Aihe

venäjä suurvalta?

Anonyymi

Venäjä ei ole todellinen suurvalta, mutta on onnistunut kasvattamaan vaikutusvaltaansa yllättävän paljon muutamassa vuodessa. Putin pelaa rohkeaa ja härskiä peliä ja on vähän kuin talitintti joka pullistelee ja yrittää näyttää isommalta kuin mitä on ja hyvin tuntuu homma pelittävän....toistaiseksi.

On hyvä ymmärtää että ne ihan oikeat isot pojat saavat Venäjän polvilleen ilman ensimmäistäkään laukausta tai napinpainallusta ihan hetkessä ja todella helposti. Näin ei ole tapahtunut sillä siihen ei ole ollut yhteistä tahtoa. USA:ta ei kiinnosta ja Saksa ei halua, kun muut rummuttevat pöytää ja odottelevat shampanja ja teetarjoilua, jonka pitäisi alkaa ihan näillä hetkillä....kaviaaria ei ole tarjolla mutta ilmankin pärjää.

Tuollaisella pullistelulla on aina oma hintansa ja voi hyvinkin olla että vielä joskus pää jää vetäjän käteen, mutta Putin tuntuu olevan pelimiehiä ja se ei pelaa joka pelkää.

Sotilaallisessakaan mielessä Venäjä ei ole ollenkaan niin vahva kuin miltä paperilla näyttää. Venäjän armeija on äärimmäisen tehoton ja äärimmäisen korruptoitunut, missä vasen käsi ei tiedä mitä oikea on tekemässä. Se on sellainen vanha Lada joka lähtee käyntiin, jos luoja suo ja tuulet ovat otolliset.

Venäjä kykenee erikoisjoukkojensa ja erilaisten kriminaaliryhmittymien avulla uhkaamaan pieniä tai muuten heikkoja rajanaapureitaan, mutta siinä kaikki. Olkoonkin että Venäjä on tuossakin pelissä äärimmäisen ovela ja hämmästyttävän taitava.

Ydinaseet toki antavat Venäjälle neuvotteluvaraa ja kun siihen lisätään Putinin arvaamattomuus, niin tuo yhtälö antaa kyllä Venäjälle painoarvoa tiettyyn pisteeseen saakka.

Mutta suurvalta se ei ole, jos isoilta pojilta kysytään

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   USA ei ole todellinen suurvalta, mutta on onnistunut kasvattamaan vaikutusvaltaansa yllättävän paljon muutamassa vuodessa. Trump pelaa rohkeaa ja härskiä peliä ja on kuin talipallo joka pullistelee ja yrittää näyttää isommalta kuin mitä on, mutta kevät ja sisällissodan talitintit tuovat totuuden julki.

  • Anonyymi

   Aloitus on totta venäjän talous on pienempi kuin Italian,lisäksi olemattomalla budjetilla pitäisi saada iso maa toimimaan...ei jatkoon

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14808
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13445
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9071
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   42
   6485
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   237
   3799