Lapsiäitiys ei ongelma???

Anonyymi

Omituiseksi on tämä palsta mennyt. Täällä ihan oikeasti ainakin yksi kirjoittaja vaatii, että hänelle on erikseen todistettava se, että se on ongelmallista, jos LAPSI on raskaana. Tästä aiheestahan on väännetty esimerkiksi tuoreessa 10-vuotiaan brasiliailaistytön tapauksessa.

Jotenkin tuntuu sairaalta, että tällaisesta asiasta edes pitää keskustella. Jokainen normaaliälyinen tietää kyllä 10-vuotiaan fyysiset ja psyykkiset valmiudet. Se, että jollekin suomalaiselle on tätä asiaa perusteltava erikseen kertoo kahdesta mahdollisuudesta: keskuudessamme joko pyörii TÄYDELLISEN sekaisin oleva ihminen tai sitten meillä on riemunamme trolli, jonka jutuilla ei ole mitään rajaa.

Niin tai näin, hulluinta on se, että maailmassa oikeasti on koko joukko ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että sille 10-vuotiaalle ei saa aborttia tehdä. Näinhän asia siellä Brasiliassakin on.

Laitan avauksen jatkoksi joitakin juttuja lapsiäitiydestä. Merkitsen lainat selvästi, mutta linkkejä en täydellisinä laita, sillä sitten tekstit vain helposti poistuvat. Jos joku haluaa tekstit löytää, ne kyllä silloin varmasti pystyy löytämään.

22

184

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Hengenvaarallisia synnytyksiä

   Radhika Thapan tarina ei ole harvinainen maassa, jossa lapsiavioliittoja solmitaan enemmän kuin missään muualla maailmassa.

   Virallinen avioliittoikä on vanhempien luvalla 18, ilman sitä 20. Kuitenkin 40 prosenttia tytöistä menee naimisiin ennen kahdeksattatoista ikävuottaan. Todennäköisin lapsimorsian on kouluttamaton, köyhä ja asuu maaseudulla.

   Vuonna 2011 tehdyn selvityksen tekohetkellä 17 prosenttia alle 19-vuotiaista, naimisissa olevista tytöistä oli joko raskaana tai jo äiti. Valtaosa ei käyttänyt ehkäisyä, eikä saanut itse päättää sen käytöstä.

   – Kyse on lapsista, jotka synnyttävät lapsia, sanoo Giulia Vallese, Nepalin edustaja YK:n väestörahastossa (UNFPA).

   – Maailmanlaajuisesti 15–19-vuotiaita synnyttäjiä on 16 miljoonaa vuodessa.

   Käytännössä teiniraskaus on usein elämän ja kuoleman kysymys. 15-vuotias kuolee synnytykseen viisi kertaa todennäköisemmin kuin viisi vuotta vanhempi nainen. Synnytys onkin 15–19-vuotiaiden tyttöjen yleisin kuolinsyy. Myös synnytysvammat, kuten fistulat ja kohdunlaskeumat, ovat yleisimpiä nuorimmilla äideillä.

   Vallesen mukaan teiniäitien ensimmäiset lapset ovat muita useammin alipainoisia ja kitukasvuisia, potevat anemiaa ja kuolevat ennen viidettä ikävuottaan todennäköisemmin kuin vanhempien äitien lapset.

   Raskaudesta päättävät mies ja sukulaiset
   Vähemmän näkyviä, mutta yhtä lailla vaikeita ovat teiniäitien sosiaaliset ongelmat.

   – Kun tyttö tulee raskaaksi, hän lopettaa koulun, mikä tarkoittaa työmahdollisuuksien puuttumista ja köyhyyttä, harmittelee Nepalin valtion perhesuunnitteluosaston edustaja Bhogerda Raj Dotel.

   UNFPAn mukaan 37 prosenttia naimisissa olevista nuorista naisista ei käy työssä ollenkaan ja 76 prosenttia työssä käyvistä ei saa työstään rahapalkkaa.

   Menuka Bista tekee vapaaehtoistyötä naisten terveyden hyväksi, hänen vastuullaan on 55 Champin alueen perhettä. Hän seuraa myös Radhika Thapan raskautta ja pyrkii varmistamaan sen sujumisen.

   – Radhika on koulutettu. Hän tietää, että hänen pitää käydä lääkärissä ja syödä ravitsevaa ruokaa lapsensa terveyden vuoksi. Omasta ruumiistaan hän ei kuitenkaan saa päättää, sen tekevät hänen miehensä ja tämän sukulaiset, Bista kertoo.

   Teiniraskauksien vähentämisessä seksuaalikasvatuksella on suuri rooli. Opetussuunnitelmassa sille on varattu paikka perusasteen kuudennella luokalla. Opettajat eivät kuitenkaan tiedä, miten puhua arasta aiheesta ja suuri osa heistä hyppääkin seksuaalisuutta ja lisääntymistä käsittelevien oppikirjan lukujen yli. Jotkut pyytävät terveysammattilaisia valistamaan oppilaita.

   Valitettavan paljon vahinkoa tuottaa Nepalissakin yleinen uskomus, jonka mukaan seksistä ja ehkäisystä puhuminen johtaa tytöt holtittomaan seksuaaliseen käyttäytymiseen. Eri puolilla maailmaa tehdyt tutkimukset osoittavat asian kuitenkin olevan täysin päinvastoin."

   Kansan uutiset

  • Anonyymi

   Hullua on siis lähinnä se, että ylipäätään ottaen kenellekään pitää tällaisia asioita perustella! Se tuntuu sairaalta. Se, että joku vakavissaan tai edes trollaillessaan viitsi moisia suustaan päästää, tuntuu näin vanhemman näkökulmasta mielettömältä. Yksikään mielenterveydeltään normaali ihminen tuskin oman lapsensa raiskauksen jälkeen pohtisi abortin perusteluja!

   Kun puhumme lapsiäideistä, puhumme nimenomaan köyhistä kehitysmaista. Suomessa näissä tilanteissa abortin oikeutuksesta ONNEKSI ei keskustella. Tilanne on toinen siellä, missä olot ovat muutenkin huonot ja taikausko & fundamentalistinen uskonnollisuus kukoistavat.

   Me puhumme siis tosiaankin siitä, onko abortti hyväksyttävä ratkaisu noissa kehitysmaiden oloissakaan! Kyllä, sitä asiaa JOUTUU jonkun mielestä pohtimaan. Tämä on palstamme todellisuus.

  • Anonyymi

   Tässä vielä yksi:

   "Monissa kriisimaissa valtaosa väestöstä on nuoria. He ovat usein myös kaikkein haavoittuvaisimpia. Normaalioloissakin raskauden ja synnytyksen aikaiset komplikaatiot ovat 15–19 -vuotiaiden tyttöjen toiseksi yleisin kuolinsyy maailmassa. Humanitaarisissa kriiseissä apu ja riittävä hoito ovat vieläkin kauempana sitä tarvitsevista. Joka päivä 500 naista ja tyttöä kuolee raskauteen tai synnytykseen liittyviin komplikaatioihin konflikti- ja kriisialueilla.

   Myös lapsiavioliittojen määrä kasvaa kriisien keskellä. Lapsiavioliitolla on usein tuhoisia seurauksia tytön terveydelle. Itse asiassa jopa 90 prosenttia teiniraskauksista tapahtuu lapsiavioliitoissa.

   Vanhemmat saattavat ajatella, että avioliitto on lapselle turvallisempi ratkaisu kuin epävarma elämä pakolaisena. Joskus vanhemmat vain eivät kykene elättämään lapsiaan sekasorron keskellä. Myös syyrialaisen Haneen vanhemmat uskoivat tekevänsä oikean ratkaisun naittaessaan 13-vuotiaan tytön keski-ikäiselle turkkilaismiehelle.

   Vaikka useimmat maat ovat sitoutuneet lopettamaan lapsiavioliitot, naitetaan joka päivä 39 000 alaikäistä tyttöä. Suomessakin on mahdollisuus erityisistä syistä antaa lupa alaikäisen avioliiton solmimiseen. Hurmalehden nuorten toimitus vaatiikin kannanotossaan muuttamaan avioliittolakia niin, että alle 18-vuotiaiden avioliittoja ei sallita missään yhteydessä.

   Lainsäädäntö ei kuitenkaan yksin riitä poistamaan ongelmaa. Keskeisiä keinoja lapsiavioliittojen estämiseksi ovat tiedon levittäminen tyttöjen seksuaalioikeuksista ja ihmisarvosta sekä perheiden perustarpeiden ja toimeentulon varmistaminen."

   hurmalehti.fi

  • Anonyymi

   Ilmeisesti siis 11-vuotiaan keho on jonkun mielestä valmiimpi raskauteen kuin 15-vuotiaan. Meitä on niin moneen lähtöön.

   Tällaisella aiheella trollailu on kyllä melko mautonta. Suosittelisin sellaiselle ihmiselle jotakin muuta puuhaa.

  • Anonyymi

   Sinulta on kysytty, aiheuttaako ikä automaattisesti jonkin hengenvaaran, etkä näköjään osaa vastata vieläkään, vain tuota loputonta kiertelevää seliselittelyä ja joutavaa syyttelyä viestiketjuista seuraaviin.
   Sairasta on vain tuo vääristelysi ja pakkomielteinen takertuminen tähän pikkutyttö-aiheeseen. Trolli taitaa olla tosiaan lopullisen sekaisin.

   "Yksikään mielenterveydeltään normaali ihminen tuskin oman lapsensa raiskauksen jälkeen pohtisi abortin perusteluja!"

   Ja ihan "tervettä" on hinkua automaationa lapsenlapsensa tappamista?! Hullua tosiaan...

   "Ilmeisesti siis 11-vuotiaan keho on jonkun mielestä valmiimpi raskauteen kuin 15-vuotiaan. "

   Sinunko, vai missä täällä kukaan sellaista on väittänyt?

   Kopioinnit on mitä luultavimmin poimittu jostain feminatsijärjestöjen hurmostelusivuilta.

   • Anonyymi

    Jutuissa on ihan selvästi todettu se, mitä ongelmia lapsiäideille aiheutuu raskaudesta. Jutuissa myös on lähteet selvästi.

    Jos olisin sinä, olisin jo hiljaa. Tuollaisten juttujen esittäminen edes trollailumielessä on järjetöntä.


   • Anonyymi

    Onko sinulla esittää paljonkin sellaisia ihmisiä, jotka riemusta kiljuisivat kun oma lapsi on raskaana 10-vuotiaana?

    Moniakin sellaisia, jotka olisivat automaattisesti lasta pitämässä?

    Tai lääkäriäkään, joka olisi heti kieltämässä aborttia?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jutuissa on ihan selvästi todettu se, mitä ongelmia lapsiäideille aiheutuu raskaudesta. Jutuissa myös on lähteet selvästi.

    Jos olisin sinä, olisin jo hiljaa. Tuollaisten juttujen esittäminen edes trollailumielessä on järjetöntä.

    Tosiaan järjetöntä esittää, että joku ikä automaattisesti aiheuttaisi jotain vaaraa. Turha sen kanssa on kippuroida kun mitään todisteita tällekään tekopyhälle kauhistelulle ei näytä löytyvän.

    "riemusta kiljuisivat"

    Taas näitä niin lapsellisia liioitteluja ettei viitsi edes vastata.
    Kiljuisiko ne isovanhemmat sitten riemusta kun pääsisivät tapp.. tai siis käyttämään "naisen oikeutta" lapsenlapseensa?
    Onko ylipäätään 10-v raskaanaolijat kovinkin yleisiä? Oletko menettänyt suhteellisuudentajusi?
    Lääkärit joutuu tietysti muutenkin toimimaan (pyöveleinä) lain pakottamina, likaisen työn tekijöinä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tosiaan järjetöntä esittää, että joku ikä automaattisesti aiheuttaisi jotain vaaraa. Turha sen kanssa on kippuroida kun mitään todisteita tällekään tekopyhälle kauhistelulle ei näytä löytyvän.

    "riemusta kiljuisivat"

    Taas näitä niin lapsellisia liioitteluja ettei viitsi edes vastata.
    Kiljuisiko ne isovanhemmat sitten riemusta kun pääsisivät tapp.. tai siis käyttämään "naisen oikeutta" lapsenlapseensa?
    Onko ylipäätään 10-v raskaanaolijat kovinkin yleisiä? Oletko menettänyt suhteellisuudentajusi?
    Lääkärit joutuu tietysti muutenkin toimimaan (pyöveleinä) lain pakottamina, likaisen työn tekijöinä.

    "Käytännössä teiniraskaus on usein elämän ja kuoleman kysymys. 15-vuotias kuolee synnytykseen viisi kertaa todennäköisemmin kuin viisi vuotta vanhempi nainen. Synnytys onkin 15–19-vuotiaiden tyttöjen yleisin kuolinsyy. Myös synnytysvammat, kuten fistulat ja kohdunlaskeumat, ovat yleisimpiä nuorimmilla äideillä."

    Onko tuossa jotakin epäselvää?

    Siinä puhutaan teineistä. Onko raskaus teinejä nuoremmille vähemmän riski vai?

    Ajatusmallisi on kuitenkin ymmärretty. Jokaista raskautta on "tutkittava" ja edes raiskattu lapsi ei saa valintaa itse tehdä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Käytännössä teiniraskaus on usein elämän ja kuoleman kysymys. 15-vuotias kuolee synnytykseen viisi kertaa todennäköisemmin kuin viisi vuotta vanhempi nainen. Synnytys onkin 15–19-vuotiaiden tyttöjen yleisin kuolinsyy. Myös synnytysvammat, kuten fistulat ja kohdunlaskeumat, ovat yleisimpiä nuorimmilla äideillä."

    Onko tuossa jotakin epäselvää?

    Siinä puhutaan teineistä. Onko raskaus teinejä nuoremmille vähemmän riski vai?

    Ajatusmallisi on kuitenkin ymmärretty. Jokaista raskautta on "tutkittava" ja edes raiskattu lapsi ei saa valintaa itse tehdä.

    Niin, siis jossain Nepalissa vai missä ambomailla tällä kertaa oltiin.. Missä on Suomen tai muiden vastaavien luvut?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin, siis jossain Nepalissa vai missä ambomailla tällä kertaa oltiin.. Missä on Suomen tai muiden vastaavien luvut?

    Suomessa abortista tuossa tilanteessa ei edes keskusteltaisi. Se olisi selvä asia. Lapsiäitejä maassamme ei ole, vaikka sinä sitä toivoisitkin. Teiniäitejäkin on vähän.

    Alunperin kyse on ollut juuri noista LAPSISTA, joista yksi esimerkki on se brasilialainen, jolle sinä et aborttia suo.

    Vain pieni osa tytöistä kypsyy niin nopeasti, että pystyy raskaaksi noin nuorina tulemaan. Lisäksi Suomessa LAPSET eivät yleensä joudu aloittamaan sukupuolielämää esim. 10-vuotiaina.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa abortista tuossa tilanteessa ei edes keskusteltaisi. Se olisi selvä asia. Lapsiäitejä maassamme ei ole, vaikka sinä sitä toivoisitkin. Teiniäitejäkin on vähän.

    Alunperin kyse on ollut juuri noista LAPSISTA, joista yksi esimerkki on se brasilialainen, jolle sinä et aborttia suo.

    Vain pieni osa tytöistä kypsyy niin nopeasti, että pystyy raskaaksi noin nuorina tulemaan. Lisäksi Suomessa LAPSET eivät yleensä joudu aloittamaan sukupuolielämää esim. 10-vuotiaina.

    Varmaan ihannetodellisuudessasi tytöille tehtäisiin pakkoabortteja. Onneksi sentään Suomessakaan ei tehdä sellaista minkään ikäisille, vaikka kuinka toivoisit. Aborttia ylistävien femakkotanttojen aivopesevä kuiskuttelu onkin sitten toinen juttu.
    Sinäkään et soisi elämää eräälle brasilialaislapselle.

    "Lapsiäitejä maassamme ei ole, "

    Senkun osoitat sitten, että Suomessa ei ole alaikäisiä synnyttäjiä! Tai sitten myönnät että kaivelit tämäkin haittosi taas sieltä valheita pursuilevasta mutuhatustasi.

    Näköjään tajuat itsekin, millaisten marginaalikorttien varassa taas mesoat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Varmaan ihannetodellisuudessasi tytöille tehtäisiin pakkoabortteja. Onneksi sentään Suomessakaan ei tehdä sellaista minkään ikäisille, vaikka kuinka toivoisit. Aborttia ylistävien femakkotanttojen aivopesevä kuiskuttelu onkin sitten toinen juttu.
    Sinäkään et soisi elämää eräälle brasilialaislapselle.

    "Lapsiäitejä maassamme ei ole, "

    Senkun osoitat sitten, että Suomessa ei ole alaikäisiä synnyttäjiä! Tai sitten myönnät että kaivelit tämäkin haittosi taas sieltä valheita pursuilevasta mutuhatustasi.

    Näköjään tajuat itsekin, millaisten marginaalikorttien varassa taas mesoat.

    Onko sinulla alkanut jotenkin hihna luistaa?

    10-vuotias lapsi on raskaana. Sinustako hän EI ole automaattisesti oikeutettu aborttiin? Kyllä vai ei? Kykenetkö vastaamaan vain ihan sillä yhdellä sanalla?

    "Senkun osoitat sitten, että Suomessa ei ole alaikäisiä synnyttäjiä! Tai sitten myönnät että kaivelit tämäkin haittosi taas sieltä valheita pursuilevasta mutuhatustasi."

    Et ilmeisesti kykene ymmärtämään lukemaasi... Hmm... Totesin edellä näin: "Lapsiäitejä maassamme ei ole, vaikka sinä sitä toivoisitkin. Teiniäitejäkin on vähän."

    Käsitätkö lauseiden merkitystä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Varmaan ihannetodellisuudessasi tytöille tehtäisiin pakkoabortteja. Onneksi sentään Suomessakaan ei tehdä sellaista minkään ikäisille, vaikka kuinka toivoisit. Aborttia ylistävien femakkotanttojen aivopesevä kuiskuttelu onkin sitten toinen juttu.
    Sinäkään et soisi elämää eräälle brasilialaislapselle.

    "Lapsiäitejä maassamme ei ole, "

    Senkun osoitat sitten, että Suomessa ei ole alaikäisiä synnyttäjiä! Tai sitten myönnät että kaivelit tämäkin haittosi taas sieltä valheita pursuilevasta mutuhatustasi.

    Näköjään tajuat itsekin, millaisten marginaalikorttien varassa taas mesoat.

    Onko 10-vuotiaalle lapselle tehtävä abortti sinusta väärin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko 10-vuotiaalle lapselle tehtävä abortti sinusta väärin?

    Miksi jonkun tietyn ikäisen sisällä pelastettavissa olevan lapsen tappaminen olisi jotenkin enemmän oikein kuin jonkun muun? Miksi tappamisen pitäisi olla ikäverukkeella jokin automaatio? Tähän ei vaan vastausta näytä löytyvän, pelkkää jatkuvaa kiemurtelua vastativauksineen.
    Teinejä ei sitten mielestäsi lueta lapsiksi?
    Eli tuleeko jotakin virallista faktaa ettei Suomessa ole koskaan kukaan alle teini-ikäinen (minkä ikäiseksi sen sitten luokitteletkin) synnyttänyt? Tyttöäkö ei pidä kuunnella tällaisessa tilanteessa, vaan vaikka väkisin raahata tappamaan lapsensa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi jonkun tietyn ikäisen sisällä pelastettavissa olevan lapsen tappaminen olisi jotenkin enemmän oikein kuin jonkun muun? Miksi tappamisen pitäisi olla ikäverukkeella jokin automaatio? Tähän ei vaan vastausta näytä löytyvän, pelkkää jatkuvaa kiemurtelua vastativauksineen.
    Teinejä ei sitten mielestäsi lueta lapsiksi?
    Eli tuleeko jotakin virallista faktaa ettei Suomessa ole koskaan kukaan alle teini-ikäinen (minkä ikäiseksi sen sitten luokitteletkin) synnyttänyt? Tyttöäkö ei pidä kuunnella tällaisessa tilanteessa, vaan vaikka väkisin raahata tappamaan lapsensa?

    "Miksi jonkun tietyn ikäisen sisällä pelastettavissa olevan lapsen tappaminen olisi jotenkin enemmän oikein kuin jonkun muun? Miksi tappamisen pitäisi olla ikäverukkeella jokin automaatio? Tähän ei vaan vastausta näytä löytyvän, pelkkää jatkuvaa kiemurtelua vastativauksineen."

    Ovatko sinulle epäselviä ne riskit, joita esim. sen 10-vuotiaan synnytykseen liittyy?

    "Teinejä ei sitten mielestäsi lueta lapsiksi?"

    Teini-ikäinen eli jo 13-vuotias on monin osin eri asia kuin se 10-vuotias. On surullista, jos et omaa sen verran ymmärrystä lasten kehityksestä.

    "Eli tuleeko jotakin virallista faktaa ettei Suomessa ole koskaan kukaan alle teini-ikäinen (minkä ikäiseksi sen sitten luokitteletkin) synnyttänyt? Tyttöäkö ei pidä kuunnella tällaisessa tilanteessa, vaan vaikka väkisin raahata tappamaan lapsensa?"

    Luultavasti on, mutta harvemmin nykypäivän Suomessa. On aika utopistista olettaa, että se 10-vuotias haluaisi oikeasti synnyttää lapsen. Käsityksesi lasten maailmasta on outo. Sinulla ei omia lapsia voi olla, sillä kaikille meille vanhemmille ajatus raskaana olevasta 10-vuotiaasta on lähinnä sairas. Sinulle ei.

    Sinusta ilmeisesti suuri osa niistä raskaaksi tulevista tytöistä on äärimmäisen onnellisia tilanteesta ja halusikin tulla raskaaksi?

    Koko ajan olemme puhuneet siitä, onko se hirveän väärin, jos 10-vuotiaalle lapselle abortti tehdään. Sinä saivartelet ja sönkötät sivussa aiheesta, koska et voi suoraan sanoa, että se ON sinusta väärin. Sinun mielestäsi se 10-vuotias on sekä kykenevä että ilmeisesti myös ehdottoman halukas sekä raskauteen että synnyttämään. Sinun maailmassasi hän ilmeisesti on myös jotenkin syyllinen tilaansa ja halusi sitä. Fantasioissasi se lapsi on myös kykenevä ymmärtämään, mitä raskaus hänelle aiheuttaa ja mitä lapsen saaminen merkitsee.

    Alkion etu yli kaiken muun.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Miksi jonkun tietyn ikäisen sisällä pelastettavissa olevan lapsen tappaminen olisi jotenkin enemmän oikein kuin jonkun muun? Miksi tappamisen pitäisi olla ikäverukkeella jokin automaatio? Tähän ei vaan vastausta näytä löytyvän, pelkkää jatkuvaa kiemurtelua vastativauksineen."

    Ovatko sinulle epäselviä ne riskit, joita esim. sen 10-vuotiaan synnytykseen liittyy?

    "Teinejä ei sitten mielestäsi lueta lapsiksi?"

    Teini-ikäinen eli jo 13-vuotias on monin osin eri asia kuin se 10-vuotias. On surullista, jos et omaa sen verran ymmärrystä lasten kehityksestä.

    "Eli tuleeko jotakin virallista faktaa ettei Suomessa ole koskaan kukaan alle teini-ikäinen (minkä ikäiseksi sen sitten luokitteletkin) synnyttänyt? Tyttöäkö ei pidä kuunnella tällaisessa tilanteessa, vaan vaikka väkisin raahata tappamaan lapsensa?"

    Luultavasti on, mutta harvemmin nykypäivän Suomessa. On aika utopistista olettaa, että se 10-vuotias haluaisi oikeasti synnyttää lapsen. Käsityksesi lasten maailmasta on outo. Sinulla ei omia lapsia voi olla, sillä kaikille meille vanhemmille ajatus raskaana olevasta 10-vuotiaasta on lähinnä sairas. Sinulle ei.

    Sinusta ilmeisesti suuri osa niistä raskaaksi tulevista tytöistä on äärimmäisen onnellisia tilanteesta ja halusikin tulla raskaaksi?

    Koko ajan olemme puhuneet siitä, onko se hirveän väärin, jos 10-vuotiaalle lapselle abortti tehdään. Sinä saivartelet ja sönkötät sivussa aiheesta, koska et voi suoraan sanoa, että se ON sinusta väärin. Sinun mielestäsi se 10-vuotias on sekä kykenevä että ilmeisesti myös ehdottoman halukas sekä raskauteen että synnyttämään. Sinun maailmassasi hän ilmeisesti on myös jotenkin syyllinen tilaansa ja halusi sitä. Fantasioissasi se lapsi on myös kykenevä ymmärtämään, mitä raskaus hänelle aiheuttaa ja mitä lapsen saaminen merkitsee.

    Alkion etu yli kaiken muun.

    "Ovatko sinulle epäselviä ne riskit, joita esim. sen 10-vuotiaan synnytykseen liittyy?"

    Ethän sinä niitä ole edelleenkääb kertonut, mitä riskejä ikään automaattisesti liittyisi. Varsinkaan Suomen kaltaisessa maassa.
    Lapset kehittyy yksilöllisesti, mutta sitähän sinä lapsettomana et voi tietää.

    "On aika utopistista olettaa, että se 10-vuotias haluaisi oikeasti synnyttää lapsen"

    Ja lapsen tappamisen haluamisen oletus ei ole sitten yhtään utopistista? Sinulla ei voi olla lapsia, eihän kukaan terve isovanhempi haluaisi lapsenlapsiaan tapettavaksi, ja omalle lapselleen elinikäisiä pakotettuja murhatraumoja.

    "Sinusta ilmeisesti suuri osa niistä raskaaksi tulevista tytöistä on äärimmäisen onnellisia tilanteesta ja halusikin tulla raskaaksi?"

    Tässä taas tätä sairasta liioitteluasi.

    "et voi suoraan sanoa, että se ON sinusta väärin. Sinun mielestäsi se 10-vuotias on sekä kykenevä että ilmeisesti myös ehdottoman halukas sekä raskauteen että synnyttämään"

    Taas tätä "väärää" mieltää olevan sivuraiteille pyrkivää syyttelyäsi ja vainoavaa ajojahtia. Millä tavoin tuo olisi saivartelua ja sivuraiteilla sönkötystä? Ihan itsehän halusit taas aloittaa tällaisen marginaalitilanteesta sönkötyksen.
    Fantasioissasi se lapsi on myös kykenevä ymmärtämään, mitä abortti hänelle ja lapselleen aiheuttaa ja mitä loppuelämän syyllisyystaakka merkitsee.

    "koska et voi suoraan sanoa, että se ON sinusta väärin. "

    Ei minulla ole ollut mitään vaikeuksia todeta että murhaajan iästä riippumatta mukavuustappaminen on ihan yhtä väärin. Sinulla vain on vaikeuksia ymmärtää ja hyväksyä niitä "vääriä" vastauksia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Ovatko sinulle epäselviä ne riskit, joita esim. sen 10-vuotiaan synnytykseen liittyy?"

    Ethän sinä niitä ole edelleenkääb kertonut, mitä riskejä ikään automaattisesti liittyisi. Varsinkaan Suomen kaltaisessa maassa.
    Lapset kehittyy yksilöllisesti, mutta sitähän sinä lapsettomana et voi tietää.

    "On aika utopistista olettaa, että se 10-vuotias haluaisi oikeasti synnyttää lapsen"

    Ja lapsen tappamisen haluamisen oletus ei ole sitten yhtään utopistista? Sinulla ei voi olla lapsia, eihän kukaan terve isovanhempi haluaisi lapsenlapsiaan tapettavaksi, ja omalle lapselleen elinikäisiä pakotettuja murhatraumoja.

    "Sinusta ilmeisesti suuri osa niistä raskaaksi tulevista tytöistä on äärimmäisen onnellisia tilanteesta ja halusikin tulla raskaaksi?"

    Tässä taas tätä sairasta liioitteluasi.

    "et voi suoraan sanoa, että se ON sinusta väärin. Sinun mielestäsi se 10-vuotias on sekä kykenevä että ilmeisesti myös ehdottoman halukas sekä raskauteen että synnyttämään"

    Taas tätä "väärää" mieltää olevan sivuraiteille pyrkivää syyttelyäsi ja vainoavaa ajojahtia. Millä tavoin tuo olisi saivartelua ja sivuraiteilla sönkötystä? Ihan itsehän halusit taas aloittaa tällaisen marginaalitilanteesta sönkötyksen.
    Fantasioissasi se lapsi on myös kykenevä ymmärtämään, mitä abortti hänelle ja lapselleen aiheuttaa ja mitä loppuelämän syyllisyystaakka merkitsee.

    "koska et voi suoraan sanoa, että se ON sinusta väärin. "

    Ei minulla ole ollut mitään vaikeuksia todeta että murhaajan iästä riippumatta mukavuustappaminen on ihan yhtä väärin. Sinulla vain on vaikeuksia ymmärtää ja hyväksyä niitä "vääriä" vastauksia.

    Raiskatulle 10-vuotiaalle kehitysmaan asukkaalle tehtävä aborttiko on mukavuusabortti?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Ovatko sinulle epäselviä ne riskit, joita esim. sen 10-vuotiaan synnytykseen liittyy?"

    Ethän sinä niitä ole edelleenkääb kertonut, mitä riskejä ikään automaattisesti liittyisi. Varsinkaan Suomen kaltaisessa maassa.
    Lapset kehittyy yksilöllisesti, mutta sitähän sinä lapsettomana et voi tietää.

    "On aika utopistista olettaa, että se 10-vuotias haluaisi oikeasti synnyttää lapsen"

    Ja lapsen tappamisen haluamisen oletus ei ole sitten yhtään utopistista? Sinulla ei voi olla lapsia, eihän kukaan terve isovanhempi haluaisi lapsenlapsiaan tapettavaksi, ja omalle lapselleen elinikäisiä pakotettuja murhatraumoja.

    "Sinusta ilmeisesti suuri osa niistä raskaaksi tulevista tytöistä on äärimmäisen onnellisia tilanteesta ja halusikin tulla raskaaksi?"

    Tässä taas tätä sairasta liioitteluasi.

    "et voi suoraan sanoa, että se ON sinusta väärin. Sinun mielestäsi se 10-vuotias on sekä kykenevä että ilmeisesti myös ehdottoman halukas sekä raskauteen että synnyttämään"

    Taas tätä "väärää" mieltää olevan sivuraiteille pyrkivää syyttelyäsi ja vainoavaa ajojahtia. Millä tavoin tuo olisi saivartelua ja sivuraiteilla sönkötystä? Ihan itsehän halusit taas aloittaa tällaisen marginaalitilanteesta sönkötyksen.
    Fantasioissasi se lapsi on myös kykenevä ymmärtämään, mitä abortti hänelle ja lapselleen aiheuttaa ja mitä loppuelämän syyllisyystaakka merkitsee.

    "koska et voi suoraan sanoa, että se ON sinusta väärin. "

    Ei minulla ole ollut mitään vaikeuksia todeta että murhaajan iästä riippumatta mukavuustappaminen on ihan yhtä väärin. Sinulla vain on vaikeuksia ymmärtää ja hyväksyä niitä "vääriä" vastauksia.

    Saisiko vastattua?

    Raiskatulle 10-vuotiaalle kehitysmaan asukkaalle tehtävä aborttiko on mukavuusabortti?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Saisiko vastattua?

    Raiskatulle 10-vuotiaalle kehitysmaan asukkaalle tehtävä aborttiko on mukavuusabortti?

    Onko sinulla tosiaan joku erityisvaikeus ymmärtää annettuja vastauksia?
    "murhaajan iästä riippumatta mukavuustappaminen on ihan yhtä väärin."
    Mikä kohta tässä jäi epäselväksi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko sinulla tosiaan joku erityisvaikeus ymmärtää annettuja vastauksia?
    "murhaajan iästä riippumatta mukavuustappaminen on ihan yhtä väärin."
    Mikä kohta tässä jäi epäselväksi?

    Kyllä minä ymmärrän. Tuollaista ajatusta on mahdoton vain pitää totena.

    Kerrohan: kun abortti on tuomittu sekä Lääkäriliiton että YK:n toimesta - ainakin sinun mukaasi - niin onko tilanne se, että myös lapsille suoritetut abortit ovat samoin laajalti tuomittuja? Onko esim. Lääkäriliitto sillä linjalla, että alaikäisten on syytä laajalti vain synnyttää?

    Kun SINÄ näet kymmenvuotiaan lapsen kadulla, näyttäytyykö hän sinulle mahdollisena äitinä? Onko HÄN Oikea Nainen, jos ja kun synnyttää?

    Oletko TÄYDELLISEN varma siitä, että raskaus ja synnyttäminen kehitysmaaoloissakin ovat sille lapselle pienempi traumna ja riski kuin abortti? MIHIN tuo ajatuksesi perustuu?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä minä ymmärrän. Tuollaista ajatusta on mahdoton vain pitää totena.

    Kerrohan: kun abortti on tuomittu sekä Lääkäriliiton että YK:n toimesta - ainakin sinun mukaasi - niin onko tilanne se, että myös lapsille suoritetut abortit ovat samoin laajalti tuomittuja? Onko esim. Lääkäriliitto sillä linjalla, että alaikäisten on syytä laajalti vain synnyttää?

    Kun SINÄ näet kymmenvuotiaan lapsen kadulla, näyttäytyykö hän sinulle mahdollisena äitinä? Onko HÄN Oikea Nainen, jos ja kun synnyttää?

    Oletko TÄYDELLISEN varma siitä, että raskaus ja synnyttäminen kehitysmaaoloissakin ovat sille lapselle pienempi traumna ja riski kuin abortti? MIHIN tuo ajatuksesi perustuu?

    Millä logiikalla lääkäri suojelisi jotenkin vähemmän lasta, jota odottaa "väärän" ikäinen tyttö, jos mitään terveydellistä vaaraa ei ole?

    Tivauksesi on taas tyhjänpäiväistä sivuraiteelle yrittämistä. Yhtä hyvin voidaan kysyä, näyttäytyykö 10v. tyttö sinulle mahdollisena m.urhaajana?

    "kehitysmaaoloissakin ovat sille lapselle pienempi traumna ja riski kuin abortti? "

    Millä perustella luonnoton aborttisörkintä olisi parempi, jos mitään tervesyvaaraa synnyttää ei ole?


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt ei enää kantaverkon siirtokyky kestä tuulivoiman lisäystä

   Uudet tuulivoimalat joutuvat seisomaan tyhjän panttina. Tuliko ongelma taas yllättäen ja pyytämättä. Mitä siellä Fingridissä on nämä vuodet puuhailtu,
   Maailman menoa
   160
   2281
  2. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   108
   1811
  3. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1785
  4. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   76
   1177
  5. Kassatyttö uhittelee Venäjälle

   "Tie ulos Ukrainan sodasta on se, että Venäjä lähtee ulos Ukrainasta" https://www.is.fi/politiikka/art-2000009120864.html
   Maailman menoa
   307
   843
  6. Missä Stefu?

   Onko kukaan kuullut miten Stefanilla menee? Huolestuttaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   824
  7. Anna-Reetta laukoo tämän tiukan kriteerin miehelle: "Jos ei osaa, ainakin haluaisi..."

   Hmm, onkohan Anna-Reetta etsimässä puolisoa vai työntekijää tilalleen… ? Tilalla on sukupolvenvaihdos tulossa ja tuleva emäntä on nyt isäntää vailla.
   Maajussille morsian
   6
   786
  8. Suomen sotilasta ei pidä lähettää aseineen ulkomaille!

   ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005392633.html -, otsikoituna näin: "Suomen armeija ei voi harjoitella Ahvenanmaalla –puolustusministeriö pitää
   NATO
   317
   729
  9. Saako mies olla alasti musiikkivideossa vai onko tämä varattu vain naisille?

   Pete Parkkonen sai kommentteja ja jopa seksuaalista häirintää osakseen, kun hän esiintyi eroottisesti omalla "Kohta sataa" -musavideollaan, ohjauksest
   Maailman menoa
   23
   697
  10. Kepun kannatus enää 10 prosenttia

   Ylen tuoreessa gallupissa kepun kannatus oli mittaushistorian alin eli 10,4 prossaa. Persut on nousussa. Kokoomus suurin. Kauhavan ministeri saa p
   Kauhava
   85
   645
  Aihe