Onkohan koronavirus alkanut rappeutua?

Katsokaapa worldometersin tilastoa:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Huhtikuussa maailman mittakaavassa tuli n. 70 000 - 80 000 uutta koronatapausta päivittäin, ja koronaan kuoli n. 7000 päivässä. Suhdeluku tässä n. 10:1.

Nyt elokuussa tapauksia tulee n. 250 000 päivässä, ja koronakuolleita n. 5000-6000. Suhdeluku n. 50:1.

Korona olisi siis tämän pikaisen tilastotarkastelun mukaan menettänyt tappavuudestaan jopa 80% !!!

Jos joku arvelee että kyseessä on tilastoharha niin keskitytäänpä USA:han. Sehän on teknologiassa yms. eturivin maita, ja varmaan voimme sen tautitilastointiinkin luottaa.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

Maalis-huhtikuussa USA:ssa tuli n. 30 000 koronatapausta per päivä, ja koronakuolleita n. 2000; suhdeluku 15:1. Heinä-elokuussa tapauksia on tullut n.
60 000 päivässä, koronakuolleita n. 1000 päivässä; suhdeluku 60:1.

USA:ssakin korona olisi siis menettänyt tilastojen valossa tappavuudestaan peräti n. 75% !!!

48

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toisaalta jos tarkkailee Iranin tilastoja niin havainnoi ettei tilanne siellä ole epidemian alkuhuipun jälkeen olennaisesti muuttunut. Tapausten suhde kuolemiin on siellä pysynyt suurinpiirtein samana.

    • Anonyymi

      Jospa ottaisit huomioon, ettei koronaan kuolla samana päivänä kuin tartunta huomataan, vaan suhdelukusi ja sen vaihtelu ovat väärin lasketut. Myös taito hoitaa koronaa on matkan varrella karttunut ja myös terveydenhoidon kapasiteetti tehdä sitä. Worldometer on epäilemättä tarkin saatavilla oleva tilasto, mutta monien maiden lukuja näyttää heiluttavan myös kyseisen maan poliittinen tahto.

      • Sen olen ottanut huomioon, tarkastelemalla pitempiä ajanjaksoja. Ja jos itse vaivaudut tarkastelemaan worldometersin tilastoja, huomaat kyllä tämän.


      • Olen laskenut nuo suhdeluvut aivan oikein. Turhaan urputat.


      • Anonyymi
        kekek-kekek kirjoitti:

        Sen olen ottanut huomioon, tarkastelemalla pitempiä ajanjaksoja. Ja jos itse vaivaudut tarkastelemaan worldometersin tilastoja, huomaat kyllä tämän.

        Veikkaan vaan, että itse tilastointitapa aiheuttaa enemmän virhettä tuohon suhteeseen kuin viruksen muuntuminen. Tosiaan, alkuunhan koronatapauksiksi Suomessakin listattiin lääkärihoitoon hakeutuneet (eli niin vakavia oireita saaneet, että ne vaati hoitoa) ja testausta tehtiin vähän, joten tartunnan saaneita mutta vähäoireisia jäi listaamatta paljon koronapositiivisiksi. Siksi kuolleisuuskin on tilastollisesti suurempaa kun tilastoon päätyi vain alunperinkin vakavaoireiset, jotka ovat siis suuremmassa riskissä kuolla.

        Oikeastaan jos tarkastellaan sitten taas Kiinan tilastoa, missä siis korona riehui ensin, niin siellä kuolleisuus oli 5 % luokassa, mutta siellä testattiin paljon. Tuli siis myös niitä lieväoireisia koronapositiivisia, joilla ei sitten ollut mitään hätää. Sitten taas Italiassa ja Espanjassa (Kiinan tautiryvästä myöhemmin) kuolleisuus oli yli 10 %, koska nämä valtiot eivät juuri testaneet eli koronapositiivisiksi leimattiin vain vakavia oireita saaneet. Sittemmin testaus on yleistynyt, jolla siis saadaan kiinni myös niitä lieväoireisia tartuntoja, joka näin muodoin tilastollisesti laskee kuolleisuutta.

        Tämä ei toki kiellä sitä, etteikö virus olisi voinut muuttua/muuttunut vähemmän tappavaan suuntaan, mutta suoraan tilastosta kuolleisuuskorrelaationa sitä ei voi päätellä (korrelaatio ei tarkoita edelleenkään kausalisaatiota).

        Tämä testauksen yleisyys vs. kuolleisuus -korrelaatio nähdään myös esim. Etelä-Korean tilastoissa. Siellä koronaepidemia puhkesi Kiinan jälkeen (mutta aikaisessa vaiheessa maailman tilanne huomioiden eli sielläkin kuolleisuuden olisi pitänyt olla suurta, jos hypoteesisi kuolemanriskin vähenemisestä pitäisi paikkansa). Sielläkin siis pääosa koronan saaneista on saanut sen jo varsin varhaisessa vaiheessa pandemiaa (joskin nyt taas näyttäisi olevan lisääntymään päin sielläkin), mutta kuolleisuus tautiin on vajaa pari prosenttia - ja juuri siitä syystä, että Etelä-Koreassa seulottiin valtava määrä testejä, jolla hyvin lieväoireisetkin jäivät "kiinni" koronasta, mutta joille siitä ei ollut mitään vaaraa.


    • Anonyymi

      Vitun dorka. Jos koronavirus tuhoaisi kaikki isäntänsä, niin se tuhoaisi myös itsensä. Niinpä koronavirus ei ole todiste evoluutioteorian puolesta vaan sitä vastaan!

      • Anonyymi

        Taisi olla todistevääristelyn palstaennätys.

        Jos koronaviruksesta kehittyisi mutaatio, joka tappaisi jokaisen isäntänsä heti tartuttuaan, niin luonnonvalinta karsisi sen siihen paikkaan. Sellaisen viruksen puuttuminen on evoluution todiste.


      • Niinkö ole väittänyt, että "koronavirus tuhoaisi kaikki isäntänsä", niinkö? Missä olen niin väittänyt?


      • Anonyymi

        Mutta kreationistithan nimen omaan uskovat näiden ilmaantumista jonkinlaisen näkymättömän taikurin toimista. Yleensä kuulemma paholaisen, jolle jumala antaa vapaat kädet jostain mystisestä syystä. Sen takia te luulette, että viruksien, bakteereiden ja loisten tarkoitus on tappaa mahdollisimman paljon.


    • Anonyymi

      Mitä jospa koronavirus on vain syy lähteä ottamaan todellista paskaa , jospa tautiin kuollaankin juuri sieltä asemalta saatuun "hoitoon" / lääkitykseen / tai pelkotilaan .

      Lääkebisnes ei pyöri ilman tauteja / potilaita/ uhkatiloja.
      Tv suoltaa tuutin täydeltä montako on saanut tartunnan , miksi tuutti ei huuda montako miljardia maailman lääketalous tekee rahaa viikossa , tunnissa , vuodessa........

      Jokaisen taudin haittavaikutus tunnutaan tietävän jo ennen taudin tuloa , mutta mutta , vaikka "tautiin" on valtavan monta eri "lääkettä " niiden haittavaikutuksista / sivuvaikutuksesta ei tunnuta tietävän hevon vihtua....................maalari joka ei tiedä kuivuuko maali koskaan seinästä ei ole maalari vaan huijari.

      • Anonyymi

        Ainakin sinä olet selvä salaliittotrolli, et edes rehellinen huijari.


      • Anonyymi

        Ja silti sinäkin turvaudut 99-prosenttisen varmasti lääketieteeseen, jos sairastut todella vakavasti tai joudut pahaan onnettomuuteen. Eikö vain?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja silti sinäkin turvaudut 99-prosenttisen varmasti lääketieteeseen, jos sairastut todella vakavasti tai joudut pahaan onnettomuuteen. Eikö vain?

        Tietenkin. Miten muuten voisin saada lievitystä oireisiin tai parantua? Jumala nyt ainakaan ei paranna, joten en sellaista edes pyydä. Ihan turhaa höpötystä semmoinen olisi.



      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne mitään kristittyjä ole, jotka turvautuvat poppakonsteihin.

        No true Scotsman!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne mitään kristittyjä ole, jotka turvautuvat poppakonsteihin.

        Voithan sinä evankelioida sitä lahkoa, vaikka sähköpostilla.


    • Evoluutio ajaa virusta paremmin leviäväksi eikä tappavammaksi. Virus vain monistaa itseään ja ne muodot jotka leviävät tehokkaimmin monistuvat parhaiten. Se että virus aiheuttaa nopeasti vakavia oireita voi olla vain haitallista leviämisen kannalta. Lieväoireinen ja toimintakykyinen viruksenkantaja on tehokkaampi levittäjä kuin reporankana makaava.

      • Tämähän se sitä sopeutumista olisikin viruksen kannalta.


    • Anonyymi

      Rappeutuako?

      Äskettäin tutkijat ilmoittelivat, että kun koronavirus siirtyi Kiinasta Eurooppaan, niin eräs sen aminohapoista oli muuttunut toiseksi, joten koronasta tuli tartuttavampi.

      Koska sars-cov 2 on yhä keskuudessamme, niin
      todennäköisesti lisämutatioitakin on odotettavissa.
      0100

      • Anonyymi

        Ei tuo tietenkään ole Euroopan koronan ainoa tähästinenkaan mutaatio, ja myös eurooppalaisten sekä tartunnan että taudin vastakeinot mutatoivat; nekin sekä viruksen että potilaan kannalta kaikkiin suuntiin (neutraaliin, parempaan ja huonompaan). Valinta sitten karsii tai runsastaa asioita evoluution normaaliin tapaan.


    • Korona on vaarallisimmillaan sydän- ja verisuonitaudeista kärsivien potilaiden kohdalla, ja näille on saatu lääkitys kohdalleen sitten kevään. Vähentää rajusti kuolleisuutta, kun veritulpat jäävät pois.

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006600899.html

    • Koronavirus kokee mutaatioita keskimäärin kaksi kappaletta per siirtyminen ihmisestä ihmiseen. Tämä alhainen mutaatioaste johtuu sen työkalupakissa olevasta korjausentsyymistä, eli eksoribonukleaasista (exoribonuclease). Proofreading-mekanisminsa ansiosta se muuntuu ja rappeutuu varsin hitaasti, mikä ennakoi sitä, että koronavirus tulee pysymään pitkään ihmiskunnan riesana. Viruksesta tunnetaan jo ainakin kuusi pääkantaa, joista osa on vaarallisempia kuin toiset. Alikantoja ei kaikkia edes tunneta, mutta niitä on jo yli sata.

      Miksi koronavirus vaikuttaa tällä hetkellä vaarattomammalta kuin viime keväänä, johtuu siitä, että sairastumisalttius COVID-19 -tautiin on suoraan yhteydessä ihmisen immuunipuolustusjärjestelmän toimintakykyyn. Pohjoisella pallonpuoliskolla on kesä juuri päättymässä ja ihmiset ovat saaneet aurinkoa ja länsimaissa ihmiset ovat syöneet terveellistä ravintoa. Kun talvi tulee, ihmisten elimistön D-vitamiinitasot laskevat ja immuunipuolustusjärjestelmä toimii heikommin, mikä altistaa monet taudin vakavimmalle muodolle. Joillakin ihmisillä geneettinen rappeutuminen on johtanut viallisiin geeneihin ja tämä on merkittävä osasyy altistua COVID-19 -taudille. Lue lisää osoitteesta:

      https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2020/07/genetic-degradation-predisposes.html

      • D-vitamiinitaso ei laske mihinkään, kun syö joka päivä reilusti D-vitamiinia. Vähintään mikrogramma painokiloa kohti eli yleensä satanen.

        Luomisuskovaisten höpösivusto on tuskin hyvä paikka hankkia tietoa koronaviruksestakaan. Kun valehtelee yhdessä asiassa, valehtelee helposti toisessakin.


      • Anonyymi

        Luin lisää suosittelemastasi osoitteesta. Olet erehtynyt pahasti, jos kuvittelet sen olevan tiedesivusto. Et kai vain ole kreationisti?


      • Anonyymi

        Tomi Aalto yrittää vedota Tomi Aallon kirjoittamaan blogiin, joka muka "todistaa", että Tomi Aallon Suomi24 kirjoitukset ovat totta. Onko tämä säälittävää vai täysin säälittävää?


      • Oletko koskaan sitä ajatellut että joku voi ottaa tosissaan nämä valheet mitä suollat? Tätäkö on uskonnollisten tahojen moraali ja yhteiskuntavastuu?


      • Anonyymi

        Nuo keripukkijutut on olleet viimeksi ajankohtaisia silloin muinoin kun on syöty pääasiallisesti suolalihaa ja leipää...


      • Anonyymi

        "Joillakin ihmisillä geneettinen rappeutuminen on johtanut viallisiin geeneihin ja tämä on merkittävä osasyy altistua COVID-19 -taudille. " Mihin nimenomaisiin synteihin nuo ihmiset ovat kenties langenneet? Miten sinulla tuo rappeutuminen etenee ja mitä syntejä olet tehnyt? Lue lisää osoitteesta: https://evolutionrefutestomiaalto.blogspot.com.


      • Anonyymi

        D-vitamiinin puutteella on todellakin jonkinmoinen yhteys koronataudin ilmenemisen vakavuuteen ja kuolleisuuteen.

        Mutta lisänä nautitusta D-vitamiinista tuskin tässä asiassa on mitään hyötyä, jos puutetta ei ole.


    • Anonyymi

      Miten populaation kasvu ja elintilan valtaaminen muilta eliöiltä mukamas kumoaisi rappeutumishypoteesin?

      • Anonyymi

        Esitäpä tieteellinen versio rappeutumishypoteesista. Kerrankin.


    • Anonyymi

      Mite se olisi todiste rappeutumishypoteesia vastaan, että jokin virus menettäisi tappamistehoaan?

    • Anonyymi

      Ok. Esitä todisteet siitä, miten LUCAsta kehittyi ihminen.

      • Anonyymi

        Todisteet on jo esitetty toisaalla. Ne eivät kuulu tämän ketjun aiheeseen.


    • Anonyymi

      Koronavirus Covid-19 pandemiako laantumassa? "Toinen aalto"?

      Uudessa Seelannissa oli ollut ennen eilistä päivää 102 päivää ilman yhtään uutta havaittua ja virallisesti rekisteröityä influenssaan sairastunutta. Mutta yhtäkkiä havaittiin eilen uusia tartuntoja. Yhdessä perheessä useita. Huolestuttavinta oli se, että kukaan sairastuneen perheen jäsenistä eivät olleet käyneet ulkomailla, eivätkä tieneett mistä olivat saaneet tartunnat?!

      Olen pohtinut mistä johtuu, että Tartunnat ilmestyvät kuin tyhjästä eri puolille maailmaa ja kansoja. On hämmentävää havaita, ettei osata edes ennustaa mistä päin kyseinen sairaus milloinkin ihan kuin yllättäen pulpahtelee.

      Kyseinen virus on luokkaa 15-20 mikrometriä. Se laijailee ilmamassassa pitkäänkin esimerkiksi terveysviranomaisten julkaisemissa kaupoissa havainnollistetuissa animaatioissa kuvatuilla tavoilla. Tuli mieleen sellainen mahdollisuus, että voisiko olla niin, että kyseinen virus leijailee hengissä pitkiäkin, jopa satoja tai tuhansia kilometrejä ja ilmaantua siten kaikkialla uudelleen ja uudelleen. Eikä paikkaa voida ennustaa.

      Toinen mahdollisuus on viruksen tahallinen levittäminen, eli spreijaaminen, kuten salaliittoteoreetikot Dan Brown -filosofian mukaisesti arvelevat. Motiivit ovat moninaiset.

      • THL:ää arvosteltiin paljon, kun se arvioi että koronan kokonaan tukahduttaminen yhdessä maassa (Suomessa) on epärealistinen tavoite. Uuden Seelannin esimerkki osoittaa, miten vaikeaa tukahduttaminen on jopa saaressa, joka on tuhansien kilometrien päässä kaikesta.

        Todennäköisin selitys on kronan oireiden laaja kirjo. Se voi edetä ja elää lieväoireisissa kantajissa pitkään. Ongelma on siinä, että kun "tiedetään" että koronaa ei ole niin sen mahdollisuudet levitä paranevat. Koronatestit eivät ole täysin luotettavia vaan vääriä negatiivisia tuloksia tulee.


      • Anonyymi

        Huolensa kullakin:

        " Huolestuttavinta oli se, että kukaan sairastuneen perheen jäsenistä eivät olleet käyneet ulkomailla, eivätkä tieneett mistä olivat saaneet tartunnat?!"

        Riittää, että ovat tavanneet jonkun, joka on tavanut jonkun (jne), joka on käynyt ulkomaila tai tullut ulkomailta. Koronan voi saada ja sairastaa itsekin tietämättä, ja se tarttuu edelleen parin viikon aikana.

        Ihan turha ruveta fiksuttelemaan ilmailevala viruksella tai salaliitoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huolensa kullakin:

        " Huolestuttavinta oli se, että kukaan sairastuneen perheen jäsenistä eivät olleet käyneet ulkomailla, eivätkä tieneett mistä olivat saaneet tartunnat?!"

        Riittää, että ovat tavanneet jonkun, joka on tavanut jonkun (jne), joka on käynyt ulkomaila tai tullut ulkomailta. Koronan voi saada ja sairastaa itsekin tietämättä, ja se tarttuu edelleen parin viikon aikana.

        Ihan turha ruveta fiksuttelemaan ilmailevala viruksella tai salaliitoilla.

        Fiksummat tajuavat että huoli liittyy tartuntaketjujen jäljittämiseen. Kun ei tiedetä missä Uuden Seelannin sisällä tauti leviää niin se tarkoittaa, että leviäminen on hallitsematonta ja tauti voi "tutkan alapuolella" edetä pitkäänkin ennen kuin pintautuu.


    • Anonyymi

      Ei kultaharkotkaan huoneen nurkalle kävele , ohjukset lentele rakennuksiin itsekseen , ihminen on sika ,, jollakin on aina oma lehmä ojassa joka himoitsee toisen tiellä olevaa .
      Kaikki himoitsee toisen tekemää työtä , rahalla voi työllistää , sitä on siis kerättävä keinoja kaihtumatta , luotava vaikka ilman katetta tai panttia kuten eu mm tekee .....
      Velka laittaa ihmisen töihin , nostamalla hinnat pilviin tai laadun kuralle moni "joutuu" ottamaan tuota vapaa ehtoista pakkoa.

      Mm uusiin lääkkeisiin ja seuraaviin jotka poistaa edellisten haittavaikutuksia......

      • Anonyymi

        Ei tietääkseni Suomessa ainakaan ole mitään pakkoa syödä mitään lääkettä.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Niin kerrotaan Suomestakin. "Tappavuus" on triviaali muuttuja, joka usein on kuolleiden päiväsumma jaettuna tartuntojen kokonaissummalla. Vähän järkevämpää on verrata viikkosummaa aktiivisten tapausten samanaikaiseen määrään. Mahdollisia syitä "tappavuuden" eroihin ovat muutokset tartunnan saaneiden ikärakenteessa, hoitotavassa ja muissa sairauksissa sekä koronan määrittelytavassa kuolinsyyksi. Ja tietenkin myös joltain osin viruksen käyttäytymisen ja potilaan immuunivasteen muutoksissa.


      • Anonyymi

        Joka vuosi kuolee tietty määrä vanhuksia keuhkosairauksiin. Luku alkaa olla täyttynyt. Koronavirus ei ole muuttunut yhtään, riittävän heikkoja potilaita ei vaan ole nyt tarjolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin kerrotaan Suomestakin. "Tappavuus" on triviaali muuttuja, joka usein on kuolleiden päiväsumma jaettuna tartuntojen kokonaissummalla. Vähän järkevämpää on verrata viikkosummaa aktiivisten tapausten samanaikaiseen määrään. Mahdollisia syitä "tappavuuden" eroihin ovat muutokset tartunnan saaneiden ikärakenteessa, hoitotavassa ja muissa sairauksissa sekä koronan määrittelytavassa kuolinsyyksi. Ja tietenkin myös joltain osin viruksen käyttäytymisen ja potilaan immuunivasteen muutoksissa.

        >>>"Tappavuus" on triviaali muuttuja, joka usein on kuolleiden päiväsumma jaettuna tartuntojen kokonaissummalla.<<<

        Pöh. Mitä hölynpölyä jauhatkaan.

        >>>Mahdollisia syitä "tappavuuden" eroihin ovat muutokset tartunnan saaneiden ikärakenteessa, hoitotavassa ja muissa sairauksissa sekä koronan määrittelytavassa kuolinsyyksi.<<<

        Guardianin artikkelissa Britannian osalta nimenomaan kumotaan nuo selitykset, ja asia jätetään itse asiassa auki. Artikkelin kirjoittaja on lääketieteen tohtori.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>"Tappavuus" on triviaali muuttuja, joka usein on kuolleiden päiväsumma jaettuna tartuntojen kokonaissummalla.<<<

        Pöh. Mitä hölynpölyä jauhatkaan.

        >>>Mahdollisia syitä "tappavuuden" eroihin ovat muutokset tartunnan saaneiden ikärakenteessa, hoitotavassa ja muissa sairauksissa sekä koronan määrittelytavassa kuolinsyyksi.<<<

        Guardianin artikkelissa Britannian osalta nimenomaan kumotaan nuo selitykset, ja asia jätetään itse asiassa auki. Artikkelin kirjoittaja on lääketieteen tohtori.

        Jauhamani hölynpöly on kohteliaaksi tarkoitettu muistutus sekä tappavuuden käsitteen että sen muutosten syiden epämääräisyydestä. Guardian ei ole tunnustettu tiedejulkaisu, ja tiedämme kotimaastakin, miten lääketieteen tohtori voi olla kiihkokrea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jauhamani hölynpöly on kohteliaaksi tarkoitettu muistutus sekä tappavuuden käsitteen että sen muutosten syiden epämääräisyydestä. Guardian ei ole tunnustettu tiedejulkaisu, ja tiedämme kotimaastakin, miten lääketieteen tohtori voi olla kiihkokrea.

        Näyttävät olevan kovin epämääräisiä sinulle nimenomaan.


    • Anonyymi

      Todisteet koronaviruksen heikkenemisen puolesta ovat edelleen vahvistuneet.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      320
      7334
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2214
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1621
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1469
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      114
      1176
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1036
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      905
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      893
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      797
    Aihe