Me rakastamme ja kunnioitamme Raamattua Jumalan sanana.

Anonyymi

Näin aloittaa mormonit opin sivut Evankeliumin periaatteet, mutta toisin heillä on he uskovat vain mormonien kirjoihin,
https://www.jeesuksenkristuksenkirkko.org/tags/evankeliumin-periaatteita

Sitten sanotaa: " Joseph Smith noudatti Jumalalta saamiaan neuvoja, ja myöhemmin hänestä tuli profeetta, jonka kautta Jumala palautti maan päälle tosi kirkkonsa, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon. Monien muinaisten profeettojen lailla myös Josephia vainottiin ja hänet surmattiin. Kirkon jäsenet eivät palvo Joseph Smithiä, mutta he kunnioittavat häntä hänen uhrauksensa sekä profeetallisen työnsä ja tehtävänsä vuoksi. "

Eli Raamattu on jo unohdettu.


Mormonit uskovat, että aivan kuten Moroni opetti Joseph Smithille, ”lasten sydänten” täytyy kääntyä heidän isiensä eli esivanhempiensa puoleen valmistauduttaessa Herran Jeesuksen Kristuksen toiseen tulemiseen maan päälle. Yksi tapa, jolla mormonit ”kääntävät sydämensä” esivanhempiensa puoleen, on osallistua sukututkimustyöhön (ks. David A. Bednar, ”Lasten sydämetkääntyvät”, Liahona, marraskuu 2011, s. 24–27). Monet ihmiset, sekä mormonit että muut, voivat todistaa rakkauden hengestä, jota he tuntevat sukulaisiaan kohtaan tutkiessaan sukuaan. Sukua tutkiessaan mormonit kokoavat edesmenneiden sukulaistensa nimiä, jotta heidän puolestaan voidaan suorittaa toimituksia. Mormonit uskovat, että pyhissä temppeleissä meidät voidaan sinetöidä eli liittää yhteen perheemme jäsenten, sekä elävien että kuolleiden, kanssa, jotta perhe voi olla yhdessä haudan tuolla puolen.

Eli pitää kääntyä vainajien puoleen. Tämän kyllä Raamattu kieltää. 3 MOOS. 19: 28. Älkää viileskelkö ihoanne vainajan tähden älkääkä koristelko itseänne ihopiirroksilla. Minä olen Herra.

Myös tatuointi on kieletty ja vainajien tähden toimiminen

31. Älkää kääntykö vainaja- ja tietäjähenkien puoleen; älkää etsikö heitä, ettette tulisi heistä saastutetuiksi. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.

20: 6. Ja jos joku kääntyy vainaja- tai tietäjähenkien puoleen, lähtien haureudessa kulkemaan heidän jäljessänsä, sitä ihmistä vastaan minä käännän kasvoni ja hävitän hänet hänen kansastansa.

27. Jos jossakin miehessä tai naisessa on vainaja- tai tietäjähenki, niin heidät rangaistakoon kuolemalla; heidät kivitettäköön, he ovat verivelan alaiset."

5 MOOS. 18: 11. joka lukee loitsuja, kysyy vainaja- tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen.
12. Sillä jokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle, ja sellaisten kauhistusten tähden Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa heidät sinun tieltäsi.

JES. 26: 14. Kuolleet eivät virkoa eloon, vainajat eivät nouse: niin sinä olet heille kostanut, tuhonnut heidät ja hävittänyt kaiken heidän muistonsa.

Eli kaste on turha vainajien puolesta

Mitä mormonitemppeleissä tapahtuu?
Mormonit uskovat, että voidaksemme palata asumaan taivaallisen Isämme luo kuolemamme jälkeen meidän täytyy saada tiettyjä toimituksia – kuten kaste ja Pyhän Hengen lahja – silloin kun olemme maan päällä (ks. Lujana uskossa, 2005, s. 173–174). Monilla Jumalan lapsilla ei kuitenkaan ole ollut tilaisuutta elossa ollessaan ottaa vastaan Jeesuksen Kristuksen evankeliumia ja saada näitä pelastavia toimituksia.

"Mormonit uskovat, että me jatkamme kuolemamme jälkeen elämäämme henkinä ja että Jeesuksen Kristuksen evankeliumin saarnaaminen jatkuu henkimaailmassa (ks. Oppi ja liitot 138). Monet Jumalan lapsista henkimaailmassa ottavat vastaan evankeliumin, ja nämä ihmiset haluavat, että heidän puolestaan suoritetaan toimituksia kuten kaste (ks. Introduction to Family History Student Manual, 2012, s. 83). Myöhempien aikojen pyhät uskovat, että Jumala on käskenyt kirkkonsa jäseniä rakentamaan temppeleitä paikoiksi, joissa he voivat saada pelastavia toimituksia edesmenneiden sukulaistensa puolesta. Myöhempien aikojen pyhät uskovat, ettei ketään pakoteta hyväksymään näitä toimituksia (ks. Introduction to Family History Student Manual, s. 9)."

92

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Mikä on temppeligarmentti?
      Temppeligarmenttia käyttävät vain Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon aikuiset jäsenet, jotka ovat antaneet pyhissä temppeleissä pyhiä lupauksia olla uskollinen Jeesuksen Kristuksen evankeliumille. Temppeligarmentti vastaa malliltaan tyypillisiä säädyllisiä alusvaatteita. Se on valkoinen ja kaksiosainen, ja sitä käytetään päivittäin normaalivaatteiden alla.

      Myöhempien aikojen pyhille, jotka käyttävät temppeligarmenttia, se on jatkuva fyysinen muistuttaja henkilökohtaisesta hengellisestä sitoutumisesta (ks. ”Asian ytimeen”, Liahona, syyskuu 2012, s. 47). Myöhempien aikojen pyhät uskovat, että temppeligarmentti ”muistuttaa Jumalan kanssa Hänen huoneessaan tehdyistä pyhistä liitoista, se suojaa ja peittää ruumista ja se on vertauskuva vaatetuksen ja elämän säädyllisyydestä, jonka tulisi olla luonteenomaista kaikille Kristuksen nöyrille seuraajille” (Carlos E. Asay, ”Temppeli-ihokas: ’sisäisen sitoutumisen ulkoinen ilmaus’”, Liahona, syyskuu 1999, s. 35). Myöhempien aikojen pyhien mielestä pyhien temppelivaatteiden pilkkaaminen tai niiden nimittäminen ”taianomaisiksi alusvaatteiksi” on erittäin loukkaavaa."

      Eli vaatetuksella on merkitys pelastukseen

      "Mikä on temppeliviitta?
      Toisin kuin temppeligarmentti, jota uskolliset myöhempien aikojen pyhät käyttävät sekä päivin että öin, temppeliviittaa käytetään vain Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon temppeleissä. Temppeliviittaa nimitetään myös pyhän pappeuden viitaksi, ja se on varattu uskonnon korkeimpiin pyhiin toimituksiin.

      Temppeliviitan valkoinen väri ilmaisee puhtautta. Temppeliviitoissa ei ole merkkejä arvosta tai asemasta – miehillä ja naisilla on samankaltaiset vaatteet, ja viitta on samanlainen jokaisella uusimmasta jäsenestä virkaiältään vanhimpaan kirkon johtajaan. Temppeliviitta on yksinkertainen vaate, joka yhdistää uskonnollisen vertauskuvallisuuden muistumiin muinaisesta papillisesta perinteestä, kuten Vanhaan testamenttiin on kirjoitettu (ks. Toinen Mooseksen kirja 35:19, 21; 40:13)."

      "Mormonin kirja: Totuuksia, jotka voivat siunata elämääsi" Eli Raamattu on jo unohdettu

      "Mormonin kirja kertoo Jumalan kanssakäymisestä kansansa kanssa muinaisella Amerikan mantereella. Ensimmäiset kaksi kirjaa Mormonin kirjassa – Ensimmäisen Nefin kirjan ja Toisen Nefin kirjan – on kirjoittanut suurimmaksi osaksi muinainen profeetta nimeltä Nefi. Nefin kirjoitukset Mormonin kirjassa kertovat hänen ja hänen perheensä elämästä. Nefi ja hänen perheensä olivat muinaisia israelilaisia, jotka pakenivat Amerikan mantereelle noin 600 eKr. "

      Kuten suurin osa kristittyä maailmaa, myöhempien aikojen pyhät (jotka tunnetaan myös mormoneina) uskovat Isään Jumalaan, Jeesukseen Kristukseen ja Pyhään Henkeen. Mutta toisin kuin jotkut kristityt, jotka uskovat kolminaisuuteen, mormonit uskovat, että Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat kukin oma erillinen persoonansa. Sekä Isällä että Pojalla on kirkastettu liha- ja luuruumis, ja Pyhällä Hengellä on vain henkiruumis, mutta kaikki kolme jumaluuden jäsentä ovat täysin yhtä tarkoituksessaan ja rakkaudessaan meitä kohtaan (ks. Jeffrey R. Holland, ”Ainoa todellinen Jumala ja Jeesus Kristus, jonka Hän on lähettänyt”, Liahona, marraskuu 2007, s. 40–42).

      Vain Isä Jumala on Jumala ei Jeesus

      Myöhempien aikojen pyhien Jeesusta Kristusta koskeva oppi
      Myöhempien aikojen pyhät uskovat, että Jeesus Kristus valittiin Vapahtajaksemme kauan ennen syntymäämme. Vaikka Jeesus Kristus on maailman kaikkivoipa luoja ja Vanhan testamentin Jahve eli Jehova, Hän syntyi siitä huolimatta mitä vaatimattomimpiin oloihin (ks. Evankeliumi Luukkaan mukaan 2). Neitsyt Maria oli Hänen kuolevainen äitinsä, ja Jumala oli Hänen todellinen isänsä. Myöhempien aikojen pyhät uskovat myös, että koska Jeesus Kristus on ainoa maan päällä koskaan elänyt täydellinen henkilö, Hän on ainoa, joka pystyi sovittamaan koko ihmiskunnan synnit ja vajavuudet. Hän kärsi mittaamattomasti Getsemanen puutarhassa ja ristillä maksaakseen syntiemme hinnan ja osatakseen lohduttaa meitä ahdingoissamme (ks. Evankeliumi Luukkaan mukaan 22:41–44). Hän teki aina Isänsä tahdon. Myöhempien aikojen pyhät uskovat Raamatun opetukseen, että Jeesus Kristus nousi kirjaimellisesti kuolleista loistavana, täydelliseksi tehtynä olentona ja että Hän palaa jonakin päivänä hallitsemaan maan päällä voimassa ja suuressa kirkkaudessa (ks. Evankeliumin periaatteet, 2009, s. 265–269).

      Eli Jeesus on luotu ei luomaton, kuten Kristityt uskovat.

      • Anonyymi

        "Hän kärsi mittaamattomasti Getsemanen puutarhassa ja ristillä maksaakseen syntiemme"

        Kärsikö Jeesus jo Getsemanissa ? Eikö Pietari lyönyt yhdeltä sotilaalta korvan pois ja Jeesus paransi vielä sen. Oliko tämä viimeinen Jeesuksen tunnusteko? Siltikään he eivät uskoneet Jeesukseen vaikka Jeesus paransi korvan.


      • Anonyymi

        Mormonit kun ei saa juoda kahvia, mutta tässä on kahvin positiivisia vaikutuksia.


        Kofeiinista on todettu olevan hyötyä erityisesti tarkkuutta vaativissa ammateissa, joissa vaaditaan vireänä pysymistä. Testiolosuhteissa kofeiinin on todistettu esimerkiksi vähentävän ajovirheitä.




        Jokapäiväinen piriste
        Kofeiini ei piristä kaikkia, ja jotkut saavat siitä muita helpommin epämiellyttäviä oireita. Listasimme asiantuntijoiden avulla kymmenen faktaa, jotka jokaisen kahvinjuojan pitäisi tietää.

        MONEN suomalaisen aamu alkaa tänäänkin kahvilla.

        Ympäri maata eriväriset ja -muotoiset kahvinkeittimet aloittavat tasaisen rauhoittavan porinansa lohdullisena merkkinä siitä, että ehkä me selviämme tästäkin päivästä.

        Ensimmäinen kulaus saattaa mennä kurkusta alas vielä puoliunessa, mutta kupin tai kahden jälkeen tunnemme piristyvämme. Ajatus alkaa kulkea kirkkaammin ja aistit valpastuvat.

        Vaikutuksen saa aikaan kofeiini. Se on yhdiste, jota on kahvin lisäksi monessa muussakin elintarvikkeessa ja tuotteessa, kuten talvipäivänä nautitussa kaakaossa ja jopa joissakin kuume- ja särkylääkkeissä.

        Moni ei pystyisi ajattelemaankaan arkeaan ilman kofeiinin piristävää vaikutusta.

        Mutta mitä oikeastaan on kofeiini ja miksi se vaikuttaa meihin kuten vaikuttaa? Entä kuinka kofeiinia tulisi nauttia, jotta sen vaikutuksista saisi parhaan mahdollisen hyödyn ilman täriseviä käsiä ja turhan tiheään tahtiin tykyttävää sydäntä?

        1. Kofeiini luokitellaan psykoaktiiviseksi aineeksi
        KOFEIINI on kemiallinen yhdiste, joka vaikuttaa keskushermostoon ja aktivoi aivojen toimintaa. Jotta asia ei menisi liian yksinkertaiseksi, mainitaan vielä sen kemiallinen nimi: 1, 3, 7 -trimetyyliksantiini.

        Perusmuodossaan kofeiini on valkoista ja kiteistä. Se ei haise miltään ja maistuu kitkerältä.

        Kofeiini luokitellaan psykoaktiiviseksi aineeksi, ja se vaikuttaa elimistössä piristeen lailla. Sen on tieteellisesti todistettu auttavan keskittymään ja pysymään valppaana.

        Kofeiinista on todettu olevan hyötyä erityisesti tarkkuutta vaativissa ammateissa, joissa vaaditaan vireänä pysymistä. Testiolosuhteissa kofeiinin on todistettu esimerkiksi vähentävän ajovirheitä.

        2. Kaiken takana on välittäjäaine nimeltä adenosiini
        KOFEIINILLA on kyky estää vireystilaa säätelevän välittäjäaineen adenosiinin vaikutus. Jos adenosiinia kertyy paljon aivoihin, alkaa väsyttää.

        ”Adenosiini pääsee aivoihin reseptorin kautta. Aivoissa on siis ikään kuin portti, jota pitkin adenosiini voi sinne mennä”, havainnollistaa pitkään kahvia tutkinut Helsingin yliopiston kansanterveystieteen emeritusprofessori Jaakko Tuomilehto.

        Kofeiinin vaikutusmekanismi perustuu siihen, että se muistuttaa jonkin verran adenosiinia.

        Kun ihminen nauttii jotain kofeiinipitoista, kofeiini menee tähän samaan porttiin eikä enää päästä sinne väsyttävää adenosiinia.

        3. Vaikutus on vahvimmillaan puolen tunnin jälkeen
        KOFEIINIIN tottuneen aikuisen tulee juoda noin 1–2 kupillista kahvia, jotta vireystason nousun pystyy aistimaan.

        ”Jotkut juovat puoli kuppia kahvia ja sanovat heti, että kylläpä tämä piristää, mutta se on kyllä ihan humpuukia. Ei siinä ajassa tapahdu vielä yhtään mitään”, sanoo Tuomilehto.

        Kofeiinin piristävä vaikutus on havaittavissa noin 15 minuutin kuluttua sen nauttimisesta. Maksimaalisen tehonsa kofeiini saavuttaa noin 30–60 minuutin kuluttua annoksen ottamisesta.

        Tämän jälkeen piristävä vaikutus alkaa pikkuhiljaa laskea, ja kofeiini puoliintuu elimistössä noin 3–6 tunnin kuluessa.

        Kofeiinin vaikutukset ovat kuitenkin hyvin yksilöllisiä, ja puoliintumisaika riippuu muun muassa omasta aineenvaihdunnasta.

        4. Tyhjään vatsaan juotu kahvi piristää enemmän
        KOFEIININ vaikutukset riippuvat monesta asiasta: kofeiinin määrästä, sen nauttimiseen käytetystä ajasta, mahdollisesta toleranssista sekä perimästä.

        Kofeiinin vaikutus on esimerkiksi sitä suurempi, mitä nopeammin se nautitaan: pitkin päivää nautitut pienet annokset eivät vaikuta yhtä voimakkaasti kuin yksi kohtuullisen suuri kerta-annos.

        Myös ajoituksella on väliä, sanoo kofeiinia ja kahvia tutkinut Itä-Suomen yliopiston dosentti ja laillistettu ravitsemusterapeutti Jaakko Mursu.

        Kofeiini vaikuttaa voimakkaammin tyhjään vatsaan nautittuna kuin ruuan yhteydessä otettuna, sillä silloin se pääsee imeytymään nopeasti ruuansulatuskanavasta verenkiertoon.


      • Anonyymi

        Kofeiinin on todettu olevan yhteydessä esimerkiksi alentuneeseen riskiin sairastua dementiaan, Alzheimerin tautiin sekä kakkostyypin diabetekseen.

        7. Kofeiinia voi nauttia vaikka purkkaa jauhamalla
        KAHVIA nauttivan suomalaisen kurkusta kulahtaa alas keskimäärin noin neljä kuppia kahvia päivässä. Yhdessä pienessä 1,25 desilitran kahvikupissa on kofeiinia noin 80–100 milligrammaa.

        Kahvin lisäksi kofeiinia esiintyy luonnostaan myös teessä ja kaakaossa. Tästä syystä kofeiinia on jonkin verran aina myös kaakaopavuista valmistetussa suklaassa.

        Kofeiinia lisätään sen piristävän vaikutuksen takia moniin elintarvikkeisiin, esimerkiksi kolajuomiin ja tiettyihin virvoitusjuomiin sekä erilaisiin energiajuomiin, -patukoihin ja -purukumeihin.

        Lisäksi kofeiinia on saatavilla puhtaana yhdisteenä tabletteina.

        Jaakko Tuomilehdon mielestä kofeiinitablettien hyöty on siinä, että niiden kohdalla tiedetään tasan tarkkaan, mitä ne sisältävät.

        ”Usein saatetaan ajatella, että kofeiinitabletit olisivat jotenkin huonompi vaihtoehto kuin esimerkiksi kahvin juominen tai suklaan syöminen, mutta asiahan on päinvastoin.”

        Yksi kofeiinitabletti sisältää 100 milligrammaa kofeiinia. Esimerkiksi kahvin tarkka kofeiinipitoisuus riippuu aina muun muassa käytetystä kahvilaadusta.

        8. Jos kahvi ei piristä, pidä siitä taukoa
        KUN SAA suurehkoja määriä kofeiinia säännöllisesti, aineeseen syntyy toleranssi: sama annos ei enää aiheutakaan yhtä voimakasta piristymisen tunnetta kuin aikaisemmin.

        ”Jos kofeiinista haluaa saada maksimaalisen hyödyn, sen käyttö pitäisi rajoittaa muutamaan kertaan viikossa. Se on tietysti aika karu viesti heille, jotka ovat tottuneet juomaan kahvia esimerkiksi päivittäin”, sanoo Jaakko Mursu.

        Realistisempi keino voi olla rajoittaa kofeiinin käyttäminen esimerkiksi vain aamuun, sanoo Mursu. Jo tällä kofeiinin tehoa saa hänen mukaansa vahvistettua jonkin verran.

        Moni on kuullut urbaanilegendan siitä, että kofeiinia päivittäin käyttävien kohdalla kofeiini ei enää piristäisikään vaan väsymys olisi itse asiassa kofeiininpuutteen oire.

        Tämä pitää sekä Mursun että Tuomilehdon mukaan paikkansa.

        Aamukahviin tottuneiden kokema piristyminen johtuu siitä, että vireystaso nousee kahvin sisältämän kofeiinin ansiosta normaalille tasolle.

        Isommilla annoksilla vireystilaa voidaan parantaa, mutta lisäannoksiin totutaan usein jo muutaman vuorokauden aikana.

        Tuomilehto kehottaa pitämään kofeiinista taukoa, jos kofeiini ei enää piristä ollenkaan.

        ”Silloin kannattaa olla hetki kokonaan ilman kofeiinia tai ainakin vähentää käyttöä merkittävästi.”

        Tuomilehdon mukaan jo muutaman kofeiinittoman päivän jälkeen sen vaikutukset ovat yhtä voimakkaita kuin ennen toleranssin syntymistä.
        10. Kofeiini tehostaa urheilusuoritusta
        KOFEIINI parantaa tutkitusti suorituskykyä.

        Kestävyyslajeissa suorituskyky voi parantua kofeiinin avulla jopa 1–4 prosenttia. Kofeiini voi parantaa myös voimantuottoa ja reaktioaikaa, sanoo Jaakko Mursu.

        Kofeiini on luokiteltu aikaisemmin dopingaineeksi, mutta kofeiinitabletit poistettiin kiellettyjen aineiden listalta vuonna 2004.

        Kofeiinin suorituskykyä parantava ominaisuus perustuu osin sen piristävään vaikutukseen ja osin siihen, että se vähentää kivun tunnetta ja lisää myös jonkin verran rasvan käyttöä energiantuottoon.

        ”Urheilussa kofeiini vähentää koettua rasituksen tunnetta. Sen avulla voidaan mennä pikkaisen kovempaa kuin aikaisemmin, mutta suoritus tuntuu edelleen samalta”, sanoo Jaakko Mursu.

        Vähemmän liikkuneilla vaikutus on suurempi kuin urheiluun jo tottuneilla.


      • Anonyymi

        Aaronin papeista vanhin pääsi kerran vuodessa suurena sovituspäivänä kaikkeen pyhimpään. Mutta miksi teillä ei Aaronin papit pääse temppeliin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aaronin papeista vanhin pääsi kerran vuodessa suurena sovituspäivänä kaikkeen pyhimpään. Mutta miksi teillä ei Aaronin papit pääse temppeliin?

        Aaronin pappeudenhaltijat, eli tyypillisesti teinipojat, pääsevät temppeliin vain tekemään sijaiskasteita kuolleiden puolesta.
        Endaumentti on tarkoitettu täysi-ikäisille. Eivät teinipojat ymmärtäisi vapaamuurariudesta lainattua symboliikkaa ja onhan vapaamuurareilla itselläänkin aikuisuus vaatimuksena heidän rituaaleilleen.


      • Anonyymi

        Raamattuun uskotaan vain siltä osin kuin se on oikein käännetty. Ei ole kai sitten mormoneilla yhtään kohtaa Raamatusta mikä olisi oikein käännetty.


      • Jeesus on Jumalan Poika, Jumala. Jahve, Jehova. Ei olla unitaristeja. Isä- Jumala on Jeesuksen Isä. Yli- Jumala, ainoa Yli- Jumala, koko universumin valtaistuimen valtaistuimella istuja. Jeesus on aivan samanlainen Jumala kuin hänkin.


      • Anonyymi

        "Eli Jeesus on luotu ei luomaton, kuten Kristityt uskovat."

        Vain Jehovan todistajat uskovat tuohon ja he eivät ole Kristinusko.

        Jeesus on Jumala HALLELUJAAA!!!!!


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Jeesus on Jumalan Poika, Jumala. Jahve, Jehova. Ei olla unitaristeja. Isä- Jumala on Jeesuksen Isä. Yli- Jumala, ainoa Yli- Jumala, koko universumin valtaistuimen valtaistuimella istuja. Jeesus on aivan samanlainen Jumala kuin hänkin.

        "Jeesus on Jumalan Poika, Jumala. Jahve, Jehova."

        Jeesus on Jumala. Kolmiyhteinen Jumala Isä Poika Pyhä Henki JHVH.

        Isä Jumala ja Sana olivat myös taivaassa Henki olentoja kuten Pyhä Henki.


        Jos Jumala on liha ja luu ruumis? Kuinka tämä sitten pitää paikkaansa? JES. 66 : 1 Näin sanoo Herra: Taivas on minun valtaistuimeni, ja maa on minun jalkojeni astinlauta. Mikä olisi huone, jonka te minulle rakentaisitte, mikä paikka olisi minun leposijani?


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Jeesus on Jumalan Poika, Jumala. Jahve, Jehova. Ei olla unitaristeja. Isä- Jumala on Jeesuksen Isä. Yli- Jumala, ainoa Yli- Jumala, koko universumin valtaistuimen valtaistuimella istuja. Jeesus on aivan samanlainen Jumala kuin hänkin.

        Olet siis polyteisti muinaissuomalaisten tapaan. On yksi Ukko-Ylijumala ja joukko enemmän tai vähemmän vähäpätöisempiä Jumalia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet siis polyteisti muinaissuomalaisten tapaan. On yksi Ukko-Ylijumala ja joukko enemmän tai vähemmän vähäpätöisempiä Jumalia.

        Monoteisti sikäli, että Isä- Jumala on Yli- Jumala ja on vain yksi oikea Jumaluus, nämä kolme yhdessä ja erikseen.

        Polyteisti sikäli, että nämä kolme ovat jokainen Jumalia, ja eri henkilöitä. Ja jumal'olentoja, korotettuja ihmisiä on korkeimmassa taivaassa lukemattomia.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Jeesus on Jumalan Poika, Jumala. Jahve, Jehova. Ei olla unitaristeja. Isä- Jumala on Jeesuksen Isä. Yli- Jumala, ainoa Yli- Jumala, koko universumin valtaistuimen valtaistuimella istuja. Jeesus on aivan samanlainen Jumala kuin hänkin.

        Miten niin ainoa ylijumala? Smithin mukaan Isällä jumalallakin on Isä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin ainoa ylijumala? Smithin mukaan Isällä jumalallakin on Isä.

        Se valtaistuin on vain yhdelle. Siinä istuva on Yksi ja ainoa Yli- Jumala.

        Emmekä me pysty kokonaan ymmärtämään Jumaluuden koko olemusta ihmisinä ollessamme. Joseph Smithin yritystä ei ole liitetty Pyhiin Kirjoituksiin.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Se valtaistuin on vain yhdelle. Siinä istuva on Yksi ja ainoa Yli- Jumala.

        Emmekä me pysty kokonaan ymmärtämään Jumaluuden koko olemusta ihmisinä ollessamme. Joseph Smithin yritystä ei ole liitetty Pyhiin Kirjoituksiin.

        Mikä se valtaistuin? Kirkkonne mukaanhan valtaistuimia on lukemattomia. Smith näki lukemattomia valtaistuimia, jopa tuhansia sellaisia joissa istui pieniä lapsia hallitsemassa. Smithin mukaan he eivät olleet kasvaneet senttiäkään ja hallitsevat lapsina ikuisesti. Tuo kohta usein poistetaan Smithin ns. King Follett - saarnasta koska se on niin nolo.


      • Anonyymi

        "Eli Jeesus on luotu ei luomaton, kuten Kristityt uskovat."

        Tämä tuli vahingossa väärin. Kristityt uskovat, että Jeesus on luomaton, mutta mormonit, että Jeesus on luotu.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Monoteisti sikäli, että Isä- Jumala on Yli- Jumala ja on vain yksi oikea Jumaluus, nämä kolme yhdessä ja erikseen.

        Polyteisti sikäli, että nämä kolme ovat jokainen Jumalia, ja eri henkilöitä. Ja jumal'olentoja, korotettuja ihmisiä on korkeimmassa taivaassa lukemattomia.

        Joseph Smith uskoi, kun mormonien kirjaa kirjoitti että on kolmiyhteinen Jumala. siitä on tämä Marian raskaaksi tuleminen Pyhästä Hengestä. Myöhemmin luopui ja tuli moni jumalaisen uskon kannattajaksi ja oli tehtävä muutos Maria raskaaksi tulemiseen. Eli Isä Jumalasta tuli Maria raskaaksi. Sama on että hän kirjoitti mormonien kirjaan moninaintia vastaan. Mutta sitten myöhemmin vankilassa hän sai jatkuvan ilmoituksen, että moninainti onkin sallittua. Muutiko Joseph Smith mieltään tai Jumala. Jumala ei koskaan muuta mieltään. Minkä Jumala on sanonut sitä ei Jumala peru. Oliko mormonien kirja oikeassa tai Smithin vankilassa saatu jatkuva ilmoitus oikeassa?


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Se valtaistuin on vain yhdelle. Siinä istuva on Yksi ja ainoa Yli- Jumala.

        Emmekä me pysty kokonaan ymmärtämään Jumaluuden koko olemusta ihmisinä ollessamme. Joseph Smithin yritystä ei ole liitetty Pyhiin Kirjoituksiin.

        "Se valtaistuin on vain yhdelle. Siinä istuva on Yksi ja ainoa Yli- Jumala."

        Ei ole mitään yli- jumalaa. vaan on Isä Poika ja Pyhä Henki tämä on JHVH. Yksi Jumala ja kolme persoonaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin ainoa ylijumala? Smithin mukaan Isällä jumalallakin on Isä.

        Miten niin ainoa ylijumala? Smithin mukaan Isällä jumalallakin on Isä.

        Jiihaa...Smith tuo Amerikkalinen hapatus..kuka siihen uskoo:))
        Milloin se ylijumaliisuus loppus sitten kos tuo akka sanoi noin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä se valtaistuin? Kirkkonne mukaanhan valtaistuimia on lukemattomia. Smith näki lukemattomia valtaistuimia, jopa tuhansia sellaisia joissa istui pieniä lapsia hallitsemassa. Smithin mukaan he eivät olleet kasvaneet senttiäkään ja hallitsevat lapsina ikuisesti. Tuo kohta usein poistetaan Smithin ns. King Follett - saarnasta koska se on niin nolo.

        Mikä se valtaistuin? Kirkkonne mukaanhan valtaistuimia on lukemattomia. Smith näki lukemattomia valtaistuimia, jopa tuhansia sellaisia joissa istui pieniä lapsia hallitsemassa. Smithin mukaan he eivät olleet kasvaneet senttiäkään ja hallitsevat lapsina ikuisesti. Tuo kohta usein poistetaan Smithin ns. King Follett - saarnasta koska se on niin nolo.

        On muten ihan paska kirkko,,muka lukemattomia valtaistuimia jne.. ollasta okesnnusta en haluaisi elämään,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eli Jeesus on luotu ei luomaton, kuten Kristityt uskovat."

        Tämä tuli vahingossa väärin. Kristityt uskovat, että Jeesus on luomaton, mutta mormonit, että Jeesus on luotu.

        "Eli Jeesus on luotu ei luomaton, kuten Kristityt uskovat."

        Tämä tuli vahingossa väärin. Kristityt uskovat, että Jeesus on luomaton, mutta mormonit, että Jeesus on luotu.

        Mitenhän tuo on ? Jesus Kristus on Jumalan poika ! Syntyi Neitsyt Mariasta..
        Mitä perkelettä mormoit luulee?
        Ai se Smiht sieni päissään,vai?
        Muistakaa,Amerikasta tulee AINA ihmisen sekoavaisuuden lahkojen oppeja.
        He keräävät rahaa ja omaisuutta vain lahkojen rakennuskseen.
        Samoin on Jehowan todistajat,ovat kuin siat kaukalolla,kun ränniin laitetaan .


      • "Vain Isä Jumala on Jumala ei Jeesus"

        Jeesus on Jumala HALLELUJAA!!!


      • Olli.S kirjoitti:

        Jeesus on Jumalan Poika, Jumala. Jahve, Jehova. Ei olla unitaristeja. Isä- Jumala on Jeesuksen Isä. Yli- Jumala, ainoa Yli- Jumala, koko universumin valtaistuimen valtaistuimella istuja. Jeesus on aivan samanlainen Jumala kuin hänkin.

        Mutta mormonit ei silti usko kolmiyhteiseen Jumalaan, vaikka on vain yksi Jumala ja kolme persoonaa.


      • Olli.S kirjoitti:

        Monoteisti sikäli, että Isä- Jumala on Yli- Jumala ja on vain yksi oikea Jumaluus, nämä kolme yhdessä ja erikseen.

        Polyteisti sikäli, että nämä kolme ovat jokainen Jumalia, ja eri henkilöitä. Ja jumal'olentoja, korotettuja ihmisiä on korkeimmassa taivaassa lukemattomia.

        Monta Jumalaa teillä silloin on.


      • Arto777 kirjoitti:

        Mutta mormonit ei silti usko kolmiyhteiseen Jumalaan, vaikka on vain yksi Jumala ja kolme persoonaa.

        Uskomme me kolmiyhteyteen, meillä on vaan erilainen kolminaisuusoppi: yksi Jumaluus, kolme Jumalaa. Ei mitään sekavaa vaan selvä kuin pläkki: kolmehan niitä on, kuten Jeesuksen kasteessa on konkreettisesti ilmoitettu.


      • Arto777 kirjoitti:

        Monta Jumalaa teillä silloin on.

        Niin on. Kolme isolla J:llä ja lukemattomia pienellä j:llä, joiden joukkoon ihminen saattaa päästä korottumaan, ohi enkeltenkin, kuten Raamatussa sanotaan.

        Yksi Jumala kuitenkin vaan toisaalta. Yksi Jumaluus. Käytännössä Pyhä Henki.


      • Olli.S kirjoitti:

        Uskomme me kolmiyhteyteen, meillä on vaan erilainen kolminaisuusoppi: yksi Jumaluus, kolme Jumalaa. Ei mitään sekavaa vaan selvä kuin pläkki: kolmehan niitä on, kuten Jeesuksen kasteessa on konkreettisesti ilmoitettu.

        Miten se sitten on erilainen? Ettekö te usko kolmeen Jumalaan Isään ja Poikaan ja Pyhään Henkeen? Teidän mukaan on Isä ja Poika liharuumissa. Mutta ette yhteen Jumalaan ja kolmeen persoonaan.


      • Olli.S kirjoitti:

        Uskomme me kolmiyhteyteen, meillä on vaan erilainen kolminaisuusoppi: yksi Jumaluus, kolme Jumalaa. Ei mitään sekavaa vaan selvä kuin pläkki: kolmehan niitä on, kuten Jeesuksen kasteessa on konkreettisesti ilmoitettu.

        "kolmehan niitä on, kuten Jeesuksen kasteessa on konkreettisesti ilmoitettu."

        Ei kun yksi. MATT.28: 19. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen

        Nimeen on yksikössä ei monikossa nimiin.


      • Olli.S kirjoitti:

        Niin on. Kolme isolla J:llä ja lukemattomia pienellä j:llä, joiden joukkoon ihminen saattaa päästä korottumaan, ohi enkeltenkin, kuten Raamatussa sanotaan.

        Yksi Jumala kuitenkin vaan toisaalta. Yksi Jumaluus. Käytännössä Pyhä Henki.

        " ihminen saattaa päästä korottumaan, ohi enkeltenkin, kuten Raamatussa sanotaan.

        Yksi Jumala kuitenkin vaan toisaalta. Yksi Jumaluus. Käytännössä Pyhä Henki."

        Missä kohtaa Raamattua? Pyhä Henki ei ole yksi Jumala vaan Isä Poika Pyhä Henki on yksi Jumala JHVH.


      • Arto777 kirjoitti:

        Miten se sitten on erilainen? Ettekö te usko kolmeen Jumalaan Isään ja Poikaan ja Pyhään Henkeen? Teidän mukaan on Isä ja Poika liharuumissa. Mutta ette yhteen Jumalaan ja kolmeen persoonaan.

        Siten, että kirkkojen kolminaisuusoppi on sekavaa teologiaa ja tämä selvittää asian riittävästi.

        Itse Jumaluus menee joka tapauksessa yli ihmisen hilseen.


      • Arto777 kirjoitti:

        "kolmehan niitä on, kuten Jeesuksen kasteessa on konkreettisesti ilmoitettu."

        Ei kun yksi. MATT.28: 19. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen

        Nimeen on yksikössä ei monikossa nimiin.

        Ihan turhaa selittämistä. Yksi vaan tietenkin, sen selitys on kolminaisuuden järkevä selitys.


      • Arto777 kirjoitti:

        " ihminen saattaa päästä korottumaan, ohi enkeltenkin, kuten Raamatussa sanotaan.

        Yksi Jumala kuitenkin vaan toisaalta. Yksi Jumaluus. Käytännössä Pyhä Henki."

        Missä kohtaa Raamattua? Pyhä Henki ei ole yksi Jumala vaan Isä Poika Pyhä Henki on yksi Jumala JHVH.

        Kaikki ne ovat yksi ja ainoa Jumala yhdessä ja erikseen. Ei siitä tarvitse tehdä yhtään mitään teologiaa eikä mutkistaa asiaa. Selvitetään vaan erikseen mitä kukin kolme on, ja ne yhdessä ja erikseen yksi ainoa oikea elävä Jumala meille.


      • Jeesus ei perustanut kirkkoa vaan seurakunnan. Jo tässä o nmormonit väärässä.

        MATT.16: 18. Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita.

        Kallio on Jeesus


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kofeiinin on todettu olevan yhteydessä esimerkiksi alentuneeseen riskiin sairastua dementiaan, Alzheimerin tautiin sekä kakkostyypin diabetekseen.

        7. Kofeiinia voi nauttia vaikka purkkaa jauhamalla
        KAHVIA nauttivan suomalaisen kurkusta kulahtaa alas keskimäärin noin neljä kuppia kahvia päivässä. Yhdessä pienessä 1,25 desilitran kahvikupissa on kofeiinia noin 80–100 milligrammaa.

        Kahvin lisäksi kofeiinia esiintyy luonnostaan myös teessä ja kaakaossa. Tästä syystä kofeiinia on jonkin verran aina myös kaakaopavuista valmistetussa suklaassa.

        Kofeiinia lisätään sen piristävän vaikutuksen takia moniin elintarvikkeisiin, esimerkiksi kolajuomiin ja tiettyihin virvoitusjuomiin sekä erilaisiin energiajuomiin, -patukoihin ja -purukumeihin.

        Lisäksi kofeiinia on saatavilla puhtaana yhdisteenä tabletteina.

        Jaakko Tuomilehdon mielestä kofeiinitablettien hyöty on siinä, että niiden kohdalla tiedetään tasan tarkkaan, mitä ne sisältävät.

        ”Usein saatetaan ajatella, että kofeiinitabletit olisivat jotenkin huonompi vaihtoehto kuin esimerkiksi kahvin juominen tai suklaan syöminen, mutta asiahan on päinvastoin.”

        Yksi kofeiinitabletti sisältää 100 milligrammaa kofeiinia. Esimerkiksi kahvin tarkka kofeiinipitoisuus riippuu aina muun muassa käytetystä kahvilaadusta.

        8. Jos kahvi ei piristä, pidä siitä taukoa
        KUN SAA suurehkoja määriä kofeiinia säännöllisesti, aineeseen syntyy toleranssi: sama annos ei enää aiheutakaan yhtä voimakasta piristymisen tunnetta kuin aikaisemmin.

        ”Jos kofeiinista haluaa saada maksimaalisen hyödyn, sen käyttö pitäisi rajoittaa muutamaan kertaan viikossa. Se on tietysti aika karu viesti heille, jotka ovat tottuneet juomaan kahvia esimerkiksi päivittäin”, sanoo Jaakko Mursu.

        Realistisempi keino voi olla rajoittaa kofeiinin käyttäminen esimerkiksi vain aamuun, sanoo Mursu. Jo tällä kofeiinin tehoa saa hänen mukaansa vahvistettua jonkin verran.

        Moni on kuullut urbaanilegendan siitä, että kofeiinia päivittäin käyttävien kohdalla kofeiini ei enää piristäisikään vaan väsymys olisi itse asiassa kofeiininpuutteen oire.

        Tämä pitää sekä Mursun että Tuomilehdon mukaan paikkansa.

        Aamukahviin tottuneiden kokema piristyminen johtuu siitä, että vireystaso nousee kahvin sisältämän kofeiinin ansiosta normaalille tasolle.

        Isommilla annoksilla vireystilaa voidaan parantaa, mutta lisäannoksiin totutaan usein jo muutaman vuorokauden aikana.

        Tuomilehto kehottaa pitämään kofeiinista taukoa, jos kofeiini ei enää piristä ollenkaan.

        ”Silloin kannattaa olla hetki kokonaan ilman kofeiinia tai ainakin vähentää käyttöä merkittävästi.”

        Tuomilehdon mukaan jo muutaman kofeiinittoman päivän jälkeen sen vaikutukset ovat yhtä voimakkaita kuin ennen toleranssin syntymistä.
        10. Kofeiini tehostaa urheilusuoritusta
        KOFEIINI parantaa tutkitusti suorituskykyä.

        Kestävyyslajeissa suorituskyky voi parantua kofeiinin avulla jopa 1–4 prosenttia. Kofeiini voi parantaa myös voimantuottoa ja reaktioaikaa, sanoo Jaakko Mursu.

        Kofeiini on luokiteltu aikaisemmin dopingaineeksi, mutta kofeiinitabletit poistettiin kiellettyjen aineiden listalta vuonna 2004.

        Kofeiinin suorituskykyä parantava ominaisuus perustuu osin sen piristävään vaikutukseen ja osin siihen, että se vähentää kivun tunnetta ja lisää myös jonkin verran rasvan käyttöä energiantuottoon.

        ”Urheilussa kofeiini vähentää koettua rasituksen tunnetta. Sen avulla voidaan mennä pikkaisen kovempaa kuin aikaisemmin, mutta suoritus tuntuu edelleen samalta”, sanoo Jaakko Mursu.

        Vähemmän liikkuneilla vaikutus on suurempi kuin urheiluun jo tottuneilla.

        Mormonit ovat kahvi kiellossakin väärässä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aaronin pappeudenhaltijat, eli tyypillisesti teinipojat, pääsevät temppeliin vain tekemään sijaiskasteita kuolleiden puolesta.
        Endaumentti on tarkoitettu täysi-ikäisille. Eivät teinipojat ymmärtäisi vapaamuurariudesta lainattua symboliikkaa ja onhan vapaamuurareilla itselläänkin aikuisuus vaatimuksena heidän rituaaleilleen.

        "Aaronin pappeudenhaltijat, eli tyypillisesti teinipojat, pääsevät temppeliin vain tekemään sijaiskasteita kuolleiden puolesta."

        Tuolla kasteella ei ole mitään virkaa.


      • Olli.S kirjoitti:

        Monoteisti sikäli, että Isä- Jumala on Yli- Jumala ja on vain yksi oikea Jumaluus, nämä kolme yhdessä ja erikseen.

        Polyteisti sikäli, että nämä kolme ovat jokainen Jumalia, ja eri henkilöitä. Ja jumal'olentoja, korotettuja ihmisiä on korkeimmassa taivaassa lukemattomia.

        "Monoteisti sikäli, että Isä- Jumala on Yli- Jumala ja on vain yksi oikea Jumaluus, nämä kolme yhdessä ja erikseen."


        Mitään yli- Jumalaa ei ole. On vain yksi Jumala. Isä Poika ja Pyhä Henki JHVH


        Eikä taivaan äiti jumalaa se on mormonien keksintö


      • Olli.S kirjoitti:

        Uskomme me kolmiyhteyteen, meillä on vaan erilainen kolminaisuusoppi: yksi Jumaluus, kolme Jumalaa. Ei mitään sekavaa vaan selvä kuin pläkki: kolmehan niitä on, kuten Jeesuksen kasteessa on konkreettisesti ilmoitettu.

        Jos ei usko kolmiyhteiseen Jumalaan, että on yksi Jumala ja kolme persoonaa. Silloin ei usko Jumalaan.


      • Olli.S kirjoitti:

        Siten, että kirkkojen kolminaisuusoppi on sekavaa teologiaa ja tämä selvittää asian riittävästi.

        Itse Jumaluus menee joka tapauksessa yli ihmisen hilseen.

        Ei yhtään sekava. Kolmiyhteinen Jumala oppi on erittäin yksinkertaine. Teidän oppia ei voi käsittää. Sanotte että on kolme Jumalaa. Näin ei ole vaan Jumala on yksi ja kolme persoonaa.


      • Arto777 kirjoitti:

        "Monoteisti sikäli, että Isä- Jumala on Yli- Jumala ja on vain yksi oikea Jumaluus, nämä kolme yhdessä ja erikseen."


        Mitään yli- Jumalaa ei ole. On vain yksi Jumala. Isä Poika ja Pyhä Henki JHVH


        Eikä taivaan äiti jumalaa se on mormonien keksintö

        Kukaan ei tarkkaan tiedä, ja jos saisi tietää, ei ymmärtäisi. "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!" Isä. Jumala.

        Jeesus. Poika. Jumala.

        Kyyhkynen laskeutuu Jeesuksen päälle. Pyhä Henki. Jumala.

        Siinä se on. Ei tarvita mitään sen kummempaa kolminaisuusoppia.

        Joseph Smithille ilmestyi Jumala 200 vuotta sitten. 1820. Kaksi persoonaa, Jumalaa, ja toinen sanoi toista osoittaen samat sanat.

        Se riittää tiedoksi asiasta. Ehkä ilmoitetaan vielä lisää joskus. Tästä voi paljon jo päätellä, ja Raamatusta ja muusta. Mooseksen ja muiden kertomuksista. Raamatussa Jumala ilmoittaa kuka ja mikä ja millainen hän on ja mikä on hänen nimensä. JHWH ja tämä on Jeesus Kristus. Isä on vielä hänenkin yläpuolellaan. Koko kaikkeuden Isä ja Jumala. Hänet voimme tunnustaa vain ja ainoastaan tunnustamalla Jeesus Jumalaksemme. Uskomalla häneen. Muuta tietä ei ole. Jeesus on tie, totuus ja elämä.

        Kaikki eivät ole kuulleet hänestä, eivät ole saaneet vapaasti valita oikean tiedon pohjalta. Minä olen saanut, ja olen valinnut häneen uskomisen. Niin monet muutkin.


      • Arto777 kirjoitti:

        Jos ei usko kolmiyhteiseen Jumalaan, että on yksi Jumala ja kolme persoonaa. Silloin ei usko Jumalaan.

        Se on ihan sama, miten teologit tuota kolminaisuutta ovat kirkolliskokouksissaan väännelleet. Kolmehan niitä on.

        Kuitenkin on vain yksi Jumala.

        Onhan siinä looginen ristiriita. Itse asia on kuitenkin Raamatussa selitetty ymmärrettävästi. Kolminaisuusopista kirkoissa ei voi muuta sanoa, kuin että se on epälooginen, epäselvä, hölmö ja turha.


      • Arto777 kirjoitti:

        Ei yhtään sekava. Kolmiyhteinen Jumala oppi on erittäin yksinkertaine. Teidän oppia ei voi käsittää. Sanotte että on kolme Jumalaa. Näin ei ole vaan Jumala on yksi ja kolme persoonaa.

        Tuo on sekava. Meidän on selkeä ja raamatullinen. Ja tarkempi kuin Raamatussa.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Kukaan ei tarkkaan tiedä, ja jos saisi tietää, ei ymmärtäisi. "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!" Isä. Jumala.

        Jeesus. Poika. Jumala.

        Kyyhkynen laskeutuu Jeesuksen päälle. Pyhä Henki. Jumala.

        Siinä se on. Ei tarvita mitään sen kummempaa kolminaisuusoppia.

        Joseph Smithille ilmestyi Jumala 200 vuotta sitten. 1820. Kaksi persoonaa, Jumalaa, ja toinen sanoi toista osoittaen samat sanat.

        Se riittää tiedoksi asiasta. Ehkä ilmoitetaan vielä lisää joskus. Tästä voi paljon jo päätellä, ja Raamatusta ja muusta. Mooseksen ja muiden kertomuksista. Raamatussa Jumala ilmoittaa kuka ja mikä ja millainen hän on ja mikä on hänen nimensä. JHWH ja tämä on Jeesus Kristus. Isä on vielä hänenkin yläpuolellaan. Koko kaikkeuden Isä ja Jumala. Hänet voimme tunnustaa vain ja ainoastaan tunnustamalla Jeesus Jumalaksemme. Uskomalla häneen. Muuta tietä ei ole. Jeesus on tie, totuus ja elämä.

        Kaikki eivät ole kuulleet hänestä, eivät ole saaneet vapaasti valita oikean tiedon pohjalta. Minä olen saanut, ja olen valinnut häneen uskomisen. Niin monet muutkin.

        Josephillehan "ilmestyi" milloin mitäkin riippuen ensimmäisen näyn versiosta. Miten luotettavana voi pitää juttua, jota on muuteltu moneen kertaan?


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Se on ihan sama, miten teologit tuota kolminaisuutta ovat kirkolliskokouksissaan väännelleet. Kolmehan niitä on.

        Kuitenkin on vain yksi Jumala.

        Onhan siinä looginen ristiriita. Itse asia on kuitenkin Raamatussa selitetty ymmärrettävästi. Kolminaisuusopista kirkoissa ei voi muuta sanoa, kuin että se on epälooginen, epäselvä, hölmö ja turha.

        Niin, teillä on epälooginen selitys. Aluksi Smith opetti ihan täyttä kolminaisuusoppia, mutta kääntyi sitten polyteistiksi. Mormonien jumala-käsitys on henoteistinen, mikä on polyteismin yksi muoto,


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Tuo on sekava. Meidän on selkeä ja raamatullinen. Ja tarkempi kuin Raamatussa.

        Polyteismi on kyllä selkeä, mutta raamatullinen se ei ole.


      • Anonyymi

        Moroomit on amerikkalaista shittiä. Kuten adventistit.Ulkokultaisuutta.He ja te palvotte väärää herraa!
        Jos palvoo Jumalaa,ei voi palvoa rahaa!!


    • Anonyymi

      Ketkä me? Onks siellä Johansson? Hyvin näytelty!!

    • Anonyymi

      27. Jos jossakin miehessä tai naisessa on vainaja- tai tietäjähenki, niin heidät rangaistakoon kuolemalla; heidät kivitettäköön, he ovat verivelan alaiset."

      Minussa on vielä kaksi vainaja henkeä kiinni. Yksi paha ja isoin lähti.
      Muut kaksi lähtevät kohta.
      Kukaan ei tiedä onko kenessäkään vainaja henkeä,en minäkään,
      Kunnes tuli nainen ja sanoi..
      Ne paskiaset tarttuivat lähi-idästä,siellä on outoa kansaa.

    • Anonyymi

      Mormonit ovat menneet yli maalin niinkuin Raamatussa varoitetaan että jotkut ovat menneet yli maalin.

    • Tieto katoaa, mutta rakkaus säilyy. Nyt osa tiedosta, mikä apostoleilla oli, on tullut takaisin. Ja se mitä tarvitaan viimeisinä aikoina.

      Se ei ole yli maalin, mitä kirkko opettaa, muuta kuin jos suhtautuu siihen muotouskovaisesti tai lakihenkisesti tai lepsusti. Se on itsestä kiinni. Kirkko tekee ja opettaa oikein.

      Jeesuksen oppi on oppi pelastuksesta, pääsystä Jumalan Valtakuntaan maan päällä, Paratiisin puolelle kuollessa, ja ylösnousemuksessa ikuiseen elämään ja ikuiseen elämään Jumalan yhteydessä. Taivaaseen eikä kadotukseen.

      Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Se on Jeesuksen oppi. Sen hän kertoo tarkkaan omilla täsmällisillä ja yksiselitteisillä sanoilla 3. Nefi kirjassa, ja se vahvistaa Raamatun sanan asiassa. Siihen täytyy tulla vielä Pyhän Hengen kaste ja on tultava lapsen kaltaiseksi suhteessa Isään.

      Siitä jos menee yli, menee yli maalin. Eikä saa mennä allekaan. Kaikki muut tekevät jomman kumman, meidän kirkkomme edustajat opettava yleensä oikein.

      • Anonyymi

        Smithin ja kumppaneiden ja seuraajien rakkaus pikkutyttöihin ei ole sitä mitä kritillinen rkkaus tarkoittaa. Mormonien oppi haaremeineen ei ole Kristuksen oppia.

        Mormonit menevät ali maalin.


    • Ei unohdeta Raamattua. Siinä on Israelin historiaa, profetioita, evankeliumit ym. Aivan välttämättömät osat Sanaa.

      Kristittyjen historia siitä puutuu.

      Vainajien puoleen ei käännytä kysymään heiltä ym. Jumalalta asiat kysytään, vaknajahengiltä jysyminen on synti. Voi enkelit ja Jumala ilmestyä ihan nk Raamatussa.

      Sijaiskasteesta temppeleissä on ilmoitus, ja se mainitaan Raamatussakin ohimennen. Eihän kaikkia ole kastettu, ja kaste on edellytys pelastukselle. Sen ottaa sitten henkimaailmassa vastaan kuka ottaa.

      • Anonyymi

        Raamatusta ei puutu Kristittyjen historiaa.


      • Anonyymi

        "Sijaiskasteesta temppeleissä on ilmoitus, ja se mainitaan Raamatussakin ohimennen."

        Mainitaan mutta ei käsketä eikä kielletä. Onko kaikki sallittua, mikä ei ole erikseen kielletty? Lasten tervaaminenkin?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Raamatusta ei puutu Kristittyjen historiaa.

        Se loppuu Apostolien Tekoihin. Kristittyjen historia kanonisessa muodossa on kirjoittamatta. Kirkko meni erämaahan ja tuli julkiseksi 1830. Ei ole vielä nykyistäkään historiaa kirjoitettu kanoniseen muotoon.

        Johannes on elänyt koko ajan. Salaisuuksia ei kai sitten kirjoiteta kanonisesti.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Se loppuu Apostolien Tekoihin. Kristittyjen historia kanonisessa muodossa on kirjoittamatta. Kirkko meni erämaahan ja tuli julkiseksi 1830. Ei ole vielä nykyistäkään historiaa kirjoitettu kanoniseen muotoon.

        Johannes on elänyt koko ajan. Salaisuuksia ei kai sitten kirjoiteta kanonisesti.

        Johannes on kuollut toista tuhatta vuotta sitten.
        Samaten kolme nefiläistä. Et kai tosissasi usko että he elävät maan päällä?

        Unohdit myös mainita että Kain elää. Hänhän vaeltaa ympäri Maata kirottuna. Noin profeettanne ovat opettaneet (viimeisin julkisesti taisi olla Spencer W. Kimball). Myös kuuluisa pedofiiliprofeetta Warren Jeffs mormonismin fundamentalismihaarasta opetti tuota oppia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johannes on kuollut toista tuhatta vuotta sitten.
        Samaten kolme nefiläistä. Et kai tosissasi usko että he elävät maan päällä?

        Unohdit myös mainita että Kain elää. Hänhän vaeltaa ympäri Maata kirottuna. Noin profeettanne ovat opettaneet (viimeisin julkisesti taisi olla Spencer W. Kimball). Myös kuuluisa pedofiiliprofeetta Warren Jeffs mormonismin fundamentalismihaarasta opetti tuota oppia.

        Nyt jäämme vaan odottamaan että Pyhä Henki eli Gabriel paljastaa meille Warren Jeffsin aiemmat elämät ja kuka hän oikeasti on .....


      • Anonyymi

        "Kristittyjen historia siitä puutuu."

        Kristittyjen historia ei puutu Raamatusta.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Se loppuu Apostolien Tekoihin. Kristittyjen historia kanonisessa muodossa on kirjoittamatta. Kirkko meni erämaahan ja tuli julkiseksi 1830. Ei ole vielä nykyistäkään historiaa kirjoitettu kanoniseen muotoon.

        Johannes on elänyt koko ajan. Salaisuuksia ei kai sitten kirjoiteta kanonisesti.

        "Se loppuu Apostolien Tekoihin"

        Ei lopu. On Apostolien kirjeet ja Ilmestyskirja. Ilmestyskirja on viimeinen ilmoitus Kristityille. Siitä ei ole vielä tapahtunut kaikki osa on.

        Johannes kyllä kuoli Efesossa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Se loppuu Apostolien Tekoihin"

        Ei lopu. On Apostolien kirjeet ja Ilmestyskirja. Ilmestyskirja on viimeinen ilmoitus Kristityille. Siitä ei ole vielä tapahtunut kaikki osa on.

        Johannes kyllä kuoli Efesossa.

        Raamattuun se loppuu kuitenkin. Mitäs sanot jos löytyy kristittyjen historiaa sen jälkeenkin? Jos kirjoitetaan kristittyjen historia kanoniseen muotoon. Jos joku osaisi tehdä sen oikein kuuluisiko Raamattuun, tai siis olisi kanonista jatkoa Raamatulle?

        Kyllä olisi! Kyllä kuuluisi. Ei siihen muuten kuuluisi Apostolien teotkaan. Eikä Israelin historia.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Raamattuun se loppuu kuitenkin. Mitäs sanot jos löytyy kristittyjen historiaa sen jälkeenkin? Jos kirjoitetaan kristittyjen historia kanoniseen muotoon. Jos joku osaisi tehdä sen oikein kuuluisiko Raamattuun, tai siis olisi kanonista jatkoa Raamatulle?

        Kyllä olisi! Kyllä kuuluisi. Ei siihen muuten kuuluisi Apostolien teotkaan. Eikä Israelin historia.

        Smithin jutut eivät mitenkään voi olla Raamatun jatkoa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Smithin jutut eivät mitenkään voi olla Raamatun jatkoa.

        Ilmoitus jatkuu. Missä muualla se sitten olisi? Paavillako?


      • Olli.S kirjoitti:

        Se loppuu Apostolien Tekoihin. Kristittyjen historia kanonisessa muodossa on kirjoittamatta. Kirkko meni erämaahan ja tuli julkiseksi 1830. Ei ole vielä nykyistäkään historiaa kirjoitettu kanoniseen muotoon.

        Johannes on elänyt koko ajan. Salaisuuksia ei kai sitten kirjoiteta kanonisesti.

        Eikä lopu Apostolien tekoihin. On Apostolien kirjeet ja Johanneksen Ilmestys.

        Mitä on alkuseurakunnassa mormonien kirjassa?


      • Olli.S kirjoitti:

        Raamattuun se loppuu kuitenkin. Mitäs sanot jos löytyy kristittyjen historiaa sen jälkeenkin? Jos kirjoitetaan kristittyjen historia kanoniseen muotoon. Jos joku osaisi tehdä sen oikein kuuluisiko Raamattuun, tai siis olisi kanonista jatkoa Raamatulle?

        Kyllä olisi! Kyllä kuuluisi. Ei siihen muuten kuuluisi Apostolien teotkaan. Eikä Israelin historia.

        Mitä mormoneilla on Apostolien tekojen jälkeen?


      • Olli.S kirjoitti:

        Raamattuun se loppuu kuitenkin. Mitäs sanot jos löytyy kristittyjen historiaa sen jälkeenkin? Jos kirjoitetaan kristittyjen historia kanoniseen muotoon. Jos joku osaisi tehdä sen oikein kuuluisiko Raamattuun, tai siis olisi kanonista jatkoa Raamatulle?

        Kyllä olisi! Kyllä kuuluisi. Ei siihen muuten kuuluisi Apostolien teotkaan. Eikä Israelin historia.

        Mitä mormoneilla on Apostolien tekojen jälkeen?


      • Arto777 kirjoitti:

        Eikä lopu Apostolien tekoihin. On Apostolien kirjeet ja Johanneksen Ilmestys.

        Mitä on alkuseurakunnassa mormonien kirjassa?

        Koko oppi on sama kuin alkuseurakunnan oppi. Juuri siitähän on kysymys. Ja tämä on Jumalan itsensä perustama voimillan ja vallallaan ja ihmein ja ilmoituksin, yliluonnollisesti.


      • Arto777 kirjoitti:

        Mitä mormoneilla on Apostolien tekojen jälkeen?

        Mormonin kirja ja elävät apostolit.


      • Olli.S kirjoitti:

        Ilmoitus jatkuu. Missä muualla se sitten olisi? Paavillako?

        On paavillakin ja on kirkkohistoria olemassa. Suurten Kristittyjen vainojen vuoksi puuttuu alkuajoilta.

        Kun aika moitit katolista kirkkoa. On siellä muitakin kuin paavi. Siellä on ollut ja on iso miljoonien tosi uskovaisten joukko. Myös hyväntekeväisyys on katolisilla kirkolla ollut aina suurta. Äiti Teresa oli Kalkutan slummeissa töissä. Mitä hyväntekeväisyyttä mormonit harjoittaa?


      • Olli.S kirjoitti:

        Raamattuun se loppuu kuitenkin. Mitäs sanot jos löytyy kristittyjen historiaa sen jälkeenkin? Jos kirjoitetaan kristittyjen historia kanoniseen muotoon. Jos joku osaisi tehdä sen oikein kuuluisiko Raamattuun, tai siis olisi kanonista jatkoa Raamatulle?

        Kyllä olisi! Kyllä kuuluisi. Ei siihen muuten kuuluisi Apostolien teotkaan. Eikä Israelin historia.

        Ei lopu Raamattuun. Seurakuntia oli kaikkialla. Jos kaikkien seurakuntien historia olisi kirjoitettu Raamattuun olisi paksu teos. Missä on mormoneilla kaikkien seurakuntien historia.


      • Olli.S kirjoitti:

        Koko oppi on sama kuin alkuseurakunnan oppi. Juuri siitähän on kysymys. Ja tämä on Jumalan itsensä perustama voimillan ja vallallaan ja ihmein ja ilmoituksin, yliluonnollisesti.

        Teidän oppinne on kaukana alkuseurakunnasta. Missä käsketään lähettää rahaa USA:han? Eikä mormonien pappeutta ollut alkuseurakunnassa. Missä on että jo 11 vuotias suoritti tiettyjä palveluksia?


      • Olli.S kirjoitti:

        Mormonin kirja ja elävät apostolit.

        Apostoleja ei enään ole, koska ei ole Jeesuksen ylösnousemisen todistajia.


      • Arto777 kirjoitti:

        Ei lopu Raamattuun. Seurakuntia oli kaikkialla. Jos kaikkien seurakuntien historia olisi kirjoitettu Raamattuun olisi paksu teos. Missä on mormoneilla kaikkien seurakuntien historia.

        Kanoninen kertomus on aina lyhennelmä ja tiivistelmä. Joka seurakunnalla meillä on kirjuri ja kertomus.

        Kirkon historiaa ei ole kanonisessa muodossa, mutta Apostolien puheita ja kirjeitähän meillä on tuhansia.

        Mormonin kirja on Nefiläisten ym kanoninen historia.

        Raamatun kirkonkin historia loppuu Raamattuun, mutta kyllä se joskus kirjoitetaan ja löytyy, ja sitten maanalaisuuden ajalta eri puolilta maailmaa, ja sitten erämaasta nousun jälkeen 1830 jälkeen. Ei tämänkään kirkon kaikki historia ole julkista, koska kolme nefiläistä ja Johannes elävät tuntemattomina joukossamme.

        Johannes oli mukana vihkimässä Joseph Smithin pappeuteen. Sen tapahtuman aika ja paikka on salattu.


      • Arto777 kirjoitti:

        Teidän oppinne on kaukana alkuseurakunnasta. Missä käsketään lähettää rahaa USA:han? Eikä mormonien pappeutta ollut alkuseurakunnassa. Missä on että jo 11 vuotias suoritti tiettyjä palveluksia?

        Mitä enemmän alkuseurakunta tulee historiantutkimuksessa tunnetuksi, sitä enemmän paljastuu, että oppimme ja käytäntömme on täsmälleen sama ja oikea.

        Se tiedetään jo, ettei mikään muista nykyisistä kirkoista ainakaan ole samanlainen, vaikka pitäisi. Sama oppi pitäisi olla. Nykyään ei edes tiedetä tarkkaan millainen se oli. Me tiedämme.


      • Arto777 kirjoitti:

        Apostoleja ei enään ole, koska ei ole Jeesuksen ylösnousemisen todistajia.

        Ei ole semmoisia apostoleja, paitsi Johannes, joka on maailmalta salattu.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Kanoninen kertomus on aina lyhennelmä ja tiivistelmä. Joka seurakunnalla meillä on kirjuri ja kertomus.

        Kirkon historiaa ei ole kanonisessa muodossa, mutta Apostolien puheita ja kirjeitähän meillä on tuhansia.

        Mormonin kirja on Nefiläisten ym kanoninen historia.

        Raamatun kirkonkin historia loppuu Raamattuun, mutta kyllä se joskus kirjoitetaan ja löytyy, ja sitten maanalaisuuden ajalta eri puolilta maailmaa, ja sitten erämaasta nousun jälkeen 1830 jälkeen. Ei tämänkään kirkon kaikki historia ole julkista, koska kolme nefiläistä ja Johannes elävät tuntemattomina joukossamme.

        Johannes oli mukana vihkimässä Joseph Smithin pappeuteen. Sen tapahtuman aika ja paikka on salattu.

        Johannes oli kuollut jo paljon ennen Smithin aikaa. Jos Smith on kertonut nähneensä Johanneksen, miten uskottavaa se on?


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Mitä enemmän alkuseurakunta tulee historiantutkimuksessa tunnetuksi, sitä enemmän paljastuu, että oppimme ja käytäntömme on täsmälleen sama ja oikea.

        Se tiedetään jo, ettei mikään muista nykyisistä kirkoista ainakaan ole samanlainen, vaikka pitäisi. Sama oppi pitäisi olla. Nykyään ei edes tiedetä tarkkaan millainen se oli. Me tiedämme.

        No kerro ihmeessä, että mitä on selvinnyt! Käytettiinkö alkuseurakunnassa taika-alusvaatteita? Maksettiinko kymmenyksiä johtajien bisneksiin? Laitettiinko lapsia pappeudenhaltijoiksi? Moninaitiinko pikkutyttöjä? Vai mitä mormonismimaista on paljastunut?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Johannes oli kuollut jo paljon ennen Smithin aikaa. Jos Smith on kertonut nähneensä Johanneksen, miten uskottavaa se on?

        Lue Joh. ev loppu. Siinä apostolit pitävät mahdollisena, että Johannes jää kuolemattomana maan päälle, ja Pietarin kysyessä asiaa suoraan, Jeesus vastaa aika tylysti, että mitä se sinulle kuuluu, sinun tehtäväsi tiedät.

        Se ei siis sinulle kuulu, mutta sinun pitäisi uskoa, että Jumalalle kaikki on mahdollista. Viis siitä, onko se maallisesti ajatellen uskottavaa.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Kanoninen kertomus on aina lyhennelmä ja tiivistelmä. Joka seurakunnalla meillä on kirjuri ja kertomus.

        Kirkon historiaa ei ole kanonisessa muodossa, mutta Apostolien puheita ja kirjeitähän meillä on tuhansia.

        Mormonin kirja on Nefiläisten ym kanoninen historia.

        Raamatun kirkonkin historia loppuu Raamattuun, mutta kyllä se joskus kirjoitetaan ja löytyy, ja sitten maanalaisuuden ajalta eri puolilta maailmaa, ja sitten erämaasta nousun jälkeen 1830 jälkeen. Ei tämänkään kirkon kaikki historia ole julkista, koska kolme nefiläistä ja Johannes elävät tuntemattomina joukossamme.

        Johannes oli mukana vihkimässä Joseph Smithin pappeuteen. Sen tapahtuman aika ja paikka on salattu.

        Miksi "tapahtuman aika ja paikka on salattu"? Eihän Smith "salannut" Johannes kastajan ja Aaronin pappeuden palauttamisen paikkaa eikä aikaakaan.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        On paavillakin ja on kirkkohistoria olemassa. Suurten Kristittyjen vainojen vuoksi puuttuu alkuajoilta.

        Kun aika moitit katolista kirkkoa. On siellä muitakin kuin paavi. Siellä on ollut ja on iso miljoonien tosi uskovaisten joukko. Myös hyväntekeväisyys on katolisilla kirkolla ollut aina suurta. Äiti Teresa oli Kalkutan slummeissa töissä. Mitä hyväntekeväisyyttä mormonit harjoittaa?

        Äiti Teresan autettavat elivät ja kuolivat slummeissa mutta kun Äiti itse sairastui niin lennätettiin parhaimpiin sairaaloihin hoidettavaksi.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Mormonin kirja ja elävät apostolit.

        Mitä elävät apostolit ovat esim. tänä vuonna sanoneet mikä kelpaisi vaikkapa OL-kirjaan kanonisoitavaksi?


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Ilmoitus jatkuu. Missä muualla se sitten olisi? Paavillako?

        Missä jatkuu sinun kirkkosi ilmoitus? Kyllä paavikin uskoo Pyhän Hengen inspiraatioon.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Ilmoitus jatkuu. Missä muualla se sitten olisi? Paavillako?

        Onko Salt Lake Cityn ostoskeskus ilmoituksen kautta rakennettu?


    • Anonyymi

      Kunnioitamme raamattua historiallisena kertomakirjallisuutena. Ei toki juuri linkity muutoin tosiasioihin ja nykypäivään.

    • Anonyymi

      Mormonismi on ihmisen muka profeetan luomaa harhaa hallita ihmistä.
      Dokumetteja on tullut niin katsottua,että hyi helv..xx mitä ihmisen käyttäymisen ohjaamista ja AHDISTAVAA !
      Kaikki Amerikasta on samaa,kuin shamanismi Afirikasta,pelolla hallittua järjestelmää,jossa maksat kymmenykset.
      Tuo helvimmoinen rahan kerääminen heillä ja muilla Suomlaisillakin lahkoilla onnistuu hyvin.
      Minä en antaisi penniäkään,jokun ukon tai akan harhalahkoon!
      Mielummin antaisin ihmisille,jotka tarvitsevat,sillä heitä meidän pitää välittää,ei mormooneista,ei lesteistä,ei jehovien maailman lopusta.
      Lahko uskonnot on saatanasta suoraan...!

    • Anonyymi

      Niin..kato se on IHMISEN SUUNTAUS, jonkun kahelin naisen 1700 luvulta..
      En pätkääkään uskoisi johonkin Amerikkalaiseen,,:)))))))

      • Anonyymi

        Niin..kato se on IHMISEN SUUNTAUS, jonkun kahelin naisen 1700 luvulta..
        En pätkääkään uskoisi johonkin Amerikkalaiseen,,:)))))))
        Käääk..tämä oli se toinen lahko..Joosepin suuntaus..Ei helluntalaisten..
        Jokainen joka lahkossa on ,on orja !


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin..kato se on IHMISEN SUUNTAUS, jonkun kahelin naisen 1700 luvulta..
        En pätkääkään uskoisi johonkin Amerikkalaiseen,,:)))))))
        Käääk..tämä oli se toinen lahko..Joosepin suuntaus..Ei helluntalaisten..
        Jokainen joka lahkossa on ,on orja !

        Ei tämä ole amerikkalainen kirkko. Amerikassa vaan oli uskonnonvapaus. Tämä ei kannata Amerikan hallitusta. On itsenäinen kansainvälinen kirkko.

        Oikeastaan kansa. Israelin kansa nykypäivänä. Jumalan kansa juutalaisten kanssa yhdessä. Efraim ja Juuda yhdessä Raamatun profetioissa.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Ei tämä ole amerikkalainen kirkko. Amerikassa vaan oli uskonnonvapaus. Tämä ei kannata Amerikan hallitusta. On itsenäinen kansainvälinen kirkko.

        Oikeastaan kansa. Israelin kansa nykypäivänä. Jumalan kansa juutalaisten kanssa yhdessä. Efraim ja Juuda yhdessä Raamatun profetioissa.

        Smithin oppi ei todellakaan ole Israelin kansa! Oletko seonnut lopullisesti?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Smithin oppi ei todellakaan ole Israelin kansa! Oletko seonnut lopullisesti?

        Kirkko on se kansa, ei mikään oppi ole kansa. Kirkko, kadonneet heimot ja juutalaiset. Ja oikeat kristityt joka kirkossa. Se on nykypäivän Israel.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Kirkko on se kansa, ei mikään oppi ole kansa. Kirkko, kadonneet heimot ja juutalaiset. Ja oikeat kristityt joka kirkossa. Se on nykypäivän Israel.

        Nyt sekoilet vielä enemmän. Kristityt eivät ole Israel. Israel on juutalainen valtio Lähi-idässä.


    • Anonyymi

      Niin raamattua on ehkä väärin tituleerata vain hyvän Jumalan sanaksi. Moni näkee siinä paljon pahaa. Oli TIEDON PUU, joka oli puoliksi hyvän ja puoliksi pahan omistama puu. Samoin raamattua voi lukea sekä hyvä että paha niin hyvään tai pahaan käyttäen. Pitää pelätä Jumalan käsissä olevaa pahaa Beliaria ja Saatanaa ja jopa langennutta Luciferiä. Jumala on ankara rankaisemaan. Totuus on paljon laajempi kuin väite : Raamattu on Jumalan sana. Pyhiä kirjoituksia on 36525 kpl yhteensä. Raamattu eräs ankarimpia niistä. Jos tulee pyhän hengen täyttämä profeetta on hän yhtä varteenotettava kuin Raamattu. Samoin inkarnaatiot mullistavat maailman.

    • Anonyymi

      Jos mormo it todella arvostaisi Raamattua, he repisivät mormonien oman kirjan ja pesään palamaan, mutta ei.

    • Anonyymi

      Joseph Smith kirjoittaessa mormonien kirja, matki muhammedia.
      Samanlaisia oman teoksen väsääjiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe