Aihe

Haapaveden on panostettava asuvuuteen!

Anonyymi

Haapaveden on panostettava nyt asuvuuteen, kun pienistä kaupungeista muutto suuriin kasvukeskuksiin on kiihtymässä. Valtakunnan mediat povaa lohduttomia näkymiä maakunnille kertoen: Älä osta asuntoa pienestä pitäjästä kun arvo laskee. Sijoita rahasi Helsingin superkalliiseen yksiöön mieluummin, koska isompaan sulla tuskin on varaa. Älä missään nimessä osta pienestä pitäjästä! Tämä on valtakunnanmedian, eli ns. valtamedian viesti meille kansalaisille!

Ja mitä sitten pitäjät tästä ajattelee? No heti pelätään rakentaa uutta. Haapavedellekään ei ole aikoihin rakennettu kunnon kerrostaloja, ja pientalorakentaminenkin on pahasti hyydyksissä. Myös palvelut asuttavuuden kannalta horjuu, koska ajatellaan, että eihän nyt taantuvassa kunnassa pidä palveluita ollakaan, kun ne joudutaan kuitenkin pian ajamaan alas!
Pienet kunnat alkaa toteuttaa valtamedian ”ennustuksia”.
Nyt kuulkaa kunnan päättäjät ja rakentajat. Hox hox. Älkää kuunnelko valtamedian tuomiopasuunoita. Peliä ei olla menetetty. Pienet kunnat voivat selvitä kunhan panostavat asuvuuteen! Eli viihtyvyyteen ja riittävään asuntotarjontaan sekä työpaikkoihin. Eli tehdään paikkakunta houkuttelevaksi yrittäjille, jotta tulee työpaikkoja. Sitten rakennetaan kunnallistekniikka kasvavan kaupungin tarpeisiin ja riittävän monipuolista asuntotuotantoa! Me voimme uida vastavirtaan ja näyttää valtamedialle, että mepä ei uidakkaan teidän pillin mukaiseen suuntaan!

Haapavedelle olisi rakennettava yrittäjäkortteleita, joihin voisi tulla erilaisia toimivia yrityksiä palvelevista kivijalkamyymälöistä korjaamoihin, erilaisiin start up -yrityksiin ja insinööritoimistoihin. Yrityskortteleihin voisi tulla toimistoja erilaisille toimijoille ja myös yksityiseen laadukkaaseen lääkäripalveluun on panostettava kunnallista puolta unohtamatta! Viihtyisä ja vetovoimainen kaupunki tarvitsee myös viihtyisät puistot ja virikkeelliset ympäristöt. Esim. golf-kenttä, maauimala, viihtyisät viherpuistot, siirtolapuutarhat ja torikorttelit. Ideoita kyllä riittää, että ei muuta kuin toteuttamaan näitä. Uidaan vastavirtaan ja näytetään valtamedialle, että täällä mennään parempaan päin kuin luulitte!

Siispä: Haapaveden on panostettava asuvuuteen!

7

98

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ja myös:Haapaveden panostettava avaruuteen! Tutkimukseen yms. ,eikä oma HV-sukkulakaan olisi liiottelua.

  • Anonyymi

   Panostettu on

  • Anonyymi

   Missä viipyy se puisto, jonka Mustaparta aikoi toteuttaa uuden kerrostalon ja entisen postitalon väliin ?

   • Anonyymi

    Siinähän on jo huurteen puisto ja varikko😁


  • Anonyymi

   Haapavesi on erittäin kaunis ja viihtyisä pienoinen maalaiskaupunki, pitäisi yksituumaisuutta vain saada lisättyä, elikkä yhteen hiileen puhaltamista !

   • Anonyymi

    Yhteen hiileen puhaltamisen voisi aloittaa
    että ei kadehdittais huijattais eikä ajettais
    omaa ja kavereitten etua
    Oltais niin ihmisiksi tällä lyhyellä vaelluksella
    Muusta kun emme tiedä


  • Anonyymi

   Yrittäjä yhdistys olisi avainasemassa yhteistyön tekemisessä esim. toisten yrittäjien kanssa jotenka yrittäjäyhdistyksen jäsenet/ päättäjät olkaa avoimia toisia kohtaan ja lopettakaa se kuurupiilon leokkiminen sillä ei saa muuta kuin pahaa aikaan

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   99
   4452