venäjän maa-alue ostot Suomessa

Anonyymi

Kulissien varjossa

Kaupankäynti lähti liikkeelle varovaisesti. Pitkään puhuttiin yksinomaan venäläisen keskiluokan kesämökkikaupoista Itä-Suomessa.

Vähitellen kuvaan tulivat mukaan liikemiehet ja kiinteistösijoittajat. Uutisiin ilmaantui juttuja venäläiskaupoista Suomen sisäosissa. Keski-Suomessa ja Turun saaristossa oli tehty mittavia hankintoja.

Vuonna 2010 esiin alkoi piirtyä kuvaa järjestelmällisestä maanhankinnasta. Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeisten kohteiden lähialueilta oli hankittu suuria kiinteistöjä sekä maa-alueita.

Tällä hetkellä tiedetään, että maa- ja kiinteistökauppoja Suomessa 2000-luvulla tehneet venäläiset ovat hankkineet haltuunsa omistuksia useista Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeisistä strategisista kohteista.

Venäläiset ovat ostaneet maa-alueita ja kiinteistöjä maa-, ilma- ja merivoimien tukikohtien läheisyydestä eri puolilla Suomea. Kauppoja on tehty ilmavalvonta- ja lennonjohtojärjestelmien, tutka-aseman, räjähdeainevarikon, ammusvälinevaraston ja salaisen ilmasotaharjoitusalueen naapurustossa. Venäläisomisteisia kiinteistöjä löytyy kaikkien sotilaslentokenttien kyljestä.

Maata ja kiinteistöjä on hankittu myös huoltovarmuuden kannalta merkittävien tietoliikennemastojen ja sähkönjakelun kantaverkon lähialueilta sekä tie- ja raideliikenteen solmukohdista. Kiinteistökauppoja on tehty myös keskeisillä satama-alueilla ja merenkulun pääväylällä Turun saaristossa.

Saaristomerellä, Turun ja Naantalin edustalla venäläistaustainen yhtiö on napsinut järjestelmällisesti saaria kaikkien mantereelta avomerelle johtavien syvävesiväylien varrelta.

Kauppoja on tehty myös Rajavartiolaitoksen itärajalle hylkäämistä rajavartioasemista sekä hotelleista, huoltoasemista, kouluista ja leirikeskuksista eri puolilla Suomea.

Loviisasta Kajaaniin liikennöivän valtatie kuuden varrelta löytyy kolmisenkymmentä uinuvaa venäläistaustaista matkailu- ja majoitushanketta. Pääosa kiinteistöistä on vajaakäytöllä tai kokonaan käyttöä vailla. Liiketoiminta on vaatimatonta tai sitä ei ole lainkaan.

Toiminta kiinteistöissä on jämähtänyt vähin äänin kauppojen jälkeen. Luvattuja investointeja ei ole toteutettu eikä liiketoimintaa kehitetty. Osa kohteista on ollut suljettuna omistajanvaihdoksesta saakka.

Matkailuyritysten lisäksi venäläiset ovat hankkineet kuutostieltä hallintaansa huoltoasemia.

Kylpylät ja lomakylät

Kaupoille on päästy monin eri verukkein kohteesta riippuen. Jonnekin on hahmoteltu luksuslomakylää tai kylpylää. Toisaalla on ostettu autiotiloja, vanhoja leirikeskuksia ja koulurakennuksia suvun lomakohteeksi.

On myös hankittu metsäpalstoja ja tontteja tulevaa liiketoimintaa silmälläpitäen. On luvattu talouden piristysruisketta: tuotantotiloja, logistiikkakeskuksia ja varastohalleja.

Yhteistä hankkeille on suunnitelmien kuivahtaminen ja hankkeiden kariutuminen. Lainhuuto on haettu, mutta kaupantekohetkellä luvattu liiketoiminta: tuotantotilat, kylpylät ja lomakylät, ovat jääneet säännönmukaisesti toteutumatta.

Yksityiskäyttöön hankituilla maatiloilla ja muilla kiinteistöillä käväistään harvakseltaan. Kiinteistöverot, yksityistiemaksut ja muut velvoitteet jäävät hoitamatta, eikä omistajia tavoiteta.

Hankinta aktiivista

Aluehankinta on ollut aktiivista. Lehdissä olleiden ostoilmoitusten lisäksi venäläisostajien edustajat ovat käyneet kolkuttelemassa isäntien ja yrittäjien ovia valmiiksi katsottujen maa-alueiden ja kiinteistöjen toivossa.

Monin paikoin löytyy näyttöä siitä, että maanhankintaa on valmisteltu verkostojen avulla jo pitkään ennen varsinaista kaupantekoa. Kauppojen edistäjiksi on houkuteltu aluehallintoväkeä, maakuntaliittojen ja seutukunnallisten kehitysyhtiöiden henkilökuntaa. Kiinteistöhankintojen puolestapuhujiksi on sitoutettu erilaisin täsmätoimin kohdekuntien virkamiesjohtoa sekä poliitikkoja.

Osa kunnista on tukenut hankkeita myös taloudellisesti muun muassa tiestöä ja kunnallistekniikkaa rakentamalla.

Venäläisten toteuttamien maa- ja kiinteistökauppojen täsmällistä kokonaismäärää ei tiedetä edelleenkään. Todellisten omistajien tavoittaminen on työlästä, koska hankinnoissa on usein hyödynnetty yrityksiä sekä suomalaisia bulvaaneja.

71

1144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nämä kaupat ovat herättäneet kummastusta

      Skinnarvik

      Metsähallitus myi ukrainalaisen liikemiehen omistamalle yritykselle kaksi rantatonttia Kemiönsaarella sijaitsevan Merivoimien Skinnarvikin varikkoalueen sisäpuolelta vuonna 2009. Alueella sijaitsee merivoimien materiaalilaitoksen varastoja, muun muassa ammus- ja räjähdeainevarasto. Varikon suoja-aluetta sisennettiin ja raja-aitoja siirrettiin, jotta ukrainalaistontit saatiin sijoitettua liikkumiskiellolla varmistetun sotilasalueen ulkopuolelle.

      Tontit ovat yhä rakentamattomia. Kaupat tehnyt ukrainalainen liikemies asuu Vantaan kaupungin vuokra-asunnossa. Hän ei tiedä, kuka tontit omistaa tällä hetkellä. Venäjää puhuva liikemies kertoo myyneensä yhtiön osakkeet eteenpäin jo joitakin vuosia sitten Virossa. Samassa paketissa menivät myös Skinnarvikin maa-alueet.

      Uurainen

      Jyväskylän Kangaslammella kaupungin vuokrahuoneistossa asuva venäläispariskunta hankki autiotilan Uuraisilta 2008. Työtön lapsiperhe kertoo ostaneensa maatilan perheen loma-asunnoksi ja virkistyspaikaksi.

      Tila sijaitsee Ilmavoimien harjoitusalueen alapuolella. Alueella toteutetaan taisteluharjoituksia, jotka pitää suojaussyistä suorittaa riittävän kaukana raja-alueelta.

      Venäläinen löysi hylätyn maalaistalon itselleen ilmavoimien salaisen harjoitusalueen alapuolelta.
      Venäläinen löysi hylätyn maalaistalon itselleen ilmavoimien salaisen harjoitusalueen alapuolelta.
      Turun saaristo

      Venäläistaustainen, Suomeen rekisteröity yhtiö on napsinut saaren toisensa perään Turun saaristosta. Hankintoja on tehty säännönmukaisesti kaikkien saaristosta avomerelle johtavien syväväylien varrelta.

      Kymmenen vuoden aikana toteutettujen hankintojen seurauksena Airiston Helmi kykenee tarkkailemaan ja tarvittaessa estämään kaiken meriliikenteen Naantalin ja Turun satamiin.

      Yksi Airiston Helmen saarista sijaitsee Merivoimien suoja- alueen sisäpuolella. Saarelta avautuu näköyhteys kaikkiin ilmansuuntiin. Venäläisomisteisen Lilla Segellotin lähin naapurisaari on Merivoimien aktiivikäytössä oleva Högön saaritukikohta.

      Yhtiö on hankkinut käyttöönsä myös Merivoimien aluskalustoa. Merivoimien materiaalilaitos on velvoittanut yhtiötä muuttamaan Puolustusvoimilta ostettujen alusten värin ja nimen sekaantumisvaaran välttämiseksi. Toimenpiteet ovat jääneet tekemättä ja venäläisomisteiset alukset liikennöivät edelleen Suomen puolustusvoimien tunnusten alla.

      Kuopio, Pirkkala, Kauhava, Kuorevesi, Rovaniemi

      Venäläiset yksityishenkilöt ja yritykset ovat ostaneet kiinteistöjä virkistyskäyttöön sotilaslentokenttien naapurustosta lentomelualueelta ja sotilaskäytössä olevan kiitoradan kynnykseltä. Hornet-hävittäjien tukikohdassa Kuopion lentokentällä Rissalassa venäläisen naisen omistaman heikkokuntoisen talon pihamaalta on suora näköyhteys tutkaan ja tukikohtaan. Kiinteistö vaikuttaa autiolta. Omistajan osoitetiedot ovat virheelliset ja puhelinliittymä suljettu.

      Saarijärvi

      Venäjän parlamentin alahuoneessa, duumassa edustajan avustajana työskentelevä liikemies on haalinut omistukseensa useita alueita Keski-Suomesta Saarijärveltä.

      Erikoisin moskovalaisen poliitikon omistuksista sijaitsee keskellä metsää Kolkanlahdessa. Tontti hankittiin Saarijärven kaupungilta raskaan metalliteollisuuden tarpeisiin vuonna 2008.

      Omistaja rakensi hallin ja kuljetti sinne lastin teräsmetallirullia Magnitogorskista Uralilta. Rullalähetyksen jälkeen hallissa ei ole harjoitettu minkäänlaista liiketoimintaa. Piikkilangoin, sähköportein ja lukuisin kameroin valvotussa teollisuushallissa on ollut hiirenhiljaista jo viiden vuoden ajan.

      Logistisesti hanke on outo. Halli sijaitsee heikkojen tieyhteyksien päässä, kaukana kuljetusten kannalta välttämättömistä rauta- ja valtateistä. Vieressä on kuitenkin yksi Suomen tärkeimmistä tietoliikennemastoista. Puolustusvoimien hallinnoimalla alueella sijaitseva masto välittää Suomen turvallisuuden kannalta keskeistä viestiliikennettä.

      Saarijärvellä on operoinut maanhankinnassa myös toinen venäläinen liikemies.

      Pietarilainen Dennis Fokin etsiytyi edustajiensa välityksellä kaupungin virkamiesjohdon lähipiiriin vuonna 2008. Fokinilla on yhteys Venäjän entiseen viestintä- ja informaatioteknologiaministeriin ja presidentin neuvonantajaan Leonid Reimaniin.

      Fokin tavoitteli moniportaisessa maanhankintasuunnitelmassaan kaikkiaan yli 200 hehtaarin suuruista maa-aluetta. Liikemies lupasi tuoda talousvaikeuksien kanssa kituvaan maaseutukaupunkiin työpaikkoja ja verotuloja kylpylän ja lomakylän keinoin. Ensin oli määrä saneerata kylmenevä korpimotelli luksusluokan terveyskylpyläksi, sitten rakentaa lähes 20 000 kerrosneliön verran huviloita. Hankekokonaisuus kariutui ja hotellista ryhdyttiin puuhaamaan kyberkeskusta.

      • Anonyymi

        Fokin on liikekumppaneineen hankkinut maata myös Pirkanmaalta Sastamalan Ellivuoresta tietoliikennemaston juurelta. Hän omistaa yhtiöidensä kautta maa-alueen myös Helsingistä, Vuosaaren satamasta.

        Fokin vaikutti matkapuhelinliittymiä välittäneessä venäläistaustaisessa Cubiossa. Operaattoritoiminta sulkeutui yllättäen viime huhtikuussa. Cubio Communications rantautui Suomeen 90-luvun lopussa. Yhtiö harjoitti operaattoritoimintaa Elisan matkapuhelinverkossa.

        Rajavartioasemat

        Valtion kiinteistöomaisuutta hallinnoiva Senaatti-kiinteistöt on myynyt vuoden 2006 jälkeen pois kaikkiaan 33 raja- ja merivartioasemaa.

        Neljä Senaatin myymistä rajavartioasemista on päätynyt jatkokauppojen seurauksena helposti jäljitettävään venäläisomistukseen. Venäläisten suoraan omistamat asemat sijaitsevat Lappeenrannassa, Imatralla, Parikkalassa ja Kiteellä.

        Omistuksia voi olla enemmänkin, mikäli kaupoissa on käytetty suomalaisia välikäsiä.

        Kuutostie

        Loviisasta Kajaanin liikennöivä valtatie kuusi on ollut venäläisten sijoittajien suosiossa. Valtatien varrelta löytyy kolmisenkymmentä uinuvaa venäläistaustaista matkailu- ja majoitushanketta.

        Kiinteistöt ovat hiljenneet kauppojen ja lainhuudatusten jälkeen. Luvattuja investointeja ei ole toteutettu eikä liiketoimintaa kehitetty. Osa kohteista on ollut suljettuna omistajavaihdoksesta saakka.

        Matkailuyritysten lisäksi kauppoja on tehty huoltoasemista.

        Oligarkkirannikko

        Suomen rannikolta Naantalista itäiselle Suomenlahdelle piirtyy nauhamainen venäläisomistus. Merirajasta on siirtynyt venäläisomistukseen systemaattisen maanhankinnan seurauksena suuria rantakiinteistöjä ja laajoja vesialueita.

        Rantatiloista muodostuu Suomen rannikolle Itämeren rantaviivaa mukaileva muuri. Merkittäviä kiinteistökauppoja on tehty myös kauempana rantaviivasta.

        Ostajina on ollut Venäjän valtiojohdon lähipiiriin kuuluvia liikemiehiä sekä heidän edustajiaan. Huomattavalla osalla kauppoja tehneistä liikemiehistä on joko suoria tai epäsuoria yhteyksiä Kremliin, presidentti Vladimir Putinin hallintoon. Joukossa on presidentin virkakuntaa ja muuta lähipiiriä muun muassa neuvostoaikaisen turvallisuuspalvelun, KGB:n entistä henkilökuntaa.

        Ruotsinpyhtää

        Pietarilainen liikemies hankki Ruotsinpyhtäältä yrityksensä lukuun 10 hehtaarin suuruisen maa-alueen kylpylää, tuulitunnelia ja surffausallasta varten. Maa-alue sijaitsee Suomen puolustuksen kannalta tärkeän, puolustusvoimien omistaman Haukkavuoren suurtehotutka-asema välittömässä läheisyydessä. Asemaan liittyvä tietoliikennemasto jää pietarilaisen omistaman maa-alueen sisäpuolelle.

        Kylpylähotelli ja aerodynaaminen tuulitunneli valmistuivat vuosi sitten. Liiketoiminta on ollut kituvaa ja raskaasti tappiollista alusta lähtien.


    • Anonyymi

      Aloittaja on ihan kelvollinen ja kehityskelpoinen satu- setä noin aloittelijaksi,

      • Anonyymi

        Hinttari voi mennä tarkistamaan tiedot jos haluaa


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mitä meidän valtiovalta oikein tekee? Nikkuuko se onnensa ohi? Kuuluuko tällaisten asioitten valvonta puolustusministerille?

        Tämä viimeinen saariostos, joka muistaakseni on Paltamossa, hämmästyttää aivan valtavasti.
        Se rakennusten määrä, joka sinne on suunnitteilla rakentaa, ei todella näytä tavalliselta huvilasuunnitelmalta.

        Kuinka tällainen on mahdollista? Eihän suomalaiset saa ostaa Venäjältä yhtään minkäänlaista maapalstaa. Kuinka on mahdollista, että venäläiset pystyvät ostamaan maita mistä päin Suomea tahansa?

        Meidän valtion virkamiehet ja hallinto on aivan kykenemätön hoitamaan tätä maata. Luovutetaan pikkuhiljaa koko rakas kotimaamme viholliselle., tuollaiselle arvaamattomalle naapurille, jonka toimiin ei ole luottamista pennin vertaa.

        HERÄTKÄÄ SUOMEN PUOLUSTUSVOIMAT VALVOMAAN HIEMAn TARKEMMIN TÄMÄN KOTIMAAMME MYYNTIÄ!!


    • Anonyymi

      Peruste tälle kaikelle on Se:
      Meneppä venäjälle ja ilmoita että "haluan ostaa maata"?
      Sinulle nauretaan päin naamaa ja vastataan "Ei onnistu".

      Se että venäläiset saavat ostaa suomesta maata johtuu ainoastaan
      suomen valtiosta joka sallii ulkomaalaisten ostaa isänmaatamme?

      Se miksi valtio sen sallii sitä pitää kysyä äänestäjien valitsemilta
      päättäjiltä joiden palkan suomen valtio maksaa
      veronmaksajien rahoilla????????????

      • Anonyymi

        Kai aloittaja on informoinut samalla kirjeellä myös valtiojohtoa ja puolustusvoimia, täällä tämä hukkuu tänne. Kyllä viimeinkin pitäisi säätää laki, joka estäisi EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisten ja yritystyen kinteistöomstuksen ihan tykkänään. Varmaan näitä maakauppoja ei valvo kukaan. Joku ministeriö pitäisi perustaa. Taitaa olla jo myöhäistä pelastaa tämä isänmaamme. Sen siitä saa, kun päättäjinä on pelkkiä tyttösiä, joille Venäjä on pelkästään hyvä naapuri. Syyhän ei ole heidän, tällaista Venäjä-myönteistä propagandaa meille on syötetty vuositolkulla, he ovat kasvaneet siihen, ettei Venäjää tarvitse ajatella vihollisena. Toivottavasti Ukrainan sota on vähän avannut silmiä. Ilmankos Putin vaan myhäilee, kun taustatyö Suomen valloitukselle on tehty kunnolla.


    • Anonyymi

      Kaikista paras keino on estää Suomen joutumista ulkomaiden omistukseen olemalla myymättä mitään mutta tämä onnistuu vain täysin valtiojohtoisessa taloudessa. Venäläisten erottelu muista ostajista ei nyt tasapuolisuuden nimisssä ole korrektia mutta Suomi myytiin NATOlle jo ajat sitten isäntämaasopimuksella.

      • Venäläisten ostajien erottelu onnistuu helposti, kun lainsäädäntöä muutetaan niin, että maanmyynti on mahdollista vain EU:n asukkaille.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Venäläisten ostajien erottelu onnistuu helposti, kun lainsäädäntöä muutetaan niin, että maanmyynti on mahdollista vain EU:n asukkaille.

        Tämä pitäisi tehdä välittömästi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tämä pitäisi tehdä välittömästi

        Aivan, kuten lunastukset myös.


      • Anonyymi

        Mieluummin NATON valvonnassa kuin Venäjän valvonnassa. Siihen sentään uskaltaa luottaa, kuten niin monet Euroopan maat luottavat turvallisuutensa sen käsiin.

        Nyt olisi korkea aika liittyä Natoon. Ei ole kuin ajan kysymys, että Venäjä tekee meille KRIMIT.
        Se on hyvin helppoa, koska tukikohtia on rannat ja sisämaa täynnä. Siinä on Suomen hyvin vaikea puolustautua, kun naapuri on jo linnoittautunut joka puolelle.


      • Anonyymi

        Kyllä se minusta on ihan korrektia rajata EU:n ulkopuoliset maat pois ostajalistoilta, myös
        kiinalaiset ym. Ei siinä mitään eettistä ongelmaa pitäisi olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mieluummin NATON valvonnassa kuin Venäjän valvonnassa. Siihen sentään uskaltaa luottaa, kuten niin monet Euroopan maat luottavat turvallisuutensa sen käsiin.

        Nyt olisi korkea aika liittyä Natoon. Ei ole kuin ajan kysymys, että Venäjä tekee meille KRIMIT.
        Se on hyvin helppoa, koska tukikohtia on rannat ja sisämaa täynnä. Siinä on Suomen hyvin vaikea puolustautua, kun naapuri on jo linnoittautunut joka puolelle.

        Hyvin päätelty jo vuonna 2020. Saimme vähän lisäaikaa, kun Ukraina alkoikin panna hanttiin, eikä luovuttanut 2 viikon päästä. Mutta todellakaan uhka ei ole poistunut, kyllä sieltä tullaan, kun muilta kiireiltä ehditään.


    • Anonyymi

      Älkää uskoko aloittajaa hänellä on pienestä asti ollut erittäin vilkas mielikuvitus.

    • Anonyymi

      Israel osti kokonaisen saaren Karjalan lennoston tukikohdan vierestä.

      • Anonyymi

        Kasaari Venäläiset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasaari Venäläiset?

        Sio-Venäläiset?


      • Anonyymi

        Saksalaiset ovat ostaneet rajavartioasemia itärajalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksalaiset ovat ostaneet rajavartioasemia itärajalta.

        Sasaaiset ovat EU:ssa, ei ongelmaa. He tuskin sentään aloittavat valloitussotaa Suomea vastaan. Taisi olla pelkkä ankka.


    • Anonyymi

      Se että venäläiset saavat ostaa suomesta maata johtuu ainoastaan
      kokoomuksesta, joka sallii ulkomaalaisten ostaa yrityksiämme ja teollisuuttamme ja tyrkyttävät niitä suorastaan pilkkahintaan.

      • Anonyymi

        Nyt nämä viimeiset kaupat tehtiin kyllä nykyisen hallinnon aikana eikä kukaan hanttiin pannut. Ei siinä Kokoomuksella ole ollut osaa eikä arpaa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        suomen tutkaasemien vierestä yllättäen ostettu maata!!!!


      • Anonyymi

        Linkissä tutkittua tietoa aiheesta


    • Anonyymi

      Kukaan ei ole väittämässä, että Venäjä olisi heti kohta hyökkäämässä Airiston Helmen avulla, vaan se on ilmiselvä "nukkuva tukikohta" potentiaalisten kriisitilanteiden tarpeita varten, missä tilanne lännen kanssa on jo vakavasti eskaloitumassa. Silloin ensiaskel Venäjän tärkeimpien alueiden turvaamiseksi on Suomen valtaus - kts. karttaa. Aivan, kuten toisen maailmansodan aattona Suomi ja Baltia olivat NL:lle ensisijaisen tärkeitä puskurivyöhykkeitä "turvattavaksi".

      Siksi 5. kolonna tälläkin palstalla niin raivokkaasti vastustaa myös liian tehokasta F-35:sta, koska se ikävästi liikaa hankaloittaisi Venäjän "puolustautumista pahaa" länttä vastaan.


      Eli nukkuva tukikohta otetaan käyttöön tilanteen niin vaatiessa, mitä tilannetta ei ehkä koskaan tule. Vai väittääkö joku typerys, etteikö Venäjä varautuisi ja valmistautuisi koko ajan mahdollisiin kriiseihin lännen kanssa?


      Vain hyödyllinen idiootti väittää, ettei Venäjä varustautuisi konfliktiin lännen kanssa kaikin käytettävissä olevin keinoin, koska Kremlin vainoharhoissa NATO hyökkää hetkenä minä hyvänsä taistellen viimeiseen suomalaiseen, mitä sotarummutusta venäläinen media onkin päivittäin hysterisoinut jo useita vuosia..

      • Anonyymi

        Itädildon natokauhu on silmiinpistävää


    • Anonyymi

      En malta olla ihmettelemästä, miksi tämän yksinkertaisen faktan tunnustaminen tuntuu monelle suomalaiselle olevan niin kovin vaikeaa? Siis sen, että Venäjä ei ole tyytynyt valmistautumaan sotaan, vaan on vallannut vieraita alueita asevoimiaan käyttäen. Georgia meni monelta varmaankin vähän ohitse tai sitä pidettiin yksittäisenä "sisäpoliittisena asiana". Nyt sama selittely ja tosiasioiden kiertely jatkuu Krimin ja Ukrainan suhteen.

      Mitä sitten pitäisi tapahtua, että se osa suomalaisista tunnustaisi tosiasiat eli Venäjän doktriiniin kuuluvan asevoimien käyttämisen suvereeneja naapureitaan kohtaan? Sittenkö vasta, kun - talvisodan uutisotsikkoa käyttäen - "ryssän linnut surisevat Helsingin taivaalla"? Ettei silloin vaan olisi liian myöhäistä.

    • Anonyymi

      Venäjä tietenkin pyrkii siihen ettei niiden tarvis käyttää ydinaseita esimerkiksi suomen valtaamiseen ja lamauttamiseen sotilaalliseti
      Sen tähden ostavat stratekisilta paikoilta maata.
      Pyrkivät siis näillä maaostoilla minimoimaan suomen kansan kärsimykset jos tilanteet eskaloituu...

      • Anonyymi

        Ja tilannehan eskaloituu jos venäjältä alkaa tulla pieniä vihreitä miehiä tänne... tilannehan alkaa kohta olla ajankohtainen kun Valkovenäjän tilanne kuumenee..


      • Anonyymi

        Kylläpä ovat hyväntahtoista porukkaa, oikein yrittävät minimoida kansan kärsimyksen. Lyhyellä tähtäimellä ehkä, mutta valloitettuna sitä kärsimystä sitten riittääkin.


    • Anonyymi

      Mitä todisteita kätyri vatii lisää???

    • Anonyymi

      No voi voi on ostaneet maata ja mökin jonkin tutkan toimintasäteen alueelta. Raikki Suomen mökit on tutkan toimintasäteen sisäpuolella, Airistolla ei varmasti alue ollut syväväylän alueella eli vainoharhaiset jutut senkun jatkuu mutta ei mitään puhetta isäntämaasopimuksesta jolla koko Suomi myytiin NATOlle

      • Anonyymi

        Oikein hyvä, jos Suomi liittyy Naton jäseneksi. Suomi ei ole koskaan turvassa tuolta kierolta naapurilta.

        Suorastaan hirvittää, kuinka paljon noita maa-alueita on Suomessa ympäri joka puolella.

        Onko mikään muu maa noin sinisilmäinen, että luovuttaa maitaan vihollismaalle. Venäjä on katkera siitä, että niin monet kumppani maat liittyivät EU:n jäseneksi.

        Siksipä se ennen pitkää haluaa laajentaa alueitaan ja mikä on paremmalla hollilla kuin Suomi,
        joka ei uskalla liittyä Natoon, koska pelkää Putinin reaktioita.


    • Anonyymi

      Ollaan oltu liian sinisilmäisiä nimenomaa venäläisten maaostoille. Turvallisuusuhka on ilmeinen. Helppoa olisi tehdä rajoitteet tämäntapaiselle toiminnalle. Rajan itäpuoleltahan ei edes karjalataustaiset voi ostaa omien isovanhempien entisiä maapalstoja. Eikä käydä katsomassakaan, ilman erikoislupaa, jos liian lähellä rajaa.

    • Anonyymi

      Toveruus ei ole molemmin puoleista.

    • Anonyymi

      Miksi Venäjän pitäisi ostaa maata Suomesta,kun nämähän on heidän otettavissa muutamassa tunnissa jos tarvitsevat ja täysin ilmaiseksi.

      • Anonyymi

        Näinhän se on tehnytkin, kunnioittamatta solmimiaan sopimuksia. Niillä ei ole ollut kuin paperin arvo, kun oma etu on kyseessä. Valtiolta kun menee uskottavuus ja luotto, siitä muodostuu hylkyvaltio. Samalla ystävät kaikkoavat.


      • Anonyymi

        Ei nyt ihan ilmaiseksi sentään. Halvemmaksi tietysti tulee, kun jo valmiiksi on tukikohdat ja nopeammaksi.


    • Anonyymi

      Venäjä ei tarvitse ystäviä eikä sen tarvitse olle kielipitkällä nuolemassa mihinkään suuntaan, kuten Suomen on näitä "ystäviä" nuoltava ja otettava ensin näiden edut huomioon kuin omat.

    • Anonyymi

      Samaan aikaan, kun Venäjä on kehittänyt omaa tieverkostoaan kohti Suomen rajaa ja vaatinut Parikkalan avaamista henkilöliikenteelle, ovat venäläiset sijoittajat häärineet aktiivisesti Suomen puolella Loviisasta Kajaaniin liikennöivällä valtatie kuudella.

      Tien varrelta on ostettu lukuisia suuria kiinteistöjä ja huoltoasemia.

      Kauppoja on tehty myös kouluista, leirikeskuksista ja muista julkisista rakennuksista. Kiinnostus on kohdistunut liikekiinteistöjen ja julkisten rakennusten lisäksi myös maa-alueisiin ja yksityisiin asuinkiinteistöihin.

      Hankintoja on tehty ainakin Loviisasta, Lapinjärveltä, Kouvolasta, Luumäeltä, Lappeenrannasta, Imatralta, Ruokolahdelta, Rautjärveltä, Parikkalasta, Kiteeltä, Tohmajärveltä, Joensuusta, Kontiolahdelta, Juualta, Nurmeksesta, Valtimolta, Sotkamosta ja Kajaanista.

      Kuutostien lähialueiden lisäksi sijoittajat ovat hakeneet sopivia kiinteistökohteita myös Karjalan radan ja varuskunta alueiden naapurustosta.

      Kiinteistökauppoja on tehty ainakin Vekaranjärven ja Utin varuskunta-alueiden lähimaastossa Kouvolan Valkealassa.

      Vekaranjärvellä toimii Karjalan Prikaati ja Utissa Utin Jääkärirykmentti

    • Anonyymi

      Minkä takia Venäjä/venäläiset hankkisivat Suomesta mm. huoltoasemia??? Tai maa-alueita??? Ja miksi juuri varuskunta-alueiden tuntumasta useilla paikoilla??? Ja näitä hankintoja on ilmeisesti ollut aika paljon viime vuosina. Monet näistä hankinnoista on sijoittuneet juuri strategisisille alueille monin paikoin, myös etelärannikolla saaristossa kuten uutisoitiin viime vuoden puolella. Ei toi nyt kyllä ihan normaalilta toiminnaltakaan vaikuta.

      Ja miksi he rahtaavat kalustoa ja perustavat varuskuntia Suomen rajan lähettyville? Suomen suunnalta Venäjä ei voi odottaa mitään uhkaavaa realistisesti, joten mitään todellista perustetta lisääntyvälle sotilaalliselle varustautumiselle ei ole. Ja vaikka Venäjällä ei olisikaan mitään aikomuksia kohdistaa Suomeen mitään toimia, niin silti kyllähän kaikki tuo aikalaillakin vaikuttaa jonkinlaiselta varautumiselta sellaiseen tilanteeseen, että jos joskus tulee jotain tarvetta, niin on hyvät asemat valmiiksi jo vastustajan omalla alueella ja on varustauduttu. Ei tuollaista toimintaa pitäisi sallia missään olosuhteissa, etenkään Venäjän ollessa kyseessä, kun kerran todistetusti on rikollisvaltio joka hyökkäilee naapuriensa kimppuun jatkuvasti ja vähän jo kauempanakin tätä nykyä.

    • Anonyymi

      No jos tehdään yllätyshyökkäys (kuten Venäjä toimii), niin se on ihan se ja sama tietääkö vastustaja (Suomi) näistä kohteista etukäteen vai ei. Eipä niitten ympärillä ole joukkoja valmiina torjumassa hyökkäystä ja kyttäämässä 24h, että mitä näissä paikoissa oikein tapahtuu. Olihan Krimilläkin oikein Venäjän oma tukikohta josta se nopeasti ja kätevästi siirsi joukkonsa Ukrainan puolisille alueille. Näihin paikkoihin voidaan piilottaa materiaalia ja joukkoja valmiiksi ja hyvissä ajoin valmistella kaikki ennen hyökkäystä. Näistä paikoista voidaan sitten nopeasti hyökätä lukuisiin kohteisiin ja ottaa niitä haltuun, tai tuhota. Ja mikä sen parempaa ja tehokkaampaa kuin että huolto ja varastot (ainakin osin) on jo valmiiksi paikalla siellä mihin hyökätään. Hankituille maa-alueille voidaan myös piilottaa runsaastikin erilaista materiaalia. Noista huoltoasemien hankinnoista (mikä on erittäin outoa) mm. tulee mieleen, että niiden avulla voidaan tehdä salaisia polttoainevarastoja ympäri Suomea näille maa-alueille ja varastoihin.

      Ja tästä tuli mieleeni, että Teboilinhan muuten myös omistaa Lukoil, eli venäläinen öljy-yhtiö.

      Ja tähän liittyen huomasin Wikipediassakin mielenkiintoisen tekstin:

      "1960-luvulla yhtiö laajensi toimintaansa tavalla, joka herätti huomiota. Yhtiö rakensi pieniin, muutaman traktorin käsittäviin kyliin huoltoasemia, joissa oli valtavat dieselpolttoainetankit. Asemat herättivät paikallisissa lähinnä huvittuneisuutta, mutta Suomen puolustusministeriössä pantiin huolestuneena merkille, että yhteistä noille, tuolloin Neuvostoliiton omistuksessa olleen yhtiön asemille, oli itärajan läheisyys. Spekuloitiin, että suuriin dieseltankkeihin olisi varattu polttoainetta esimerkiksi Neuvostoliiton panssarivaunuille mahdollistaen nopeamman etenemisen mahdollisessa sotatilanteessa."

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jokohan meidän turvallisuudesta vastaavien olisi herättävä ruususen unestaan, ja annettava selvitys miten Suomi selviytyy mahdollisesta selkkauksesta puolustusliiton ulkopuolella. Yksinhän emme pärjää, on todettu korkealta taholta.

    • Anonyymi

      Monta venäläistä sotilasta asuu jo Suomessa? Tämä on erittäin hyvä kysymys,vuosittain Suomeen tulee 3000 venäläistä!

      • Anonyymi

        95% työllistyy kirpputoreilla. Loput myy varas...tavaroita netissä.


    • Anonyymi

      Jos hyvin käy niin ennustuksien mukaan väestö pienenee erittäin nopeasti Venäjällä.

      YK: n ennusteen mukaan Venäjän väestö laskee 124,6 miljoonaan vuoteen 2050 mennessä ja 83,7 miljoonaan vuoteen 2100 mennessä.

      Toki voi mennä huonomminkin jolloin lasku ei ole noin raju. Väkeä alkaa olla niin vähän että Siperiaa saa taivaltaa aika matkan löytääkseen parittelukumppanin eikä se välttämättä ole homo sapiens lajia.

      Mikä sinänsä tuskin haittaa Igoria.

      • Anonyymi

        Väestönkasvuun se kyllä silti vaikuttaa. Ihminen ei kai vielä lisäänny kuin ihmisen kanssa.


    • Anonyymi

      Suomen vientiteollisuus sakkaa pahemman kerran ja vieressä olisi potentiaalinen kumppani, mutta kun tuo EU.
      Olisikin korkea aika ottaa lähtöpassit sekä EU:sta ja eurosta, muuten näemme ennen kokemattomman konkurssiaallon.
      Venäjä pärjää, se on nähty, mutta meille koittaa kusiset ajat.

    • Anonyymi

      Se joka tarvitsee rahaa myy.
      Ja se jolla sitä on ostaa.
      Sitten ovat nämä parantumattomat pelkoonvaipuneet, jos heitä autettaisiin ongelma katoaisi.

      • Anonyymi

        Tarkoitatko Suomen turvallisuusviranomaisia, jotka uhkia ovat tuoneet esiin........ Venäjän omat talousongelmat, ja rajoitteet ovat suurin syy kauppamme vähyyteen. Jo ennen pakotteita Venäjä seisotti mm. Valion kuormia rajalla, milloin minkäkin tekaistun syyn takia. Normaalina naapurina tietysti kauppamme olisi ehkä suurinta juuri Venäjän kanssa. Nyt se lukeutuu kääpiöihin, joista tuotava rajoittuu lähinnä energiaan. Ja hallinto suosii omaa tuotantoa hankinnoissaan, epäreilulla hinnoittelulla tuontituotteille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko Suomen turvallisuusviranomaisia, jotka uhkia ovat tuoneet esiin........ Venäjän omat talousongelmat, ja rajoitteet ovat suurin syy kauppamme vähyyteen. Jo ennen pakotteita Venäjä seisotti mm. Valion kuormia rajalla, milloin minkäkin tekaistun syyn takia. Normaalina naapurina tietysti kauppamme olisi ehkä suurinta juuri Venäjän kanssa. Nyt se lukeutuu kääpiöihin, joista tuotava rajoittuu lähinnä energiaan. Ja hallinto suosii omaa tuotantoa hankinnoissaan, epäreilulla hinnoittelulla tuontituotteille.

        Valjohan on venäläinen yritys
        Kuten muutkin pörssiyhtiöt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko Suomen turvallisuusviranomaisia, jotka uhkia ovat tuoneet esiin........ Venäjän omat talousongelmat, ja rajoitteet ovat suurin syy kauppamme vähyyteen. Jo ennen pakotteita Venäjä seisotti mm. Valion kuormia rajalla, milloin minkäkin tekaistun syyn takia. Normaalina naapurina tietysti kauppamme olisi ehkä suurinta juuri Venäjän kanssa. Nyt se lukeutuu kääpiöihin, joista tuotava rajoittuu lähinnä energiaan. Ja hallinto suosii omaa tuotantoa hankinnoissaan, epäreilulla hinnoittelulla tuontituotteille.

        Mitä vähemmän riippuvuutta Venäjään sitä parempi. Diktatuuri Venäjä käyttää aina kun mahdollista kiristystä lisätäkseen vaikutusvaltaansa pienempiin naapureihinsa.


    • Anonyymi

      Trollit vähättelevät venäjän maa-alue ostoja,mutta se on trollin tehtävä

      • Anonyymi

        Niin, eihän puolustuspolitiikassakaan Suomen etu ole ensisijainen trollien mielipiteissä.


    • Anonyymi

      Venäläisille pitää antaa mahdollisuus ostaa mökkejä, tontteja itä-Suomesta ja samalla piristää alueen heikentynyttä elinvoimaa.

      • Anonyymi

        Hyvin pärjätään ilmankin,kotimaan matkailu oli kesällä suuressa suosiossa ,majoitusliikkeet täynnä ja venäläiset loistivat poissaolollaan


    • Anonyymi

      Se että naapurimaat haluavat kehittää omaa maanpuolustustaan ei suinkaan tarkoita että ne valmistautuvat hyökkäämään Venäjälle. Tämäkin tiedetään Venäjän johdossa.

      On vain kaksi todellista syytä miksi Venäjä haluaa rajoittaa naapurimaiden oikeutta omaan maanpuolustukseensa.

      1. Putinin diktatuuri oikeuttaa oman maansa poikkeustilan sekä erilaisten turvallisuusjoukkojen ja asevoimen lisäämisen väittämällä syyksi ulkoa tulevaa uhkaa.
      - todellisuudessa kyseinen valtion sisäinen väkivaltakoneisto on tarkoitettu diktatuurin oman vallan varmistamiseen.
      - sisäisen turvallisuuden joukkojen on tehtävänä myös estää kaikki Venäjällä toimiva vapaa tiedonvälitys. Siksi tämäkin esitetään hyökkäykseksi.

      2. Putinin hallinto ei halua itsenäistyneiden naapurimaiden liittyvän esim. NATO:n jäseniksi koska se estää 100 %:in varmuudella Venäjää palauttamasta Neuvostoliiton romahduksen jälkeen irtautuneita valtioita takaisin omaan hallintaansa.
      - näihin, aikaisemmin Venäjän imperiumin alaisuudessa olleisiin, valtioihin kuuluu myös Suomi.

      Kolmas asia jonka Putin ja hänen taustallaan oleva hallintoeliitti haluaa estää on hallinnosta riippumaton media sekä koti- ja ulkomaiset riippumattomat tiedotusvälineet. Toki tavallisen kansan eristämisestä muusta maailmasta aiheuttuu paljon muutakin haittaa Venäjän yhteiskunnalliselle kehitykselle. Venäjän johdossa tiedetään erittäin hyvin että maa on taloutensa osalta mitättömän pieni tekijä maailman markkinoilla. Siksi Putin pyrkii nostamaan esille asevoimansa. Todellisuudessa nekin ovat kyvyiltään vaatimattomat verrattuna mm. NATO;n tai Kiinan sotilaalliseen kapasisteettiin.

      Kaikesta tästä huolimatta on ymmärrettävää että Suomessa tunnetaan huolta Venäjästä

    • Anonyymi

      Iltalehden mukaan suojelupoliisi nostaa eduskunnan hallintovaliokunnalle antamassaan lausunnossa esiin ulkomaalaisten kiinteistö- ja maakaupat, ”joissa ei näyttäisi olevan liiketaloudellista tai kiinteistön tavanomaiseen käyttöarvoon liittyvää logiikkaa”.

      Supo epäilee, että näitä ulkomaalaisten – käytännössä Venäjän tai venäläisten – Suomesta ostamia kiinteistöjä saatetaan käyttää tunnuksettomien sotilasjoukkojen majapaikkoina.

      Iltalehden artikkelissaan siteeraamaan lausunnon mukaan ”toimenpiteitä, joissa saattaa olla kyse valmistautumisesta tulevaan vaikuttamiseen kriisitilanteessa, havaitaan jatkuvasti”.

    • Anonyymi

      Putinilla hyvä syy tulla suomeen panssarien ja muun aseistuksen kanssa turvaamaan venäläisten oikeuksia ja omaisuutta.

      • Anonyymi

        Tekosyitä. Mutta ei se tietysti estä Venäjää käyttämästä tekaistuja juttuja oikeuttaakseen sotansa.


    • Anonyymi

      eu maiden kansalaisten talo ostot pitää syynätä tarkasti ettei ole vakoojia

      • Anonyymi

        Ole huoleti, pikku SLOBOHORO. Kyllä kaltaistes taustat pengotaan .......


      • Anonyymi

        TAITAA OLLA MYÖHÄISTÄ!


    • Anonyymi

      Venäläisten kiinteistökaupat jatkuvat Suomessa, vaikka sota riehuu Ukrainassa ja Kreml uhkailee länttä yhä huolestuttavammin.

      Kiinteistökaupoista lakiesitys viime metreillä eduskuntaan – Häkkänen harkitsisi venäläisten omistusten rajoittamista kokonaan
      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009129119.html

    • Anonyymi

      Nostetaampa sähkönhintaa...

    • Anonyymi

      Kyllä noita voi myydä minun mielestä ihan niin paljon venäläisille kuin vaan ostavat.

      Jos tulee jotain ongelmia niin kellarin lattian alla olevat räjähteet kaukolaukaisijalla pum.
      Jos venäläinen kysyy asiasta jotain niin voivotellaan että varmaan supit mellastaneet siellä, niitä tuli meille Venäjältä.

    • Anonyymi

      Vielä pari vuotta sitten moni piti venäläisten kiinteistökaupoista puhumista hätävarjelun liioitteluna. Nyt tilanne on täysin muuttunut. Ukrainan tapahtumat osoittavat, ettei Venäjän uhkaa voi liioitella.

      • Anonyymi

        Tuo on totta. Moni ei seuraa kuinka erinlaista on ajattelu ja peli rajan takana.
        Täällä suurin osa ihmisistä elää pienessä kuplassa sokeana omassa
        ruusuisessa pumpulissa.
        Venäjän hyökkäys osaa herätellyt , onneksi.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe