Kurt Gödel

Huomasin Usko ja Rukous sivustolla mielenkiintoisen asian. Eräs kirjoittaja totesi seuraavaa:

"Gödel sivusi uskontoa ainakin siinä, että hänen näkemyksensä mukaan ihmisen elämä ei aikarajoitteineen riitä toteuttamaan ihmisen potentiaalia, joten sen on jotenkin jatkuttava. Tähänkin taisi olla jotain matemaattisesti pyöriteltyjä perusteita."

Muistaakseni olen itse jossain keskustelussa täällä esittänyt vastaavan väitteen. Onko kellään tietoa mistä tämä Gödelin väite on peräisin?

https://uskojarukous.fi/t/anselm-vs-godel/3809

Kurt Gödel oli merkittävä matemaatikko ja filosofi. Hän syntyi tietääkseni luterilaiseen perheeseen. Onko tietoa hänen uskonnollisuudestaan?

1

<50

  Vastaukset

  • Pienen tutkailun tuloksena olen saanut sellaisen käsityksen, että Gödel uskoi persoonalliseen Jumalaan ja että hän piti uskoa oleellisena asiana tiedon kehittymisen kannalta. Tuota elämän jatkumisen argumenttia en ole vielä löytänyt. Jatkan tutkailua.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Johanna Tukiaisen Paul-kihlattu ei tiennyt rakkaansa historiasta - ystävät ottivat selvää: &quot;He kiusoittelivat häntä&quot;
  • Seiskan horoskooppi 24.-30.9.2020
  • Paljastus Miss Suomi -finaalin kulisseista: Rajusti pettynyt ennakkosuosikki poistui nopeasti paikalta Idols-rakkaansa kanssa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uuden henkilötunnuksen koodi

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee ol
   Maailman menoa
   161
   3440
  2. Muut maat tiukentaa korona toimia, suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin O
   Maailman menoa
   252
   3043