Ylenpalttinen sosiaaliturvamme

OikeistoSosDem

Passivoi ja vähentää työhaluja. Onko oikein?

2

<50

  Vastaukset

  • Voi mennä myymään jylhäänsä revaliaan, jos kelagold ei kiinnosta, gloryholessa tuenaa hyvin.

  • Kysymys on hyvä, mutta vastauksen antaminen ei ole yksiselitteistä, koska ongelma on varsin filosofinen ja asiaan pureutuminen edellyttäisi monitahoista pohdintaa.

   Kysymys siitä, onko joku oikein vai väärin, sopii huonosti tähän. Parempi olisi tarkastalla asiaa niin, että onko se viisasta ja järkevää joitakin muita tavoitteita vasten. Esim. ympäristönsuojelun kannalta se voisi olla todella hyvä asia, mutta verotulojen keräämisen kannalta huono jne.

   Mutta en lähde pohtimaan syvemmälle, koska tehtävä on haastava kuten sanoin. Otan kuitenkin pari verrokkia, joista presidentti Niinistökin otti yhden esille. Niinistö pelkää, että idea siitä, ettei velkoja tarvitse maksaa takaisin, voi passivoida ihmisiä ja johtaa työn vieroksuntaan. Vastaavasti voi sanoa, että rikastuminen voi passivoida ihmisiä. Siltä kannalta on hyvä, jos yhteiskunta pitää huolta siitä, ettei ihmisillä ole mahdollisuuksia rikastua liikaa.

   Työmarkkinoiden kannalta ihmisiä passivoi esim. lasten hankinta, vanheminen ja lapsuus. Näitä kaikkia olisi syytä välttää. Myös koko käsite vapaa-ajasta ja yöunista on omiaan passivoimaan ihmisiä. Passivoitumisen haasteet tuntuvat loputtomilta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Jestas! Veronica Verho poseeraa yläosattomissa sometähti Sita Salmisen kanssa: hakevat huomiota podcast-sarjalleen - kuva!
  • Jope Ruonansuu haudattiin kaikessa hiljaisuudessa perhepiirissä – pienet ja kauniit hautajaiset
  • Jos Scarlett Johansson olisi superuhkea aikuisviihdetähti, tältäkö hän näyttäisi? Huhhuh, millaisia kaksoisolennon K18-pornokuvia!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   213
   6597
  2. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   333
   3037
  3. Martina ja Nanna tehtailevat petoksia

   Martina ja Nanna eivät aio palauttaa rahoja Espanjan treenileirin ostaneille. Leiri peruuntui koronan takia. En tiedä mihin ovat rahat tuhlanneet, ehk
   61
   1236