Evijärvi kukkii

Anonyymi

Evijärvi kehuu Wikipediassa järven puhtaalla vedellä. Ei oo puhdasta. Leväkukintaa niin paljon ettei uimaan pääse. Löylyvesikin pitää tuoda mökille mukanaan( vesijohtoa ei ole).Ihme ettei melkein 800 : n mökkiläisen ääntä kuunnella. Auttaisiko vedenpinnan nostaminen? Koitapa siinä virkistäytyä veden ääressä, kun kohta jäljellä enää maisemallinen arvo.

71

5005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mökkejä tulee myyntiin nopeaan tahtiin. Huonoa mainosta Evijärvelle. Mökkiläiset ovat tuoneet useamman euron paikallisten yrittäjien ja liikkeiden kassoihin. Nyt kato käy. Ei kukaan osta mökkejä Evijärveltä. Mökkien arvo laskee nopsaan tahtiin. Mutta eikös tarkoitus ollutkin, että kuihdutetaan Evijärvi ja liitetään Kauhavaan.

      • Anonyymi

        Olisit alunperinkin jättänyt ostamatta mökin Evijärveltä.
        Ei täällä ole pakko mökkeillä ellei viihdy.


    • Anonyymi

      Kiittäkää evikepua ettei vedenpintaa nosteta.

    • Anonyymi

      Niin matalalla vesi, että pohjamuta sekoittuu tuulella pintaveteen ja aiheuttaa lämpimän ilman kera otollisen olosuhteen leväkukinnoille. Historiallisen huono vedenlaatu. Useampia kesämökkejä lähtee ensi vuonna myyntiin. Kiitos kuuluu kunnan toiminnan.

    • Taas tämä paska kunta tössii asiansa

      • Anonyymi

        Ei se ole kunta, se sössiä on kepu.


    • Anonyymi

      Arvoisat Evijärven kunnan päättäjät
      Me Evijärven kesäasukkaat olemme yrittäneet kertoa teille monta kertaa eri muodoissa kuinka huonossa tilassa järvi on tällä hetkellä. Tuntuu, että kaikki nämä yritykset ovat menneet kuin kuuroille korville.
      Viimeinen kunnanhallituksen kokous oli kyllä irvikuva päätöksen teosta. Kunnanhallitus ei saanut päätöksiä aikaiseksi, koska suurin osa jäsenistä ei esteellisiä käsittelemään asiaa.
      Minua ihmetyttää tämä sota 10 cm vedenpinnan nostosta, peltojen vettymisestä, salaojien puhdistuksesta jne.
      Katsokaa vaikka Puumalan kuntaa esimerkkinä, Suomen suosituin mökkipitäjä, vuonna 2017 asukkaita 2208. Kunnan vuosikate Suomen suurimpia, ylijäämä vuonna 2017 1.6 milj. euroa. Mistä tämä kertoo? Se kertoo siitä, miten tässä pitäjässä on panostettu vapaa-aikaan ja sieltä saataviin tuloihin.
      Ennen mökkien omistajat olivat evijärveläisiä, jotka ottivat eväät mukaan ja lähtivät saunomaan ja uimaan. Nykyään omistajat tulevat Helsingistä, Turusta, Kangasalta, Oulusta, Rovaniemeltä, Lempäälästä jne. On surullista katsoa kuinka huonon kuvan te olette antaneet mediassa omalle järvellenne. Miksi te ette ota vastaan kuntaan rahaa jota teille esim. tänä kesänä olisi ollut tarjolla koronan vuoksi. En muista, koska olisin nähnyt niin paljon järvellä asukkaita kuin tänä kesänä. Kesällä näki varsinaisen mökkien korjausbuumin.
      Sillä, että te kerrotte evijärven joskus olleen Euroopan kalaisin järvi, 100 vuotta sitten, ei se auta tänä päivänä. Markkinoikaa itseänne, brändätkää itsenne Etelä- Pohjanmaan mökkipitäjäksi, toivottakaa kaikki tervetulleiksi käyttämään pitäjän palveluita, rakentamaan ja kuuluttamaan puskaradiossa asiaa eteenpäin. Olen miettinyt viime päivien keskustelun valossa, miten te ajattelitte pyörittää kunnan taloutta, kun kettutarhaus kielletään, joka tulee lyömään aika suuren loven kunnan verotuloihin.
      Nykyään mökkiläiset huolehtivat ympäristöstä ja luonnosta todella hyvin. Rantoja niitetään, jäteistä huolehditaan asiallisesti, kompostoidaan. Leirintä alueen jätehuolto on kyllä esimerkki jätehuollosta ja kierrätyksestä. Sanomalehtien kierrätys, kuka tilaa sanomalehteä esim. Hautasaareen tai Kettusaareen?
      Miltä järvi näytti, nyt elokuun viimeisenä viikonloppuna. Sinilevän, leväkasvuston täyttämänä harmaana mössönä eli todella surkealta. Nykyään me jopa joudumme tuomaan mukanamme saunavedet, koska kuka tuota sinilevävettä käyttäisi saunassa puhumattakaan, että menisi siihen uimaan. Tämä on kyllä jo liikaa vaadittu. Tehkää jotain, näyttäkää että te kunnanhallituksessa sekä – valtuustossa olette luottamuksen arvoisia, ettekä vain ole politikkoja ja puolueita, jotka tekevät lillukanvarsista asiaa, kun se sopii hyvin omaan agendaan.

