Aihe

venäjän maa-alue ostot Suomessa

Anonyymi

Kulissien varjossa

Kaupankäynti lähti liikkeelle varovaisesti. Pitkään puhuttiin yksinomaan venäläisen keskiluokan kesämökkikaupoista Itä-Suomessa.

Vähitellen kuvaan tulivat mukaan liikemiehet ja kiinteistösijoittajat. Uutisiin ilmaantui juttuja venäläiskaupoista Suomen sisäosissa. Keski-Suomessa ja Turun saaristossa oli tehty mittavia hankintoja.

Vuonna 2010 esiin alkoi piirtyä kuvaa järjestelmällisestä maanhankinnasta. Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeisten kohteiden lähialueilta oli hankittu suuria kiinteistöjä sekä maa-alueita.

Tällä hetkellä tiedetään, että maa- ja kiinteistökauppoja Suomessa 2000-luvulla tehneet venäläiset ovat hankkineet haltuunsa omistuksia useista Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeisistä strategisista kohteista.

Venäläiset ovat ostaneet maa-alueita ja kiinteistöjä maa-, ilma- ja merivoimien tukikohtien läheisyydestä eri puolilla Suomea. Kauppoja on tehty ilmavalvonta- ja lennonjohtojärjestelmien, tutka-aseman, räjähdeainevarikon, ammusvälinevaraston ja salaisen ilmasotaharjoitusalueen naapurustossa. Venäläisomisteisia kiinteistöjä löytyy kaikkien sotilaslentokenttien kyljestä.

Maata ja kiinteistöjä on hankittu myös huoltovarmuuden kannalta merkittävien tietoliikennemastojen ja sähkönjakelun kantaverkon lähialueilta sekä tie- ja raideliikenteen solmukohdista. Kiinteistökauppoja on tehty myös keskeisillä satama-alueilla ja merenkulun pääväylällä Turun saaristossa.

Saaristomerellä, Turun ja Naantalin edustalla venäläistaustainen yhtiö on napsinut järjestelmällisesti saaria kaikkien mantereelta avomerelle johtavien syvävesiväylien varrelta.

Kauppoja on tehty myös Rajavartiolaitoksen itärajalle hylkäämistä rajavartioasemista sekä hotelleista, huoltoasemista, kouluista ja leirikeskuksista eri puolilla Suomea.

Loviisasta Kajaaniin liikennöivän valtatie kuuden varrelta löytyy kolmisenkymmentä uinuvaa venäläistaustaista matkailu- ja majoitushanketta. Pääosa kiinteistöistä on vajaakäytöllä tai kokonaan käyttöä vailla. Liiketoiminta on vaatimatonta tai sitä ei ole lainkaan.

Toiminta kiinteistöissä on jämähtänyt vähin äänin kauppojen jälkeen. Luvattuja investointeja ei ole toteutettu eikä liiketoimintaa kehitetty. Osa kohteista on ollut suljettuna omistajanvaihdoksesta saakka.

Matkailuyritysten lisäksi venäläiset ovat hankkineet kuutostieltä hallintaansa huoltoasemia.

Kylpylät ja lomakylät

Kaupoille on päästy monin eri verukkein kohteesta riippuen. Jonnekin on hahmoteltu luksuslomakylää tai kylpylää. Toisaalla on ostettu autiotiloja, vanhoja leirikeskuksia ja koulurakennuksia suvun lomakohteeksi.

On myös hankittu metsäpalstoja ja tontteja tulevaa liiketoimintaa silmälläpitäen. On luvattu talouden piristysruisketta: tuotantotiloja, logistiikkakeskuksia ja varastohalleja.

Yhteistä hankkeille on suunnitelmien kuivahtaminen ja hankkeiden kariutuminen. Lainhuuto on haettu, mutta kaupantekohetkellä luvattu liiketoiminta: tuotantotilat, kylpylät ja lomakylät, ovat jääneet säännönmukaisesti toteutumatta.

Yksityiskäyttöön hankituilla maatiloilla ja muilla kiinteistöillä käväistään harvakseltaan. Kiinteistöverot, yksityistiemaksut ja muut velvoitteet jäävät hoitamatta, eikä omistajia tavoiteta.

Hankinta aktiivista

Aluehankinta on ollut aktiivista. Lehdissä olleiden ostoilmoitusten lisäksi venäläisostajien edustajat ovat käyneet kolkuttelemassa isäntien ja yrittäjien ovia valmiiksi katsottujen maa-alueiden ja kiinteistöjen toivossa.

Monin paikoin löytyy näyttöä siitä, että maanhankintaa on valmisteltu verkostojen avulla jo pitkään ennen varsinaista kaupantekoa. Kauppojen edistäjiksi on houkuteltu aluehallintoväkeä, maakuntaliittojen ja seutukunnallisten kehitysyhtiöiden henkilökuntaa. Kiinteistöhankintojen puolestapuhujiksi on sitoutettu erilaisin täsmätoimin kohdekuntien virkamiesjohtoa sekä poliitikkoja.

Osa kunnista on tukenut hankkeita myös taloudellisesti muun muassa tiestöä ja kunnallistekniikkaa rakentamalla.

Venäläisten toteuttamien maa- ja kiinteistökauppojen täsmällistä kokonaismäärää ei tiedetä edelleenkään. Todellisten omistajien tavoittaminen on työlästä, koska hankinnoissa on usein hyödynnetty yrityksiä sekä suomalaisia bulvaaneja.

54

112

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nämä kaupat ovat herättäneet kummastusta

   Skinnarvik

   Metsähallitus myi ukrainalaisen liikemiehen omistamalle yritykselle kaksi rantatonttia Kemiönsaarella sijaitsevan Merivoimien Skinnarvikin varikkoalueen sisäpuolelta vuonna 2009. Alueella sijaitsee merivoimien materiaalilaitoksen varastoja, muun muassa ammus- ja räjähdeainevarasto. Varikon suoja-aluetta sisennettiin ja raja-aitoja siirrettiin, jotta ukrainalaistontit saatiin sijoitettua liikkumiskiellolla varmistetun sotilasalueen ulkopuolelle.

   Tontit ovat yhä rakentamattomia. Kaupat tehnyt ukrainalainen liikemies asuu Vantaan kaupungin vuokra-asunnossa. Hän ei tiedä, kuka tontit omistaa tällä hetkellä. Venäjää puhuva liikemies kertoo myyneensä yhtiön osakkeet eteenpäin jo joitakin vuosia sitten Virossa. Samassa paketissa menivät myös Skinnarvikin maa-alueet.

   Uurainen

   Jyväskylän Kangaslammella kaupungin vuokrahuoneistossa asuva venäläispariskunta hankki autiotilan Uuraisilta 2008. Työtön lapsiperhe kertoo ostaneensa maatilan perheen loma-asunnoksi ja virkistyspaikaksi.

   Tila sijaitsee Ilmavoimien harjoitusalueen alapuolella. Alueella toteutetaan taisteluharjoituksia, jotka pitää suojaussyistä suorittaa riittävän kaukana raja-alueelta.

   Venäläinen löysi hylätyn maalaistalon itselleen ilmavoimien salaisen harjoitusalueen alapuolelta.
   Venäläinen löysi hylätyn maalaistalon itselleen ilmavoimien salaisen harjoitusalueen alapuolelta.
   Turun saaristo

   Venäläistaustainen, Suomeen rekisteröity yhtiö on napsinut saaren toisensa perään Turun saaristosta. Hankintoja on tehty säännönmukaisesti kaikkien saaristosta avomerelle johtavien syväväylien varrelta.

   Kymmenen vuoden aikana toteutettujen hankintojen seurauksena Airiston Helmi kykenee tarkkailemaan ja tarvittaessa estämään kaiken meriliikenteen Naantalin ja Turun satamiin.

   Yksi Airiston Helmen saarista sijaitsee Merivoimien suoja- alueen sisäpuolella. Saarelta avautuu näköyhteys kaikkiin ilmansuuntiin. Venäläisomisteisen Lilla Segellotin lähin naapurisaari on Merivoimien aktiivikäytössä oleva Högön saaritukikohta.

   Yhtiö on hankkinut käyttöönsä myös Merivoimien aluskalustoa. Merivoimien materiaalilaitos on velvoittanut yhtiötä muuttamaan Puolustusvoimilta ostettujen alusten värin ja nimen sekaantumisvaaran välttämiseksi. Toimenpiteet ovat jääneet tekemättä ja venäläisomisteiset alukset liikennöivät edelleen Suomen puolustusvoimien tunnusten alla.

   Kuopio, Pirkkala, Kauhava, Kuorevesi, Rovaniemi

   Venäläiset yksityishenkilöt ja yritykset ovat ostaneet kiinteistöjä virkistyskäyttöön sotilaslentokenttien naapurustosta lentomelualueelta ja sotilaskäytössä olevan kiitoradan kynnykseltä. Hornet-hävittäjien tukikohdassa Kuopion lentokentällä Rissalassa venäläisen naisen omistaman heikkokuntoisen talon pihamaalta on suora näköyhteys tutkaan ja tukikohtaan. Kiinteistö vaikuttaa autiolta. Omistajan osoitetiedot ovat virheelliset ja puhelinliittymä suljettu.

   Saarijärvi

   Venäjän parlamentin alahuoneessa, duumassa edustajan avustajana työskentelevä liikemies on haalinut omistukseensa useita alueita Keski-Suomesta Saarijärveltä.

   Erikoisin moskovalaisen poliitikon omistuksista sijaitsee keskellä metsää Kolkanlahdessa. Tontti hankittiin Saarijärven kaupungilta raskaan metalliteollisuuden tarpeisiin vuonna 2008.

   Omistaja rakensi hallin ja kuljetti sinne lastin teräsmetallirullia Magnitogorskista Uralilta. Rullalähetyksen jälkeen hallissa ei ole harjoitettu minkäänlaista liiketoimintaa. Piikkilangoin, sähköportein ja lukuisin kameroin valvotussa teollisuushallissa on ollut hiirenhiljaista jo viiden vuoden ajan.

   Logistisesti hanke on outo. Halli sijaitsee heikkojen tieyhteyksien päässä, kaukana kuljetusten kannalta välttämättömistä rauta- ja valtateistä. Vieressä on kuitenkin yksi Suomen tärkeimmistä tietoliikennemastoista. Puolustusvoimien hallinnoimalla alueella sijaitseva masto välittää Suomen turvallisuuden kannalta keskeistä viestiliikennettä.

   Saarijärvellä on operoinut maanhankinnassa myös toinen venäläinen liikemies.

   Pietarilainen Dennis Fokin etsiytyi edustajiensa välityksellä kaupungin virkamiesjohdon lähipiiriin vuonna 2008. Fokinilla on yhteys Venäjän entiseen viestintä- ja informaatioteknologiaministeriin ja presidentin neuvonantajaan Leonid Reimaniin.

   Fokin tavoitteli moniportaisessa maanhankintasuunnitelmassaan kaikkiaan yli 200 hehtaarin suuruista maa-aluetta. Liikemies lupasi tuoda talousvaikeuksien kanssa kituvaan maaseutukaupunkiin työpaikkoja ja verotuloja kylpylän ja lomakylän keinoin. Ensin oli määrä saneerata kylmenevä korpimotelli luksusluokan terveyskylpyläksi, sitten rakentaa lähes 20 000 kerrosneliön verran huviloita. Hankekokonaisuus kariutui ja hotellista ryhdyttiin puuhaamaan kyberkeskusta.

   • Anonyymi

    Fokin on liikekumppaneineen hankkinut maata myös Pirkanmaalta Sastamalan Ellivuoresta tietoliikennemaston juurelta. Hän omistaa yhtiöidensä kautta maa-alueen myös Helsingistä, Vuosaaren satamasta.

    Fokin vaikutti matkapuhelinliittymiä välittäneessä venäläistaustaisessa Cubiossa. Operaattoritoiminta sulkeutui yllättäen viime huhtikuussa. Cubio Communications rantautui Suomeen 90-luvun lopussa. Yhtiö harjoitti operaattoritoimintaa Elisan matkapuhelinverkossa.

    Rajavartioasemat

    Valtion kiinteistöomaisuutta hallinnoiva Senaatti-kiinteistöt on myynyt vuoden 2006 jälkeen pois kaikkiaan 33 raja- ja merivartioasemaa.

    Neljä Senaatin myymistä rajavartioasemista on päätynyt jatkokauppojen seurauksena helposti jäljitettävään venäläisomistukseen. Venäläisten suoraan omistamat asemat sijaitsevat Lappeenrannassa, Imatralla, Parikkalassa ja Kiteellä.

    Omistuksia voi olla enemmänkin, mikäli kaupoissa on käytetty suomalaisia välikäsiä.

    Kuutostie

    Loviisasta Kajaanin liikennöivä valtatie kuusi on ollut venäläisten sijoittajien suosiossa. Valtatien varrelta löytyy kolmisenkymmentä uinuvaa venäläistaustaista matkailu- ja majoitushanketta.

    Kiinteistöt ovat hiljenneet kauppojen ja lainhuudatusten jälkeen. Luvattuja investointeja ei ole toteutettu eikä liiketoimintaa kehitetty. Osa kohteista on ollut suljettuna omistajavaihdoksesta saakka.

    Matkailuyritysten lisäksi kauppoja on tehty huoltoasemista.

    Oligarkkirannikko

    Suomen rannikolta Naantalista itäiselle Suomenlahdelle piirtyy nauhamainen venäläisomistus. Merirajasta on siirtynyt venäläisomistukseen systemaattisen maanhankinnan seurauksena suuria rantakiinteistöjä ja laajoja vesialueita.

    Rantatiloista muodostuu Suomen rannikolle Itämeren rantaviivaa mukaileva muuri. Merkittäviä kiinteistökauppoja on tehty myös kauempana rantaviivasta.

    Ostajina on ollut Venäjän valtiojohdon lähipiiriin kuuluvia liikemiehiä sekä heidän edustajiaan. Huomattavalla osalla kauppoja tehneistä liikemiehistä on joko suoria tai epäsuoria yhteyksiä Kremliin, presidentti Vladimir Putinin hallintoon. Joukossa on presidentin virkakuntaa ja muuta lähipiiriä muun muassa neuvostoaikaisen turvallisuuspalvelun, KGB:n entistä henkilökuntaa.

    Ruotsinpyhtää

    Pietarilainen liikemies hankki Ruotsinpyhtäältä yrityksensä lukuun 10 hehtaarin suuruisen maa-alueen kylpylää, tuulitunnelia ja surffausallasta varten. Maa-alue sijaitsee Suomen puolustuksen kannalta tärkeän, puolustusvoimien omistaman Haukkavuoren suurtehotutka-asema välittömässä läheisyydessä. Asemaan liittyvä tietoliikennemasto jää pietarilaisen omistaman maa-alueen sisäpuolelle.

    Kylpylähotelli ja aerodynaaminen tuulitunneli valmistuivat vuosi sitten. Liiketoiminta on ollut kituvaa ja raskaasti tappiollista alusta lähtien.


  • Anonyymi

   Aloittaja on ihan kelvollinen ja kehityskelpoinen satu- setä noin aloittelijaksi,

   • Anonyymi

    Hinttari voi mennä tarkistamaan tiedot jos haluaa


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Mitä meidän valtiovalta oikein tekee? Nikkuuko se onnensa ohi? Kuuluuko tällaisten asioitten valvonta puolustusministerille?

    Tämä viimeinen saariostos, joka muistaakseni on Paltamossa, hämmästyttää aivan valtavasti.
    Se rakennusten määrä, joka sinne on suunnitteilla rakentaa, ei todella näytä tavalliselta huvilasuunnitelmalta.

    Kuinka tällainen on mahdollista? Eihän suomalaiset saa ostaa Venäjältä yhtään minkäänlaista maapalstaa. Kuinka on mahdollista, että venäläiset pystyvät ostamaan maita mistä päin Suomea tahansa?

    Meidän valtion virkamiehet ja hallinto on aivan kykenemätön hoitamaan tätä maata. Luovutetaan pikkuhiljaa koko rakas kotimaamme viholliselle., tuollaiselle arvaamattomalle naapurille, jonka toimiin ei ole luottamista pennin vertaa.

    HERÄTKÄÄ SUOMEN PUOLUSTUSVOIMAT VALVOMAAN HIEMAn TARKEMMIN TÄMÄN KOTIMAAMME MYYNTIÄ!!


  • Anonyymi

   Peruste tälle kaikelle on Se:
   Meneppä venäjälle ja ilmoita että "haluan ostaa maata"?
   Sinulle nauretaan päin naamaa ja vastataan "Ei onnistu".

   Se että venäläiset saavat ostaa suomesta maata johtuu ainoastaan
   suomen valtiosta joka sallii ulkomaalaisten ostaa isänmaatamme?

   Se miksi valtio sen sallii sitä pitää kysyä äänestäjien valitsemilta
   päättäjiltä joiden palkan suomen valtio maksaa
   veronmaksajien rahoilla????????????+

  • Anonyymi

   Kaikista paras keino on estää Suomen joutumista ulkomaiden omistukseen olemalla myymättä mitään mutta tämä onnistuu vain täysin valtiojohtoisessa taloudessa. Venäläisten erottelu muista ostajista ei nyt tasapuolisuuden nimisssä ole korrektia mutta Suomi myytiin NATOlle jo ajat sitten isäntämaasopimuksella.

   • Venäläisten ostajien erottelu onnistuu helposti, kun lainsäädäntöä muutetaan niin, että maanmyynti on mahdollista vain EU:n asukkaille.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Venäläisten ostajien erottelu onnistuu helposti, kun lainsäädäntöä muutetaan niin, että maanmyynti on mahdollista vain EU:n asukkaille.

    Tämä pitäisi tehdä välittömästi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä pitäisi tehdä välittömästi

    Aivan, kuten lunastukset myös.


   • Anonyymi

    Mieluummin NATON valvonnassa kuin Venäjän valvonnassa. Siihen sentään uskaltaa luottaa, kuten niin monet Euroopan maat luottavat turvallisuutensa sen käsiin.

    Nyt olisi korkea aika liittyä Natoon. Ei ole kuin ajan kysymys, että Venäjä tekee meille KRIMIT.
    Se on hyvin helppoa, koska tukikohtia on rannat ja sisämaa täynnä. Siinä on Suomen hyvin vaikea puolustautua, kun naapuri on jo linnoittautunut joka puolelle.


  • Anonyymi

   Älkää uskoko aloittajaa hänellä on pienestä asti ollut erittäin vilkas mielikuvitus.

  • Anonyymi

   Israel osti kokonaisen saaren Karjalan lennoston tukikohdan vierestä.

   • Anonyymi

    Kasaari Venäläiset?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kasaari Venäläiset?

    Sio-Venäläiset?


   • Anonyymi

    Saksalaiset ovat ostaneet rajavartioasemia itärajalta.


  • Anonyymi

   Se että venäläiset saavat ostaa suomesta maata johtuu ainoastaan
   kokoomuksesta, joka sallii ulkomaalaisten ostaa yrityksiämme ja teollisuuttamme ja tyrkyttävät niitä suorastaan pilkkahintaan.

   • Anonyymi

    Nyt nämä viimeiset kaupat tehtiin kyllä nykyisen hallinnon aikana eikä kukaan hanttiin pannut. Ei siinä Kokoomuksella ole ollut osaa eikä arpaa.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    suomen tutkaasemien vierestä yllättäen ostettu maata!!!!


   • Anonyymi

    Linkissä tutkittua tietoa aiheesta


  • Anonyymi

   Kukaan ei ole väittämässä, että Venäjä olisi heti kohta hyökkäämässä Airiston Helmen avulla, vaan se on ilmiselvä "nukkuva tukikohta" potentiaalisten kriisitilanteiden tarpeita varten, missä tilanne lännen kanssa on jo vakavasti eskaloitumassa. Silloin ensiaskel Venäjän tärkeimpien alueiden turvaamiseksi on Suomen valtaus - kts. karttaa. Aivan, kuten toisen maailmansodan aattona Suomi ja Baltia olivat NL:lle ensisijaisen tärkeitä puskurivyöhykkeitä "turvattavaksi".

   Siksi 5. kolonna tälläkin palstalla niin raivokkaasti vastustaa myös liian tehokasta F-35:sta, koska se ikävästi liikaa hankaloittaisi Venäjän "puolustautumista pahaa" länttä vastaan.

   Eli nukkuva tukikohta otetaan käyttöön tilanteen niin vaatiessa, mitä tilannetta ei ehkä koskaan tule. Vai väittääkö joku typerys, etteikö Venäjä varautuisi ja valmistautuisi koko ajan mahdollisiin kriiseihin lännen kanssa?

   Vain hyödyllinen idiootti väittää, ettei Venäjä varustautuisi konfliktiin lännen kanssa kaikin käytettävissä olevin keinoin, koska Kremlin vainoharhoissa NATO hyökkää hetkenä minä hyvänsä taistellen viimeiseen suomalaiseen, mitä sotarummutusta venäläinen media onkin päivittäin hysterisoinut jo useita vuosia..

   • Anonyymi

    Itädildon natokauhu on silmiinpistävää


  • Anonyymi

   En malta olla ihmettelemästä, miksi tämän yksinkertaisen faktan tunnustaminen tuntuu monelle suomalaiselle olevan niin kovin vaikeaa? Siis sen, että Venäjä ei ole tyytynyt valmistautumaan sotaan, vaan on vallannut vieraita alueita asevoimiaan käyttäen. Georgia meni monelta varmaankin vähän ohitse tai sitä pidettiin yksittäisenä "sisäpoliittisena asiana". Nyt sama selittely ja tosiasioiden kiertely jatkuu Krimin ja Ukrainan suhteen.

   Mitä sitten pitäisi tapahtua, että se osa suomalaisista tunnustaisi tosiasiat eli Venäjän doktriiniin kuuluvan asevoimien käyttämisen suvereeneja naapureitaan kohtaan? Sittenkö vasta, kun - talvisodan uutisotsikkoa käyttäen - "ryssän linnut surisevat Helsingin taivaalla"? Ettei silloin vaan olisi liian myöhäistä.

  • Anonyymi

   Venäjä tietenkin pyrkii siihen ettei niiden tarvis käyttää ydinaseita esimerkiksi suomen valtaamiseen ja lamauttamiseen sotilaalliseti
   Sen tähden ostavat stratekisilta paikoilta maata.
   Pyrkivät siis näillä maaostoilla minimoimaan suomen kansan kärsimykset jos tilanteet eskaloituu...

   • Anonyymi

    Ja tilannehan eskaloituu jos venäjältä alkaa tulla pieniä vihreitä miehiä tänne... tilannehan alkaa kohta olla ajankohtainen kun Valkovenäjän tilanne kuumenee..


  • Anonyymi

   Mitä todisteita kätyri vatii lisää???

  • Anonyymi

   No voi voi on ostaneet maata ja mökin jonkin tutkan toimintasäteen alueelta. Raikki Suomen mökit on tutkan toimintasäteen sisäpuolella, Airistolla ei varmasti alue ollut syväväylän alueella eli vainoharhaiset jutut senkun jatkuu mutta ei mitään puhetta isäntämaasopimuksesta jolla koko Suomi myytiin NATOlle

   • Anonyymi

    Oikein hyvä, jos Suomi liittyy Naton jäseneksi. Suomi ei ole koskaan turvassa tuolta kierolta naapurilta.

    Suorastaan hirvittää, kuinka paljon noita maa-alueita on Suomessa ympäri joka puolella.

    Onko mikään muu maa noin sinisilmäinen, että luovuttaa maitaan vihollismaalle. Venäjä on katkera siitä, että niin monet kumppani maat liittyivät EU:n jäseneksi.

    Siksipä se ennen pitkää haluaa laajentaa alueitaan ja mikä on paremmalla hollilla kuin Suomi,
    joka ei uskalla liittyä Natoon, koska pelkää Putinin reaktioita.


  • Anonyymi

   Ollaan oltu liian sinisilmäisiä nimenomaa venäläisten maaostoille. Turvallisuusuhka on ilmeinen. Helppoa olisi tehdä rajoitteet tämäntapaiselle toiminnalle. Rajan itäpuoleltahan ei edes karjalataustaiset voi ostaa omien isovanhempien entisiä maapalstoja. Eikä käydä katsomassakaan, ilman erikoislupaa, jos liian lähellä rajaa.

  • Anonyymi

   Toveruus ei ole molemmin puoleista.

  • Anonyymi

   Miksi Venäjän pitäisi ostaa maata Suomesta,kun nämähän on heidän otettavissa muutamassa tunnissa jos tarvitsevat ja täysin ilmaiseksi.

   • Anonyymi

    Näinhän se on tehnytkin, kunnioittamatta solmimiaan sopimuksia. Niillä ei ole ollut kuin paperin arvo, kun oma etu on kyseessä. Valtiolta kun menee uskottavuus ja luotto, siitä muodostuu hylkyvaltio. Samalla ystävät kaikkoavat.


  • Anonyymi

   Venäjä ei tarvitse ystäviä eikä sen tarvitse olle kielipitkällä nuolemassa mihinkään suuntaan, kuten Suomen on näitä "ystäviä" nuoltava ja otettava ensin näiden edut huomioon kuin omat.

  • Anonyymi

   Samaan aikaan, kun Venäjä on kehittänyt omaa tieverkostoaan kohti Suomen rajaa ja vaatinut Parikkalan avaamista henkilöliikenteelle, ovat venäläiset sijoittajat häärineet aktiivisesti Suomen puolella Loviisasta Kajaaniin liikennöivällä valtatie kuudella.

   Tien varrelta on ostettu lukuisia suuria kiinteistöjä ja huoltoasemia.

   Kauppoja on tehty myös kouluista, leirikeskuksista ja muista julkisista rakennuksista. Kiinnostus on kohdistunut liikekiinteistöjen ja julkisten rakennusten lisäksi myös maa-alueisiin ja yksityisiin asuinkiinteistöihin.

   Hankintoja on tehty ainakin Loviisasta, Lapinjärveltä, Kouvolasta, Luumäeltä, Lappeenrannasta, Imatralta, Ruokolahdelta, Rautjärveltä, Parikkalasta, Kiteeltä, Tohmajärveltä, Joensuusta, Kontiolahdelta, Juualta, Nurmeksesta, Valtimolta, Sotkamosta ja Kajaanista.

   Kuutostien lähialueiden lisäksi sijoittajat ovat hakeneet sopivia kiinteistökohteita myös Karjalan radan ja varuskunta alueiden naapurustosta.

   Kiinteistökauppoja on tehty ainakin Vekaranjärven ja Utin varuskunta-alueiden lähimaastossa Kouvolan Valkealassa.

   Vekaranjärvellä toimii Karjalan Prikaati ja Utissa Utin Jääkärirykmentti

  • Anonyymi

   Minkä takia Venäjä/venäläiset hankkisivat Suomesta mm. huoltoasemia??? Tai maa-alueita??? Ja miksi juuri varuskunta-alueiden tuntumasta useilla paikoilla??? Ja näitä hankintoja on ilmeisesti ollut aika paljon viime vuosina. Monet näistä hankinnoista on sijoittuneet juuri strategisisille alueille monin paikoin, myös etelärannikolla saaristossa kuten uutisoitiin viime vuoden puolella. Ei toi nyt kyllä ihan normaalilta toiminnaltakaan vaikuta.

   Ja miksi he rahtaavat kalustoa ja perustavat varuskuntia Suomen rajan lähettyville? Suomen suunnalta Venäjä ei voi odottaa mitään uhkaavaa realistisesti, joten mitään todellista perustetta lisääntyvälle sotilaalliselle varustautumiselle ei ole. Ja vaikka Venäjällä ei olisikaan mitään aikomuksia kohdistaa Suomeen mitään toimia, niin silti kyllähän kaikki tuo aikalaillakin vaikuttaa jonkinlaiselta varautumiselta sellaiseen tilanteeseen, että jos joskus tulee jotain tarvetta, niin on hyvät asemat valmiiksi jo vastustajan omalla alueella ja on varustauduttu. Ei tuollaista toimintaa pitäisi sallia missään olosuhteissa, etenkään Venäjän ollessa kyseessä, kun kerran todistetusti on rikollisvaltio joka hyökkäilee naapuriensa kimppuun jatkuvasti ja vähän jo kauempanakin tätä nykyä.

  • Anonyymi

   No jos tehdään yllätyshyökkäys (kuten Venäjä toimii), niin se on ihan se ja sama tietääkö vastustaja (Suomi) näistä kohteista etukäteen vai ei. Eipä niitten ympärillä ole joukkoja valmiina torjumassa hyökkäystä ja kyttäämässä 24h, että mitä näissä paikoissa oikein tapahtuu. Olihan Krimilläkin oikein Venäjän oma tukikohta josta se nopeasti ja kätevästi siirsi joukkonsa Ukrainan puolisille alueille. Näihin paikkoihin voidaan piilottaa materiaalia ja joukkoja valmiiksi ja hyvissä ajoin valmistella kaikki ennen hyökkäystä. Näistä paikoista voidaan sitten nopeasti hyökätä lukuisiin kohteisiin ja ottaa niitä haltuun, tai tuhota. Ja mikä sen parempaa ja tehokkaampaa kuin että huolto ja varastot (ainakin osin) on jo valmiiksi paikalla siellä mihin hyökätään. Hankituille maa-alueille voidaan myös piilottaa runsaastikin erilaista materiaalia. Noista huoltoasemien hankinnoista (mikä on erittäin outoa) mm. tulee mieleen, että niiden avulla voidaan tehdä salaisia polttoainevarastoja ympäri Suomea näille maa-alueille ja varastoihin.

   Ja tästä tuli mieleeni, että Teboilinhan muuten myös omistaa Lukoil, eli venäläinen öljy-yhtiö.

   Ja tähän liittyen huomasin Wikipediassakin mielenkiintoisen tekstin:

   "1960-luvulla yhtiö laajensi toimintaansa tavalla, joka herätti huomiota. Yhtiö rakensi pieniin, muutaman traktorin käsittäviin kyliin huoltoasemia, joissa oli valtavat dieselpolttoainetankit. Asemat herättivät paikallisissa lähinnä huvittuneisuutta, mutta Suomen puolustusministeriössä pantiin huolestuneena merkille, että yhteistä noille, tuolloin Neuvostoliiton omistuksessa olleen yhtiön asemille, oli itärajan läheisyys. Spekuloitiin, että suuriin dieseltankkeihin olisi varattu polttoainetta esimerkiksi Neuvostoliiton panssarivaunuille mahdollistaen nopeamman etenemisen mahdollisessa sotatilanteessa."

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Jokohan meidän turvallisuudesta vastaavien olisi herättävä ruususen unestaan, ja annettava selvitys miten Suomi selviytyy mahdollisesta selkkauksesta puolustusliiton ulkopuolella. Yksinhän emme pärjää, on todettu korkealta taholta.

  • Anonyymi

   Monta venäläistä sotilasta asuu jo Suomessa? Tämä on erittäin hyvä kysymys,vuosittain Suomeen tulee 3000 venäläistä!

   • Anonyymi

    95% työllistyy kirpputoreilla. Loput myy varas...tavaroita netissä.


  • Anonyymi

   Jos hyvin käy niin ennustuksien mukaan väestö pienenee erittäin nopeasti Venäjällä.

   YK: n ennusteen mukaan Venäjän väestö laskee 124,6 miljoonaan vuoteen 2050 mennessä ja 83,7 miljoonaan vuoteen 2100 mennessä.

   Toki voi mennä huonomminkin jolloin lasku ei ole noin raju. Väkeä alkaa olla niin vähän että Siperiaa saa taivaltaa aika matkan löytääkseen parittelukumppanin eikä se välttämättä ole homo sapiens lajia.

   Mikä sinänsä tuskin haittaa Igoria.

  • Anonyymi

   Suomen vientiteollisuus sakkaa pahemman kerran ja vieressä olisi potentiaalinen kumppani, mutta kun tuo EU.
   Olisikin korkea aika ottaa lähtöpassit sekä EU:sta ja eurosta, muuten näemme ennen kokemattomman konkurssiaallon.
   Venäjä pärjää, se on nähty, mutta meille koittaa kusiset ajat.

  • Anonyymi

   Se joka tarvitsee rahaa myy.
   Ja se jolla sitä on ostaa.
   Sitten ovat nämä parantumattomat pelkoonvaipuneet, jos heitä autettaisiin ongelma katoaisi.

   • Anonyymi

    Tarkoitatko Suomen turvallisuusviranomaisia, jotka uhkia ovat tuoneet esiin........ Venäjän omat talousongelmat, ja rajoitteet ovat suurin syy kauppamme vähyyteen. Jo ennen pakotteita Venäjä seisotti mm. Valion kuormia rajalla, milloin minkäkin tekaistun syyn takia. Normaalina naapurina tietysti kauppamme olisi ehkä suurinta juuri Venäjän kanssa. Nyt se lukeutuu kääpiöihin, joista tuotava rajoittuu lähinnä energiaan. Ja hallinto suosii omaa tuotantoa hankinnoissaan, epäreilulla hinnoittelulla tuontituotteille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitatko Suomen turvallisuusviranomaisia, jotka uhkia ovat tuoneet esiin........ Venäjän omat talousongelmat, ja rajoitteet ovat suurin syy kauppamme vähyyteen. Jo ennen pakotteita Venäjä seisotti mm. Valion kuormia rajalla, milloin minkäkin tekaistun syyn takia. Normaalina naapurina tietysti kauppamme olisi ehkä suurinta juuri Venäjän kanssa. Nyt se lukeutuu kääpiöihin, joista tuotava rajoittuu lähinnä energiaan. Ja hallinto suosii omaa tuotantoa hankinnoissaan, epäreilulla hinnoittelulla tuontituotteille.

    Valjohan on venäläinen yritys
    Kuten muutkin pörssiyhtiöt


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitatko Suomen turvallisuusviranomaisia, jotka uhkia ovat tuoneet esiin........ Venäjän omat talousongelmat, ja rajoitteet ovat suurin syy kauppamme vähyyteen. Jo ennen pakotteita Venäjä seisotti mm. Valion kuormia rajalla, milloin minkäkin tekaistun syyn takia. Normaalina naapurina tietysti kauppamme olisi ehkä suurinta juuri Venäjän kanssa. Nyt se lukeutuu kääpiöihin, joista tuotava rajoittuu lähinnä energiaan. Ja hallinto suosii omaa tuotantoa hankinnoissaan, epäreilulla hinnoittelulla tuontituotteille.

    Mitä vähemmän riippuvuutta Venäjään sitä parempi. Diktatuuri Venäjä käyttää aina kun mahdollista kiristystä lisätäkseen vaikutusvaltaansa pienempiin naapureihinsa.


  • Anonyymi

   Trollit vähättelevät venäjän maa-alue ostoja,mutta se on trollin tehtävä

   • Anonyymi

    Niin, eihän puolustuspolitiikassakaan Suomen etu ole ensisijainen trollien mielipiteissä.


  • Anonyymi

   Venäläisille pitää antaa mahdollisuus ostaa mökkejä, tontteja itä-Suomesta ja samalla piristää alueen heikentynyttä elinvoimaa.

   • Anonyymi

    Hyvin pärjätään ilmankin,kotimaan matkailu oli kesällä suuressa suosiossa ,majoitusliikkeet täynnä ja venäläiset loistivat poissaolollaan


  • Anonyymi

   Se että naapurimaat haluavat kehittää omaa maanpuolustustaan ei suinkaan tarkoita että ne valmistautuvat hyökkäämään Venäjälle. Tämäkin tiedetään Venäjän johdossa.

   On vain kaksi todellista syytä miksi Venäjä haluaa rajoittaa naapurimaiden oikeutta omaan maanpuolustukseensa.

   1. Putinin diktatuuri oikeuttaa oman maansa poikkeustilan sekä erilaisten turvallisuusjoukkojen ja asevoimen lisäämisen väittämällä syyksi ulkoa tulevaa uhkaa.
   - todellisuudessa kyseinen valtion sisäinen väkivaltakoneisto on tarkoitettu diktatuurin oman vallan varmistamiseen.
   - sisäisen turvallisuuden joukkojen on tehtävänä myös estää kaikki Venäjällä toimiva vapaa tiedonvälitys. Siksi tämäkin esitetään hyökkäykseksi.

   2. Putinin hallinto ei halua itsenäistyneiden naapurimaiden liittyvän esim. NATO:n jäseniksi koska se estää 100 %:in varmuudella Venäjää palauttamasta Neuvostoliiton romahduksen jälkeen irtautuneita valtioita takaisin omaan hallintaansa.
   - näihin, aikaisemmin Venäjän imperiumin alaisuudessa olleisiin, valtioihin kuuluu myös Suomi.

   Kolmas asia jonka Putin ja hänen taustallaan oleva hallintoeliitti haluaa estää on hallinnosta riippumaton media sekä koti- ja ulkomaiset riippumattomat tiedotusvälineet. Toki tavallisen kansan eristämisestä muusta maailmasta aiheuttuu paljon muutakin haittaa Venäjän yhteiskunnalliselle kehitykselle. Venäjän johdossa tiedetään erittäin hyvin että maa on taloutensa osalta mitättömän pieni tekijä maailman markkinoilla. Siksi Putin pyrkii nostamaan esille asevoimansa. Todellisuudessa nekin ovat kyvyiltään vaatimattomat verrattuna mm. NATO;n tai Kiinan sotilaalliseen kapasisteettiin.

   Kaikesta tästä huolimatta on ymmärrettävää että Suomessa tunnetaan huolta Venäjästä

  • Anonyymi

   Iltalehden mukaan suojelupoliisi nostaa eduskunnan hallintovaliokunnalle antamassaan lausunnossa esiin ulkomaalaisten kiinteistö- ja maakaupat, ”joissa ei näyttäisi olevan liiketaloudellista tai kiinteistön tavanomaiseen käyttöarvoon liittyvää logiikkaa”.

   Supo epäilee, että näitä ulkomaalaisten – käytännössä Venäjän tai venäläisten – Suomesta ostamia kiinteistöjä saatetaan käyttää tunnuksettomien sotilasjoukkojen majapaikkoina.

   Iltalehden artikkelissaan siteeraamaan lausunnon mukaan ”toimenpiteitä, joissa saattaa olla kyse valmistautumisesta tulevaan vaikuttamiseen kriisitilanteessa, havaitaan jatkuvasti”.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   224
   14729
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13435
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9044
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6462
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   234
   3783