Nyt jo tarvitsen apua

Anonyymi

Pitkäaikaistyöttömän poikani elämä on suistunut raiteiltaan. Avioliitto romahti, uusi suhde romahti, raha-asiat sekaisin, saamattomuus on vienyt miehen juroksi, itseensä käpertyneeksi ja kiivaaksi.
Hänen on pitänyt muuttaa minun peräkamariini, josta ei maksa vuokraa, eikä hän osallistu muihinkaan asumiskustannuksiin. Eläkkeeni riittää kyllä, sillä vain ruokamenot ovat kaksinkertaistuneet, muutenhan laskuni pysyvät samana kuin aikaisemminkin. Hänellä on tässä mukava turvapaikka. Välimme ovat ihan hyvät, eikä mitään riitaa ole ollut näinä 2 vuotena, jotka hän on tässä asunut.

Hän pitää ylpeyttään pystyssä olemalla jyrkästi samaa mieltä oman puolueensa mielipiteisiin nähden, hänen ainoat ystävänsä ovat pubikavereita, joilla lienee samanlainen elämäntilanne.
Minä en tähän mennessä ole yrittänyt vaikuttaa hänen asioihinsa, sillä hän on jo 60 v. täyttänyt, ja minä lähes 90. Mutta kysyisin niiltä, jotka tietävät, onko minulla mitään mahdollisuuksia puuttua hänen juomiseensa, sillä se on alkanut olla lähes jokapäiväistä pubissajuoksemista, ja kotiinpaluu aamuyöllä täydessä seilissä.
Kirjoitan tätä aamuviideltä, koska hän kompuroi tunti sitten eteiseen ja sammui siihen. Tämä oli ensimmäinen kerta, mutta mietin, onko nyt se hetki, jolloin minun on tartuttava asiaan voimakeinoin.

Minulla ei ole käsitystä, miten voin aloittaa.
Mitä voin tehdä?

5

112

  Vastaukset

  • Alkoholistin on saavutettava oma pohja juomisessaan eikä häntä voi muut auttaa.
   Ei kannata olla "mahdollistaja" hänelle vaan lopettaa kaikenlainen auttaminen sillä se vaan pahentaa tilannetta.

   • Lisään vielä että olen itsekkin alkoholisti mutta toistaiseksi (2vuotta) pysynyt raittiina.


   • Minun on vaikea lopettaa auttamista, koska hän asuu peräkamarissa jollakin työttömyysavustuksella, joka ei riitä yksin elämiseen Avustan häntäjokapäiväisellä ruualla ja ilmaisella asunnolla.
    Kummastakaan en voi vähentää.
    Kannattaako minun kieltää tai käskeä? Ikääntyneenä ja väsyneenä en halua ruveta joksikin kerberokseksi, joka vahtii menemiset ja tulemiset.
    Puhuminen hänelle on mahdotonta, koska hän vain suuttuu ja huutaa puheen päälle. En pysty keskustelemaan hänen kanssaan mistään sellaisesta asiasta, josta hän ei halua puhua. Hän kiivastuu ja korottaa äänensä. JOO JOO JOO. ANNA OLLA.
    Ymmärrän hyvin, että hänen parisuhteensa eivät ole kestäneet.


  • Tilanteesi on kieltämättä hankala. Haluaisit auttaa poikaasi kaikin tavoin, jotta tämä saisi elämänsä taas raiteilleen.
   Mutta tosiasia taitaa kuitenkin olla se, että poikasi asuu ja syö luonasi ilmaiseksi niin kauan kuin annat sen jatkua. Samaan aikaan hän tulee aina vaan kärttyisemmäksi, ja juominen jatkuu ja lisääntyy. Ja todennäköisesti poikasi lopulta menehtyy terveyden alkaessa vähitellen pettää juomisen seurauksena.
   Niin alkoholismi etenee.

   Sinun ikäisesi äidin ei enää tarvitse huoltaa poikaansa, vaan tilanteen pitäisi oikeastaan olla toisin päin.
   Ainoa vaihtoehto mielestäni on se, että ellet saa poikaa lähtemään omaan asuntoon juomaan, niin sitten sinä teet lopun kaikesta mikä mahdollistaa pojan juomista. Sinä lopetat hänen passaamisensa kotonasi. Lopetat ilmaisen ruokkimisen, vaatteiden ja petivaatteiden pyykkäämisen, jälkien siivoamisen, ja mahdollisen juomisen rahoittamisen.
   Tämä on välttämätöntä siksi, että ainoa asia mikä alkoholistia saattaa auttaa, on todellisuuteen ja tosiasioihin törmääminen.

  • Onks sulla jotain telttaa? Nyt kun on kesäkin se voisi mennä mettäänä telttailemaan. Siinä olis oikein näppärä asua sit vois syödä marjoja sekä sieniä, mitä herkkuja sieltä mettästä sit löytyykään. Siellä voisi hyvin keitellä pontikkaakin piilossa.

   Ennenvanhaan ihmiset asuivat vallan teltoissa ja tykkäsivät siitä kovasti.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia etsii asuntoa

   Sofia kertoi juuri instassa viettäneensä aamupäivän asuntoa metsästäen. Toivottavasti jotain löytyy, en tiedä millainen on tilanne Helsingissä. Nyt j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   5300
  2. Koronavilkku pääsi MAAILMANENNATYKSEEN!

   THL kertoi tänään, että Koronavilkkua on ladattu noin 2,5 miljoonaa kertaa. Missään maassa koronaseurantasovellusta ei ole väestöön suhteutettuna lada
   Maailman menoa
   157
   3582
  3. Aarniolla ei ole kivaa ihmisvarastossa

   Vankila on vain ihmisvarasto. .. Ihmis­varastos­sa Jari Aarnio kertoo oloistaan kahden muun vangin kanssa samalla suljetulla osastolla – “Elämä on tää
   Maailman menoa
   150
   3394