      • Anonyymi

        Erinomainen kannanotto. Evijärvi ei ole itseään suurempi. Tuon naurettavan sloganin tilalle on järkevä kunta kehittämässä todellisuuteen perustuvan markkinointikonseptin. Kuten joku kirjoitti, Evijärvi on kolmen maakunnan risteyskunta. Evijärvi on teollisuuden ja kaupan kuljetusten risteyskunta, jolla on kaunis järvi hoidettavanaan.
        Niin, hoidettavanaan. Kuinka monta Kirsinpäkin kaltaista eläinten virtsa- ja ulostevalumien viemäriä Evijärven laskee. Onko tuo kaikkien pelisääntöjen vastainen, rikostutkimukseen oikeuttava toiminta kunnallispoliittisesti hyväksyttyä. Vastatkoon valtuusto tuohon kysymykseen.


      • Anonyymi

        Mielestäni Ähtävänjoen vesistöä kuormittavat alkulähteeltä mereen saakka ympäröivä asutus, maanviljelys, turkiskasvatus, teollisuus ja suo-ojitukset. Evijärven osalta perusteellinen Välijoen veden laadun ympärivuotinen seuranta auttaa toimenpidesuunnittelua. Lukekaa näiltä palstoilta se mitä lappajärveläiset kertovat kuntansa ja järvensä tilasta.
        Yhtälailla Evijärven alapuolella jossain Kattilakosken tienoilla tehty vastaava seuranta on tarpeen. Pitemmittä keskusteluitta Kirsinpäkin tahallinen ja tietoinen likaaminen on lopetettava kyllin kovien uhkasakkojen tuella.
        Keskustelua on runsaasti, mutta julkaistua luotettavaa tietoa on hyvin hyvin vähän.


    • Anonyymi

      Myös Antti ”Kortti” Kurvinen on ilmaissut huolensa järven tilasta, ja hänen eduskunta-avustajansa Annukka Annala näkyy edenneen kunnanjohtajan hakuprosessissa. Jämäkkä kannanotto haastattelussa voisi auttaa järveä, mutta mahtaisiko se auttaa Annukkaa kunnanjohtajaksi?

      Joskus 90-luvulla Etelä-Pohjanmaata kutsuttiin Hesarin kuukausiliitteen otsakkeessa auringonlaskun maakunnaksi, mikä herätti paljon porua. Järvifarssi osoittaa, että ainakin Evijärven osalta lehti osui naulan kantaan,

      • Anonyymi

        Tuhon on vaikeaa yhtyä. Evijärveläisten yleinen leimaaminen ei ole oikein. Sen sijaan suurella leimalla tulisi merkitä paikallispoliittisten päättäjien tietoisesti hyväksymä yksittäisten tahojen ja henkilöitten kaiken muotoista, eloperäistä ja kivettynyttä ympäristöä vahingoittava tahallinen toiminta.
        Tätä voidaan hyvin kuvata sanalla vuorotteleva korruptio. Olisko tuomarin nuijalla töitä. Kannattaa katsoa peräseinään asti.


    • Anonyymi

      Ensi kesää odotellessa( kauhulla).

    • Anonyymi

      Ei näy levää. Puhdas jää luistelijoille ja pilkkijöille.

    • Anonyymi

      No niinpä näkyy edelleen Wikipedian "Evijärvi (järvi)" -artikkelissa lukevan "Veden laatu järvessä on hyvä."
      Pitää muistaa että Wikipediaa voi muokata kuka tahansa, jos vedenlaatu on huono niin kannattaa käydä korjaamassa artikkelia.

    • Anonyymi

      No käypä korjaamassa oikea informaatio ajantasalle.

    • Anonyymi

      Kevään kunnallisvaalit lähestyvät mutta auttaako edes ryhtiliike enää Kepua kun levät on jo housuissa. Itsepä leväsopan keittivät.

    • Anonyymi

      Joko vesi ylhäällä?

    • Anonyymi

      Matala järvi jäätyy pohjia myöten. Viime talvi jo tuhoaa kalakantoja, happi loppuu niistä muutamasta syvänteestä. Turha enää kalastella.

    • Anonyymi

      No nyt on vettä niinku kuuluu.

    • Anonyymi

      Joko näkyy levää ku on näin lämmintä?

    • Anonyymi

      Kerttuanjärven ympäristön asukkaitten on tarkeätä miettiä tekemisiään, jotta järvi voisi pusuä puhtaana ja kauniina. Järven rannoille tunkevan vapaa-ajan asutuksen muodostamaan jätekuormitukseen pitää kohdistaa valvontaa ja neuvontaa. Näin järven ympärille on saatavissa vastuuntuntoisia, tervettä taloutta tuovia vapaa-ajan asukkaita Pietarsaaresta ja muista kaupungeista. Jopa asukkaita ympärivuotiseen asumiseen, jolloin taas koulu ja kaupat olisivat mahdollisia.
      Kun suuri järvi, Evijärvi sotkee itsensä, Kerttuanjärvi haluaa olla puhdas, kaunis ja houkutteleva Norijoen melontareitin helmi.

      • Anonyymi

        Niin Evijärven Alapään kylästä Kerttuanjärven rannalta ajomatka Pietarsaaren keskustaan kesänopeuksin on 30 - 35 minuuttia. Järvi on kaunis, rauhallinen ja kalaisa. Ympärivuotinen asuminen alueella on hyvä idea. Tontteja varmaankin löytyy.


    • Anonyymi

      Vedenpinta on jälleen matala. Vedessä on öljymäinen pinta.... Ei näytä puhtaalta ei

      • Anonyymi

        Kommentoit edelleen Evijärven veden korkeutta ja laatua.
        Kerttuanjärven sä ei ole valittamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommentoit edelleen Evijärven veden korkeutta ja laatua.
        Kerttuanjärven sä ei ole valittamista.

        lappajärveltä valuu evijärveen puhdistettua ravinnevettä.


    • Anonyymi

      No tulihan sitä levää tänäkin kesänä, että silleen.

    • Anonyymi

      Kunnan etu kun laskevat vedenpintaa. Kesämökkiläiset joutuvat lunastamaan vesijättömaat kun järvi pienenee. Liekkö viisain ois kuivata koko järvi, niin sais kunta lisää tonttimaata. Oikeasti ei ymmärretä järven arvoa, valitettavasti.

      • Anonyymi

        Evijärvellä toteutetaan NYT ns. PULSSITUSTA kevään aikana (TÄYTTÄ HULLUUTTA). Ensiksi veden (tosiasiasiassa JÄÄN pintaa , jota on noin 50 cm) lasketaan ja sitten nostetaan Lappajärvestä tulevaa juoksutusta muuttamalla.
        Vesi nousee tästä johtuen JÄÄN päälle nostovaiheen aikana ja se tekee valtaosan Evijärvestä noin 30 neliökilometriä täysin kulkukelvottomaksi JÄÄN päällä ihmisille, puhumattakaan mitä se aiheuttaa eliöstölle ja kalakannalle matalilla lahtialueilla, joissa keskisyvyys on vain vaivaiset 100 cm SULANVEDEN aikana.
        En itse omista hevosta puhumattakaan sille sopivia kumisaappaita pystyäkseni liikkumaan JÄRVIALUEELLA.
        Ihmettelen kyllä kuka tämän HULLUTUKSEN on keksinyt ja kenen luvalla yksityistä omistusoikeutta voidaan saattaa kulkukelvottomaksi omistajaa kuulematta puhumattakaan korvauksista esim. satasaarisessa Evijärvessä oleville huvilan omistajille ja Evijärven kunnan asukkaille
        YMPÄRISTÖSOSIALISMISSA yksityisomistus on kirosana ja kaikki mahdollinen on tehtävä jopa LUONTOA SÄÄSTÄMÄTTÄ.
        PULSSITUS on välittömästi keskeytettävä isompien ja pysyvien tuhojen välttämiseksi.
        Tutustu ELYN sivuilla "AASINTUNTIJOIDEN" satuiluihin Evijärven PULSSITUKSESTA ja vähän muuhunkin puuhastelusta järven tilan kohentamiseksi.
        Evijärvellä 24.01.2022 Antti Jokela.


    • Anonyymi

      No nyt nousee vedenpinta 10 cm. Kesällä nähdään hyödyt ja haitat.

      • Anonyymi

        Onko jossain faktaa asiasta?


    • Anonyymi

      Joko kukkii komiasti, vesi ainaki alhaalla.

      • Anonyymi

        Ulkopaikkakuntalaiset mökkeilijät voisivat pitää huolen vain oman kotikuntansa asioista.

        Tänne ei tarvitse tulla arvostelemaan.

        Järvellä oli paljon rauhallisempaa ennen muualla asuvien häiritsijöiden tuloa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ulkopaikkakuntalaiset mökkeilijät voisivat pitää huolen vain oman kotikuntansa asioista.

        Tänne ei tarvitse tulla arvostelemaan.

        Järvellä oli paljon rauhallisempaa ennen muualla asuvien häiritsijöiden tuloa

        Katsokaa nyt miten sujuvasti tämä oikeinkirjoituksen vartija haluaa nyt siivota ulos Evijärveltä kaikki mökkeilijät, joisen asuinpaikka on muissa kunnissa. Nämä mökkeilijät varmaankin haluavat, että heidän mökkijärvessään olisi vettä ja tai he eivät osaa oikeinkirjoitusta. Vielä pahempaa, ehkä he eivät kannata kepua.
        Pahinta tietysti on se, että joku mökkeilijöistä voi olla se länkyttäjä.
        Jos eivät nyt ymmärrä lähteä, oikeinkirjoituksen vartijalla on käytössään yhdeksän erilaista retuperällä olevaa mielenterveyttä kuvaavaa nimitystä. Katsokaa vaan, pian taas paukkuu. Nimityksiä on tulossa.


    • Anonyymi

      Ennen Evijärvessä oli rapuja ja jopa muikkua. Enää särkeä ja pientä lahnaa.

    • Anonyymi

      Vedenpinta poti nostaa ja siitä maanviljelijöille korvaukset. Vesi kuitenkin 15 cm normaaliakin alempana. Se siitä vedenpinnan nostamisesta..

    • Anonyymi

      5 kaislan niittokonetta nähty Elviikinlahdella. Hyvä että edes jotakin tehdään järven hyväksi mutta se vedenpinta, vedenpinta, vedenpinta.

    • Anonyymi

      Evijärven tilannetta pyritään nyt konkreettisesti kohentamaan vesikasvillisuutta niittämällä.
      Osakaskunnilla on yksi yhteinen niittokone, jolla on käyty maksua vastaan poistamassa vesikasveja halukkaiden rantavesistä, mutta mikäli on tarve isommista toimenpiteistä, niin ruoppauslupaakin voi tiedustella.

      • Anonyymi

        Kunhan Kirsinpäkin yläjuoksulta kaikki turkistarhat on konkurssissa niin parin mätänemisvuoden jälkeen alkaa hiljainen Kniivilänlahden tervehtyminen. Tosin kettufosforin osuus pohjasedimentissä on tuhatvuotinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunhan Kirsinpäkin yläjuoksulta kaikki turkistarhat on konkurssissa niin parin mätänemisvuoden jälkeen alkaa hiljainen Kniivilänlahden tervehtyminen. Tosin kettufosforin osuus pohjasedimentissä on tuhatvuotinen.

        Sinulla on pahasti vikaa korviesi välissä.


    • Anonyymi

      Just joo. Maajussit lannoituksillaan rehevöittää rannat ja mökinomistajat joutuu maksamaan omasta pussistaan kaislojen niitot. Toiset turmelee ja toiset maksaa viulut.

    • Anonyymi

      No tulihan sitä levää taas. Vesi alhaalla. Aivan toivotonta touhua, ei mitään konkreettisia toimenpiteitä.

      • Anonyymi

        GOOLE: Sinilevätilanne - Järvi - meriwiki.
        Etelä-Pohjanmaa Evijärvi viikko 31. Ei sinilevää.
        Virallinen havaintopaikka: Sillankorva.


      • Anonyymi

        Vesikasvien niittoa Evijärvellä on tänä kesänä tehty Evijärven kunnan, ELY:n ja muutamien osakaskuntien toimesta jo nyt yli 100 ha:n alueella ja niittomassat on nostettu pois järvestä ja kuljetettu asianmukaisiin paikkoihin.
        Konkreettisena havaintopaikkana voi käyttää vaikka Kivisiltaa Sillankorvan tuntumassa, jos ei omista venettä.


    • Anonyymi

      Kukkihan se, kun tuhansien turkiseläinten eritteet ja kuolleitten eläinten mätänevät jätteet valuvat Kniivilänlahteen.
      Voisko joku viedä aamuisin vesinäytteen ämpärissä sen turkisjaarlin portaille.
      Juomavedeksikö?
      Kyllä!

      • Anonyymi

        Juhani norr........ paljastuit...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juhani norr........ paljastuit...

        Ei taida olla, liian vähän kirjoitusvirheitä. Ettei vain olisi itse terrierin isäntä?


    • Anonyymi

      Suomen vesistöistä on tehty pelkkiä SÄÄNNÖSTELYALTAITA, mikä johtuu vain ja ainoastaan satunnaisesta TUULIENERGIAN tuotannosta (vihreä siirtymä) ja sähkön toimittamisesta jopa VIENTIIN (Saksaan).
      Vuorokausisäännöstely nostaa virtaaman määrän ajoittain yli viisinkertaiseksi saman vuorokauden aikana. Fingrid sähköjärjestelmän tila: Vesivoimalla tuotetun sähköenergian määrä Suomessa.
      EVIJÄRVI on tässä isossa kuviossa vain pelkkä LÄPIVIRTAUSJÄRVI.
      "AASINTUNTIJAT" luonnonsuojelemisesta Helsingin VERONIELUSSA ovat tuhoamassa koko maaseudun ja vauhti vain kiihtyy (metsien ennallistaminen ym.)
      YMPÄRISTÖSOSIALISMI näyttää uineen jo Keskustan ja Rkpn puolue-eliitin riveihin.
      On muutoksen aika, muista käydä ÄÄNESTÄMÄSSÄ keväällä.

      • Anonyymi

        Ja mielenterveyshuollon laitospaikkojen väheneminen näkyy konkreettisesti siinä, että kaltaisesi saavat kulkea vapaana ja kirjoitella nettiin mitä tahansa typerää huuhaata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mielenterveyshuollon laitospaikkojen väheneminen näkyy konkreettisesti siinä, että kaltaisesi saavat kulkea vapaana ja kirjoitella nettiin mitä tahansa typerää huuhaata.

        Suomi on vapaa maa. Demokratia. Tässä maassa et sinä tai joku muu voi estää Suomen kansalaista mielipiteensä ilmaisemisesta.
        Meillä ihminen myös liikkuu vapaana. Hän voi myös kirjoittaa toisen mielestä typerää huuhaata. Toivon kirjoittajan arvioivan oman kirjoituksensa sisältöä ja kuitenkin havaitsevan liikkuvansa ainakin vielä vapaana.


    • Anonyymi

      Suurin syyllinen tähän kiroukseen on ahne ihmiskunta. Tässä tapauksessa se on maatalous sekä osin metsien hakkuut. Evijärven osalta metsien liikahakkuu ei ole kovin suuri ongelma,mutta sekin vaikuttaa. Maatalouden osuus on valtava,sillä lietteet pääsevät yhä valumaan vesistöihin. Keskusta puolue on pahimmista ympäristön pilaaja puolueista. Ikävä sanoa tämä,mutta näin on asia.

    • Anonyymi

      "PULSSITUSTA" ei ole tänä vuonna toteutettu Evijäevellä ja sen on kyllä jokainen talven aikana jäällä liikkunut voinut havaita.
      Jään paksuus virtapaikkojen ulkopuolella on nyt noin 40 cm ja siellä on helppo liikkua.

    • Anonyymi

      Toivottavasti saadaan vedenpinta ensi kesänä pysyvästi korkeammalle.

    • Anonyymi

      Tehkää patoja.Hommatkaa majavia.

    • Anonyymi

      Taas on valituskierre alkanut. Jotkut "viljelijät" pelkäävät tukieurojensa puolesta, jos vedenpintaa nostetaan. Eikö kakki vesisairaat maat pitäis rajata tukien ulkopuolelle. Eiväthän ne tuota mitään muuta kun kustannuksia. Pakkometsitys olis hyvä vaihtoehto, koivu kasvaisi hyvin, ja luonto kiitäis.

    • Anonyymi

      Joko levää ennen juhannusta, veikkauksia kehiin.

      • Anonyymi

        Onko tietoa 2023 jäidenlähtöveikkauksen tuloksista Evijrven osalta?


    • Anonyymi

      Vesi nyt alempana kuin viime keväänä. Maajussit saa maksaa korvauksensa takaisin.

    • Anonyymi

      Käyvätkö kaikki järven mökkiläiset mäntyhovissa vai s-marketissa kakalla ja pissalla?Ihmisjätöksissä sitä rehevöittävää matskua vasta onkin... tänäänkin kalastajat näyttivät kusevan suoraan järveen, veneestä. Juoma ja pesuvettä kuulemma järvivesi. Miten mökkien ympäristöystävälliset wc-ratkaisut on toteutettu? Kuivakäymälät kuulemma kaadetaan taivasalle vesisateeseen, siitä valuvat järveen. Veneillessä olen nähnyt et lähin paskahuussi järvestä vain parin metrin päässä. Meillä on täällä oma Intialainen tapa.

    • Anonyymi

      Onko Eurojärvessä puhdas vesi?

      • Anonyymi

        Ei, katso rannalta mäen päälle niin tiedät syyn.


    • Anonyymi

      Eihän tuota vedenpintaa ole nostettu yhtään. Joko ne 17 valittaja ovat palauttaneet saamansa vahingonkorvaukset menetetystä viljelysmaasta. Jokainen voi vastata omasta puolesta nimellään, niin nähdään josko rehellisyys maan perii.

      • Anonyymi

        Seuraisit maailmaa kommari!! Jossain facessa oli ettei kenellekkään oo maksettu mitään. Ja luultavasti ei makseta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seuraisit maailmaa kommari!! Jossain facessa oli ettei kenellekkään oo maksettu mitään. Ja luultavasti ei makseta.

        No jos vasessa on niin silloin se on VAKTA!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos vasessa on niin silloin se on VAKTA!!!

        Elyn asiantuntija kertoi facessa, siihen täällä ainakin luotetaan. Tarkistin. Teillä kommareillahan on se pravda, mitä te luette ja uskotte KAIKEN.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos vasessa on niin silloin se on VAKTA!!!

        Evijärvellä osataan käyttää F-kirjainta, toisin kuin siellä sinun pohjoisella kehitysalueellasi.


    • Anonyymi

      Huomasin yllätyksekseni, että moni evijärveläinen on rakentanut "mökin" Evijärvelle = kaksi omakotitaloa Evijärvellä. Silloin kyllä luulis järven olevan kunnossa?

    • Anonyymi

      Joko levää, kun vesi ennätysalhaalla?

      • Anonyymi

        Kyllä, joka puolella suomea suomen järvissä, myös merialueilla suomen aluevesillä on nyt sinilevää. Syy on lämmin sää! Sinun idiotismisi loistaa nyt kyllä tässä.


    • Anonyymi

      Evijärvi on kusiallas.

    • Anonyymi

      Ei puutu enää kuin että ne lokit valtaa järven ja paskoo pilalle.

      • Anonyymi

        Lokit etelä euroopasta tulleet pohjoismaihin, tuoden flunssan tullessaan. Onkohan lokki etelässä rauhoitettu?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe