Kaipola ei lakkauteta jos vaatimuksiin suostutaan

Anonyymi

Pesosen viesti oli selvä , palkat alas. Onko tämä totta , palkat kaatoivat Kaipolan?

35

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikki näyttää ihan piirretyiltä ilman söpöysvaroitusta.

    • Anonyymi

      Kimmo Sasi on kerrankin oikeassa. Kun tehtaita ja liikennettä lakkautetaan niin päästöt ja myös verotulot vähenevät. Vihreät haluavat Suomesta naturareservaatin, jossa ei mitään nykyistä toimintaa ole. Ruokakin saadaan metsästämällä, joten aseisiin nämä viherkepotkin joutuvat turvautumaan ja ruoka valmistetaan nuotilla kun sähkönjakelukin on seis.

      • Anonyymi

        Upm kymene saa sähköveron palautusta joka 2 milkoonas

        Eikö tj tiedä tätä vai eikö haluu julkituoda
        Totuuttakaan

        Sannukka mämmonem
        Kempeleen tieto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Upm kymene saa sähköveron palautusta joka 2 milkoonas

        Eikö tj tiedä tätä vai eikö haluu julkituoda
        Totuuttakaan

        Sannukka mämmonem
        Kempeleen tieto

        Kaipolan tehtaalla on oma höyryturbiini jauhamassa sähköä. Eli, sähkökin tulee omasta takaa ja on halpaa. Ei mitään sähkönsiirto hintoja.


    • Anonyymi

      Akkalauma lähtee joukolla kaakattamaan tehtaalle ja torille, tuoden ilosanomaa Suomen köyhälle kansalle!😂😭🤣

    • Anonyymi

      Suomen pahin ongelma on Häkämies ja rahanahneet yritysjohtajat.

      Pesonen on hyvä esimerkki. 7 miljoonan vuosiansiot ja syyttää että duunareiden palkkojen takia Kaipolan tehdas lopetetaan.

      Kaipola lakkautetaan huonon yritysjohtajat takia. Pesonen ei osannut hommaansa. Rupesi liian ahneeksi. Ahneus ja omien etujen tavoittelu, meni kaiken edelle.

      • Anonyymi

        paperimiehen palkka on luokkaa 6000 euroa/kk ja lisien kanssa roimasti enemmän.

        Tässä on syy kun lyhyen pikakoulutuksen helppoon hommaan ovat saaneet ja liitot ovat lakoilla puristaneet tehtailta kovat liksat.

        Laskekaa tästä mikä on vuotuinen palkkakuormitus tehtaalle jos siellä on vaikka 300 ukkoa ja akkaa lojumassa mukavilla tuoleillaan. Sivukuluineen yli 10 000 euroa/kk per nuppi eli lähes 50 miljoonaa euroa vuodessa yhdelle tehtaalle.


    • Anonyymi

      Totuus kuitenkin lienee korkeat kustannukset raakapuussa ja kallis hinta jätepaperille.
      Italiassa on laitoksia jotka saavat lähes ilmaiseksi kierrätyskuitua , jolla pystytään pitämään hinta tuotteelle alhaisena. Miksi ilmainen jätepaperi on kallis kuitu käyttäjälle?

      • Anonyymi

        raakapuu ei ole kallista ja yhtiöillä on itsellään laajat metsät ympäri maan ja koko ajan ostavat puuta sisään. Tarvittaessa ostetaan ulkomailta eli Venäjältä.

        Kierrätyspaperi itsessään ei maksa oikeastaan mitään, ei muuta kuin kuljettaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        raakapuu ei ole kallista ja yhtiöillä on itsellään laajat metsät ympäri maan ja koko ajan ostavat puuta sisään. Tarvittaessa ostetaan ulkomailta eli Venäjältä.

        Kierrätyspaperi itsessään ei maksa oikeastaan mitään, ei muuta kuin kuljettaa.

        Valitettavasti puun hinta on korkea paperista saatuun hintaan nähden. Jätepapeti kuiskaus ja kerääminen maksaa liikaa.
        Sellun hinta kestämättömän korkea kuljetukselleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valitettavasti puun hinta on korkea paperista saatuun hintaan nähden. Jätepapeti kuiskaus ja kerääminen maksaa liikaa.
        Sellun hinta kestämättömän korkea kuljetukselleen.

        ei sellun hinta johdu kuljetuksesta kun sitä viedään täältä kaukomaille ja asiakkaat maksavat.

        Tänne on rakennettu uusia sellukoneita eikä se tähän lopu. Sellun tarve on suuri jatkossakin.


    • Anonyymi

      Pesosen vuosipalkasta voisi liipaista 6,9 miljoonaa. Vaikutus olisi sama kuin jos 400 paperimiehen vuosiansioita alennettaisiin 17250 e/ukko. Esimerkki kertoo kuka on ahne ja minkä vuoksi tehdas ei kannata.

      • Anonyymi

        eikö tulisi kaikkein halvimmaksi kun koko tehtävä lakkautettaisiin? Ei menisi senttiäkään johtajan pakkaan


    • Anonyymi

      Kun hallituspuolueet ovat ilmoittaneet puolittavansa autoliikenteen ja luhentämään sekä työviikkoa että työpäivää, on myöhäistä vetää sitä takaisin.
      Ne tavoitteet ovat edelleen siellä odottamassa sopivaa hetkeä.

      Sellutehdas tehdään 50nvuodeksi ja paperitehdas melkein yhtä pitkällä tähtäimellä. Kukaan ei halua ottaa sitä riskiä, että kahden tai viiden vuoden kulutta päätetäisiin taas toisin.

      Poukkoilu on pahasta ja vie luottamuksen, vaikka toimet vedettäisiinkin takaisin.

    • Anonyymi

      Tehtaan sulkemista on varmasti suunniteltu jo pitkään, mutta hyvään saumaan tiedon julkistivat.
      Ei todellakaan ole kansan oikeustajun mukaista että olemattomasti koulutettu ja fyysisesti sekä psyykkisesti helppoa työtä tekevä paperityöläinen tienaa paljon enemmän kuin korkeasti koulutetut vaativia töitä tekevät. Ay-liikkeet ovat Suomessa sahanneet omaa oksaa poikki lakkoiluillaan. Nurin vaan kannattamattomat puljut ja työntekijät nöyrästi etsimään uusia haasteita. Ennemmin suuryhtiön johtajalle sallii miljoonatulot kuin jollekin formulakuskille.

      • Anonyymi

        Sauma ei ollut sattuma.
        SDP:n ja Vihreiden tavoitteet johtavat siihen, että tulevaisuudessa tehtaasta tulee vielä tarpeettomampi.


      • Anonyymi

        Julkisella Suomen parhaat mediaanipalkat. Tonni pois palkasta säästöä 600 miljoonaa kuukaudessa.


    • Anonyymi

      Kovat on oikeiston/kokoomuksen aseet taistossa hallitusta vastaan.
      Ei voisi tapahtua esim Ruotsissa tai Norjassa.
      Mutta tällaisia johtajia Suomessa kasvaa..!!!!!
      Pesosia.......

      • Anonyymi

        Vasemmistohallitus on kädetön. " Oliko tämä nyt tehtävä " totesi kassaneiti Marin. Nainen ei tajua että hän on pääministerinä. Kassaneidille tyypillinen toamus " voi voi "


    • Anonyymi

      Eikö Ahne Pesosen voisi vaihtaa esinm 6,5 miljoonaa halvempaan? Lehteen työpaikkailmoitus ja vuosipalkaksi 500.000 e, eikö tule hakemuksia päteviltä ja kokeneilta johtajilta?

    • Anonyymi

      Palkat eivät kaataneet Kaipolaa. Kaipolan kaatoi sen helppous.
      Ruotsiin ja Saksaan verrattuna, Suomessa potkujen antaminen on huomattavasti helpompaa ja halvempaa.

      Työvoimakustannukset eli työnantajan sosiaalivakuutusmaksut mukaan lukien oli Suomessa viime vuonna 37 euroa, Ruotsissa 40,2 euroa ja Saksassa 40,9 euroa.
      Eli, työntekijä tulee työnantajalle Suomessa halvemmaksi kuin Ruotsissa tai Saksassa.

      Yritysjohtajien ahneus, potkujen helppous ja edullisuus kaatoi Kaipolan tehtaan.

      • Anonyymi

        Kallis raaka aine kaataa Kaipolan , ei palkat.


      • Anonyymi

        puhut vähä mutta asiaa nämä ahneet patruunat kuinka helvetissä viitsivät jauhaa askaa että työpalkat kaataa vakavaraisen hyvn tuottavan tehtaan kyllä ne on aivan muut asiat .no nythän meillä on työväen hallitus tehkää nyt sellainen laki että irtisanominen tulee yhtä kalliiksi kun saksassa suomessa työmiehelle annetaan haukut ja potku sensijaan saksassa annetaan vuoden palkka .jotta pois puheet ja tekemään irtisanominen kalliiksi.niin loppuu suun soitto herroilta.


    • Olin joskus muinoin kesätöissä paperitehtaalla. Se oli kauan sitten, en tiedä mikä on tilanne tänä päivänä, mutta silloin ainakin tehtaan sisällä oli duunarien välillä iso palkkahaitari. Paperikoneen hoitajilla oli iso palkka, mutta myös iso vastuu. Heidän vastuullaan oli viime kädessä tuliko paperikoneesta ulos myyntikelpoista tavaraa. '
      Vähän tuntuu siltä, että kun tänä päivänä puhutaan paperimiesten palkoista niin puhutaan niistä korkeimmista palkoista, mitä kaikki työntekijät eivät saa.

      Ne duunarien väliset palkkaerot tietenkin menettävät täysin merkityksensä kun ihmetellään palkkaeroja koko yhtiön sisällä. Johtajien palkat ovat globalisaation aikana karanneet taivaisiin. Yhtiöiden sisäiset palkkaerot ovat tähtitieteelliset. Eivät ne duunarien palkat paperitehtaan kannattavuutta ratkaise, mutta mielelläänhän herrat panisivat nekin rahat omiin pohjattomiin taskuihinsa.

      • Anonyymi

        Kyllähän tuossa on kyse ideologiasta. Kapitalisti ei hyväksy hyväpalkkaista työntekijää. Silloin kun NL kaatui amerikkalaiset kapitalistit ilahtuivat, Eurooppaan tuli itäblokista halpamaita, jotka laskivat myös länsi -Euroopan elintasoa ja palkkoja. Amerikan kapitalistit eivät siedä hyvinvoivaa Eurooppaa. Pitää oll, kuten USA;ssakin. Se on OECD-maiden huonoiten palkattu maa. Näin osakkeenomistajalle jää rahaa enemmän, kun ei tarvitsse maksaa hyviä palkkoja.
        Samaan aikaan duunarit USA:ssa tekevät 2-3 työtä / pv, jotta eläisivät.

        Samaahan oikeisto täällä yrittää. Kaipola on yksi esimerkki: voittoa tuottava tehdas lopetetaan, jotta työntekijöillä menesi huonosti. Älkää uskoko kapitalistista mitään hyvää, se koettaa kampittaa duunarin aina, kun vain pystyy. Nyt se näki tuhannen taalan paikan: maassa hätätila - nyt on oikea aika iskeä. Eiköhän saada hyväpalkkaisten paperityöntekijöiden rivit hajalle. "Tämä on sotaa". Työntekijä on luokkavihollinen: se syö meidän yrittäjien pöydässä. Mikä menisi palkkoihin tuleekin meidän pankkiimme, jonka me ohjaamme oitis Cayman-saarille, Helppoa kuin heinänteko - eikö!


    • Metsäteollisuuden tilanne on vaikea ja niin on koko Suomen. Metsäteollisuus tarjoaa työpaikkoja ja tuo rahaa Suomeen. Mietitäänpä mitkä teollisuudenalat tänä päivänä voisivat työllistää ja tuoda rahaa viennistä. Koneteollisuus? - jotain Suomessa on, mutta ei mitään suurta rahasampoa. Meriteollisuus? - suurissa vaikeuksissa juuri nyt. Autoteollisuus? - meriteollisuuden tapaan täysin riippuvainen ulkomaisesta yhtiöstä ja sijoittajista. Kemian teollisuus? - eikös se mennyt norjalaisille? Elektroniikkateollisuus? - kilpailu alalla on armotonta, Nokia suurissa vaikeuksissa. Lääketeollisuus? - yritystä on, mutta vastassa ovat taas hirmuiset globaalijätit. Kaivannaisteollisuus? - hankalaa kun pitäisi Kilpailla maiden kanssa, joissa ei juuri luonnonsuojelusta tarvitse piitata. Tekstiiliteollisuus? - ei mitään saumaa. Kenkäteollisuus? - no vitsit sikseen. Oliko jollain vielä joku muu?

      Sen verran pitäisi metsäteollisuutta ymmärtää, että takeet alalla pitäisi olla, ettei sitä ajeta alas veroilla ja ilmastopolitikkalla. On kyllä maailman kumma ellei täällä Suomessa vähän yli viisi miljoonaa ihmistä voi elää 338 449 km²:n alueella ilmastoa pilaamatta. Vaikka mitä mieltä oltaisiin siitä, mikä ilmaston lämpenemisen on aiheuttanut niin ei siihen Suomella ainakaan ole osaa eikä arpaa. Suomi ei ilmaston lämpenemiseen kykene vaikattamaan kerrassaan yhtikäs mitään vaikka tehtäisiin kansallinen itsemurha.

      • Anonyymi

        Pitää myös muistaa, että olemme kaukana markkinoista. Syrjäinen sijainti ei oikeuta parempaan hintaan, mutta se lisää kustannuksia.

        Vaikka palkat, verot ja muut kulut olisivat samat kuin kilpailijamaissa, olemme silti takamatkalla .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää myös muistaa, että olemme kaukana markkinoista. Syrjäinen sijainti ei oikeuta parempaan hintaan, mutta se lisää kustannuksia.

        Vaikka palkat, verot ja muut kulut olisivat samat kuin kilpailijamaissa, olemme silti takamatkalla .

        älä paskaa jauha vittu se muusta ole kiinn kun herrojen ahneudesta


      • Anonyymi

        Metsäteollisuus on musta aukko Suomen taloudessa. Mihinkään se ei ole suostunut.

        Jos saisin päättää, kansallistaisin koko metsäklusterin - kokonaan. Päästäisiin säätelemään myös ilmastonmuutosta.

        Koko puunjalostusteollisuus on kansallistettava - viimein.

        Olen itse työskennellyt koko prosessin läpi - kuorimo - hiomo - sellu - paperitehdas - kunnossapito eri tehtävissä. Työvoimaa löytyy ja uutta pystytään kouluttamaan.

        UPM ei tarvitse minua, mutta jos perustetaan uusi tehdas - markkinavoimista riippumaton-
        niin aina olen valmis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää myös muistaa, että olemme kaukana markkinoista. Syrjäinen sijainti ei oikeuta parempaan hintaan, mutta se lisää kustannuksia.

        Vaikka palkat, verot ja muut kulut olisivat samat kuin kilpailijamaissa, olemme silti takamatkalla .

        Älä höpötä paskaa. Syyt ovat tiedossa.


    • Anonyymi

      Ei se ole koko totuus. Kannattiko alkaa puhumaan 6:den tunnin työpäivästä, nostaa veroja ja puhua muistakin yrityksille haitallisista asioista? Tuskin oli vaikea päätös lopettaa.

    • Anonyymi

      Sivusta katsoen näyttää siltä, että tuon tehtaan toiminnan lopettamien ei ole Suomen kansan, Suomen hallituksen, tai sen tehtaan työntekijöiden etu. Edunsaajat ovat pääosin ulkomailla, ei Suomessa. Kokoomus käy hanakasti puolustamaan tuota menettelyä. Tästä näkökulmasta katsoen kokoomus on epäisänmaalinen. Jos tehdas tuottaa voittoa, on tietysti oikein jatkaa sen toimintaa. Tuollainen työpaikkojen vähennys on epäisänmaallinen teko. Kyllä Suomalaista teollisuutta täytyy ylläpitää ja tarvittaessa vaikka tukea tilapäisesti. Tehtaan sisällä voidaan ilmeisesti keksiä parannuksia. Kyllä työtekijöillä pitää olla asialliset palkat. En tiedä, onko siellä kohtuuttomat palkat, sillä palkan vaikutus tehtaan tuottavuuteen on yllättävän pieni.

      Se on voinut aiheuttaa sen, että palkat ovat kivunneet turhan korkeiksi. En tunne asiaa tarkemmin. On sekin mahdollista. Oletan, että palkat eivät tätä aiheuttaneet, vaan aivan muut syyt. Kyllä yrityksen johtajallakin on oikeus ja velvollisuus olla isänmaallinen, eikä tehdä päätöksiä, jotka ovat haitallisia Suomelle, mutta edullisia ulkomaisille rahamiehille ja muutamille kilpailijamaille, mutta ei Suomelle. Onko kokoomuksen isänmaallisuus tällaista? Siltä se näyttää. Esim. Perussuomalaisille tämä ei taida sopia koska se ei sovi periaatteeseen: "Otetaan Suomi takaisian!". Näin sitä ei oteta!

      • Anonyymi

        Heittäkää nyt se Kokoomus vittuun. Se on Suomensyöjä. Miksei Jyri Häkämies ole syytettyjen penkillä mm. Suomen teollisuuden lahjoittamisesta yksityisiin käsiin.? Miksei? Eikö tässä maassa ole lakimiehiä? Vai eikösiitä tienaa?


      • Anonyymi

        Ei ole meidän etumme - ei. Tiedätkö kenen etu se on? Se on osakkeenomistajan etu ja voitto.


    • Anonyymi

      Kaipola lakkautetaan, koska poliitikot ja vihervasemmistolaiset eivät ymmärtäneet kaikista viime vuosien varoitteluista huolimatta, että Suomen kilpailukyky on vakavasti vaarantunut.

      Vaikeina aikoina, kun kysyntä laskee, lopetetaan ensimmäisinä vähiten tuottavat tehtaat. Kovassa kilpailutilanteessa pienikin kilpailukyvyn heikentäminen voi johtaa tehtaan sulkemiseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      188
      4386
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      116
      2764
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2254
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2215
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1942
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1424
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1180
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1071
    Aihe