa puolueessa

    • Anonyymi

      Turveurakoitsijat kertovat toimintansa olleen kannattavaa:

      Sitä ei kukaan epäile, etteikö se olisi turveurakoitsijalle ollut kannatavaa.
      Kokonaan toinen on tilanne kun järkevyysanalyysiin otetaan mukaan kaikki luonto, vesistö ja ilmasto haitat, jota tuosta toiminnasta on syntynyt.
      Silloin lasku onkin hyvin negatiivinen kokonaistuotoltaan. Sama tietysti koskee puun kaupallista eli lämpölaitos polttokäyttö. On varmaan kannattavaa sen puun perineelle tai tilkun jopa ostaneelle, mutta kokonaisvaikutukset nimenomaan luonnolle, vesistölle ja ilmastolle ovat musertavan negatiiviset.
      Energia olisi mahdolliista tuottaa stabiilisti ihan muilla ja merkittävästi kokonaishaittaamattomilla sekä kotimaisella että osin tuonti materiaalilla. Jos haluttaisiin hyvin suuri osa voitaisiin energiasta tuottaa kotimaassa tupotetulla biokaasulla ja omasta maaperästä poistetulla fissiomateriaalilla. Ne täydennettynä luonnollisilla sivuvirroilla ja saytunnaislähteilla pieneltä osin, jos sitäkin kuten tuulivoimaa toteuttaisi suomalainen yhtiö ja rakentaisi suomalainen yhtiö. Nyt ei tee kumpaakaan, ainoastaan toimii ns. välistävetäjänä!

    • Anonyymi

      Onko 6 tunnin työpäivän toteuttamisessa alentamatta palkkoja ja työnantajakustannuksia suorassa suhteessa työajan vähennykseen järkeä vai ei?

      Tuo sosialistisen pääministerin ehdotus todellakin mahdollisesti vaatisi saman työn tekemiseen sen 87000 uutta palkattua työntekijää tekemään kunnille täysin vastikkeetonta utta kustannusta. Lähes sadantuhannen uuden palkkalaisen ottaminen samaa työtä tekemään on raju rasite kunta ja kansalliselle taloudelle, mutta ilmeisesti sellaisen ajattelu ei kuulunut idealismin palosta kiilusilmäisten sosialististen naisten eikä miesten ajatusmaailmaan lainkaan vaan se rahahan tulee Ottomaatista pankin seinästä loputtomiin ilman vastiketta. Ihan kuin aikoinaan Kreikkaan ja nyt suunnitellaan Italiaan ja Espanjaan EU toimesta vielä tuoyttavaa työtä tekevien maiden kansalaisilta.

    • Anonyymi

      Olen Hansin kanssa samalla laineella siitä, että maskit ja vilkut toimivat vähän kuin nastarenkaat eli antavat tietyn tyyppisille ihmisille kuvitelman selvitä mistä vaan hienoilla välineillä ja sitten unohtaa kuinka missäkin olosuhteissa älyllinen kuljettaja toimisi liukkaalla kelillä.

      Presidentti Niinistöä hiukan säälin että häntä otsikoidaan avainpeluriksi tai ylipäätänsäpeluriksi asiassa missä hän ei varmaankaan missään muodossa haluaisi olla vaan joutuu virkansa puolesta toimimaan välittäjänä, ei pelurina.
      Muuten kansalaisena, vaikka en häntä presidentiksi äänestänytkään johtuen hänen melko selkokielisestä asennoitumisestaan suureen ryhmään kansalaisia, luotan kyllä hänen kykyynsä toimia kansakuntamme puheenjohtajana ja yhtäläisten länsimaiseen moraaliin perustuvien omantunnon ja etujen puolustamiseen.

      Itse asiassa toivoisin häneltä useammin ja vielä selkeämpiä kannaottoja kansakunnan puhemiehenä myös EU alueen ja jopa sisäpoliittisista asioista vähintään moraalisena herättelijänä ja suhteellisuuden kertojana milloin sellainen esimerkiksi hallinnolta on selvästi karkaamassa maan pinnalta.

      Hans on yksi asiakommentoija yhdellä asiafoorumilla.

    • Anonyymi

      En voi vastustaa kiusausta nyt välillä postittaa varsin mielenkiintoista joskin traagista tapahtumaa, kun suuri elävän karjan kuljetusalus upposi taifuunissa japanin merellä ollessan viemässä 6000 lehmää Uudesta seelannista Kiinaan.

      Artikkeli kun näyttää minkälaisilla aluksilla live stockia eli elävää karjaa kuljetetaan ja myös esimerkinä mistä mihin. Yleisimmät live stock kuöljetuksethan ovat lampaita Australiasta Arabian niemilaalle ja juurikin lypsylehmiä Uudesta seelannista sekä Arabian niemimaalle että tämän tapauksen >Kiinaan.
      Siis myös elävien meijerien laatu uudessa seelannissa on maailman huippuluokkaa ja sieltä on aloitettu ja täydennetty esimerkiksi Qatarin nykyistä suurta omaa meijerikarjaa ja vaikka en nyt tarkistanut kuinka paljon niin varmasti paljon Saudi arabian erittäinkin suurta lypsykarjaa ja meijriteollisuuden omaa kotimaassa tuotettua maitoa enrtisaikojen pulverimaidon ja harvinaisemman tuore meijerituotteiden määrää. AlMaraI meijeriyhtiöt Saudeissa tuottavat paikallisesti tuoremaidon, piimän, jugurtit ja voin suurelle osalle eli noin 50 miljoonalle kuluttajalle kaikiin Arabian niemimaan maihin. Myös lihatuotteissa ollaan varsin omavaraisia. Etenkin broilerissa ja paikallisissa makkaraversioissa, mitkä ovat muuten varsin korkealaatuisia ja maukkaita
      Tässä sellaisen haaksirikkoon joutuneen karjankuljetusaluksen kuva ja kertatarina niille jotka ymmärtävät englantia.

      https://gcaptain.com/missing-livestock-carrier-lone-survivor-says-ship-capsized-after-propulsion-loss/

      Jos edes Puosu olisi pelissä niin olisin tietysti jaknut paljon enemmän tällaista ajankohtaista ja yleissivistävää globaalia tietoutta ja ymmärtämistä.
      Uuden ketjun aloittamiseen enemmän yleissivistävällä tiedon jakamisella ei enää kauaa mene kun aikomukseni on avat se uusi ketju kuitenkin täällä ajanviettessä kunhan tähän tulee se kohtuullisen hyvin aukeavat noin 300 kommenttia täyteen

    • Ja tavanmukaan kun ilta pimenee lataan itselleni ja kivoille myötäsukaisille mummoille kivaa rytmiä tuutukuunneltavaksi. Niin hyvää, että siinä sivussa voi vaikka rapsutella kilttejä toverimummoja sen sijasta että nokkisi heitä tai muita:
      https://www.youtube.com/watch?v=sVZn1JjLXVE
      Vanhaa tuutua Virgen de la Macarenaa
      https://www.youtube.com/watch?v=ZhZkpiFeqNo&t=222s
      Siinä aina korvaan uppoavaa Mehicon vallankumoumelodioita
      https://www.youtube.com/watch?v=8mVfVaqGZnQ
      Siinä Sevillan parturit tukanpoistohommissa
      ja kun joutuu kirjautumaan saadakseen näin monta liitettä liikkeelle niin vielä bonujs siivuna tämä aina sulava mehicolainen kansanmusiikki.
      Tämähän sopii vauhtinsa vuoksi vaikka jo muuten kukaties tahtomattaan hiukan hidastuneille

    • Anonyymi

      Ilmeisestivain yhdysvalloissa presidentti voi yllyttää kansalaisia rikokseen ja selvitä siitä itse seuraamuksitta.
      Trumpin teot ovat suoraa haastoa laikkiselle ja demokraattiselle yhteiskunnalle ja jostain syystä hänen johtamansa republikaanininen puolue hyväksyy laittomuudet ja peräti innoissaan.

      Tämä on osas sellaista asiayleissivistystä mitä nenäihmiset eivät lue eivätka edes halua olla tietoisia kun se ei liity mitenkään heidän nenäänsä ja sen huomioarvoon!

    • Anonyymi

      Minun mielestäni Saarikko on puhtaan väikäilemätön vallanhimoaja. Ei hänellä koskaan ole ollut mitään sisältöä esittämässään, mutta henkisen äitinsä Palula Lehtomäen tavoin kykenee sekunnin sadasosassa kehittämään aivan asialta kuulostaneen selityksen minkä tyhjyyden paljastamiseen kuulijalle menee jo kymmenesosa sekunti

    • Ja ei iltaa ilman musiikkia. Tänään tulikin taas käytyä antamassa renkaille riittävästi kyytiä, etteivät ne ja laakerit lytisty. Oli Liidelissäkin reikkalaiset viikot ja nyt pitkästä aikaa onnistuin löytämään yhtä suosikkiani mikä on säilykepurkkiin pakatti munakoisin, tomaattipyreen, ilmeisesti chilin ja reikkalaisen oliiviöljyn yhdistelmä. Varmuuden vuoksi ostin kalliimman sorttista reikkalaista kalamata oliiviöljyäkin. Se kun on tosi terveellistä ja tuottajien mauissa on suuriakin eroja. Parhaita on itseasiassa ollut palestiinalainen länsirannalla tuotettu oliiviöljy. Sitähän täällä ei kaapoissa löydy mutta Perziinalaisella torilla joskus erikoiskaupoissa löytyi siinä missä esimerkiksi jemeniläistä hunajaa. Se hunajakin ihan omassa luokassaan ja varsin vähän saatavissa.
      https://www.youtube.com/watch?v=9C4Hyo7tlUk
      https://www.youtube.com/watch?v=gCh8nZTcpyE
      Siinä pari siivua hiljan kohdalleni tai korviini osunutta Guadaloupe Pinedaa
      https://www.youtube.com/watch?v=Z5PMrn1jIXY
      https://www.youtube.com/watch?v=qxDBnv9b2gk
      Ja perään pari siivua aina niin kelvollista rytmiä hyville kuuntelukorville kuten vaikkapa muuten vähän jokapaikan höylälle Calvadokselle, jolla onkin aika paljon omaa "tosi laadukasta" musiikimakuania tyydyttävä musiikin suhteen lahjakas tyylimaku. Ei mikään humppa tai jenkka karaoke tai statuskuuntelumaku vaan ihan oikeaa tyyliä musiikin suhteen siis.
      Mummoälystähän tai oikeammin kaikkia koskevasta sukupuolettomasta jämä kokonaisälystähän olemmekin jo todenneet että oliolla on jämäjoukon ylivertaisin joskin hänelläkin melko rajallinen äly. Tai sanosinko että rajallisen sijasta kenties paremmin sopiva tarkkaan kohdistettu ja käytetty äly.

    • Anonyymi

      Suuri määrä rahaa on investoitu vanhanaikaisen ajattelun tuotekehittelyyn ja siten tavallaan mennyt hukkaan.
      Tuotekehityksessä oli täytynyt kyetä avaamaan ympyrä ja katsella asioita sen ulkopuolelta ja ottaa yhtälöön mukaan kaikki tekijät.
      Poimin esinn vain esimerkin vuoksi yhden kymmenistä joita itsekin ajattelen eri tavalla tuotekehityksenä kuin jättiyhtiöiden tuotekehitys.

      Olisin kehittänyt kuitutuotelinjaa niin että siihen olisi lisätty Suomessakin erinomaisesti kasvava Hamppu loistavana pitkänä kuituna ja monen lääkkeen ja muun kemian raaka aineen tuottajana ja nimenomaan sekoituskuituna paperikonekoossa ja vauhdilla tuotettavissa tekstiileissä eri tarkoituksiin. Tässä markkinat ja työllistävä sekä ilmastovaikutus olisi hurja. Myös huonolla teholla hoidettu MTK ajatusmaailma saisi siitä huonoille pelloilleen huonoissa sääolosuhteissa jiossain koillisessa merkittävää ja tuottavaa tuotantoa.
      Tämä siis vain yhtenä suuren tuotannon tuotekehityslinjana.
      Pesonen tuossa juuri televisiossa kertoi suuresta rekkojen työllistämisestä suurina kustannuksina pitäisi myös johtaa uudelle uralle eli valtakunnan investoida koko järviliikenteen yhdistämiseen ja riittävän syvyyden pää ja sivu eli puuraaka aineen siirron väylittämiseen ja Ruotsin suurien järvien Trollhättänin kanavan tasoisen uuden oman maan alueiden läpi toimivan uuden merikanavan rakentamiseen. Se olisi suurta positiivista pitkän ajan infra rakentamista suoraan taloudellisen pohjan ja samalla ilmastosaasteen vähentämiseen.
      Siihen tosin löytyy monta muutakin nyt Kepu ja vihreiden hylkimää erinomaista energiamahdollisuutta kuten biokaasu, muut maakaasut ja ydinvoima. Kaasut nopeasti ja halvalla osaltaan toteutettavissa halutessa. Ei haluta. Viimeinen kep energiatsaari Härmälän ainoa tehtävä olikin aseyyaa järkevälle LNG ja maakaasutoiminnalle kaikki kapulat kärryjen eteen ja onnistuikin niin että olemme maailman LNG megatrendin junasta jo kokonaan pudonneet kehitysmaitakin heikommalle tasolle.
      Ei siis mikään ihme että Pesonen kirjeen lähettää ja joutuu vähätuottpoisen tai tappiollisen Kaipolankin sulkemaan.
      Vaikka tässä kuulostaa että Pesosta arvostan niinkuin teenkin niin jo alussa totesin että paperijätit jänen laillaan ovat investoieet väärään tuotekehitykseen ja valtio ihan vääriin hevosiinkin.

    • Anonyymi

      Saarikko oli puolueen ahdingossa valmis ajamaan omaa valtaansa maksimaalisesti. Vain valtaa sillä mitenkäänhän ei kepu kannatus tai Suomi voi hänen ajatuksillaan ja persoonallaan nousta.
      Joku muu olisi sentään säilyttänyt sille nousulle ja tarvittavalle ymmärryksen muutokselle mahdollisuuden.

      Kohta tässä viikonlopussa pääseekin ajattelemaan seuraavan ketjun aloitusta. Se tulee kuitenkin olemaan yleissivistävää keskustelua ja tiedonjakoa tukeva ketju
      Ja sen toivoisi edes yhden kerran nenä ihmisten antavan lähteä käymään omaa tarkoitettua hyvää ja älyllistä elämäänsä ilman että tulisivat normaaliin tapaansa jo ensimmäisissä kommenteissa torpedoimaan ja selittelemään että heitä ei oteta huomioon ja heille on huomiota jaettava ja keskusteltava runsaasti sukulaisten sairtauksista tai mitä jonkun mummon joskus näkemä koira teki ja ajatteli tai muistella kynttilöiden viennistä appien ja anoppien hautausmailla ja miten hienoja ja oikeudenmukaisia ihmisiä esimerkiksi anopit kautta aikain ovat olleet!

    • Anonyymi

      Juuri ne ekstra maataloustuet ja niiden ainoa ajatteleminen takaavat kepun poistumisen suurten puolueiden kentältä. Ei yhdelläkään suurella yleispuolueella ole varaa jajaa vain yhden kansanosan etua kuin käärmettä pulloon. RKP käy mallista. Se ajaa 100% yhden väestöryhmän etuja ja on ikuisesti tuomittu jäämään juurikin sen väestöryhmän kokoiseksi, eikä edes aivan senkään kokoiseksi kun tuossa ryhmässä on myös ihmisiä jotka ymmärtävät oikeuden ja kohtuuden sekä ennenkaikkea suhteellisuuden merkityksen

    • Anonyymi

      Ihmisiä saadaan myös työllistettyä j'rkevään ja tuottavaan yhteiskuntaa rakentavaan toimintaan helpostikin jos hallinto ja talouselämä ymmärtäisivät ja etsisivät tasapainoista yhteistä etua.
      Vihreitä, sosiaalidemokraateilta, kepulta ja vasemmistoliitolta ei yhtään sellaista teollistamisen tai infran rakennuksen tai yhteisen edun kommunikaatioaloitetta ole tullut. Ei muuten Kokoomukseltakaan. RKP ehdotuksista puuttuu aina kokonaisjärki kun heidän on pakko jakaa pakkoja kuten kielipakkoa ja koulutusprivilegioita Vasemmistoliittokin on muuttunut jonkinlaiseksi "animaliaksi tai anomaliaksi"
      Useat puolueet voisivat pienellä yhteisellä tavoitteella ja kaikkien edun ajamisella nousta rationaalien vastuullisten puolueiden joukkoon.
      Kyllä valitettavasti niin on että kun koko puoluekarttaa objektiivisesti ja toteutuneiden nykypuolueittensa hallitussaavutuksilla arvioi niin kyllä perussuomaliset oltuaan toistaiseksi sivussa hallitusvastuusta ovat ilmeisen vastuullisin puolue kokonaismittarilla. Hiukan ehkä liikaa sosiaalidemokraattinen edelleenkin mutta näyttää paranevan koko ajan.
      Jotkut haluavat väittää perussuomalaisten olleen Sipilän hallituksessa, mutta rehellinen tietöää että siellä oli Soinin puolue ja Soinin ministerimiehitys joka sittemmin jopa muuttuikin kokonaisuudessaan siniseksi puolueeksi.
      Myös Vanhanen yritti jippoilla eduskunnassa väärentämällä totuutta persujen hallituksessa olosta ja vastuusta siitä. Se vastuu on puhtaasti Soinilla ja sinisillä jotka lähtivät lentoon Sipilän siivin

    • Anonyymi

      On se surullista sekä Kepulle itselleen ja meille muillekin suomalaisille jos he valitsevat puheenjohtajakseen henkilön jota ainakin minä luonnehtisin vallankiihkoiseksi feministi sosiaalidemokraatiksi
      ************
      Tämähän on puhtaasti Kepun oma valinta josta he myös itse kantavat seurauset.
      Minua kuitenkin täysin jokaiseen puolueisiin tai yhdenkään puolueen julistamaan ideologiaan kuulumattomanakin ankarasti ihmetyttää, että Kepu ei ymmärrä omaa etuaan vaan valisi puhemiehekseen sosiaalidemokraatinm kanssa naimisissa olevat nopean punavihertävän tyhjänpuhujan.
      Ei sillä kepu ulkopuolisia ääniä kyllä kerätä vaan pikemminkin varmistetaan virta ulospäin. Tosin en mitenkään voi tietää miten kepulainen itse ajattelee. Varmasti eri tavalla kuin minä ja varmasti hakee eri maailmaa kuin minä

    • Anonyymi

      Kulmuni teki arviointivirheitä ja oli osin ihan sinisilmäinen.
      Jollakin tavalla hän oli kuitenkin rehellinen ja se on kepussa ja politiikassa poikkeuksellinen ominaisuus mille on oma arvonsa annettava. Kyllä hän nyt valittuun verrattuna enkelistä kävisii. Tosin lestadiolaisten enkelistä
      Jos kepu olisi halunnut palata kasvun suuntaan niin sen olisi nyt pitänyt valita rehellisehkö mies, jos sellaista siitä joukosta lotto onnella löytäisi.
      Itse puolueen olisi myös luovuttava tukitalouselämä ja haja alue politiikastaan mikä vain vahingoittaa ja hidastaa koko maan edun kehitystä ja raapii kuin pöllö seinässä globaaleja megatrendejä ja populaatioiden haluja, tarpeita ja toiveita vastaan. Vahinkoa samassa mittakaavassa kuin raajat tukevasti ilmassa eläviltä punavihreiltä maailmansyleilijöiltä mutta eri politiikan ja talouden alueilla.
      Nyt nämä tuhon rakentajat ovat vielä yhteisessä hallituksessa.
      Tarvitsemme onnea nyt jopa enemmän kuin amerikkalaiset päästäkseen Trumpista eroon ja saadakseensa kokonaiselämälleen turvallisen sisällön ja suunnan

    • Anonyymi

      Saarikkoa ajoi kontrolloimaton vallan himo ja häntä ilmeisesti nostivat taustatyöllä sipiläläiset joukot.
      Veikkaan että kun vallanhimo oli noin selkeä ja julkea, niin siihen kyllä hukkuu!

    • Nyt on mahdollisesti tämän ketjun viimeisen musiikki illallisen aika. Uuden yleisketjun avaussanat ovat jo valmiiksi kirjoitettu nyt siis kunnon polkaa mahdollisesti tälle jo tarpeeksi nähneelle ketjulle. Uuteen toivotaankin ihan uusia ihmisiä, tuulia ja ajatuksia. Jos tulee niin hyvä, jos ei tule niin hyvä niinkin!
      https://www.youtube.com/watch?v=marmTjO4QhI
      https://www.youtube.com/watch?v=xbt5uP9HkiM
      https://www.youtube.com/watch?v=rrXdl7sE1UE
      ja tähän lähtöön vielä tää:
      https://www.youtube.com/watch?v=9O69u4Y23m0

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe