Aihe

Talonpoikais armeija takasi Suomen itsenäisyyden.

Oli vaaran vuodet heti itsenäisyyden alussa, tai ainakin vuosi 1918. Myös heti sotien jälkeen kun vasemmisto sai valtaa. Niistä kaikista selvittiin kunnialla, mm kommunisteja ei nimellisesti ole enää kansanedustuslaitoksessa.
Venäjä kuohui, keisarin valtaa oltiin kommunistein taholta ajamassa alas, se kesti vuosia. Suomi säästyi Venäjään yhdistymiseltä, Valkovenäjä ei säästynyt, heistä tuli orjia omassa maassaan. Talonpoikais armeija takasi Suomen itsenäisyyden, jota on kestänyt yli satavuotta. Kekkosen taitava ulkopolitiikka on tehnyt maastamme yhden vauraimmista maailmaassa. Kun verrataan vauraita maita mm Ruotsi, joka on siinä keulilla, työkkä ja toimeliaisuudella siihen noussut, saanut olla soditta pitkään. Vaikkapa Sveitsi ym maat siellä suunnalla Itävalta jne, heillä ei vihollisia ole ollut heti rajojensa takana, ja edelleen Natomaiden suojassa. Vaikka nimellisesti puolueettomia, mutta Nato heitä suojelee. Suomi ei ole tuollaisessa kehdossa, jossa ei vihollisia. Mutta meidän tulee pitää Venäjä suunnasta hyvää huolta, kuten nyt presidentti Niinistö tekee.

Olen aikanaan kierrellyt mm Sveitsissä, Itavallassa, ja jäänyt mieleen paikoin se talonpoikais elämä, jota siellä harjoitetaan. Paikoin vain tahtoo peltomaat olla kovinkin vinossa, kun ei ole siellä kulmin niin kuin meidän pohjanmaan suoria.
-jospa sitten sivuun nämä vanhat asiat, ja palataan päivän asioihin.
Niinistö kertoo asiasta Twitterissä:
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo Twitterissä käyneensä puhelinkeskustelun Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa.
Myös Putinille sanoi soittaneensa. Ainakaan minä en tiedä onko Putin monien asioiden vakauttaja Venäjällä ? Kun maa on sirpaleinen mm eri kansallisuuksiensa kanssa. Jos ajatellen että tulisi valta joka puokkoilisi eri tahojen välillä. Meidän kannalta Putin ollut moniin asioihin myötämielinen mm Pyhäjoen uusi ydinvoimala sieltä tulossa, kunhan saavat täällä puolen asiat siihen malliin, joka ollut vireillä n 8 vuotta, ja heidän ilmoituksensa mukaan heillä menee 8 vuotta. Ettei näitä kovin nopeasti voi rakentaa. Samoin jo valmis ydinvoimala Olkiluoto3 siinä tulossa mukaan sähköntuotantoon pikapuoliiin. Ajelin tuossa taanoin Pyhäjoen sivuitse, ja kävin alueilla johon rakennuksia ja firmoja tullut paljon, ja näkyi rakennus touhut olevan päällä kiivainakin paikoin. Itse Hanhikivi johon reaktorit tulee 4 km päässä valtatie E8:sta.

Otan vielä mielenkiintoisen löydön löytäjästä jutun otsikkona;
https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000006610010.html

Vähän heittelee aiheeni, mutta sellaista se elämä on, ei yhtä nurkkaa tuijottaa, on pian nurkan vanki.

Otan vielä kun näkyy tilaa olevan niin päivänpolttavasta asiasta;
Maailmalla havaittu uusi koronailmiö nostettiin esiin Suomessa – Taudinkuva mahdollisesti muuttunut, ”syitä emme täysin ymmärrä”
Koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin vakava muoto ei näytä nyt olevan yhtä yleinen kuin keväällä, ja myöskään kuolleisuus ei ole noussut odotetusti, THL ja STM kertovat.
- koronaviruksen ”pitkässä juoksussa ehkä kaikkein varmin” yksittäinen epidemiologinen mittari on sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrä – joka tällä hetkellä Suomessa on hyvin alhainen. Kyseisen mittarin ennustaminen tuleville viikoille on hankalaa.

Jos toiveikas on koronan suhteen ihan tälläisella maalaisjärjellä, että se kestää aikansa, ja voi heiketen muuttaa muotoaan, kuten asiantuntijatkin olettavat.

Jos vielä loppuun parin ministerin -voisi sanoa että " HOKEMIA" kun näyttää että että he eri lautalla huutelevat omiaan Tämä ei varmaankaan teille näy kokonaisuudessaan.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/onko-krista-kiurun-ja-timo-harakan-tapauksilla-eroa-nain-vastaa-oikeuskansleri/8a64dc22-c5ea-4974-b3e7-49a2d2faa1f5

Harakka puhui ihan omiaan kun sanoi paripäivää sitten että Tarficom hoitaa virustoimet lentokentällä, nyt sitten sanoi ettei hoidakkaan, ihan siitä yksinkertaisesta syystä kun ei heille kuulu.

68

140

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pitihän arvata tuokin demari Harakan ulostulo, oli täyttä potaskaa.
   Liikenneministeri Harakka perääntyy, ei enää lupaa Skopjen-lennoille pikaista kieltoa –
   "Se oli itse asettamani aikataulu siltä osin, että jos hallitus olisi voinut meidän alkuperäisen arviomme mukaan tehdä sen päätöksen. Nyt kun tilanne mutkistuu, en tietenkään voi Traficomin puolesta esittää mitään arviota", Harakka sanoo.

   ”Tilanne mutkistuu”
   Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan arvio Skopjen-lentojen keskeyttämisestä perustui siihen, että asiasta olisi voitu päättää hallituksen valtuuksilla, Harakka kertoo Kauppalehden ja Uuden Suomen "Aamiainen Jari Korkin kanssa" -videohaastattelussa.

   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/liikenneministeri-harakka-peraantyy-ei-enaa-lupaa-skopjen-lennoille-pikaista-kieltoa-tilanne-mutkistuu/97934689-7b75-4b0d-ae1d-42c4b8dbcc20

   Tämän tason mistereitä nyt sosialistit ja vasurit.

   • Anonyymi

    Pankkopöhköllä menossa monologi avauksessa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pankkopöhköllä menossa monologi avauksessa?

    Erittäin hyvä aloitus,et vain osaa näitä.
    Ei aina voi aloitukset olla jossa tylttömille lisätään tuloja,joka mieleesi. Kuka nekin maksaa laiskoille, joita työttömien joukossa paljon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Erittäin hyvä aloitus,et vain osaa näitä.
    Ei aina voi aloitukset olla jossa tylttömille lisätään tuloja,joka mieleesi. Kuka nekin maksaa laiskoille, joita työttömien joukossa paljon.

    No kerrankin voin olla asiasta samaa mieltä. En taatusti osaa kehua retostella omia tekstejä, kun ei ole tapana harrastaa monologeja tavallasi. Sinä olet kuitenkin monologin esittäjäksi sen verran hölmö, ettet edelleenkään näköjään tajua AINA kärähtäväsi tuosta längvitsistäsi. Niin aloittajana kuin vastaamalla omiin aloituksiisi.


  • Anonyymi

   Mikä oli suomen ensimmäinen Sisällis-sota?

   Se oli Nuijasota!
   Nuijasota päättyi:
   "Santavuoren taistelu 24.2.1597, noin 1 000 nuijamiehen tappiot. Aateliston voitto"?

   Sitte täällä nää "isän" maalliset puhuu jostain -18toista kapinasta!!!!!

  • Anonyymi

   Niin demarit kapinoivat laillista hallitusta vastaan 1918. Tänään vappusatas-Antti saa lopullisen potkun paksulle perseelleen ja kukkahame Sanna jatkaa demarien räpellystä ilman vastaehdokasta kokouksessa.

  • Anonyymi

   Noh rehellisyyden nimissä olisi syytä muistutella että kyllä niillä saksalaisillakin oli kohtuu merkittävä osuus lopputuloksessa sanokaa mitä sanotte...

   • Anonyymi

    No olihan demareilla suurena apuna venäläiset.


   • Anonyymi

    Vieläköhän 30000 isäntämiestä riittäisi panemaan työläiset kuriin?


  • Anonyymi

   Lopeta hyvä pankkopölhö nuo tyhmät postaukset. Ne ovat todella sekavia eikä niistä ole kenellekään hyötyä. Ne ovat pelkkää häiriköintiä.

   • Anonyymi

    Toveri älä turhasta hermostu, vaikka hävisittekin punakapinan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Toveri älä turhasta hermostu, vaikka hävisittekin punakapinan!

    Riemuitsetko sinä Pankköpölhö kuolleiden kustannuksella? Oletko ylpeä siitä, että valkoisten toimesta moni punavanki menetti vielä henkensä vuosien päästä sisällissodan jälkeenkin? Nämä Lapuan liikkeen ja IKL:n kannattajat kiduttivat vankeja huonoissa leiriolosuhteissa ja ne jotka eivät olleet saaneet vielä tuta nikkelimyrkytyksestä, kuolivat joko nälkään tai tauteihin. Alat pahasti omaamaan kansallissosialistisia piirteitä näkemyksessäsi.

    Olet itkenyt tällä palstalla, että punaisten pitäisi esittää valkoisille anteeksipyyntö, mutta onkohan se pyyntö ihan oikeutettu, jos punavankeja kuoli vankileireille 11 657 henkeä ja valkoisia puolestaan peräti neljä? Kekkosenkin tietynlaiselle vasemmistomyönteisyydelle löytyy selitys.

    "Joutuminen siviilien teloittajaksi rampautti Urhoa henkisesti koko loppuelämän. Nykyisin tästä psyyken saamasta sotavammasta käytettäisiin termiä post-traumaattinen stressireaktio (PTSD).

    Urho yritti häätää kauhukokemusta pois mielestään, mutta ei onnistunut.

    – Erikoista on ollut se, että milloin on ollut vaikeuksia, epäonnea, vastoinkäymisiä ja mielipahaa, on mieleeni noussut voimakkaana tämä Haminan tapahtuma kuin painajainen, kirjoitti presidentti Kekkonen 1981.

    Presidentti Kekkonen tunnusti, että Haminan teloitukset vaikuttivat ratkaisevassa määrin moniin hänen joskus hyvinkin kauas vasemmalle päätyneisiin poliittisiin kannanottoihinsa."

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005512490.html

    Nämä punakapina-puheesi voitaisiin kyllä tulkita niinkin, että sinulla olisi varsin natsistinen suhtautuminen jakautuneeseen kansaan.


  • Anonyymi

   Kerassaan sujuvaa tekstiä ja hyvää analyysia Orhoselta. Jatka samaan malliin niin punaveljet palstalla haukkovat henkeä....

   • Anonyymi

    Sopivat varmaan persupalstalle. Keskustalaiset tuntevat moisesta vain myötähäpeää.


   • Anonyymi

    Huumori on aina paikallaan. Onko noin hyvä humoristi Orhonen itse?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huumori on aina paikallaan. Onko noin hyvä humoristi Orhonen itse?

    Orhonen on lähempänä sirkuspelleä kuin hyvää humoristia.


  • Anonyymi

   Korsimohan karkasi rintamalta ja saatiin kiinni länsirajalta. Talonpoikain urhempia miehiä, Kekkonenhan lusmuili talvi-ja jatkosodan. Käpykaartilaiskarttojen mukaan karkuruus ja piiloutuminen oli suurinta maaseudulla, löytyy netistä helposti.

   • Anonyymi

    Meinaat ettätalonpojat karkasi Venäjälle kun punakapinansa epäonistui.
    Varmaan vasemmisiton tupaillan tulosta tietosi. Et ole historiasta kovin perillä.


   • Anonyymi

    Korsimo erikoistui myöhemmin mm. ruplarahoituksien hoitamiseen...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meinaat ettätalonpojat karkasi Venäjälle kun punakapinansa epäonistui.
    Varmaan vasemmisiton tupaillan tulosta tietosi. Et ole historiasta kovin perillä.

    Ei vaan ihan tämä "kovakepu" Korsimo, löydät sen netistä helposti, jos vaan juntilla riittää kyvyt, yleensä ne ei riitä, näin äitisikin sanoi. Saitko muuten äityliltä sen banaanin ja buranan? Helpottaa kepuapinan rupuista elämää;-))


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Korsimo erikoistui myöhemmin mm. ruplarahoituksien hoitamiseen...

    Vai oikein historoitsijan mielestä kepu olikin punakapinan takana, ja pakenivat Venäjälle.


  • Täytyyhän minun käydä avauksellasi, kun ilmeisesti arvostat minut kovin korkealle. Niin päättelen, kun nikissäsi yrität jäljitellä sukunimeäni. Sotilasarvomuunnoksessasi tyydyt sentään sotilasarvoani neljä arvoastetta alemmaksi;))

   Tähän viestiin minut kyllä sai tämä, jonka totesin omalla avauksellani puolen päivän maissa jättämäni viestini lopuksi:

   "Kepun nykyisen kannatustilanteen täytyy todella pahasti järkyttää puolueen kannattajia. Kun eivät uskalla ajatella nykytilannetta eikä tulevaisuuden näkymiä, he pakenevat yli sadan vuoden takaiseen aikaan. Harmi vain, kun sitä aikaa ei millään saada enää takaisin, ei edes Kekkostakaan. On se sietämätöntä!"

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16526565/keskustan-tulevaisuuden-mahdollisuuksista#comment-103824955

   • Anonyymi

    Äläpäs onneton aliupseeri tule kuokkimaan oikeiden sotilaiden avauksille.

    Maj evp


   • Anonyymi

    Entä toeveri joka meni 1500 luvulle nuijasotaan. Annatko hänelle myös sapistkaa ?


   • Anonyymi

    Et taida olla perillä asioita kuin Yliväpeli Orhonen.
    Ei ole näkynyt sinulta Kapi yhtään noin seikkaperäistä kirjoitusta, se taito vain joillain tuoda asiat laajasti esille. mm hyvin Yliväpeli Orhonen sano, että ei tuijottaa yksin yhteen nurkkaan, jää nurkan vangiksi. TARKOITTAEN ETTÄ KIRJOITUKSIA LAAJENTAA ERIALOILLE.
    Sinä Kapi löydät sieltä nurkastasi aina samaa toistoa elämästäsi. Kuka siitä kiinnostunut ? Jos yksi vajaaälyinen jätetään pois, sen kehuja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et taida olla perillä asioita kuin Yliväpeli Orhonen.
    Ei ole näkynyt sinulta Kapi yhtään noin seikkaperäistä kirjoitusta, se taito vain joillain tuoda asiat laajasti esille. mm hyvin Yliväpeli Orhonen sano, että ei tuijottaa yksin yhteen nurkkaan, jää nurkan vangiksi. TARKOITTAEN ETTÄ KIRJOITUKSIA LAAJENTAA ERIALOILLE.
    Sinä Kapi löydät sieltä nurkastasi aina samaa toistoa elämästäsi. Kuka siitä kiinnostunut ? Jos yksi vajaaälyinen jätetään pois, sen kehuja.

    Viitaten itse sanomaasi vajaaälyisyydestä, niin luuletko pankkopoika, ettei Kapi tunnista pankkolängvitsiäsi? Ihan sama, teetkö sen anonyyminä tai Yliväpeli Orhosena. Molemmilta näkyy pankkolängvits taipuvan.


  • Anonyymi

   Von der Goltzin armeija ei suinkaan ollut talonpoikaisarmeija, ammattimiehiä olivat.

   • Anonyymi

    Sosialidemokraatteja. Eivät sakusedät ymmärtäneet, että täällä landepaukut ja porvarit pitivät Bismarckia 'sairaana sosialistina', jos nyt edes ylipäätään tiesivät kuka kyseinen tyyppi oli.


   • Anonyymi

    Saattoi hyvin ollakkin. Kun reservistä otetaan täydennystä, tuskin siihen kommunisteja olisi kelpuutettu. Olisit jäänyt pois.


  • Anonyymi

   Suomen vapaussota käytiin vuonna 1945 Suomeen tunkeutuneita vieraan maan sotilaita, eli saksalaisia vastaan. Sota käytiin Suomen lapissa!

   • Anonyymi

    1918 tammikuun 27 päivänä punaiset hyökkäsi (SDP) oman kansan kimppuun Venäjältä saaduin asein. Jota aseellista kapinaa oli vielä marraskuussa 1917 Stalin SDP puoluekokoksessa yllyttämässä, että Venäjä antaa siihen aseita, joita tulikin junavaunu lasteittain.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    1918 tammikuun 27 päivänä punaiset hyökkäsi (SDP) oman kansan kimppuun Venäjältä saaduin asein. Jota aseellista kapinaa oli vielä marraskuussa 1917 Stalin SDP puoluekokoksessa yllyttämässä, että Venäjä antaa siihen aseita, joita tulikin junavaunu lasteittain.

    Lahtarit olivat jo aloittaneet sodan omaa kansaa vastaan. Kansa kärsi ja näki nälkää. Punaiset taistelivat lahtareita, ei kansaa vastaan. Lahtarit liittoutuivat vielä vieraan valtion, Saksan kanssa omaa kansaamme vastaan.


   • Anonyymi

    Mitenkä niin? Ei Suomessa mitään vapaussotia ole käyty kuin venäläisiä vastaan joskus satoja vuosia sitten. Ei isännät toisaalta oikein 1867 ylistäneet puplustamaansa, Pohjanmaaltakin lähti iso liuta kerjäläisiä. Karjalan isäntä kysyi pohjalaiselta kerjäläiseltä 1867, että 'Miks työ ette syöneet sieniä. Luulitteko työ niitä sian ruuaks'. Jämpteille vapaussota-käsite on yritys ylistää olematonta. Kurkijoelle asti menivät Pedersören kerjäläiset 1867 von Etteriltä maata hakemaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    1918 tammikuun 27 päivänä punaiset hyökkäsi (SDP) oman kansan kimppuun Venäjältä saaduin asein. Jota aseellista kapinaa oli vielä marraskuussa 1917 Stalin SDP puoluekokoksessa yllyttämässä, että Venäjä antaa siihen aseita, joita tulikin junavaunu lasteittain.

    No mitä sä ny satamajätkien ja selluköpien juttuja. Ansaitko muuten tamperelainen kotiapulainen tulla isäntien joukkonaimaksi Hennalassa, jos oli kaartiin lähtenytkin Valkeakosken selluköpisköjen yllytyksestä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lahtarit olivat jo aloittaneet sodan omaa kansaa vastaan. Kansa kärsi ja näki nälkää. Punaiset taistelivat lahtareita, ei kansaa vastaan. Lahtarit liittoutuivat vielä vieraan valtion, Saksan kanssa omaa kansaamme vastaan.

    Nooh kyllä ne selluköpit oman perseensä takia taistelivat. Kymin tehtaalla oli ehkä Euroopan edistyksellisimpiin kuuluvat olet köpiäisillä. Selluköpin suurin ongelma oli se ettei omistanut Kymin tehtaan hulpeita asumuksia. Kekkonen ratkaisi lopulta muiden lahtarien kanssa ongelman hellimällä selluköpejä sekä tukijusseja Etelä-Savossa, Valkeakoskella, Kymenlaaksossa ja muualla. Köpisköillä oli niin suuri yliedustus kaarteissa, että käytännössä ennen Hämeen punakaartien vetäytymistä kaikkialla muualla paitsi Hämeen pienemmillä alueilla kaartilaiset olivat lähinnä selluköpejä ja satamajätkiä. Tampereella ja sen alueilla oli paljon satamajätkiä Helsingistä ja selluköpejä Valkeakoskelta ja Kymenlaaksosta.


  • Anonyymi

   Miksei sdp:tä kielletty?

   • Anonyymi

    Miksi olisi pitänyt? IKL:nkö olisit toivonut jatkavan?


   • Anonyymi

    No ku selluköpit kaappasi siinä vallan, vai. Isännät tarvitsi siitä maataloustukien ja porotalouden tukien turvaamiseen, vai.


  • Anonyymi

   13,8 % keskustalla.
   Demari papat on nukkuneet tiedon yli.
   Ei tuosta nut ole kuin pieni nykäisy keulille.

  • Anonyymi

   Kommunistit kuolleet sukupuuttoon. Tuo yksi onneton enää huutaa lahtaria sairaseläkeläinen. Jolla penkara loppui apteekissa.

   • Anonyymi

    No mutta murhaajien ja raiskaajien jälkeläisiä iso osa Suomen aatelistosta on, vuoteen 1918 osallistumattomat korpimiehimyksetkin leikkineet puukkohippaa. Jos raiskaa vaikka teinin Hennalassa ja menee takaisin Lapualle tekemään pojan, niin poika on raiskaajan jälkeläinen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No mutta murhaajien ja raiskaajien jälkeläisiä iso osa Suomen aatelistosta on, vuoteen 1918 osallistumattomat korpimiehimyksetkin leikkineet puukkohippaa. Jos raiskaa vaikka teinin Hennalassa ja menee takaisin Lapualle tekemään pojan, niin poika on raiskaajan jälkeläinen.

    Mitä höpisettä kommarit.? Suomalaiset ovat aina pysyneet pystyssä perussuomalaisesti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä höpisettä kommarit.? Suomalaiset ovat aina pysyneet pystyssä perussuomalaisesti.

    Isännillä oli keskijalka pystyssä etenkin Jämsässä ja Korpilahdella 1918 myönteisesti sosialismiin suhtautuneita naaraita kohtaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä höpisettä kommarit.? Suomalaiset ovat aina pysyneet pystyssä perussuomalaisesti.

    Perussuomalainen joutuu raiskaamaan saadakseen. Omaa tyhmyyttään.


   • Anonyymi

    Eikö kukaan ole tullut vaihtamaan takuueläkeläisen kusen-ja ripulinkyllästämää vaippaa?


  • Anonyymi

   Hyvä periaate kun komunisti naiset naidaan, silloin oli sävelet kohdillaan. Voittajat sai ensiviulun soiton. Seli kaikille parasta, naiset sai tapauksissa piian paikan, ja isännät jatkajan. Jopa emännäksi taloon jos ei nyt ihan väärällään ollut kommunisti.

   • Anonyymi

    Kuulostaa siltä kuin seisoisit Lapin polttajien riveissä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuulostaa siltä kuin seisoisit Lapin polttajien riveissä.

    Mitenkäs ne nyt liittyy isäntien vuonna 1918 tekemiin kristillisyyden tukahduttaman seksuaalisuuden aiheuttamiin sairaisiin perverssioihin. Maajussille morsian-ohjelman juntturat sen näköisiä, että 1918 olisivat ottaneet naaraan väkisellä. Minä olen Tampereella, Oulussa ja Helsingissä saanut naista ihan lähestymällä vastakkaista sukupuolta ilman TV-kameroita.


  • Anonyymi

   Palstapölhö Orhonen taitaisi tällä hetkellä olla kolhoosin paskakuskina kottikärrypelillä, ellei SDP olisi ajanut eteenpäin kommunismin vastaista ohjelmaa.

   • Anonyymi

    Vallankumoustahan SDP alun alkaen ajoi, asein!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vallankumoustahan SDP alun alkaen ajoi, asein!!

    Ja vielä venäläisten asein ja avustamana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vallankumoustahan SDP alun alkaen ajoi, asein!!

    Ei ajanut. Pieni porukka ajoi kepun tulevien venäläisten kaverien ja lähinnä selluköpisköjen painostamana. Jos eivät olisi Helsingissä aloittaneet, niin sitten köpit olisi tehneet Kymin tehdasyhteisöstä punaisen Suomen pääkaupungin. Selluköpien ja kepulien esi-isien toiminta vuodelta 1918 on syytä muistaa.


  • Anonyymi

   Suomen itsenäisyyttä ei saanut aikaan mikään armeija. Suomi erosi emämaasta Venäjästä rauhanomaisesti ja itsenäisyydellä oli neuvostojohdon hyväksyntä. Se mikä seurasi 1918 oli Suomen sisäinen sisällissota ja se aiheutui siitä, että kasvanut työväenluokka ja maaseudun maattomat ja muuten kurjissa oloissa eläneet eivät saaneet säällisiä elinoloja. Jos sorto olisi ollut vähäisempää ja kansalaisoikeuksia olisi kunnioitettu, sisällissotaa ei olisi syntynyt.

   • Anonyymi

    Lisäksi: punaiset pyrkivät itsenäiseen sosialistiseen Suomeen. Itsenäisyysaate oli vahva punaisten puolella - vahvempi kuin monella valkoisella. Osa valkoisista kannatti tsaarin Venäjää ja osa havitteli asemaa Saksan alusmaana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisäksi: punaiset pyrkivät itsenäiseen sosialistiseen Suomeen. Itsenäisyysaate oli vahva punaisten puolella - vahvempi kuin monella valkoisella. Osa valkoisista kannatti tsaarin Venäjää ja osa havitteli asemaa Saksan alusmaana.

    Pääasia oli , että punikit saivat kunnolla turpiinsa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisäksi: punaiset pyrkivät itsenäiseen sosialistiseen Suomeen. Itsenäisyysaate oli vahva punaisten puolella - vahvempi kuin monella valkoisella. Osa valkoisista kannatti tsaarin Venäjää ja osa havitteli asemaa Saksan alusmaana.

    Ei kukaan valkoinen kannattanut tsaarin valtaa eikä maata Saksan alusmaana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei kukaan valkoinen kannattanut tsaarin valtaa eikä maata Saksan alusmaana.

    Huonotpa ovat historian tietosi. Kyllä vanhasuomalaiset (kokoomuksen edeltäjä) kannattivat tsaarinvaltaa ja sitä seurannutta Kerenskin hallitusta. He suhmuroivat venäläisten kanssa eduskunnan hajotuksen, jossa sosialidemokraatit menettivät enemmistönsä. Tämä osoitti kyllä suurta epäisänmaallisuutta ja demokratian vastaisuutta. Samoin he kannattivat saksalaisen kuninkaan valitsemista Suomelle, mikä olisi merkinnyt alusmaan asemaa. Sisällissodassa he liittoutuivat saksalaisten kanssa ja oli vain hyvää onnea, että Saksa ei saanut määräysvaltaa Suomesta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huonotpa ovat historian tietosi. Kyllä vanhasuomalaiset (kokoomuksen edeltäjä) kannattivat tsaarinvaltaa ja sitä seurannutta Kerenskin hallitusta. He suhmuroivat venäläisten kanssa eduskunnan hajotuksen, jossa sosialidemokraatit menettivät enemmistönsä. Tämä osoitti kyllä suurta epäisänmaallisuutta ja demokratian vastaisuutta. Samoin he kannattivat saksalaisen kuninkaan valitsemista Suomelle, mikä olisi merkinnyt alusmaan asemaa. Sisällissodassa he liittoutuivat saksalaisten kanssa ja oli vain hyvää onnea, että Saksa ei saanut määräysvaltaa Suomesta.

    Köpiskät ne silti oman perseensä takia lähtivät suurta vahinkoa tehden. Kekkonen todennäköisesti valehteli Varkauden tapahtumista, vaikka Osmo Selinheimon kuvausta en ole vielä lukenut asiasta. Kahden Suomen suurimman paskaläjän selluköpin ja tukijussin takia monet kärsivät hirveästi. Varkauden tapahtumat herättivät ei-selluköpeissä pelkoa ja Mäntyharjulla tukijussi väitti köpisköjen raaistuneen. Selluköpit ja tukijussit löivät lopulta kättä päälle Kekkosen aikana. Ei Varkauden köpiäiset mistään demokratiasta välittäneet sen enempää kuin niitä ampuneet tukijussit. Kerenskin toimet oli Kekkosen narrin Väinö Linnan myöhemmin selluköpien ja tukijussien sovinnon liimaksi luoma myytti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei kukaan valkoinen kannattanut tsaarin valtaa eikä maata Saksan alusmaana.

    Eipä niin. Varkaudessa ruotsinkielisiä kermaperseitä ja sitä saksalaista vapaaehtoista lukuunottamatta korpiaatelisten ajatus oli suunnilleen 'Joko myö ammutaa niit punasii'.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pääasia oli , että punikit saivat kunnolla turpiinsa.

    Saivat vai? Tuntemallani selluköpillä on ainakin akka Pohjanmaalta, uusi auto pihassa, iso omakotitalo, kakaroille mönkijat, kesämökki, vene ja moottorikelkka


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisäksi: punaiset pyrkivät itsenäiseen sosialistiseen Suomeen. Itsenäisyysaate oli vahva punaisten puolella - vahvempi kuin monella valkoisella. Osa valkoisista kannatti tsaarin Venäjää ja osa havitteli asemaa Saksan alusmaana.

    Ehkä johtajistolla ja luovutetussa Karjalassa asuneilla ei-selluköpeillä ja satamajätkillä. Helsingin telakalta potkut persauksiin saanutta punikkia kiinnosti tienestit selluköpitoverinsa tavoin. Kekkosta oli lahtariudestakin vaikea vastustaa, koska moni selluköpi ja satamatyöläinen tykkäsi siitä.


   • Anonyymi

    Älä jauha paskaa. Maaseudun maattomia ei juuri kaarteissa ollut, monihan oli jopa parittanut hameväkeään isännille ja sen pojilla. Linnan kuvaus siitä miten Laurilan ämmä ei muka antanut Töyryn veljelle on naurettava. Selluköpit lähti sotaan, koska esimerkiksi Kymenlaaksossa Seppo Aallon kuvaama luksus oli köpiäisen sijaan tehtaan omaa. Uudellamallakin Lauri Karat, Lauri Vileniuksen ja muut pässit menivät kaarteihin, koska muuten olisivat jääneet ilman ruokaa ja rahaa. Kenelläkää ei vielä kunnolla edes 1918 ollut järkeä. Tiedettiin ettei Saksa pysty toimittamaan elintarvikkeita, mutta silti ne kutsuttiin tänne leikkimään herraa. Monenko suomalaisen henki oltaisi pelastettu sisällissodan jälkeen ilman maa-aatelisten ja porvarien kuningasseikkailua.


  • Anonyymi

   Pääasia että säilyttiin itsenäosenä. Pieni vasemmisto nytkin saadaan pidettyä kurissa, kun ei anneta heille avaimia Suomen puolustukseen ja poliisiin. Vasemmisto vaati takavuosina armeijan lakkauttamista, myös poliisin supistamista, pankikitkin demarit vaati lakkauttettaviksi..jne..
   Se oli jännä juttu miten Neuvostoliiton aikana he kasvatti armeijaansa, niin ettei maan kantokyky kestänyt, ja meidän vasemmisto meidän armeijan lakkauttamista.Kuvittelivat tekevänsä vallankumouksen armeijattomaan maahan.

   • Anonyymi

    Kapi tapaisia armeijassa,ei vaikea arvata puoltansa. Niin haukkuu yhteiskuntaa sosialistin silmin..


   • Anonyymi

    Se mitä Osmo Selinheimo kuvasi Kekkosen ja hänen porukastaan oli kaukana itsenäisyyden turvaamisesta, jämptit heilui kuin kasakat pohojalaisen hetmanin kanssa. Yrjö Kallinen kuuluu oikeisiin sisällissodan sankareihin, ei mielikuvitukselliset punarambo Akseli Koskelat tai tappajat Selinheimo ja Kekkonen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se mitä Osmo Selinheimo kuvasi Kekkosen ja hänen porukastaan oli kaukana itsenäisyyden turvaamisesta, jämptit heilui kuin kasakat pohojalaisen hetmanin kanssa. Yrjö Kallinen kuuluu oikeisiin sisällissodan sankareihin, ei mielikuvitukselliset punarambo Akseli Koskelat tai tappajat Selinheimo ja Kekkonen.

    Kekkonen oli erittäin isänmaallinen.

    SOTILAS


  • Anonyymi

   Vallankumoustahan SDP alun alkaen ajoi, asein!!

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   5694