Hanko vuosien varrella

Anonyymi

Asuin vuodesta 1973 vuoteen 1995 Hangossa ja täten tulee seurattua kaupungin touhuja ajoittain. Merkille pantavaa on riitaisuus ja eripura kaikessa mahdollisessa, kehittäminen on tuolta pohjalta vaikeaa. Tehtaanniemi on kivi kengässä,ja osittain ihan aiheestakin. Kaupunki tuntuu rakentuvan sillan "väärälle" puolelle nykyisin ja Vuorikadun seutu näivettyy. No,hällä väliä kunhan jotain kehitystä tapahtuu, mutta missä on paljon puhuttu S-Market ? Purkivat sitten huoltoaseman sen tieltä,ja nyt olette yhden aseman varassa Hanko-Pohjoisen aseman ympäristöluvan umpeutumisen vuoksi, aika kornia.
Korona kurittaa kaikkia ja myöskin Hankoa, mutta Hangon talous lepää vähän turhan paljon sataman varassa. Sinne investoidaan järkyttäviä määriä ja moni muu tarpeellinen unohtuu. Koverhariinkin on investoitu, mutta kaasuputkien jälkeen toiminta on lienee aika paljon kivihiilen varassa,ja sehän on kuoleva polttoaine... Hangossa voisi olla potentiaalia,mutta tuntuu että se hukataan. Kesähän osoitti, että hesalaiset oikein parveilevat siellä, joten mahdollista sijoittajaa voisi olla liikkeellä, mikäli olisi sijoituskohteita.
No,tämä nyt on tällaista entisen hankolaisen horinaa,anteeksi ja moro !
Ja vaseliiniveikoille : jag holle med ,Levatorskogen forever...

17

870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Satamaan on investoitu järkyttäviä määriä ja muu on unohtunut.

      Sataman merkitys kaupungille on paljon paljon pienempi, mitä luullaan. Voi olla, että kun kaikki lasketaan, niin satama on vienyt enemmän kuin tuonut. Siitä kaupungin taloudellinen tilanne antaa viitteitä.

      Jos satama olisi ollut kultakaivos, kuten on tapana kerrata, niin kaupunki olisi velaton, sillä olisi veroäyri alhainen kuin Kauniaisissa ja palvelut, uimahallit, jäähallit, jalkapallohallit ja infra vimpan päälle. Ei ole. Satamanarratiivi narraa.

      Jos satamaa ei olisi, niin ehkä kaikki olisi paremmin. Yritystoiminta ja ihmiset olisivat saaneet toisenlaisen huomion.

      Nyt ihmiset muuttavat pois ja yritykset antavat kaupungin huomiosta alhaisimman arvosanan koko Uudellamaalla. Sitä saa, mitä tilaa, sanotaan. Vaemmalla käädellä ohimennen tehden ei tule priimaa.

      Jos satamaa ei olisi, niin silloin Hanko voisi olla suhteellisesti maan suurin teollisuuskaupunki, todella vauras ja väkirikas. Silloin ei ainakaan olisi kaupungin keskustassa meluavaa ja saastuttavaa rekkarallia ja laivoista kantautuvaa kalistelua sunnuntaiaamuna kirkkoaikaan.

      Kaupungin keskustassa oleva satama-alue voisi olla virkistyskäytössä eikä tavaroiden ja perävaunujen varastona. Kassassa olisi rahaa ja koulujen lakkauttamista ei tarvitsisi miettiä. Nyt liki kaikki hankolaisten rahat, suurelta osin lainalla investoimat rahat ovat kiinni sataman rakenteissa. Niistä on vaikea nauttia. Ja samalla lapsille ei riitä rahaa lautaa koulun puutöihin.

      Onneksi EU-lehti tuli eilen postilaatikkoon. Hangonlehtikin lakkautettiin. Satama ei kantanut sitäkään. Hyvä, kun poismuuttanut aloittaja otit sataman puheeksi.

    • Anonyymi

      En tunne Hankoa vaan ihan ulkopaikkakuntalaisena kommentoisin että jotakin siellä on täytynyt olla tehty ihan päin seiniä sillä Hangon sijainnilla sen pitäisi olla huomattavasti nykyistä kokoaan suurempi kaupunki. Ainakin Lohjan tai Porvoon kokoinen, suurempikin. Tai jos ei nyt mikään suuri kaupunki olisikaan niin ei kuitenkaan muuttotappiopaikkakunta.

      • Anonyymi

        Hangossa ei pätevyys ole kriteeri mihinkään toimeen vaan avoimiin paikkoihin valitaan aina ensisijaisesti hankolainen oli sitten pätevä tai ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hangossa ei pätevyys ole kriteeri mihinkään toimeen vaan avoimiin paikkoihin valitaan aina ensisijaisesti hankolainen oli sitten pätevä tai ei.

        Olet niin väärässä. Hangossa ei tosiaankaan ymmärretä pitää hankolaisten puolta, sillä kateus on suurin synneistä. Esimerkisi kuningatarvuorten rakentamisessa hehkutetaan projektia missä rakennetaan virolaisten toimesta sekä ulkomailla rakennettujen valmistalojen puolesta, vaikka Hankolaisen yrityksen valmistettavien betonielementeistä ja Hankolaisen rakennusyritysten työntekijöiden rakentamista taloista jaksetaan vastustaa kaikin voimin. Kaikki johtuen siitä että paikalliset kateelliset "johtajat" ja heidän kätyrit eivät saaneet olla mukana isojen poikien leikeissä.
        Hanko on hukattujen mahdollisuuksien luvattu maa.


    • Anonyymi

      Hanko on keskellä merta ja ympäröivä seutukunta puuttuu. Turistikausi on todella lyhyt eikä elätä kunnolla ketään. Porvoo onkin jo pääkaupunkiseutua.

      Ai, mikä se Lohja oli?

      • Anonyymi

        Heh heh. ihan hankolainen asenne.

        Muistan juniorivuosilta. Sieltä tuli HAIK:n sakki; tupakoivia ja suulaita natiaisia.

        Niin vain tuli turpiin LOPA:lta 5-1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh. ihan hankolainen asenne.

        Muistan juniorivuosilta. Sieltä tuli HAIK:n sakki; tupakoivia ja suulaita natiaisia.

        Niin vain tuli turpiin LOPA:lta 5-1

        jalkapallo on eteläeurooppalaisten homomiesten peli eli jos kotikylä siinä pärjää kannattaa siitä vaijeta


    • Anonyymi

      se on piippolan vaarin saari myytävänä Hangossa nyt,siinä Tulliniemen edustalla Porkkalan suuntan katottuna från vedagrundet breve Jussaröö!blåser en 18m sekunden ungefår.paikoin pilvistä ja luntakin ripottelee ajoittan å sen skiner solen igen så helviti

      • Anonyymi

        Demarit on hangon syöpä he hallitsevat näivettämisen ja käyttävät tätä ainokaista kykyä säästelemättä


    • Anonyymi

      Kaupunginvuokratalot on ihan konkurssikypsä laitos. Koko ajan joutuu pumppaamaan veronmaksajien rahaa, Miksi? Poliitikot yrittää hoitaa asioita. Sen takia Hangon kaupungilla on velkaa yli 60 miljoonaa euroa ja veroäyri tapissa 21,75! Ja tuloslaskelma miinuksella. Demarit ei osaa käyttää rahaa. Sitähän valtion budjetin 12 miljoona tappiokin on, Ja seuraavat 10 vuotta velaksi! RKP ei osaa laskea sataman kannattavuutta. On todennäköistä, että mikään sataman investoinneista ei ole maksanut itseään takaisin. Hyvin todennäköistä.

      Vuokrataloissa on 15 asuntoa vapaana! Hei haloo. Se tarkoittaa, että ei ole ollut tuloja moneen kuukauteen, kun tietää kaupungin kiireet! Myykää jo talot pois. Kalpala osaa vuokraushomman. Kannattaisi myydä talot tälle ammattilaiselle vaikka eurolla, niin ei tule ainakaan tappiota kaupungille ja yksi huoli vähemmän.

    • Anonyymi

      Valtion tappio on 12 miljardia. Kolme nollaa unohtui edellisestä pois!

      • Anonyymi

        Se oli sellainen demaripilkkuvirhe. Höö!


    • Anonyymi

      Riitaisuu s on silmiinpistävää tällä paikkakunnalla, mistä moinen voi johtua?

      • Anonyymi

        Ketkä riitelee sit? Vai yleisesti "kaikki"?


      • Anonyymi

        Tietysti monia eri syitä mutta kieliriita ja pelko ruotsinkielen häviämisestä on edelleen hyvin usein asioiden taustalla. Toinen iso syy on kakkoshankolaisten haluttomuus maksaa verojaan Hankoon vaikka siellä pääsääntöisesti asuvatkin. Kolmantena tulee sitten "ammattivalittajat", jotka haluavat vain nähdä nimensä virallisissa papereissa.


    • Anonyymi

      Olisko tosiaan teillä vielä pelkoa ruotsinkielen häviämisestä ? Ei kai se mihinkään häviä, eihän ruotsin- ja suomenkielisten suhteen ero niin suuri ole, muutama prosentti, ehkä 10 % ? Muutettuani Hankoon -73 tuli jokusen vuoden jälkeen se tilanne, että suomenkielisiä oli enemmän . Katukyltit piti sitten muuttaa toiseen järjestykseen ja olen antanut kertoa itselleni,että siitähän soppa tuli. Muistaako joku muu tämän keissin ? Ruotsinkieliset työntekijät eivät moiseen suostuneet tietojeni mukaan mutta homma silti tehtiin, ja siellähän ne nykyään lepäävät tietyssä asennossa : suomi ylhäällä/ruotsi alempana.

    • Anonyymi

      Mikä on tämänhetkinen tilanne kielen suhteen Hangossa, taitaa olla myös muita kulttuureita, hyvä niin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe