Apokryfinen ptolemyn kommenttaari pyhän johanneksen evankeliumin esipuheseen ilmaisee mielestäni Kahdeksan Aionin eli Aikakauden (490 vuotta per aioni) rakenteen:
1470-980 eKr Vanhemmuus
980-490 eKr Loveliness
490-0 eKr Esikoisuus
0-490 jKr Totuus
490-980 jKr Sana
980-1470 jKr Elämä
1470-1960 jKr Ihminen (humanismi)
1960-2450 jKr Kirkko (teokratia)
Edellinen aioni oli Humanismin aioni ja mun mielestäni on hyvä, että ihmiset eivät saa ohjata politiikkaa, hallintoa, valtaa ja voimaa. Heidän hallintonsa on päämäärätöntä ja pyrkiessään tekemään hyvää kaikille he itse asiassa saavat aikaan enemmän pahaa ja neuvottomuutta kuin hyvää. Ihmisellä ei ilman enkelten apua ole mitään mahdollisuutta luoda kaikenkattavaa silmäystä maailmaan ja yhteiskuntiin, vaan heidän katseensa rajoittuu aivan oman nokan edessä olevaan lähiympäristöön. Ihminen on monin tavoin tietämätön. Välillä jopa brutaali ja barbaarinen.
Nyt ollaan siis siirtymässä 1960 (2043 jKr viimeistään) kohden KIRKON ja TEOKRATIAN hallintoa. Sitä en vielä tiedä minkä uskontoa muodostaa tuon kirkon: Islam vai Intian Hare Krishnat. Vai peräti vanha kunnon kristinusko? Kirkko on kautta aikojen ollut maailmanlaajuinen ja se omaa hallintokoneiston, joka ulottuu kaikkialle maailmaan. Sen näkökulma ja näkövinkkeli on paljon, paljon laajempi kuin mitä Ihmiskunnalle oli mahdollista. Vielä on tekniikka kehittynyt valtavasti. On tullut radio, televisio, internet, kännykät ja sateellitit. Kirkosta tai Teokratiasta voisi käyttää sanontaa: Last but not least! Sen käyttöön on asetettu niin paljon korkeammat mahdollisuudet kuin taivas on korkeampi maata verrattun a niihin mahdollisuuksiin, joita ihmiskunnalla oli.
Humanismin jälkeen TEOKRATIA?
1
59
Vastaukset
- Anonyymi
Ensimmäistä kertaa tässä puhuttua TEOKRATIAA alettiin kokeilemaan 14.1.2018 määrittelemällä globaali Pyhä Viikko, jossa kullakin seitsemästä viikonpäivästä on enkelihierarkian mukainen palvonnan ja ylistyksen kohde:
Maanantai - Krishna
Tiistai - Mooses
Keskiviikko - Vielä hakusessa
Torstai - Jehova
Perjantai - Vielä hakusessa
Lauantai - Vielä hakusessa
Sunnuntai - Vielä hakusessa
Pyhän Viikon viettäminen tyssäsi siihen, että PAIKALLINEN KULTTUURI ELI SAUNAPÄIVÄN VIETTÄMINEN PERINTEISEEN TAPAAN VOITTI GLOBAALIN YRITELMÄN. Ylipäänsä voidaan kysyä onko mitään tarvetta Ylikansallisille viritelmille tässä suhteessa.
Vastaus on yksiselitteinen: Kyllä on! Mikäli koko seuraavaa AIONIA luonnehtii Teokratia niin ihan hyvä asia on hakea siihen työmuotoja ja rutiineja, jotka olisivat mahdollisimman kattavia. Mutta silti tulee pitää mielessä ympäri maapalloa vallitsevien paikallisten kultuurien edut jollakin tavalla.
Ei muuten ole mitään takeita siitäkään etteikö TEOKRATIA luhistuisi 500 vuoden kuluessa ja rapautuisi mitättömäksi ja kukistuneeksi johtuen epäilyistä epäjumalannpalvonnan suuntaan. Enkelit kykenevät paljoon, mutta 500 vuoden kuluttua pitäisi nousta Brahman itsensä sekä Ihmisen Pojan.
Mutta mää aloitan TEOKRATIAN tutkimisen Dionysios Areiopagitan enkelihierarkiaa hieman soveltamalla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1502019
Stubb kävi pelaamassa golfia Trumpin kanssa Floridassa
Presidentit tapasivat aamiaisella, pelasivat kierroksen golfia ja lounastivat yhdessä. Vierailu oli luonteeltaan epävir3241220Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.831038- 35908
- 96864
Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik31839- 52829
Joustoasuminen , kyykyttämistä vai ihan vaan mielenvikaisuutta?
https://yle.fi/a/74-20149669 Kun asumistukia leikataan joittenkin sääntöjen mukaan,olis pakko muuttaa halvempaan. Mutta21775Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos56729Onko kaivattusi
Työelämässä vai ei? Jo on niin mitä ajattelet hänen ammatistaan? Jos ei ole niin haittaako se sinua?44711