Veikkauksia polttoaineen hinnoista 2025

Anonyymi

Korona aiheuttaa paineita keksiä valtiolle lisätuloja ja myös ilmastomuutoksen varjolla varoja kerätään "sähköautoihin siirtymisen kannustamiseksi". Paljonko veikkaat että polttoaineet maksavat vuonna 2025 keskimäärin?

Veikkaan itse että 95e maksaa 2e/litra. Diesel maksaa myös 2e/litra JOS oikeasti haluataan päästä dieselistä eroon "ilmansaasteiden takia". Mihinkään 4e/litra hintoihin en usko sillä liian moni asia kyykkää silloin yhteiskunnassa, mutta vuosi vuodelta tullaan kyllä nostamaan polttoaineveroja koronan hätähuutona sellaisella rajalla ettei tehdä kuitenkaan poliittista itsemurhaa. Jostainhan sitä rahaa on valtion saatava kun ulkomaan velkaakaan ei voida loputtomiin ottaa.... mutta otetaan niiltä joilla on vielä varaa ja on tarpeeksi suuri massa eli autoilijoilta ja kuljetusyrityksiltä.

9

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä veikkaat lauantain lottonumeroiksi ?

    • Anonyymi

      Riippuu hallituksesta, eli vuoden 2023 vaalituloksesta.

      Nykyinen hallitus haluaa olla edelläkävijä, joten korotuksia voi tulla vielä lisää jos ihmiset eivät osta sähköautoja kuten hallitus edellyttää.

      Jos taas hallituskokoonpano vaihtuu, niin sitten voi olla Suomi seuraa muun EU:n mallia, eli ei kiristä veroja liikaa jottei kilpailukyky menisi. Viime aikoina pitkän aikavälin kilpailukyvyllä ei ole ollut oikein merkitystä, koska velkaa on saanut halvalla lisää. Verotus on voinut olla sekä kuristavan kireää, että velkaa on otettu sen lisäksi.

    • Anonyymi

      Yrittäjien maksama kilometrikorvaus puolittuu, sillä työntekijä voi ladata autonsa työpaikalla ennen matkaan lähtöään. Täällä olleiden kirjoitusten mukaan autossa on yksi liikkuva osa. Kestävyyskin on ylitse tämän päivän Toyotien tulevaisuudessa, joten tämäkin pudottaa km-korvauksen suuruutta. Autoa ei tarvitse koskaan korjata.

      Volkswagen nykyisillä sähköautoilla on tämän jo osoittanut. Niiden luotettavuutta kuvaa se, ettei niiden vikaantumisväliä ole pystytty määrittämään. Autoja ei ole yksinkertaisesti sanottuna ole rikkoutunut riittävää määrää. Syyksi on sanottu, ettei niitä ole saatu liikenteeseen ohjelmistovikojen vuoksi.

      Mutta eräänä päivänä lehmätkin lentävät, niitä niitylle dronella vietäessä.

    • Anonyymi

      Arvonalenema on aika kallis kustannus, ja jos ei ole rahaa, niin bensalla mennään.

      Jos bensaa kuluu sadalla 7 litraa x 1,40 euroa = 9,8 euroa.
      Sähköautolla jos menee 20 kW x 0,12 euroa =2,4 euroa.
      Erotus on 7,4 euroa eli 0,074 euroa /km.

      Dieselillä jos menee 5x 1,2 euroa= 6,0 euroa
      Erotus 3,6 euroa /100 km sähköauton hyväksi, koska siinä ei ole polttoaineveroa.

      Sähköauton heikkous on edelleen korkea hankintahinta missä esimerkiksi Opel Corsa sähköisenä on Opel Insignian hintainen, tai Renault Zoe maksaa saman verran kuin Renault Megane farmari dieselinä, tai Renault Talisman (jos sitä myytäisiin Suomessa).

      Ja perinteisissä autoissa sentään valtio saa rutkasti rahaa kassaan, sähköautoissa tuotto jää lähinnä arvonlisäveroon 24 %. Sen jälkeen ei kerry juurikaan ajoneuvoveroa, eikä sähköverosta tiedetä meneekö se saunojen lämmitykseen vaiko liikenteeseen, Eli jos kaikki ajaisivat veronkierto-sähköautoilla, niin kuka maksaa jatkossa verot - vai otetaanko sellaista velkaa mitä ei tarvitse maksaa pois?

      • Anonyymi

        Sittenkun sähköautot alkavat merkittävissä osin vaikuttamaan polttoaineitten kulutukseen, tulee valtion taholta uusi ns. auton sähkövero kompensoimaan polttoaineitten kulutuksen vähenemistä, valtio haluaa aina omansa verojen muodossa.


    • Anonyymi

      Jos hallitus oikeasti haluaisi, että autoilun aiheuttamia päästöjä laskettaisiin, niin se tekisi sellaisia päätöksiä joiden avulla se olisi oikeasti mahdollista. Esimerkiksi vähäpäästöisten autojen/sähköautojen verotusta voitaisiin helpottaa niin paljon, että entistä useammalla olisi mahdollisuus hankkia sellainen. Päättäjät kuitenkin tietävät, että korottamalla polttoaineiden verotusta entisestään valtio saa enemmän rahaa koska polttomoottoriset autot ovat yleensä kokonaiskustannuksiltaan huomattavasti hybridejä/sähköautoja halvempia ja koska erittäin monet ovat käytännössä pakotettuja kulkemaan omilla autoillaan mm. pitkien välimatkojen takia. Suomihan on loppujen lopuksi harvaan asuttu maa, ja hyvä niin.

    • Anonyymi

      Jos ei veikkaa, ei voi voittaa: n.12% enemmän kuin nyt ja dieselautojen käyttövoimavero vieläkin voimassa.

    • Anonyymi

      Ainoa alle 2,5 euron litrahinta löytyy polttoöljystä vuonna 2025.

      • Anonyymi

        Vaikea sanoa. Veikkaan että raakaöljyä aletaan tuoda Amerikasta muutaman vuoden kuluttua. Siellä öljy halpaa. Kummaa kun poliitikot eivät ole hoksanneet asiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2651
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1104
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1064
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe