Osaako keskustan tytöt laittaa kampoihin rahojemme levitykseen?

Keskituloisen verotus uhkaa kiristyä noin 200 euroa 2021.
Palkansaajamaksujen muutokset uhkaavat kiristää palkkaverotusta ensi vuonna.
Palkansaajan tuloveroprosentti on nousemassa eri tulotasoilla 0,4-0,6 prosenttiyksikköä.
– Keskituloisella 3 490 euroa kuukaudessa tienaavalla se tarkoittaa 220 euroa vuodessa. Työttömyysvakuutusmaksun oletetaan nousevan 0,75 prosenttiyksikköä ja sairausvakuutuksen päivärahamaksun 0,15 prosenttiyksikköä.

Työllisyysrahaston 5.5.2020 esittämän alustavan arvion mukaan työttömyysvakuutusmaksujen kokonaismaksutasoa olisi tarpeen korottaa 0,70–1,50 prosenttiyksiköllä siinä tapauksessa, että valtio osallistuu lomautusmenojen rahoitukseen vuosina 2020 ja 2021.
Ilman valtion osallistumista maksujen korotustarve olisi 1–2 %-yksikköä vuodelle 2021.
– Siinä keskellä olisi se 1,5 %-yksikköä, ja siitä työntekijän maksun nousu olisi puolet eli 0,75 prosenttiyksikköä.

Ansiotulojen verotuksen kiristyminen olisi pahinta myrkkyä tässä vaikeassa tilanteessa. Kansalaisten nettoansioiden ostovoimaa on nyt syytä vahvistaa verotusta keventämällä eikä leikata kiristyvillä veroilla.
Sanna Marinin hallituksen elvytyslinja on ollut tähän asti hyvin yksipuolinen, kun lisäbudjeteissa on keskitytty pelkkiin menopuolen toimiin.
-ihmettyttää että vielä vasemmistolaiset & vihreät vaativat 200 miljoonaa euroa lisää kehitysapuun, kun juuri EU teki ison loven menoihimme. Juuri tähän hallituskauden alussa 100 miljoonaa euroa lisättiin kehitystukiin. Miljardi sinne, ja punavihreät vaativat sen nostettavaksi 1,6 miljardiin euroon.

Teitä " viisaita " vasemmistolaisia näkyy tääkkälin olevan, niin mitä mieltä olette, pitääkö yhä enemmän jakaa rahojamme maailman tuuliin ? Ottaa Arhinmäen linja ettei velkoja ole tarvetta maksaa takaisin.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuka tihtii vihreitä, sosiliteja ja vasureita äänestää, kun tulee ilmi vaateensa. Vihreät hokee ilmastosta ja pajunkissoista ettei kissojakaan pääsiäisenä poimia, että pajut karsii siitä, kuten vihreä kansanedustaja sanoi, että luonto kärsii jos pajujen oksia katkotaan. Paju joka haittana joka paikassa.

    • Anonyymi

      Miljardi sinne, ja punavihreät vaativat sen nostettavaksi 1,6 miljardiin euroon.
      Ja vasurit sanoo että lisää velkaa -tännekkin.

    • Anonyymi

      Näin kirurgina voin sanoa että aika samanlainen kuin terveet ikäisensä!
      Alvi ja rahti päälle!
      👍Nimittäin Kapin naamaa jonka tuo esille ? niin miksi naamaasi noin olet kova esitteleen. Vaikka peukutan, niin ihmettelen miksi joillain kehityjksestä jälkeen jääneillä oma naama pitää tuoda esille.

      • Anonyymi

        Miksi naamaans apeillaa.
        Onhan meillä naama jokaisella, muttei nyt tälläisiin paikkoihin sitä tuoda kuitenkaan.


      • Anonyymi

        BUAHAHHA. Sinäkö vanha höperö ukko kirurgi!? Elämäntyösi rajoittuu rättimikkona toimimiseen Kekkoslovakiassa.


    • Anonyymi

      Pankkomajurin kopiokone on taas jauhanut ulosteen. Kirsikkana kakun päällä pankkolängvitsinen loppukommentti.

      Kuvitteletko sinä, että nämä spämmisi olisivat jotenkin uskottavia, jos varastetuilla tai mukailluilla nikeillä yrität esittää jotakin sellaista, mikä on täysin ristiriidassa alkuperäisen kirjoittajan näkemyksen kanssa? Tommi on käsittääkseni vasemmistoon päin kallellaan ja sinä ulostat täysin päinvastaisen pökäleen. Onko tarkoituksesi väärentää alkuperäisten kirjoittajien tekstejä/näkemyksiä/poliittista katsantokulmaa?

      Miksi edes yrität, kun et kuitenkaan osaa?

      • Anonyymi

        hai ! älä moiti omaas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hai ! älä moiti omaas.

        Et pussihousua edes kykene matkimaan.


    • Ehkä tunnetuin tapaus kehitysavusta on toisen maailmansodan jälkeen annettu Marshall -apu. Sen kehitteli USAn ulkoministeri, kenraali George Marshall. Apu suunnaattiin läntisen Euroopan demokratioihin, mutta sitä tarjottiin myös itäblogin maihin, joista Jugoslavia taisi sitä saadakin.

      Nykyisin Kiina suuntaa suuria avustuksia erityisesti Afrikkaan. EUn koronatukipakettia ajoivat tarmokkaimmin Saksa ja Ranska, joissa kummassakaan ei ole vasemmistolaista hallitusta.

      Nämä esimerkit kehitysaputuista kertovat siitä, että idea ei ole millään muotoa sidoksissa vasemmistolaisuuteen. Suomessa myötäsukuisimmin koronatukipakettiin suhtaituivat Kepun puoluejohtaja ja kepulainen valtionvarainministeri. Se on kuulemma Suomen vientiteollisuuden ja maatalouden etu, jos siis Katri Kulmunia ja Matti Vanhasta on uskominen. Ja miksei olisi.

      Tukijat eivät toimi pyyteettömästi. Kehitystuilla on yleensä taka-ajatuksia. Marshall-tuki toimi tulppana kommunismin leviämiselle. Sittemmin amerikkalaisten antamilla tuilla on haluttu edistää vapaakauppaa eli pyrkiä tekemään kehitysmaista vauraampia, jotta näiden asukkaat voisivat sitten ostaa amerikkalaisia tuotteita. Kiinalla on omat kaupalliset pyrkimuksensä Afrikassa. Saksa ja Ranska pyrkivät varjelemaan omia pankkejaan ja tukemaan kysyntää vientimaissa. Matti Vanhanen on ollut erityisen innostunut Saksan sisäisestä elvytyspaketista, koska sen avulla tuetaan samalla mittavasti suomalaista vientiteollisuutta. Saksa ja Ranska haluavat ajaa myös Euroopan asiaa siten, ettemme kuihtuisi kääpiöiksi USAn ja Kiinan rinnalla. Erilaisissa avuissa voi siis olla erilaisia motivaatioajureita. Tärkeää on ymmärtää avustusten dominoefektit. Eli kun kehitysmaa saadaan vauraammaksi, kehitysavun tarve loppuu ja sen tilalle muodostuu kulutusmarkkinoita. Juuri näin on tapahtunut monissa Aasian valtioissa. Ensimmäisenä niistä nousi USAn avustamana Japani ja sitten sitä ovat seuranneet Etelä-Korea, Kiina, Intia ja muutamat muut Aasian valtiot.

      Kysymys on hiukan samasta kuin autotehtailija Fordin neronleimauksesta. Hän tuplasi työntekijöidensä palkat, jolloin näillä oli varaa ostaa Ford- merkkinen henkilöauto. Pian kateus valtasia alaa ja monet muutkin alkoivat haluta näitä Fordeja. Lopulta autotehtaan omistajan omaisuus kasvoi tämän avustamisiperaation seurauksena moninkertaisksi. Eikö ollutkin hyvä diili?

      • Anonyymi

        Ja kukahan Suomen Ford olisi? Kempeleen piilaaksossa yritystuilla mittareita valmistavat Sipilän työtoverit? Ford on sitäpaitsi melko paska auto kestävään, kohtuuhintaiseen ja laadukkaaseen Toyotaan nähden.


    • Vielä tuosta Arhinmäen linjasta, mikä sivumennen sanottuna ei ollut Arhinmäen keksintö vaan asiasta puhui jo ennen häntä eräät talousoppineet kuten Sixten Korkman. Valtion ei todellakaan tarvitse käytännössä maksaa velkojaan pois eikä tällainen velanpyörittäminen ole valtiolle mikään ongelma niin pitkään kuin valtion luottokelpoisuus pysyy hyvänä ja korot ovat matalia eli tuottavuuden kasvua pienempiä.

      Yritykset toimivat myös tällä logiikalla koko ajan. Velkaantumista ei pelätä vaan ymmärretään, että se on keino ansaita lisää eli velalla on mahdollista rahoittaa kasvua.

      Suomessa velkaantuminen on edelleen hyvin kohtullista verrattuna moniin muihin länsimaihin. USAn velkaantuminen on tietysti omaa luokkaansa, koska siellä valtiolla on aina mahdollisuus painattaa lisää rahaa velkojenkin maksuun. Marshalla-apu muuten oli mahdollistamassa tätäkin, koska sen avulla dollari saavutti kultaan verrattavan vahvan asemaan vaihdannan välineenä.

      • Anonyymi

        Arhinmäki ei kuitenkaan halua velan tuottavan kasvua, eipä toisaalta halua Hjalliskaan. Ongelma on siinä ettei rahaliikenne poistunut koskaan vasemmistolaisten Orwellin sikojen, porvarien ja maa-aateliston käsistä vuoden 1918 jälkeen. Spede fanitti maa-aatelistoa satuillen niiden sonnasta, mutta muussa oli hyvä. Uunossa toteavat esimerkiksi hyvin puoluetuista kansan antavan, koska eduskunnan niistä tekemä päätös on oikea. Ei missään järkevässä maassa tueta esimerkiksi maitotuotantoa sadoilla miljoonilla euroilla, jos 90 prosenttia maapallon väestöstä on laktoosi-intoleranssisia.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Vatakunnansyyttäjä sanoi, sanoi ettei väärinkäytön raha summalla ole väliä, vaikka euro olisi.
        Nyt nähdään pitääkö paikkaansa sanomansa.- Kai sitten itsekkin voin syödä valtion lakuun, lasku vain tuonne mitä hekin laskuttavat.


    • Anonyymi

      Jännä nähdä puuttuuko kahden sosialistin 300 e syöntiin viinan juomisineen valtion laskuun.

    • Anonyymi

      Ei puutu punavihreä pökäle.

      • Anonyymi

        Tuskin puuttuu kun ruoka mennyt valtakunnansyyttäjän mielestä parempiin suihin.


    • Anonyymi

      Valtion kassa on tyhjä.

      Pian keksitään monenlaisia uusia veroja kulutusta tyrehdyttämään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1792
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      123
      1240
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      245
      907
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      867
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe