Keskustan puheenjohtajakisasta

Anonyymi

Seurasin Hämeenlinnassa pidettyä Keskustan puheenjohtajakisan tenttiä Ilta-Sanomien suorassa lähetyksessä. Huomio kiinnittyi seuraavanlaiseen asiaan.

Ehdokkaat Honkonen ja Tiainen liputtivat selkeästi työehtosopimusten yleissitovuuden purkamisen puolesta, kun taas Kulmuni ja Saarikko eivät vastaavaa esittäneet.

Kysymys kuuluukin, aikooko Keskusta näin ilmaista sen, ettei sitä kiinnosta Suomen suurin ryhmä eli työntekijät, sillä tuollaisella puheella, mitä Honkonen ja Tiainen esittivät saavat työntekijät varmasti kiertämään puolueen ja kaukaa. Ja ne duunarit, jotka vielä ovat Keskustaa vielä kannattaneet, hätistävät varmasti pois.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006608070.html

Toisenlaista ymmärrystä on esittänyt Keskustan varapuheenjohtajakisaan lähtenyt Pasi Kivisaari. Hän haluaisi nimenomaan puolueen piristävän suhteitaan palkansaajajärjestöihin.

"Ajamamme asiat ovat ihmisille tärkeitä asuinpaikasta riippumatta. Keskustan ei missään nimessä pidä tehdä politiikkaa ketään vastaan.

Kivisaari näkee, että perinteisesti keskusta tunnetaan maatalouden ja yrittäjyyden puolustajana. Hän haluaa kuitenkin korostaa, että puolueen kannattajissa on paljon ihmisiä muiltakin aloilta.

Hänen mielestään esimerkiksi keskustan suhteet palkansaajajärjestöihin kaipaavat piristystä.

Yhteys pitäisi löytää esimerkiksi kuntatyöntekijöihin, kuten opettajiin ja sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöihin.

Me emme voi olla sivustakatsojan roolissa palkansaajapuolella, Kivisaari vaatii."

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/varapuheenjohtajaksi-kurkottava-pasi-kivisaari-kannustaa-keskustaa-pitamaan-kiinni-arvoistaan-kun-molemmista-suunnista-huudetaan-niin-valilla-sattuu-korviin/

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keskusta on ajautumassa hajaannuksen tielle, koska puolue ei ole kyennyt ruotimaan edelleenkään todellisisa syitä viime vaalien rökäletappiolle. Sanotaan, että puheenjohtajalla on vastuu kannettavanaan puolueen menestyksestä, mutta jostain syystä Sipilää on kohdeltu kuin silkkihansikkain. Se on pieni lohtu puolueen kannalta, että ymmärsi jättää puheenjohtajan tehtävät, mutta vaikuttaisi siltä ettei Sipilälle puolue ole samanlaisessa arvossa kuin esim. perinteisille keskustalaisille.

      Puoluejohtajakisassa on nähtävillä se ero, mitä kukin edustaa. Saarikko Sipilän entisenä dream teamilaisena edustaa puolueen liberaalisiipeä ja Kulmuni Väyrysen entisenä avustajana vanhoillisempaa Keskustaa.

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000006608288.html

    • Anonyymi

      Kas kummaa, ettei pankkopoika ole jo huomannut aloitusta ja naama punaisena ole täällä karjumassa ay-liikkeestä, sisällissodasta, sossuista ja punikeista.

    • Anonyymi

      Työehtosopimusten yleissitovuuden purkaminen olisi oikeus ja kohtuus.

      Onhan se nyt järjetöntä, että pienten yritysten toimintaa sanellaan pöydissä, joihin pienten yritysten edustajia ei päästetä mukaan.

      ay-liike ja ek kumpikin tuota vastustaa, tuskin niinkään duunarit (paitsi ay-liikkeen aivopesemät)

      yleissitovuuden kautta ay-liike voi saada läpi isompia vaatimuksia kuin muuten, koska ek voi suostu isompiin myönnytyksiin, kun uuden ehdot voidaan rakentaa isoja yrityksiä suosiviksi

      • Anonyymi

        "tuskin niinkään duunarit"

        Tuollaisen kommentin päästäminen osoittaa, ettei ole hajullakaan siitä, mitä duunarit oikeasti ajattelevat.

        Mikä oikeus ja kohtuus yleissitovuuden purkaminen olisi? Sehän ainoastaan pitää huolen siitä, ettei työntekijän palkkaosuuksilla aleta käymään kauppaa ja se kohtelee kaikkia yrittäjiä tasapuolisesti. Eli meillä on työelämässä pelisäännöt.


    • Anonyymi

      Valinta on kun Kuppa tai Tippuri? Ei ole hyvä kumminkaanpäin ja suomalaiset maksavat laskun.

    • Anonyymi

      Minua taas hämmästytti miten lihava Saarikko yhä oli helteelläkin.

    • Anonyymi

      Ay mafia kuin venakkojen toiminta, eipä juuri kiinosta tuollainen korruptio enää nykyaikana. Räikeää kuin punakapina 1918.

    • Anonyymi

      "Yhteys pitäisi löytää esimerkiksi kuntatyöntekijöihin, kuten opettajiin ja sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöihin"

      Fiksusti päätelty. Maanviljelijähän on valtion virkamies. Nuo mainitsemansa pääosin kuntien toimenhaltijoita, mutta samaa julkisen sektorin verorahaa kaikki nauttivat.

      Yhteinen intressi löytyy. Tosin se intressi on yksityissektorin verottaminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe